Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-02-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika anda taknak bekerja, carilah duit sebanyak-banyaknya; nanti anda tak perlu bekerja
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: atbar1981
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43128

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 27
Ahli: 0
Jumlah: 27




  Yang Masuk Ke Sini
atbar1981: 3 hari yang lalu
muslimin23: 5 hari yang lalu
z_tornado: 5 hari yang lalu
sarashanee: 12 hari yang lalu
CikIzzah1992: 14 hari yang lalu
Qiamulail: 29 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: bertaubatlah....kiamat sudah hampir.....


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» bertaubatlah....kiamat sudah hampir.....

Please Mendaftar To Post


Oleh bertaubatlah....kiamat sudah hampir.....

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 09-09-05 16:43


dunia.....DUNIA....(luangkan lah untuk membace)
Message: URGENT untuk para sahabat !

1) Penaklukan Baitulmuqaddis.
Dari Auf b. Malik r.a. katanya,Rasulullah s.a.w
telah bersabda: "aku
menghitung 6 perkara menjelang hari kiamat."
Baginda menyebutkan
salah 1
diantaranya, iaitu penaklukan Baitulmuqaddis." -
Sahih Bukhari

~ dah jadi dah...


2) Zina bermaharajalela.
"Dan tinggallah manusia2 yang buruk, yang
seenaknya melakukan
persetubuhan seperti himar (keldai). Maka pada
zaman mereka inilah
kiamat akan datang."
- Sahih Muslim

~ dah nampak dah...


3) Bermaharajalela alat muzik.
"Pada akhir zaman akan terjadi tanah runtuh,
rusuhan & perubahan
muka."
Ada yang bertanya kepada Rasulullah; "Wahai
Rasulullah bila hal ini
terjadi?" Baginda menjawab; "Apabila telah
bermaharajalela bunyian
(muzik) & penyanyi2 wanita" -Ibnu Majah

~ S'pore Idol, Malaysian Idol, Akademi Fantasia,
Anugerah Industri
Muzik


4) Menghias masjid & membanggakannya.
"Di antara tanda2 telah dekatnya kiamat ialah
manusia bermegahan
dalam
mendirikan masjid" - Riwayat Nasai.

~ memang dah nampak dah...banyak masjid
cantik dibina tapi jarang2
orang
sembahyang


5) Munculnya kekejian, memutuskan kerabat &
hubungan dengan tetangga
tidak baik. "Tidak akan datang kiamat sehingga
banyak perbuatan &
perkataan keji, memutuskan hubungan silaturahim
& sikap yang buruk
dalam
tetangga." - Riwayat Ahmad dan Hakim.

~ ada anak tak mengaku ada mak/bapak pasal
malu


6) Ramai orang soleh meninggal dunia.
"Tidak akan datang hari kiamat sehingga Allah
mengambil orang2 yang
baik
& ahli agama di muka bumi,maka tiada yang
tinggal padanya kecuali
orang2
yang hina & buruk yang tidak mengetahui yang
makruf dan tidak
mengingkari kemungkaran" - Riwayat Ahmad

~ boleh kira berapa saja para ulama' yang tinggal


7) Orang yang hina mendapat kedudukan
terhormat.
"Di antara tanda semakin dekatnya kiamat ialah
dunia akan dikuasai
oleh
Luka' bin Luka'(orang yang bodoh & hina). Maka
orang yang pa ling
baik
ketika itu ialah orang yang beriman yang diapit
oleh 2 orang mulia" -
Riwayat Thabrani

~ george bush


8) Mengucapkan salam kepada orang yang
dikenalnya sahaja.
"Sesungguhnya
di antara tanda2 telah dekatnya hari kiamat ialah
manusia tidak mahu
mengucapkan salam kepada orang lain kecuali
yang dikenalnya saja." -
Riwayat Ahmad

~ jiran sesama islam pun tak bertegur sapa...


9) Banyak wanita yang berpakaian tetapi
hakikatnya telanjang.
Diriwayatkan dari Abu Hurairah r.a. "Di antara
anda2 telah hari
kiamat
ialah akan muncul pakaian2 wanita & apabila
mereka memakainya
keadaannya
seperti telanjang".

~ fesyen zaman skarang (tube, spaghetti strap, pergi-
string etc etc)


10) Bulan sabit kelihatan besar.
"Di antara tanda2 telah dekatnya hari kiamat ialah
menggelembung
(membesarnya) bulan sabit." - Riwayat Thabrani

~ tak percaya pergi tengok...


11) Banyak dusta & tidak tepat dalam
menyampaikan berita.
"Pada akhir zaman akan muncul pembohong2
besar yang datang kepadamu
dengan membawa berita2 yang belum pernah
kamu dengar & belum pernah
didengar oleh bapa2 kamu sebelumnya, kerana itu
jauhkanlah dirimu
dari
mereka agar mereka tidak menyesatkanmu &
memfitnahmu" - Sahih Muslim

~ try baca akhbar2 & majalah2 yang popular skarang
ini...


12) Banyak saksi palsu & menyimpan kesaksian
yang benar.
"Sesungguhnya
sebelum datang nya hari kiamat akan banyak
kesaksian palsu &
disembunyikan kesaksian yang benar." -Riwayat
Ahmad

~ tengok kes peperangan Iraq


13) Negara Arab menjadi padang rumput & sungai.
"Tidak akan datang hari kiamat sehingga negeri
Arab kembali menjadi
padang rumput & sungai2" - Sahih Muslim

~ Dubai dah turun salji... Mina dah kena banjir


TOLONG FORWARDKAN KEPADA TEMAN2
LAIN!

Dari Abdullah bin 'Amr r.a., Rasulullah s.a.w.
bersabda,
"Sampaikanlah
pesanku biarpun 1 ayat..."

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-09-05 18:35


bak kata pak imam dalam cerita kiamat sudah dekat......."yang pastinya kiamat semakin hampir,bukan semakin jauh".......hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 09-09-05 18:54


apa yang saya dengar dari ustaz saya,hanya tinggal beberapa ribu orang saja yang beriman bila kiamat sudah hampir.semoga kita tergolong dalam golongan yang beriman ni.insya allah..


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

abu_muaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9096
Posting: 224
Dari: Riau - Indonesia

indonesia  


posticon Posting pada: 09-09-05 19:03


Namun jika besok kiamat tapi ditangan ada biji korma tanamkan. Demikian sabda Nabi SAW.
Maknanya tidak pernah berhenti berjuang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_muazProfil   Hantar PM kepada abu_muaz   Quote dan BalasQuote

ukhwafillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.10.2003
Ahli No: 4368
Posting: 194
Dari: Umbai,Melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 09-09-05 19:18


ana geram betul pada orang yang cakap takut lah hari kiamat dah hampir...tapi takut ke namanya kalau masih dengan sikap yang sama??tak ada buat perubahan..tak bertaubat??so kepada sahabat ana sekalian..ana harap sangat!bertaubat lah..ana akui ana pun banyak buat keslpn..tapi nilah masanya untuk kita bertaubat??masa kita masih bernafas lagi ni..bertaubat lah...memang kiamat dah hmpir sangat..dulu just tnda2 kacil..tapi sekarang memang dah tnda2 besar banyak sangat terjadi..bertaubat lah..nak tunggu bila lagi??tunggu kita mati??tunggu hari kiamat tiba???nauzubillah..dah terlmbt....bangkitlah dari kelalaian...BERTAUBATLAH!wallahualam=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ukhwafillahProfil   Hantar PM kepada ukhwafillah   Quote dan BalasQuote

gsrturbo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17654
Posting: 251
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-09-05 21:13


hanya ALLAH yang tahu

Bookmark and Share

    


  Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 12-09-05 11:51


sama-samalah kita fikirkan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

syafika
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.10.2004
Ahli No: 11542
Posting: 45
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 12-09-05 14:29


Semoga kita semua dalam rahmat dan perlindungan Allah dan ditempatkan di tempat orang-orang solehah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syafikaProfil   Hantar PM kepada syafika   Quote dan BalasQuote

nur_1404H
Warga Rasmi
Menyertai: 26.08.2005
Ahli No: 18454
Posting: 14

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-09-05 14:39


renung2kanlah..
sesungguhnya...
pabila tibanya ia..tiada siapa pun yang mengetahuinya..
beramallah selagi denyut nadi belum berhenti...
waallahu'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_1404HProfil   Hantar PM kepada nur_1404H   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-12-05 21:58


emmm.......itulah hakikat dunia akhir zaman....
sedar2lah sikit......

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-12-05 18:31


mati pun kiamat.

ps: bila2 pun kita boleh mati.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 11-12-05 23:16


huhuhu..bertaubatlah

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-12-05 23:49


Qayamat is gonna come one day or another weather we like it or not. There are many signs that ALLAH has given us which tell us if the DAY OF JUDGEMENT is close or not and the scary part is that some of them or should i say MOST of them are coming true. Although ALLAH knows best when QAYAMAT is gona come we should be ready at all times.because it is not just QAYATMAT that we should be worried about but death also... death is something one can`t run away from.... this liefetime may seem long. but you also have to realise that every breath your taking could have been your last... it is heard that if one is bad and have commited alot of sins he/she will suffer in his/her grave and also will suffer on the day of judgement and will FOR SURE suffer in the devils playground... so many elders have past on that QAYAMAT is gonna start off when people are gonna just busy doing work and will hear this loud and beautiful sound.. and will start to follow it.. anyways the sound will eventually become so loud/scary and so powerful and we will all dia; then will come the DAY OF JUDGEMENT..on this day. everyone will be running and screaming ... (especially the bad ones)... people will be asking others to lend them there deeds but no one will give you any!! the sinners will ask ALLAH to give them another chance but ALLAH will say no!! this was your chance but you spent it on having fun...let me ask you (the reader) a question...what if one day your sleeping and you hear this sound outside.. and it wont go away.. its a sound that keeps on getting louder and louder and its not letting you sleep... and you find out that the world is about to end...what would you do??? i think most of us would run to the QUARN or start praying which is kinda funny because how come we didn`t pray when we had the chance to...anyways my point is.. one day maybe ONE OF US WILL HAVE TO ASK ALLAH FOR ANOTHER CHANCE..but we have to realise that THIS IS THAT CHANCE THAT ONE DAY WE WILL CRY FOR...so i suggest we all open our eyes and use this chance wisly. lets all show ALLAH that we are HIS believers and we will listen to HIM and not that satan...!!!

inshaALLAH may ALLAH.. guide us and help us to b better muslims....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-12-05 14:03


banyak lagi petanda akhir zaman yang manusia sekarang xsedar.....
masih lagi lalai dan leka........
apa nak jadilah dengan manusia zaman sekarang?????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

pisst16
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.12.2005
Ahli No: 21458
Posting: 227
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-12-05 14:07


assalamualikum:

kiamat semakin hampir dengan kita..... banyak tanda2 kecil yang kita dah tengok . baru-baru ni berlaku banjir dasyat di gurun sahara .

Bookmark and Share

    


  Member Information For pisst16Profil   Hantar PM kepada pisst16   Pergi ke pisst16's Website   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-12-05 14:08


begitu juga diri ini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-12-05 14:26


yang pasti kita kena bersedia dari sekarang.
Semoga kita semua berada di dalam golongan yang Allah redhai

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

astina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18487
Posting: 96
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-12-05 16:12


yaaa....
rasa diri ni begitu kerdil & jahil....
thx for the info....

dambakan cinta sejati....

Bookmark and Share

    


  Member Information For astinaProfil   Hantar PM kepada astina   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-12-05 16:17


Kiamat makin hampir, tapi kita tak tahu bila masanye..oleh itu lengkapkan diri kita dengan amal yang secukupnye untuk bekalan di sana. jangan jadikan masalah yang menimpa diri sebgai jalan untuk mendekatkan diri kepadaNYA, tetapi penuhkanlah iman tak kira masa dan keadaan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-12-05 16:54


Lebih baik fikir pasal mati(kiamat kecil) daripada kiamat. Kiamat tu tak tau bila lagi, mungkin 5, 10, 100 tahun lagi. Mungkin tak sempat nengok, kita dah jalan dulu. Nengok dari kubur sajalah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 27-12-05 17:27


memanglah kiamat sudah hampir..sebab bukan ke kita semua ini umat akhir zaman???

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-12-05 22:08


itulah salah satu petunjuk yang Allah turunkan kepada ummatNya tapi masih ada lagi yang tak sedar2......

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

sahabat_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3361
Posting: 337
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 28-12-05 23:24


Pada 09-09-05 18:35 , pak_ali posting:

!!! QUOTE !!!

bak kata pak imam dalam cerita kiamat sudah dekat......."yang pastinya kiamat semakin hampir,bukan semakin jauh".......hehehehe


ye betul
:di


-----------------
jujurlah padaku, bila kau tak lagi cinta. tinggalkanlah saya, bila tak mungkin bersama. jauhi diriku, lupakanlah saya. hohoho wowooo


Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_sejatiProfil   Hantar PM kepada sahabat_sejati   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-12-05 23:08


memang khiamat smkin hampir.........masa kan semakin kedepan, bukan ke belakang........

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-12-05 23:11


kita memang berada diakhir zaman, kiamat itu hanya Allah yang tahu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-12-05 23:30


betul tu nurlynn.......hanya Allah sahaja yang tahu bila terjadinya khiamat itu.......sekarang dah banyak tanda2 yang Allah tunjukkan tapi ada lagi ummatNya yang alpa.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-12-05 17:06


marilah kita sama-sama berdoa semoga Allah memberi petunjuk pada kita dan hindarkan dari bala bencana

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.387108 saat. Lajunya....