Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-11-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak ada yang perlu kita takuti, kecuali ketakutan itu sendiri.
-- Franklin di. Roosevelt

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shirapaul034
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43098

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 35
Ahli: 0
Jumlah: 35




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 2 hari yang lalu
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
syahidatul: 6 hari yang lalu
raudhahasanah: 7 hari yang lalu
drzul-f: 12 hari yang lalu
hafiz_along_83: 13 hari yang lalu
halawatuliman: 29 hari yang lalu
nabilah: 29 hari yang lalu
aye: 31 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Siapa Suka Warna HIJAU?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Siapa Suka Warna HIJAU?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Siapa Suka Warna HIJAU?

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-07-03 10:59


assalamualaikum... warna apa yang paling antum minat... ana suke sgt warna hijau... saper² yang nak kongsi kelebihan warna hijau...dan kenapa antum suke warna hijau meh sini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-07-03 11:15


waalaikumussalam wbt...

topik kaler pon ada gak...
macam2...
oleh krn green is my favourite colour...
so, i reply this topic..

hijau melambangkan ketenangan...
hijau adalah warna kegemaran Rasulullah selain putih...
hijau juga adalah warna di syurga...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-07-03 11:16


mmmm..
sebenarnya suka biru...
tapi..hijau pun okie la jugak..
1st..dikatakan warna islam...
2nd..warna perjuangan islam...
3rd..hijau warna bumi....
4rd...hijau lagu zainal abidin...

p/s...sibaju hijau sedang bertugas..
diperbatasan ....

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

abusuffian
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 403
Posting: 134
Dari: Segamat

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-07-03 11:29


hidup Hijau....

ntah camana boleh suka warna hijau ni..
sedar2 dari bajusampai la ke kasut warna hijau..

Bookmark and Share

    


  Member Information For abusuffianProfil   Hantar PM kepada abusuffian   Pergi ke abusuffian's Website   Quote dan BalasQuote

empayar72
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1379
Posting: 281
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 17-07-03 14:22


ASSALAMUALAIKUM WBT
HAH,MUNCUL PUN WARNA FEVERITE ANA
HIJAU
SEJUK MATA MEMANDANG
BERAT LAGI BAHU YANG MEMIKUL
APA KAITANNYA NIE?????
HIJAU MEMANG BEST
TAMBAH2 LAGI KALAU TERPANDANG HUTAN KHATULISTIWA YANG BARU JE DIBASAHI HUJAN
MESTI RASA SEJUK KAN MEMANDANG
LAGIPUN HIJAU NI BAIK UNTUK PENGLIHATAN
BETUL KE?
KENAPA
TAK PERCAYA?

Bookmark and Share

    


  Member Information For empayar72Profil   Hantar PM kepada empayar72   Pergi ke empayar72's Website   Quote dan BalasQuote

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 17-07-03 14:34


akuzakie gi check kat colour vibration therapy.. akuzakie b'naung d'bwh warna hijau... org warna hijau nie.. antara sikapnyer.. ingin tahu...

-----------------

[B] "Apa yang Kita Paling Nak.. Itu Yang Kita Takkan Dapat" -KARTINI- [/B]

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

NurNisa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 827
Posting: 29
Dari: Shah Alam

Selangor  


posticon Posting pada: 17-07-03 16:26


hmm! sama macam abusuffian.. tak tau camne leh minat hijau..tak sedar ..kebanyakan pakaian saya berwarna hijau..jika membeli.. tangan dan mata hanya tertarik kearah hijau

-----------------
walau setinggi mana darjat kita didunia, kita tetap berstatus HAMBA. Satu perkataan yg merujuk SIAPA kita dan apa TUJUAN hidup kita di dunia SEMENTARA ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For NurNisaProfil   Hantar PM kepada NurNisa   Quote dan BalasQuote

mafal_katarsis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2169
Posting: 228
Dari: -:tAnAH nAn BeRtUaH:-

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 17-07-03 18:15


>Assalamualaikum

>Dari azali sampai ke tua,insyallah hijau tu memang menjadi warna fevret ana...hijau itu indah bila memandang terasa sejuk dihati & diminda...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mafal_katarsisProfil   Hantar PM kepada mafal_katarsis   Pergi ke mafal_katarsis's Website   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-07-03 20:05


a'kum...
hijau ni antara warna kesukaan ana jugak..
ana pernah diberitahu yg kat dlm syurga nanti kita dikelilingi dgn permandangan yg berwarna hijau...itulah lambang ketenangan...
hijau juga elok utk kesihatan mata kita...
marilah ramai2 minat kaler hijau...


Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

masako
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.07.2003
Ahli No: 2416
Posting: 54
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-07-03 23:28


sebenarnya.....dolu- dolu ana tak suka sgt hijau..sbb org kater..saper suker hijau kuat jeles...so, ana minat warna biru..tapi..tiba-tiba pulak jatuh hati ngan warna hijau ni...rasa macam hijau lambang ketenangan...lagipun..ana ni rabun...bila tengok warna hijau..sejuk mata memandang...saper yg slalu pakai baju warna hijau ana suka tengok...bukan tengak empunya..tapi nak menyejukkkan mata dgn warna hijau....

Bookmark and Share

    


  Member Information For masakoProfil   Hantar PM kepada masako   Pergi ke masako's Website   Quote dan BalasQuote

Huwaina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1062
Posting: 138
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 18-07-03 00:15


warna hijau ni warna kegemaran saya selepas warna kuning.sebabnya mcm yang lain2 kata tu, hijau ni tenang,sejuk mata memandang dan warna hijau ni menarik jugak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HuwainaProfil   Hantar PM kepada Huwaina   Quote dan BalasQuote

jc11
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1052
Posting: 121
Dari: tErEnGGaNu

Terengganu  


posticon Posting pada: 18-07-03 00:48


hijau itu pas

Bookmark and Share

    


  Member Information For jc11Profil   Hantar PM kepada jc11   Quote dan BalasQuote

bulan_bintang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 396
Posting: 144
Dari: cyberjaya-the intelligent city

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-07-03 00:57


saya..saya~~~!! i love greennnn~~
hijau tu bg ketenangan..sejuk mate memandang..relax jek..biru pon suke gak! eehhehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For bulan_bintangProfil   Hantar PM kepada bulan_bintang   Quote dan BalasQuote

puteri_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 478
Posting: 212
Dari: Pulau Melaka

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-07-03 01:57


Assalammualaikum...
ana pun suka warna hijau...
sebab..lambang Islam
Rasulullah pun suka...
kerana kat syurga pun warna hijau yang banyak...
hijau itu ketenangan..
hijau juga PAS..
dan bila tengok bukit dari juh biru tapi bila dekat hijau..
he.he.he.....

wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_islamProfil   Hantar PM kepada puteri_islam   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-07-03 08:06


As'kum..

Ana pun minat warna hijau selain biru..warna ketenangan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

empayar72
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1379
Posting: 281
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 18-07-03 09:19


KU LIHAT HIJAU.....
SEJUK MATA MEMANDANG
KU LIHAT HIJAU.....
HILANG SEGALA TENSION
KU LIHAT HIJAU.....
TETAP EVERGREEN
KU LIHAT HIJAU......
WASSALAM

Bookmark and Share

    


  Member Information For empayar72Profil   Hantar PM kepada empayar72   Pergi ke empayar72's Website   Quote dan BalasQuote

j-a-j-a
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1355
Posting: 119
Dari: RuMaH SaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 18-07-03 09:35


hijau , hijau , hijau , cantik sangat ke bila jaja tengok ...cantikkkk....hijau my fevret kaler..

-----------------
Siang.......
Disuluhi mentari,
Menyinari seluruh alam.

Malam.......
Dihiasi bintang-bintang,
Keindahan tiada taranya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For j-a-j-aProfil   Hantar PM kepada j-a-j-a   Quote dan BalasQuote

insan07
Warga Rasmi
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2372
Posting: 5
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 18-07-03 15:39


Assalammualaikum w.b.t. First of all, saya nak beritahu yang saya ni ahli baru. So, kalau ada tersalah kata, harap dimaafkan. Ok, berkaitan warna hijau. Kenapa saya suka warna hijau? Bagi saya, saya suka warna hijau kerana warna itu menggambarkan seseorang individu itu tampak yakin. Selain itu, warna hijau boleh melenyapkan segala stress aatau masalah yang melanda diri pada waktu itu. Warna hijau juga adalah warna kesukaan Rasulullah s.a.w. selain warna putih dan warna meraah tapak tangan. Wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan07Profil   Hantar PM kepada insan07   Pergi ke insan07's Website   Quote dan BalasQuote

multazam
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 105
Posting: 60
Dari: Kelantan Darul Naim

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-07-03 16:08


Assalamualaikum

saya pun suka warna hijau.hijau yang garang siketlah..bukan yang muda.segar aje mata bila tengok warna hijau.

-----------------
"Ya Allah,sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari dukacita dan susah hati,aku berlindung kepada-Mu dari kelemahan dan kemalasan,aku berlindung kepada-Mu dari pengecut dan kedekut dan aku berlindung kepada-Mu dari timbunan hutang dan paksaan orang"

Bookmark and Share

    


  Member Information For multazamProfil   Hantar PM kepada multazam   Quote dan BalasQuote

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-07-03 18:16


assalamualaikum....
nampaknye ramai jugak yang suka warna hijau yer...
hijau itu ketenangan... hijau itu warna neutral... kalau tak kat bilik pembedahan tak gune laa kain hijau...hijau itu warna islam... hijau jugak PAs...
senyum dalam komuniti pun warna hijau....


Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

Rabbit_cute
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1700
Posting: 265
Dari: Selangor

Pahang  


posticon Posting pada: 18-07-03 18:24


Waah..
teman suker sangat kaler ijau...
Tengok tu banyak senyuman dia...




Bookmark and Share

    


  Member Information For Rabbit_cuteProfil   Hantar PM kepada Rabbit_cute   Quote dan BalasQuote

ayuazar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.07.2003
Ahli No: 2390
Posting: 171
Dari: kuala lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-07-03 21:31


a'kum achik......oooo achik suker ijau te bolehla kasi adiah warne ijau nanti

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuazarProfil   Hantar PM kepada ayuazar   Quote dan BalasQuote

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-07-03 23:19


rabbit_cute pun mcm suke kaler ijau jg jer... jgn klentong... bleh bace... hehehe

ayuazar nak hadiah jer ker... yang lain tak nak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-07-03 23:59


a'kum...ayu..
hmm..achik mmg suke ijau..ader kale lain lagi..cube ingat...
nak kasi hadiah?..boleh..boleh..boleh sangat ler..jgn tak kasi..nanti achik tuntut tau..heh.he.he

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

gadis22
Warga Rasmi
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2363
Posting: 7
Dari: malaysia

Sarawak  


posticon Posting pada: 19-07-03 12:15


assalammualaikum....... jika di tanya apakah warna kesukaan saya, pasti saya akan menjawab... warna HIJAU.... yurp.... sesejuk dan sesegar mata memandang...
"pohon.... hijau itu.....tetap.....kaku... pohon..hijau itu............."

-----------------
\

Bookmark and Share

    


  Member Information For gadis22Profil   Hantar PM kepada gadis22   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 19-07-03 12:31


saya minat semua warna, kerana semua warna ada unsur yg tersendiri. macam warna hijau bila rasa bosan tension ke mesti nak tgk benda warna hijau... begitu juga warna2 lain

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1287
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-07-03 15:55


HIJAU
ana memang suka warna HIJAU

pasal hijau tu warna ISLAM......
warna ketenangan,kedamaian,keamanan,PAS....


-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

mafal_katarsis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2169
Posting: 228
Dari: -:tAnAH nAn BeRtUaH:-

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 19-07-03 16:07


>Sejak kecil lagi celik mata tengok warna hijau...kat sekeliling umah masih segar ngan pokok2 & tumbuh2an yang menghijau.Time tensen2 lihat kat sekeliling umah pasti akan rasa tenang...adanya kehijauan...hijau itu indah...indah dimata & dihati bagi sesapa yang ingin mengkaji...


Bookmark and Share

    


  Member Information For mafal_katarsisProfil   Hantar PM kepada mafal_katarsis   Pergi ke mafal_katarsis's Website   Quote dan BalasQuote

mawarMujahiddah
Warga Rasmi
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2455
Posting: 18
Dari: klate

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-07-03 18:28


akum...
ana suka warna hijau sebab warna HIJAU...............BEST
warna hijau menyegarkan mata dan menyenangkan hati.Cuba antum tengok pokok 2 warna hijau, apa yang antum rasa?dan......kalo nak tahu..
kebesaran Allah knape Dia jadikan pokok 2 tu kaler hijau...dan x amik kaler lain...pasalllll..
kaler ijau tu dapai membantu memulihkan stress dan power mata kiter nih..
subhanallah,,
besar kan hikmah di sebalik kaler ijau tu sendri... wassalam..mM

-----------------
mawar mujahiddah ispirasi para mujahid

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarMujahiddahProfil   Hantar PM kepada mawarMujahiddah   Quote dan BalasQuote

ukay_gurl_14
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 801
Posting: 71
Dari: Somewhere i belong..from Allah

uk  


posticon Posting pada: 19-07-03 18:40


Wsalam wbt...
Yea..tul korang2 cakap tuh,byk hikmah disebalik kaler hijau... .SubHaNaLlah..
go Green...
gReEn The Best
From The reSt
WaLlAhua"Lam

-----------------
:~íΜΡĩąňķāŠĨĦ~:
||Lif3 is An Act Of Art,It works by those who lives in it||

Bookmark and Share

    


  Member Information For ukay_gurl_14Profil   Hantar PM kepada ukay_gurl_14   Pergi ke ukay_gurl_14's Website   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-07-03 18:50


assalamualaikum.

warna memang kegemaran saya. kebetulan pulak ia adalah warna yg mengambarkan syiar islam, rasulullah saw juga suka warna ijau. jadi kebanyakan barang yg saya beli, saya pilih warna ijau, termasuklah bendera

-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_solehah
Warga Rasmi
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1347
Posting: 1
Dari: klate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-07-03 03:02


akum.....
kite pun suke warne HIJAU gak....
suke sangat!!!!
bestnye...ramai yg suke warnw hijau.
hijau warna kegemaran Rasulullah.....
btul k.salina..
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_solehahProfil   Hantar PM kepada nurul_solehah   Pergi ke nurul_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

Rabbit_cute
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1700
Posting: 265
Dari: Selangor

Pahang  


posticon Posting pada: 20-07-03 12:53


Hijau???
Suke !!!


Tapi kaler yang paling-paling Rabbit suker ialah.. jeng..jeng.. Haaa.. c
uber korang teka..



Bookmark and Share

    


  Member Information For Rabbit_cuteProfil   Hantar PM kepada Rabbit_cute   Quote dan BalasQuote

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-07-03 16:45


assalamualaikum...
rabbit_cute, nurul_solehah, lidah_penghunus... dan sahabat lainwargh... ramainye minat kaler hijau... apepun hijau nie menyedapkan mata memandang... bayangkan kita sekarang ditepi bendang(sawah)... bestnya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

naz
Warga Rasmi
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1507
Posting: 5
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 22-07-03 17:07


Assalamualaikum..
Ana pun suka warna hijau gak tak tau nape.. tapi kalau antum nak tau,baju raya ana sejak sekolah rendah, yang ana pilih laa,semuanya warna hijau ! yg lain2 yang mak ana pilihkan, warna lain laa..sebabnya kalau suruh ana pilih mesti warna hijau kan,so mak pilihlah colour lain.. pastu,naik sek menengah,ana cuba tukar selera sikit tp bukan bermaksud ana dah tak suka warna lain saja mencuba..last2 pilih warna biru lembut.. ana suka sangat warna2 lembut . warna merah? jgn harap laa ana nak pilih warna merah itu choice yg last skali..ana masuk uia pj ni pun, kalau ada kursus ILTRA ke,nuqaba' ke..ana akan minta fail warna hijau! itu masa 1'st year laa.. masuk 2'nd year,try warna lain plak,tp tetap warna2 yg lembut..


Bookmark and Share

    


  Member Information For nazProfil   Hantar PM kepada naz   Quote dan BalasQuote

empayar72
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1379
Posting: 281
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 22-07-03 20:05


ha...ini satu fanomena yang sungguh menakjubkan
ramainya peminat hijau
mesti semuanya lahir hujung tahun
sebab pada pengamatan ana
depa yang lahir di penghabisan tahun nie
suka sangat kat warna hijau
sejukkkkkk!

Bookmark and Share

    


  Member Information For empayar72Profil   Hantar PM kepada empayar72   Pergi ke empayar72's Website   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-07-03 09:58


Hijau lambang ketenangan...

erm... ujung thn aje ke empayar 72???
saya lahir bln ogos...
lebih kuranglah tu agaknya...
dekat2 ujung thn...

mmg minat sgt2 kaler hijau ni...
kalau boleh semua brg kaler hijau...
kalau nak beli brg, kaler hijau jadi keutamaan...
berus gigi, ubat gigi, selipar, sarung bantal dll...
baju pon byk kaler hijau...




-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-07-03 10:27


assalamualaikum...

yer ker empayar72...? betui kaa sapa lahir hujung tahun nie suka warna hijau... ana bulan tujuh... tengah²... tapi kenapa suka warna hijau jugak..

engku_salina, macam sama jer.. tapi tak laa sumer warna hijau macam engku... kalau setakat baju ngan berus gigi tu mmg byk warna hijau... tapi kalau selipar... warna kelabu... nampak macho sikit

Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 259
Posting: 306
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-07-03 10:28


assalamualaikum...

ana pun minat warna hijau..mmg btlla org kata..warna hijau ni m'beri ketenangan..kedamaian... ana setuju...kl tgh tenson buat assignment tu..cuba tgk pemandangan luar...mesti akan rasa tenang balik..

lg satu...hijau tu kan warna kegemaran Nabi SAW...

-----------------
"jadilah spt pohon kayu yg lebat buahnya,tumbuh di tepi jalan, dilempar dgn batu,tetapi dibalas dgn buah"---Saidina Abu Bakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 358
Posting: 542
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis  


posticon Posting pada: 23-07-03 11:47


Suka jugak kaler hijau...!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

Atie
Warga Rasmi
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1044
Posting: 3
Dari: p.puteh, kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-07-03 13:03


warna hijau memang warna kesukaan atie,coz dari kecil lagi atie telah didedahkan dengan warna hijau ni.Atie memang suka sangat2 warna hijau ni.boleh dikatakan semua barang milik atie adalah warna hijau,paling sikit pun wajib ada warna hijau.
kalau tak ada atie memang tak selesa.
coz bagi atie hijau ni adalah warna pokok,tumbuhan.nak tahu pokok tu segar atau tidak mesti kite tenggok warna daun, kalau hijau maknanya segarlah betul tak?warna hijau,warna islam. null[IMG]null[/IMG]

Bookmark and Share

    


  Member Information For AtieProfil   Hantar PM kepada Atie   Quote dan BalasQuote

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-07-03 22:05


assalamualaikum...
hmmm makin bertambah peminat warna hijau yer... atie dari kecil dah didedahkan dengan warna hijau... hmmm luarbiasa... apa yang 'didedahkan' tu... adakah ia sebuah 'bendera...'

Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-07-03 12:00


warna hijau.. mari mari mari.... citerkan apa yang best dengan kaler hijau...


Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

empayar72
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1379
Posting: 281
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 24-07-03 18:38


hijau memang le best
bagi ana,hijau best la..
kasut na hijau
towel juga hijau
baju palapes lagi lah hijau
begnya pun begitu juga
sampin pun hijau
pendek kat semualah hijau
panjang nak kata apa?
hijau gak la! hijau!

Bookmark and Share

    


  Member Information For empayar72Profil   Hantar PM kepada empayar72   Pergi ke empayar72's Website   Quote dan BalasQuote

Rabbit_cute
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1700
Posting: 265
Dari: Selangor

Pahang  


posticon Posting pada: 30-07-03 05:31


Hijau...hijau... Hijauuuuu...
Bumi yang hijau..
Sejuk mata memandang..

empayar72...
nanti masuk hutan kan??
Dikelilingi pokok2 yang HIJAU.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Rabbit_cuteProfil   Hantar PM kepada Rabbit_cute   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-07-03 16:18


H:HIdup dan matiku kerana Islam
I:Ingin bersama sahabat seperjuangan
J:Julangkan Agama Islam
A:Akan kucurahkan segalnya apa yang mampu
U:Untuk lihat Islam kembali Syumul



p/srof suka warna hijau.......
Cerita baru Hulk org hijau.....best tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

kompang_melayu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 502
Posting: 55
Dari: CC Digital

PulauPinang  


posticon Posting pada: 01-08-03 01:45


HIJAU
kenapa saya suka hijau??

sebab hijau adalah hijau, bukan merah atau biru...
ditambah lagi gabungan mantap hijau dan putih..
macam smiley ni....


Bookmark and Share

    


  Member Information For kompang_melayuProfil   Hantar PM kepada kompang_melayu   Quote dan BalasQuote

emechzedes_72
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2003
Ahli No: 2741
Posting: 125
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 03-08-03 09:10


rabbit cute
ana dah masuk hutan
betul lah kata anta
pokok tu memang warna hijau la
apasal tak warna merah yek!
ana baru je pegang m16
best
siap belajar camner nak selamtkan nya lagi
tak jeles ke!
p/s:m16 tu warna hitam bykannya hijau
sedihnya ana!

Bookmark and Share

    


  Member Information For emechzedes_72Profil   Hantar PM kepada emechzedes_72   Quote dan BalasQuote

c_kay
Warga Rasmi
Menyertai: 03.08.2003
Ahli No: 2754
Posting: 11
Dari: JB-KT

Terengganu  


posticon Posting pada: 03-08-03 09:44


hijau tu kan lambang agama ISLAM..lambang syiar ISLAM.tak gitu sahabat ana, akhi TP kitee..

-----------------
Iman apa khabar hari ni???

Bookmark and Share

    


  Member Information For c_kayProfil   Hantar PM kepada c_kay   Quote dan BalasQuote

emechzedes_72
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2003
Ahli No: 2741
Posting: 125
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 03-08-03 10:34


hijau?

Bookmark and Share

    


  Member Information For emechzedes_72Profil   Hantar PM kepada emechzedes_72   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-08-03 22:11


emerchezdes_72

Cuba anta masuk hutan ..masuk mlm....?
Amacam...?
Hang punya nama...sisah nak sebut?
Apa makna ?

H: Hidup dan matiku kerna Islam
I: Ingin bersama sahbat seperjuangan
J: Julangkan agama Islam
A: Akan kucurahkan segala apa yang mampu
U: Untuk melihat Islam kembali Syumul


.............
Prof_Muslim

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

pokjak
Warga 5 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1547
Posting: 383
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 04-08-03 18:59


assalamualaikum..

HIJAU,BIRU seme tu colour belaka...

tapi kalu nak tahu colour speacily sket coz seme pokok colour hijau ..

kalu tak nak hijau gi tebang pokok seme kat malaysia ni...dan matilah seme manusia coz tak de oksigen...

OKLAH FIKIR BTL2 SBLM PILIH COLOUR TU...

wassalam..
minta maaf kalu salah kata..

-----------------
assalamualaikum.....ingat org di sini......FITRAH SEMULA JADI MANUSIA LELAKI SUKAKAN WANITA...lelaki yang baik untuk wanita yang baik, wanita yang baik untuk lelaki yang baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For pokjakProfil   Hantar PM kepada pokjak   Quote dan BalasQuote

emechzedes_72
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2003
Ahli No: 2741
Posting: 125
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 04-08-03 19:07


prof muslim
susah nak sebut nama ana?
senang je!
ingat ni
mhzs
pas tu eja seniri lah
mengaji tinggi2 kan
hahaha
jangan marah yek!

Bookmark and Share

    


  Member Information For emechzedes_72Profil   Hantar PM kepada emechzedes_72   Quote dan BalasQuote

peng_yu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 17
Posting: 120
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-08-03 23:07



saya pun minat warna hijau ni..
minat giler lah.ceewah

Bookmark and Share

    


  Member Information For peng_yuProfil   Hantar PM kepada peng_yu   Quote dan BalasQuote

emechzedes_72
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2003
Ahli No: 2741
Posting: 125
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-08-03 09:59


hijau
menyejukkan mata memandang
apa orang cina kata yek
ana baru je belajar semalam pasal warna
tapi dah lupa maa!

Bookmark and Share

    


  Member Information For emechzedes_72Profil   Hantar PM kepada emechzedes_72   Quote dan BalasQuote

anak_setia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 90
Posting: 44
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 05-08-03 10:50


Assalamualaikum....ana suka warna hijau...warna hijau sejuk je mata memandang....lagipun warna hijau hijau tu warna Islam..Nabi pun pakai jubah warna hijau....macam2 lagi laa....rumah ana pun warna hijau...

-----------------
I can\'t live without Islam

Bookmark and Share

    


  Member Information For anak_setiaProfil   Hantar PM kepada anak_setia   Quote dan BalasQuote

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-08-03 10:53



ku lihat hijau....
ooo anok-anok tak leh meghasa mandi laut...
ku lihat... makin ramai peminat hijau...

hijau mmg best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

emechzedes_72
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2003
Ahli No: 2741
Posting: 125
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-08-03 11:01


hijau tue memang best lah
tak taulah ana nak gambarkan camane
yang penting hijau best!

Bookmark and Share

    


  Member Information For emechzedes_72Profil   Hantar PM kepada emechzedes_72   Quote dan BalasQuote

azilah_2002
Warga Rasmi
Menyertai: 20.07.2003
Ahli No: 2476
Posting: 3
Dari: malaysia

brazil  


posticon Posting pada: 05-08-03 13:35


assalamualaikum....
hijau.. adalah salah satu warna kegemaran Rasulullah itulah yg saya tahu...
saya pun suka warna ni....
warna kedamaian...
cuba bayangkan kalau tak de warna ini didunia...
tak tahu lah apa yang akan terjadi...
semoga kehijauan bumi ini terpelihara..
jagalah kebersihan dan hijaukan bumi kita
semoga kedamaian milik kita.

Bookmark and Share

    


  Member Information For azilah_2002Profil   Hantar PM kepada azilah_2002   Quote dan BalasQuote

emechzedes_72
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2003
Ahli No: 2741
Posting: 125
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-08-03 13:53


yes bertambah lagi ahli hijau
banyak ni kalau nak bilang kalah la biru ngan ungu ngan merah
yahoo...hijau menang!
teringat perlawanan antara rumah kat sekolah dulu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For emechzedes_72Profil   Hantar PM kepada emechzedes_72   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-08-03 14:05


HIDUP HIJAU!!!



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

emechzedes_72
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2003
Ahli No: 2741
Posting: 125
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-08-03 15:52


hidup!!!!!
pokok yang subur hijaulah warnanya
bila kering dan mati hijau lagikah?
mestilah tidak kan!
kalau hijau gak
mesti pokok plastik!


Bookmark and Share

    


  Member Information For emechzedes_72Profil   Hantar PM kepada emechzedes_72   Quote dan BalasQuote

yang_bersinar
Warga Rasmi
Menyertai: 26.07.2003
Ahli No: 2625
Posting: 2
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-08-03 16:22


Hijau tetap unggul selamanya!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For yang_bersinarProfil   Hantar PM kepada yang_bersinar   Quote dan BalasQuote

emechzedes_72
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2003
Ahli No: 2741
Posting: 125
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-08-03 16:35


hijau......
tentulah hijau....

Bookmark and Share

    


  Member Information For emechzedes_72Profil   Hantar PM kepada emechzedes_72   Quote dan BalasQuote

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-08-03 16:37


yang kurik itu kundi,
yang merah itu saga,
yang best itu hijau,
yang paling best pun hijau jugak...



Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

emechzedes_72
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2003
Ahli No: 2741
Posting: 125
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-08-03 17:44


uish..bestya teman siber memutarbelitkan pantun
pantun tu warisan bangsan teman siber oi
apapun hijau tetap unggul!

Bookmark and Share

    


  Member Information For emechzedes_72Profil   Hantar PM kepada emechzedes_72   Quote dan BalasQuote

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-09-03 16:42


Assalamualaikum

dah sebulan HIJAU berkubur... mah kite HIJAU kan komuniti nie...

ku lihat HIAJU...

Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-09-03 17:16


isa-VR4 minat sangat warna hijau...background komuniti ni pun warna hijau...


anda suka warna hijau??? ni dia sedikit info mengenai warna hijau.....

1.berada dalam julat cahaya nampak..gelombang elektromagnet...
2.berada dalam frekunsi 4.3E14 hingga 7.5E14 Hz
3.mempunyai halaju 3E8 meter persaat
4.dapat memberi ketenangan..sebab gelombang tuju yahaya hijau melindungi kanta..
5.warna..islam...
6.warna yang paling banyak dihutan..



-----------------
Ya Allah !!! berikanlah kekuatan kepadaku untuk meneruskan jihad para shuhada'

img75.photobucket.com/albums/v228/acma_115/logo.jpg">

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

raul_gonzalez
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1321
Posting: 396
Dari: .::Kuala Terengganu::.

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-09-03 17:25


ana pun minat warna hijau sebab :-

hijau melambangkan 'PAS'
hijau melambangkan ketenangan
hijau juga baik untuk mata
malambangkan Islam

-----------------
~MEMBANGUN MENURUT ISLAM~

Bookmark and Share

    


  Member Information For raul_gonzalezProfil   Hantar PM kepada raul_gonzalez   Pergi ke raul_gonzalez's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah_solehah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1155
Posting: 100
Dari: Kuantan,Pahang Darul Mukmin

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-09-03 00:18


HIJAU>>>>

MMG WARNA KEGEMARAN ANA...
ANA MINAT SGT PADA HIJAU..
BAJU ANA BANYAK WARNA HIJAU...
HIJAU WARNA KETENANGAN...
HIJAU ADALAH SEGALA2 NYA....
HIJAU...HIJAU..HIJAU..

raul_gonzales....straight to the point!!! bahaya tu...

-----------------
"Hati ini milik Allah..
Diciptakan oleh Allah...
     Hanya untuk mencintai Allah.."



Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah_solehah85Profil   Hantar PM kepada mawardah_solehah85   Pergi ke mawardah_solehah85's Website   Quote dan BalasQuote

insan_kalam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2802
Posting: 104
Dari: batu pahat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-09-03 00:56


assalamualaikumm

ana lak suker biru..kerana laut warna biru...no2 baru warna ijau


Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_kalamProfil   Hantar PM kepada insan_kalam   Quote dan BalasQuote

aimanwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 307
Posting: 151
Dari: Mansurah_Mesir

PulauPinang  


posticon Posting pada: 15-09-03 01:32



ASSALAMUALAIAKUM...

interesting sungguh topic nie

ana suka kaler hijau sebab

hijau-->warna rumah sukan ana
hijau-->bayak kat kampus ana (banyak pokok)
hijau-->warna ketenangan
hijau-->melembutkan hati
hijau-->baik untuk penglihatan

banyak gak sama ngan sahabat² lain...

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For aimanwanProfil   Hantar PM kepada aimanwan   Pergi ke aimanwan's Website   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-09-03 09:33


hehehe..saye pun suke warna ijau..cam website nie..heheheh...

-----------------
Islam itu Indah

Bookmark and Share

    


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-09-03 12:48




wargh.. makin meng'HIJAU' posting HIJAU kite nie... jom kalerkan lagi dengan warna HIJAU...

HIJAU DULU KINI SELAMANYA... hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-09-03 12:55


hehehe... HIJAU forever...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 16-09-03 13:07


jgn jadi elien udah le... darah warna hijau..



-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

dalila2501
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3466
Posting: 193
Dari: sungai buloh

Selangor  


posticon Posting pada: 16-09-03 20:11


Assalamualaikum

ana pun minat warna hijau....
alam.... mesra.... alam....


Bookmark and Share

    


  Member Information For dalila2501Profil   Hantar PM kepada dalila2501   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-09-03 21:44


macam lagu Zainal abidin jer..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

safiee_iiu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.07.2003
Ahli No: 2434
Posting: 339
Dari: 475, felda air tawar 1, 81920 kota tinggi, johor

Johor  


posticon Posting pada: 16-09-03 21:46


saya jugak
hijau warna pokok
warna kemegahan islam
warna bulan pas
dan........ warna laman ukhwah.com

-----------------
cintakan bunga layu, hancur dan musnah
cintakan tuhan kekal buat selama-lamanya




Bookmark and Share

    


  Member Information For safiee_iiuProfil   Hantar PM kepada safiee_iiu   Pergi ke safiee_iiu's Website   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-09-03 09:05


hijau yg menawaaaaaaaaaaaaaannnn....

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-09-03 09:12


..Masih minat warna hijau..

H: Hidup
I : Indah
J : Jika
A : Ada
U : Ukhwah ( Kasih Sayang )

Hihihihihihihihi
Hihhihihihijau......

Wassalam

-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Prince_Muslim90
WARGA SETIA
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1018
Posting: 438
Dari: Munich

germany  


posticon Posting pada: 17-09-03 09:27


saya suka warna hijau best!!!!!

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_Muslim90Profil   Hantar PM kepada Prince_Muslim90   Pergi ke Prince_Muslim90's Website   Quote dan BalasQuote

Nur_Hati
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.07.2003
Ahli No: 2097
Posting: 62
Dari: N9

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 17-09-03 12:52


suke gak hijau... lambang ketenangan... dan kedamaian


-----------------
Rahmat Allah itu luas.
Usahalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nur_HatiProfil   Hantar PM kepada Nur_Hati   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-09-03 13:09


Assalamualaikum.
ana pun suka hijau ni.

sebab warna kegemaran Nabi SAW...
hijau ni tenang...
entah memang suka hijau ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

idea_31
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.08.2003
Ahli No: 3206
Posting: 182
Dari: kuantan,pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 17-09-03 13:54


saya pun suka warna hijau gak.dulu minat sgt warna hijau...masa kecil2 dulu...tapi skrg ni minat juga tapi tak berapalah. minat warna biru...

-----------------
nur kasih
"it will take a minute to like someone,only an hour to have a crush on someone,and only a day to love someone,but IT WILL TAKE A LIFE TIME TO FORGET SOMEONE"

kasih sayang ku hanyalah kerana ALLAH....amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For idea_31Profil   Hantar PM kepada idea_31   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-09-03 16:05


assalamualaikum...
ana suka jgk warna hijau...
sebab mungkin ia nampak tenang dan kalau ana rasa serabut kepala nie ana akan tgk pokok warna hijau...tenang balik...

mmg pun ia warna hijau adalah warna islam...
lambang perjuangan...

-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-09-03 12:33


assalamualaikum...

makin ramai peminat hijau yer...
HIJAU nye mata memandang...
HIJAU lagi bila ramai yang minat HIJAU...

hehehe


Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

QISTINA-ALEA
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.09.2003
Ahli No: 3561
Posting: 38
Dari: johor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-09-03 21:29


ASSALAMUALAIKUM...SAYA PUN MINAT WARNA HIJAU...KULIT HANDSET SAYA PUN WARNA HIJAU..PURSE SAYA PUN HIJAU..ADA GAK BAJU ARNA HIJAU..KELEBIHANNYA MUNGKIN BEST DIPANDANG MATA...PADANG UIA PJ PUN WARNA HIJAU GAK..TAK TAULAH KALAU TENGOK BENDA WARNA HIJAU SUKA SANGAT TAKPUN BENDERA WARNA HIJAU...

-----------------
"Mencari cinta sesuci cinta Serikandi Siti Khadijah"

Bookmark and Share

    


  Member Information For QISTINA-ALEAProfil   Hantar PM kepada QISTINA-ALEA   Quote dan BalasQuote

teman_siber
WARGA SETIA
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1493
Posting: 644
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-09-03 21:57


assalamualaikum...

memang laa padang warna hijau... tak penah pulak ana jumpa padang warna ungu... ... melawak jer... apa-apapun hijau memang best... tapi kenapa Clark SMALLVILLE tak bleh tgk warna hijau..

Bookmark and Share

    


  Member Information For teman_siberProfil   Hantar PM kepada teman_siber   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-09-03 09:56


waalaikumussalam wbt...

ala teman siber, clark kent tu bukan takleh tgk kaler hijau... dia cuma takleh dekat dgn batu kyptonite tu yg kebetulannya kaler hijau... maklumlah kaler hijau ni kan glemer...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 30-09-03 15:21


hijau memang best

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

poqya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3840
Posting: 208
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-10-03 15:42


ijau itu best..awek ana suka ijau..mmg best..sronok mata memandang..pokok kaler ijau..ws ni pun kaler ijau..mmg lawa aa...idup ijau..ade makna tuh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For poqyaProfil   Hantar PM kepada poqya   Quote dan BalasQuote

Awekzz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2003
Ahli No: 4682
Posting: 142
Dari: Kota Kinabalu <> Kuantan

Sabah  


posticon Posting pada: 28-10-03 02:13


semekumzz...
HIJAU...GREEN!! memang warna kegemaran saye.....
dari kecik lagi memang minat kaler HIJAU!!
barang2 saye pun memang mejoriti HIJAU....

HIJAU lambang ISLAM....
HIJAU lambang ketenangan....
HIJAU warna kegemaran Rasulullah....
HIJAU mempesona....

tapi betul ke.... banyak kajian mengatakan penggemar kaler HIJAU ni seorang yang kuat cemburu??!!! conpius...conpius..... tapi, cemburu itu kan tanda sayang......

buat penggemar2 HIJAU... salam perkenalan untuk anda semua....


-----------------
"YA RABB! Semanis-manis pemberianMu dalam kalbuku ialah perasaan harapku terhadapMu dan seenak-enak perkataan pada lidahku ialah memujiMu, sedang yang paling aku rindukan ialah saat berjumpa denganMu.."

Bookmark and Share

    


  Member Information For AwekzzProfil   Hantar PM kepada Awekzz   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 28-10-03 12:21


tahun nei baju raya saya warna hijau tapi hijau cair buat jubah seluar.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-10-03 12:35


salamzzz...

ana pun macam antum semua....
HIJAU......my favourite colour...
sbb2 nya semua telah disebut oleh kawan2 semua..



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 81
Posting: 409
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-10-03 22:20


Assalamualaikum....


salah seorang peminat color hijau.....hijau mendamaikan jiwa dan nuraniku

wallahualam

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

sauf
Warga Rasmi
Menyertai: 26.10.2003
Ahli No: 4683
Posting: 4
Dari: kepala batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-10-03 01:35


ijau warna rumput, warna daun, warna belalang, warna ular, warna mata, warna islam, warna web nih hehe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For saufProfil   Hantar PM kepada sauf   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 425
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-10-03 18:29


erm suka gak..... menyejuk mata.....

-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-11-03 14:17


ana pun suka warna hijau..sebab warna dia nampak tenang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

Anis_Sofiyyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.09.2003
Ahli No: 3530
Posting: 47
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-03-04 02:25


assalamualaikum...
ana antara org yg mmg sukerlah warna hijau. brg ana kalau boleh nak semua warna hijau. brg warna hijau senang nak jumpa. ruper2 nye ramai yg suker warna hijau, kan? adik-beradik ana sumuanye rumah sukan warna hijau. mak ana yg jadik cikgu tu pun jadik cikgu rumah sukan hijau. keluarga ana banyak berkaitan ngan hijau.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Anis_SofiyyahProfil   Hantar PM kepada Anis_Sofiyyah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Siapa Suka Warna HIJAU?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.253587 saat. Lajunya....