Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-10-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Jika anda berada dalam jamuan di rumah orang hendaklah menjaga perangai dan menjaga mata; dalam solat menjaga hati; dan dalam pergaulan menjaga lidah."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: rasian
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43063

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 38
Ahli: 0
Jumlah: 38




  Yang Masuk Ke Sini
owl_UM: 9 jam, 53 minit yang lalu
rasian: 3 hari yang lalu
a_zar81: 8 hari yang lalu
khalifah: 12 hari yang lalu
talha: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 27 hari yang lalu
al-biruni03: 29 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: student UPSI


Carian Forum

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» student UPSI

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh student UPSI

nuwol
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.10.2007
Ahli No: 31420
Posting: 46
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 16:43


salam..
saya ni bekas studnt upsi..
baru saja konvo bulan 8 hari tu..
alhmdulillah...sekarang ni dah posting kat Johor..
untuk pengetahuan semua..
pelajar yang knvo tahun ni semuanya d'postingkan di semenanjung..
majoriti dapat ngri masing-masing...
dan paling best..kami dah posting awal bulan 11... :-)

good luck untuk semua pelajar dan bakal pelajar upsi..

p/s:upsi dah banyak berubah sekarang ni..makin cantik pulok.. :kelip:

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuwolProfil   Hantar PM kepada nuwol   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-07 16:52


.. teringin pula belajar kat UPSI ini:kelip:..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

politetiger
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2007
Ahli No: 32070
Posting: 30
Dari: Ipoh - Tg.Malim

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-12-07 11:23


assalamualaikum....saya memang dr upsi..hehehe..tahun 2008 ni masuk sem 6..kos?? kos IT..mesti anis farihah kenal saya...;p

Bookmark and Share

  


  Member Information For politetigerProfil   Hantar PM kepada politetiger   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-08 08:37


Pada 03-12-07 16:43 , nuwol posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
saya ni bekas studnt upsi..
baru saja konvo bulan 8 hari tu..
alhmdulillah...sekarang ni dah posting kat Johor..
untuk pengetahuan semua..
pelajar yang knvo tahun ni semuanya d'postingkan di semenanjung..
majoriti dapat ngri masing-masing...
dan paling best..kami dah posting awal bulan 11... :-)

good luck untuk semua pelajar dan bakal pelajar upsi..

p/s:upsi dah banyak berubah sekarang ni..makin cantik pulok.. :kelip:


saya bakal berpraktikum dalam 2minggu lagi d banting..
memang jeles dengan senior2 yang baru grade ogos lalu...
cepatnya demo dapat posting..selepas itu dapat dekat dengan kg masing-masing pulok tu...dapat balik negeri masing-masing....

harapnya...batch saya pun dapat rezeki macam senior2 lepas...
tak adalah mnganggur lama2 kat rumah...berkarat nanti skil mgajar tu..
8-) 8-) 8-)

doakan saya dapat berpraktikum dengan jayanya ye...
:bye: :bye: :bye:


-----------------
hidup ini indah
namun...keindahannya hilang
dek kerakusan kita.....


Bookmark and Share

  


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

nazrulsabri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.11.2007
Ahli No: 31683
Posting: 85
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-04-08 23:48


Alhamdulillah..21/4 ni saya akan melaporkan diri di JPN Perak.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nazrulsabriProfil   Hantar PM kepada nazrulsabri   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 06:47


Pada 03-12-07 16:52 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. teringin pula belajar kat UPSI ini:kelip:..


welcome.. welcome.. ana tunggu kat sana.. :-). :bunga:


-----------------
Adoro Allah, yo adoro Rasul, yo adoro mi familia, yo adoro Islam...


Bookmark and Share

  


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 10-04-08 09:27


Pada 03-12-07 08:10 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

insyaAllah kalau tiada halangan,saya bakal menjadi warga UPSI 26 Disember ni...tapi da tua masuk U...hehe.. 23 tahun da..apa pun,good luck untuk semua....see u d IPT...


Poyo lah mamat ini... Itu pun nak ceriter kat orang... Orang study kat luar negara, tak bising pun...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-04-08 10:34


Pada 10-04-08 09:27 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 08:10 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

insyaAllah kalau tiada halangan,saya bakal menjadi warga UPSI 26 Disember ni...tapi da tua masuk U...hehe.. 23 tahun da..apa pun,good luck untuk semua....see u d IPT...


Poyo lah mamat ini... Itu pun nak ceriter kat orang... Orang study kat luar negara, tak bising pun...
bengap betul lah mamat ni nak masuk campur urusan org...hehe...apa yang tak puas hatinya. tu ramai lagi mereka cerita hal masing-masing..kenapa tak tegur mereka juga?...hehe..Aku peduli apa anda study luar negara ke apa ke..lantak engkolah,aku tak kacau tepi seluar dalam engko pun..hehe .tiba-tiba saja masuk entah apa-apa...baik pergi masuk posting pelajar luar negara pula..jangan masuk sini..da namanya pelajar ni, lantak aku lah nak cerita ke apa ke...buang karan letrik caj tangan engko saja taip...ingat baik sangat ke study kat luar negara... apa kes nak sombong dan temberang?ni bukan setakat poyo...bodoh sombong. :-D tu pun nak habaq dia dapat study luar negara.perrhhh..


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 10-04-08 12:23


Pada 10-04-08 10:34 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-04-08 09:27 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-07 08:10 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

insyaAllah kalau tiada halangan,saya bakal menjadi warga UPSI 26 Disember ni...tapi da tua masuk U...hehe.. 23 tahun da..apa pun,good luck untuk semua....see u d IPT...


Poyo lah mamat ini... Itu pun nak ceriter kat orang... Orang study kat luar negara, tak bising pun...
bengap betul lah mamat ni nak masuk campur urusan org...hehe...apa yang tak puas hatinya. tu ramai lagi mereka cerita hal masing-masing..Kenapa tak tegur mereka juga?...hehe..Aku peduli apa anda study luar negara ke apa ke..lantak engkolah,aku tak kacau tepi seluar dalam engko pun..hehe .tiba-tiba saja masuk entah apa-apa...baik pergi masuk posting pelajar luar negara pula..jangan masuk sini..da namanya pelajar ni, lantak aku lah nak cerita ke apa ke...buang karan letrik caj tangan engko saja taip...ingat baik sangat ke study kat luar negara... apa kes nak sombong dan temberang?ni bukan setakat poyo...bodoh sombong. :-D tu pun nak habaq dia dapat study luar negara.perrhhh..


Engkau lah sombong... Buat apa nak cerita2..? Diam dah lah... Engkau ingat anda bagus sangat ke...? Poyo nak mampos...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

GT-Husni
Warga Rasmi
Menyertai: 11.04.2008
Ahli No: 33180
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 19:48


wahai students upsi,jom kita berforum.meriahkan upsi.salam ukhwah

Bookmark and Share

  


  Member Information For GT-HusniProfil   Hantar PM kepada GT-Husni   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 20:17


Assalamualaikum...

GT-Husni sahabat ukhwah yang baru ye.. salam ukhwah.. buat semua student upsi selamat menempuh final exam tidak lama lagi.. Ana doakan mudah2han antum semua berjaya... :-).

:bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 20:23


Pada 11-04-08 20:17 , maestra_dila posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

GT-Husni sahabat ukhwah yang baru ye.. salam ukhwah.. buat semua student upsi selamat menempuh final exam tidak lama lagi.. Ana doakan mudah2han antum semua berjaya... :-).

:bunga:
salam ukhwah... good luck untuk final exam 2 minggu lagi... :-D


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

nazrulsabri
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.11.2007
Ahli No: 31683
Posting: 85
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-04-08 23:37


Selamat menduduki peperiksaan buat warga upsi!

Bookmark and Share

  


  Member Information For nazrulsabriProfil   Hantar PM kepada nazrulsabri   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-04-08 10:50


Selamat menduduki peperiksaan buat adik tersayang :-)
Juga buat yang teristimewa :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

permata_hatiku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13095
Posting: 147
Dari: Bumi Allah

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-04-08 13:28


Assalamualaikum...

selamat menduduki final exam buat semua warga UPSI. Semoga berjaya dunia dan akhirat..

Bookmark and Share

  


  Member Information For permata_hatikuProfil   Hantar PM kepada permata_hatiku   Quote dan BalasQuote

akhwat
Warga Rasmi
Menyertai: 01.05.2008
Ahli No: 33403
Posting: 5
Dari: perak

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-05-08 17:07


salam.hu2.saya pun budak upsi ugak.sem5..
                 buah cempedak di luar pgr,
                         ambil galah tolong jolkkn
                     hamba budak baru belajar
                         ada salah tolong tnjukkan

Bookmark and Share

  


  Member Information For akhwatProfil   Hantar PM kepada akhwat   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-05-08 17:16


saya pelajar UPSI juga sem 2 rekacipta

salam ukhwah

kalau nak buat gathering jemputla saya sekali


-----------------
~~~Bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian~~~

My blog::: http://mihar.blogs.friendster.com/:::



Bookmark and Share

  


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 23:23


salam warga upsi...tak lama cuti sem da..rasanya ada yang da habis paper exam kan...haha...da ada da pun yang balik kampung...all the best semua...


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» student UPSI

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.107443 saat. Lajunya....