Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-11-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Saya tidak sanggup menghapuskan kegelapan tetapi saya sanggup meneranginya.
-- John Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: lizawati2302
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43141

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 39
Ahli: 0
Jumlah: 39




  Yang Masuk Ke Sini
lizawati2302: 5 hari yang lalu
Kang: 5 hari yang lalu
sahabat_sejati: 12 hari yang lalu
sadiqah: 15 hari yang lalu
eme86: 19 hari yang lalu
al_hafizahgirl: 23 hari yang lalu
nice_pesan: 26 hari yang lalu
umy_1510: 31 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: UKHWAH.COM kekecewaan ku.....


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» UKHWAH.COM kekecewaan ku.....

Please Mendaftar To Post


Oleh UKHWAH.COM kekecewaan ku.....

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 25-08-05 08:21


Assalamualaikum.....

ukhwah.com berwajah baru, di alu-alukan.
banyak ciri baru yang menyenangkan kerja such as boleh tengok preview dulu sebelum hantar boleh choose 'show signature' dsb...
tapi saya tak boleh terima sistem autotext baru ni, setengah perkataan akan automatik di tukar ke perkataan baku. kalau posting biasa, stakat nak komen memang lah tak ada Apa masaalah, tapi kalau nak post cerita kat cerpen memang masaalah besar!!
sapa nak percaya kalau dalam cerpen ada orang guna perkataan 'ANDA'?? saya tak nak post cerita yang orang dia ckap perkataan ANDA dengan mbr. so terpaksa lah berhenti posting macam ni.


baru saja igt nak post smbgn 'rizal hafizuddin' dah jadi gini....










sanada_yukimura mohon kemaafan kat AJK yang berhempas pulas buat perubahan kat ukhwah dan terasadgn komen ni. sekadar meluahkan perasaan hati ku yang kecewa.......
[ Telah diedit oleh: sanada_yukimura pada 25-08-05 08:22 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 09:02


assalamualaikum..

alahai.. janganlah sebab perkara kecil macam ni pun nak rasa kecewa. Kalau kerana hal macam ni cepat terasa hati.. nampaknya susahlah kita nak melahirkan pejuang2 Islam yang berjiwa kental. Bayangkanlah negara kita diancam bahaya, masa tu kita dah tak ada masa untuk memikirkan hal2 macam ni.

Pada ana.. kita mestilah:
--> berfikiran positif
--> abaikan saja masalah kecil ni
--> tukar cara posting (guna ayat yang lebih baik)

p/s: sekarang ni pening kepala bila baca posting kat ukhwah sebabnya ramai ahli baru tulis ikut bahasa 'chatting'. Dulu tak macam ni.. :-(


-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...


Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 10:01


aku sokong sanada_yukimura..................

tak semestinya bila kita sebut aku, kita lari dari landasan ISLAM..........

yang penting HATI & NIAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 12:32


Pada 25-08-05 09:02 , darul_numan81 posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..

alahai.. janganlah sebab perkara kecil macam ni pun nak rasa kecewa. Kalau kerana hal macam ni cepat terasa hati.. nampaknya susahlah kita nak melahirkan pejuang2 Islam yang berjiwa kental. Bayangkanlah negara kita diancam bahaya, masa tu kita dah tak ada masa untuk memikirkan hal2 macam ni.

Pada ana.. kita mestilah:
--> berfikiran positif
--> abaikan saja masalah kecil ni
--> tukar cara posting (guna ayat yang lebih baik)

p/s: sekarang ni pening kepala bila baca posting kat ukhwah sebabnya ramai ahli baru tulis ikut bahasa 'chatting'. Dulu tak macam ni.. :-(







hmmm ..batul tu..saya sokong apa yang darul_numan81 katakan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 12:41


salam alaik..

erm..ini bukan soal hati dan niat..ini soal peraturan dalam ukhwah.com yang majornya tak tau khusus pada new comers..

memang lah agak pelik jdnya apabila bahasa cerpen terjadi "anda""kamu"..dan sbgnya..

yang cuba diterapkan di ukhwah.com..bahasa yang sopan especially time posting biasa-biasa..

kalau nak ikutkan hati dan niat..kamu boleh letak lahabau..bahlol..sebab ianya tak menjatuhkan akidah bukan?

:)


-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::
[ Telah diedit oleh: RuMaishaaa pada 25-08-05 12:42 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 25-08-05 12:43


Bukan terasa hati... saya xkesah ukhwah nak buat apa pun perubahan. terpulang lah kat empunya.tapi apa kata kita bincangkan pro dan contra dia?
Pro:
Nampak sopan dan formal.
Dah buat ukhwah jadi lain dari yang lain.

Contra:
Tak natural. orang datang ke ukhwah untuk kongsi pendapat. bukan untuk berformal-formalan.
tapi nak meluahkan pandangan.cadangan 'guna ayat yang lebih baik' tu tak tepat sebab yang diubah adalah perkataan. 'ANDA'?
orang xselasa dan mencari alternative lain.
satu sebab saya suka ukhwah adalah sebab dia lebih islamik. guna perkataan formal tak menunjukkan islamik pun. dan jugak sebab saya dah lama sini dah kenal dgnramai ahli sangat. rasa macam rumah sendiri.
Dl ramai kawan-kawan saya join ukhwah, sejak dua tiga menjak ni mereka ngadu ukhwah dah 'tak best' tak macam 'dulu'.
Terpulang lah nak kepada empunya portal. kami ahli saja. tak ada kuasa nak buat Apa perubahan.



p/s: sebab berfikiran positif ni lah kitrg luahkan pendapat. dan kalau negara kita diancam bahaya, memang lah kita takkan memikirkan hal2 macam ni.ukwah pun orang tak masuk dah.
'a great leader is not the one who rises up to reach the stars, but one who bends down to hear what his followers says'

wallahua'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 25-08-05 13:05


Pada 25-08-05 12:43 , sanada_yukimura posting:

!!! QUOTE !!!




Tak natural. orang datang ke ukhwah untuk kongsi pendapat. bukan untuk berformal-formalan.
tapi nak meluahkan pandangan.cadangan 'guna ayat yang lebih baik' tu tak tepat sebab yang diubah adalah perkataan. 'ANDA'?
orang xselasa dan mencari alternative lain.
satu sebab saya suka ukhwah adalah sebab dia lebih islamik. guna perkataan formal tak menunjukkan islamik pun. dan jugak sebab saya dah lama sini dah kenal dgnramai ahli sangat. rasa macam rumah sendiri.
Dl ramai kawan-kawan saya join ukhwah, sejak dua tiga menjak ni mereka ngadu ukhwah dah 'tak best' tak macam 'dulu'.



Who set this standard? Anda seorang atau 18,000 ahli lain?
Ukhwah tak best dah? Siapa yang kata begitu? Perspektif siapa?
Best atau tak best adalah subjektif, bukan ayat penyata.

Islamik? Memang islamik. Kena mengena apa formal dengan islamik? Hairan pula, di Al-Hakam.net yang islamik itu tak ada pula bahasa-bahasa SMS, IRC? Kenapa pula bila masuk ukhwah.com terus tukar kepada bahasa SMS, IRC? Pelik kan?

Text-sanitizer (auto-correct) akan dikekalkan. Beberapa orang telah ditugaskan untuk mengesan perkataan SMS, IRC setiap pagi.

Mudah sahaja... kalau tak mahu auto correct, jangan gunakan bahasa SMS, IRC. Simple?

ITS FREE. DO NOT NEG!

Perkara ini telah dibincangkan sebelum ini.

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.10285 saat. Lajunya....