Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-05-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika seseorang kena tipu, yang bersalah bukan yang menipu tetapi yang tertipu
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 17 hari yang lalu
izdham: 26 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 36 hari yang lalu


Kelakar
Topik: gelak ! jangan tak gelak......


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» gelak ! jangan tak gelak......

Please Mendaftar To Post


Oleh gelak ! jangan tak gelak......

niliez
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.01.2004
Ahli No: 6182
Posting: 84
Dari: teluk intan

Perak  


posticon Posting pada: 22-08-05 15:19


TOKEI KEDAI

Satu hari... sebuah gedung mengadakan jualan
murah.. berpusu-pusu orang
ramai ingin memasuki gedung tersebut... sehingga
ada yang beratur
seawal2nya... walaupun gedung tersebut dibuka
pada waktu 8.30pg.

Seorang lelaki dengan selambanya berjalan
menuju ke depan... malangnya
sebelum sempat sampai... tiba-tiba seorang lelaki
didepannya menolaknya
kebelakang sambil memarahi...

"woi..tak nampak ke orang !! jerkahnya..

"Sedap..Sedap saja nak potong line orang.. "...

Lelaki tersebut bangun semula..dan cuba menuju
kedepan semula.. malangnya
dia ditumbuk sehingga terjatuh... setelah beberapa
kali mencuba untuk
kebarisan depan... tapi tak berjaya... akhirnya
dengan nada marah.. dia
berkata...

"Ahhhhh kalau kali ini aku tak dapat juga kedepan
sana... jangan harap aku
nak bukakan kedai tu..!!"

Laaaaaaaaaa... Tokey kedai rupanyer... hehehe
kasihan dia kan????
----------------------------------------------------------------------

PENJUAL ROTI

Seorang penjual roti di langgar sebuah bas.
Akibatnya, dia tercampak dari
motor rotinya dan masuk ke dalam
longkang..

Sementara itu rotinya bertaburan di atas jalan..
Sambil menyapu darah yang mengalir dari
kepalanya..
dia terus merintih kesakitan.

Tak lama kemudian datanglah pihak polis
menghampirinya dan bertanya..

"Ada apa encik..? Ada apa ?"

Dengan suara yang perlahan dan dengan merintih
kesakitan.. penjual roti itu berkata,
"Adaaaaaa rotii kejuuuuuuu ... Adaaaaaa rotii
coklaaaattt ..."

?__________***

----------------------------------------------------------------------

KAWASAN LARANGAN MEMANCING

Sepasang suami isteri pergi memancing dengan
perahumereka disebuah tasik.. Si
suami lebih suka memancing... manakala si isteri
pula lebih suka membaca
saja. Ketika sudah memancing beberapa jam si
suami memutuskan untuk tidur
sejenak dan meletakkan alat pancingnya didalam
perahunya.. Si isteri pula
terus dengan tabiat membacanya.. Tiba-tiba
datang seorang penjaga tasik dengan
botnya dan menghampiri perahu pasangan
tersebut dan berkata "Selamat pagi
Puan.. apa yang sedang Anda
lakukan??" "Membaca !!" Jawab wanita itu.. dalam
hatinya berkata.."buta ke tak nampak aku
membaca.." "Sebenarnya Anda berada
di kawasan yang dilarangmemancing" kata penjaga
tasik "Tapi saya tidak
memancing..!!! Saya hanya membaca" "Tapi saya
nampak Anda memiliki
PERALATAN untuk itu...jadi saya mesti membawa
Anda ke pejabat kami untuk
dide! nda..." "Kalau Anda membawa saya ke
sana.. saya akan mendakwa anda
melakukan jenayah rogol..." tengking wanita itu "
Tapi saya tidak menyentuh
Puan... !!" balas penjaga tasik kehairanan "Ya...
itu betul.. tapi Anda ada
PERALATAN untuk itu."

------------------------------------------------------------------------

GILA TELEFON

Seorang ayah mempunyai anak gadis yang
kerjanya menggunakan telefon. Setiap
kali menerima telefon pasti anaknya itu akan
berbual sampai 5 jam tanpa
henti.. Entah apa yang dibualkan pun tak
tahulah... Suatu hari.. anak
gadisnya menerima panggilan telefon dan
bergegas mengangkatnya.. ayahnya
mengeluh kerana sudah pasti 5 jam lagi baru
selesai... Tapi.. Alangkah
terkejutnya.. apabila anaknya itu cuma berbual
selama 2 JAM bukan 5 Jam
seperti biasa...
"Tunggu sekejap.... Siapa yang talefon tu?" tanya
ayahnya kehairanan..
"Tak tahu lah ayah... salah Nombor! " jawab
anaknya sambil tersengih..

-------------------------------------------------------------------------

GUA AJAIB

Pada satu hari Bedah dan bapanya datang ke
Kuala Lumpur dan pergi ke
shopping mall...
Anak beranak ini baru first time datang Kuala
Lumpur, sebelum ini asyik dok
memerap kat kampung... Jalan punya jalan,
akhirnya Bedah terpandang lif,
lalu dia pun tanyalah bapak dia....
" Pak, itu amenda pak?"
Bapak menjawab," Entah lah nak....bapak pun
baru kali ini nampak menatang
itu...."

Tak lama lepas tu seorang nyonya tua terbongkok-
bongkok, tergigil-tergigil
pergi ke dinding dan menekan butang lif
tersebut.....lif pun terbuka lalu
nyonya masuk ke dalam lif dan lif tertutup.....tidak
lama kemudian lif
terbuka...TINGGGG!!!!!
keluarlah seora! ng amoi yang punyalah cun macam
SHANIA TWAIN...
lantas berkatalah bapak si bedah kepada Bedah...

"NAK! KAU PERGI AMBIK EMAK KAMU BAWAK
KEMARI,
KITA MASUKKAN DIA DALAM GUA AJAIB
ini....CEPAT

---------------------------------------------------------------------------

7 CAWAN

Suatu pagi seorang gadis membawa termos
singgah di sebuah kedai kopi untuk
membeli minuman sebagai bekalan kepejabatnya.

Gadis:"Encik, rasa-rasanya berapa cawan air
boleh diisi kedalam termos
saya?"

Pelayan: "Saya rasa mungkin tujuh cawan."

Gadis: "Baiklah.....Bagi saya dua cawan
teh,empat cawan kopi susu dan satu
cawan kopi tanpa gula.

Pelayan: aaa...?????

------------------------------------------------------------------------

BUNUH DIRI

Seorang anak muda duduk di sebuah bar. Dia
menatap hampa pada gelas
minuman. Dia melakukan hal itu kurang lebih satu
jam lamanya.Kemudian,
datanglah seorang ganster, merebut gelas
minuman orang itu dengan kasar,
lalu segera meneguknya sampai habis.Dan tiba-
tiba anak muda itu menangis
tersedu-sedu...

Gangster itu terkejut, menepuk bahunya dan
berkata,"Hei, anak muda, saya
kan cuma bergurau. Mari saya belikan minuman
lainnya. Saya tidak suka
melihat seorang lelaki bersikap manja seperti
ini." "Bukan, bukan itu
masalahnya. Hari ini adalah hari paling malang.
Pertama. Aku baru saja
membuat syarikatku rugi 10 juta, boss
memarahiku dan aku baru saja dipecat.
Kedua, ketika hendak pulang, kenderaanku hilang
dicuri orang. Kata polis,
mereka tidak boleh buat apa-apa, Ketiga. Aku
terpaksa pulang naik taksi.
Tapi, dompetku tertinggal didalam taksi itu dan
akhirnya hilang.Keempat,
ketika membuka pintu rumah, istriku ternyata
sedang berlaku curang dengan
kawanku sendiri...

Dan di bar ini... aku berpikir untuk bunuh diri
saja.Tapi, Anda baru saja
merebut gelas minumanku, yang telah kuisi
dengan racun...

Bookmark and Share

    


  Member Information For niliezProfil   Hantar PM kepada niliez   Pergi ke niliez's Website   Quote dan BalasQuote

kasihmu-amanahku
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4140
Posting: 709
Dari: rahsia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 22-08-05 19:25


memang menarik tapi pastikan lawak yang dihantar tidak memaparkan unsur-unsur lucah. kurang sesuai untuk tatapan umum.thank you.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasihmu-amanahkuProfil   Hantar PM kepada kasihmu-amanahku   Quote dan BalasQuote

aprill
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17649
Posting: 91
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-08-05 20:50


assalamualaikum..

tragiknyer bunuh diri tu....takpasal2 orang lain yang terkene..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For aprillProfil   Hantar PM kepada aprill   Quote dan BalasQuote

salimahbreepbreep
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16212
Posting: 287
Dari: Banting

Selangor  


posticon Posting pada: 23-08-05 23:03


ahakahak.. hehehe... kahkahkah... wakaka... hihihi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For salimahbreepbreepProfil   Hantar PM kepada salimahbreepbreep   Pergi ke salimahbreepbreep's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-08-05 23:49


:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

id4h
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.11.2003
Ahli No: 5378
Posting: 60
Dari: parit buntar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 16:13


wakaka klako....

Bookmark and Share

    


  Member Information For id4hProfil   Hantar PM kepada id4h   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 24-08-05 16:20


ha..ha..lawaknya :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

Aneeqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11976
Posting: 151
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-08-05 10:57


huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AneeqahProfil   Hantar PM kepada Aneeqah   Pergi ke Aneeqah's Website   Quote dan BalasQuote

mastermind03
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17770
Posting: 58
Dari: Di bawah lembayung RAHMAT ILAHI

Selangor  


posticon Posting pada: 30-08-05 14:12


wakakazzzzzzzzzzzzzzz..........
memang klako...
ilang juga tension...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mastermind03Profil   Hantar PM kepada mastermind03   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 30-08-05 14:15


hahaha iyo lah tu :lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

izzati88
Warga Rasmi
Menyertai: 26.07.2005
Ahli No: 17594
Posting: 11
Dari: MaLaySia

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-08-05 14:29


haha...lawaknye...
hilang tension...
apa pun...terima kasih ek bagi lawak itu...hehe

wasalam


-----------------
haRgaiLah SegaLa PeMBeRiaN aLLaH
keRaNa iaNya aMat BehaRga
daN BeRsyUkuRLaH


Bookmark and Share

    


  Member Information For izzati88Profil   Hantar PM kepada izzati88   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-09-05 22:54


best nya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 07-09-05 09:01


wakaka!ahaks!

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 07-09-05 15:12


erm, banyaknye.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-05 15:16


............ :-) .................

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

eNira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2005
Ahli No: 17047
Posting: 102
Dari: somewhere in Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-09-05 15:34


hahaahaha..lawak lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For eNiraProfil   Hantar PM kepada eNira   Quote dan BalasQuote

WinsomeG
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.09.2005
Ahli No: 18785
Posting: 37
Dari: Ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 08-09-05 23:05


hahaha...lawak2

Bookmark and Share

    


  Member Information For WinsomeGProfil   Hantar PM kepada WinsomeG   Quote dan BalasQuote

i-nun
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18063
Posting: 33
Dari: kuala.lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-09-05 01:30


memang klaka lah...tapi yang pasal memancing tu..rasa xbape minat lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For i-nunProfil   Hantar PM kepada i-nun   Quote dan BalasQuote

niliez
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.01.2004
Ahli No: 6182
Posting: 84
Dari: teluk intan

Perak  


posticon Posting pada: 21-09-05 21:07


ha!ni ada lagi................

LAWAK BODOH SOMBONG


Dalam satu kejadian yang agak susah nak diterima akal, iaitu sebuah kapal terbang telah mengalami kerosakan enjin dan sedang menjunam hendak terhempas, terdapat5 orang penumpang didalamnya tetapi beg parachute kecemasan hanya ada 4.

Berkatalaa penumpang pertama, "saya Hafiz Hashim.Malaysia perlukanaku.Kalau saya tadak, macam mana nanti Malaysia nak menang All England lagi?". Lalu dia mengambil beg pertama dan terus terjun.

Penumpang kedua pulak berkata, "saya Hillary Clinton, bekas wanita pertama US. saya seorang yang paling bercita2 tinggi dan saya juga senator New York. saya juga berpotens inak jadi seorang President". Dia pula mengambil satu beg dan terus terjun.

Penumpang ketiga menyampuk, "Ahh... saya President US! George W. Bush. saya ada tanggungjawab yang berat untuk menjaga sebuah negara yang kuat. Tambahan pula, akulah President yang terpandai dalam sejarah US. orang Amerika mana yang hendak melihat saya mati?". Dia terus menyentap satu beg dan terus terjun.

Penumpang keempat, Osama Bin Laden berkata kepada penumpang kelima, seorang budak berumur10 tahun, "Saya seorang Muslim dan saya berserah kepada Allah untuk menentukan hidup dan mati saya. Adik ambillah beg parachute yang terakhir tu".

Budak 10 tahun itu menjawap, "jangan bimbang. Ada satu lagi beg parachute untuk pakcik. President terpandai dalam sejarah US tu terambil beg sekolah saya".

Bookmark and Share

    


  Member Information For niliezProfil   Hantar PM kepada niliez   Pergi ke niliez's Website   Quote dan BalasQuote

kerongsang_biru
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.02.2005
Ahli No: 14521
Posting: 35
Dari: Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 24-09-05 19:14


boleh laa.. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For kerongsang_biruProfil   Hantar PM kepada kerongsang_biru   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.12622 saat. Lajunya....