Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.
-- al-Baqarah: 286

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 24 hari yang lalu
izdham: 33 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 43 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Lagu Negaraku Versi Jerebu...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Lagu Negaraku Versi Jerebu...

Please Mendaftar To Post


Oleh Lagu Negaraku Versi Jerebu...

suhani86
Warga Rasmi
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3658
Posting: 20
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-08-05 06:45


Negara ku...
Tanah tumpahnya jerebu...
Rakyat hidup...
Sesak dan layu...
Rahmat bahgia..
Penjual topeng muka...
Raja kita...
Kena pakai juga...
Rahmat bahgia...
Penjual topeng muka....
Raja kita...
Kena pakai juga....

Sekian time kasih...

p/s:Lagu ini tidak bermaksud untuk menghina mana-mana pihak termasuk lah negara malaysia kita sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhani86Profil   Hantar PM kepada suhani86   Pergi ke suhani86's Website   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 18-08-05 07:49


kalau tak tau nak hormat lagu kebangsaan ...
jangan jadi rakyat malaysia...
awak ni tak ada semangat cintakan negara langsung...
sedar sikit....
samaad lagu, bendera atau apa sahaja yang berkaitan dengan negara , tolong jangan buat main...
kalau rakyat malaysia sendiri sanggup buat macam ni...
jangan harap lah orang luar akan hormat kita............
RENUNG DAN FIKIR BALIK APA yang awak DAH BUAT....

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 18-08-05 08:04


Mungkin agak pedas ulasan sahabat kita yan4485.

Ana tidak ingin memihak kepada mana-mana pihak.
Ana percaya ramai lagi yang merasa tidak kena dengan negaraku versi sebegini, tambahan kita sedang dalam bulan kemerdekaan.

Namun, sahabat suhani86 membuat posting ini di ruangan kelakar; yang sudah diketahui ramai bukan tempat untuk serius.
Mungkin sahaja beliau menulis untuk meluahkan rasa tidak puas hatinya kerana jerebu yang sentiasa berulang saban tahun, dan rakyat kita semakin layu.
Juga agak sinis katanya, raja kita pun turut terpaksa pakai topeng muka. Maksud tersirat yang agak menarik; mungkin beliau ingin berkata: Semua sekali hatta raja sendiri pun terjejas dek jerebu, Kenapa hanya segelintir yang perlu bertindak?

Tidak boleh dinafikan,agak sensitif apabila bergurau dengan bahagian kepala yang selalu dipandang tinggi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 18-08-05 08:12


TAU TAK apa....
saya CAKAP YANG BENAR...
CUBA BAYANGKAN APABILA RUANGAN INI DIBACA OLEH RAKYAT NEGARA LAIN...
APA PERASAAN awak???
TAK MALU KE???
kalau SAYA...
SEGAN SANGAT...
TAK ada JEREBU PUN KENA PAKAI juga TOPENG TU....
SEMANGAT CINTAKAN NEGARA NI PERLU ADA DIMANA2...
LEBIH2 LAGI DALAM INTERNET SEBEGINI...
IA BOLEH DITONTON / BACA OLEH SELURUH DUNIA....
[ Telah diedit oleh: yan4485 pada 18-08-05 08:13 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

kinobaik
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16191
Posting: 377
Dari: Rumah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-08-05 08:13


lek lah. ni part forum kelakar. Kalau nak serius, pergi lah lepak kat forum lain...
sekian,
be cool

Bookmark and Share

    


  Member Information For kinobaikProfil   Hantar PM kepada kinobaik   Pergi ke kinobaik's Website   Quote dan BalasQuote

kinobaik
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16191
Posting: 377
Dari: Rumah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-08-05 08:20


p/s: this lyrics is written in malay. the probability of other people than malaysians read this section is low. please be cool. no emotional intention is allowed. thank you

Bookmark and Share

    


  Member Information For kinobaikProfil   Hantar PM kepada kinobaik   Pergi ke kinobaik's Website   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 18-08-05 08:29


saya hanya menegur...
nak lawak2 benda lain boleh saya takkan marah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

abu_muaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 9096
Posting: 224
Dari: Riau - Indonesia

indonesia  


posticon Posting pada: 18-08-05 08:50


Maaflah encik... disebabkan asap dari seberang antum semue bertengkar...

[ Telah diedit oleh: abu_muaz pada 18-08-05 08:57 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_muazProfil   Hantar PM kepada abu_muaz   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 18-08-05 16:41


Pada 18-08-05 08:50 , abu_muaz posting:

!!! QUOTE !!!

Maaflah encik... disebabkan asap dari seberang antum semue bertengkar...



Bukan salah saudara, itu kena tanya dengan pihak yang berwajib. Mereka tidak bisa membiarkan keadaan sumpama ini berlaku... Kepada Suhani86, jangan ambil hati dengan kata-kata yan 4455.... kepada yan4455,jika hendak menegur sedemikian rupa, hantarlah private message (PM) kepada suhani86... Setengah orang memang amat sensitif jika patriotik mereka dicemar... Ini hanyalah gurauan yang tidak disengajakan oleh Suhani86.

Salam Kemerdekaan ke-48... Keranamu MALAYSIA>>>>!!!!


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...
[ Telah diedit oleh: Nazri pada 18-08-05 16:43 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 18-08-05 16:46


dah dia masuk ruangan kelakar.... oklah tu.... senyum aje...

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-08-05 16:48


assalamualaikum..

1st time baca.. dah rasa macam tak kena saja. ana sendiri menyokong pendapat yan4485. Apabila lagu kebangsaan dibuat sebagai gurauan.. itu menunjukkan petanda yang tidak baik..

ada yang kata tadi ianya mungkin tidak akan dibaca atau difahami oleh rakyat negara lain.. tapi.. apa kesannya jika ada pemimpin2 dari negara kita yang membacanya?tak risau ke portal kesayangan kita ni kena 'banned' gara2 benda gurauan macam ni?

Dengan kuasa veto yang ada pada ana.. ana nak kunci topik ni.. kalau ada sesiapa tak puashati boleh hantar pm..
wassalam:idea:


-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...


Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.094795 saat. Lajunya....