Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Manusia akan mati sekali sahaja, tetapi orang yang berhutang akan mati berkali-kali
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Alai_Syafa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43068

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 43
Ahli: 0
Jumlah: 43




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 1 hari, 10 jam, 30 minit yang lalu
kaze: 1 hari, 15 jam, 6 minit yang lalu
Daeng_Jati: 4 hari yang lalu
RedPetunia: 6 hari yang lalu
sahabat_amin: 8 hari yang lalu
Gorodkovie: 10 hari yang lalu
Swarig123: 13 hari yang lalu
sunan-faqih: 19 hari yang lalu
ajefikrah: 25 hari yang lalu
Kang: 26 hari yang lalu
owl_UM: 28 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: kelab anak malaya...lahir di overseas---->


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Admin
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» kelab anak malaya...lahir di overseas---->

Please Mendaftar To Post


Oleh kelab anak malaya...lahir di overseas---->

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 18-08-05 04:44


assalamualaikum... :lol:

sapa lahir di overseas? lahir di luar nagara tak bermakana tak sayang malaysia... betul tak? jangan malu janagn segan.. bagitau lah dengan kawan tempat tumpah darah titisan pertama kita dimana...dan Kalau boleh bagitau kenapa dan bagaimana mak anda boleh terbersalin disana???... selamat berkenalan!!! :-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 18-08-05 04:44


ana di united states... terre haute, negeri indiana... my dad study there pada tahun 84...

so.. bila da balik malaysia, bagaimana dengan status kerakyatan kalian ek? da angkat sumpah kat mahkamah ke? atau senyap saja...
jangan pula nanti timbul isu tak sayangkan malaysia pasal punya dwi kerakyatan dengan tanah kelahiran d sana...kan..
:berfikir:


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

azzahcute
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31445
Posting: 36

syria  


posticon Posting pada: 20-10-07 17:12


ana lahir di Damascus,Syria...
sebab kami sekeluarga tinggal kat Syria...

Bookmark and Share

  


  Member Information For azzahcuteProfil   Hantar PM kepada azzahcute   Quote dan BalasQuote

azzahcute
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31445
Posting: 36

syria  


posticon Posting pada: 20-10-07 17:13


tapi kadang-kadang balik jugak ke Malaysia...
macam sekarang ini....

Bookmark and Share

  


  Member Information For azzahcuteProfil   Hantar PM kepada azzahcute   Quote dan BalasQuote

Abu_Ruqayyah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23449
Posting: 590
Dari: Manchester

Selangor  


posticon Posting pada: 20-10-07 17:53


Pada 20-10-07 17:12 , azzahcute posting:

!!! QUOTE !!!

ana lahir di Damascus,Syria...
sebab kami sekeluarga tinggal kat Syria...

Lahir dan tinggal kat sana mesti fasih dan laju cakap Arab ni :-)

Kedua2 anak saya lahir kat Manchester UK..
yang sulung di Hospital dan yang bongsu pula homebirth.


-----------------
عودة الى الكتاب والسنة على منهج السلف


Bookmark and Share

  


  Member Information For Abu_RuqayyahProfil   Hantar PM kepada Abu_Ruqayyah   Pergi ke Abu_Ruqayyah's Website   Quote dan BalasQuote

azzahcute
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31445
Posting: 36

syria  


posticon Posting pada: 20-10-07 17:54


dah bersembang dengan kawan-kawan pun cakap arab...

Bookmark and Share

  


  Member Information For azzahcuteProfil   Hantar PM kepada azzahcute   Quote dan BalasQuote

Abu_Ruqayyah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.03.2006
Ahli No: 23449
Posting: 590
Dari: Manchester

Selangor  


posticon Posting pada: 20-10-07 18:22


هلا يا أهل الشام
Hala ya Ahl as-Syaam

Bookmark and Share

  


  Member Information For Abu_RuqayyahProfil   Hantar PM kepada Abu_Ruqayyah   Pergi ke Abu_Ruqayyah's Website   Quote dan BalasQuote

azzahcute
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31445
Posting: 36

syria  


posticon Posting pada: 20-10-07 20:25


baik...

Bookmark and Share

  


  Member Information For azzahcuteProfil   Hantar PM kepada azzahcute   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 20-10-07 22:03


Assalamualaikum

huyo...lahirkan kat noegeri omputih...
kat sana ada salji tak??

:lucu: :lucu:

Bookmark and Share

  


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

azzahcute
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31445
Posting: 36

syria  


posticon Posting pada: 20-10-07 22:06


mestilah ada...

Bookmark and Share

  


  Member Information For azzahcuteProfil   Hantar PM kepada azzahcute   Quote dan BalasQuote

bintufurqan
WARGA SETIA
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31464
Posting: 464

malaysia  


posticon Posting pada: 22-10-07 13:08


lahir di seoul,korea...
kemudian pulang ke malaysia hingga umur 8 tahun...
dr umur 9 tahun hingga sekarang tinggal di korea dengan family...

[ Telah diedit oleh: bintufurqan pada 22-10-07 13:09 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For bintufurqanProfil   Hantar PM kepada bintufurqan   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 13:11


teman anak malaysia, sebab lahir selepas 31 Ogos 1963, teman bukan anak malaya

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mama_iman
WARGA SETIA
Menyertai: 24.09.2007
Ahli No: 31188
Posting: 1558
Dari: Pantai Remis

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-10-07 13:22


huhu bestnya azzah tu pandai cakap arab..
yang dok seoul tu mesti pandai cakap korea..

saya lahir & duduk kat Malaysia tapi tahu lah semua bahasa kat malaysia ni..haha

Bookmark and Share

  


  Member Information For mama_imanProfil   Hantar PM kepada mama_iman   Quote dan BalasQuote

nurultasnim
Warga Rasmi
Menyertai: 31.10.2007
Ahli No: 31571
Posting: 3
Dari: Perth,Australia

australia  


posticon Posting pada: 31-10-07 16:45


bestnya...
lahir di luar negara...

saya lahir dimalaysia....
tapi sekarang tinggal di Australia..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurultasnimProfil   Hantar PM kepada nurultasnim   Quote dan BalasQuote

bintufurqan
WARGA SETIA
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31464
Posting: 464

malaysia  


posticon Posting pada: 31-10-07 17:03


Perth?
wah!
bestnya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For bintufurqanProfil   Hantar PM kepada bintufurqan   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 17:14


teman pun nak kongsi, nak kongsi...

/

ni pun kat luo negara juga :)

:-P


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

bintufurqan
WARGA SETIA
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31464
Posting: 464

malaysia  


posticon Posting pada: 31-10-07 17:19


bagaimana awak hantar gambar kat sini?
ajar lah...
nak tahu jugak..

Bookmark and Share

  


  Member Information For bintufurqanProfil   Hantar PM kepada bintufurqan   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 31-10-07 17:23


anak nak ye? nanti pak cik bagi ye sayang...
tunggu pak cik balik rumah dulu, ni pak cik nak bersiap untuk keberangkatan pulang....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

bintufurqan
WARGA SETIA
Menyertai: 22.10.2007
Ahli No: 31464
Posting: 464

malaysia  


posticon Posting pada: 31-10-07 17:24


baik pak cik....

Bookmark and Share

  


  Member Information For bintufurqanProfil   Hantar PM kepada bintufurqan   Quote dan BalasQuote

alornk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31510
Posting: 133
Dari: atas bukit bawah angin

madagascar  


posticon Posting pada: 07-11-07 09:34


ana pula overseas jugak..tak lah jauh beno...singapore saja...tapi da mastautin sini lah buat selama2nyer..

Bookmark and Share

  


  Member Information For alornkProfil   Hantar PM kepada alornk   Quote dan BalasQuote

haykal77
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23012
Posting: 116
Dari: Perak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 10:26


Assalamualaikum

I was born in Baton Rouge, Lousiana, USA.

Selamat berkenalan kepada semua.

Malaysia Boleh!

Bookmark and Share

  


  Member Information For haykal77Profil   Hantar PM kepada haykal77   Quote dan BalasQuote

Pedas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37048
Posting: 38
Dari: al quds

sierraleone  


posticon Posting pada: 15-02-09 11:11


Tumpang Lalu...saya budak baru belajar...Maapkan saya nak mencelah


Bila tengok topic ni saya terpikir 16 kali...apa rasionalnya?Kelab anak malaya yang lahir kat obersea?? :berfikir:

Takut nanti ada pulak yang nak buka kelab-Anak Malaya yang suka makan Ayam,Anak Malaya yang suka gosok gigi,Anak malaya yang tak suka makan mee tapi suka makan nasik dan sebagainya...

saya rasa tak perlu lah kelab2 sebegini... :-(


just my 2cents....;-)

Assalamualaikum

Bookmark and Share

  


  Member Information For PedasProfil   Hantar PM kepada Pedas   Quote dan BalasQuote

zc
WARGA SETIA
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 28322
Posting: 666
Dari: somewhere

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-09-09 02:03


Pada 15-02-09 11:11 , Pedas posting:

!!! QUOTE !!!

Tumpang Lalu...saya budak baru belajar...Maapkan saya nak mencelah


Bila tengok topic ni saya terpikir 16 kali...apa rasionalnya?Kelab anak malaya yang lahir kat obersea?? :berfikir:

Takut nanti ada pulak yang nak buka kelab-Anak Malaya yang suka makan Ayam,Anak Malaya yang suka gosok gigi,Anak malaya yang tak suka makan mee tapi suka makan nasik dan sebagainya...

saya rasa tak perlu lah kelab2 sebegini... :-(


just my 2cents....;-)

Assalamualaikum

eheeeee! kasihan syemarly! ehe!


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For zcProfil   Hantar PM kepada zc   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-09-09 11:29


Pada 28-09-09 02:03 , zc posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-02-09 11:11 , Pedas posting:

!!! QUOTE !!!

Tumpang Lalu...saya budak baru belajar...Maapkan saya nak mencelah


Bila tengok topic ni saya terpikir 16 kali...apa rasionalnya?Kelab anak malaya yang lahir kat obersea?? :berfikir:

Takut nanti ada pulak yang nak buka kelab-Anak Malaya yang suka makan Ayam,Anak Malaya yang suka gosok gigi,Anak malaya yang tak suka makan mee tapi suka makan nasik dan sebagainya...

saya rasa tak perlu lah kelab2 sebegini... :-(


just my 2cents....;-)

Assalamualaikum

eheeeee! kasihan syemarly! ehe!



hehe.. kelako pun ada...
kelab untuk suka-suka bukan kelab rasmi pun..
ramai nya anak-anak oversea kat sini..

saya lahir kat sudut bilik di rumah atok saja..
bidan jawa yang sambut..



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 28-09-09 16:35


Pada 15-02-09 11:11 , Pedas posting:

!!! QUOTE !!!

Tumpang Lalu...saya budak baru belajar...Maapkan saya nak mencelah


Bila tengok topic ni saya terpikir 16 kali...apa rasionalnya?Kelab anak malaya yang lahir kat obersea?? :berfikir:

Takut nanti ada pulak yang nak buka kelab-Anak Malaya yang suka makan Ayam,Anak Malaya yang suka gosok gigi,Anak malaya yang tak suka makan mee tapi suka makan nasik dan sebagainya...

saya rasa tak perlu lah kelab2 sebegini... :-(


just my 2cents....;-)

Assalamualaikum


ni untuk suka-suka saja lah...bukan apa-apa pun. Tak jadi masalah Kalau nak buat kelab apapun, tapi yang lebih penting kita bersatu di bawah ukhwah

Bookmark and Share

  


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 30-09-09 13:59


Pada 15-02-09 11:11 , Pedas posting:

!!! QUOTE !!!

Tumpang Lalu...saya budak baru belajar...Maapkan saya nak mencelah


Bila tengok topic ni saya terpikir 16 kali...apa rasionalnya?Kelab anak malaya yang lahir kat obersea?? :berfikir:

Takut nanti ada pulak yang nak buka kelab-Anak Malaya yang suka makan Ayam,Anak Malaya yang suka gosok gigi,Anak malaya yang tak suka makan mee tapi suka makan nasik dan sebagainya...

saya rasa tak perlu lah kelab2 sebegini... :-(


just my 2cents....;-)

Assalamualaikum




Tak salah lah buka topik seumpama ni.. Bagi saya Menarik & dapat kenalan dari pelbagai sudut dan aspek. Banyak isu boleh diperbincangkan melalui topik ni...

kalau ada pihak yang kurang senang, abaikan saja topik ni...layan topik lain...minat dan citarasa individu berbeza...jangan terlalu kritikal dengan kepelbagaian sehingga menyekat kesukaan / minat orang lain...




:jangan:


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

  


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-09-09 15:44


saya pun lahir kat oversea..hehe..saya lahir kat hospital kaherah mesir...kakak saya 2 org lagi pun lahir kat sana juga....umur 1 tahun dah balik malaysia sebab baba saya dah habis study..xsempatla nak balajar cakap arab..huhu....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.116385 saat. Lajunya....