Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: azrin80
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43100

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 35
Ahli: 0
Jumlah: 35




  Yang Masuk Ke Sini
wadud: 23 jam, 39 minit yang lalu
IbnuKhaldun: 18 hari yang lalu
muslimin23: 20 hari yang lalu
kasih_kekasih: 23 hari yang lalu
syahidatul: 26 hari yang lalu
raudhahasanah: 28 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: jerebu...........................


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» jerebu...........................

Please Mendaftar To Post


Oleh jerebu...........................

muslim86
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8040
Posting: 41
Dari: Khurasan

Johor  


posticon Posting pada: 13-08-05 04:36


jerebu melanda negara lagi..........tapi kali ni lebih teruk seolah-olah allah menurunkan balak yekkk

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslim86Profil   Hantar PM kepada muslim86   Pergi ke muslim86's Website   Quote dan BalasQuote

drzul-f
WARGA SETIA
Menyertai: 22.01.2005
Ahli No: 13857
Posting: 487
Dari: Simferopol', Crimea, Ukraine

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 13-08-05 04:47


assalamualaikum....
Ya Allah, jauhkan kami dari bala mu....amin
*ana nasihatkan surfers ukhwah supaya sentiasa berada didalam rumah, bangunan dsb. kurangkan aktiviti luar. jika perlu, gunakan topeng (mask) untuk kurangkan kesan jerebu. minum banyak air. take care of your health.

Bookmark and Share

    


  Member Information For drzul-fProfil   Hantar PM kepada drzul-f   Pergi ke drzul-f's Website   Quote dan BalasQuote

trigO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.05.2005
Ahli No: 16362
Posting: 242
Dari: negaraku...

malaysia  


posticon Posting pada: 13-08-05 05:06


Amin..

Pada 13-08-05 04:36 , muslim86 posting:

!!! QUOTE !!!

jerebu melanda negara lagi..........tapi kali ni lebih teruk seolah-olah allah menurunkan balak yekkk

menurunkan balak??
hehe maksud dah lain tu :-D
maafla saja gurau.. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For trigOProfil   Hantar PM kepada trigO   Quote dan BalasQuote

yuiummi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16610
Posting: 58
Dari: Jay Bee

Johor  


posticon Posting pada: 13-08-05 05:13


Pada 13-08-05 05:06 , trigO posting:

!!! QUOTE !!!

Amin..

Pada 13-08-05 04:36 , muslim86 posting:

!!! QUOTE !!!

jerebu melanda negara lagi..........tapi kali ni lebih teruk seolah-olah allah menurunkan balak yekkk

menurunkan balak??
hehe maksud dah lain tu :-D
maafla saja gurau.. ;-)


hihi... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For yuiummiProfil   Hantar PM kepada yuiummi   Quote dan BalasQuote

raudhahIzzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14516
Posting: 216
Dari: Jazirah Lukluk

PulauPinang  


posticon Posting pada: 13-08-05 05:32


salam ukhwah..

ya betul tu sekarang cuaca kurang mngizinkan kita melakukan aktiviti luar atau terlalu aktif dengan outdoor games...
kita perlulah menyahut 'prevention better than cure..'

kehidupan boleh dijalankan seperti biasa...tapi perlu berhati-hati dan berjaga2...kesihatan diri paling utama...
jika kesihatan tidak dijaga dengan baik, penyakit mudah datang dan kita pun susah untuk keluar mencari rezeki, menuntut ilmu, berIBADAH padaNya...jadi aspek diri dari kebersihan kesihatan keselamatan perlu dititik beratkan...

yang penting Sihat dalaman, maka Sihatlah luaran ....insyaAllah..
Jerebu ini bukan bala..tapi suatu ujian Allah nak menguji hamba2Nya...

renung-renungkan lah...

wallahua'lam..
wassalam... :)


-----------------
Sesungguhnya tanggungjawab melebihi masa yang ada....maka berjuanglah untuknya!!!
[ Telah diedit oleh: raudhahIzzah pada 13-08-05 05:32 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhahIzzahProfil   Hantar PM kepada raudhahIzzah   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 13-08-05 05:40


Assalamualaikum

Semoga kita semua sentiasa dilindungi Allah SWT..insyaAllah
Jaga kesihatan...Doa banyak-banyak...Solat hajat...
Wassalam..
Semoga Allah kabulkan doa kita..


-----------------



    


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

budakbesar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.05.2005
Ahli No: 16407
Posting: 98
Dari: labuan

Sabah  


posticon Posting pada: 13-08-05 08:48


jerebu's holiday

hari ini paling bertuah kepada semua pelajar kutpm
kerana hari ini adalah permulaan cuti selama 3
minggu untuk pelajar long sem sempena
menyambut kedatangan jerebu..

walaupun hanya pelajar long sem yang menikmati
cuti selama tiga minggu, tetapi pelajar short sem
tidak dikecewakan, malah turut diberi cuti selama
seminggu..

hutan di shah alam akan dibakar sekirannya para
pelajar masih tidak puas untuk jerebu's holiday
pada kali ini..semoga cuti raya turut panjang dan
lebih panjang dari jerebu's holiday...


p/s maaflah, atas tu kawan ana yang sent kat emel, sempat lagi dia berlawak di kala jerebu ini erk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For budakbesarProfil   Hantar PM kepada budakbesar   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.119136 saat. Lajunya....