Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Semua orang boleh menjadi guru, tak semua guru boleh menjadi pendidik
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Yang Masuk Ke Sini
aye: 9 jam, 1 minit yang lalu
tereturubuzu: 8 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 20 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: lelaki setia


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» lelaki setia

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh lelaki setia

raudhatulhusnaa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.06.2004
Ahli No: 9710
Posting: 23
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 12-08-05 15:26


Assalamualaikum

saya nak tanya sikit,adkh kbykn daripada anda semua ni setia seandainya xblh brhubung dengan orang yang istimewa dalam hidup kita.saya rasa kalau perempuan ni maybe setia agaknya tapi saya xpasti dengan kaum adam ni...boleh tak bagi komen sikit.... 8-)


-----------------
Kenangan ialah memori yang telah dicipta dan tidak ternilai harganya.oleh itu pastikanlah ia terlipat kemas di sudut hati..


Bookmark and Share

  


  Member Information For raudhatulhusnaaProfil   Hantar PM kepada raudhatulhusnaa   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-08-05 17:37


assalamualaikum...
actually depend kepada individu itu.bagi ana, kaum hawa, insyaAllah selalunya setia tapi kaum adam ni xpasti.tapi nak tahu kaum adam ni setia atau tak, walau pun xberhubung tapi bagi ana nak tahu hati dia masih lagi pada kita ialah kita sentiasa rasa dia dekat dengan kita, sayang kita pada dia mendalam dan hati kita sntiasa tenang walaupun berjauhan.yang penting kita doa untuk kesejahteraan bersama.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 12-08-05 23:12


betul kata ika...
terpulang kepada individu...
ada saja kes pakwe/ makwe yang pasang 2-3 walaupun dah ada kat depan mata............

Bookmark and Share

  


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-08-05 23:35


hurmm.....ye ke ....perempuan ni kira semua setia laa ek...hahahaha....ada juga dalam kes...laki tu setia tapi perempuan pula tak setia..ada pula yang sebaliknya...alangkah indahnya kalau dapat berjumpa kedua-dua saling setia...............................................

Bookmark and Share

  


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-08-05 23:42


betul itu trover_99...
dalam perhubungan paling penting kejujuran, dan saling mempercayai antara satu sama lain.. lelaki sebenarnya rimas kalau pasangan dia mencurigainya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

czarcam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11715
Posting: 207
Dari: padang Rengas, Kuala Kangsar.

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-08-05 23:46


....mmm... cuma nak menambah sikit jea kat sini... yang penting kita ini kalau masih belajar tak abaikan tanggungjawab pelajar.... ikut tertib Islam kata.... yang dahulu didahulukan, yang kemudian kita kemudiankan..... :-)

Wallahua'lam....

Bookmark and Share

  


  Member Information For czarcamProfil   Hantar PM kepada czarcam   Quote dan BalasQuote

jannahassyahid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2004
Ahli No: 13242
Posting: 108
Dari: bumi Allah

Perak  


posticon Posting pada: 13-08-05 02:22


erm....ana setuju dengan czarcam...a'lah kulli hal...apa yang kita buat bergantung pada niat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For jannahassyahidProfil   Hantar PM kepada jannahassyahid   Pergi ke jannahassyahid's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 13-08-05 02:25


setia pada 4

Bookmark and Share

  


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 16-08-05 05:49


saya memang setie, olh dek kerana terlalau setie lah sampai sekarang saya maseh menyingle lagi. oh tidak.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

  


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 06:59


assalamualaikum wbt...

kesetiaan saya telah dibalas dengan kecurangan yang memedihkan hati....

begitu lah cinta manusia.........ampehhhhhhhhh punya lakiiiiiiiiii

Bookmark and Share

  


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 07:02


ada jugak perempuan yang tak setia.....tak semua laaaa....

Bookmark and Share

  


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 07:27


!!! QUOTE !!!

dalam perhubungan paling penting kejujuran, dan saling mempercayai antara satu sama lain.. lelaki sebenarnya rimas kalau pasangan dia mencurigainya..



yup,betul..kalau perasaan jujur dan saling percaya mempercayai antara satu sama lain dah tak ada,apa gunanya erti perhubungan tu.. :-D
bukan saja lelaki rimas kalau kita pertikaikan kesetiaan dan kejujuran mereka,kaum hawa pun naik rimas... :-P


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 08:10


> assalamualaikum wbt...
>
> ada orang cakap...
> setia pada yang satu....
> tapi, sejauh mana ye kesetiaan itu dapat diukur...?
> entahlah....
> hanya hati yang ikhlas dapat menjawabnya...
> ...............('',)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

huda_wafana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17784
Posting: 144
Dari: port dickson

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 09:18


sama saja

Bookmark and Share

  


  Member Information For huda_wafanaProfil   Hantar PM kepada huda_wafana   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 16:42


Setia ni asasnya keyakinan bagaimana nak bina keyakinan
perlu ada bukti,
bukti tidaklah semata lafaz kata sahaja
tetapi bukti adalah dari hati yang ikhlas dan perbuatan/amal yang jujur

Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 17:18


apa kayu pengukur untuk kita menilai kesetiaan seseorang tu..

ps: serik menjadi penyetia... :-? :-? :-?

Bookmark and Share

  


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 16-08-05 17:22


S etia menjaga ukhwah yang terbina dan pastikan ianya berlandaskan Syariah.
E ratkan hubungan dengan ikatan yang sah
T ingkatkan iman dan ketakwaan,ianya meningkatkan kesetiaan kita bersama
I man yang kukuh, menjamin kebahagiaan hakiki
A LLAH mengetahui sejauh mana kesetiaan kita.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-08-05 19:08


Pada 12-08-05 15:26 , raudhatulhusnaa posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

saya nak tanya sikit,adkh kbykn daripada anda semua ni setia seandainya xblh brhubung dengan orang yang istimewa dalam hidup kita.saya rasa kalau perempuan ni maybe setia agaknya tapi saya xpasti dengan kaum adam ni...boleh tak bagi komen sikit.... 8-)



Cakap pasal setia ni, em...tak taulah. Sebab qada dan qadar Allah aje yang akan menetukannya. Kalau orang lelaki tu tak setia atau dengan kata lain hubungan tak kekal, maknanya tak ada jodoh dengan lelaki tu lah. Tu aje sifir dia. Buat apa nak sedih....apa yang Allah buat untuk kita ada hikmah di sebaliknya.

Kalau saya plk, secara peribadi...insyaAllah saya boleh setia, itupun dengan kehendak Allah, ketentuan Allah. Allah yang bekuasa ke atas setia insan, Allah yang memegang hati2 manusia. Tal begitu?...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-08-05 20:01


Tak taula...tapi biasanya perempuan setia..lelaki no komen...tapi menjadi peranan prmpuanla atau pasangannya...berdoa agar di perteguhkan hati masing2....siapa yang tak takut kehilangan kan???

sekadar pendapat....

Bookmark and Share

  


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4592
Posting: 119
Dari: k.lumpur

Pahang  


posticon Posting pada: 16-08-05 22:01


tengok pade pengalaman abang-abang,lelaki memang susah nak setia...kecuali bila dia dah betul3 sayang kat seseorang waniata tu baru dia akan setia.. :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mawarProfil   Hantar PM kepada mawar   Quote dan BalasQuote

mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4592
Posting: 119
Dari: k.lumpur

Pahang  


posticon Posting pada: 16-08-05 22:02


Pada 16-08-05 17:18 , lubaina posting:

!!! QUOTE !!!

apa kayu pengukur untuk kita menilai kesetiaan seseorang tu..

ps: serik menjadi penyetia... :-? :-? :-?
:-| lubaina,setia biar bertempat.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mawarProfil   Hantar PM kepada mawar   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-08-05 17:51


eh..mana mawar tau yang ana ni setia???

;-) insyaAllah..setia ana hanya pada yang berhak sahaja....


ps: pengalaman mematangkan kita... :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 17-08-05 22:46


Pada 16-08-05 22:01 , mawar posting:

!!! QUOTE !!!

tengok pade pengalaman abang-abang,lelaki memang susah nak setia...kecuali bila dia dah betul3 sayang kat seseorang waniata tu baru dia akan setia.. :-)


Assalamualaikum...
tak semestinya begitu...
lelaki ada juga yang setia pada semuanya...
walaupun bukan pada kekasihnya..
wassalam...


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

  


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

sitishuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11861
Posting: 132
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-08-05 22:51


kayu ukur menilai setia?emm mcmmana tu?kayu nak ukur berapa meter kain ada lah..payah juga cakap bab setia ni sebab tak ada pengalaman sangat..bagi yang tengah setia sekarang share lah apa-apa yang patut..wallahu'alam

sitishuhada:setia dengan yang Esa,gerenti DIa akan sntiasa setia disisi kita..

Bookmark and Share

  


  Member Information For sitishuhadaProfil   Hantar PM kepada sitishuhada   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 17-08-05 22:56


Pada 17-08-05 22:51 , sitishuhada posting:

!!! QUOTE !!!

kayu ukur menilai setia?emm mcmmana tu?kayu nak ukur berapa meter kain ada lah..payah juga cakap bab setia ni sebab tak ada pengalaman sangat..bagi yang tengah setia sekarang share lah apa-apa yang patut..wallahu'alam

sitishuhada:setia dengan yang Esa,gerenti DIa akan sntiasa setia disisi kita..



Assalamualaikum...
ianya terpulang pada individu itu...
kalau setakat nak luahkan....
sper2 pun boleh luahkan...
wassalam...


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

  


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

raudhatulhusnaa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.06.2004
Ahli No: 9710
Posting: 23
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 04-09-05 12:10


Pada 17-08-05 17:51 , lubaina posting:

!!! QUOTE !!!

eh..mana mawar tau yang ana ni setia???

;-) insyaAllah..setia ana hanya pada yang berhak sahaja....


ps: pengalaman mematangkan kita... :-)





betul tu...pengalaman mematangkan seseorang.. 8-)

tapi rasanya kalau seseorang tu dah frust susah nak pcayakan orang lain maybe nak trime pun just sebagai kawan saja kan??

:-)


-----------------
Kenangan ialah memori yang telah dicipta dan tidak ternilai harganya.oleh itu pastikanlah ia terlipat kemas di sudut hati..


Bookmark and Share

  


  Member Information For raudhatulhusnaaProfil   Hantar PM kepada raudhatulhusnaa   Quote dan BalasQuote

sazuwi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13185
Posting: 204
Dari: Seremban Yang Permai

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-09-05 12:54


suka dengar lagu kesetiaan...hehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For sazuwiProfil   Hantar PM kepada sazuwi   Pergi ke sazuwi's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 09-11-05 15:06


Pada 16-08-05 06:59 , fairuzah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum wbt...

kesetiaan saya telah dibalas dengan kecurangan yang memedihkan hati....

begitu lah cinta manusia.........ampehhhhhhhhh punya lakiiiiiiiiii



Assalamualaikum...
:lol: :lol: :lol:
teruk betul lelaki tu...
sepatutnya kita jaga hati kita sendiri sebelum kita jaga hati orang...
:-? :-? :-?
entah la...
wassalam...


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

  


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

raudhahIzzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14516
Posting: 216
Dari: Jazirah Lukluk

PulauPinang  


posticon Posting pada: 09-11-05 16:08


Pada 16-08-05 17:22 , Akhi_Arab posting:

!!! QUOTE !!!

S etia menjaga ukhwah yang terbina dan pastikan ianya berlandaskan Syariah.
E ratkan hubungan dengan ikatan yang sah
T ingkatkan iman dan ketakwaan,ianya meningkatkan kesetiaan kita bersama
I man yang kukuh, menjamin kebahagiaan hakiki
A LLAH mengetahui sejauh mana kesetiaan kita.



salam ukhwah pada semua sahabat ukhwah..

di sini ana terpanggil untuk menjawab posting ini..
bunyinya 'interesting'..kerna sebagai manusia biasa kita menginginkn seseorang yang 'setia' dalam hidup kita...bukan sahaja pada diri individu tersebut tetapi setia pada amalan kebaikannya (amal soleh), setia dengan akhlak yang mulia, setia untuk meningkatkan diri ke arah jalan diredhai Allah yakni ber'jihad' menegakkan ad-Din...yang paling utama tentulah setia dengan "ISLAM"..

jika kita soroti kes2 sosial remaja sekarang, baik remaja lelaki mahupun perempuan, semuanya sudah tidak lagi SETIA dengan aqidah masing2....
terdapat puluhan ribu remaja ISLAM kita sekarang ini yang mendaftarkan nama, menanti untuk memeluk / in english 'convert' the other religions....

berbalik kepada 'quotation' ana daripada posting akhi_arab...

sebenarnya ana memang tertarik dengan ungkapan saudara akhi ni..
semua yang dinyatakan memang berkait rapat antara satu sama lain... Apabila ukhwah terjalin atas dasar kerana Allah dan mengikut syariat Islam, insyaAllah ukhwah tersebut terpelihara daripada sebarang penyakit hati yang melaghakan, dan ukhwah antara muslimin dan muslimat itu sebaiknya terus menjurus kepada niat yang satu 'perkahwinan' lagipun setahu ana tiada istilah 'couple' dalam Islam, tapi ukhwah/persahabatan yang terbina untuk terus kepada lafaz akad nikah-ini memang digalakkan dalam Islam...

InsyaAllah, jika ukhwah itu kerana ALLAH, maka tingkatkanlah iman dan taqwa bimakna mentaqarrubkn diri kepadaNya agar ukhwah itu sentiasa terpelihara dalam keredhaan dan keberkatanNya dan pohonlah agar dikurniakan keSETIAan yang hakiki kepada Maha Pencipta dan insan yang diciptakanNya untuk kita...

akhir kalam, SETIA lah pada segala-galanya yang membawa diri kita ke arah kebaikan di dunia dan akhirat...
jangan hanya SETIA pada pasangan masing2 tapi 'khianat' / 'curang' pada syariat yang ditetapkan Allah kepada hamba-hambaNya...

wallahua'lam... :-)
ana hanya memberikan pendapat dan Dia sahaja yang maha Mengetahui apa yang terbaik bagi diri kita....
ALLAH yang Maha SETIA pada setiap hambaNya...


-----------------
Sesungguhnya tanggungjawab melebihi masa yang ada....maka berjuanglah untuknya!!!
[ Telah diedit oleh: raudhahIzzah pada 09-11-05 16:11 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For raudhahIzzahProfil   Hantar PM kepada raudhahIzzah   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 09-11-05 16:43


S- saya
E- Eeemmm, fikir
T- Tiada , Teman
I - Istimewa Lagi
A - Allah, penentu segala yang terbaik untuk hambanya...

:) ;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 09-11-05 17:09


lagu ni seorang budak itu bagi kat ana... tak tau lah ana apa meaning sebaliknya... Someone, please explain to me!!!

Until the time is through

Now and forever
Until the time is through

I can’t believe it
I don’t know where to start no baby
So many questions
Deep inside my heart

Bridge:
Give me a moment before you go
There’s something you ought to know

Chorus:
Baby now and forever
Until the time is through
I’ll be standing here
Waiting and never give up my faith in you
Trying to make it clear
Without your love I’di be half a man
Maybe one day you’ll understand
Now and forever
Until the time is through

I’ll be waiting...

How can I tell you so that you can see
Love has a meaning
When you are here with me
(when you are here with me, baby)

(bridge)

(chorus)

There is no one to comfort me
Here in my cold reality
I’m searching for words
What can I say to make you see?

Baby now, until time is through, I’ll be here girl (2x)

(chorus)

I will be here for you until the time is through


Bookmark and Share

  


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 09-11-05 17:23


Pastue ana bagi kat dia lagu ni... sesuai ke??? tak tau la ana... apa maksud lagu ni... tak faham pun???? :) :di :)



Although loneliness has always been a friend of mine
I’m leaving my life in your hands
People say I’m crazy and that I am blind
Risking it all in a glance
How you got me blind is still a mystery
I can’t get you out of my head
Don’t care what is written in your history
As long as you’re here with me
Chorus
I don’t care who you are
Where you’re from
What you did
As long as you love me
Who you are
Where you’re from
Don’t care what you did
As long as you love me
Every little thing that you have said and done
Feels like it’s deep within me
Doesn’t really matter if you’re on the run
It seems like we’re meant to be
Chorus
Bridge
I’ve tried to hide it so that no one knows
But I guess it shows
When you look into my eyes
What you did and where you’re coming from
I don’t care, as long as you love me, baby.
Chorus

Bookmark and Share

  


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

raudhatulhusnaa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.06.2004
Ahli No: 9710
Posting: 23
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 05-12-05 02:32


Terima kasih raudhahIzzah dan semua sahabat kat sini..

Bookmark and Share

  


  Member Information For raudhatulhusnaaProfil   Hantar PM kepada raudhatulhusnaa   Quote dan BalasQuote

raudhahIzzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14516
Posting: 216
Dari: Jazirah Lukluk

PulauPinang  


posticon Posting pada: 13-01-06 16:02


alaikumussalam...

la syukran a'lal wajib...

ana hanya ingin berkongsi pendapat dan semoga bersama-sama kita tetapkan KeSETIAan pada yang Satu dan yang Hakiki lagi Pasti akan balasan kasih dan sayangNya terhadap kita...ALLAH S.W.T....

maa'salamah...ya sadiqoti....
ilalliqa'..

:-) :-) :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For raudhahIzzahProfil   Hantar PM kepada raudhahIzzah   Quote dan BalasQuote

pendekar_hijau
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8192
Posting: 23
Dari: kedah

brazil   avatar


posticon Posting pada: 14-01-06 21:22


pada pendapat saya....saya akan setia yang satu......wlpun ada dugaan dalam hbgan tu......so insyaallah saya setia yang satu dan saya akan tunggu 6thn lagi untuk bsm.....husnaa...

Bookmark and Share

  


  Member Information For pendekar_hijauProfil   Hantar PM kepada pendekar_hijau   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 17-01-06 02:16


aisey....macam perli saja kaum adam.

actually...same saja....kalau ada lelaki yang tak setia, sure ada perempuan yang tak setia.

kalau perempuan ada yang setia, of course ada lelaki yang setia kat bumi malaysia ini.

Bookmark and Share

  


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-01-06 09:43


mcmana nak jadi lelaki setia ni?
ana tak paham istilah sebenarnya!
tolong ana please!!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-01-06 02:05


mestila setia..
Kalau xsetia siapa lah lagi yang setia..

Bookmark and Share

  


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

insan232
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18097
Posting: 72
Dari: malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 02-02-06 11:27


assalamualaikum...

lelaki tak setia selalu jadi persoalan, tetapi perempuan tak setia jarang kita dengar, nak tau sebabnya...

sebab perempuan selalu meluahkan apa yang dia rasa, tetapi lelaki hanya menyimpan saja semua yang dia rasa, rasanya ramai lelaki yang setia tetapi dikecewakan oleh perempuan, tapi lelaki tak cakap... saya sendiri penat jadi lelaki setia, 8 tahun menunggu tapi akhirnya dia kata dia tak sesuai dengan saya.... fikirkanlah


-----------------
biar hilang kabus diwajahku, biar tenang resah didadaku,
terimalah serta kabulkan harapan ini oh tuhan..


Bookmark and Share

  


  Member Information For insan232Profil   Hantar PM kepada insan232   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-02-06 11:33


ana pernah dengar luahan macam anta, cuma nasihat ana bercinta selepas khawin lebih setia dr sebaliknya! kadang-kadang manusia berubah akhirnya, terutama lelaki... lelaki ni sentiasa mencari perubahan pada dirinya tidak kira apa jua keadaan.

Ana pun lelaki juga, nak kata setia pun sebab belum ada yang special lagi! Insyaallah...banyak masa lagi nak mencari wanita! kalau ada pun ana akan cuba 'menyetiakan' diri ana sebaiknya!

~insyaallah...~

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-02-06 11:38


dalam hal ni sapa yang patut dipersalahkan lelaki atau wanita...?

Bookmark and Share

  


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-02-06 11:42


normally, wanita yang paling setia, penyayang dan ambil berat pada laki2 tapi laki2 memang gatal sikit nak cari lain! heheheh ana pun laki juga! Sorry ye kaum adam...ini memang realiti kehidupan remaja zaman millenium...wasalam...

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

yina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.08.2005
Ahli No: 17978
Posting: 152
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-02-06 13:14


Assalamualaikum...
erm...terserah pada individu masing2...kesetiaan sebenarnya..merujuk tentang..adakah kita benar-benar menyintai dan memerlukannya...
erm...mengenai diri ana..apa yang ana yang ana dapat rasakan, ana hanya setia pada yang satu..tak ingin memandang yang lain..bila DIA dah kurniakannya pada kita...sebagai pasangan kita hargailah kewujudannya..
erm...maybe..perempuan adalah golongan yang paling ramai dalam bab "kesetiaan"...tapi seperti yang ana katakn terserah pada individu masing2...erm..tapi tak kurang juga lelaki..

Bookmark and Share

  


  Member Information For yinaProfil   Hantar PM kepada yina   Quote dan BalasQuote

abadaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.11.2005
Ahli No: 20370
Posting: 126
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-02-06 14:52


Bismillahirrahmanirrahim..
setie...
kita sendiri tak tau apa akan terjadi pada masa depan kan...
mule2 tak suka makan sayur tapi tetiba bila makan, suka pulak...
sebab tu kita kena pegang pada satu pepatah ni.."doa adalah senjata orang mukmin"
berdoalah selalu supaya Allah tetapkan hati kita pada isteri/suami sehingge ke akhir hayat kita...
tundukkan pandangan daripada bukan mahram...
semuanya bergantung kepade kita...=)

Bookmark and Share

  


  Member Information For abadaaProfil   Hantar PM kepada abadaa   Quote dan BalasQuote

hafiz_along_83

Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3139
Posting: 771
Dari: cheras

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-02-06 14:54


RTM.. teman setia andaaaaaaaaaaaaa..................!!!!!!!!!!!!!

:-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di :-di

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafiz_along_83Profil   Hantar PM kepada hafiz_along_83   Pergi ke hafiz_along_83's Website   Quote dan BalasQuote

raudhatulhusnaa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.06.2004
Ahli No: 9710
Posting: 23
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 02-12-06 09:57


emmm...rsnyala kan...kat tak semestinya perlu setia sebab
kadang-kadang setia tu xmnjamin kebahagiaan mungkin akan mnmbahkn penderitaan....rsnyala... ;-)
dan xmustahil juga janji yang trukir maybe dah dihalalkn....betul tak??? :roll:


-----------------
Kenangan ialah memori yang telah dicipta dan tidak ternilai harganya.oleh itu pastikanlah ia terlipat kemas di sudut hati..
[ Telah diedit oleh: raudhatulhusnaa pada 02-12-06 12:14 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For raudhatulhusnaaProfil   Hantar PM kepada raudhatulhusnaa   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-12-06 12:23


setia...takkira muslimin atau muslimah , masing-masing ada sifat kesetian,,dan merasai khilngan kesetian dan menjadi pennti yang setia,..

dalam hidup kita ini,kkdang menolak bukan beberti tidak menerima, pergi bukan bermakna tidak kembali lagi..melupakan bukan bermakna tidak mengingati,,semuanya mainan perasaan,,eslagi kita belum berjumpa yang benar ditakdirkan untuk kita,,oleh itu,,terimalah andai kita disakiti,dikecewakan,,ditinggalkan,,kerana mugkin 1 hari nanti kita juga akan sebegitu,kerana hati manusia xsiapa tau,dan tak siapa pinta perpisahan.,,walaupn hakikatnya,,,DALAM PERTEMUAN ITU PASTI PUNYA PERPISAHAN,,JIKA KITA TIDAK INGIN BRPISAH USAHLAH ADANYA SEBUAH PERTEMUAN.....

datang dan pergi ibarat IRAMA DAN LAGU...yang xdapt dipisahkan....mengalir jernih,,dan 1 ketika nanti...berhenti dipersinggahn abadi disisi ALLAH yang mennti kepulangn kita...

percayalah..itulah kesetian abadi dr TUHAN untuk hmbaNya....setia pada yang ABADI tiada kan mengecewakan,,,,,malah rahmat yang tidak terhingga,

p/s:belum bertemu yang setia.....namun hanya setia pada YANG ESA.:smile:


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.
[ Telah diedit oleh: cahayakuiman pada 02-12-06 12:26 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-12-06 12:28


Setia pada yang SATU :-) :-D :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-12-06 13:01


ada juga muslimin yang setia... percayalah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Upsi_InMyHeart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27262
Posting: 115
Dari: tanjong malim

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-12-06 13:08


Pada 16-08-05 06:59 , fairuzah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum wbt...

kesetiaan saya telah dibalas dengan kecurangan yang memedihkan hati....

begitu lah cinta manusia.........ampehhhhhhhhh punya lakiiiiiiiiii

sama...dengan fairuzah..pasni tak payah setia lah...buat tak tahu saja...kalau nak pasang ramai pasang saja lah..lepas itu pilih lah yang terbaik...hehehe...gurau saja..tapi hakikat...nya hanya perempuan yang setia...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Upsi_InMyHeartProfil   Hantar PM kepada Upsi_InMyHeart   Pergi ke Upsi_InMyHeart's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 05-12-06 13:12


Dendang setia....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-12-06 13:19


Pada 05-12-06 13:08 , Upsi_InMyHeart posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-08-05 06:59 , fairuzah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum wbt...

kesetiaan saya telah dibalas dengan kecurangan yang memedihkan hati....

begitu lah cinta manusia.........ampehhhhhhhhh punya lakiiiiiiiiii

sama...dengan fairuzah..pasni tak payah setia lah...buat tak tahu saja...kalau nak pasang ramai pasang saja lah..lepas itu pilih lah yang terbaik...hehehe...gurau saja..tapi hakikat...nya hanya perempuan yang setia...



jangan lah menghukum semua lelaki macam tu..
sebenarnya ramai lelaki yang baik dan setia...macam aku...eh?
terpuji diri sendiri lah pulak.....( tak ada org lain nak puji, tpaksa laaa...)
aku pernah setia pada seseorang, walaupun aku tau hatinya dah dimiliki... till now i'm single, tak mudah nak melupakan yang dulu.... dah susah nak jatuh hati lagi......................................

Bookmark and Share

  


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 05-12-06 13:51


sama saja....tak boleh nak salahkan lelaki....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

ulfah_widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25325
Posting: 301
Dari: Kedah - Perak - Johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-12-06 14:07


Salam~

Lelaki setia ke perempuan setia ke, perlu yakin, rasa tenang, rasa dekat, perlu jujur and bla..bla..bla.. dan macam-macam lagi lah yang diposting oleh sahabat2 tentang nak rasa si dia setia atau tidak, semua tu tak menjamin....bagi analah..ana pun experience jatuh sakit setia tak setia ini..

.benda ni terletak pada hati..sesetialah macam mana pun si perempuan atau sesetia macam mana pun si lelaki..ingatlah hati manusia tu sentiasa berbolak balik..sekejap saja boleh dtwist kearah lain...maka kita ni dianjurkan berdoa supaya ditetapkan hati..
“Allahuma sabbit qalbi ‘ala diinika, wa taatika wal istiqaamah…”
InsyaAllah..Istiqamah dalam kerja urusan kita…mudah2an hati kita pun tetap setia pada pasangan kita...tak kiralah dia lelaki atau perempuan….kerana keduanya saling memerlukan…wallahualam

Bookmark and Share

  


  Member Information For ulfah_widadProfil   Hantar PM kepada ulfah_widad   Quote dan BalasQuote

raisul_muhaddissin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2006
Ahli No: 26103
Posting: 129
Dari: Shah Alam

Pahang  


posticon Posting pada: 05-12-06 14:30


Assalamualaikum..

Hmm..bukan gender yang menentukan kesetiaan..selagi manusia tak setia dengan janji yang dibuat pada kekasih utama kita iaitu Allah SWT..tak hairanlah kalau manusia tak setia pada sesama manusia..kan2.

Bookmark and Share

  


  Member Information For raisul_muhaddissinProfil   Hantar PM kepada raisul_muhaddissin   Pergi ke raisul_muhaddissin's Website   Quote dan BalasQuote

era
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15229
Posting: 129
Dari: b.baru bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-12-06 16:21


bergantung pada individu itu sendiri...
tapi bagi ana,ana tidak akan meletakkan 100% kepercayaan pada lelaki tersebut..
tapi husnu zon saja lah...
buat masa ni ana agak susah untuk mempercayai lelaki kecuali yang ana dah kenal betul-betul hati budinya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For eraProfil   Hantar PM kepada era   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-12-06 19:52


Pada 12-08-05 15:26 , raudhatulhusnaa posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

saya nak tanya sikit,adkh kbykn daripada anda semua ni setia seandainya tak boleh brhubung dengan orang yang istimewa dalam hidup kita.saya rasa kalau perempuan ni maybe setia agaknya tapi saya xpasti dengan kaum adam ni...boleh tak bagi komen sikit.... 8-)



:-) teruk sangat ke kaum adam sampai kesetiaan kami diragui? perempuan pun ada jugak yang tak setia... cuma yang org selalu cerita adalah lelaki tak setia... dah jadi macam satu persepsi turun temurun pulak... lelaki saja mesti kesetiaan diragui... lelaki juga ada perasaan sama macam perempuan kan... so, tak payah lah nak cakap lelaki tak setia ke, perempuan lebih setia ke.. sebab ini masalah hati dan siapa yang tahu hal hati??? Hanya Allah sahaja yang Maha Mengetahui... :-)

p/s: sekadar pandangan peribadi... jangan terasa hati... :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

nurkasih7128
Warga Rasmi
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27685
Posting: 10
Dari: syurgaku

egypt  


posticon Posting pada: 12-12-06 20:07


insyaAllah SETIA pada yang SATU

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkasih7128Profil   Hantar PM kepada nurkasih7128   Quote dan BalasQuote

jou_yoo_rin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.12.2006
Ahli No: 27718
Posting: 27

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-12-06 20:49


doalah kepada Allah..agar diberi kekuatan untuk setia yang satu...dan tidak diuji dengan dugaan yang berat2..

Bookmark and Share

  


  Member Information For jou_yoo_rinProfil   Hantar PM kepada jou_yoo_rin   Quote dan BalasQuote

nur_kasih87
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.11.2006
Ahli No: 27305
Posting: 57
Dari: dialam sementara....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-12-06 12:57


salam.bagi saya,selaluny perempuan yang setia tapi ada jugak sesetengah lelaki yang setia tapi xlah banyak macam kaum hawa....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_kasih87Profil   Hantar PM kepada nur_kasih87   Quote dan BalasQuote

Asward_hafiz
WARGA SETIA
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8743
Posting: 597
Dari: Kuantan pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 24-12-06 13:04


dah menjadi fitrah manusia untuk menyukai sesama manusia tetapi yang setia pasti terus setia walaupun terluka...

:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Asward_hafizProfil   Hantar PM kepada Asward_hafiz   Pergi ke Asward_hafiz's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-12-06 13:05


kalau ikutnya..lelaki ni kebanyakkan tak setia..tapi jangan nila setitik rosak susu sebelanga.....

tak semua laki macam tu..cari lah cinta berlandaskan keimanan...

sebelum cinta manusia..macam mana cinta pada Allah

Bookmark and Share

  


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

waqiah
Warga Rasmi
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23380
Posting: 14
Dari: jb

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-12-06 13:18


Sama ada sedar atau pun tak sedar,
Allah kurniakan kita kelebihan...
kita boleh contact orang yang kita sayang dengan hati kita,
then kita boleh rasa dan tau sama ada dia setia ataupun tak...
itulah kurniaan ALlah.

cuba buat.
saya selalu buat...
kadang-kadang tu saya kecik hati...
tapi saya tak berterus terang...
tapi saya cuba dengan hati saya...
orang tu tersedar...
dan dia betul-betul berubah.
Kelebihan yang ALlah kurniakan tapi kita kena ikhlaskan diri...
try it... ALlah Maha Hebat.
Dia akan tolong hambanya yang ikhlas...

Bookmark and Share

  


  Member Information For waqiahProfil   Hantar PM kepada waqiah   Quote dan BalasQuote

shoutul_miji
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2006
Ahli No: 26845
Posting: 104
Dari: bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-12-06 11:32


hmmm...setia?kalau setia ni tengok keadn juga lah macam mana,mungkin seorang saja yang setia
dan seorang lagi xsetia.last2,xcntc terus sebab kecil hati....
yang penting walaupun brjauhan,kprcayaan tu paling penting sekali.
kalau org tu dah aggap kita ni istmwa,tak tahu lah ihklas ke tak,mungkin tak payah lah
nak risau sangat.jst go on saja.yang penting kita jaga kprcyn dye.
hadap kita kat dunia ni ada pmblsannya.
kalau kita sayang kat org,org akan sayang kat kita,kalau kita ambil barat kat org,
org akan ambil barat pasal kita...jadi kalau awak juga kprcyn dye,insya-Allah
dye juga akan tahu untuk juga kprcyn awak...skdar renungan untuk awak...

Bookmark and Share

  


  Member Information For shoutul_mijiProfil   Hantar PM kepada shoutul_miji   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-01-07 13:35


tak setia?bagi saya sama saja lelaki ke perempuan ke.....
yang penting hati....
saya pun tak tau nak kategorikan tak saya ni setia k tak....saya dapat tau dia suka perempuan lain yang lebih baik dr saya....tapi dalam masa yang sama dia bagi alasan dia tak yakin dengan hub kami sebab takut family tak terima saya...family tak nak org utara....dia org selatan....
dr dia tak yakin baik saya minta putus saja....lagipun perempuan yang dia suka tu memang baik dari saya...lebih baik saya mengundurkan diri...tapi apapun single lebih seronok dr couple.....:) rasa aman dan tenang....

Bookmark and Share

  


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

arsyie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5226
Posting: 230
Dari: mauritus

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 14-01-07 13:47


Pada 30-12-06 11:32 , shoutul_miji posting:

!!! QUOTE !!!

hmmm...setia?kalau setia ni tengok keadn juga lah macam mana,mungkin seorang saja yang setia
dan seorang lagi xsetia.last2,xcntc terus sebab kecil hati....
yang penting walaupun brjauhan,kprcayaan tu paling penting sekali.
kalau org tu dah aggap kita ni istmwa,tak tahu lah ihklas ke tak,mungkin tak payah lah
nak risau sangat.jst go on saja.yang penting kita jaga kprcyn dye.
hadap kita kat dunia ni ada pmblsannya.
kalau kita sayang kat org,org akan sayang kat kita,kalau kita ambil barat kat org,
org akan ambil barat pasal kita...jadi kalau awak juga kprcyn dye,insya-Allah
dye juga akan tahu untuk juga kprcyn awak...skdar renungan untuk awak...



setuju,sangat setuju.......setuju dengan pendapat kamu..
teringat lagu once dealova...
aku ingin menjadi sesuatu ..yang selalu bisa kau rindu..cecewah


-----------------
~~im the test from God,for a humble being to endure~~~


Bookmark and Share

  


  Member Information For arsyieProfil   Hantar PM kepada arsyie   Quote dan BalasQuote

hanan_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28138
Posting: 110

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-01-07 13:49


salam..
dari pengalaman dan pendapat kawa2, sya kira lelaki selalu curang dari perempuan. lelaki tak pernah cukup dengan satu. entah Kenapa...
maaf andai tak tepat.
yang manis jadi kenangan,yang pahit lupakan........

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanan_nurProfil   Hantar PM kepada hanan_nur   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-01-07 14:28


tak kira lelaki dan perempuan.,hakikat sebenarnya sama saja,
yang membezakan adalah imannya pada Allah,yang mmbuatkan ia setia............atau tidak setia..........

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-01-07 14:30


Pada 14-01-07 14:28 , cahayakuiman posting:

!!! QUOTE !!!

tak kira lelaki dan perempuan.,hakikat sebenarnya sama saja,
yang membezakan adalah imannya pada Allah,yang mmbuatkan ia setia............atau tidak setia..........


betul ana setuju...


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

umi_iium
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.11.2006
Ahli No: 27261
Posting: 133
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 14-01-07 15:48


pada saya laki dengan perempuan kebarangkalian mereka setia ka tak 2 sama saja..
almost fifty fifty...tanam dalam diri sifat percaya pada pasangan...paling penting ikhlaskan hati betulkan niat kerana Allah..
wallahu a'lam

Bookmark and Share

  


  Member Information For umi_iiumProfil   Hantar PM kepada umi_iium   Quote dan BalasQuote

adam_muslimin
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2006
Ahli No: 27068
Posting: 714
Dari: [email protected]

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-01-07 23:43


bergantung pada pasangan masing-masing . tapi pada ana...memang ana
da xcaye dengan kaum hawa ini sekarang.....



amat kecewa
*life is short*

Bookmark and Share

  


  Member Information For adam_musliminProfil   Hantar PM kepada adam_muslimin   Quote dan BalasQuote

great_teacher
WARGA SETIA
Menyertai: 03.01.2004
Ahli No: 6195
Posting: 739
Dari: ...:::BANDAR DI RAJA MENUJU KE SERAMBI MAKKAH:::...

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-01-07 00:19


Pada 14-01-07 23:43 , adam_muslimin posting:

!!! QUOTE !!!

bergantung pada pasangan masing-masing . tapi pada ana...memang ana
da xcaye dengan kaum hawa ini sekarang.....



amat kecewa
*life is short*


ayat kecewa ni... :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For great_teacherProfil   Hantar PM kepada great_teacher   Pergi ke great_teacher's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-01-07 00:25


Pada 14-01-07 23:43 , adam_muslimin posting:

!!! QUOTE !!!

bergantung pada pasangan masing-masing . tapi pada ana...memang ana
da xcaye dengan kaum hawa ini sekarang.....



amat kecewa
*life is short*


kalau kaum adam berfikiran macam tu...kaum hawa pun macam tu juga....
sampai sekarang dalam diri saya susah nak percaya lelaki.....
sory buat kaum adam ye....:) yang baik dan soleh pun terkena tempias hanya kerana seorang...:)


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

  


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

zaliey9887
Warga Rasmi
Menyertai: 15.01.2007
Ahli No: 28179
Posting: 1
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 16-01-07 16:34


Pada 12-08-05 15:26 , raudhatulhusnaa posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

saya nak tanya sikit,adkh kbykn daripada anda semua ni setia seandainya tak boleh brhubung dengan orang yang istimewa dalam hidup kita.saya rasa kalau perempuan ni maybe setia agaknya tapi saya xpasti dengan kaum adam ni...boleh tak bagi komen sikit.... 8-)



tidak perlu menyalahkan mana-mana kaum sama ada hawa dan adam sekali pun...yang paling penting adalah hati yang perlu setia pada setiap pasangan masing-masing...itu saja..barulah perhubungan akan berkekalan....insyallah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For zaliey9887Profil   Hantar PM kepada zaliey9887   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-01-07 18:40


Pinggan retak lah lima
Asal jangan retak semua sekali...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-07 01:14


Pada 24-12-06 13:18 , waqiah posting:

!!! QUOTE !!!

Sama ada sedar atau pun tak sedar,
Allah kurniakan kita kelebihan...
kita boleh contact orang yang kita sayang dengan hati kita,
then kita boleh rasa dan tau sama ada dia setia ataupun tak...
itulah kurniaan ALlah.

cuba buat.
saya selalu buat...
kadang-kadang tu saya kecik hati...
tapi saya tak berterus terang...
tapi saya cuba dengan hati saya...
orang tu tersedar...
dan dia betul-betul berubah.
Kelebihan yang ALlah kurniakan tapi kita kena ikhlaskan diri...
try it... ALlah Maha Hebat.
Dia akan tolong hambanya yang ikhlas...


salam...

betul tu waqiah...
berhubung melalui hati...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 17-01-07 09:02


Pada 15-01-07 00:25 , insyirah_hr posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-01-07 23:43 , adam_muslimin posting:

!!! QUOTE !!!

bergantung pada pasangan masing-masing . tapi pada ana...memang ana
da xcaye dengan kaum hawa ini sekarang.....



amat kecewa
*life is short*


kalau kaum adam berfikiran macam tu...kaum hawa pun macam tu juga....
sampai sekarang dalam diri saya susah nak percaya lelaki.....
sory buat kaum adam ye....:) yang baik dan soleh pun terkena tempias hanya kerana seorang...:)


salam....
bak kata saudara jubah hijau:jangan disebabkan nila setitik,rosak susu sebelanga. kepada insyirah_hr dan adam_muslimin.... jangan terus menyalahkan mereka ini.mungkin ada hikmah disebaliknya. tak semua kaum adam dan hawa tidak setia. (^_^).


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-01-07 10:15


serahkan seluruh cinta dan rindu padaNYA kerana DIA lebih layak..
kerana dia lebih tahu siapa yang terbaik untuk kita.insyaALLAH....
wallahualam.

Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 17-01-07 11:20


Assalamualaikum...
Setia...hm, sukarnya setia pada yang tidak mahu. Lebih baik setia pada yang mahu...Allah yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang..

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 17-01-07 11:37


Pada 17-01-07 11:20 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
Setia...hm, sukarnya setia pada yang tidak mahu. Lebih baik setia pada yang mahu...Allah yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang..

salam....
itulah yang terbaik...(^_^)


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 17-01-07 11:41


Insyirah_hr tak baik begitu...insyaAllah Allah maha mengetahui...
Sampai masa satu hari nanti, pabila terkenangkan peristiwa lama yang pahit akan menjadi manis dan merupakan pengalaman yang baik untuk dikongsi bersama anak-anak...

Insyrah_hr tunggulah masa itu...bila tiba masanya...meke pasti tersenyum...

Percayalah ok...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

maya_sakura
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2006
Ahli No: 24795
Posting: 214
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-01-07 11:43


assalamualaikum..

perempuan dan lelaki lebih kuramg sama saja..yang penting tanya hati dan diri sendiri sama ada boleh berlaku jujur dan setia atau tak?

....................

CINTA ITU SUATU ANUGERAH, PELIHARALAH IA dengan SEBAIKNYA..

Bookmark and Share

  


  Member Information For maya_sakuraProfil   Hantar PM kepada maya_sakura   Quote dan BalasQuote

azimir
Warga Rasmi
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28293
Posting: 7
Dari: Sibu

Sarawak  


posticon Posting pada: 22-01-07 14:04


BOLEH. SEBAGAI KAUM ADAM tak SEMUA LAKI ADALAH SAMA. MACAM 2 JUGA KAUM HAWA ATAU lebih SAYA KENALI SEBAGAI MUSLIMAH. SETIAP YANG ALLAH CIPTAKAN tak SEMUA PERFECT. YANG SEMPURNA HANYALAH PARA ANBIYA, AWAK rasa SEMUAKAH perempuan TU SETIA???? BAGI SAYA TIDAK. KALAU AWAK KATA LELAKI TU TAK PERNAH SETIA, AWAK SILAP. AWAK rasa MUSLIMAH NI SETIAKAH???? MEMANGLAH AWAK KATA MUSLIMAH NI SETIA kos AWAK MUSLIMAH. SAYA NI LELAKI, SAYA BANYAK DAH PENGALAMAN BAB NI. JADI JANGAN SANGKA LELAKI NI TAK SETIA. SAYA DAH SETIA DENGAN TEMAN SAYA TAPI kalau DAH BUKAN KEHENDAK ILAHI KITA NAK BUAT MACAMNAKAN. WALLAHUALAM...

Bookmark and Share

  


  Member Information For azimirProfil   Hantar PM kepada azimir   Pergi ke azimir's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-01-07 14:52


Pada 17-01-07 11:41 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Insyirah_hr tak baik begitu...insyaAllah Allah maha mengetahui...
Sampai masa satu hari nanti, pabila terkenangkan peristiwa lama yang pahit akan menjadi manis dan merupakan pengalaman yang baik untuk dikongsi bersama anak-anak...

Insyrah_hr tunggulah masa itu...bila tiba masanya...meke pasti tersenyum...

Percayalah ok...


time kasih daeng...:)
apapun saya ambil semua tu buat pengajaran untuk diri saya.....


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

  


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-01-07 17:23


Setia...hm jangan kecewa dah...sebelum nak setia tu...pastikan kedua-duanya da berjanji untuk setia...dan takkan berlaku curannng...faham-faham saja lah Kalau iman tak kuat...janji hanya tinggal janji...baik tumpukan pada pekara utama...daripada benda-benda yang macam ni... bila da sedia nanti baruler fikir pekara ni..


-----------------
IsWaRa miRaGe TuRbO cHaRGer 4g63.


Bookmark and Share

  


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

islamic_87
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27188
Posting: 98
Dari: sandakan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-02-07 17:18


betul kata trouver_99
ana sokong...

Bookmark and Share

  


  Member Information For islamic_87Profil   Hantar PM kepada islamic_87   Quote dan BalasQuote

KIKO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14072
Posting: 251
Dari: Kota Kinabalu Sabah...

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 15:50


kawin lah cepat-cepat Kalau da ada yang special tu...


-----------------
IsWaRa miRaGe TuRbO cHaRGer 4g63.


Bookmark and Share

  


  Member Information For KIKOProfil   Hantar PM kepada KIKO   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-04-07 16:40


Pada 19-04-07 15:50 , KIKO posting:

!!! QUOTE !!!

kawin lah cepat-cepat Kalau da ada yang special tu...



Ramai yang nak kaween cepat-cepat. tapi sekarang ni ramai fikir pasal duit nak kaween yang menjadi constrain. Kalau total up semua mahu Rm10K ++


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 17:58


Betul tu Izzul.. kalau ijazah saja dah naik mata ribuan.. master pulak belas ribuan.. alamatnya, ribuan terima kasih saja lah.. :D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-04-07 18:04


Pada 19-04-07 17:58 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Betul tu Izzul.. kalau ijazah saja dah naik mata ribuan.. master pulak belas ribuan.. alamatnya, ribuan terima kasih saja lah.. :D



Dalam bab menunggu laki ni dapat kumpul duit cukup-cukup...ramai lah perempuan yang kecundang sebab lelaki lain potong line....


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 18:07


Pada 19-04-07 18:04 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!



Dalam bab menunggu laki ni dapat kumpul duit cukup-cukup...ramai lah perempuan yang kecundang sebab lelaki lain potong line....



Hehe.. kasihan lelaki..
sebab tu kena cop dulu org kata..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~
[ Telah diedit oleh: Meow pada 19-04-07 18:09 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

bayti_jannati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26228
Posting: 220
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 19-04-07 18:11


emmm...
setia ke????

Bookmark and Share

  


  Member Information For bayti_jannatiProfil   Hantar PM kepada bayti_jannati   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-04-07 22:29


salam..

ana tertanya-tanya..
bagaimanakah baru dikatakan setia?
dari sudut apakah kesetiaan itu diukur?

adakah hanya dengan tetap pada yang satu?
atau ingatan yang tak pernah putus?
atau kasih yang tak pernah berkurang?
atau cinta yang sentiasa bermekar?
atau.....................................

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-04-07 22:44


Pada 19-04-07 22:29 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

ana tertanya-tanya..
bagaimanakah baru dikatakan setia?
dari sudut apakah kesetiaan itu diukur?

adakah hanya dengan tetap pada yang satu?
atau ingatan yang tak pernah putus?
atau kasih yang tak pernah berkurang?
atau cinta yang sentiasa bermekar?
atau.....................................


entahlah..nak ikut yang truly islam nya conta ke ? atau cinta2 jenis2 biasa2 ?


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-04-07 01:06


Setiakah Diri ini ...... :)


-----------------
Hiasi Peribadi....
[ Telah diedit oleh: mechelmine pada 20-04-07 01:07 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 01:44


Pada 19-04-07 22:44 , izzul_islam posting:

!!! QUOTE !!!



entahlah..nak ikut yang truly islam nya conta ke ? atau cinta2 jenis2 biasa2 ?



tak kiralah yang mana se..?
asalkan di situ ada perkaitan dengan unsur kesetiaan yang dicanangkan...

dan lagi satu persoalan yang berlegar...
adakah setia lebih tertumpu pada soal hati dan perasaan sahaja..?

:-? :-? :roll: :-o


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-07 02:29


Pada 19-04-07 22:29 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

ana tertanya-tanya..
bagaimanakah baru dikatakan setia?
dari sudut apakah kesetiaan itu diukur?

adakah hanya dengan tetap pada yang satu?
atau ingatan yang tak pernah putus?
atau kasih yang tak pernah berkurang?
atau cinta yang sentiasa bermekar?
atau.....................................


doa kepadanya yang tidak putus2.


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-04-07 08:04


setia selamanya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-04-07 09:27


kesetiaan & kepercayaan tu saling berkait.
sejauh mana pasangan setia
sejauh itulah kita percaya
sejauh mana kita percaya seseorang itu boleh setia
ada yang bertanya saya
berapa peratus nak letak kepercayaan bakal suami kita akan setia sepanjang perkahwinan ;-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-04-07 09:49


Pada 12-08-05 15:26 , raudhatulhusnaa posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

saya nak tanya sikit,adakah kebanyakan daripada anda semua ni setia seandainya tak boleh brhubung dengan orang yang istimewa dalam hidup kita.saya rasa kalau perempuan ni maybe setia agaknya tapi saya tak pasti dengan kaum adam ni...boleh tak bagi komen sikit.... 8-)



perhubungan jarak jauh sukar nak dipertahankan
kalau pun mampu
terlalu banyak kena berkorban



Bookmark and Share

  


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» lelaki setia

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.207759 saat. Lajunya....