Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Never explain yourself to anyone, the one who likes you don't need it, the one who hates you won't believe it
-- -- Snickers (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 34
Ahli: 0
Jumlah: 34




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 jam, 9 minit yang lalu
budakbesar: 6 hari yang lalu
azemi: 10 hari yang lalu
Firdaus15: 17 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 20 hari yang lalu
secureofficemovers: 21 hari yang lalu
Naqiu: 27 hari yang lalu
nawfaa79: 28 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: akademi fantasia!!!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» akademi fantasia!!!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh akademi fantasia!!!!!

nuriman21
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15380
Posting: 24
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-08-05 21:18


assalamualaikum ya muslimin wa muslimat...

:-)

first sekali sapa yang tengok akademi fantasia saya nak minta maaf banyak-banyak. sebab ana dulu pun suka tengok akademi fantasia..tapi alhamdulillah ALLAH SWT telah tutup hati ini untuk melihat semua rancangan tu..
ana bukannya nak kutuk tapi niat ana adalah untuk menyedarkan kawan-kawan di luar sana.
sekarang ni kan af3 dah habis.
so, lepas ni pasang lah niat dan azam jangan tengok dah akademi fantasia.....
harap-harap TUHAN bukakan hati rakan-rakan semua....
insyallah...

wasalam...
;-)
[ Telah diedit oleh: nuriman21 pada 09-08-05 21:11 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For nuriman21Profil   Hantar PM kepada nuriman21   Pergi ke nuriman21's Website   Quote dan BalasQuote

huda_wafana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17784
Posting: 144
Dari: port dickson

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-08-05 23:26


saya rasa tak salah tengok cerita tu.. cuma jangan terlebih2 pula...sampai nak vote tu tak boleh lah

Bookmark and Share

  


  Member Information For huda_wafanaProfil   Hantar PM kepada huda_wafana   Quote dan BalasQuote

sharifahnatasha
Warga 5 Bintang
Menyertai: 20.02.2005
Ahli No: 14550
Posting: 374
Dari: cyberjaya

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-08-05 23:30


assalamualaikum wbt..

memanglah tak salah tengok ke apake..tapi takke ..rancangan itu..hmm..menyebabkan kadng kala maksiat berlaku? maafkan ana..tapi ana tengok atau lihat pada kesannya..kalau kita sokong..takke kita sokong...lah ke kancah maksiat tu..kalau ana silap..please tegur ana

Bookmark and Share

  


  Member Information For sharifahnatashaProfil   Hantar PM kepada sharifahnatasha   Pergi ke sharifahnatasha's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-08-05 01:31


assalamualaikum..wbt
walaupun ana xnah tengok akademi fantasia & xnah tahu apa tu AF satu ketika dulu tapi apa yang ana dapat katakan ialah berhibur tu tak salah asalkan ada batasannya.tapi seandainya dalam rncgn realiti tv ni iaitu AF ada unsur2 maksiat maka eloklah tidak menontonnya.pada adik2 yang masih study tu, jglah ilmu kita.hindarkan dari melihat ssuatu yang boleh menjejaskan ilmu kita.lagipun ana dengar ada yang nak ambil penyanyi ni sebagai idolalah.spatutnya kita yang bgelar mahasiswa ni dah boleh menilai yang mana baik untuk diri kita.sama2lah kita slg tegur-menegur untuk kebaikan kita bersama.moga Allah sentiasa mdekatkan kita dengan orang-orang yang beriman..amin...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

nuriman21
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15380
Posting: 24
Dari: pulau pinang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 09-08-05 21:11


ana sokokng kak ika!!!
memang betul tu..
terutamanya kepada mereka yang masih study...
hati kenala suci barulah ilmu cepat masuk...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuriman21Profil   Hantar PM kepada nuriman21   Pergi ke nuriman21's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 09-08-05 21:31


Pada 07-08-05 23:26 , huda_wafana posting:

!!! QUOTE !!!

saya rasa tak salah tengok cerita tu.. cuma jangan terlebih2 pula...sampai nak vote tu tak boleh lah


bermula dengan melihatlah....akan timbul rasa syok tengok pada rancangan2 hiburan.....akan terbit niat menggerakkan tangan untuk tekan2 keypad pada handphone then hantar sms vote.... ;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

aprill
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17649
Posting: 91
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-08-05 21:47


asssalamualaikum...

saya rasa bagus juga kat rumah saya tak ada astro.kalau tak mesti mengadap cerita tu tiap2 hari....

wassalam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For aprillProfil   Hantar PM kepada aprill   Quote dan BalasQuote

shitiey
Warga Rasmi
Menyertai: 03.08.2005
Ahli No: 17804
Posting: 4
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 11-08-05 20:17


AF3!saya rasa dasyat sangat....tengoklah bagaimane reaksi remaja kita sanggup bt apa saja demi idola dalam AF3 tu......saya ni student salah satu IPTA....cuti baru ni kerja...so tak ada peluang lah saya nak tgkAF...lagipun saya ni tak suka sangat tengok Tv...just certain2 rancagan saja saya tengok... Jadi bila balik semula kat IPTA tempat saya study masyaallh terkejut saya tengok masing2 sibuk ngnAF3....Remaja sekarang jadi semakin lalai dengan adenye prgrm macam 2....so.apa tindakan kita tok overcome masalah ni....Kesimpulannyer...AF ni tak mendatangkan faedah malahan mendorong kepada maksiat....

Bookmark and Share

  


  Member Information For shitieyProfil   Hantar PM kepada shitiey   Quote dan BalasQuote

yuiummi
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16610
Posting: 58
Dari: Jay Bee

Johor  


posticon Posting pada: 11-08-05 20:49


kalau tak nak tengok rancangan realiti tv tu dan kalau rasa memang tak bagus senang saja...tak payah lah tengok cerita tu atau tak perlu langgan astro atau bila tiba season af yang baru af4 nanti jangan mengundi..boikot sudah...astro ni nak untung saja tau kita dah langgan dia then nak kita mengundi pula banyak cantik muka dia....

Bookmark and Share

  


  Member Information For yuiummiProfil   Hantar PM kepada yuiummi   Quote dan BalasQuote

love_fillah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15161
Posting: 88
Dari: bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-08-05 20:50


BISMILLAH WALHAMDULILLAH...

Tak salah kita mengetahui perkembangan semasa...

Tapi...
apa-apa pun kenalah lihat pada mudharatnya...
niat itu tidak pernal menghalalkan cara...

STRIVE 4 MARDHATILLAH...:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For love_fillahProfil   Hantar PM kepada love_fillah   Pergi ke love_fillah's Website   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 11-08-05 21:40


akademi fantasia...akademi fantasia..satu topik yang xp'nah berhenti dibincangkan dalam ukhwah.com....kadang-kadang sakeenah rusing sebab bila xtengok nanti orang kata cetek pengetahuan,tak tahu isu semasa..kalau tengok ada orang kata rancangan AF, mufti Malaysia(kalau tak silap)dah haramkan...hmmm..agak2nya mana satu yang p'lu sakeenah ikut..ahli ukhwah tolong bagi pendapat.

Bookmark and Share

  


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 11-08-05 21:45


salam...

ye betul kata love_fillah
niat tak menghalalkan cara...

lagi 1 ada hal penting adik saya gtau..
kat 1 tpt ni ada yang sampai histeria
sebab mereka tak boleh dngr channel lain kcuali ikim..
tapi degil...buka juga channel
lain..fanatik sampai histeria..

tak patut betul

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

salimahbreepbreep
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16212
Posting: 287
Dari: Banting

Selangor  


posticon Posting pada: 11-08-05 21:47


lagha' lah... tapi kengkadang tengok juga... heheh

Bookmark and Share

  


  Member Information For salimahbreepbreepProfil   Hantar PM kepada salimahbreepbreep   Pergi ke salimahbreepbreep's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.11098 saat. Lajunya....