Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-11-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika kamu ingin tinggi, jangan hanya merenung gunung, panjatlah. Jika kamu ingin bijaksana, jangan merenung kitab, amalkanlah.
-- Meow (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shirapaul034
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43098

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 11
Ahli: 0
Jumlah: 11




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 2 hari yang lalu
muslimin23: 4 hari yang lalu
kasih_kekasih: 8 hari yang lalu
syahidatul: 11 hari yang lalu
raudhahasanah: 12 hari yang lalu
drzul-f: 17 hari yang lalu
hafiz_along_83: 18 hari yang lalu


Lirik Nasyid
Topik: FAR EAST-CINTA PERTAMA


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Lirik Nasyid
    »» FAR EAST-CINTA PERTAMA

Please Mendaftar To Post


Oleh FAR EAST-CINTA PERTAMA

nur_ila
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12660
Posting: 34
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-08-05 07:46


assalamualaikum

ana nak minta lirik lagu ni

sesiapa yang tahu tolong post kan

terima kasih

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ilaProfil   Hantar PM kepada nur_ila   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 02-08-05 16:09


Kalau nur_ila beli album lagu ini, bukan setakat lirik, gambar Far East pun dapat... Far East kini sibuk dalam mempromosikan album kedua mereka...
Far East mempertaruhkan Cinta Pertama dan Nur Syahadah sebagai 'killer Song'...
Jangan lupa join forum bersama Far East di
http://fareastmusic.com/

Lagu-lagu ini ada maksudnya tersendiri..... Jangan mare Far East..!!! hehehehe


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

nur_ila
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12660
Posting: 34
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-08-05 03:13


syukran jazilan atas info yang anta bagitahu

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_ilaProfil   Hantar PM kepada nur_ila   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-08-05 03:26


emmmm....

fadzli bakar ex student DPIM Uitm Arau
NAemul Helmi ex student DBS Uitm Arau

mula 2 nur munajat lepas tu zikree lepas tu far East

teringat masa berentap dengan group Fadzli bakar dalam pert Nasyid intercourse di Uitm Arau (kalah dengan group abang Fadzli ni perbezaan mata 0.01 markah ) tak logik betul ...and terima kasih pada Naemul helmi sebab jadi vocalis group ana untuk Pert Nasyid tu...apa pun semoga mereka ni maju dalam nasyid ni InsyaAllah...


Ana : Kita ingin segalanya Indah.....semurni pantai yang putih bersih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 04-08-05 18:39


indahnya bagai tersusun madah..
bersemi ukhuwah dipuput kasih..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

puteri_qistina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2004
Ahli No: 7091
Posting: 137
Dari: uum sintok

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 09-08-05 23:35


best lah lagu cinta pertama ni...lagu nur syahadah pula versi acapella lagi best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_qistinaProfil   Hantar PM kepada puteri_qistina   Quote dan BalasQuote

StokinWangi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4200
Posting: 109
Dari: segumpal tanah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-08-05 00:15


lagu cinta pertama..

siapa cinta pertama...TUHAN?of course..

tapi dalam lirik lagu tu,cinta pertama is to love ourself...
diri kita adalah terlalu istimewa tapi terlalu kerap kita melupakan diri kita sendiri..
keistimewaan diri sendiri..
keindahan diri sendiri..
kelebihan diri sendiri...
keunikan diri sendiri...
&segala2nya yang ada pada diri sendiri yang MESTI kita pelihara..
kalau bukan kita sendiri...siapa lagi yang akan menyayangi diri kita...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For StokinWangiProfil   Hantar PM kepada StokinWangi   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-08-05 00:24


Pada 11-08-05 00:15 , StokinWangi posting:

!!! QUOTE !!!

lagu cinta pertama..

siapa cinta pertama...TUHAN?of course..

tapi dalam lirik lagu tu,cinta pertama is to love ourself...
diri kita adalah terlalu istimewa tapi terlalu kerap kita melupakan diri kita sendiri..
keistimewaan diri sendiri..
keindahan diri sendiri..
kelebihan diri sendiri...
keunikan diri sendiri...
&segala2nya yang ada pada diri sendiri yang MESTI kita pelihara..
kalau bukan kita sendiri...siapa lagi yang akan menyayangi diri kita...?


keistimewaan, kecantikan ,kehenseman ,keindahan , kelebihan hatta keunikan diri sendiri..... Subhanallah....pakar betul Tuan Pencanai diri ini....tapi diri ini selalu lupa pada Tuan Pencanai...MasyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 11-08-05 00:27


hadirlah cinta pertama...

lagu tu memang best..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 11-08-05 00:27


Zulman, macam kenal saja... Mungkin kita pernah jumpa... Masa Far East nama Nur Munajat dulu pun ana selalu join dengan mereka... ana percussionist saja lah... Lepas tu, kena tukar ke Zikri sebab nak nama komersil sikit tapi ada maksud, Ustaz Asri Rabbani pun setuju..masa tu Azrul Dehearty pun join juga... Last2, nama Far East pilihan Johari Teh utnuk di komersilkan...
:pint::pint::pint::pint::pint::pint::pint::pint::pint::pint::pint:


-----------------
Andai hidup punca perpisahan, biarlah mati menyambungnya semula. Namun seandainya mati punca perpisahan, biarlah hidup ini membawa erti yang nyata...


Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

StokinWangi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4200
Posting: 109
Dari: segumpal tanah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-08-05 00:28


kita selalu lupa pada dosa..sedangkan dosa tu perlambangan kurangnya sayang kita pada diri kita sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For StokinWangiProfil   Hantar PM kepada StokinWangi   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-08-05 00:41


Pada 11-08-05 00:27 , Nazri posting:

!!! QUOTE !!!

Zulman, macam kenal saja... Mungkin kita pernah jumpa... Masa Far East nama Nur Munajat dulu pun ana selalu join dengan mereka... ana percussionist saja lah... Lepas tu, kena tukar ke Zikri sebab nak nama komersil sikit tapi ada maksud, Ustaz Asri Rabbani pun setuju..masa tu Azrul Dehearty pun join juga... Last2, nama Far East pilihan Johari Teh utnuk di komersilkan...
:pint::pint::pint::pint::pint::pint::pint::pint::pint::pint::pint:



nazri..emmm siapa ni ...tengah recall balik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

StokinWangi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4200
Posting: 109
Dari: segumpal tanah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-08-05 00:41


!!! QUOTE !!!

Mekar di kamar hati cinta pertama
Engkau ciptaan seni idaman kasih
Antara bibir tersiratnya pekerti
Kelembutan yang mendamaikan jiwa

Bermula kau di sini penentu bicara
Kalam kebenaran tiada berdusta
Dirimu berharga dari segala-galannya
Bertakhta keimanan untuk dipertahankan

Hadirlah cinta cinta pertama
Hadirlah cinta cinta utama
Sayangi diri ini cinta cinta pertama
Hati ini cinta cinta pertama

Tiada sia-sia menyintai diri
Sempurna sejahtara



hm..masa mula2 dengar album ni tengah klimaks dengan 1 problem tu..memang cukup sensitif bila dengar lagu ni..entahlah..kadang-kadang kita terlalu nak membahagiakan orang lain sampai terlupa untuk menghargai diri sendiri yang telah dicanai (tiru ayat zulman) dengan acuan yang terlalu istimewa olehNYA...

Terima Kasih wahai TUHANku...
Yang sentiasa..melimpahkan rahmat-NYA...


-----------------
saya cinta Malaysia
tapi lebih cintakan ALLAH
jadi,jika berlaku pertembungan antara kepentingan manusia dengan kepentinganNYA
DAHULUKAN KEPENTINGANNYA


Bookmark and Share

    


  Member Information For StokinWangiProfil   Hantar PM kepada StokinWangi   Quote dan BalasQuote

srikandi_jilbab
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 584
Posting: 84
Dari: bumi serambi mekah+ KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-08-05 00:45


mekar di taman hati
cinta pertama
engkau ciptaan seni idaman kasih
antara bibir tersiratnya pekerti
kelembutan mendamaikan jiwa

bermula kau di sini penentu bicara
kalam kebenaran tiada berdusta
dirimu berharga dari segala2nya
bertahta keimanan untuk dipertaruhkan

hadirlah cinta..cinta pertama
hadirlah cinta..cinta utama
sayangi diri
ini cinta ,cinta pertama
hati ini,cinta,cinta utama

tiada sia2 menyintai diri,
sempurna sejahtera
cinta pertama...


**ku masih tercari-cari siapakah aku di sisiNya...***

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_jilbabProfil   Hantar PM kepada srikandi_jilbab   Pergi ke srikandi_jilbab's Website   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 11-08-05 00:47


Zulman, saya selalu bermain congga bila Far East buat show...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-08-05 00:52


dulu sekolah agama Arau ke...
adakah benar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 11-08-05 00:54


Tak Benar... Tapi, ramai kawan2 di sekolah tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

success
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17768
Posting: 50
Dari: bumi penyu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-08-05 01:38


terima kasih ntuk srikandi jilbab..saya pun sdg cari lirik lagu ni..terima kasih.. :-) :-)
[ Telah diedit oleh: success pada 11-08-05 01:38 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For successProfil   Hantar PM kepada success   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-08-05 01:48


Pada 11-08-05 00:27 , Nazri posting:

!!! QUOTE !!!

Zulman, macam kenal saja... Mungkin kita pernah jumpa... Masa Far East nama Nur Munajat dulu pun ana selalu join dengan mereka... ana percussionist saja lah... Lepas tu, kena tukar ke Zikri sebab nak nama komersil sikit tapi ada maksud, Ustaz Asri Rabbani pun setuju..masa tu Azrul Dehearty pun join juga... Last2, nama Far East pilihan Johari Teh utnuk di komersilkan...
:pint::pint::pint::pint::pint::pint::pint::pint::pint::pint::pint:



emmm ana dulu pernah main percuusion lepas tu jadi singer, llepas tu bersara , bila mereka maju..lagi pun suara ana tak sesedap mereka.....
emmm pernah ikut bertanding kat UM tak , pert nasyid remaja kebangsaan tahun 1999 Kalau tak silap..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 15-08-05 21:06


tiada sia2 myintai diri

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 15-08-05 21:24


Far-East pernah menjadi nasyid sekutu Ukhwah.com. Mereka mengakui sendiri setelah menjadi sekutu Ukhwah.com album jualan pertama mereka melonjak.

Mana-mana program Ukhwah.com, pasti mereka menjadi penyeri.

Hubungan terjalin dengan baik, hinggalah ada manusia yang hatinya sebusuk bangkai (dah kena pecat dari satu syarikat pengurusan nasyid) memujuk supaya mereka melupakan Ukhwah.com.

Agak sedih... kumpulan yang bagus ini makin tenggelam. Faiz, Halim, Naim, Fadzli, Shariman ... entah ke mana hilangnya....

Sekarang ini, bukan senang nak jadi nasyid sekutu Ukhwah.com -- banyak penapisannya. Hargai semasa ada.

Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

BaItI
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.11.2004
Ahli No: 12542
Posting: 32
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-12-11 22:44


Pada 11-08-05 00:15 , StokinWangi posting:

!!! QUOTE !!!

lagu cinta pertama..

siapa cinta pertama...TUHAN?of course..

tapi dalam lirik lagu tu,cinta pertama is to love ourself...
diri kita adalah terlalu istimewa tapi terlalu kerap kita melupakan diri kita sendiri..
keistimewaan diri sendiri..
keindahan diri sendiri..
kelebihan diri sendiri...
keunikan diri sendiri...
&segala-galanya yang ada pada diri sendiri yang MESTI kita pelihara..
kalau bukan kita sendiri...siapa lagi yang akan menyayangi diri kita...?



mohon nak copy paste ye...syukran...

Bookmark and Share

    


  Member Information For BaItIProfil   Hantar PM kepada BaItI   Quote dan BalasQuote

IbnuKhaldun
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.01.2004
Ahli No: 6277
Posting: 41
Dari: damansara

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-03-12 16:50


Pepatah ada yang menyebut cinta pertama adalah cinta yang terindah tapi yang cinta yang terakhir adalah cinta yang terbaik...itulah kehidupan...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For IbnuKhaldunProfil   Hantar PM kepada IbnuKhaldun   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.117131 saat. Lajunya....