Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 10-08-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Men are born to succeed, not fail.
-- Henry David

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
lidah-penghunus: 1 hari, 16 jam, 17 minit yang lalu
muslimiman: 16 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 17 hari yang lalu
nur_tinta: 23 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: 3 CAHAYA DI HARI KIAMAT


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» 3 CAHAYA DI HARI KIAMAT

Please Mendaftar To Post


Oleh 3 CAHAYA DI HARI KIAMAT

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-07-05 00:38


3 CAHAYA DI HARI KIAMAT

Terdapat 3 cahaya yang berlainan yang akan memancar di hari kiamat kelak iaitu:-

Cahaya yang berkelipan laksana bintang-bintang di angkasa:
Cahaya diwajah manusia yang ketika didunia, mereka akan meninggalkan sebarang pekerjaan dan menyucikan diri dan mengambil wuduk sebaik sahaja kedengaran azan.

Cahaya yang berseri-seri laksana bulan mengambang:
Cahaya diwajah manusia yang ketika didunia, mereka sudah siap berwuduk sebelum azan lagi dan tidak sabar-sabar menunggu masuk waktu untuk menunaikan solat

Cahaya yang memancar laksana mentari menerangi bumi:
Cahaya diwajah manusia yang ketika didunia, mereka sudah bersiap sedia didalam masjid sebelum azan dan tidak sabar-sabar untuk bersolat jemaah

Bookmark and Share

    


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

suflife_ezwan
Warga Rasmi
Menyertai: 28.07.2004
Ahli No: 10356
Posting: 9
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 30-07-05 00:42


kita yang mana nanti ya

Bookmark and Share

    


  Member Information For suflife_ezwanProfil   Hantar PM kepada suflife_ezwan   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 30-08-05 14:22


ya Allah..izinkanku memiliki cahaya itu,insyaAllah..amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

afza_firzanah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.08.2005
Ahli No: 18554
Posting: 50
Dari: bumi Ilahi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-08-05 14:29


semoga kita tergolong di antara cahaya2 itu..
mudah-mudahan...
insyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For afza_firzanahProfil   Hantar PM kepada afza_firzanah   Quote dan BalasQuote

muslimahmuar
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.08.2005
Ahli No: 18544
Posting: 38
Dari: JOHOR

Johor  


posticon Posting pada: 30-08-05 14:34


Semoga kita semua tergolong di dalam keredhaan Allah dan berjaya memiliki cahaya tersebut.......Insya-Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahmuarProfil   Hantar PM kepada muslimahmuar   Quote dan BalasQuote

eriza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13069
Posting: 80
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-08-05 14:49


Ya Allah yang tuhan ku...
ku mengharapkan keredhaan mu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For erizaProfil   Hantar PM kepada eriza   Quote dan BalasQuote

wardatulislamiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 168
Posting: 90

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-08-05 14:55


erm...
subhanallah...
tergolongkan kita dalam golongan yang mendapat cahaya ini?

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardatulislamiyahProfil   Hantar PM kepada wardatulislamiyah   Pergi ke wardatulislamiyah's Website   Quote dan BalasQuote

azhan86
Warga Rasmi
Menyertai: 11.07.2005
Ahli No: 17193
Posting: 17
Dari: jay bee...

saudiarabia  


posticon Posting pada: 30-08-05 15:55


ana nak tambah sikit..
Rasulullah s.a.w akan mengenali umatnya dengan cahaya yang disinari tatkala dia mengambil wudhu' di dunia ini...

so, kalau wudhu' tak betul, macam mana nak dapat cahaya tu ye..

*untuk diriku dan juga dirimu... InsyaAllah swt

Bookmark and Share

    


  Member Information For azhan86Profil   Hantar PM kepada azhan86   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-08-05 15:59


adakah masuk dalam golongan tersebut??

jauh sangat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

narato
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2005
Ahli No: 16524
Posting: 143
Dari: jb...ukm,bangi

Johor  


posticon Posting pada: 30-08-05 16:21


thanks for this info......... :-) :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For naratoProfil   Hantar PM kepada narato   Quote dan BalasQuote

intan3103
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11388
Posting: 106
Dari: JoeHoe>>key ell>>S'gor

malaysia  


posticon Posting pada: 30-08-05 16:37


Pada 30-08-05 16:21 , narato posting:

!!! QUOTE !!!

thanks for this info......... :-) :-) :-) :-)



-----------------
~ DaripadaNya kita datang, KepadaNya kita pulang.. ~


Bookmark and Share

    


  Member Information For intan3103Profil   Hantar PM kepada intan3103   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-09-05 09:44


Assalamualaikum wbt

yang mana satu lah nanti ek??

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 07-09-05 15:45


boleh pilih kan ?


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-09-05 22:21


assalamualaikum...
terime kasih untuk info ni...
sejuk hati bila mendengarnya...smga kita dapat menjadi slh satu daripada golongan tersebut...
kuatkan iman dan bykkan amalan kpdNya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.121123 saat. Lajunya....