Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 10-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air yang mengapungkan kapal, air juga yang menenggelamkan kapal
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Athiqullah83
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43132

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 26
Ahli: 0
Jumlah: 26




  Yang Masuk Ke Sini
ikhwan5217: 4 hari yang lalu
Martyr: 8 hari yang lalu
Ahmadmohd7878: 12 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: MurahNya Air mata Fanatik Af.....


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» MurahNya Air mata Fanatik Af.....

Please Mendaftar To Post


Oleh MurahNya Air mata Fanatik Af.....

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 07:51


Assalamualaikum...

Sejak konsert prelude AF bermula, kita dah tengok macam-macam ragam peminat fanatik AF3 ini...tak habis2 mawi..marsha...dan lain-lain lagi...

Manakala kita tengok chatter kat @15 tu sanggup bertekak sesama sendiri semata-mata mempertahankan pelajar pilihan dorang.sedangkan pelajar-pelajar tu rilek kat akademi...

Yang sedihnya aku, terfikir lah betapa kayanya budak sekarang ni sanggup menghabiskan kredit semata-mata nak undi afundi budak2 AF.., rakyat malaysia atau remaja-remaja s lebih sanggup menghabiskan kredit untuk sms Af berbanding program tv3 yang terbaru tu, bersamamu!!!!!

Seeloklah rasanya, kita spend kredit kita tu untuk menderma kat dalam program bersamamu.pahala pun dapat.Manakala mengundi AF3... sesen tak dapat.dapat dosa ada lah agaknya.

Marilah kita bersama-sama menonton rancangan bersamamu pada setiap isnin 9pm di tv3. kita hayati kesusahan segelintir rakyat malaysia yang bagi aku amat layak dibantu.merekalah hero kerana tetap berjuang untuk hidup walaupun hidup susah.so, rakyat malaysia yang masih ada hati dan juga akal, sama2 lah kita hantar sms derma kat dalam program tersebut.

Jangan jadi pencacai ananda krishnan kerana, last2 yang kaya orang tua itu juga.....yang melayu pula, makin miskin!sedarlah !


-----------------
Sabda Nabi Muhammad s.a.w.yang bermaksud:"Barangsiapa yang amalannya hari ini lebih baik dari semalam,dia adalah orang yang beruntung.


Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 17:29


iman setuju dengan apa yang dikata oleh saudara dakwah_ilahi...
buat apa lah kita nak habis kat kredit kat AFUNDI itu...
kan lebih afdal duit itu kita guna untuk menderma dalam rangcangan bersamamu... dapat juga pahala..

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

humairak
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.12.2004
Ahli No: 13040
Posting: 57
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-07-05 20:45


Apa yang best sangat dengan mawi tu!1..
Mawi adalah tanda-tanda akhir zaman....
senang-senang tak payah tengok dan langgan astro..so kita tak tahu apa pun yang terjadi dalam AF3 tu....membazir masa dan wang saja..
saya tak langgan astro tapi saya hanya baca paper dan dengar cerita kawan saja tu yang dapat tahu pasal mawilah..felixlah dan lain2

Bookmark and Share

    


  Member Information For humairakProfil   Hantar PM kepada humairak   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 25-07-05 22:41


tengok juga...tu pun kalau tak busy..tapi tak AFUNDI pun..

Bookmark and Share

    


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

SITIHAMIZAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13091
Posting: 192
Dari: the garden of knowledge and virtue

Johor  


posticon Posting pada: 26-07-05 00:46


tak pernah pun tengok AF... banyak lagi benda lain nak buat. baca cerita mereka semua kat paper ada lah... nak undi,jauh sekali...baik habiskan kredit tu telefon family...hahaha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SITIHAMIZAHProfil   Hantar PM kepada SITIHAMIZAH   Quote dan BalasQuote

Hanroy
Warga Rasmi
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17494
Posting: 10

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 01:20


assalamualaikum.ana pun tak suka juga akan AF tu, semuanya melalaikan sahaj saja. sebagai orang muda patut di buat aktiviti yang lebih bermanfaat dan mendatangkan kebaikkan kepada agama.buat apa nak menangis kat benda2 begitu, buat kerja bodoh saja. 8-) :-D
[ Telah diedit oleh: Hanroy pada 26-07-05 01:21 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For HanroyProfil   Hantar PM kepada Hanroy   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 01:24


tak berminat nak ambil tau pasal mereka ini. tak ada pekdah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 01:29


betol tu kuah_durian...
takminat langsung....tak ada faedah minat2 kat orang...
hai...nilah manusia akhir zaman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 18:58


bukan setakat budak-budak(penonton) yang mengalirkan air mata kerana peserta favourite mereka tersingkir dari akademi fantasia, tapi kadang-kadang kita boleh tengok emak peserta sendiri yang menangis.Kenapa ya? mungkin emak kepada peserta yang tersingkir rasa sedih sebab anak mereka tak dapat meneruskan perjuangan di medan akademi fantasia. sedih mengigatkan harapan anaknya untuk jmenjadi penyanyi hanya sekerat jalan. inilah realiti kehidupan sekarang.

jika kita berbalik kepada zaman Rasulullah, ada seorang ibu yang namanya Khunsak mempunyai 3 orang anak lelaki. setiap kali peperangan ibu ini akan menghantar seorang anaknya untuk pergi berjuang di medan perang demi menegakkan islam. dan selepas peperangan ibu ini akan tersenyum kerana menerima khabaran anaknya telah syahid dalam peperangan. ibu ini berasa gembira untuk menginfakkan anaknya di medan jihad. perkara ini berterusan sehinggalah ketiga-tiga anaknya menyertai peperangan dan semuanya mendapat syahid di medan pertempuran.ibu ini redha bila anaknya syahid demi menegakkan islam. selepas itu, ibu ini menangis kerana dia sudah tidak mempunyai anak lelaki untuk dihantar ke medan peperangan bagi menegakkan syiar islam. begitu suci niat ibu kepada tiga orang pemuda yang telah syahid dimedan jihad.

bagaimana melalui kisah ini kita boleh melihat nilai sebenar air mata seorang ibu.fikir-fikirkan dan renung-renungkanlah, moga kita semua mendapat ikhtibar .

wallahu a'lam.
[ Telah diedit oleh: houri pada 27-07-05 20:25 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

winna_huwaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2005
Ahli No: 17219
Posting: 132

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 19:06


lihat ..dan berfikir..
entah lahh lah



-----------------
aku ada lah aku


Bookmark and Share

    


  Member Information For winna_huwaidaProfil   Hantar PM kepada winna_huwaida   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 20:42


pelik rasanya....pembaziran air mata....
menangis kerana dah terkeluar...bukan menangis bila melakukan dosa ke atau maksiat......apa kes lah golongan macam ini.....
tak ingat nak mati 'esok' ke???

[ Telah diedit oleh: Ghufranallah pada 27-07-05 20:50 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 21:26


dah tukar avatar ke Ghufranallah?

ps: Islam Hadharah pulak? :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Bunga_Raya_Putih
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8358
Posting: 219
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 21:29


Saya tengok pun untuk sekadar hiburan.. nak bazirkan air mata atau nilai kredit mungkin tidak sekali...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Bunga_Raya_PutihProfil   Hantar PM kepada Bunga_Raya_Putih   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 21:33


tengok saja tak mengapa...

ps: tengok pun tak boleh sebenarnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 22:43


al maklum lah mukassyaf...penyokong setia islam hadharah...he..he..

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 23:03


bukan nangis, tapi sayu saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

d-mah
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2004
Ahli No: 6280
Posting: 6
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 27-07-05 23:19


;-) em gitulah orang-orang melayu yang beragama islam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For d-mahProfil   Hantar PM kepada d-mah   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 23:30


Nama pun layu, nak buat macam mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

narato
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2005
Ahli No: 16524
Posting: 143
Dari: jb...ukm,bangi

Johor  


posticon Posting pada: 27-07-05 23:36


emm.....macamtulah, orang islam sekarang ni, menangis macam nak rak kat benda2 dunia, nangis kepada alam akhirat tak hendak pulak. emm...manusia sekarang ni, dah terbalik agaknye..... :-( :-( :-( :-(
[ Telah diedit oleh: narato pada 27-07-05 23:38 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naratoProfil   Hantar PM kepada narato   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-07-05 23:51


assalamualaikum....
menangislah kerana Allah... bukan kerana AF

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 29-07-05 06:49


Tak guna juga nangis ni..tak faedahnya..orang lain menang kita pula rugi airmata..tak begitu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

SITIHAMIZAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13091
Posting: 192
Dari: the garden of knowledge and virtue

Johor  


posticon Posting pada: 30-07-05 04:24


betul tu...
air mata tu lebih baik dititiskan untuk benda yang lebih berfaedah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SITIHAMIZAHProfil   Hantar PM kepada SITIHAMIZAH   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 07-08-05 01:06


Pada 30-07-05 04:24 , SITIHAMIZAH posting:

!!! QUOTE !!!

betul tu...
air mata tu lebih baik dititiskan untuk benda yang lebih berfaedah...


Assalamualaikum....
tak tahu apa lah yang dia orang ni fikir...
seolah-olah budak af tu macam baru balik haji saja..
nangis giler2...
berpeluk tak inagt dunia..
alsan cuma anggap seperti adik...
fatwa sendiri agaknya..
kerajaan pula...
selagi tu kita tak bangkang selagi tu dia tak buat kerja..
sama2 teruk...
wassalam..


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

as_samakandi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.05.2005
Ahli No: 16564
Posting: 35
Dari: amerika syarikat

usa  


posticon Posting pada: 07-08-05 13:18


betul tu shah_sobriyanie...tak ada kerja lain kah..alangkah baiknya duit yang digunakan untuk sms untuk perkara yang manafaat..daripada membazir macam tu saja..tak begitu

Bookmark and Share

    


  Member Information For as_samakandiProfil   Hantar PM kepada as_samakandi   Quote dan BalasQuote

nadia_is
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1432
Posting: 236
Dari: awang-awangan

jordan  


posticon Posting pada: 07-08-05 13:29


.hairan
..pelik
...ajaib


manusia oh manusia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nadia_isProfil   Hantar PM kepada nadia_is   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 08-08-05 20:45


Pada 07-08-05 13:29 , nadia_is posting:

!!! QUOTE !!!

.hairan
..pelik
...ajaib


manusia oh manusia...


Assalamualaikum...
tiada apa yang pelik...
kita saja yang rasa pelik..
dia orang lagi pelik...
Kenapa lah kita ni tak minat...
tak ada class langsung..
entah lah...
wassalam...


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

aleya_maisara
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.02.2004
Ahli No: 6940
Posting: 97
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 15:52


;-) assalamualaikum...erm pelik jugak kan bekas QARI boleh menang (asmawi)..... :roll: nilah tanda2 hari qiamat.........tapi Kenapa ramai suka kat dia ye! agaknyer ada aura dragon ball agaknya! :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleya_maisaraProfil   Hantar PM kepada aleya_maisara   Pergi ke aleya_maisara's Website   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 15:57


tak payah tengok jauh aleya_maisarah...cuba renung hadis rasulullah s.a.w dalam memperingatkan umatnya pada masa akan datang.....nabi bersabda.."akhir zaman nanti manusia akan suka kepada dunia hiburan...."...


perkara ni dah pun terjadi..rakyat malaysia secara umumnya suka dan ta"sub sangat kepada dunia hiburan...penyanyi2 dijadikan sebgai idola...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.141262 saat. Lajunya....