Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jiran adalah lebih berharga berbanding saudara jauh
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 99
Ahli: 0
Jumlah: 99




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 7 jam, 49 minit yang lalu
budakbesar: 6 hari yang lalu
azemi: 10 hari yang lalu
Firdaus15: 17 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 20 hari yang lalu
secureofficemovers: 21 hari yang lalu
Naqiu: 27 hari yang lalu
nawfaa79: 28 hari yang lalu


Sajak
Topik: ***Mencari Cinta***


Carian Forum

Moderator: Administrator, kasih_kekasih
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sajak
    »» ***Mencari Cinta***

Please Mendaftar To Post


Oleh ***Mencari Cinta***

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-07-05 05:36


MENCARI CINTA

Bagaikan debunga yang berterbangan
Ditiup sang bayu dikala sendu
Mentari awanan mendung kelabu
Yang menyelebung sendu dihatiku

Rindu yang mekar berbunga di taman
Sayangnya mekar berputik wangi
Mekar mewangi di kamar hati
Tumbuhnya subur menyeri hidup
Menyandar kasih tanpa diundang

Terbitnya cinta mekar dihati
Hadirnya cinta rindu pun bertandang
Fitrah naluri hati insani
Warisan suci kekal abadi

Ya Robbi...
Cinta suci ku masih mencari
Dalam kesamaran ku sandarkan doa
Moga nanti kan hadir insan sejati
Membimbing diri menuju redhoNya

Ya Illahi...
Dengan hidayah Mu
Ku mohon petunjuk kau bimbinglah aku
Agar tak lebur arus dunia liku hidup
Kenali cinta suci Mu Yang Agung

Dalam menempuh dugaan mendatang
Rahmat dari Mu Tuhan itu ku dambakan
Terangi jalan di persimpangan
Ketemu kasih cinta yang di impikan...


***HaNyA tUhAn YaNg TaHu***
:roll: :roll: :roll:

Bookmark and Share

  


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

SyahPaat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3445
Posting: 101
Dari: KUALA SELANGOR

Selangor  


posticon Posting pada: 24-07-05 06:34


wa...............ana baca memang best, tapi ana.................

Bookmark and Share

  


  Member Information For SyahPaatProfil   Hantar PM kepada SyahPaat   Pergi ke SyahPaat's Website   Quote dan BalasQuote

al-aqsa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.07.2004
Ahli No: 10270
Posting: 125
Dari: Bumi Al-Quds

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-07-05 06:50


Ana tertarik jugak dengan sajak yang nta tulis itu...penuh dengan makna yang tersirat....heheheh

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-aqsaProfil   Hantar PM kepada al-aqsa   Quote dan BalasQuote

narato
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2005
Ahli No: 16524
Posting: 143
Dari: jb...ukm,bangi

Johor  


posticon Posting pada: 24-07-05 07:01


emm.....macam tajuk dalam tv3 saja..... :-D :-D :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For naratoProfil   Hantar PM kepada narato   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-07-05 07:57


memang ianya penuh makna tersirat daripada apa yang tersurat...fikir2 dan renungkanlah.......

Bookmark and Share

  


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

Eyo
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16934
Posting: 77
Dari: bumi tuhan...

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-07-05 17:23


fuyooooooo.cik naza ni,xkering idea ye untuk berpuisi...MENCARI CINTA ni bakal keluar dalam segmen nukilan di IKIM lagi ke???...ni yang xsabaq nak dengar ni...pasti gempaq ye...macam WANITA DAN KEMULIAAN tu,bestlah...setiap sajak serta puisi yang diciptakan pasti ada maksud serta unsur2 nasihat yang tersurat serta trsiratnya...asahlah bakat tu banyak2 ye cik naza...:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For EyoProfil   Hantar PM kepada Eyo   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 04:33


syukran...hayatilah ianya dengan keimanan......:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

Eyo
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16934
Posting: 77
Dari: bumi tuhan...

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-07-05 07:28


adakah ianya sekadar suratan atau kebetulan...?

p/s :cik naza,puisi ni ada kaitan ke...atau luahan setulus kasih dihati...;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For EyoProfil   Hantar PM kepada Eyo   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 31-07-05 08:54


apa-apa jualah yang sewaktu dengan nya.......:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

Eyo
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16934
Posting: 77
Dari: bumi tuhan...

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-08-05 06:49


ku masih mencari cinta hakiki......

Bookmark and Share

  


  Member Information For EyoProfil   Hantar PM kepada Eyo   Quote dan BalasQuote

Mata_Pena
Warga 1 Bintang
Menyertai: 18.08.2005
Ahli No: 18232
Posting: 31
Dari: kat mana-mana saja...bumi allahkn Luas

egypt  


posticon Posting pada: 04-09-05 13:43


kak naza...hari tu kita ada dengarlah puisi ni kat IKIM melalui internet...best memang best..lagu yang diputarkn untuk puisi ni pun best...tapi kan,Kenapa akak menyepi saja..sejak akhir2 ni...adakah kerana puisi ni atau???......

Bookmark and Share

  


  Member Information For Mata_PenaProfil   Hantar PM kepada Mata_Pena   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-09-05 14:31


haii dik..lama xdengar kabar akak ke atau awak tu yang hilang lenyap begitu saja...sejak dah jauh merantau sambung study lupa akak disini ye...akak tetap macam dulu lagi...biasa saja...bila nak balik malaysia ye...???habaq tau,email atau jumpa di YM......

Bookmark and Share

  


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.103315 saat. Lajunya....