Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dengan siapa anda bergaul, itulah ganmbaran masa depan anda
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 21
Ahli: 0
Jumlah: 21




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 13 hari yang lalu
alongmina: 17 hari yang lalu
muslimin23: 23 hari yang lalu
kasih_kekasih: 27 hari yang lalu
budakbesar: 34 hari yang lalu
azemi: 38 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Peminat kucing


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Peminat kucing

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Peminat kucing

faridsd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1756
Posting: 169

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-07-03 01:52


assalamualaikum,
Kepada peminat kucing terutama kucing persian mari kita sama² bincangkan perihal berkaitan kucing.
Buat masa sekarang ni saya memiliki 3 ekor persian dan 1 ekor exotic bercita² untuk menjadi Breeder yg berjaya.Setakat ini belum ada hasil lagi tapi kepada sesiapa yg ingin membelinya insyaallah saya boleh carikan. gambar kucing² saya ada dalam Suhailacattery




-----------------

Sertailah Portal kucing
www.portalkucing.com
untuk mencari penaja
server Uhkwah.com




[ Posting ini telah di edit oleh: faridsd pada 2003-07-14 00:28 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For faridsdProfil   Hantar PM kepada faridsd   Pergi ke faridsd's Website   Quote dan BalasQuote

faridsd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1756
Posting: 169

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-07-03 15:27


Assalamualaikum,
Selama anda membela kucing, pernahkah anda memandikan kucing anda?

Bookmark and Share

  


  Member Information For faridsdProfil   Hantar PM kepada faridsd   Pergi ke faridsd's Website   Quote dan BalasQuote

mafal_katarsis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2169
Posting: 228
Dari: -:tAnAH nAn BeRtUaH:-

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 12-07-03 17:39


>kucing nie hewan yang paling best nak bela..tiap ujung minggu mandikan kucing...banyak pelihara kucing kampung...tak banyak songeh

Bookmark and Share

  


  Member Information For mafal_katarsisProfil   Hantar PM kepada mafal_katarsis   Pergi ke mafal_katarsis's Website   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-07-03 17:56


aloh, leceh la bela kucing persian. cerewet nak jaga dia. lagipun kucing ni pasif la, tak macam kucing malaysia yg agresif dan lasak. tapi apapun kucing parsi tetap comel

-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar

Bookmark and Share

  


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

mafal_katarsis
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2169
Posting: 228
Dari: -:tAnAH nAn BeRtUaH:-

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 12-07-03 18:09


kucing thailand pun tahan lasak gak...cam orang thailand gak...kucing india pun lawa tapi gelap sikit..orang takut ngan kucing india nie

Bookmark and Share

  


  Member Information For mafal_katarsisProfil   Hantar PM kepada mafal_katarsis   Pergi ke mafal_katarsis's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah2311
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1530
Posting: 293

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-07-03 18:28


ucit!!!
uuwwaaaaa....rindunya ngan ucit..nama kucing ana tue....hehehehehe
ucit dah mati sbb kena langgar lari...dah la kena langgar depan skolah ren ana...sedih bila nampak kucing dah terbarinmg kaku kat tgh jalan.....
sejak dr tue,x penah dah bela kucing...bela ayam serama lak.....dah besar dan membiak rupanya ayam2ku....semuanya telah diberi nama.....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahidah2311Profil   Hantar PM kepada mujahidah2311   Quote dan BalasQuote

faridsd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1756
Posting: 169

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-07-03 18:47


hi mujahidah2311 disini saya nak jelaskan nasib ucit awak. seperti mana awak kata awak bela ayam serama, saya rasa tak ada sekor pun yg kena langgarkan, sebab apa.sebabnya ayam² ni biasanya dikurung seperti juga kucing patutnya kita lebih bertanggung jawab untuk tidak membiarnya bermain diluar rumah ,ini kerana kucing yg suka merayap berisiko tinggi untuk dilanggar dan dijangkiti penyakit.kalau takut dia kluar tanpa pengetahuan kita sediakan cage khas untuk dia, bila dalam pengawasan kita saja dia bleh kluar.Disini juga saya nak terangkan sedikit berkaitan tabiat kucing. kucing tidur sekurang² nya dalam sehari 16 jam, satu jam kerjanya menjilat bulu bermakna kalau kita kurung dalam cage taklah dikatakan nanti kejam pula.sekiranya semua owner kucing² ni melakukan perkara diatas maka insyaallah tak ada ler berlaku langgar lari dan yg paling penting tak ada le kucing yg tak bertuan.


Bookmark and Share

  


  Member Information For faridsdProfil   Hantar PM kepada faridsd   Pergi ke faridsd's Website   Quote dan BalasQuote

nurafnan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1278
Posting: 34
Dari: MMU

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-07-03 19:17


miaw...miaw...afnan pon ade kucing..nama abu..kucing bengal..yg belang2 cam rimau tu..tapi tu kat umah...rindunye abu..kat kamus tak le bela miaw-miaw...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurafnanProfil   Hantar PM kepada nurafnan   Quote dan BalasQuote

farisHaq
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1169
Posting: 212
Dari: s. alam

kuwait   avatar


posticon Posting pada: 13-07-03 01:25


salam saya minat kucing gak tp x de la bpnglmn sgt.

btw utk pngthuan faridsd saya dah tgk gambar tu. geram btul kat si alto tu comel giler. ;D

Stakat ni blum terfikir nak beli kucing. tgk la bila dah bekeluarga dan dah ada rumah sendiri mngkn

-----------------
sudahkah anda melayari ?

Bookmark and Share

  


  Member Information For farisHaqProfil   Hantar PM kepada farisHaq   Quote dan BalasQuote

faridsd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1756
Posting: 169

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-07-03 13:08


Saya dah update website saya page ForSale sesiapa berminat nak beli persian emal saya.
SuhalaCatery





-----------------

Sertailah Portal kucing
www.portalkucing.com
untuk mencari penaja
server Uhkwah.com



[ Posting ini telah di edit oleh: faridsd pada 2003-07-14 00:26 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: faridsd pada 2003-07-14 00:28 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For faridsdProfil   Hantar PM kepada faridsd   Pergi ke faridsd's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-02-08 16:05


kucing teman dah banyak dah...
hari cuti, tugas teman mandikan anak2 kucing...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 06-02-08 16:10


Uits, lamanya topic ni. saya baru saja bela kucing. itupun selamatkan ibu kucing dan anak2nya yang dok bawah longkang. masa tu nak hujan. kami takut anak2 kucing tu hanyut dek air longkang tu. so, abah selamatkanla kucing tu. sekarang kucing tu dah berumur lebih kurang sebulan. nama dia kiki dan lagi satu lala. kiki lala.... :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-02-08 16:34


Teringat Meow_Hidayah..mana ek?..minat kucing tapi belum dapat bela..sebab adik ada alergik dan asthma..tapi selalu main-main dengan kucing orang.hehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-08 16:58


teringat anak kucing dulu tercekik masa makan..
saya yang bagi makan..
haha dah nak pitam takut menyebabkan kematian kucing...
nasiblah tak mati walaupun lama bertarung dengan tercekik..

kuikui lucu kucing ni kalau mandikan..
dia lari takut air..
lepas mandi dia menggeletar kesejukan... :sopan:
kasihan tengok mata kuyu saja..
cepat-cepat keringkan bulu dia dengan hair dryer..

Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

humyra_mz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.02.2007
Ahli No: 28525
Posting: 36
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-02-08 17:00


salamm..
saya dulu tajkut juga nn kucing..
tapi mjinakan dr dengan kucing..
sebab Rasulullah pun suka kucing..
sekarang ni saya pun dah alergik tengok kucing..
hehehe
suka sangat, tapi tak dapat bela lagi..
huhu..
satu hari impian saya nak bela kucing..
mmupuk sfat kasih sayang dalam dari...(",)

Bookmark and Share

  


  Member Information For humyra_mzProfil   Hantar PM kepada humyra_mz   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-02-08 17:53


Ada satu kisah.. seorang nenek tua yang tak dapat berjalan.. dia tinggai seorang-seorang kat kampungnya... dia suka menyelamatkan kucing2 yang kelaparan dan kesakitan di tepi2 jalan dan membawanya balik rumah.. kemudian dia berikan makan, mandikan, dan jagakan kucing2 tu dengan baik...

memandangkan dia dok seorang-seorang, so kucing2 tu lah yang dia jaga siang dan malam....

pada suatu hari, dia pergi umrah di tanah suci mekah... (atau Haji.. entah lah lupa pulak saya...)

dia naik kerusi roda waktu tawaf kerana dia tak mampu berjalan... dia rasa sedih bila tengok jemaah lain mampu berjalan serta beribadat dengan anggota tubuh badan yang sempurna.. dia pun nak juga.. dia sedih sebab tak mampu beribadat dengan sempurna...

pada suatu hari, dia on the way lah nak ke Masjidil Haram... kemudian dia ternampak ada seekor kucing yang kelaparan, terdampar di tengah2 jalan.. dia kasihan tengok... kemudian dia ambik kucing tu dan bawa sekali untuk pergi beli sedikit makanan... kemudian tu berikan kucing tu makan...

bila kucing tu kenyang dan segar, kucing tu gesel2 kat kaki nenek tua tu... dengan kuasa Allah, kaki nenek tua tu kembali sihat dan nenek tua tu berupaya untuk berjalan... gembira lah si nenek tua sebab dia mampu bertawaf dan melakukan ibadah dengan tubuh badan yang sihat....

sementara tu, kucing tu hilang entah ke mana... agaknya nenek tu lepaskan.. takkan nak bawa selalu... huhu

kemudian tiba lah hari untuk pulang.... sewaktu nenek tua ingin menaiki flight, dia ternampak kucing yang sama di tangga.. sedang melihatnya... seolah sayu melihat nenek tua tu dah nak pergi...

itu lah, kuasa dan balasan Allah... terhadap manusia yang penyayang kepada makhluk2 ciptaan-Nya...

so, kita yang menjaga kucing2 ni, janganlah merungut2 atau rasa susah untuk menjaganya, membeli makanannya, memandikannya, membersihkan najisnya, atau membersihkan bulunya yang gugur atas carpet... semuanya itu dapat pahala... sebab kita memelihara makhluk ciptaan Allah...

p/s: saya pun ada kucing... ada maknya, ayahnya, dan dua ekor anaknya... dua ekor anak kucing tu dah makin besar... cute.. :)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 06-02-08 20:39


cuba untuk suka kucing.. tapi...tak boleh lah.. tak tau Kenapa... :-(



Bookmark and Share

  


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 09:49


/

/

Ni adalah antare anak kucing teman. ada 5 ekor semuenye. Teman setiap hari minggu akan memandikan anak2 kucing ni. Teman siram ayo, syampokan, gosok2 badan dia...
lepas tu keringkan dan sikat bulu dia...

Name anak2 kucing teman:

Setompok
Sekuning
Secomot
Seputeh
Seabu


Name ibunye:

MeiMei


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 08-02-08 09:53


en.daeng, awat nama ibu mereka macam nama amoi? :sopan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 09:57


daeng yang tolong posingkan kucing2 ni ke :D
comei juga kucing2 daeng..

baru 2 minggu tinggalkan anak2 kucing...
balik rumah, rasa dah besar pula anak2 kucing ni..
dah bertambah berat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 10:20


Pagi tadi teman keluo main-main dengan kucing, jadi sambil2 main dengan depe teman tangkap lah gambar. Tu deme yang posing sendirik tu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 10:22


Pada 08-02-08 09:53 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

en.daeng, awat nama ibu mereka macam nama amoi? :sopan:



ada kisah dia syira,

cerita dia macam ni, masa dia kecik dulu dia sakit. Jadi teman bawa lah pergi Klinik, sampei klinik Doktor tanya siapa name kucing, masa tu tak ada name lagi, spontan ayah semut Mei Mei...
Jadi name dia kekal sampei sekarang.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 10:25


/

Secomot yang manja....


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 10:28


/

Yang ni Seputeh, Seputeh ni manja, suka datang dekat dan tidur kat kita. Dia ni pendiam macam Setompok.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 10:32


/

Yang ni Seabu dan Seputeh. gambar Seabu tengah posing pun tak dapat sebab dia ni pun aktip macam Secomot. muka Seabu ni nampak garang sikit. Mungkin bila beso dia jadi macho.

Lokasi Pengambaran:

Halaman Rumah Lekir, Setiawan Perak DR


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 10:39


/

Setompok dan Secomot sedang beraksi


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 10:46


adehh..comelnya kucing2 daeng..
rasa nak usap2 kepala deme..

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

khairani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.01.2008
Ahli No: 32319
Posting: 221
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 13:35


comel sungguh kucing daeng_jati...pasal kucing ni....minat tapi kucing ni banyak senjata nak gurau2 tak boleh....tapi saya nak kata takut kucing tak lah....bukannya kuku nya tajam sangat....nak potong sian pulak...

Bookmark and Share

  


  Member Information For khairaniProfil   Hantar PM kepada khairani   Pergi ke khairani's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 08-02-08 14:05


ala..cutenya kucing2 tu.. alolo comeynya :-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

serimurni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18927
Posting: 106
Dari: e-poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 14:36


ala hai..comelnye kucing2 daeng...
nak satu boleh... ;-) hehe
rumah ana pun banyak kucing..tapi dulu lah..
sekarang ni tinggal 2 ekor saja...siembik dengan sipanjang :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For serimurniProfil   Hantar PM kepada serimurni   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 14:55


/

Ni Seabu, yang paling muka garang dan macho.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 16:15


Ana pun minat kucing jugak. Dulu kat hostel ana ada tiga ekor kucing bersaudara yang comel-comel. Bila ana balik ke bilik mesti cari kucing-kucing ni dulu, nak belai. mereka ni suka dibelai. Kalau nampak ana mesti mereka lari mendapatkan ana. Gambar mereka pun ana ada cuma tak tau bagaimana nak tunjuk kat dalam ni.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 16:37


ala tomey nya anak2 kucing prof,:)
boleh daftar jadi anak angkat kucing teman ni

tomeynya:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

achuyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14384
Posting: 138
Dari: qlate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 16:49


uiks comelnya kucing daeng...... tentu manjakan........

rinduplak dekat chott dan chiko kat rumah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For achuyahProfil   Hantar PM kepada achuyah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 18:15


/

Ni Meimei, ibu kepade 5 ekor anak di atas


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 18:20


saya tak berapa mesra dengan kucing..maksud saya nak peluk2 dan cium2 tu tak adalah..setakat pegang-pegang dan usap2 tu bolehlah...nak dukung pun susah..heheh bukan tak suka..cuma tak biasa sebab famili tak pernah bela binatang.... adik2 saya punya takut dengan kucing...hehehe boleh demam...
tapi Kalau ada kucing tepi jalan... kalau ada makanan....saya bagilah dia makan...kita mesti bersikap penyanyang dengan binatang ni..
ada saya dengar kucing ni binatang kesayangan Nabi...betul ke?

Bookmark and Share

  


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 18:59


suka kucing juga dan sebab kucing jgkla hamster aku kena kidnap.. :-(
apa2pun aku sayang kucing juga..especially kucing warna oren :-D


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 19:01


mr daeng..minta izin nak attach gbr kucing daeng kat fs boleh..comey arrr...


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 22:36


!!! QUOTE !!!

mr daeng..minta izin nak attach gbr kucing daeng kat fs boleh..comey arrr...

HAAH..baru perasan ada gambar kucing katt friendster Mr Daeng.. WAAHH.. Rajin Mr Daeng bela kucing.. KIIHHKKIIHH!! Saya niihh macam geli dan penakut skeett menatang kucing niihh.. Tak taauu lah Kenapa, tapi sejak kecikk lagi...
ERR.. betul ke kucing ni kita tak perlu selalu basuhh badan dia sebab dia memang
dahh jilat sendiri their own body?? Is it?? HURRM...

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 22:45


masa balik dr kampung hari tu,kucing kat rumah baru melahirkan anak2nya..comel sangat,suka sangat dengan kucing ni......sejak dr kecil selalu duduk main dengan kucing..bila da jauh ni,kalau jumpa kucing kat mana-mana pasti teringat dan kasihan kat kucing tu....meeoowwww

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-08 23:48


saya suka sangat kat kucing tapi mak saya marah saya dengan teruk kerana anak kucing belaan saya berak bersepah.huu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 00:14


wahh comel2 anak kucing prof..
memang hidup dengan kucing2 dia ni..
dah tahu mana yang lincah, pendiam

eheh memang suka kucing tapi suka yang comel saja :kelip:

ada kat lorong jalan asrama..
4 ekor anak kucing..mak dia warna putih..
3 ekor anak dia warna putih..
yang seekor lagi warna hitam..
eheh mesti ikut ayah dia..
teringat cerita the ugly duck

macamana ya nak buat kucing tak berak merata?
eheh sebab nanti nak bela kucinglah kat "rumah" ;-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 07:39


Pada 08-02-08 19:01 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

mr daeng..minta izin nak attach gbr kucing daeng kat fs boleh..comey arrr...



Ambiklah, teman tak kisah...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 07:44


senang saja kalau tak mo bagi dia berak kat dalam rumah...
masa dia kecik, masa dia baru lahir biorlah dia duduk rumah, masa dia tengah menyusu lagi dan masa ibu dia yang jilat urine anak dia. masa tu anak2 kuciong ni belum pandai berak lagi. bila dah pandai berlari, letakkan ianye kat luar rumah. Buatkan rumah untuk depe. dan beli pasir yang memang untuk haiwan peliharaan yang pasir tu boleh menyerap bau dan menghapuskan kuman...
ajo dia berak kat pasir tu. lama kelamaan dia akan biasa dan bila dah biasa kalau letak dalam rumah pun bila dia rasa nak berak, dia akan mengeow kuat2 macam budak kecik lah...
masa tu kita faham yang dia ni nak berak, jadi kita buka pintu dan bior dia pergi kat tandas dia......

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 07:50


Kalau tak nak kucing buang najis merata2, rasanya kena ajar mereka dari kecil lagi. Macam kat rumah ni, bela kucing kat luar rumah saja. Tak letak dalam sangkar. Biar saja mereka bebas. Selalunya mereka lebih selesa buang najis di atas pasir.

Dulu pernah bela kucing dalam rumah. Sama juga tak letak dalam sangkar. Tapi kalau dia nak membuang, dia akan keluar rumah. Kucing ni cerdik juga. Pernah sekali satu keluarga keluar rumah.. tertinggal dia di dalam rumah. Bila balik rumah, tengok ada najis kucing dalam toilet.

erm.... terhibur juga tengok gelagat kucing ni. Kelakar juga tengok mereka mengeliat time baru bangun dari tidur.

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 07:57


alamak tak best lah kalau kucing duduk luar rumah..
nanti kotorlah..tak dapat nak peluk2..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 08:05


kucing tu waktu malam masukkan dia kat dalam rumah yang kita buat untuk dia tu. Sekejap saja, bila dah besor boleh lah bawa tidur dalam rumah. Macam ibu anak2 kucing teman tu...dia dah pandai dah. bila nak berak, dia akan gerak kita untuk buka tingkap untuk keluo.
Buat masa sekarang anak2 kucing teman tu waktu siang teman biorkan dia bebas...
malam baru masukkan dalam rumah dia...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 08:06


boleh juga kalau nak bela dalam rumah...
tapi kena kawal sikit kucing tu... sebab takut dia akan keluar jauh2.
kalau halaman rumah besar sikit oklah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 09-02-08 09:01


bagusnya...saya pun teringin nak bela kucing..tapi komitmen lain yang mebuatkan saya terlupa untuk membela kucing...

Bookmark and Share

  


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 12:53


Pada 09-02-08 07:39 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-02-08 19:01 , aieyda posting:

!!! QUOTE !!!

mr daeng..minta izin nak attach gbr kucing daeng kat fs boleh..comey arrr...



Ambiklah, teman tak kisah...



ye ke ni..hehehe..tengkiu2 mr daeng..tengkiu... :-D
seronotnye...


-----------------
-biar orang mengatakan kebaikan kita bukan mengutuk kejahatan yang kita lakukan -


Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

princess_ixora
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.12.2003
Ahli No: 5895
Posting: 64
Dari: kedah

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 13:29


suka tengok kucing sebab comel sangat tapi takut dengan kucing sebab pernah kena gigit.... sakit sangat......

Bookmark and Share

  


  Member Information For princess_ixoraProfil   Hantar PM kepada princess_ixora   Pergi ke princess_ixora's Website   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 14:12


comel semua kucing-kucing ni. tapi ana tak bela kucing.cuma suka saja dengan kucing

Bookmark and Share

  


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 16:01


Pada 08-02-08 18:15 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

/

Ni Meimei, ibu kepade 5 ekor anak di atas



Sooooooo Cuuuuuttttteeeeeeeeeeeee.............

COmel nya.....nak boleh? :welcome:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 16:04


Daeng...ana dwld gambar kucing2 anta ni k...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 19:47


ambillah niza hati....
tak perlukan bayaran, free seratus peratus

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-02-08 22:08


saya suka sangat kat kucing...comey :) boleh jadi kawan masa sunyi....

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-02-08 18:07


kekecik dulu memang banyak kucing.. tapi dah dws ni, tak ada bela kucing lagi dah...

tapi sesekali jumpa, kalau yang kecil-kecil tu, alahai comeinyerrrr..

/



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-02-08 18:19


untuk semua peminat kucing sekalian...



/



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

ayang2roses
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17405
Posting: 258
Dari: :: dari Kedah ke N9 ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-08 22:59


ada jugak kucin.......lgipn kerja kat JPH....
:D

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayang2rosesProfil   Hantar PM kepada ayang2roses   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-02-08 14:16


Pada 09-02-08 13:29 , princess_ixora posting:

!!! QUOTE !!!

suka tengok kucing sebab comel sangat tapi takut dengan kucing sebab pernah kena gigit.... sakit sangat......


tak ada.. kucing tu dia gigit² manja saja tak sakit...
gurau²..jangan takut dengan kucing...
sayangi kucing :welcome:


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

aryan
Warga Rasmi
Menyertai: 18.02.2008
Ahli No: 32652
Posting: 5
Dari: klate

blank  


posticon Posting pada: 18-02-08 15:08


ana suka sangat kcg2 ni..kat rumah pun ada 6ekor....1 family suka kcg..

Bookmark and Share

  


  Member Information For aryanProfil   Hantar PM kepada aryan   Quote dan BalasQuote

alawiyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24416
Posting: 122
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 18-02-08 16:14


saya pun suka kucing...kat rumah ada 4 ekor kucing
kucing ini memang binatang yang comel lah

Bookmark and Share

  


  Member Information For alawiyahProfil   Hantar PM kepada alawiyah   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 48
Posting: 442
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-02-08 16:18


fobia pulak sebut kucing2 ni. takut lelaki kucing buat hal lagi

Bookmark and Share

  


  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-02-08 16:24


comey nya dia...(kucing)...
suka sangat kat kucing...nm kucing ana daud..hehee
tapi dia dah hilang.. huhu sedih..
entah-entah lelaki "kucing" ambil agaknya...hohohoo

Bookmark and Share

  


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-02-08 13:07


Pada 18-02-08 16:24 , nisa_iman posting:

!!! QUOTE !!!

comey nya dia...(kucing)...
suka sangat kat kucing...nm kucing ana daud..hehee


name kucing macam name org hehe :sopan:


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Nurmawardah
Warga Rasmi
Menyertai: 07.04.2005
Ahli No: 15641
Posting: 7
Dari: Bumi Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 08-03-08 15:51




Bookmark and Share

  


  Member Information For NurmawardahProfil   Hantar PM kepada Nurmawardah   Quote dan BalasQuote

dakbek
Warga Rasmi
Menyertai: 04.03.2008
Ahli No: 32804
Posting: 6
Dari: sumwherearOunddwOrlD

south_korea   avatar


posticon Posting pada: 08-03-08 20:32


saya fobia dengan kucing..huhu..tapi suka juga...tak berani pegeng saja..haha

Bookmark and Share

  


  Member Information For dakbekProfil   Hantar PM kepada dakbek   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 09-03-08 13:36










-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 09-03-08 13:37


satu lagi.. comeii nya..hihi



Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-03-08 21:19


Pada 09-03-08 13:36 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!










ya Allah..........comey nya anak kucing ni....
boleh demam tengok 2 eko kucing ini...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

azilla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8536
Posting: 112
Dari: selangor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 07:00


salam...
ana memang suka sangat dengan kucing ni...bagi ana ia terlalu istimewa....dulu banyak kucing rumah kat rumah tapi sekarang ni dah tinggal seekor saja..tambahan pulak sekarang ni ana duduk sewa dengan kekawan kat rumah flat so tak ada harapanla nak bela kucing sebab hosemet ana memang anti kucing...

Bookmark and Share

  


  Member Information For azillaProfil   Hantar PM kepada azilla   Quote dan BalasQuote

taman_syurga
Warga Rasmi
Menyertai: 12.06.2006
Ahli No: 24787
Posting: 17
Dari: taman ilmu & budi

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 09:42


alahai si comey....erm...teringat kat momo...kucing ana yang comel sangat tapi mati lepas arwah adik ana meninggal..dia macam tahu saja tuan dia dah tak ada....dia pun sakit macam tuan dia.....tapi sekarang dah ada kucing baru nme dia comel yang amat...gemuk sangat macam harimau...:smile:....he2...sayang sangat kat dia...

Bookmark and Share

  


  Member Information For taman_syurgaProfil   Hantar PM kepada taman_syurga   Quote dan BalasQuote

kucing88
Warga Rasmi
Menyertai: 03.09.2007
Ahli No: 30904
Posting: 7

PulauPinang  


posticon Posting pada: 10-03-08 11:46


saya suka kucing, kucing ini buat saya hilng tension dan mengembirakan saya........

Bookmark and Share

  


  Member Information For kucing88Profil   Hantar PM kepada kucing88   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 12:09


:sopan: tengok kucing comei pun boleh sampai demam ke ukhti sofya ??.

hebat ni. memang PECINTA kucing ni.



:-o gemuk macam harimau kucing taman_syurga ??. ni lagi hebat.
tak takut ke kucing tu makan kucing2 lain kat taman tu. :-?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

dayang83
Warga Rasmi
Menyertai: 09.03.2008
Ahli No: 32833
Posting: 4
Dari: selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 12:46


saya pun dulu ada kucing parsi.tapi mati dengan tiba-tiba tak tahulah kena pukul atau ada org buat jahat hanya ALLAH saja yang tahu. masa dia mati saya menangis sampai bengkak mata .lupa nak cakap nama kucing saya putih seputih warna bulunya.buat masa ni tak bela kucing lagi sebab suami sedih sangat bila siputih mati

Bookmark and Share

  


  Member Information For dayang83Profil   Hantar PM kepada dayang83   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-03-08 21:35


demam rindu lah dik...heheh
teringin sangat nak bela kucing,dulu ada bela sekarang tak dah sebab mak tak berapa sihat.. :-(

suka sangat dengan kucing kaki pendek... nampak cute :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 11-03-08 16:51


Pada 10-03-08 21:35 , sofya posting:

!!! QUOTE !!!

demam rindu lah dik...heheh
teringin sangat nak bela kucing,dulu ada bela sekarang tak dah sebab mak tak berapa sihat.. :-(

suka sangat dengan kucing kaki pendek... nampak cute :-D

salam...

owh ye ke...

hhmm... bela kat rumah lain lah.
bila nak jumpa kucing, suruh orang tu pulang balik. :sopan:


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-03-08 21:59


Pada 11-03-08 16:51 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-03-08 21:35 , sofya posting:

!!! QUOTE !!!

demam rindu lah dik...heheh
teringin sangat nak bela kucing,dulu ada bela sekarang tak dah sebab mak tak berapa sihat.. :-(

suka sangat dengan kucing kaki pendek... nampak cute :-D

salam...

owh ye ke...

hhmm... bela kat rumah lain lah.
bila nak jumpa kucing, suruh orang tu pulang balik. :sopan:



salam...

ish ni macam dah cari pengasuh kucing ni... :-D
erm..silap-silap; nanti org 2 tak nak bagi balik bila akak nak bela sendiri.. :cry:

Bookmark and Share

  


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 13-03-08 09:26


heeee kucing suka tapi tak berapa minat...suka lagi kat "makanan" kucing...hamster heee....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 09:40


Pada 13-03-08 09:26 , ann_1 posting:

!!! QUOTE !!!

heeee kucing suka tapi tak berapa minat...suka lagi kat "makanan" kucing...hamster heee....

salam...

nasib baik cakap nama hamster.

kalau tak, ana ingat enti suka pada makanan kucing tu.
apa namanya.... wiskes

:sopan:


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 13-03-08 09:42


Pada 12-03-08 21:59 , sofya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-03-08 16:51 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-03-08 21:35 , sofya posting:

!!! QUOTE !!!

demam rindu lah dik...heheh
teringin sangat nak bela kucing,dulu ada bela sekarang tak dah sebab mak tak berapa sihat.. :-(

suka sangat dengan kucing kaki pendek... nampak cute :-D

salam...

owh ye ke...

hhmm... bela kat rumah lain lah.
bila nak jumpa kucing, suruh orang tu pulang balik. :sopan:



salam...

ish ni macam dah cari pengasuh kucing ni... :-D
erm..silap-silap; nanti org 2 tak nak bagi balik bila akak nak bela sendiri.. :cry:

salam..

hukhukhuk :sopan:
eh...baru terperasan berkenaan cari pengasuh untuk kucing tu. alahai...dah macam manusia saja. :-D

ha..bela sendirikan senang... tak payah keluar duit bagi kat org lain. tipa2 hari boleh pegang.... tak ada lah org tak nak bagi nanti.


-----------------
Janganlah berlalu satu haripun tanpa kita memikirkan tentang masalah umat islam....


Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

nurfarhanazulkafli
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2006
Ahli No: 27242
Posting: 46
Dari: Perak Darul Ridzuan

Perak  


posticon Posting pada: 14-03-08 20:10


huhu..saya ni bukanlah pminat sebenar kucing,kawan j yang betul-betul minat dengan kucing ni,so, secara xlangsung,saya pun ada minat sikit-sikit dengan kucing tu..tapi xlah sapai peluk2,cium2 kucing tu..xlehla nak buat begitu,tmbah2 pula saya ni ada asma aket..mmm..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurfarhanazulkafliProfil   Hantar PM kepada nurfarhanazulkafli   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 21:29


i'm a cat lover...
i miss may cat, huk..huk..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 14-03-08 21:41


Bismillahhirrahmanirrahim

erm,ana takdeqlah suka kucing sangat..setakat ok tu,bolehlah..sebab ana kurang penyabar sikit dengan kucing..

Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-03-08 10:57


Pada 13-03-08 09:42 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-03-08 21:59 , sofya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-03-08 16:51 , mohamad posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-03-08 21:35 , sofya posting:

!!! QUOTE !!!




salam..

hukhukhuk :sopan:
eh...baru terperasan berkenaan cari pengasuh untuk kucing tu. alahai...dah macam manusia saja. :-D

ha..bela sendirikan senang... tak payah keluar duit bagi kat org lain. tipa2 hari boleh pegang.... tak ada lah org tak nak bagi nanti.




salam..

erm tak apalah akak tengok dr jauh sajalah kucing2 yang cute ni...
rasa nak tengok kucing cute buka ukhwah.com :-D

lagi pun nak pegang selalu tak boleh sangat....allergic dengan bulu dia..
baru 2-3 tahun ni jadi,tak tau Kenapa...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

fizal86_anakpadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.07.2006
Ahli No: 25417
Posting: 179
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 09:35


minat sangat kucing...
kat rumah "ramai" kucing.
family saya pun ramai...
kucing+family....=ramai-ramai.
hehe
setiap org ada kucing masih2.
kalau kucing saya, dia akan kenal kalau saya panggil.org lain dia takkan lawan,hentak kaki dah cukup...dia datang.
kucing adik perempuan paling garang, dengan org lain jangan harap nak dapat pegang.tapi dia boleh pulak...pelik.
siap boleh main nyorok 2 dengan kucing.
dia lari, pergi belakang pintu, lepas itu kucing dia akan jalan-jalan perlahan-lahan cari dia katna.
lepas itu lari nyorok2 lagi pula....hehe
yang pasti kucing saya bersih, akan dimandikan selalu...tak ada kutu



Bookmark and Share

  


  Member Information For fizal86_anakpadiProfil   Hantar PM kepada fizal86_anakpadi   Quote dan BalasQuote

baikhati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25177
Posting: 77
Dari: taiping

Perak  


posticon Posting pada: 08-08-08 13:59


saya dwnld semua gmbr2 kucing sahabat-sahabat...boleh ye..suka sangat-sangat, comeyyyy... ;-)
sebagai pegganti kucing saya yang dah mati, kena langgar lori depan rumah.. :-( pipop namanya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For baikhatiProfil   Hantar PM kepada baikhati   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 16:12


huhu.. dulu-dulu tak berapa minat sangat dengan kucing.. gitu2 saja lah.. akhr tahun 2006 ada anak kcuing datang rumah... kasihan pula tengok muka dia.. so kami pun jaga dia ingat bila dia dah boleh berdikari.. boleh release... lama2 sayang kat kucing tu.. nama dia opie... female.. pas 3 bulan datang lagi anak kucing.. pun jaga dia juga.. namakan dia Leo.. Leo pula male cat.. hehe... opie watak dia lebih berdikari.. tak suka sangat org pegang22.. cium2 dia,,, leo lain.. manja beno... ingat lagi masa saya pergi Sarawak seminggu untuk Konvo.. masa balik rumah Leo terus crik saya dan tidur dengan saya.. Leo pandai cium2 orang.. Leo ini kadang-kadang tengok macam baby pun ada juga.. hihi.. sekarang ini dah ada Yang Cik.. anak Leo dengan Opie... Sekian cerita sebuah keluarga kucing yang bahagia... hihihi

Bookmark and Share

  


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

ultraiman
Warga Rasmi
Menyertai: 03.05.2008
Ahli No: 33423
Posting: 8
Dari: BandarayaBersejarah

Melaka  


posticon Posting pada: 08-08-08 19:52


kucing kucing kucing

pasti kita teringat Abu Hurairah .a right?
peminat no 1 kucing..

alang2 antum dah cerita ke'power'an kucing masing-masing,
so ana dengan masrurnya ada juga bela kucing..
yep, seekor jah..
kucing ana yang special nya pandai sebut nama dia sendiri..
MEOW nama nya..
bab ini musti, conferm kucing antum kalah..
:D

Bookmark and Share

  


  Member Information For ultraimanProfil   Hantar PM kepada ultraiman   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 10:58


hmmm... tajuk kucing pun boleh ada kan..
tak mengapa lah...
saya tak minat kucing.. pernah lah bela kucing tapi just untuk tangkap tikus kat rumah tu saja.. bila tikus tak ada,hantar kucing balik ke tempat asalnya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

nurlaily
Warga Rasmi
Menyertai: 11.08.2008
Ahli No: 34399
Posting: 10
Dari: Gombak

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 13:04


sebut pasal kucing, saya ada kucing namanya cumi... untung sangat-sangat sesiapa bela kucing. Nabi pun galakkan.
satu hari saya mencangkul tanah kat belakang rumah. cumi memang selalu ikut saya kemana saja maklumlah tuan kesayangan hehe.. sedang asyik nak buat batas tanam sayur,cumi mengiau tanpa henti lepas itu mendengus macam nak gaduh.. lepas itu lari kearah saya, lepas itu lari balik kearah tempat dia mengiau berulangkali. saya pun hairan tapi saya ambik perhatian dengan kelakuan cumi. saya perhatikan cumi macam suruh saya lari dari situ. saya pun lari bila tengok keadaan cumi macam nak gaduh sangat-sangat. tiba-tiba lepas saya lari dia pun ikut sama dan rupa-rupanya selepas itu keluar ular tedung yang baru selesai salin kulit. kecut juga perut. Syukur, ada cumi membantu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurlailyProfil   Hantar PM kepada nurlaily   Pergi ke nurlaily's Website   Quote dan BalasQuote

nasyrah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17520
Posting: 109
Dari: SELANGOR, JOHOR DAN PERAK

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 13:18


erm... takut ar dengan kucing terutama dengan mak dan bapak kucing... atuk dan nenek kucing lagilah saya takut... takut kena cakar..hehehehe:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nasyrahProfil   Hantar PM kepada nasyrah   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 13:45


suka tapi takut lah, kalau dia aktif atau agressif sangat... dia ddk diam-diam tak apa...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-08-08 11:43


saya nak bela kucing..tapi mak saya tak berapa suka.hehe..dalam family, nampaknya saya seorang saja suka kucing..jadi Kalau nak bela kucing kena lah berkeluarga dulu.ekekeke..

Bookmark and Share

  


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-08-08 13:28


kucing.. kat rumah sewa ni, ada 6 ekor kucin.. sekor mak, sekor anaknya yang bersar(kira abangla ni), 4 ekor budak-budak yang comey dan dah mula nak pandai memanjat tingkap... uhuk...

ismi bukan pencinta kucing... tapi ismi suka kucing... :kelip:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

miss_nuyu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.09.2008
Ahli No: 35045
Posting: 80
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-11-08 12:52


kucing ni comel tau,comel sangat...hehe
2 lah sebab kucing saya name comel...hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For miss_nuyuProfil   Hantar PM kepada miss_nuyu   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-11-08 13:45


Roomate saya semua menjerit bila kucing masuk dalam bilik kami... Alahai dia orang ni...dengan kucing pun takut.
Saya pula tak ada lah suka sangat kat kucing ni tapi taklah takut dengan kucing.

Bookmark and Share

  


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-08 17:31


erm areyien suka tengok kucing, lagi-lagi kucing yang comeii2 ini, tapi tak berani pegang sebab areyien takut kucing, lebih-lebih lagi kucing yang agresif..
pernah satu masa dulu, datang rumah kawan. kebetulan kucing2 kat rumah dia memang agresif. areyien baru saja masuk rumah dan nak duduk, tiba-tiba kucing dia datang serbu areyien..areyien terus naik atas kerusi..hehe...agak memalukan jugak lah..tapi nak buat bagaimana takut punya pasal..nasib baik lah kawan areyien tu tahu yang areyien takut kucing, terus dia bawa kucing tu p dapur...hehehe :-D :-D :-D


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

  


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-08 20:33


kucing???
kucing???
kucing???
wah takutnyeeeeeee...
takut sebab saya ada kisah di sebaliknya...
Dulu saya memang suka sangat main dengan kucing sampai bawa tidu...last2 bila dah di sahkan menghidap asma...terus fobia dengan kucing...tengok kucing saja terus melarikan diri...tak pun if kucing tu kat bawah meja..gerenti akan naikkan kaki kat kerusi...hahaha...takut nanti tak pasal2 asma menyerang lagi...begitulah kisahnya....wah gituuuu

Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-11-08 20:42


En.Daeng comelnye kucing2 belaannawk..suka tengok namun apakan daya tak dapat memeliharanya...huhuuhuuu

Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Peminat kucing

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.249057 saat. Lajunya....