Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau tak pernah bersiap sedia untuk memilikinya, pasti anda tidak mungkin memperolehi walaupun ia mendatang ke depan anda.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Ahmadmohd7878
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43131

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 19
Ahli: 0
Jumlah: 19




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 1 hari, 22 jam, 50 minit yang lalu
Ahmadmohd7878: 6 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: apa nt virus terbaik ye...


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» apa nt virus terbaik ye...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh apa nt virus terbaik ye...

amirul_mukminin12
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.02.2004
Ahli No: 7491
Posting: 36
Dari: seberang...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-07-05 09:18


assalamualaikum...ada sesiapa tahu nt virus apa yang terbaik...?
ok lah jaga diri..hiasi peribadi..:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirul_mukminin12Profil   Hantar PM kepada amirul_mukminin12   Quote dan BalasQuote

humairoq83
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.08.2004
Ahli No: 10472
Posting: 24
Dari: pantai

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-07-05 10:40


kat kolej (kusza) saya, technician cadangkan mcfee antivirus. Tapi ia kena update selalu selepas expired date. Dan seorang lagi technician cadangkan vexira antivirus (terbaru). Pada pendapat saya, saya suka guna vexira antivirus sebab ia nampak lebih efisien. Itu pendapat saya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For humairoq83Profil   Hantar PM kepada humairoq83   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-08-05 19:44


assalamualaikum...
bagi saya guna avg nt virus...
kalau nak brand sikit pc cilin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

suz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2004
Ahli No: 13406
Posting: 122
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-08-05 22:38


:-)

saya pernah tanya seorang pekerja membaiki komputer..
katanya..Norton Antivirus lebih baik..itu pendapat dia...tapi perlu di renew setiap tahun jika expired..
tapi saya rasa kebanyakan semua antivirus perlu renew jika expired

hati ini milik Allah
diciptakan oleh Allah
hanya untuk menyintai Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For suzProfil   Hantar PM kepada suz   Quote dan BalasQuote

ibnuyahya

Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11874
Posting: 574
Dari: Ampang, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-08-05 22:53


Assalamualaikum

apa saja antivirus, yang penting sentiasa update.. Jika gunakan norton, biasanya sebulan sekali akan ada update baru.

saya gunakan Norton Antivirus Coorporate Edition.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuyahyaProfil   Hantar PM kepada ibnuyahya   Pergi ke ibnuyahya's Website   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-08-05 00:04


saya guna AVG....
untuk pejabat saya guna Trendmicro,Norton,Bitpretender,AntiVir,V-buster... :D

ini review tentang antivirus for year 2005

Anti Virus Software Reviews 2005

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

fuzz_lee03
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5916
Posting: 24
Dari: Selangor

japan   avatar


posticon Posting pada: 23-01-06 11:18


guna la AVG antivirus....ada free edition lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For fuzz_lee03Profil   Hantar PM kepada fuzz_lee03   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-01-06 11:38


norton anti virus 2005 lagi elok sebab dia boleh detect apabila kita online di internet sekalipun! kalau tak prcaya sila buka login untuk email!
dia ada tulis kat situ (sebelah)!
AVG kurang sikit!
heheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 23-01-06 14:02


Pada 23-01-06 11:38 , Qayyum posting:

!!! QUOTE !!!

norton anti virus 2005 lagi elok sebab dia boleh detect apabila kita online di internet sekalipun! kalau tak prcaya sila buka login untuk email!
dia ada tulis kat situ (sebelah)!
AVG kurang sikit!
heheheh


tapi norton tu menyebabkan komputer jadi berat sikit...kalau ram besar tak mengapa la..saya guna avast antivirus...ok saja...senang nak update even connection slow...


-----------------





Bookmark and Share

    


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 23-01-06 14:02


Pada 23-01-06 11:38 , Qayyum posting:

!!! QUOTE !!!

norton anti virus 2005 lagi elok sebab dia boleh detect apabila kita online di internet sekalipun! kalau tak prcaya sila buka login untuk email!
dia ada tulis kat situ (sebelah)!
AVG kurang sikit!
heheheh


tapi norton tu menyebabkan komputer jadi berat sikit...kalau ram besar tak mengapa la..saya guna avast antivirus...ok saja...senang nak update even connection slow...


-----------------





Bookmark and Share

    


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-01-06 14:15


berat memang berat tapi security ok saja! tambah saja RAM tu! tak mahal pun!
heheheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

amir_haikal
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2005
Ahli No: 21550
Posting: 79
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 23-01-06 19:30


gunalah norton...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amir_haikalProfil   Hantar PM kepada amir_haikal   Quote dan BalasQuote

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 24-01-06 02:43


huh...kekadang ada forum title ni tak guna jugak...saya try la gunakan antivirus yang disyorkan, nama antivirus tu vexira...ingat download antivirus, rupanya virus....lepas saya install antvirus vexira tu, habis virus kacau sistem...hmm..tak boleh buat apa...banyak folder yang dia attack...apa lagi, format balik la lap top ana ni...lepas ni saya tak nak tukar lagi antivirus...saya akan setia dengan avast antivirus...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

xqtif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6460
Posting: 104
Dari: UniUtama

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 12:15


cadang Norton antivrus juga...sebab syarikat mereka juga yang paling banyak buat virus... so mereka tau la apa blocking yang bagus sekali....

(norton ada department penghasilan Virus)

Bookmark and Share

    


  Member Information For xqtifProfil   Hantar PM kepada xqtif   Pergi ke xqtif's Website   Quote dan BalasQuote

anjang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3610
Posting: 342
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 13:15


McAFee..
cuba try test

Bookmark and Share

    


  Member Information For anjangProfil   Hantar PM kepada anjang   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 13:35


kaspersky pun power juga.. banyak sykt penerbangan pakai jenama ni..scan tu lama la sikit , sebab dia ditail sangat

Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

shark_rx7
Warga Rasmi
Menyertai: 18.07.2005
Ahli No: 17347
Posting: 11
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 14:53


kalau tengok dari pendapat orang ramai, mereka lebih gemar memilih Norton Antivirus..sebab diakui dari segi keberkesanannya..tapi contoh macam virus wsasser32(sejenis virus yang mana akan shutdown pc kita dalam masa 1 minit..ia akan appear alert box..countdown sampai seminit..pergh..macam bom nak meletup pula..)..virus itu susah nak detect...

saya syorkan guna Ad-Aware SE Personal.Dari segi update,tak perlu nak tunggu lama macam Norton(saya update 5 saat saja..depend to your internet connection)..ia juga memperoleh hit yang tertinggi dalam senarai antivirus yang menjadi permintaan ramai..lets take a look at http://www.download.com/ ...

**sekadar berkongsi pengalaman...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shark_rx7Profil   Hantar PM kepada shark_rx7   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 16:10


McAfee

McAfee2

p/s: ver 8 belum try laei...


-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...




Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 16:18


amboi! rajinnye upload gambar!
hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 17:27


gambar lama dah ada dalam internet...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-01-06 18:21


:-di kalau bab IT niee.....ana kurang la sikit,tak berapa pandai sangat laa :-) :-)

tapi still nak tahu juga.... :-di


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

sazuwi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13185
Posting: 204
Dari: Seremban Yang Permai

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 09:33


ei...kasihan pula siapa yang tanya bab ini...masing cadangkan antivirus yang berlaianan....huhu..kan pening....macam ini lah...pilih lah anti virus yang sesuai dengan pc masing2..kalau nak simple dan tak payah complex sangat pilih lah free-av ke, avg ke, banyak lagi..semua itu free..kalau nak yang tought tapi berat lah juga..dan complex..hehe...ambil lah yang feymes kat pasaran macam mcaffe,norton,pcillin..tapi..semua software ini yang penting kener update selalu..tak guner kalau ada nt virus gempak2 tapi tak update..setiap hari akan ada virus baru....jadi alert!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sazuwiProfil   Hantar PM kepada sazuwi   Pergi ke sazuwi's Website   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 09:38


AVG pun orait jugak, sebab dia sentiasa update kita punya pc, tapi kalau buka internet dia tak bisa melakukannya (update)...
itu saja kelemahan dia!
ana pun guna AVG!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

syuk
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.12.2003
Ahli No: 6091
Posting: 53
Dari: ~~Mahligai Kasih~~

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-01-06 11:10


Anti Virus terbaru dari Korea ViRobot Expert 4.0..
Dulu ofis saya guna Norton AV dan MC Affee tapi dah tukar ViRobot Expert sebab lagi bagus..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syukProfil   Hantar PM kepada syuk   Pergi ke syuk's Website   Quote dan BalasQuote

balqisas
Warga Rasmi
Menyertai: 27.01.2006
Ahli No: 22310
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-01-06 21:12


emm..belum ada pengalaman handle sendiri...serahkan pada yang pakar saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For balqisasProfil   Hantar PM kepada balqisas   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-01-06 21:25


AVG saja.... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

Sweetie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14340
Posting: 121
Dari: Galaksi Bima Sakti

Perak  


posticon Posting pada: 27-01-06 21:50


kalau pakai norton, com jadi berat.. AVG bagus tapi tak ada protection untuk script..saya cadangkan pakai Bitdefender.. :-)


-----------------
Every minute spent angry is sixty seconds of happiness wasted..


Bookmark and Share

    


  Member Information For SweetieProfil   Hantar PM kepada Sweetie   Pergi ke Sweetie's Website   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 02-03-06 01:35


setahu ana syarikat yang keluarkan anti virus ni jugak la yang kuarkan virus....cari makan cara begitu

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

TheCondor
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13958
Posting: 72
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-03-06 08:49


semua av ada kelebihan dan kekurangan. banyak benda kena fikir bila nak pilih av ni. memory usage, lightness, sensitivity etc. saya guna norton untuk desktop and kaspersky untuk notebook. saya ni jenis yang malas nak update av selalu so sebab tu saya guna norton. switch on desktop and laptop, av tu akan update sendiri. antara yang bagus in terms of memory usage are sophos and kaspersky. sangat ringan. tak makan banyak memory compare dengan norton. nak yang best sensitivity, avg, norman, sophos and kaspersky.

[ Telah diedit oleh: TheCondor pada 02-03-06 08:51 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For TheCondorProfil   Hantar PM kepada TheCondor   Pergi ke TheCondor's Website   Quote dan BalasQuote

UIHR
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.04.2005
Ahli No: 15700
Posting: 89

Selangor  


posticon Posting pada: 02-03-06 08:58


cari av yang mana boleh clean dan delete virus dengan cepat. av Mc Afee mahal. tapi berbaloi kerana selama ini, Mc Afee yang dapat menyelesaikan virus dengan cepat. lagi satu av Panda Titanium.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For UIHRProfil   Hantar PM kepada UIHR   Quote dan BalasQuote

smartzul
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23005
Posting: 32
Dari: Johor Bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-03-06 15:58


Pada 26-01-06 09:38 , Qayyum posting:

!!! QUOTE !!!

AVG pun orait jugak, sebab dia sentiasa update kita punya pc, tapi kalau buka internet dia tak bisa melakukannya (update)...
itu saja kelemahan dia!
ana pun guna AVG!


Qayyum, macam mana tu? Saya pun pakai AVG jugak, tapi dia boleh detect ada update terbaru dan automatik update. Saudara pakai AVG versi apa ye? Saya pakai AVG Free versi 7.1.375.

bab AV ni, kalau tak mampu nak beli (ehem, termasuk yang pirates), download saja yang free version. Banyak kat internet. Tapi saya suggestkan AVG, sebab saya dah lama pakai yang ni. Alhamdulillah, buat masa sekarang pc saya selamat.

Download AVG free version kat sini: http://free.grisoft.com/doc/1

Satu tips: Guna satu AV sahaja pada satu PC, nanti berlaku konfliks dan juga pc tu jadi berat.

Wassalam.


-----------------
Membina Perniagaan Yang DiRedhai Allah. Klik Di Sini.


Bookmark and Share

    


  Member Information For smartzulProfil   Hantar PM kepada smartzul   Pergi ke smartzul's Website   Quote dan BalasQuote

freddy
Warga Rasmi
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22951
Posting: 6
Dari: faaz world

japan  


posticon Posting pada: 03-03-06 00:17


PAKAI saja NORTON ANTIVIRUS LIVE UPDATE..JANJI UPDATE SELALU..SEMUA VIRUS TAK KIRA KECIK KE BESAR SEMUA DIA TANGKAP..HIHIHI..

TAPI INGAT! JANGAN BELI YANG PIRATE..BELILAH YANG ORIGINAL..HALAL!

Bookmark and Share

    


  Member Information For freddyProfil   Hantar PM kepada freddy   Pergi ke freddy's Website   Quote dan BalasQuote

smartzul
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.02.2006
Ahli No: 23005
Posting: 32
Dari: Johor Bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-03-06 00:24


Tu la, yang free banyak kat internet. Kalau tak mampu beli, download saja.. Tapi kalau nak download tu, jangan download AV yang bukan2, yang tak direkemen-kan. Tapi download AV yang dah ternyata ada keberkesanannya. Selain AV, pastikan komputer anda juga lengkap dengan software spyware seperti ad-aware atau spybot (saya pakai yang ni).

Then, kalau dah guna tu, rajin2lah update selalu & jadi pengguna yang bijak. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For smartzulProfil   Hantar PM kepada smartzul   Pergi ke smartzul's Website   Quote dan BalasQuote

musafir_lara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.09.2005
Ahli No: 19324
Posting: 283
Dari: perak + KL + johor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-03-06 00:46


Guna AVAST...bila pendrive/cd/disket ada virus,pc akan berbunyi!!
Tu yang rasa safe sikit:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For musafir_laraProfil   Hantar PM kepada musafir_lara   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-03-06 17:40


erm..saya pakai avg free edition.
selalu saja update :di
ringan sikit dari norton.

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-03-06 21:18


hai pening2

Bookmark and Share

    


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-03-06 21:43


macam mana nak update AVG dari enternet masuk kat pendrive..tak reti lah...tolong ajar boleh?

Bookmark and Share

    


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

baiz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23053
Posting: 42
Dari: BaitulMuslim

egypt   avatar


posticon Posting pada: 17-03-06 21:49


ana guna norton antivirus... nak update pun senang... lepas itu apa jenis virus semua dia bunuh.. alhamdulillah so far pc ok lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For baizProfil   Hantar PM kepada baiz   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-03-06 21:49


kenapa nak masukkan avg dalam pendrive setelah diapdet di internet?..
maaf, saya pula yang pening ...

kebiasaannya...
kita install avg di pc atau laptop..
bila ada connection internet..avg akan auto update..
ataupun secara manual, kita cuma perlu klik kanan kat ikon avg kat bawah sebelah kanan..lepas itu ambil 'Check for update' ..
tu saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-03-06 21:57


kat rumah saya tak dak internet..kawan guna pendrive untuk update kat komputer saya..Dia guna pendrive juga ambil kat cc..Tu yangsaya nak tau

Bookmark and Share

    


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 17-03-06 22:02


rasanya tak boleh buat begitu..
kalau download patch/installer avg terkini boleh lah..
dia akan terus update avg yang lama..

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1097
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 17-03-06 22:05


Pada 17-03-06 21:57 , awa posting:

!!! QUOTE !!!

kat rumah saya tak dak internet..kawan guna pendrive untuk update kat komputer saya..Dia guna pendrive juga ambil kat cc..Tu yangsaya nak tau


oo yeker....ciannyer....

guna ftp ni

ftp://ftp.grisoft.cz/pub/so what/70free/update/

browse dan simpan dalam thumbdrive tu untuk latest update tengok pada tarikh last modified.

lepas itu save semua dalam pendrive tu

lepas itu masa update avg tu boleh pilih untuk avg update dr internet atau folder..

browse dalam folder thumbdrive tu.. dan update lepas itu lepas update boleh delete folder dalam thumbdrive tuu...

ciannyer....

Bookmark and Share

    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 17-03-06 22:10


awak saya dah try buka yang aawak bag tapi tak boleh la..

Bookmark and Share

    


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1097
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 17-03-06 22:13


Pada 17-03-06 22:10 , awa posting:

!!! QUOTE !!!

awak saya dah try buka yang aawak bag tapi tak boleh la..


boleh... boleh...pakcik kata boleh....

tapi kalau bukak dr link tu memang tak boleh...

sebab dia ada http://ftp....

jadi kalau bukak ikut link tu... kena delete yang http:/

pakcik...kayoooo...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

_husna_
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14875
Posting: 62
Dari: balai berita

Johor  


posticon Posting pada: 18-03-06 01:41


setuju dengan the Condor + UIHR.. anti virus yang di"suggest"kan saya dah pernah cuba.anti virus lain pun ok juga...hurmm,banyak pilihan kan?ikut pada kesesuaian pc senang. jadi, cuba lah dulu.baru tahu..
[ Telah diedit oleh: _husna_ pada 18-03-06 01:47 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For _husna_Profil   Hantar PM kepada _husna_   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 10:17


errr...
ana guna nod32 antivirus.
anti virus ni ok tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 12:13


Pada 23-01-06 11:38 , Qayyum posting:

!!! QUOTE !!!

norton anti virus 2005 lagi elok sebab dia boleh detect apabila kita online di internet sekalipun! kalau tak prcaya sila buka login untuk email!
dia ada tulis kat situ (sebelah)!
AVG kurang sikit!
heheheh


yup! setuju.
kalau dalam comp ada virus,Norton terus detect (dan ada kat situ sebelah, warning dengan colour merah).
samalah juga bila tengah online.

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

mrbr_2001
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22604
Posting: 169
Dari: Subang Jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 13:24


guna system mechanic

Bookmark and Share

    


  Member Information For mrbr_2001Profil   Hantar PM kepada mrbr_2001   Quote dan BalasQuote

aleeya_athirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.08.2006
Ahli No: 25748
Posting: 128
Dari: Ipoh

malaysia  


posticon Posting pada: 17-08-06 10:07


assalamualaikum...
bagi leeya..leeya lebih percaya kan Avast Antivirus..
antivirus ni baru..dan boleh dipercayai...
tapi terpulang pada individu sndir...
semua antivirus perlu di update...supaya semua virus boleh di kuarantin kan...
wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleeya_athirahProfil   Hantar PM kepada aleeya_athirah   Quote dan BalasQuote

mas2ra
WARGA SETIA
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12017
Posting: 668
Dari: bumi ALLAH Jalla Jalaluh

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 23-08-06 02:15


Pada 24-01-06 14:53 , shark_rx7 posting:

!!! QUOTE !!!

saya syorkan guna Ad-Aware SE Personal.Dari segi update,tak perlu nak tunggu lama macam Norton(saya update 5 saat saja..depend to your internet connection)..ia juga memperoleh hit yang tertinggi dalam senarai antivirus yang menjadi permintaan ramai..

ana juga gunakan software ini...
alhamdulillah, so far, so good... :-di

wassalam.


-----------------
wahai orang-orang yang berIMAN, ucapkanlah...
[ Telah diedit oleh: mas2ra pada 23-08-06 17:44 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mas2raProfil   Hantar PM kepada mas2ra   Pergi ke mas2ra's Website   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-08-06 17:38


paling besttt NORTON ANTIVIRUS . pakailah nii. ana suggest aok pakai ni ye. xrugi. ;-) zone alarm.


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

nina_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10542
Posting: 104
Dari: di mana bumi dipijak..

Selangor  


posticon Posting pada: 23-08-06 20:43


gne avast..


-----------------
~jangan biarkan aku tanpa cinta-MU~


Bookmark and Share

    


  Member Information For nina_nurProfil   Hantar PM kepada nina_nur   Quote dan BalasQuote

hafizulmukminin
Warga Rasmi
Menyertai: 17.06.2006
Ahli No: 24856
Posting: 1
Dari: selangor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-08-06 21:31


sila guna AVIRA antivir. search dalam yahoo. terbaik setakat ini. ringan dan berkesan.. brontok dengan kangen tak jadi masalah.. ok

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafizulmukmininProfil   Hantar PM kepada hafizulmukminin   Quote dan BalasQuote

nique_hanna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5934
Posting: 141
Dari: darul takzim.

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-08-06 22:08


salam....

em...pada saya..'norton antivirus'...
saya pun dah cadangkan kat member2 guna ini.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nique_hannaProfil   Hantar PM kepada nique_hanna   Quote dan BalasQuote

lipur
Warga Rasmi
Menyertai: 22.08.2006
Ahli No: 25983
Posting: 1
Dari: pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-08-06 09:59


assalamualaikum......

ana cadangkan guna avast antivirus, setakat ni ana guna alhamdulillah berkesan.....


-----------------
HAMBA ALLAH......


Bookmark and Share

    


  Member Information For lipurProfil   Hantar PM kepada lipur   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 25-08-06 10:15


ana guna Mc Afee..... ok sangat..boleh tangkap brontok, trojan dan semua lah..tapi ana kena selalu update dia...ambil kat internet lah. Mc Afee best sikit dr yang lain.... ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 25-08-06 10:23


norton dengan mc afee memberatkan komp....habis semua program jam....komp. jadi lembap.

naruto-san cadangkan pakai....AVG anti virus...boleh download and update kat internet everyday.....dia tak memberatkan system komp.

disamping menggunakan anti virus software....gunakan jugak ad-aware dan registry mechanic untuk maintain komp.
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 25-08-06 10:26 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 25-08-06 11:48


AVG anti-virus...boleh kesan worm brontox

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 27-08-06 20:42


haaa...baru-baru ni kom ana kena virus. tapi, alhamdulillah dah selamat dikebumikan...pakai AVG.


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

yoma
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14789
Posting: 60
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-08-06 18:49


naruto, macam mana nak download AVG update dari internet? bila saya pergi kdai kompter, dia cakap AVG kena upgrade on-line....saya memang tak reti hal-hal kompter ini.harap bantu.terima kasih........

Bookmark and Share

    


  Member Information For yomaProfil   Hantar PM kepada yoma   Quote dan BalasQuote

amirez
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21578
Posting: 54
Dari: Universiti Selatan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-08-06 19:33


sebelum ni saya guna avast.
avast best sebab ringan dan auto detect kalau ada virus masuk.
tapi sekarang saya guna BitDefender.
dia boleh detect virus yang avast tak boleh detect.
BitDefender juga dah dilengkapi dengan antispyware.
insyaAllah segala jenis malware dia boleh lwn setakat ni.
dulu guna norton dengan panda tapi berat sangat.
kawan saya yang ram 1G pun kadang-kadang hang bila guna norton.
apa-apa pun kena sentiasa update untuk keselamatan

Bookmark and Share

    


  Member Information For amirezProfil   Hantar PM kepada amirez   Pergi ke amirez's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-08-06 20:04


:roll: kalau Norton OK tak?sebab saya selalu guna Norton Anti Virus.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

eja84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23277
Posting: 50
Dari: perak

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-08-06 00:24


saya pula guna AVG...ok juga lah..tapi kena selalu update lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For eja84Profil   Hantar PM kepada eja84   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-08-06 00:30


saya guna norton saja sebab norton ada satu set systemworks. dengan norton systemworks banyak fungsi2 dan kelebihan yang kita dapat yang tiada pada antivirus lain.

tak dinafikan bahawa norton ni berat sikit, tapi bagi komputer2 yang baru tiada masalah, teknologi sekarang dah terlalu canggih, setakat norton tu tiada masalah pun. tapi kalau komputer yang lama tu kena test lah boleh ke tak guna norton ni... :roll:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 31-08-06 00:30 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-08-06 01:59


assalamualaikum..

ana use Mc Afee..ok juga lah..tapi kena rajin update..
tapi avg pun ok..


-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 31-08-06 07:35


Pada 30-08-06 18:49 , yoma posting:

!!! QUOTE !!!

naruto, macam mana nak download AVG update dari internet? bila saya pergi kdai kompter, dia cakap AVG kena upgrade on-line....saya memang tak reti hal-hal kompter ini.harap bantu.terima kasih........


ini link untuk download software avg antivirus free edition:

http://www.grisoft.com/doc/289/lng/us/tpl/tpl01

untuk update:

http://www.grisoft.com/doc/72/lng/us/tpl/tpl01

tapi actually....boleh set kat avg software itu...nanti bila kita masuk internet...dia akan automatically update.....

link update kat atas....boleh jugak didownload ikut file....so nanti.....kawan-kawan yang tak ada internet boleh jugak update avg mereka....just download file2 update itu, then terus copy saja masuk dalam avg kat komp.
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 31-08-06 10:59 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

ashraf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2003
Ahli No: 5427
Posting: 89
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 31-08-06 13:23


sebelum ni saya pernah guna AVG,MC Afee,Panda,Norton,,,but bagi saya yang the best norton dengan panda sebab dia boleh detect spyware, antivirus walaupun berat ok lah puas hati cuma tambah RAM @ upgrade processor,,saya buat macam tu lah ok saja,,,kalau tak percaya cuba pergi kat www.seriAll.com kat situ boleh lah uji keberkesanan AV anda semua

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashrafProfil   Hantar PM kepada ashraf   Pergi ke ashraf's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 31-08-06 15:27


yup...memang betul norton adalah the best...siap dengan package untuk detect spyware....tapi ingat....norton memang membebankan komp....

norton satu mahal...biasalah...branded.....then beratkan komp....so...bolehlah dikatakan....norton melupakan pengguna2 komp. yang sudah "uzur" ;-)

spyware....boleh detect guna software2 lain....for instance...Ad-Aware SE and so on.....untuk repair software pulak....kita ada pilihan...seperti guna registry mechanic....then untuk mantapkan lagi komp....biasakan melakukan defrag.

macam naruto-san....naruto-san guna gabungan semua....guna avg untuk detect virus....guna ad-aware untuk detect spyware....guna registry mechanic untuk baiki software2 yang rosak atau hilang.

hal2 komp. ini sekarang dah mudah....zaman IT lah katakan....tak perlu kita ikut orang ramai guna benda-benda yang branded....banyak pilihan lain lagi yang jauh lebih murah dan tidak membebankan komp.

wallahua'lam
[ Telah diedit oleh: naruto-san pada 31-08-06 15:28 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

fizah_862000
WARGA SETIA
Menyertai: 07.08.2004
Ahli No: 10528
Posting: 844
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 31-08-06 19:15


apa beza virus dengan spyware? spyware ni, manusia ke?


-----------------
"Jika Allah menolong kamu, tiada sesiapa pun yang dapat mhalang kamu..."surah Ali Imran:129


Bookmark and Share

    


  Member Information For fizah_862000Profil   Hantar PM kepada fizah_862000   Pergi ke fizah_862000's Website   Quote dan BalasQuote

ashraf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2003
Ahli No: 5427
Posting: 89
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 01-09-06 04:42


intel pentium di 3.04Ghz,,,RAM DDR2 512 MB...rasanya PC begini tak ada masalah untuk running norton antivirus 2006,,,lagipun mungkin sesetengah individu tak suka install banyak software kat PC lagi bagus 3 in 1...bukannya pasal nak branded,,,siap ada cracked code lagi subscription date sampai 869 hari
[ Telah diedit oleh: ashraf pada 01-09-06 04:50 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ashrafProfil   Hantar PM kepada ashraf   Pergi ke ashraf's Website   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-09-06 09:48


pc cili dan pun ok tapi yang penting sekali bukan anti virus tu..update paling penting

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 21-09-06 05:59


AVG free edition xberape baik.
upgrade lah kepada Avg profesional edition.
nak free guna limewire.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 21-09-06 06:00


guna linux lah.
free virus.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

msyahid
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.11.2004
Ahli No: 12302
Posting: 70
Dari: simpang renggam

Johor  


posticon Posting pada: 24-09-06 12:05


kaspersky pun ok juga.....
kena update tiap-tiap mggu

Bookmark and Share

    


  Member Information For msyahidProfil   Hantar PM kepada msyahid   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-09-06 14:37


sebelum dan guna AVg..avast... symantec.. dll..
banyak dah.. sebab pc ni dah 3 kali hantaq servis..hehe..

tapi sekarang.. guna.. kaspersky
memang kena update sokmo..
tapi lagi mudah.. cuma kita online saja..
nanti otomatik akan terUPdate sendiri dalam pc tu..

hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 24-09-06 16:27


panda antivirus...

Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

z_tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2309
Posting: 155
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 04-11-06 20:16


prefer kaspersky walaupun take time bila scan.so far,dr segi protection, ok saja.detect and repell balik semua attack.brontok pun boleh detect dan delete.dr segi update tkyah risau, sebab dia auto.even boleh set setiap satu jam dia check untuk update.
nod32 ok juga.tapi that's my 2nd choice.

Bookmark and Share

    


  Member Information For z_tornadoProfil   Hantar PM kepada z_tornado   Quote dan BalasQuote

arezy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.08.2006
Ahli No: 25607
Posting: 124
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 22-01-07 20:50


Assalamu'alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh...
Hmm...kalau guna Norton tu berat sikit...lebih baik gna Avast anti virus free edition or professional...lagipun jimatkan masa komputer loading...registration key boleh dapat free kat alwil website...boleh renew tiap-tiap tahun. dia punya Heuristic sensitivity pun sangat peka dengan virus dan worm...dulu ana ada guna mcafee...tapi lama2 kompter hang...nak kata ram tak cukup tak mungkin sebab komputer ana gna RAM 512 ddr2.gna avast ini ok saja...tak ada masalah...Wallahualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For arezyProfil   Hantar PM kepada arezy   Quote dan BalasQuote

ibnutuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.11.2005
Ahli No: 20410
Posting: 330
Dari: batu pahat

Johor  


posticon Posting pada: 24-01-07 01:01


erm....
pernah guna norton.....tapi tak detect brontok and trojan horse...
try guna AVG free edition, same juga...tapi better than norton...dapat detect brontok and trojan, tapi tak boleh buang semua virus...biasalah, barang free memang tak baik sangat

dah pakai avast, 1st2 ok...
memang laju....lagi 1, kalau bukak webpage.....dia scan evri page. Agak eficien....tapi haritu kena ada virus kat pc and network....pun tak boleh cure.

sekarang guna kaspersky, alhamdulillah ok sikit.
even kekadang lambat masa scan antivirus.....
bolehlah dibanggakan compared to norton dan avast!



tapi conclusion yang saya dapat, sehebat mana pun antivirus....
tak guna kalau tak update....
lagi sati, virus2 ni pun ada evolusi....makin hari makin power, sampai antivirus pun tak boleh detect.

tapi bagus juga, kalau tak orang-orang kerja kat norton or antivirus provider yang lain tak ada kerja nanti...
:-) :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnutukiProfil   Hantar PM kepada ibnutuki   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-01-07 07:27


salam... :-)

sepanjang yang ana pernah guna... kaspersky lah yang paliing ok..
tapi kasper agak berat jugak...
avg professional pun ok jugak...


ana sokong ibnutuki...
kalau ada antvirus tapi tak update, sama jugak macam tak ada...
sebab database tak update..
:-D


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

msaidins_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27385
Posting: 218
Dari: http://www.msaidins.com/

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-02-07 14:38


Assalamua'alaikum

mencegah lebh baik dr mengubati....
PC saya tak guna antivirus....tapi saya guna 2 OS, Windows XP3 2006 dan VISTA..OS yang saya ada boleh detect virus dan remove..hanya perlu kemahiran identify yang mana satu virus. Guna 2 OS supaya satu sebagai backup jika virus raksasa yang serang PC saya. Alhamdulillah, setakat ni tak ada lagi naga ataupn raksasa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For msaidins_85Profil   Hantar PM kepada msaidins_85   Quote dan BalasQuote

rie_boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26704
Posting: 133
Dari: upm bintulu,sarawak

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-02-07 15:37


SETAKAT NI KASPERSKY KIRA BAGUS R...YANG LAIN NO KOMEN...TAPI IA BERAT SIKIT R...ANA SETUJU AHLI UKHWAH SEBELUM NI Kalau TAK SELALU UPDATE VIRUS YANG KUASA SIKIT PUN boleh SERANG...VIRUS macam MANUSIA BILA NAK duduk TEMPAT BARU DIA MULALA NAK BERADAPTASI DENGAN PELBAGAI CARA NAK SELAMAT TEMPAT MESTILAH SELALU DIAWASI...HEHEHEHEHEH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For rie_boyzProfil   Hantar PM kepada rie_boyz   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-02-07 18:06


sebelum ni guna pc cilin tapi susah r nak update...sekarang ni avg professional..ok r senang juga update...dia auto so tak payah nak pk2 boleh nak update..dia da buat snd

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-07 10:03


beralih kepada Macintosh saja... tak perlu dah nak risau2 pasal virus ni...
kalau sesiapa nak beli MaC, tanya ana ok? boleh PM saja heh! :p

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

winamp
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.11.2004
Ahli No: 12377
Posting: 39
Dari: Bangsar

canada   avatar


posticon Posting pada: 11-03-07 03:40


Pada 04-11-06 20:16 , z_tornado posting:

!!! QUOTE !!!

prefer kaspersky walaupun take time bila scan.so far,dr segi protection, ok saja.detect and repell balik semua attack.brontok pun boleh detect dan delete.dr segi update tkyah risau, sebab dia auto.even boleh set setiap satu jam dia check untuk update.
nod32 ok juga.tapi that's my 2nd choice.



setuju dengan awak, kapersky anti virus saya rasa terbaik buat masa ini.


-----------------
winamp05 is back


Bookmark and Share

    


  Member Information For winampProfil   Hantar PM kepada winamp   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 11-03-07 03:48


avast buat laptop lembap ar...scan pun lambat...xdetect virus pula 2!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

winamp
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.11.2004
Ahli No: 12377
Posting: 39
Dari: Bangsar

canada   avatar


posticon Posting pada: 11-03-07 04:01


guna lah kapersky tengok bagaimana. huhuhu.
ta

Bookmark and Share

    


  Member Information For winampProfil   Hantar PM kepada winamp   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 11-03-07 04:03


buat lawak ke betul-betul ni??

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

winamp
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.11.2004
Ahli No: 12377
Posting: 39
Dari: Bangsar

canada   avatar


posticon Posting pada: 11-03-07 04:10


ni bebetul bukan main main

Bookmark and Share

    


  Member Information For winampProfil   Hantar PM kepada winamp   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 11-03-07 04:14


cobaan ke..betul-betul??

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

winamp
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.11.2004
Ahli No: 12377
Posting: 39
Dari: Bangsar

canada   avatar


posticon Posting pada: 11-03-07 04:20


ini bebetul betul bukan chobaan............ hik hik hik
p/s : layan mata tak boleh tidur lah ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For winampProfil   Hantar PM kepada winamp   Quote dan BalasQuote

harddisk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2038
Posting: 125
Dari: JohorBahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-03-07 06:51


kapersky , AVG , AVAST ...ni antara yang ok.

Bookmark and Share

    


  Member Information For harddiskProfil   Hantar PM kepada harddisk   Pergi ke harddisk's Website   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-03-07 06:56



    


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-03-07 12:21


sya guna AVG saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

annissa_zulfa
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.02.2006
Ahli No: 22609
Posting: 354
Dari: town of throw(baling)

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-03-07 13:09


ana pakai dua av terus untuk notebook ana...AVG dan Symantace...tak ada masalah sangat tapi virus ni mgla hari2 pun banyak..tmbh2 kalau pas online..banyak bnar AVG tangkap..depends jugak jenis virus..ada yang av tu boleh tangkap, av ni tak boleh..jadi pndai2la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For annissa_zulfaProfil   Hantar PM kepada annissa_zulfa   Pergi ke annissa_zulfa's Website   Quote dan BalasQuote

nurshuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28282
Posting: 77
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 11-03-07 14:30


saya pernah pakai avira.ok tak??
macam ok saja..
avast macam tak berapa nak detect saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurshuhadaProfil   Hantar PM kepada nurshuhada   Quote dan BalasQuote

winamp
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.11.2004
Ahli No: 12377
Posting: 39
Dari: Bangsar

canada   avatar


posticon Posting pada: 12-03-07 17:57


kapersky...................... hik hik hik

Bookmark and Share

    


  Member Information For winampProfil   Hantar PM kepada winamp   Quote dan BalasQuote

ridz07
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2004
Ahli No: 11876
Posting: 102
Dari: Institut Pendidikan Guru Malaysia Kampus Dato' Razali Ismail (IPGM-KDRI), Kuala Terengganu...

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-03-07 18:39


AVG adalah jenama antivirus yang digunapakai meluas di luar negara. Ramai kawan-kawan ana yang diluar negara yang pakai AVG untuk notebook or computer dia. Ana pun pakai jugak AVG.....

Trend Micro PCCilin pun bagus jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridz07Profil   Hantar PM kepada ridz07   Pergi ke ridz07's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 12-03-07 23:00


kapersky pun ok.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

azrina_zainal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.10.2006
Ahli No: 27023
Posting: 189
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-03-07 23:37


setakat ni avg

Bookmark and Share

    


  Member Information For azrina_zainalProfil   Hantar PM kepada azrina_zainal   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» apa nt virus terbaik ye...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.237814 saat. Lajunya....