Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"A leader is a dealer in hope"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 20 hari yang lalu
Kakngah: 20 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: BEST TAK MINGGU ORIENTASI??


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» BEST TAK MINGGU ORIENTASI??

Please Mendaftar To Post


Oleh BEST TAK MINGGU ORIENTASI??

miss_3
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7554
Posting: 76
Dari: bumi ALLAH

malaysia  


posticon Posting pada: 06-07-05 10:40


:-D ASSALAMUALAIKUM....

Ramai yang masuk IPTA/IPTS sejak Ahad lepas. yang dapat course yang diminati, TAHNIAH! diucapkan...juga yang berjaya ditempatkan di universiti yang mejadi idaman sejak sekian lama.Hmm... macam mana pengalaman awal di kampus? seronok dapat kawan baru?semangat nak belajar?ke geram lagi di abang-abang dan akak2 PC?nway, share cerita di sini, smg dapat something yang bemanfaat.......... :-D SENYUM IKHLAS PENYERI UKHWAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_3Profil   Hantar PM kepada miss_3   Pergi ke miss_3's Website   Quote dan BalasQuote

aref_geomatik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6458
Posting: 78
Dari: KB

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-07-05 21:54


Salam semua :-D

mst lah dia orang tak suka nya di orientasi miss_3
sbbnya banyak sngt ceramah :-P biasa lah tu?
kita dah prnh melalui saat2 tu?....
ada yang suka,ada yang duka....

saya pun tak sabar2 nak dngr cerita2 dia orang....
kejap lagi ada lah tu? yang kongsi cerita mereka....
tungggguuuu...... :lol:


-----------------
Berilmu,
Beriman,
Beramal &
Beristiqamah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For aref_geomatikProfil   Hantar PM kepada aref_geomatik   Quote dan BalasQuote

Yam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2006
Ahli No: 24996
Posting: 80
Dari: Seremban-UKM

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-07-06 08:10


best akak² dan abang² PC............haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For YamProfil   Hantar PM kepada Yam   Quote dan BalasQuote

Kakngah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13574
Posting: 394
Dari: Rawang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-07-06 10:09


mengantukla..penat..tak cukup tidur..
tak sempat mandi..baju dah bau kepam..
macam-macam bau ada..
tak best!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For KakngahProfil   Hantar PM kepada Kakngah   Quote dan BalasQuote

wani86
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15815
Posting: 22
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-07-06 10:18


saya rasa minggu orentasi adalah paling menyiksakan.kena buli dengan senior teruk2.tapi bila teringatkan balik kelakar pula.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wani86Profil   Hantar PM kepada wani86   Quote dan BalasQuote

qardhawi_jr
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17517
Posting: 365

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-07-06 11:20


bagus minggu orientasi ni...........sebab mendedahkan perangai sebenar budak u yang dikatakan bakal pelapis bagi meneruskan kesinambungan pemimpin bagi masa akan datang...........budaya hedonisme sudah lama menular di u.....virus yang menjangkiti mereka ini bisa membinatangkan manusia.bolehkak mereka diharapkan untuk memimpin negara....................

ada juga yang positif.tapi itu tak perlu diperbincangkan sangat..........yang negatif itulah yang kita wajib hapuskan...........kembalikan fungsi sebenar u.....kita tak mahu hanya lahirkan cerdik pandai dalam akademik semata tetapi hancur akhlaknya.....................
tak cukup tidur.......kena marah...tengking....buli....dll itu perkara biasa...sebab mereka nak uji mental kita..mental kena kuat.....orientasi sebagai persediaan kita menghadapi hari2 seterusnta di universiti...........kita bakal mengalami kejutan budaya.........sekolah [email protected] matrikulasi tak sama dengan univeristi..........di u,kita berdikari....................keputusan di tangan kita.mahu gagal atau berjaya..........mahu neraka atau syurga..................????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For qardhawi_jrProfil   Hantar PM kepada qardhawi_jr   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-07-06 11:27


best! but exhaustive.
taaruf week 4 new students of iium...
ana B.Ed TESL, kuliyyah of education,insted.
will be staying in da campus next year, hope we'll be warmly welcomed by iium..
[ Telah diedit oleh: nurhaziqah pada 22-07-06 11:36 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 22-07-06 11:56


Hihi, saya, waktu lepas isyak sebelum hari orientasi bermula, saya dah tak teragak2 untuk balik rumah naik ketapi. Nasib baik stesen ketapi yang dekat2 dengan UM banyak.. Huhu, kalau tak dah kena rendam dalam tasik dengan muka kena sapu 'lumpur-made simen' dari dasar tasik tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

al-walid-04
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11616
Posting: 135
Dari: kedah

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-07-06 13:06


hihih....saya pula terasa boring saja time orientasi dulu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-walid-04Profil   Hantar PM kepada al-walid-04   Quote dan BalasQuote

arinie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.07.2005
Ahli No: 17125
Posting: 56
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-07-06 16:45


memanglah best minggu orientasi ..........saya pernah jugak menyertai minggu tersebut tapi tak semuanya aktiviti yang dapat saya buat..............kita jugak dapat berkenalan dengan ramai teman tak kiralah daripada negeri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For arinieProfil   Hantar PM kepada arinie   Quote dan BalasQuote

ladybirdy
WARGA SETIA
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7399
Posting: 405
Dari: bumi

malaysia  


posticon Posting pada: 22-07-06 20:05


memang bagus minggu orientasi kecuali dimasukkan unsur2 yang negatif macam "ragging"...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladybirdyProfil   Hantar PM kepada ladybirdy   Quote dan BalasQuote

alburtuqol
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.06.2006
Ahli No: 24988
Posting: 69
Dari: subang jaya

malaysia  


posticon Posting pada: 22-07-06 20:07


betul tu ladybirdy

Bookmark and Share

    


  Member Information For alburtuqolProfil   Hantar PM kepada alburtuqol   Quote dan BalasQuote

nina_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10542
Posting: 104
Dari: di mana bumi dipijak..

Selangor  


posticon Posting pada: 22-07-06 20:15


Pada 22-07-06 10:09 , Kakngah posting:

!!! QUOTE !!!

mengantukla..penat..tak cukup tidur..
tak best!!!!


huhu.. betul tu.. ngantok betul dengar ceramah banyak sangat.. sampai t`tidur kat kerusi..hehehehehe


-----------------
~jangan biarkan aku tanpa cinta-MU~


Bookmark and Share

    


  Member Information For nina_nurProfil   Hantar PM kepada nina_nur   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-07-06 22:06


masa orientasi dulu memang lah tak seronok tapi bila dah lepas,treringat masa orientasi....rasa nak join budak-budak junior orientasi saja....BEST!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 425
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-07-06 22:33


puratanya........... amat membosankan.....................

Bookmark and Share

    


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 29-07-06 20:01


banyak faedah minggu orientasi ini.. pelajar dapat mengenali tempat yang akan mereka duduki...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

masya_brywest
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2317
Posting: 107
Dari: TeLuK InTaN

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-07-06 20:48


hmm minggu orientasi orang dulu kat UnIMas boleh dikatakan dahsyat...rasa nak nangis saja...rasa masa tu juga nak balik rumah...senam pagi diconduct oleh palapes...huhu kira macam agak berat juga lah...tapi bila last day orientasi sangat best...tak ada lah kena dera lagi...tapi bila ingat balik...lucu pun ada...kenangan yang tak boleh lupa...rasanya mereka buat macam tu supaya kami ni mempunyai ketahanan fizikal dan mental yang tinggi...maklumla merantau ke kepulauan borneo tu... :-di
[ Telah diedit oleh: masya_brywest pada 29-07-06 23:28 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For masya_brywestProfil   Hantar PM kepada masya_brywest   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-07-06 20:58


Tak nak ty ke orang yang menyambut budak freshies ini??? 8-)

Hehehe....


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

mashitah_izzati
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.06.2006
Ahli No: 24677
Posting: 69
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 29-07-06 23:00


alhamdulillah minggu orentasi best!!!
abang dan kakak sangat baik menolong...
semoga Allah sahaja lah yang menbalas jasa mereka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mashitah_izzatiProfil   Hantar PM kepada mashitah_izzati   Quote dan BalasQuote

armien
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2005
Ahli No: 20238
Posting: 56
Dari: kedah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-07-06 12:45


Kalau ana pulak lain ceritannya..
ramai yang kata masa orentasi adalah mggu 'ragging'
tapi ana tak kena ragging...abang-abang senior bwa pergi rehlah kat Pantai...seronokNYA...kami tracking kat Taman Negara Pulau Pinang...Sapa yang nak kena orentasi yang seronok mai lah Penang...ALLAHUAKBAR3...

Bookmark and Share

    


  Member Information For armienProfil   Hantar PM kepada armien   Quote dan BalasQuote

Marziana_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20064
Posting: 96
Dari: Bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-07-06 13:10


Assalamualaikum...

Alhamdullillah...
ada yang seronok.... :lol:
ada yang membosankan.... :-(
kalau ada aktiviti seronok lah.... :-P
tapi kalau ada ceramah mengantuk.. :-di

Wallahualam....


-----------------
Benarlah tiada IMAN tanpa ISLAM,dan benarlah tiada ISLAM tanpa IMAN.

Membangun bersama ISLAM.
Takbir! ALLAHUAKBAR..


Bookmark and Share

    


  Member Information For Marziana_Profil   Hantar PM kepada Marziana_   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 30-07-06 14:38


salam...

pengalaman time orientasi ni memang best...
masa tengah lalui rasa terseksa sangat-sangat..
bila dah lepas dah ni.. rasa kelakar..
apapun.. banyak juga faedah daripada orientasi ni..mengajar ana untuk lebih berdisiplin dan lebih cergas dan cepat.. :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

umarzahrawi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.08.2006
Ahli No: 25986
Posting: 91
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-09-06 10:07


sebulan yang amat memenatkan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For umarzahrawiProfil   Hantar PM kepada umarzahrawi   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 01-09-06 10:09


huhuhu...banyak rintangan
tapi tu semua dah jadi kenangan yang manis

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

zahrah_asrar
Warga 5 Bintang
Menyertai: 07.02.2006
Ahli No: 22514
Posting: 363
Dari: port dickson

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-09-06 10:24


xpenahpon kena..best tak lah?

Bookmark and Share

    


  Member Information For zahrah_asrarProfil   Hantar PM kepada zahrah_asrar   Quote dan BalasQuote

aleeya_athirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.08.2006
Ahli No: 25748
Posting: 128
Dari: Ipoh

malaysia  


posticon Posting pada: 01-09-06 10:35


bagi saya..orientasi kat institusi saya best..
akak & abang senior mendedahkan kami dengan matlamat kehidupan..
mengajar erti kehidupan..
mendekat kan diri kita kepada ALLAH..
alhamdulillah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleeya_athirahProfil   Hantar PM kepada aleeya_athirah   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-09-06 13:48


Pada 29-07-06 20:48 , masya_brywest posting:

!!! QUOTE !!!

hmm minggu orientasi orang dulu kat UnIMas boleh dikatakan dahsyat...rasa nak nangis saja...rasa masa tu juga nak balik rumah...senam pagi diconduct oleh palapes...huhu kira macam agak berat juga lah...tapi bila last day orientasi sangat best...tak ada lah kena dera lagi...tapi bila ingat balik...lucu pun ada...kenangan yang tak boleh lupa...rasanya mereka buat macam tu supaya kami ni mempunyai ketahanan fizikal dan mental yang tinggi...maklumla merantau ke kepulauan borneo tu... :-di



Ish...jiran ana ini....time bila masuk unimas??? baru lagi ke??? Teruk sangat ke?? Erm...kawan ana ada yang jadi LO kat sne.. 8-)


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Minur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24249
Posting: 100
Dari: Kuching

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 22:57


betul-betul.... tapi yang paling mmbosankan ialah time rokol tu...

bengang rasanya :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For MinurProfil   Hantar PM kepada Minur   Quote dan BalasQuote

masya_brywest
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2317
Posting: 107
Dari: TeLuK InTaN

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-09-06 23:31


Pada 01-09-06 13:48 , niza_ati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-07-06 20:48 , masya_brywest posting:

!!! QUOTE !!!

hmm minggu orientasi orang dulu kat UnIMas boleh dikatakan dahsyat...rasa nak nangis saja...rasa masa tu juga nak balik rumah...senam pagi diconduct oleh palapes...huhu kira macam agak berat juga lah...tapi bila last day orientasi sangat best...tak ada lah kena dera lagi...tapi bila ingat balik...lucu pun ada...kenangan yang tak boleh lupa...rasanya mereka buat macam tu supaya kami ni mempunyai ketahanan fizikal dan mental yang tinggi...maklumla merantau ke kepulauan borneo tu... :-di



Ish...jiran ana ini....time bila masuk unimas??? baru lagi ke??? Teruk sangat ke?? Erm...kawan ana ada yang jadi LO kat sne.. 8-)




hoho tu kisah tahun 2003...dah lama dah...sekarang ni tak teruk macam dulu agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For masya_brywestProfil   Hantar PM kepada masya_brywest   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2004
Ahli No: 11892
Posting: 78
Dari: parit buntar

Perak  


posticon Posting pada: 05-09-06 01:38


mggu orentasi.. huhu ta'aruf week... rasanya normal saja... emm banyak lah benda baru pasal iium... pepun terusknlah ta'aruf week itu... mungkin banyak kenangan yang tak dapat dilupakn... walaupun masa singkat... bagi saya kenangan GPDP tak boleh saya lupa lah... banyak betul memory.. hehe... dr c itu saya dapat rsekn hidup kat u adalah paling mencabar dan bijak dalam setiap tindakan... sebab kita pewaris masa depan dan pembela agama..

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurgaProfil   Hantar PM kepada setanggisyurga   Quote dan BalasQuote

solehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1384
Posting: 165
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-09-06 09:04


Assalamualaikum....
Minggu orientasi... huhu.. BEST!!!
Mula2 rasa terseksa jugak, yela.. asyik kena kejar masa... tapi bila fikir, ada jugak hikmahnya... baru kita tau, MASA ITU NYAWA... Kalau lambat saja, mesti senior marah... mmang geram jugak... tapi miggu orientasi ni kejap saja...
bila habis miggu 2 rasa rindu pulak.... macam-macam terjadi masa minggu orientasi... ada rasa kelakr, sedih dan seronok..... Tapi yang pasti, miggu tulah palig kelam kabut....hehe.. :-di :-di
"MINDS" dalam ingatan..... ;-) :-) :-P :roll: :lol:


-----------------
http://mujahidah1505.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For solehahProfil   Hantar PM kepada solehah   Pergi ke solehah's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-09-06 09:06


salam~
best...memang best..
wasalam~

Bookmark and Share

    


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-09-06 10:28


erm..
tak best

Bookmark and Share

    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-09-06 10:32


xsangat...hehehe :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 05-09-06 12:16


tak best...sebab ktorng yang perempuan kena denda kawad dalam lumpur pakai bju kurung...sebab student laki mrokok....
bngang gila,lain ar kalau ktorang joint mereka merokok
memang tak puas hati sebab yang buat salah mereka tapi ktorang yang tak tahu apa-apa kena kawad dan jerit sekuat hati....
pas 2 saya kena ketuk ketampi dalam lumpur sebab saya melawan dan macam-macam kena hina sebab melawan....
memang saya tak puas hati lah kat staff 2...tunggu ar saya balas dendammm...dah ar 2,tetiba member saya kena histeria tengah ktorang sbyg jemaah magrib...berdiri kejap bulu roma....

ada juga yang kelakar....hehehehe...apa pun ood luck student science comp 2003......

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 10:16


best dan tak best....boring pun ada....
tapi bila dah lalui semua tu....ok saja sebenarnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

wedelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18715
Posting: 84

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 13:10


minggu orientasi?memang memenatkan.kena ranging dengan kakak dan abang fc.tapi bila ingat balik best juga.sebab dr situ lah kita boleh kenal dan jadi rpt antara 1 sama lain.hmm rindu pula :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For wedeliaProfil   Hantar PM kepada wedelia   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-09-06 16:34


Minggu Orientasi..kat Maahad dulu..boleh lah tahan.. :-di kat KMNS..huhu..bosan yang teramat sangat..brada dibwh sinaran matahari yang terik..then,dengar ceramah fesi2 yang membosankan..every game yang dimainkan sangat membosankan krna saya dah pernah main semuanya masa kat Maahad.. :lol: lepas itu..bila masuk Ukm,baru terasa keseronokan Minggu Orientasi even membosankan sebenarnya..hehe.. :-di kenangan yang paling tak dilupakn masa orientasi masa 1st year..kena ingat pelbagai jenis lagu kolej..then kena nyanyi kuat2 sampai org kat padang boleh dengar suara kami..kalau tak..huhu..kena denda..sakit tekak eden melalak..huhu..yang paling best perang DECTAR..best sangat-sangat..kolej kami juara dr dulu hingga sekarang..pertahankan kejuaraan Kajai.. :-P tapi..kolej ni lah yang paling sosial dan kubu kuat Aspirasi.. :-di hampeh..but..i'm really love to stay there becoz of the surrounding like Oxford University (my Pengetua said lah.. :-P )


-----------------
pregnancy


Bookmark and Share

    


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 10-12-06 19:09


eeeeiii....tak suka orientation week...


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

jash
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.12.2004
Ahli No: 13362
Posting: 83
Dari: ::JB-kat::

bosnia_herzegovina   avatar


posticon Posting pada: 10-12-06 21:16


orientasi week..time paling best untuk ragging junior hehehe.. tak ada lah main-main saja..pngalaman jadi fasi untuk bebudak minggu orientasi buat jash kenal erti sabar..bayangkanla tidur pukul bape, bangun pukul bape..kena pula dengan k.o yang kerek gila..hampeh betul..tapi as a fasi, jash rasa minggu orientasi adalah minggu plaing best untuk para fasi saling kenal antara satu sama lain..hehehe (ini sebagai fasi lah)..kalau as a student yang kena orientasi week, memang tak best lah huhuhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jashProfil   Hantar PM kepada jash   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 17-12-06 00:45


salam.....
minggu orientasi?.....best ke?....
mestilah best..... sebab masa tu semuanya baru....
memang best lah....tak boleh nak gambarkan....
tak tau lah org lain macam mana kan...bagi ana macam tu lah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mslina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.08.2005
Ahli No: 17798
Posting: 174
Dari: klang

Selangor  


posticon Posting pada: 17-12-06 00:58


xbesh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mslinaProfil   Hantar PM kepada mslina   Quote dan BalasQuote

daLL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15609
Posting: 148
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 17-12-06 01:58


masa orientasi tu memang lah tak best tapi boleh dah lama-lama nak masuk 2nd year dan dah nak habis nanti mesti terkenang balik kan... orientasi saya dulu masa memang sharp..kalau lmbat adalah kena buat aksi luar biasa atas stage...dah lah klej kami klej yang paling ramai berbanding klej2 len dalam kampus... ada sekali tu abang dan akk fasi merajuk pula...jenuh lah junior nak pujuk..pakat2 nyanyi lagu maafkan kami dalam dewan...yelah ada yang komplen prog sampai 2- 3 pagi,prog pack pulak,kena jalan kaki lagi nak pergi dewan utama...pstu telefon mak bapak..mak babak komplen dekat NC...haru lah jadinya...naik turun tangga dah biasa walaupun dok kat tngkat 9..paling atas...nak naik lif berebut,,tak boleh naik ramai-ramai...menapak lah jawabnye...hari last kena masuk kolam...syarat nak dok klej tu...kolam pula 'bersih' yang amat...apapun tu semua kenangan...thanks juga kat akk dan abang fasi yang banyak tlong permudahkan urusan freshie...betul ngak...


-----------------
>
[ Telah diedit oleh: daLL pada 17-12-06 02:02 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For daLLProfil   Hantar PM kepada daLL   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.131223 saat. Lajunya....