Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Apa yang dilihat, dimakan, didengar akan jadi sebahagian daripada diri kita
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 69
Ahli: 0
Jumlah: 69




  Yang Masuk Ke Sini
tereturubuzu: 6 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 18 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: doa elak dirogol


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» doa elak dirogol

Please Mendaftar To Post


Oleh doa elak dirogol

farhanin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2004
Ahli No: 10742
Posting: 326
Dari: di BumI yang Aman PerMAi..

Johor  


posticon Posting pada: 29-06-05 12:17


Doa untuk elakkan diri dirogol



Allahumma in kunta ta'lamu an ni a~mantu bika wa birasu~lika wa ah shantu farji illa a'lah zauji fala~ tusallit alay yal ka~fira waz za~lima.



Doa ibu kepada anaknya (elakkan diri dari dirogol)



Allahumma in kunta ta'lamu annantani a~manat bika wabirasulika wa ah shanat farjaha~ illa ala jauziha~ fala tusallit alaihal kafira waz za~lima


-----------------
BiaR rEbaH jaNgaN berUbaH...
biar Terbuang TeruS berJuaNG
bersama MenggApai cinTA Nya yang terAguNG


Bookmark and Share

  


  Member Information For farhaninProfil   Hantar PM kepada farhanin   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-06-05 12:20


boleh bagi makna dia sekali tak farhanin??

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-06-05 12:33


assalamualaikum!!
tima kasih farhanin atas doa awak itu...
insyaAllah saya akan amal kan nya!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-06-05 16:12


imansyazwani, kalau boleh minta dengan farhanin tulisan doa tu dalam bahasa arab. takut2 lain sebutan dan jadi lain maknanya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

musafir_alan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.03.2005
Ahli No: 15302
Posting: 67
Dari: Quantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 29-06-05 16:52


ucapan syabas dan terima kasih kepada farhanin sebab concern tentang perempuan @ wanita lain. bagus tindakan awak 2.

saya nak kasitau yang farhanin perlu ingatkan sekali bahawa selain kita berdoa kepada Allah s.w.t supaya dapat mengelakkan dirogol, seorang perempuan juga perlu menjaga pemakaian, attitude, persepsi mereka supaya takkan menyebabkan perkara seperti itu berlaku. tak begitu

ini hanya pandangan dan nasihat. semoga perkara 2 seperti itu tidak berlaku lagi di kemudian hari.Insyallah

Bookmark and Share

  


  Member Information For musafir_alanProfil   Hantar PM kepada musafir_alan   Pergi ke musafir_alan's Website   Quote dan BalasQuote

annur83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16501
Posting: 126
Dari: BuMi Allah, Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 29-06-05 16:54


assalamualaikum...

thanks...
rasanya macam penah baca lah..tapi.lebih baik Kalau amalkan kan??..moga istiqomah hingga akhirnya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For annur83Profil   Hantar PM kepada annur83   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-06-05 18:13


bagus! amal, jangan tak amal

Bookmark and Share

  


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

farhanin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2004
Ahli No: 10742
Posting: 326
Dari: di BumI yang Aman PerMAi..

Johor  


posticon Posting pada: 02-07-05 22:15


terima kasih.. maaflah ana tak paste pasal langkah2 persediaan diri.. sebab ana rasa dah ramai yang tahu..maaflah .. nak tulis arab anin tak tahu lah cemane nak tulis dn paste..

Bookmark and Share

  


  Member Information For farhaninProfil   Hantar PM kepada farhanin   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-07-05 22:41


bismillahillazi lah yadurru maasmihi syaiuung fil ardhi wala fissamaaaee wahuwasamiulaliimm

boleh jugak amalkan ayat ni..tiga kali waktu bagi dan ptg..insyaAllah..
[ Telah diedit oleh: syed pada 02-07-05 22:42 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

as_saufi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.06.2006
Ahli No: 24957
Posting: 28
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-06-06 17:10


macam-macam sekarang ini...kejadian yang tak bermoral..elok lah amalkan ayat 2

Bookmark and Share

  


  Member Information For as_saufiProfil   Hantar PM kepada as_saufi   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 06-07-06 12:17


assalamualaikum..maaf lah kalau mencelah, walau apa pun amalan tu, mestilah tahu makna dan tujuannya dulu.. jangan ikut-ikut sahaja.. fahamkan makna pada ayat tersebut.. baru lah boleh amakan.. tak begitu..
kita tak mahu islam kita hanya ikut-ikut sahaja..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

mardhoti
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17396
Posting: 201
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-07-06 13:12


betul tu hanif.....mudah-mudahan apa yang kita lakukan di atas muka bumi ini dalam redho dan rahmatNya insyaAllah

Bookmark and Share

  


  Member Information For mardhotiProfil   Hantar PM kepada mardhoti   Pergi ke mardhoti's Website   Quote dan BalasQuote

nur_2110
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18853
Posting: 187
Dari: infront of my 2313NLCi

Melaka  


posticon Posting pada: 06-07-06 14:54


Pada 06-07-06 12:17 , hanif posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..maaf lah kalau mencelah, walau apa pun amalan tu, mestilah tahu makna dan tujuannya dulu.. jangan ikut-ikut sahaja.. fahamkan makna pada ayat tersebut.. baru lah boleh amakan.. tak begitu..
kita tak mahu islam kita hanya ikut-ikut sahaja..


hmmm...betul juga...apa maksud ayat yang farhanin bagi tu ye?

Apa pun thanks a bunch!

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_2110Profil   Hantar PM kepada nur_2110   Quote dan BalasQuote

ainulsumayyah
Warga Rasmi
Menyertai: 01.08.2006
Ahli No: 25551
Posting: 8
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-06 18:37


thanxxx untuk doa

Bookmark and Share

  


  Member Information For ainulsumayyahProfil   Hantar PM kepada ainulsumayyah   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-09-06 21:47


syukran...

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

rabiatunhannan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.08.2004
Ahli No: 10782
Posting: 30

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-09-06 23:28


salam.
saya cuba ye ...

ayat dia,

ﺃﻟﻟﻬﻢ ﺇﻦ ﻛﻨﺕ ﺘﻌﻠﻡ ﺃﻨﻰ ﺁﻤﻧﺖ ﺒﻚ ﻮﺒﺮﺴﻮﻠﻚ ﻮﺃﺤﺴﻨﺖ ﻓﺮﺠﻰ ﺇﻻ ﻋﻠﻰ ﺰﻮﺠﻰ ﻓﻼ ﺗﺴﻠﻂ ﻋﻠﻲ ﺍﻠﻛﺎﻓﺮ ﻮﺍﻠﻈﺎﻠﻣﺎ

tak tahulah boleh baca ke tak tu. tapi macam tak boleh baca saja...saya cuba yang termampu...kalau salah minta sahabat-sahabat yang tau tolong betulkan. minta maaf banyak-banyak kalau ianya ada tersalah...

ayat yang mak baca kat anak perempuan pulak,

ﺃﻟﻟﻬﻢ ﺇﻦ ﻛﻨﺕ ﺘﻌﻠﻡ ﺃﻨﻰ ﺁﻤﻧﺖ ﺒﻚ ﻮﺒﺮﺴﻮﻠﻚ ﻮﺃﺤﺴﻨﺖ ﻓﺮﺠﻬﺎ ﺇﻻ ﻋﻠﻰ ﺰﻮﺠﻬﺎ ﻓﻼ ﺗﺴﻠﻂ ﻋﻠﻳﻬﺎ ﺍﻠﻛﺎﻓﺮ ﻮﺍﻠﻈﺎﻠﻣﺎ

(macam mana nak buat biar bagi boleh baca tulisan arab ek?)

makna dia tau juga sikit-sikit tapi bukan setiap patah perkataan dalam doa tu lah....

minta tunjuk ajar

Bookmark and Share

  


  Member Information For rabiatunhannanProfil   Hantar PM kepada rabiatunhannan   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-06 23:42


saya faham maksudnya..tapi tak reti sangat nak terjemah..wahai tuhanku,kau tahu aku beriman kpdmu dan rasulmu ........aku memelihara kemaluan(maruah)ku...nanti lah tengok balik..tak hafal lah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-06 23:48


Wahai tuhanku,andai kau tahu aku telah beriman kpdMu dan rasulMU,aku telah memelihara kemaluan(maruah)ku kecuali bagi ysuami(yang halal)bagi ku,maka janganlah kau jatuhkan diriku kepada orang2 kafir dan orang2 yang zalim...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-06 23:50


maksud ni terjemahan terus(direct translation).gitu lah lebih kurang maksud doa ni..tapi yang dibacakan mak untuk anak tu macam ada perkataan yang silap saja..perkataan "annanti"agaknya,rasanya tak ada maksud..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

mukmin0904
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21142
Posting: 298
Dari: petaling jaya

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-06 23:52


m...sebenarnya nak doa,doa sajalah dalam apa-apa bahasa sekalipun..Allah boleh paham bahasa tamil,urdu,melayu,hebrew,apa-apa pun...jadi biarla kita paham doa kita

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukmin0904Profil   Hantar PM kepada mukmin0904   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-09-06 23:58


Pada 29-06-05 12:17 , farhanin posting:

!!! QUOTE !!!

Doa untuk elakkan diri dirogol



Allahumma in kunta ta'lamu an ni a~mantu bika wa birasu~lika wa ah shantu farji illa a'lah zauji fala~ tusallit alay yal ka~fira waz za~lima.



Doa ibu kepada anaknya (elakkan diri dari dirogol)



Allahumma in kunta ta'lamu annantani a~manat bika wabirasulika wa ah shanat farjaha~ illa ala jauziha~ fala tusallit alaihal kafira waz za~lima


erm, macam ada yang tak kena saja dengan doa ni, minta saudari farhanin perbetulkan semula, takut kalau saya yang buat lain pula jadinya.

saya rasa perkataan "annantani" tu sepatutnya --> anna bintani yang bermaksud bahawasanya anak perempuanku.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|
[ Telah diedit oleh: ibnu_musa pada 29-09-06 00:00 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

emas
Warga Rasmi
Menyertai: 29.09.2006
Ahli No: 26644
Posting: 12
Dari: Kulim,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-10-06 22:28


baguslah doa ini di amalkan
sebab banyak anak2 perempuan jadi mangsa rogol :roll:

Bookmark and Share

  


  Member Information For emasProfil   Hantar PM kepada emas   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.132559 saat. Lajunya....