Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Selalunya, bila kita berusaha menenggelamkan kapal orang lain, kita lupa untuk mengawal kapal kita sendiri. Kapal kita tenggelam terlebih dahulu.

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 71
Ahli: 0
Jumlah: 71




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 2 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 19 hari yang lalu
Kakngah: 19 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: love at the first sight..


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» love at the first sight..

Please Mendaftar To Post


Oleh love at the first sight..

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-06-05 11:17


apa opinion/comment anda semua tentang 'LOVE AT THE FIRST SIGHT' @ cinta pandang pertama? adakah anda mempercayainya?..sejauh manakah kebenarannya..adakah anda pernah mengalaminya? :-)

" the truth is out there "
[ Telah diedit oleh: anis_najihah pada 28-06-05 21:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 28-06-05 11:51


assalamualaikum...pada pendapat saya memang wujud cinta pandang pertama....saya tiada la alaminya.... tapi setengah orang tu first time tengok saja dah suka.....lepas itu dia boleh setia pula tu... maknanya realitinya ada betul tak????

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 28-06-05 12:36


susah nak percaya....sebab? pandangan mata kan selalu menipu

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

uzair
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.01.2005
Ahli No: 13578
Posting: 33
Dari: malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 28-06-05 16:32


assalamualaikum
ermm adakala benar adakala tidak
apr yang berlaku pd memebr say tuhebat hingga bawa kah jinjang pelamin
ada pula setakt tgh jalan saja
lepas itu clash

pendek cerita bab cintan cintun ini gantung pada jodoh kalau dah ada jodoh memang akan jadi terus kalau tak der wallhua'llm

Bookmark and Share

    


  Member Information For uzairProfil   Hantar PM kepada uzair   Pergi ke uzair's Website   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 28-06-05 17:26


emh...bagi saya pula...cinta pandang pertama tak ikhlas sangat sebab...dia semestinya hanya tengok luaran atau rupa saja...tak begitu???

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

raudhahIzzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14516
Posting: 216
Dari: Jazirah Lukluk

PulauPinang  


posticon Posting pada: 28-06-05 17:58


salam ukhwah....

cinta pandang pertama..???

kadang kala ianya indah...kadg kala mengundg gundah...
pada mrk yang merasa 1 love dan mempercayainya... sudah tentu gembira dan bagi mrk yang tidak percaya mahupun kjecundang dengan cinta ...tentulah kecewa dan merana jiwa dan raga...

sebenarnya ana kurang setuju dengan love at the first side...sebab pertama of course kerana kita belum mengenal hati budinya...atitudenya(pembawaan karakternya)...dan sejauh mana kejujuran yang si dia tonjolkan pada kita...
tapi ini semua berbalik pada naluri yang diberi Allah dan kepercayaan kita terhadap jodoh dan ketentuanNya yang dah ditetapkan dan tersurat pd kitab Allah terhdp seseorg individu itu...oleh itu tepuk dada tanyalah iman...sejauh mana diri ini yakin dengan kuasaNya...

seandainya ditakdirkan kita jatuh cinta pandng pertama..itulah takdir yang ditentukanNya...kita sendiri boleh merasa...yang penting iman kita....itu yang utama....

wallhua'lam...

wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhahIzzahProfil   Hantar PM kepada raudhahIzzah   Quote dan BalasQuote

Tuffah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.02.2004
Ahli No: 6997
Posting: 56
Dari: Giant

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-06-05 23:35


kalau sebut 'cinta pandang pertama', memang sebab luaran punya. tu le lumrah manusia yang ada nafsu. Sesama la kita menjaga/ menundukkan pandangan, sebab bila nafsu menjadi kuat, time tu la iman jadi lemah.

Cuma biarlah iman & taqwa menjadi sandaran utama. Itu lebih berkekalan & lebih berkat. WAllahu a'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For TuffahProfil   Hantar PM kepada Tuffah   Pergi ke Tuffah's Website   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-06-05 14:01


pandangan hati @ pandangan zahir???
kalau pandangan hati oklah...
tapi kena jaga2 ngan panahan syaitan...

pandangan zahir,tak payah agaknya..

apa2pun kalau jodoh tak kemana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15473
Posting: 268
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-06-05 14:46


pandang pertama???
saya tak pernah alami tapi saya rasa tak boleh caya...
saya pernah debgar orang kata..pandangan mata selalu menipu... pandangan hati melulu...entah laaaa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 16-08-05 22:51


bagi ana,love at the first sight memang ada..
cuma sejauh mana cinta dari pandangan pertama itu mampu bertahan..
adakah ia bak embun di dini hari
sesuji atau sesebentar embun itu cuma..
entahlah..ana tak pernah alami love at the first sight..
jawapannya ada pada diri masing-masing :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

ifti_hanan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2004
Ahli No: 10965
Posting: 166
Dari: di sinilah 'ana'

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-08-05 23:15


CINTA pandang pertama..
biasa berlaku..O.ok juga.
kalau memang ditakdirkan berjumpa dengan PUTERA/PUTERI idaman pada pandangan pertama..

ALLAH yang mengetahui setiap apa yang berlaku..
kalau dah JODOH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ifti_hananProfil   Hantar PM kepada ifti_hanan   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 17-08-05 05:31


hush....pakar-pakar rupanyer semua ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

Nuratiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17477
Posting: 121
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-08-05 06:17


hm....tak pandai nak komen...tak pernah rasa dan tak tahu betul ke tidak....tapi cinta pandang pertama tu atas dasar apa?....rupa?...budi bahasa?....tepuk dada tanya iman...

WALLAHUA'LAM

Bookmark and Share

    


  Member Information For NuratiqProfil   Hantar PM kepada Nuratiq   Quote dan BalasQuote

mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4592
Posting: 119
Dari: k.lumpur

Pahang  


posticon Posting pada: 17-08-05 17:07


saya tak percaya 100%...bgmn boleh jatuh cinta pada pandangan pertama...sedangkan kita tak tahu sedikitpon hati budinya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarProfil   Hantar PM kepada mawar   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-08-05 17:14


kalau jatuh cinta masa hr tu ada jamuan makan2.ditangan kita ada pinggan.nak ambik air tapi tak cukup tangan untuk tekan air keluar.tiba2 ada perempuan tolong tekan kan.
jadi jatuh cinta dengan budi...sampai sekarang igt lagi
tapi masih tak kenal lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4592
Posting: 119
Dari: k.lumpur

Pahang  


posticon Posting pada: 17-08-05 17:24


Pada 17-08-05 17:14 , tentera_berkuda posting:

!!! QUOTE !!!

kalau jatuh cinta masa hr tu ada jamuan makan2.ditangan kita ada pinggan.nak ambik air tapi tak cukup tangan untuk tekan air keluar.tiba2 ada perempuan tolong tekan kan.
jadi jatuh cinta dengan budi...sampai sekarang igt lagi
tapi masih tak kenal lagi.

orang perempuan memang suka menolong... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarProfil   Hantar PM kepada mawar   Quote dan BalasQuote

aprill
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17649
Posting: 91
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-08-05 17:31


tak tau lah...tak pernah alaminyer..best sangat ke????

Bookmark and Share

    


  Member Information For aprillProfil   Hantar PM kepada aprill   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-08-05 17:36


tepulang pada individu yang pernah mengalaminya...
setiap orang ada persepsi yang tersendiri dalam soal ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 18-08-05 03:10


assalamualaikum wbt....

pernah alaminya...in fact, a few times!....ada juga few yang approach saya macam berikut dalam tahun ni:

first, seorang mamat dia kata dia dah perhatikan saya 6 bulan..

second, budak umur 17....selalu berselisih dengan dia sejak sekolah menengah dulu...last2 bagitahu kat saya...

terbaru masa expo peladang ada seorang mamat dari booth sebelah dengan booth company saya suddenly meluahkan perasaaannya dengan begitu serius sekali...ee..takut!...patut lah rajin belanja air buah...mereka ada ladang buah..

semuanya kata mereka terpikat kat sesuatu benda yang ada pada diri saya...benda yang sama....tapi saya dari kecik tak suka dengan benda tu!


semua tak jadi couple dengan saya....malas nak serabut kepala....lagi pun saya tak rasa pun ada 'chemistry' antara kami...
[ Telah diedit oleh: fairuzah pada 18-08-05 03:11 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-08-05 04:32


tak pernah...








Ana : love akhlak inside.......barulah love at the first sight

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.126602 saat. Lajunya....