Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak semua yang kita mahu boleh didapat. Jika Allah tidak memberi sekarang, ia akan ditunda atau diganti yang lebih baik.
-- Dari Drama Kiamat Sudah Dekat

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shirapaul034
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43098

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 25
Ahli: 0
Jumlah: 25




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 22 jam, 41 minit yang lalu
muslimin23: 3 hari yang lalu
kasih_kekasih: 6 hari yang lalu
syahidatul: 9 hari yang lalu
raudhahasanah: 11 hari yang lalu
drzul-f: 15 hari yang lalu
hafiz_along_83: 16 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Kerana Perbezaan Politik...Kenapa Masjid Menjadi Mangsa???


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Kerana Perbezaan Politik...Kenapa Masjid Menjadi Mangsa???

Please Mendaftar To Post


Oleh Kerana Perbezaan Politik...Kenapa Masjid Menjadi Mangsa???

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 31-05-05 20:54


Assaalamualaikum.................


Kita selalu dengar dan melihat paparan-paparn visual bagaimana Masjid (Rumah Allah) masih tersergam indah walapun gempa bumi berlaku dipersekitarannya. Ini suatu tanda akan keagunan Allah s.w.t. Bagaimana sebuah masjid masih tersergam di Turki dengan runtuhan bangunan dipersekitarannya.
Kita juga tidak lupa bagaimana ombak Tsunami yang maha dasyat, membunuh ratusan ribu manusia. Peristiwa ini masih lagi tidak hilang daripada ingatan semua masyarakat dunia hari ini.

Visual-visual tentang keganasan ombak ini, saban hari ditayangkan disemua media massa dunia. Suatu perkara yang cukup menajubkan Rumah-rumah Allah tersergam, gagah, walaupun persekitarannya seperti padang jarak padang terkukur. Walaupun rumah itu dibina daripada kayu dengan struktur bangunan yang tak berpelan, hanya atas sumbangan dan keringat orang ramai yang sedar dan memerlukan tempat untuk menyembah Yang Maha Esa.

Debelnya Allah (Debel bahasa Kelantan yang bererti samseng, kuat, ngah dan sebagainya) telah dipapar dengan membinasakan ratusan ribu manusia tak kira apa bangsa, umur, warna kulit. Sama ada dia ini orang baik atau jahat.Allah membinakan sekaligus, sekelip mata sahaja, tetapi Allah masih tidak membinasakan RumahNya sendiri sebagai iktibar kepada mereka yang befikir.

Malangnya ada sesetengah dikalangan kita masih lagi tidak boleh menerima hakikat akan kekuasaan Allah. Hati mereka buta, dan Allah menutup hidayah kepada mereka.

Atas dendam politik, atas perbezaan politik mereka sanggup menganiyai bangsa mereka sendiri, malah mereka sanggup meruntuhkan Rumah Allah.

Ana sedih sesangat bila rumah allah dirobohkan............


-----------------
Sabda Nabi Muhammad s.a.w.yang bermaksud:"Barangsiapa yang amalannya hari ini lebih baik dari semalam,dia adalah orang yang beruntung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

Administrator

Menyertai: 12.05.2003
Ahli No: 3
Posting: 267

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-05-05 21:04


Dalam masa yang sama, rumah arak / kilang arak, rumah pelacuran, disko, kelab malam, tidak dirobohkan, malah digalakkan.

Saya tak pasti sama ada benar atau tidak: benarkah kerajaan Israel sendiri pun tak pernah meruntuhkan masjid?

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For AdministratorProfil   Hantar PM kepada Administrator   Pergi ke Administrator's Website   Quote dan BalasQuote

sutrajihad
Warga Rasmi
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16592
Posting: 20
Dari: gurun

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-05-05 21:07


Na'uzubillah..

Jika kita lihat sekarang...gejala maksiat makin menular..
Bila usaha membasmi dijalankan..
Mereka kata tindakan pembasmian itu salah..
isk3..

Tepuk dada, tanyalah iman..
Dalam sebok dok memperjuangkan ISLAM HADHARI..maksiat menular menjadi-jadi..

na'uzubillah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sutrajihadProfil   Hantar PM kepada sutrajihad   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-05-05 22:25


copy and paste

Gambar-gambar pemandu jentolak menangis keinsafan - Siri 3
Dilulus terbit pada Tuesday, May 31 @ 00:43:08 MYT oleh LinuxPro


Oleh : Wartawan Tranung Kite
Dua siri yang lalu, saya telah memamparkan beberapa agenda peristiwa roboh Masjid. Beberapa orang balaci UMNO yang ditugaskan untuk memantau laman ini, mempertikaikannya. Mereka ini hanya mempercayai akhbar sahaja, sebab itu otak mereka setaraf dakwat cetak. (Linux, makin keras sikitlah, bolehkan!) Saya tak siarkan siri ini semua sekali saja nak perangkap dia orang aje.


Ini adalah gambar pemandu jentolak bernama Rashid, dia orang tempatan di situ. Semasa gambar ini diambil 10 buah rumah rakyat telah dirobohkan oleh jentolak ini. Rashid inilah yang meranapkannya. (Dalam akhbar tak ada, sebab itu belaci UMNO otak dakwat cetak, seperti AkuBaik, Bunjal, Biskut dll tak tahu pun bahawa Jentolak BN (pasal biru) ada. Yang kuning saya cerita kemudian)

[IMG]
http://www.tranungkite.net/gambar/bujal22.jpg[/IMG]

Jentolak mula bergerak, orang ramai bertakbir Allahu Akhbar! dan menyeru kepada pemandunya.

[IMG]
http://www.tranungkite.net/gambar/bujal23.jpg[/IMG]

Tiba-tiba jentolak berhenti, Bos dia naik, nak tergelak aje. Orang ramai masih melaungkan takbir dan merayu kepada pemandu.

Tiba-tiba nampak pemandu macam menangis. Wartawan pun ada ambil gambar (Balaci UMNO tk tahu pasal gambar ini tak dilulus terbit, otak dakwat cetak hanya percaya penipuan akhbar sahaja)

Pemandu pitam, FRU kebingungan (ini cerita siri berikutnya). Orang ramai pun menyerbu jentolak dan mengeluarkan pemandunya.

Pemandu menangis teresak-esak, orang ramai cuba menenangkannya.
Beberapa orang cuba menenangkan pemandu.


Ini rupa pemandu, dia letih tak boleh berdiri.



Jentolak biru (BN) telah ditawan oleh orang ramai. Pemimpin demonstrasi menenangkan orang ramai serta membuat ucapan.


Akhirnya orang ramai bersurai, polis dan FRU pun balik. Ada cerita-cerita mengenai pemandu tersebut dengar suara laungan takbir. Ada juga yang cerita dia dapat telefon daripada no. yang tak diketahui mengata hari nak kiamat. semua cerita ini tak ada bukti yang sah. Tapi dia menangis, rebah dan pitam terbukti dalam video. Sila dapatkan VCD berkaitan.

Ikuti siri seterusnya, FRU kebingungan, 2 Jentolak datang semula........

..................

Siri sebelum ini




[ Posting ini telah di edit oleh: isa-VR4 pada 2005-05-31 22:30 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

isa-VR4
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 20
Posting: 571
Dari: Kemaman Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 31-05-05 22:36


sambung-sebelum diroboh

Gambar-gambar FRU dan Polis kepung Masjid Desa Makmur Kg Bujal - Siri 2
Dilulus terbit pada Monday, May 30 @ 19:19:38 MYT oleh LinuxPro



Oleh : Wartawan Tranung Kite
6.30 pagi khamis, 26 Mei 2005 Polis dan FRU telah mengempung Masjid kg Bujal segenap penjuru. 4 trak FRU dengan bantuan Polis Simpanan dan Polis biasa 4 trak juga mereka mengelilingi Masjid Kg. Bujal (Dalam akhabar kata bukan masjid, kambing atau lembu pun boleh beza masjid dengan kandangnya, tetapi ada yang lebih bahlol daripada lembu kata ini bukan masjid!, maaf Linux kasar sedikit)



Kerja-kerja pemotongan elektrik telah dilakukan oleh pihak TNB. Ini satu lagi bukti pembohongan pihak media massa. Dia orang kata bangunan (Masjid) ini dibuat diluar perkampungan jauh ke dalam. Dia orang juga kata ini adalah markah PAS. Cuba fikir sedikit, walaupun ada dalam akta, TNB kena bagi elektrik jika ada permohonan, takkan TNB nak bagi tiang elektrik kalau bangunan ini di buat di dalam hutan. Ini mestilah dalam perkampungan. Media pembohongan, rakyat bodoh (UMNOlah) tak ada fikiran tertipu, dan ditipu makin lama makin bodoh, belajar aje tinggi-tinggi.


Kerja permotongan elektrik.


Kerja pemotongan elektrik, ada yang kata dia sedih dan menitis air mata. Ada yang minta jangan siarkan gambarnya, tetapi saya tak nampak jelas dalam video dia ini sedih, walahualam.



FRU mengempung masjid. Padangan daripada sebelah mikraj.



Polis simpanan membantu FRU mengawal, kebanyakkan budak-budak lagi. Ada yang kata budak-budal PKLN. Saya jawab takkan PKLN ada senjata M-16 dibelakang masing-masing. Masih budak-budak kelihatan ketakutan (Sila dapatkan VCD memang jelas dia ni ketakutan, sebab dalam VCD fokus close-up)


FRU mengelilingi mikraj masjid (Bangunan masjid ada mikraj, kalau rumah ada dapur, ada perbezaannya)



Bahagian pintu masuk, tempah kolah (tempat ambil wuduk) dikelilingi FRU. (Catatan : tarikh dalam tape 25 Mei, 10.23 malam tuan punya kamera silap setting agaknya malam siang, sepatutnya 26 Mei 10.23 pagi.)


Orang ramai mengeliling FRU, kata beberapa orang tali barut UMNO dalam forum laman ini, tak ada orang, mereka ini bebal dan hati telah hitam tak ada hidayah asyik nak mengata orang aje, tak boleh berfikir secara rasional.


Suasana gamat kerana orang ramai menuju ke arah Jentolak yang hendak meroboh.



FRU lengkap dengan senapang gas pemedih mata. tetapi pada masa tu orang ramai yang saya temui mengatakan FRU nampak kecil sahaja, tetapi pimpinan arahkan supaya jangan buat kacau bilau, kalau tidak 'lumak mereka kita kerjakan'.

Sambung ke siri seterusnya. Untuk maklumat lengkap dapatkan VCD yang berada di pasaran sekarang.

........................


Gambar-gambar Masjid Desa Makmur, Bujal sebelum dirobohkan. - Siri 1

Catatan : Ada 10 gambar dalam siri ini. Wartawan kami masih dalam keadaan geram dan terguris dalam peristiwa ini. Emosi tinggi sedikit, harap faham. - Linux Pro


Bookmark and Share

    


  Member Information For isa-VR4Profil   Hantar PM kepada isa-VR4   Pergi ke isa-VR4's Website   Quote dan BalasQuote

Pdaus
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5462
Posting: 468
Dari: International University of Africa Sudan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-05-05 22:59


Kita Biasa dengar Masjid dirobohkan oleh orang bukan Islam contoh paling Popular Masjid Babri di India. Dirobohkan penganut Hindu.
Quote:
Saya tak pasti sama ada benar atau tidak: benarkah kerajaan Israel sendiri pun tak pernah meruntuhkan masjid?


Ana pun tak pasti tapi yang confirmnya konco-konco israel dan yahudilah yang paling banyak terlibat dalam meruntuhkan Masjid atau tempat ibadat umat Islam yang lain. Tetapi yahudi memang merancang untuk meranapkan Masjid Al-Aqsa.

Satu lagi ahli keluarga ana turut menjadi mangsa kerakusan kerajaan Terengganu Darul IMAN....

mungkin IMAN mereka hanya di bibir...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PdausProfil   Hantar PM kepada Pdaus   Quote dan BalasQuote

tuyup
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6548
Posting: 211
Dari: kota bharu & BTHO, Cheras~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-05-05 23:23


masyaallah...

ape sudah jadi...

dunia dh nk kiamat ke??



Bookmark and Share

    


  Member Information For tuyupProfil   Hantar PM kepada tuyup   Pergi ke tuyup's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-06-05 00:31


ni lah akhir zaman..semakin puak2 tu menzalimi rakyat semaklin tu ada jugak rakyat dok pangkah depa orang..takkah itu akhir zaman..dunia dah nyayuk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-06-05 13:02


kalau perasan la... kuil2 selalunya dibina diatas tanah haram tapi binaannya kecil dahulu. kemudiannya ditambah2 sehingga besar. tak pernah pun kerajaan nak runtuh kuil2 ni.

masjid yang dibina dah nak siap, atas tanah yang telah diberi kebenaran oleh kerajaan ter'dahulu' pulak yang dirobohkan.

memang bangsa politik yang tak makan diajar dan tak beragama betul.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 28-06-05 13:10


EEEEErrrrrrrrrrrrrrrrMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMmMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM.......geramnyeeeeeee

KALAU TAK NAMPAK LAGI TAK TAU LA.... DIA YANG SURUH ROBOHKAN MASJID TU BUKAN ORANG ISLAM KE???? BAHASA KASARNYA BODOH SEBAB NAK RUNTUHKAN AGAMA SENDIRI PATUT DI HUKUM BUNUH saja....
KALAU KUIL DAN RUMAH2 IBADAT BANGSA LAIN TU BUKAN MAIN LAGI.... TERSERGAM di TEPI JALAN .... KALAU NAK BINA MASJID TEPI JALAN KATA ITU LA INI LA...... MEMANG TAK BERGUNA LANGSUNG.... BERTAUBAT LA...JAWABLA NGAN ALLAH NANTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-06-05 13:16


topik ni sama ngan topik forum bertajuk
"Roboh masjid..apakah tindakan ini?"

tapi di sini menarik sikit la sebab ada gamba.

menariknya lagi ialah ia sebagai bukti kerajaan ganu sekarang yang ditadbir oleh orang drp parti yang satu lagi tak sedar diri yang dia sedang meranapkan rumah Allah.

Tunggu Allah ranapkan parti mereka pulak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-06-05 13:16


nak buat bagaimana..dah zalim..

sepatutnya UMNO kena tukar slogan "SETAHUN MENABUR BUDI" kepada "SETAHUN MENJADI YAHUDI"..

baru betul kan...

HIDUP ISLAM>>HANCUR KEZALIMAN

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-06-05 13:17


mereka dah bertahun2 jadi yahudi. bukan baru setahun dua ni.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-06-05 13:19


betul sangat tu....ana sokong!!!
tapi lebih teruk dari yahudi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-06-05 13:24


Pada 28-06-05 13:19 , Faryzan_Islamic posting:

!!! QUOTE !!!

betul sangat tu....ana sokong!!!
tapi lebih teruk dari yahudi...


jangan la marah sangat. yahudi jahat lagi. apa pun mereka tengah belajar nak jadi yahudi yang betul2 yahudi la. masih tengah dalam proses belajar lagi. tak lama lagi, bila mereka dah pandai jadi yahudi, lagi banyak la masjid2 mereka kasi roboh.

semoga Allah robohkan rumah2 mereka pulak.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

murshidaidah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.10.2004
Ahli No: 11803
Posting: 26
Dari: puchong

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-07-05 09:16


tah lah apa nak jadi zaman sekarang.................

Bookmark and Share

    


  Member Information For murshidaidahProfil   Hantar PM kepada murshidaidah   Pergi ke murshidaidah's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 12:11


isu ni dah hangat diperbincangkan di topik satu lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Nurul_Amin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2005
Ahli No: 16689
Posting: 311
Dari: Terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 13:07


Assalamualaikum...

Tak kisahlah di mana-mana pun nak bincang..tapi kita wajib bincangkannya...ini soal maruah agama kita. Ana pun tak faham Kenapa dan mengapa mereka ini sanggup buat benda-benda macam ni....sanggup robohkan masjid.

Sahabat-sahabat tentunya sudah sedia maklum kejadian Tsunami baru-baru ini..Allah telah menurunkan bala kepada umat manusia..atas perbuatan manusia yang telah mula melampaui batas...tetapi mereka masih tidak sedar.

Tapi yang Ana masih kagum dengan kejadian tsunami itu..walaupun Allah menurunkan bala untuk hancurkan mereka-mereka yang sudah lupa padaNya berserta jugak orang-orang yang beriman padaNya jugak jadi mangsa..tetapi Allah tidak merobohkan Masjid-masjidNya...Allah Maha Berkuasa..Maha Agung...Adakah manusia juga nak menunjukkan kekuasaan mereka yang tergamak merobohkan rumah-rumah Allah..??

Sahabat-sahabat renungkanlah...Sama-samlah kita berdoa agar dijauhkan dari bala..cukuplah peringatan yang diberi olehNya baru-baru ini...

Ya Allah..selamatkanlah agama kami...kuatkanlah iman kami...
Aminnnn....

:-?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurul_AminProfil   Hantar PM kepada Nurul_Amin   Pergi ke Nurul_Amin's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 13:13


bukan nak tegur tapi nak beritahu. isu ni dah panas dan dah hangat dibincangkan di bawah topik "Roboh masjid..apakah tindakan ini?"

kalau Nurul_Amin join disana lebih baik.

ps: tunggu moderator syahidatul untuk lock topik ni. alasan, sama topik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

mawardah_solehah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1155
Posting: 100
Dari: Kuantan,Pahang Darul Mukmin

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 18:58


Masya Allah... Inikah Islam Hadhari??? Moga Allah memberi petunjuk pada kita semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah_solehah85Profil   Hantar PM kepada mawardah_solehah85   Pergi ke mawardah_solehah85's Website   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 23:57


Mengapa Islam Hadhari dipersalahkan?????
bukankah ia juga sama dengan agama islam yang ada sekarang ni..mungkin jugak pendekatan yang digunakan itu berbeza.

saya sedih jugak melihat para ahli agama bercanggah pendapat sesama mereka...masing2 menegakkan benang yang basah....

senario ini merupakan petanda umat islam kian lemah...kian berpecah sesama sendiri..begitu jugak apabila berlaku perpecahan dalam fahaman berpolitik....semuanya taksub dengan ideologi politik masing-masing....menyebabkan umat islam terbahagi kepada dua kelompok...pertama kelompok pro-kerajaan dan yang kalian dok agungkan pro-PAS....

ketahuilah semua ini akan merosakkan bangsa melayu sendiri....
perpecahan semakin besar..masing-masing tuduh-menuduh...
saya percaya semua yang berlaku ini adalah berpunca dari kealpaan diri kita sendiri...dan agama islam ini adalah agama yang bersatu padu..berpandukan satu kiblat satu....tiap hari menyebut nama Allah yang Maha Esa...

semua ni dah terlambat...Kalau tidak berpandukan al_Quran dan sunnah...maka kita semua di ambang kehancuran......

bila sesuatu isu timbul maka kita pun kata...."hari kiamat dah semakin dekat" ini bermakna kita berdoa supaya hari kiamat itu datang cepat..

betullah kata-kata Rasulullah...salah satu tanda-tanda kiamat semakin dekat apabila umat manusia memanggilnya/menyebutnya. dalam konteks ini samalah jugak kita mendoakannya..

kita tidak ada kuasa untuk mengubahnya pemerintahan yang ada sekarang..yang mampu kita buat dan buat dan buat kita kutuk....kita kutuk...kita kutuk, kita lepaskan rasa tidak puas hati dalam portal ini......

persoalan saya..adakah salah satu objektif portal ini diwujudkan untuk menghentam segala dasar-dasar kerajaan?????

andaikata kalian orang yang beriman...andaikata kalian seorang pendukung Islam..apa yang kalian boleh lakukan?????

berdoa???berdoa????tapi adakah doa itu mengiringi usaha????

kata-kata saja yang berbisa tapi hasilnya tidaklah luar biasa...

kalian ada kuasa untuk mengubah senario yang berlaku sekarang????

HANYA ALLAH SWT..yang BERKUASA DILANGIT DAN DI BUMI...

[ Telah diedit oleh: Ghufranallah pada 07-07-05 23:57 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

n_farhanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9856
Posting: 332
Dari: -

jordan   avatar


posticon Posting pada: 08-07-05 02:45


!!! QUOTE !!!

Mengapa Islam Hadhari dipersalahkan?????


mengapa tidak? siapa yang memulakan istilah 'Islam Hadhari' jika bukan negeri tempat masjid tersebut dirobohkan. jika cakap tak serupa bikin, tentulah orang marah.

!!! QUOTE !!!

bukankah ia juga sama dengan agama islam yang ada sekarang ni..


Islam Hadhari sama dengan Islam? sama yang di mana agaknya tu?. dalam Islam ada tak menghalalkan judi, arak, kezaliman dan hiburan yang melampau? dalam Islam ada tak mengajar untuk menyuburkan maksiat? dalam Islam ada tak mengajar untuk menghalang pihak yang berusaha untuk mencegah kemungkaran?

!!! QUOTE !!!

mungkin jugak pendekatan yang digunakan itu berbeza


pendekatan yang menumpukan hanya kepada amar ma'ruf, rata-rata kita boleh buat. tapi nahi mungkar, berapa ramai yang sanggup? bila ada pihak yang diberi autoriti untuk mencegah yang mungkar, maka mereka pula dihalang dan dihentam habis-habisan. sekarang ni non-Muslim di m'sia dah pandang rendah pada umat Islam, sebab pemimpin Islam sendiri berani memperlekehkan mufti-mufti. hinggakan ada yang lantang mengeluarkan pendapat dalam urusan umat Islam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For n_farhanahProfil   Hantar PM kepada n_farhanah   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-07-05 09:00


masalah Islam Hadhari ni masalah khilaf furuk. setiap ulama dengan pendapat masing2.

kerajaan kata ia bukan agama baru tapi merupakan satu method @ kaedah. masalahnya ialah ia cuma atas kertas saja dan tidak dipraktikkan sebenarnya. itulah sebabnya ia diperlekehkan.

ps: nak bawa islam, pemimpin kena ada imej islam dulu. kalau keluarga pun tak boleh diajar, jangan mimpi nak ajar rakyat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Nurul_Amin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2005
Ahli No: 16689
Posting: 311
Dari: Terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 10-07-05 18:49


Assalamualaikum...

ana setuju dengan mukasyaf...apakah ciri pemimpin islam yang ada pada pemimpin kita hari ini...??cube lihat isterinya...adakah kita patut diam diri sebab dia pemimpin?...sebab itu hak peribadinya....? Apakah kita ini tidak terlibat berdosa sebab pilih dia? Kenapa susah sangat nak faham ni??? macam mana nak pimpin kerajaan kalau keluarga sendiri tak terdidik....background didikan agama saja tak cukup kalau tak diamalkan.

Jangan bangunkan bangunan saja..kenalah bangunkan iman dan takwa tu?...sebab bangunan tu? takat dunia saja...iman dan takwa bekal hari akhirat...

Ghurfanullah....belajar sekolah mana dulu???

8-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurul_AminProfil   Hantar PM kepada Nurul_Amin   Pergi ke Nurul_Amin's Website   Quote dan BalasQuote

Nurul_Amin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2005
Ahli No: 16689
Posting: 311
Dari: Terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 10-07-05 19:16


KEWAJIPAN MENEGAH KEMUNGKARAN

Menjadi kewajipan semua di dalam menegah kemungkaran tersebut. Membuka aurat satu kemungkaran. Wajib ke atas semua sama-sama membendung gejala negatif tersebut dari tersebar lebih meluas tanpa batasannya.

Dari peringkat kekeluargaan, seorang ayah wajip menegah anaknya. Seorang abang wajib menegur adiknya. Seorang pemimpin wajib menegah rakyatnya. Dan semua umat Islam wajib menegur sesama umat Islam di dalam membendung kemungkaran ini, mengikut kadar kemampuan dan keupayaan tersendiri.

P/S
PM bila lagi nak tegur rakyatnya??
RAKYAT tak nak tegur PM ke??
[ Telah diedit oleh: Nurul_Amin pada 10-07-05 19:17 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurul_AminProfil   Hantar PM kepada Nurul_Amin   Pergi ke Nurul_Amin's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-07-05 19:44


sabar sahabatku Nurul_Amin..:-) (ana pun tak sabar sebenarnya ni)

ps:confirm anta dan ana sefikrah.
[ Telah diedit oleh: mukasyaf pada 11-07-05 19:45 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Nurul_Amin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2005
Ahli No: 16689
Posting: 311
Dari: Terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 12-07-05 17:12


Ana ni rakyat biasa..tak ada taraf nak tegur orang bijak pandai...takpelah..kita sama-sama doa agar Allah yang menegurnya (Hidayah dan petunjuk). Hanya itu yang termampu setakat ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurul_AminProfil   Hantar PM kepada Nurul_Amin   Pergi ke Nurul_Amin's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-07-05 11:45


rakyat biasa pun boleh tegur juga Nurul_Amin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.1493 saat. Lajunya....