Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya, jika kamu orang-orang yang beriman.
-- ali-Imran: 139

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: azrin80
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43100

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 54
Ahli: 0
Jumlah: 54




  Yang Masuk Ke Sini
wadud: 3 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 21 hari yang lalu
muslimin23: 23 hari yang lalu
kasih_kekasih: 26 hari yang lalu
syahidatul: 29 hari yang lalu
raudhahasanah: 31 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: iklan sunsilk baru?hehehehe...


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» iklan sunsilk baru?hehehehe...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh iklan sunsilk baru?hehehehe...

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-05-05 10:59


assalamualaikum....
ape pndapat antum pasal iklan sunsilk yg baru?
hahahahahahahaha.......

kalo nak kuar umah,jgn pakai sunsilk.menarik phatian org bukan muhrim!!!!!!!!!!!!
sapai awak 2 xbleh tumpu study....
hahahahahaha.......
anyway iklan 2 best kan?


-----------------
2 love some 1 is NOTHING,2 be love by some 1 is something,2 be love by same 1 U love is EXCITING,but 2 be loved by ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-05-05 11:32


dah... dok promote syampoo tang ni pulak dah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

trigO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.05.2005
Ahli No: 16362
Posting: 242
Dari: negaraku...

malaysia  


posticon Posting pada: 29-05-05 12:23


klu dh pakai tudung tu xyah syampoo pon xper bukan org tau..klu muka cantik tu org akn tertarik jugak..



Bookmark and Share

    


  Member Information For trigOProfil   Hantar PM kepada trigO   Quote dan BalasQuote

puterie
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16135
Posting: 39

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-05-05 13:13


iklan lawak....xterpk org leh wat iklan yg kt ssh nak tau objektifnya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puterieProfil   Hantar PM kepada puterie   Quote dan BalasQuote

annur83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16501
Posting: 126
Dari: BuMi Allah, Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 29-05-05 15:10




adakalanya cinta x perlu dilafazkan krn. kecantikan itulah kekuatan...he2...
model pompuan tu kalau x silap..penyanyi nasyid kan?..rasnya kumpln wirdani kan?..aiseh..dah beralh bidg ka??he2

[ Posting ini telah di edit oleh: annur83 pada 2005-05-29 15:13 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For annur83Profil   Hantar PM kepada annur83   Quote dan BalasQuote

afiqah_afaf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2004
Ahli No: 11586
Posting: 238
Dari: mansoura

egypt  


posticon Posting pada: 29-05-05 15:37




suke nyer dia......

-----------------
Photobucket

Bookmark and Share

    


  Member Information For afiqah_afafProfil   Hantar PM kepada afiqah_afaf   Quote dan BalasQuote

faina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 607
Posting: 151
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-05-05 16:11


so sweet..!!!hehehe...
mmg bese terjadi kalu dok kt library...
sussahh nk fokus...uuppss!!sape tuttt??


-----------------
Sedarkah kita!
::. kiTa terCari-cAri aPa yg kiTa Mahu .:: Tapi taK berTeMu ::. SedangKan kaDang ia Ada di DepaN MatA .:: cUMA kIta saja Yang taK tAu!! ::.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fainaProfil   Hantar PM kepada faina   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15473
Posting: 268
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-05-05 18:21


...
sekadar menonton je...

-----------------
ya ALLAH, pelihara aku dari ilmu yang tidak bermanfaat, hati yang tidak khusyuk,nafsu yang tidak pernah puas dan dari doa yang tidak diperkenanka

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Quote dan BalasQuote

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 29-05-05 18:27


btul tu annur83. Budak wirdani dia tu...

mmg best tapi tak patut,kan?baca buku tapi jeling2 pakwe.itu ke yg menggambarkan muslimah yg dah takde semangat nak blaja sebab 'lelaki idamannya' tak de??

hmm.. niat gi library dah lari tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-05-05 21:27


org lelaki tu suka tengok pompuan tu sbb wajah dia cun ke, atau bau rambut dia? wangi sangat ke sampai pakai tudung pun orang boleh bau syampu apa dia pakai?
p/s: takyah sembur perfume pun takpe.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

Tuffah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.02.2004
Ahli No: 6997
Posting: 56
Dari: Giant

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-05-05 23:02


Pakai tudung = ok
Tatacara ikhtilat = tak selari dengan budaya Islam sebenar.

Bookmark and Share

    


  Member Information For TuffahProfil   Hantar PM kepada Tuffah   Pergi ke Tuffah's Website   Quote dan BalasQuote

sweet_srikandi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 13007
Posting: 88
Dari: cheras

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-05-05 13:04


Quote:

On 2005-05-29 12:23, trigO wrote:
klu dh pakai tudung tu xyah syampoo pon xper bukan org tau..klu muka cantik tu org akn tertarik jugak..






KEBERSIHAN ITU SPARUH DRP IMAN...
CANTIK TP TAK BERSIH...ADA KE YG NAK?




-----------------
sweet_srikandi

Bookmark and Share

    


  Member Information For sweet_srikandiProfil   Hantar PM kepada sweet_srikandi   Quote dan BalasQuote

NURMIZA
Warga Rasmi
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7207
Posting: 11
Dari: Kemaman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-05-05 14:23


emm.first time tengok mmg geli hati...
mcm mana ler bleh buat iklan camtu..
macam drama pendek lak..
apepun mmg klakar...
mesej iklan tak sampai kat penonton...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NURMIZAProfil   Hantar PM kepada NURMIZA   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 30-05-05 15:38


kelakar betul bila tengok iklan tu..pi study kat library ke,main2 tenung?

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 30-05-05 15:50


quite good

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

mubtasim
Warga Rasmi
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16652
Posting: 0
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 30-05-05 18:03




iklan tu tak best...
iklan syampoo ke iklan bercinta
setahu ana Islam tak anjur tenung2 camtu
itu dah menyalahi landasan islam tak>?
dalam surah annur kan Allah dah sebut
jaga pandgn
ni main tenung2 lak..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mubtasimProfil   Hantar PM kepada mubtasim   Quote dan BalasQuote

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 30-05-05 18:07


btul tu mubtasim....
zina mata tu namanya....

p/s:peringatan utk ana gak

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

SITIHAMIZAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13091
Posting: 192
Dari: the garden of knowledge and virtue

Johor  


posticon Posting pada: 30-05-05 18:12



iklan ni mmg best,tapi....
gi library kan nak study, bukannya tengok orang...
kalau dah terjatuh hati kan susah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For SITIHAMIZAHProfil   Hantar PM kepada SITIHAMIZAH   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-05-05 18:41


erm..kena pi belajar balik bab tabarruj nih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 30-05-05 18:50




dah pompuan comel loteh / tak berpunyer plak tu... pompuan comeh mesti jadik perhatian...kalau tak bertuan...

tenung-jangan tak tenung..........comeh,melepas, rugi beb.... ( sama cantik same padan...takder jodoh )



Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

din_arif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8486
Posting: 166

Johor  


posticon Posting pada: 30-05-05 18:55



Haaa... Bagusss... G library bukan nyer nk study... Biler dpt result teruk, salahkan lecturer la, salahkan mmber la, salahkan pak guard la, salahkan kucing la, salahkan tiang lampu la...

Bookmark and Share

    


  Member Information For din_arifProfil   Hantar PM kepada din_arif   Quote dan BalasQuote

trigO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.05.2005
Ahli No: 16362
Posting: 242
Dari: negaraku...

malaysia  


posticon Posting pada: 30-05-05 20:19


dan satu lagi..salahkan syampu..
Quote:

On 2005-05-30 13:04, sweet_srikandi wrote:
KEBERSIHAN ITU SPARUH DRP IMAN...
CANTIK TP TAK BERSIH...ADA KE YG NAK?

trigO wrote:
klu dh pakai tudung tu xyah syampoo pon xper bukan org tau..klu muka cantik tu org akn tertarik jugak..


ye memang kebersihan tu paling utama tapi biasa bagi orang menilai seseorang itu berdasarkan luaran dahulu..kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For trigOProfil   Hantar PM kepada trigO   Quote dan BalasQuote

SyahPaat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3445
Posting: 101
Dari: KUALA SELANGOR

Selangor  


posticon Posting pada: 30-05-05 20:51


klu dh pakai tudung tu xyah syampoo pon xper bukan org tau..klu muka cantik tu org akn tertarik jugak..
Quote:



Bookmark and Share

    


  Member Information For SyahPaatProfil   Hantar PM kepada SyahPaat   Pergi ke SyahPaat's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 30-05-05 21:42




tak tahu la nak cakap apa... iklan tu memang menjatuhkan maruah lelaki... camner kerana syampu lelaki tu boleh hilang tupuan study?>

mana2 yang memakai sunsilk tu tolong la info kat kami dan camner nak elakkan supaya kami dapat tumpu study... tak pasai2 kami kena buang ipt kerana sunsilk...



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 30-05-05 22:04


Quote:

On 2005-05-30 21:42, shah_sobriyanie wrote:

tak tahu la nak cakap apa... iklan tu memang menjatuhkan maruah lelaki... camner kerana syampu lelaki tu boleh hilang tupuan study?



Ermm...ana pun terasa macam tu jugak...bengang pun ade...macam seolah² lelaki ni begitumudah "cair" dengan wanita ni...


::: Mendermalah untuk memajukan dan memantapkan lagi Portal Ukhwah kesayangan kita :::




-----------------
Seni Khat Warisan Islam @ callidesign™
Flickr™


Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-05-05 23:03


Quote:

On 2005-05-30 21:42, shah_sobriyanie wrote:
mana2 yang memakai sunsilk tu tolong la info kat kami dan camner nak elakkan supaya kami dapat tumpu study... tak pasai2 kami kena buang ipt kerana sunsilk...





bahaye tuh,...

-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 30-05-05 23:12




mana la tahu kot2 ada tips untuk elak semua tu...




-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 30-05-05 23:12




mana la tahu kot2 ada tips untuk elak semua tu...




-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

al-faizzun
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4299
Posting: 151
Dari: Johor Bahru

Perak  


posticon Posting pada: 30-05-05 23:44



Iklan tu mmg menarik....
Tapi tak kena la rambut dapt menarik perhatian...
Kesimpulan, iklan tak sesuai ngan produk...
HEHEhe


Bookmark and Share

    


  Member Information For al-faizzunProfil   Hantar PM kepada al-faizzun   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 31-05-05 00:25




mungkin ada aroma disebalik syampu itu sehingga lelaki itu tak dapat tumpu study..



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-05-05 00:47


Aroma iblis & setan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

trigO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.05.2005
Ahli No: 16362
Posting: 242
Dari: negaraku...

malaysia  


posticon Posting pada: 31-05-05 07:45


Quote:

On 2005-05-30 21:42, shah_sobriyanie wrote:

tak tahu la nak cakap apa... iklan tu memang menjatuhkan maruah lelaki... camner kerana syampu lelaki tu boleh hilang tupuan study?>
mana2 yang memakai sunsilk tu tolong la info kat kami dan camner nak elakkan supaya kami dapat tumpu study... tak pasai2 kami kena buang ipt kerana sunsilk...



jap apa yang saya faham iklan bukan nak cuba britau kita dengan pakai syampoo tu lelaki akan terbau syampoo limau nipis tu dan tertarik pada ppuan(xkan la pakai tudung blh bau lagi syampoo,lagipun x elok btudung masa rambut basah..)..tapi ialah seseorang ppuan itu akan rasa lebih cantik dan confident bila dia pakai syampoo tu..sebabkan rasa diri dah 'sempurna' maka dia berani approach lelaki tu..


Bookmark and Share

    


  Member Information For trigOProfil   Hantar PM kepada trigO   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 31-05-05 10:09


benda ni biasa terjadi.. tapi ini bukan budaya Islam yang sebenar... baitul muslim kan ada..

-----------------

Koleksi Busana


    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 31-05-05 11:20


kalo de award,i nak bg " IKLAN PALING HAMPEH DI ABAD INI!" kuang! kuang! kuang!

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

annur83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16501
Posting: 126
Dari: BuMi Allah, Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 31-05-05 15:04


Quote:

On 2005-05-30 21:42, shah_sobriyanie wrote:


tak tahu la nak cakap apa... iklan tu memang menjatuhkan maruah lelaki... camner kerana syampu lelaki tu boleh hilang tupuan study?>

mana2 yang memakai sunsilk tu tolong la info kat kami dan camner nak elakkan supaya kami dapat tumpu study... tak pasai2 kami kena buang ipt kerana sunsilk...



-----------------
ukhwah itu indah jika bertemu dan berpisah kerana Allah...





aii..tak kan la sampai kena buang u kut?..hehe2..
ye la..dari mata turun ke hati..
pendek citer..kalau x nak kena buang u..x yah la dok tenung2 org..kalau dah nama liblary tu..study je laa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For annur83Profil   Hantar PM kepada annur83   Quote dan BalasQuote

halawatuliman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.01.2004
Ahli No: 6609
Posting: 346
Dari: bumi nan indah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-05-05 15:17


Dulu Wardina,skrg Wirdani la pulak..erm..

-----------------
..(",)..Allahumma Jammilna Bil 'afiah Wassalamah..(",)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halawatulimanProfil   Hantar PM kepada halawatuliman   Pergi ke halawatuliman's Website   Quote dan BalasQuote

Penama
Deleted User


posticon Posting pada: 31-05-05 16:15



pe2 pon...tepuk dada tanyer iman.kita telah diberikan Allah akal yg waras tuk berfikir.

Bookmark and Share

    


  Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 12:30


assalammualaikum!!
nama lagi iklan....
adat lah itu..
nak tarik perhatian....
kalau tak buat macam itu..
tak laku lah produk diorg!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 12:47


dari segi marketing, nampaknya sunsilk dah berjaya.
sampai ke sini dibincangkan.

dari segi moral of the iklan, ana tak berkenan sangat lah.

kalau anda nak tau, library tu library di UIA. Apa lah UIA. Buat malu saja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

alKhattab
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13471
Posting: 374

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 13:05


iklan yang boleh merosakkan minda...orang pergi library nak study ada ke main jeling-jeling cari pakwe...siapa ikut camtu...memang tak reti bahasa lah..mesej die nak bagi remaja yang katanya islam reramai bercouple sambil belajar..kan sesat itu!belajar entah kemana asyik ingat pakwe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alKhattabProfil   Hantar PM kepada alKhattab   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 14:00


alKhattab posting:

!!! QUOTE !!!

...orang pergi library nak study ada ke main jeling-jeling cari pakwe...siapa ikut camtu...

alKhattab, marilah kita sama2 menerima hakikat yang realitinya memang banyak begitu.
[ Telah diedit oleh: mukasyaf pada 30-06-05 14:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

viviana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.03.2005
Ahli No: 14851
Posting: 36
Dari: Kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-06-05 14:14


"Masing2 ada akal untuk menilai...jangan terlalu xtream mberi pendapat, tapi terpulang........."
Jngan lari dari fitrah manusia khususnya remaja bergelar pelajar....
Ana setuju dengan pandangan 'mukasyaf'

jangan salah tetap salah.....
"WASATIAH dalam perjuangan"

Bookmark and Share

    


  Member Information For vivianaProfil   Hantar PM kepada viviana   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 14:54


tapikan...no doubt...yang budak perempuan tu memang comel :-D.
ekekeke :lol:
[ Telah diedit oleh: mukasyaf pada 30-06-05 14:54 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 15:11


lelaki tu handsome laa..perempuan maner yang tak cair....semua perempuan akan cair..
Kalau tak boleh nak study jangan pergi library...

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

putrimuslimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16138
Posting: 43

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 15:27


entahla...saya suka gk iklan tu..tapi tak dinafikan,memang mesej dia tak berapa baik...ye lah..perempuan pakai tudung pula tu...macam tak kena saja...lepas itu jeling-jeling pula tu...tapi bila difikirkan balik,kena open-minded juga...mereka saja nak bagi laku iklan tu... ;-)
[ Telah diedit oleh: putrimuslimah pada 30-06-05 15:29 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For putrimuslimahProfil   Hantar PM kepada putrimuslimah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 15:49


iklan tu tak lain tak bukan, hanya nak tarik perhatian orang. dan memang berjaya pun..

saya setuju dengan pendapat trigO.. iklan tu nak tunjuk yang girl tu bertambah confident setelah menggunakan sunsilk...sampai boleh senyum-senyum pula ngan lelaki lain...perghhh. tu yang sampai boy tu terpikat agaknye itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 15:49


!!! QUOTE !!!

kejap apa yang saya faham iklan bukan nak cuba britau kita dengan pakai syampoo tu lelaki akan terbau syampoo limau nipis tu dan tertarik pada perempuan(xkan lah pakai tudung blh bau lagi syampoo,lagipun tak elok bertudung masa rambut basah..)..tapi ialah seseorang perempuan itu akan rasa lebih cantik dan confident bila dia pakai syampoo tu..sebabkan rasa diri dah 'sempurna' maka dia berani approach lelaki tu


hmm..nak kata bau syampu pd masa yang sama pakai tudung?macam tak logik saja,kalau dibuat iklan yang si perempuan tu tak pakai tudung boleh juga terima.mcm2 orang buat iklan ni..

ada satu saja yang boleh diterimapakai,main tenung2 di library dan port yang selesa bagi orang yang bercouple..situasi pelajar di ipt..bila pak guard datang round di library,apasal anda ni duduk dekat2?kami study pakcik.. :lol: :lol: :lol:
[ Telah diedit oleh: aieyda pada 30-06-05 15:50 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 15:59


Pada 30-06-05 15:27 , putrimuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

...lepas itu jeling-jeling pula tu...tapi bila difikirkan balik,kena open-minded juga...mereka saja nak bagi laku iklan tu... ;-)

lepas ni mukasyaf nak jeling-jeling putrimuslimah lah. :-) .
boleh tak putri? kena openminded kan.
[ Telah diedit oleh: mukasyaf pada 30-06-05 16:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 16:05


open-minded dari segi objektif iklan tu agaknya.. nak orang beli sunsilk.

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 16:11


Pada 30-06-05 16:05 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

open-minded dari segi objektif iklan tu agaknya.. nak orang beli sunsilk.

memanglah iklan tu tujuannya untuk orang membeli produk yang diiklankan. tapi niat @ tujuan @ objective, tidak menghalalkan cara.

apa pun, gadis tu memang cute. nak jeling-jeling jugaklah.

ps: mukasyaf memang open-minded . :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

kinobaik
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16191
Posting: 377
Dari: Rumah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 20:03


erk. syahidatul terasa confident tak pakai sunsilk itu? huu

Bookmark and Share

    


  Member Information For kinobaikProfil   Hantar PM kepada kinobaik   Pergi ke kinobaik's Website   Quote dan BalasQuote

faizbukharyy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 15
Posting: 179
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 20:28


asssalamualaikum...

mengenai cara iklan ......biasalah ....
"macam macam ada"..

fikirkan apa motif dan objektifnya .....kita diberi akal untuk menilainya....tepuk dada,tanya iman ....
:)

wslm ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For faizbukharyyProfil   Hantar PM kepada faizbukharyy   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 21:57


iklan sunsilk..hehe...tapi ok jugak lah tu..tak mendedahkan aurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 09:54


Pada 30-06-05 21:57 , Faryzan_Islamic posting:

!!! QUOTE !!!

iklan sunsilk..hehe...tapi ok jugak lah tu..tak mendedahkan aurat

aurat tak dedah, tapi zina mata ada. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

cintamadinah_82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16646
Posting: 265
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 12:04


Assalamualaikum..

pasal iklan sunsilk terbaru...hehe.. memang perkara cam2 terjadi. iklan tu ok lah.. dari segi pemasarn mereka mensasarkan gadis/ wanita bertudung tetap pandai jaga mahkota yang cantik. mereka dah bjaya dari segi promosi dan pemasarn.

tapi yang xkenanya jalan cerita dia ja..seolah-olah menggalakkan lelaki dan perempuan main jeling-jeling..tenung2..sampaikan lelaki 2 xpi library pergi'puan 2 pun terus hilang semangat nak belajar.. ini menyebabkan lelaki tu hilang tumpuan bila dia tau yang pergi'puan 2 dok usha dia ja..bahaya camtu kena lah cepat2 kawin. hehehe.

wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cintamadinah_82Profil   Hantar PM kepada cintamadinah_82   Pergi ke cintamadinah_82's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 12:30


memang ada zina mata, tapi lebih baik dari tak menutup aurat terus..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 15:06


Faryzan_Islamic kata:

!!! QUOTE !!!

memang ada zina mata, tapi lebih baik dari tak menutup aurat terus..


ada dosa yang lebih baik dari dosa yang lain ye? :-)
[ Telah diedit oleh: mukasyaf pada 01-07-05 15:06 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

nuzra_awatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14676
Posting: 99
Dari: Bumi Allah

Perak  


posticon Posting pada: 01-07-05 15:15


bila tgh uklan itu gelak ramai2..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuzra_awatifProfil   Hantar PM kepada nuzra_awatif   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 15:23


nak gelak macam mana nuzra_awatif. terngaga adala. comel sangat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-07-05 15:24


rupa dia boleh tahan lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 18:36


;-) erm..dalam duk kutuk..suka jugak tengok ye..sebab cute! :roll:

tak sesuai betul..merosakkan imej saja!


-----------------

::KASIH SAYANG KUNCI KEAMANAN SEJAGAT::


Bookmark and Share

    


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 23:30


emmm....
bagi ana....iklan tu sweet, comey sangat...
pelakon pun cun2....
tapi tiada maksud,
and tak tepati tujuan iklan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 14:26


RuMaishaaa jeles lah tu. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

my_masjid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.06.2003
Ahli No: 1419
Posting: 87
Dari: Ganu Da Roll Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 14:41


Sama ada suka atau tidak,ianya memang berlaku dalam realiti...
Motif asal iklan payah nak tafsir.
Maybe target kompeni syampu tu untuk student2 agaknya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For my_masjidProfil   Hantar PM kepada my_masjid   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 14:45


tengok harga lah bang. student memang mampu beli. apa pun library UIA yang jadi mangsa. Tu yang RuMaishaaa marah agaknya. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

fizamil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13800
Posting: 126

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 15:48


girl tu penyanyi nasyid kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizamilProfil   Hantar PM kepada fizamil   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 15:50


ye ke? kumpulan apa fizamil?

ps: nak beli kaset sunsilk. ada ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

fizamil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13800
Posting: 126

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 15:58


saya pun tak sure....tapi ada kawan bagitahu girl tu kumpulan. solehah..rasa macam betul saja..entah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizamilProfil   Hantar PM kepada fizamil   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 16:22


dah agak dah.

ps: konon2 tahulah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 16:26


ada orang kata daripada Wirdani.. entah lee.. malas nak glebek mek2 Wirdani tu..

ana prefer Rejoice.. ngam dengan rambut..


-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...


[ Telah diedit oleh: MeowHidayah pada 04-07-05 16:27 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 16:33


lawa gamba kucing. :-)

ps: kucing tu pakai syampo apa meow?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 16:35


tu laa... Rejoice...


-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...


[ Telah diedit oleh: MeowHidayah pada 04-07-05 16:35 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 16:39


kongsi syampo dengan kucing ye meow? :-D

ps: mandi sama2 dengan kucing ye. tak baik tau, bukan muhrim.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

zinnirah_balqis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.07.2004
Ahli No: 9756
Posting: 75
Dari: kolej mara banting, selangor, malaysia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 17:04


assalamualaikum.

iklan tu macam pelik saja...tapi macam slh saja niat nak pergi library tu...pandangan mata syaitan itu...boleh main tenung2 pula...tak baik begitu...berdosa apa...lagipun tak kena pula konsep iklan syampu tu..tapi maybe..yela..yang organize kan iklan tu bukan ahli agama yang selayaknya...jadi begitulah iklannya..iklan sunsilk untuk wanita bertudung dulu pun ada...model dia wardina..ingat tak?tapi...nampak ok dan berjaya sebab wardina dalam iklan tu sebagai isteri dan menjadi kewajipan dia untuk berwangi-wangian untuk suaminya yang baru blk dari outstation..barula kena dengan konsep islamik..tu saja komen dari ana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zinnirah_balqisProfil   Hantar PM kepada zinnirah_balqis   Pergi ke zinnirah_balqis's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-07-05 17:36


wardina punya iklan tu memang ok. dah lama tak tengok. maklum lah iklan baru dah keluar.

ps: bertuah lah suami wardina sekarang kalau betul si wardina amalkan macam iklan tu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

JeSsamIn
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15751
Posting: 56
Dari: no man's land

Perlis  


posticon Posting pada: 04-07-05 19:11


tiap2 kali tengok iklan itu mesti gelak.. lepas itu kutuk2 sikit ( buruk betul perangai )..hehe.. iklan yang memalukan.. pergi library lagi mahu buat maksiat..adeih.. iklan wardina lagi best dan bermoral dan bermesej..

p/s: xterpengaruh dengan iklan sunsilk..stil guna 'pakai jari pun boleh'..kesetiaan jenama maa

Bookmark and Share

    


  Member Information For JeSsamInProfil   Hantar PM kepada JeSsamIn   Quote dan BalasQuote

mawardah_ilmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 589
Posting: 79
Dari: bumi Tun Fatimah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 04:56


dulu masa first2 tengok iklan tu... MACAM PERNAH KU MASUK SAJA LIBRARY NI..TAPI DI MANA YA... :-D :-D :-D LIBRARY UIA rupanya... sll juga masuk library tapi tak bertembung pula ms mereka buat scene. Kalau teman de..tumpang glemer lah oiii.. :-D :-D :-D ..ukan iklan syampoo dah.. iklan ubat gigi teman buat nanti.. :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D DAPATKANLAH UBAT GIGI NAJWA. :lol: :lol: :lol: :lol:


-----------------
==BICARA KITA ADALAH BICARA SUFI..TANPA SUARA DAN KATA-KATA..KERANA PENGHUBUNG KITA ADALAH SUARA HATI..BERTEMU BERPISAH KERANA ALLAH==


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah_ilmiProfil   Hantar PM kepada mawardah_ilmi   Pergi ke mawardah_ilmi's Website   Quote dan BalasQuote

mawardah_ilmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 589
Posting: 79
Dari: bumi Tun Fatimah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 04:58


Pada 04-07-05 19:11 , JeSsamIn posting:

!!! QUOTE !!!

tiap2 kali tengok iklan itu mesti gelak.. lepas itu kutuk2 sikit ( buruk betul perangai )..hehe.. iklan yang memalukan.. pergi library lagi mahu buat maksiat..adeih.. iklan wardina lagi best dan bermoral dan bermesej..


Yap..iklan wardina nampak bermoral sikit sebab watak tu dia sebagai isteri.. tunggu kepulangan suami katakan.. :-D :-D :-D


-----------------
==BICARA KITA ADALAH BICARA SUFI..TANPA SUARA DAN KATA-KATA..KERANA PENGHUBUNG KITA ADALAH SUARA HATI..BERTEMU BERPISAH KERANA ALLAH==


Bookmark and Share

    


  Member Information For mawardah_ilmiProfil   Hantar PM kepada mawardah_ilmi   Pergi ke mawardah_ilmi's Website   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-07-05 09:28


kita ske juga iklan tu...menghiburkan....tapi mesej agak serong lah sikit...tapi kalau dikaji memang banyak begitu...
realiti lah tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

farhanin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2004
Ahli No: 10742
Posting: 326
Dari: di BumI yang Aman PerMAi..

Johor  


posticon Posting pada: 05-07-05 10:21


memang lah.. malu juga..prmpn tu? yang usha lelaki tu?...ishhh..malus ungguh.. lelaki tu? macam tau saja prmpn tu? guna sunsilk..hehe.. apa-apa pun uia memang lawa! hehe.. library nya memang bestttttt

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhaninProfil   Hantar PM kepada farhanin   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 11:21


Pada 05-07-05 04:56 , mawardah_ilmi posting:

!!! QUOTE !!!

dulu masa first2 tengok iklan tu?... MACAM PERNAH KU MASUK SAJA LIBRARY NI..TAPI DI MANA YA... :-D :-D :-D LIBRARY UIA rupanya... sll juga masuk library tapi tak bertembung pula ms mereka buat scene. Kalau teman ada..tumpang glemer lah oiii.. :-D :-D :-D ..ukan iklan syampoo dah.. iklan ubat gigi teman buat nanti.. :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D DAPATKANLAH UBAT GIGI NAJWA. :lol: :lol: :lol: :lol:



buat apa nak glamer di dunia...tak kemana peginya...


-----------------
Seni Khat Warisan Islam @ callidesign™
Flickr™


Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

hafizie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.12.2004
Ahli No: 12783
Posting: 84
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 11:25


entah lah no komen
bercinta2 juga tapi batas2 agama kena control juga
betul tak

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafizieProfil   Hantar PM kepada hafizie   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 12:22


dah pakai syampo jangan lupa pakai conditioner ye :-)

ps:pesanan dari penaja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 12:25


aik...pesanan penaja ke pesanan mukasyaf ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 05-07-05 12:52


assalamualaikum....

erm....memang betul... tak sesuai langsung...
malu lah library uia.....
emmmm kalau macam tu? pergi libraray buka nak study... tapi nak tengok orang...hehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 12:57


ala farabi, anta pun kekadang macam tu? juga. :-D

ps: serkap jarang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

Nurul_Hana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2004
Ahli No: 10250
Posting: 78
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 14:30


ada ke patut,pergi library nak nengok gerek.
dalam islam pun mana boleh perempuan tengok lelaki 2 kali...memalukan kaum wanita yang bertudung saja...
tapi itu mang realiti pun sekarang ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurul_HanaProfil   Hantar PM kepada Nurul_Hana   Pergi ke Nurul_Hana's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 15:22


Pada 05-07-05 04:58 , mawardah_ilmi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-07-05 19:11 , JeSsamIn posting:

!!! QUOTE !!!

tiap2 kali tengok iklan itu mesti gelak.. lepas itu kutuk2 sikit ( buruk betul perangai )..hehe.. iklan yang memalukan.. pergi library lagi mahu buat maksiat..adeih.. iklan wardina lagi best dan bermoral dan bermesej..


Yap..iklan wardina nampak bermoral sikit sebab watak tu? dia sebagai isteri.. tunggu kepulangan suami katakan..

yes! iklan wardina yang merindukan kepulangan suami memang patut dipuji. Ha... begitu lah patutnya ;-)

Patutnya pembikin iklan patut fikir apa yang betul yang disyariatkan oleh Islam,Bukan macam iklan terbaru yang menimbulkan kontraversi.



Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 16:16


iklan syampo yang lain, ada sebarang komen?

iklan bertudung dikritik, yang iklan tak bertudung dibiarkan, contoh tak bertudung seperti iklan Rejoice..ekeke.:lol:

ps:peminat Rejoice jangan marah, nanti kena jual. :-)
[ Telah diedit oleh: mukasyaf pada 05-07-05 16:18 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 16:31


Pada 05-07-05 16:16 , mukasyaf posting:

!!! QUOTE !!!

iklan syampo yang lain, ada sebarang komen?

mukasyaf,
iklan syampu yang tak bertudung yang lain tu? tak menggambarkan ciri2 Islam.. Entah Islam, entah orang asli, entah apa-apa entah...

p/s:kita bercakap tentang syariat Islam yang digambarkan dalam iklan sunsilk tu?.



Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 16:37


Pada 05-07-05 16:31 , puteri_nailofar posting:

!!! QUOTE !!!

mukasyaf,
iklan syampu yang tak bertudung yang lain tu?? tak menggambarkan ciri2 Islam.. Entah Islam, entah orang asli, entah apa-apa entah...

p/s:kita bercakap tentang syariat Islam yang digambarkan dalam iklan sunsilk tu??.

puteri_nailofar pakai syampo? jangan lupa pakai conditioner selepas tu? ye.

ps:lagi pesanan dari penaja.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 16:44


Pada 05-07-05 16:37 , mukasyaf posting:

!!! QUOTE !!!


puteri_nailofar pakai syampo? jangan lupa pakai conditioner selepas tu?? ye.

ps:lagi pesanan dari penaja.

hmm.. pandai nak elak ye mukasyaf... :-P




Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 17:00


ekeke :lol: ...nak hidup puteri. kena lah pandai mengelak-ngelak ni.
[ Telah diedit oleh: mukasyaf pada 05-07-05 17:00 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

puteri_balqis
Warga Rasmi
Menyertai: 17.02.2005
Ahli No: 14473
Posting: 10
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 05-07-05 17:09


masa first time tengok,igtkan iklan apa.rupe2nyer iklan sunsilk....tak sampai betul mesej dia tu?....

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_balqisProfil   Hantar PM kepada puteri_balqis   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 17:46


cuba tengok betul2 sekali lagi. bukan iklan sunsilk sebenarnya, tapi iklan "Marilah melawat Library UIA".

:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

atok_jaddun
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.05.2004
Ahli No: 9027
Posting: 43
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 05-07-05 18:42


no comment...tapi cmx kena saja iklan nya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For atok_jaddunProfil   Hantar PM kepada atok_jaddun   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 10:39


Pada 05-07-05 18:42 , atok_jaddun posting:

!!! QUOTE !!!

no comment...tapi cmx kena saja iklan nya...

aik?.. :-?
no comment tapi ada comment.

ps:ni pun iklan jugak ke? :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

SautulJannah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15806
Posting: 153
Dari: ippm

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-07-05 10:40


betul tu?...tapi kalau dah pakai tudung tu?...tak payah lah nak buat iklan tu?...yang tak bertudung pulak...buat tambah dosa saja....kesimpulannya....tak payah lah buat iklan syampoo ni...kalau dulu,kaum lelaki saja yang buat iklan syampoo....Kenapa tak teruskan saja...orang lelaki pun guna syampoo juga...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SautulJannahProfil   Hantar PM kepada SautulJannah   Quote dan BalasQuote

aref_geomatik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.01.2004
Ahli No: 6458
Posting: 78
Dari: KB

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-07-05 12:41


Pada 08-07-05 10:40 , SautulJannah posting:

!!! QUOTE !!!

betul tu??...tapi kalau dah pakai tudung tu??...tak payah lah nak buat iklan tu??...yang tak bertudung pulak...buat tambah dosa saja....kesimpulannya....tak payah lah buat iklan syampoo ni...kalau dulu,kaum lelaki saja yang buat iklan syampoo....Kenapa tak teruskan saja...orang lelaki pun guna syampoo juga...


a'a....Kenapa kebanyakan iklan mst model wanita
model laki kan berlambak.... ;-)


-----------------
Berilmu,
Beriman,
Beramal &
Beristiqamah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For aref_geomatikProfil   Hantar PM kepada aref_geomatik   Quote dan BalasQuote

fashihah
Warga Rasmi
Menyertai: 25.06.2005
Ahli No: 16858
Posting: 1
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 08-07-05 13:28


biasa lah wanita kan sudah dieksploitasikan
macam-macam boleh berlaku......

Bookmark and Share

    


  Member Information For fashihahProfil   Hantar PM kepada fashihah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» iklan sunsilk baru?hehehehe...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.247371 saat. Lajunya....