Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air dari gunung, mengalir, berpecah akhirnya bertemu semula di laut
-- Peribahasa Lama

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 39
Ahli: 0
Jumlah: 39




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 15 hari yang lalu
wyd1014: 23 hari yang lalu
haykal77: 31 hari yang lalu
Kakngah: 31 hari yang lalu
lidah-penghunus: 33 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: head n shoulder Kini ku Yakin....


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» head n shoulder Kini ku Yakin....

Please Mendaftar To Post


Oleh head n shoulder Kini ku Yakin....

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 27-05-05 06:39


nampaknya perkembangan realiti show di malaysia amat cepat berkembang...lepas sahaja AF meletup kini ada pula konsep realiti show yg tidak bersifat pertandingan...n saya rasa tv3 dah lama mulakan rancangan sebegini dulu melalui benson n hedges golden dreams....di mana impian para peserta akan direalisasikan....kini timbul balik rancangan macam ni....yg terbaru Kini Ku yakin...sejauh mana keyakinan para peserta diuji....?adakah logic sorang yg pakai tudung study psl fasion designer...n daripada asalnya pakai tdg litup...peserta tunggal yg bertudung tersebut diminta mencuba gaya bienda....patut ke?sy pasti peserta tu pun tak suka diperlakukan macam tu..

Bersama Mu Bintang...satu lagi program yg ada kontranya...apa yg bagus sy nampak masa pertemuan peserta dgn Idol yg boleh dijadikan contok...Ogy ahmad Daud....tapi apa yg memalukan bila sorang peserta yg bertudung...dipertemukan dgn Zahid...tak dilepasnya badan zahid tu...menyampah aku tgk..

N yg akan Ke udara...Bersamamu...aku tgk program ni mmg bagus...nk kutip charity...ade ke farid Ridwan ckp program ni nk make sure people derma ikutb saluran betul...selama ni org malaysia silap derma ke?

hmm..terpulang laa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-05-05 11:14




Quote:
apa yg memalukan bila sorang peserta yg bertudung...dipertemukan dgn Zahid...tak dilepasnya badan zahid tu...



alkisahnya tertengok siri bersama zahid tu, rasa meluat sangat, keterlaluan pulak rasanya.. berpeluk peluk.. malu sangat bila muslimah bertudung buat macam tu.. sampai mak pun kata, getiknya budak nii.. zahid tak ada apa2, dia pulak lebih sudu dari kuah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-05-05 12:28


Quote:

alkisahnya tertengok siri bersama zahid tu, rasa meluat sangat, keterlaluan pulak rasanya.. berpeluk peluk.. malu sangat bila muslimah bertudung buat macam tu.. sampai mak pun kata, getiknya budak nii.. zahid tak ada apa2, dia pulak lebih sudu dari kuah..



Ooooo tertengok rupanya!!! ingatkan saja2 nak tengok! Mak pun tgk jugak?..ish...ish...ish...

[ Posting ini telah di edit oleh: mawa pada 2005-05-27 12:32 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-05-05 14:37




iya mawa, ana tertengok, tengah tukar channel.. kebetulan mak pun ada sama disebelah.. tak kan nak cerita secara terperinci pulak.. jangan marah, bahasa itu bangsa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 27-05-05 15:11




Head And Shoulder...Kini Ku Yakin <---- yakinla sangat menayang rambut tu...cantik sangat ke rasenye dok mengerbangkan rambut (bagi peserta yang tak bertudung)...

- Hmm..belum jelas lagi macamana cara program ini dijalankan...dah tau nanti tau la nak sesah² ape kat posting ni...


::: Mendermalah untuk memajukan dan memantapkan lagi Portal Ukhwah kesayangan kita :::



-----------------
Seni Khat Warisan Islam @ callidesign™
Flickr™

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-05-05 15:15


takpe la diorang yakin...diorang yakin dengan membuka rambut tu maka akan diiktiraf ke seluruh pelosok dunia walaupun Allah tak iktiraf...tu pasal diorang yakin yang diorang nak dosa

Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 27-05-05 15:26


rasenye sume org tau program camnie salah satu taktik utk tarik perhatian org ramai beli produk mereka.Dah terang lagi bersuluh yg mereka berlumba2 utk bersaing dgn produk syampu yg lain.

What must we do?? membantah?sape la nak dgr suara kite nih...

Bab muslimah bertudung tapi berkelakuan x sepatutnya,emh...dah jadi perkara biasa skrg,kan?

Islam Hadhari!!!! kenapa hanya pada nama & laungan saja???

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

Nurul_Amin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2005
Ahli No: 16689
Posting: 311
Dari: Terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 27-05-05 16:00



Itulah salah satu cara syaitan nak menghancurkan anak adam dan ornag muslim

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurul_AminProfil   Hantar PM kepada Nurul_Amin   Pergi ke Nurul_Amin's Website   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 27-05-05 16:08




uhuhuuu... jarangnye tgk tv.. asyik dok ngadap pc memanjang... lelama pc pun naik boring nengok muko den ni haa... apa dah takde muke lain gamaknyee.. hehe..

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-05-05 16:10


kesian..budak kurang akal nak cepat glamerrrr....

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-05-05 16:10


kesian..budak kurang akal nak cepat glamerrrr....

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

puteri_aishah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.04.2005
Ahli No: 15657
Posting: 54
Dari: Kelate - KL

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-05-05 16:19




erm skang ni banyak rancangan yg sengaja nak menjatuhkan maruah orang islam..kalo sahabat perasan dalam explorace yg lepas ada pasangan kembar pompuan kan...one of them sebenarnya pakai tudung, tp bile masuk explorace bukak tudung plak..lebih dr tu pon ade..camane tu...tu sume keje kotor media la nak carik duit tapi menjatuhkan maruah islam terang terangan..mengaku plak die islam hadhari...tp alhamdulillah pada rancangan akhir explorace tu budak tu dah pakai tudung balik....saya doakan dia sentiasa menjaga pakainya...menjaga aurat dan menjaga maruah sebagai wanita Islam. Semoga kita semua sentiasa berada dalam ingatan dan iman kepada Allah. amin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_aishahProfil   Hantar PM kepada puteri_aishah   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-05-05 18:07


Reti pulak pc tu boring tgk muka org.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-05-05 18:35


tak tengok citer tu. tak minat dgn reality show. sbb realiti selalunya menyakitkan.
p/s: suka fiksyen biasa dan siri detektif.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-05-05 18:48


biasalahkan..sesetengah pihak ni mcm pengiklan2 syampu nak tarik pelangaan dari golongan yang bertudung..iyelah, nak tunjukkan kalau pakai syampu dier pakai tudungpun tak ade masalah, rambut still elok..ntahla..padahal kalu kita kaji balik sebab apa Tuhan suruh tutup aurat tuh...

1.Pakai tudung: pelikla, kenapa yang ada mslh rambut luruh, rambut rosak, yang teruk2, semua yg tak pakai tudung, dari barat, amarika, dsb..tak pernah dngr jadi isu antarabangsapun pasal rambut dtg dr afghan ke, iran ke, iraq ke...

2.Pakai seluar pendek : pelikla, main bola sepak, jatuh terguling bahu dulu ke bawah..tak tercedera plak bahu tu..biasanya yang cedera ialah 'kepala'...kepala lutut..

maaf, dah keluar topik

Bookmark and Share

    


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

la
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.04.2005
Ahli No: 15596
Posting: 173
Dari: di bumi yang nyata

malaysia  


posticon Posting pada: 27-05-05 19:13


inilah rakyat Malaysia nak senang cepat jer.

Bookmark and Share

    


  Member Information For laProfil   Hantar PM kepada la   Quote dan BalasQuote

tuyup
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6548
Posting: 211
Dari: kota bharu & BTHO, Cheras~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-05-05 20:32


mawa...

the real critic person...
hahaha...
respek ar kat hang...



Bookmark and Share

    


  Member Information For tuyupProfil   Hantar PM kepada tuyup   Pergi ke tuyup's Website   Quote dan BalasQuote

MeowHidayah
WARGA SETIA
Menyertai: 30.07.2003
Ahli No: 2702
Posting: 1171
Dari: Di bawah kerajaan langit

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 27-05-05 21:48


Quote:

On 2005-05-27 18:07, mawa wrote:
Reti pulak pc tu boring tgk muka org.....



intelligent pc..

-----------------
Ke arah memantapkan 'Aqeedah Tauhid... mendidik JIWA HAMBA...



Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowHidayahProfil   Hantar PM kepada MeowHidayah   Pergi ke MeowHidayah's Website   Quote dan BalasQuote

mawa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10790
Posting: 872
Dari: Atas Angin

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-05-05 22:31


KINI KU YAKIN.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaProfil   Hantar PM kepada mawa   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 28-05-05 01:26


pada saya reality show mmg best....tapi lebih baik kita biar non muslim je masuk....kalau tak silap mahadi dalan Kini Ku yakin tu student LAW kat UIA...macam mana dia boleh biar a chinese gul dandan rambut dia...

Apa pun tunggukan kemunculan Aspirasiku...one of my favourite program...

Malaysian Top Host pun ok gak...cume kena lebih realistic....

kalau kat hollywood...kalau program reality mmg reality betul...sbb tu kalau ada sex action between contestants pun derang shot(survivor 1)...sampaikan Paula Abdul pun kantoi...huhu

namun...mampukah program realiti ni betul2 realiti di malaysia?

sejauh mana rakyat malaysia tahap realiti sesuatu program....?

p/s:janji aku semua realiti show....





Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

afiqah_afaf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2004
Ahli No: 11586
Posting: 238
Dari: mansoura

egypt  


posticon Posting pada: 01-07-05 15:48


:-( sedih dengan manusia skarang


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For afiqah_afafProfil   Hantar PM kepada afiqah_afaf   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 16:04


kes zahid tak tengok pula...
dan tau tau pula..

head & shoulder tengok lah... ;pergi
tapi sedih lah dengan manusia sekrang ini..
sanggup korbankan agama demia kepentinagn dunia yang sementara
tengok juga aksi peserta lelaki yang bertemu dengan artis (xingat lah nama apa).
geli geleman ..
minta simpang laa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.13955 saat. Lajunya....