Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-06-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kami disuruh oleh Rasulullah agar menaburkan debu tanah ke muka orang yang memuji-muji dan mengampu-ngampu.
-- -- Hadis riwayat Imam Ibnu Majah

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ekonofrian
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43091

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
khairol_leo: 10 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 15 hari yang lalu
Gordon29: 22 hari yang lalu
alexanderwathern: 25 hari yang lalu
ekonofrian: 29 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Psychology..sape amik?


Carian Forum

Moderator: Administrator, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Psychology..sape amik?

Please Mendaftar To Post


Oleh Psychology..sape amik?

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 26-05-05 12:26


saya amik psychology kat UIA Gombak..sebenarnya Bachelor of Human Sciences in Psychology..hmm..anda?

Bookmark and Share

  


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

sweet_srikandi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 13007
Posting: 88
Dari: cheras

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-05-05 12:30


SAYA IRK...
INSYAALLAH MINOR PSYH...

-----------------
sweet_srikandi

Bookmark and Share

  


  Member Information For sweet_srikandiProfil   Hantar PM kepada sweet_srikandi   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 26-05-05 17:11


nampaknya tak ramai yg amik psychology...aku sorg je yg amik,yg lain medicine,engineering...sian aku

Bookmark and Share

  


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

beecological
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14621
Posting: 250

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 26-05-05 17:15


saye amek....amek bace buku...hehehehe...'psikatri-perubatan,undang2 dan masyarakat'

bess tak bidang nih??skop kerjaya meluas tak??

Bookmark and Share

  


  Member Information For beecologicalProfil   Hantar PM kepada beecological   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 26-05-05 17:17


sebenarnya rezki Allah tentukan..tp apa2pun skopnye mmg agak luas jgk sbb forensic psychology deal ngn undang2...blh jd mcm2...saya pun tak tau sgt psl keje...cume agak tau psl skop study die...
beecological amik apa katne?

Bookmark and Share

  


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 26-05-05 17:18


sori2 ingatkan tgh kat dlm posting forensic psychology..sori2..kalu keje kat dlm psychology byklaa,sbb ada byk branches bwh psychology mcm forensic psychology,educational/women/child/comparative/etc....

Bookmark and Share

  


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-05-05 13:50



sy ambik diploma psikologi&kaunseling Minor pengajian islam....
sronok belaja psikologi ni...ada banyak cabangnya..
antaranya psikologi personaliti,psikologi organisasi&industri,psikologi pendidikan,psikologi sosial dan yg paling susah skali prinsip teori kaunseling...hah bab ni kene banyak hafal teori skit...paling seronok bila belajar subjek kaunseling.kemahiran asas teknik kaunseling amat dititik beratkan...teringat masa stdy dulu2...member kat kolej suka sangat bila ambik subjek psikologi perkahwinan,coz subjek ni cukup popular n senang nak target...

Bookmark and Share

  


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 28-05-05 14:28


Naza nak specialize dlm bidang apa nanti? saya nak specialize dlm Forensic Psychology kalau Allah izinkan...doakan saya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-05-05 11:46


saya ambik psikologi...minir peng.islam so apa yang saya boleh buat

keistimewaan bidang psikologi amat banyak

1. Kerajaan memerlukan 8000 kaunselor yang masih tidak di isi kekosongan jawatan

2. bidang pendidikan amat memerlukan bidang psikologi

3. juga bidang kedoktoran memerlukan

4. dlll

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 29-05-05 11:47


mana addey dpt sume info tu? menarik betul...kalu betul,itu blh dijadikan argument utk org yg suke sgt tanya keje apa blh dpt kalu amik bende alah ni..

Bookmark and Share

  


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

abdulmahadi
Warga Rasmi
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15935
Posting: 1
Dari: nurshabab

Pahang  


posticon Posting pada: 29-05-05 12:53


Sy pun amik dip psikologi&minor pgajian islam. Naza firman dgn eddy tu satu kolej ngan saya. sronok blajar psikologi sbb bleh djadikan praktikal hidup.

Bookmark and Share

  


  Member Information For abdulmahadiProfil   Hantar PM kepada abdulmahadi   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 29-05-05 13:24


rupanya ramai gak yg amik psychology...sesape yg berminat kat psychology,bolehlah menjawab kat posting ni...err..naza,addey ngn abdulmahdi amik psychology dlm diploma ke degree?
nanti nak specialize apa nanti?

Bookmark and Share

  


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

SystemOfAdown
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.04.2004
Ahli No: 8466
Posting: 160
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-05-05 14:02


Aku pun ambik psychology kat UIA. Err,aku nak specialize dalam bidang perkebunan dan perhutanan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For SystemOfAdownProfil   Hantar PM kepada SystemOfAdown   Pergi ke SystemOfAdown's Website   Quote dan BalasQuote

mubtasim
Warga Rasmi
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16652
Posting: 0
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 29-05-05 15:19


...

ana pun amik psych gak..tapi minor la..ingtkan nak sambung dalam psych gak..
ana mmg minat bidang ni..mencabar...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mubtasimProfil   Hantar PM kepada mubtasim   Quote dan BalasQuote

tru_frnshp
WARGA SETIA
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16128
Posting: 539
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 29-05-05 15:25


systemofadown..mana ada specialization dlm perhutanan ngn perkebunan..itu architecture adala..wat lawak plak..menjadi plak tu lawaknyer

err,systemofadown,boleh kenal tak..ni yg best ni sbb ada yg sama university pastu minat bende sama ni...hehehe..tinggal mahallah mana?

Bookmark and Share

  


  Member Information For tru_frnshpProfil   Hantar PM kepada tru_frnshp   Quote dan BalasQuote

abdulmahadi
Warga Rasmi
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15935
Posting: 1
Dari: nurshabab

Pahang  


posticon Posting pada: 31-05-05 10:58


kami buat diploma jee...klu bleh nk smbung bidang bimbingan &kaunseling..mungkin kaunselor sekolah la pilihan.Nk jadi kaunselor kene ade ijazah.Mmg sangat seronot blajar dlm bidang ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For abdulmahadiProfil   Hantar PM kepada abdulmahadi   Quote dan BalasQuote

SystemOfAdown
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.04.2004
Ahli No: 8466
Posting: 160
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-06-05 10:02


I malu nak bagitau, I ni pemalu orangnya, hik hik hik. / Muahaha

Bookmark and Share

  


  Member Information For SystemOfAdownProfil   Hantar PM kepada SystemOfAdown   Pergi ke SystemOfAdown's Website   Quote dan BalasQuote

beecological
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14621
Posting: 250

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 26-06-05 17:44


assalamualaikum...
fuH!!!penat berlari ini...engatkan topic ini dah elang..ngehngehngeh!!! :-P
erm,peh baca buku pskilogi dan undang2 islam,saye trus jatuh cinta nak ambil bidang psikologi...tapi,apakan daya,saya dapat bidang engin....erm,,,ada beberape perkara yang saye pening le bila baca tang psikologi,TERUTAMA tang teori...
boleh tak sape2 yang major/arif dalam bidang ini terangkan saye pasal teori sigmund freud itu?kurang paham le...saye di cc ini,lupa pula nak bawak buku tu,kalau tak boleh juga saye letakkan beberape teori yang dah berkali2 kuulang baca still tak paham......
minta jasa baik,same2 kongsi ilmu deh?...biau dalam bidang apa sekali pun dari engin hatt perhutanan,psikologi tetap dalam ingatan....huhuhuhuhu~

Bookmark and Share

  


  Member Information For beecologicalProfil   Hantar PM kepada beecological   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.121398 saat. Lajunya....