Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Layang-layang naik ke udara kerana menentang angin bukan kerana mengikut arah angin

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: studiosmilesnyc
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43104

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 32
Ahli: 0
Jumlah: 32




  Yang Masuk Ke Sini
studiosmilesnyc: 1 hari, 12 jam, 45 minit yang lalu
dentistinhouston: 1 hari, 14 jam, 41 minit yang lalu
ezequielvince: 1 hari, 16 jam, 2 minit yang lalu
shanejohnson: 5 hari yang lalu
wadud: 10 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 27 hari yang lalu
muslimin23: 29 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Ayam dan Manusia


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Ayam dan Manusia

Please Mendaftar To Post


Oleh Ayam dan Manusia

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-05-05 15:38


Amacam? Pernah belajar subjek Alam dan Manusia masa darjah 4 sekolah rendah dulu? Dah tentu seronok kan? Macam-macam ada... Sekarang tahukah anda ada satu lagi subjek kembar kepada Alam dan Manusia??? Jom kita belajar tentang Ayam dan Manusia...


Ibu Ayam....

Pada ayam:

Sifat kasih sayang seekor ibu ayam mengorbankan dirinya untuk mempertahankan anak-anak ayamnya. Ibu ayam juga lah yang mengeramkan telur ayam sebelum keluar anak ayam...

Pada Manusia:

Manusia ibu ayam bukan berkorban, tapi mengorbankan anak-anak ayamnya untuk kepentingan kemewahan semata-mata.. Ibu ayam ini tidak mengeramkan anak-anak ayam, tapi melepaskan anak-anak ayamnya untuk jadi habuan ayam-ayan jantan tak guna!!


Kaki ayam...

Pada ayam:

Takdelah berharga sangat kaki ayam nie.. Kalau kaki ayam goreng kat pasar malam tu seringgit dapat lima je... memang tak kenyang makan pun...

Pada manusia:

Berkaki ayam bukanlah meminjam kaki ayam untuk dipakai, tapi bermakna anda tidak berduit nak beli selipar atau pun baru balik solat jumaat di Masjid Negara.... [kasut mahal anda kena cilok la tu... ]

Bulu ayam...

Pada ayam:

Wuisy sangat penting untuk kemandirian hidup ayam-ayam.. bulu ayam ibarat baju sejuk untuk ayam.. tanpanya malulah ayam, nampak habis auratnye... ehehehe

Pada manusia:

Bulu ayam hanya dibuat hiasan pada pakaian sahaja, tak pun buat topi jer... paling tragis, buat sapu habuk kat umah jer... [sedih kalau ayam tahu... ]

Tidur ayam...

Pada ayam:

Amat penting walau pun sekadar bertenggek atas dahan pokok.. janji lena...

Pada manusia:

Juga amat penting untuk mengorek rahsia roommate anda mengumpat tentang diri anda... dengan buat-buat tido ayam, anda dapat mendengar apa yang dikutuknya tentang anda...

Tahi ayam...

Pada ayam:

Tak penting langsung... buang karen jer simpan dalam perut... lebih baik buang... tp mesti berhati-hati.. kalau buang kat atas lantai umah, nescaya akan dipelangkung dengan penyapu...

Pada manusia:

Sangat penting, selain dibuat baja pokok durian belakang umah, tahi ayam juga boleh dibuat senjata menghalau musuh... tapi awas.. kalau anda dalam wudhu.. tahi ayam boleh membatalkan wudhu anda dengan serta merta..


Sekian......



-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

[ Posting ini telah di edit oleh: Meow pada 2005-05-19 15:41 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-05-05 19:24



Oh macam tu ker?

Bookmark and Share

    


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 19-05-05 20:05


Quote:
Pada manusia:

Juga amat penting untuk mengorek rahsia roommate anda mengumpat tentang diri anda... dengan buat-buat tido ayam, anda dapat mendengar apa yang dikutuknya tentang anda...



boleh tau samada rumate kita ni talam dua muka atau 12 muka

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

tsuraya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.05.2005
Ahli No: 16335
Posting: 58
Dari: Muar

Johor  


posticon Posting pada: 22-05-05 12:49




cerita yang menarik..
satu contoh cerita yang menunjukkan ...

sesuatu perkara atau benda yang dipandang remeh atau tidak bernilai pada kita...

mungkin...

ianya sangat berharga dan penting untuk org lain....

Bookmark and Share

    


  Member Information For tsurayaProfil   Hantar PM kepada tsuraya   Pergi ke tsuraya's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-05-05 23:06


menarik

-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

uhud147
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15907
Posting: 143
Dari: Kota Kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 24-05-05 23:44


heheheh....sabo je la!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For uhud147Profil   Hantar PM kepada uhud147   Quote dan BalasQuote

SyahPaat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3445
Posting: 101
Dari: KUALA SELANGOR

Selangor  


posticon Posting pada: 24-05-05 23:48




Bookmark and Share

    


  Member Information For SyahPaatProfil   Hantar PM kepada SyahPaat   Pergi ke SyahPaat's Website   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 26-05-05 06:00


pas mal

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 26-05-05 11:28



ayAm kAmPuNg vs bUaYA tEmbAgA

best ker????





Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

virtualmovement
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7206
Posting: 141
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-07-05 18:21


ye ke tahi ayam boleh membatalkan wuduk?yang ana tau,najis tak membatalkan wuduk,tapi hanya membatalkan sembahyang(jika terkena ketika sedang bersembahyang)..mohon penjelasan-..

Bookmark and Share

    


  Member Information For virtualmovementProfil   Hantar PM kepada virtualmovement   Pergi ke virtualmovement's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 08-07-05 19:22


hik... :lol: :lol: :lol:



Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.117807 saat. Lajunya....