Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Sesungguhnya kebajikan itu memberi cahaya kepada hati, kemurahan rezeki, kekuatan jasad dan disayangi oleh makhluk yang lain. Manakala kejahatan pula boleh menggelapkan rupa, menggelapkan hati, melemahkan tubuh, sempit rezeki dan makhluk lain mengutuknya
-- Ibnu Abbas

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 68
Ahli: 0
Jumlah: 68




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 19 jam, 27 minit yang lalu
wyd1014: 8 hari yang lalu
haykal77: 17 hari yang lalu
Kakngah: 17 hari yang lalu
lidah-penghunus: 18 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Apa Kes?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Apa Kes?

Please Mendaftar To Post


Oleh Apa Kes?

suntikan_srikandi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16483
Posting: 95
Dari: Selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-05-05 02:23



Malaysia umpama tamadun nyanyuk sudah
terlupa lagi alpa. Sejarah 1511, mungkin berulang
kerana kala itu Melaka terkelap mata hilang lading
perinya....yelah orang Melaka dulu diserang kala
rakyatnya sibuk bergoyang punggung, ralit
berdongdang sayang. kini malaysia leka melatih
bakat2 baru nak asuh biar pandai melalak. bukan
asuh pandai mempertahankan negara. suka sgt
sumenyer...terutama remaja, tak sedar2 negara di
ambang kehancuran...konsert bersepah2, apa
kes? yelah bergembiralah sume, mane tau sat lagi
giliran kita plak kena serang atau bala lain datang
lagi kang tak sempat plak nak enjoy, ye tak?
sori...bkn niat nak kata sesapa tp terlalu sedih dgn
keadaan sosial kini...kalo Nabi Muhammad masih
ada tentu menangis baginda lihat umat dia yang
makin tak sedar diri....maafkan ana, yg baik itu
dari Allah yang buruk dr ana sendiri...ana dhaif dan
kerdil...ilalliqa'..


Bookmark and Share

    


  Member Information For suntikan_srikandiProfil   Hantar PM kepada suntikan_srikandi   Pergi ke suntikan_srikandi's Website   Quote dan BalasQuote

tuyup
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6548
Posting: 211
Dari: kota bharu & BTHO, Cheras~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-05-05 02:34


masyaallah...

wassalam

membangun bersama islam

Bookmark and Share

    


  Member Information For tuyupProfil   Hantar PM kepada tuyup   Pergi ke tuyup's Website   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-05-05 02:37




Malaysia sekarang sedang giat menggilap bakat2 untuk menjadi penghibur... apa faedahnya? berebut-rebut untuk mencipta penghibur???

kenapa tak berebut-rebut untuk melatih rakyat menjadi dai? mempelajari ilmu agama???


-----------------
Ya Allah. Permudahkanlah bagi kami segala urusan kami (lebih-lebih lagi urusan perjalanan rohaniah menuju Allah) berserta kerehatan bagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-05-05 02:48


hisk².. ape kes..
nak cari bala betul..
islam hadhari ni...


-----------------

...:::saLam ukhwah dari peaCe™:::...


Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 19-05-05 09:33


ermmm,islam hadhari???? yg bangangnya rakyat malaysia pun ada yg menyokong usaha menggilap bakat ni..tu yg susah...sykt tv do it for money, kerajaan pulak menggalakkan...apapun rakyat perlu sedar dan tidak leka dgn agenda ini

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

Syahmushroom
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.11.2003
Ahli No: 5132
Posting: 478
Dari: earth

japan  


posticon Posting pada: 19-05-05 10:06


macam mana nak sekat rakyat duk kat Islam Hadhari ini agama baru ntahla kan kan

-----------------
http://singabeng.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyahmushroomProfil   Hantar PM kepada Syahmushroom   Pergi ke Syahmushroom's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 19-05-05 10:47


adakah ini semua termasuk dlm konsep islam hadhari?
ni dah melampau hiburan sana sini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

ndyna
Warga Rasmi
Menyertai: 22.07.2004
Ahli No: 10235
Posting: 6

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-05-05 17:46


Islam tetap islam....
Dari dulu pun Islam....
Dgar cita JAKIM nak adakan kod etika berpakaian artis...dgar cite laaa...tapi tak tau la skrg..
sbb dah senyap jee....
ape pendapat forumers sekaliaan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For ndynaProfil   Hantar PM kepada ndyna   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.120352 saat. Lajunya....