Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Perbezaan antara orang yang berjaya dengan orang yang gagal terletak pada rohaninya. Apa yang difikir menentukan apa yang akan dicapai.
-- Hamka

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 36
Ahli: 0
Jumlah: 36




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 jam, 11 minit yang lalu
budakbesar: 6 hari yang lalu
azemi: 10 hari yang lalu
Firdaus15: 17 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 20 hari yang lalu
secureofficemovers: 21 hari yang lalu
Naqiu: 27 hari yang lalu
nawfaa79: 28 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Kalau jumpa hantu....


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Kalau jumpa hantu....

Please Mendaftar To Post


Oleh Kalau jumpa hantu....

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-05-05 01:53


Tak tau la kalau lawak nie dah di post kat ukhwah nie... sy dpt dlm email je baru2 nie...


Tips bila terserempak dengan hantu
Apa yang perlu kita buat bila terjumpa dengan hantu di tengah jalan... perlulah kita lari pecut atau ucapkan selamat kepada dia.. anyway kat bawah ni ada tips untuk korang semua.. enjoy it..


Pocong
Hantu yang berbungkus macam lepat pisang baru masak ni memang mudah cari kelemahannya. Kita hanya perlu bukak tali pengikat di atas kepalanya dan tarik kain balutannya. Sudah tentu dia akan berasa malu kerana dia tidak pakai apa-apa pun, selain kain kapan pembungkusnya tu.

Langsuir
Dia ni suka pandang muka kita, jadi beranikan diri anda tenung balik muka dia sambil jelir-jelir lidah. Kalau tak pun tunjuk cermin muka kat dia, pasti dia tersipu-sipu malu.

Pontianak
Hantu yang suka ketawa. Kalau terserempak dengan dia, kita pun mestilah ketawa sama. Kalau boleh kita cuba mengilai lebih kuat dari dia, tentu dia boring.

Hantu Raya
Hantu ni suka beraya dan suka menyamar jadi tuan dia. Cara mengalahkannya, senang aje, sambutlah hari raya tiap kali jumpa dia, bagi duit raya, ajak main meriam buluh, suruh kacau dodol atau jaga lemang. Tentu dia tak kacau kita sebab banyak kerja dan aktiviti lain dia nak buat.

Hantu Galah
Hantu ni la yang paling tinggi di muka bumi. Kalau terjumpa dia, kita hendaklah meniarap. Pasti dia tak perasan kita ada di situ.

Jerangkung
Dia ni ada kulit tapi nipis. Tinggal rangka saja, dan paling mudah untuk menewaskannya. Kita hanya perlu tunjal dahinya dengan telunjuk dan lihat gerak-gerinya mengimbangi badan untuk berdiri tegak.

Toyol
Lagi senang kalau nak kalahkan dia, bagi duit satu sen berguni-guni..nanti dia ingat duit emas, lepas tu dia pikul bawak balik bagi tuannya...lepas tu sah-sah lah dapat penampau Jepun dari tuannya kerana mana nak tukar duit satu sen banyak2 tu...

Hantu lepak
Yang ni payah sikit nak cakap sebab, hantu-hantu ni cam korang lerrr..takder kerja lain asyik lepak jer, lepas tu melayari internet.....macam sekarang nih..sah-sah tengah baca ARTIKEL nie.......macamana nak jawab.....korang sendiri gak jadik hantu..jadi bawak-bawaklah menjawab sendirik yerk..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-05-05 08:11




hantu hanya wujud apabila pemikiran anda telah dikuasai oleh syaitan,,...

yakinlah anda bahawa walau telah betul2 jelmaannya di hadapan anda IA TIDAK SEKALI-KALI DAPAT MEMUDHARATKAN ANDA melainkan jika anda takut kpd jelmaan itu.

Jumpa hantu, jerkah shj kuat2 @ cabar hantu tu utk berlawan dengan anda...

TQ.

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

  


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-05-05 09:07



tak sanggup la nak bertindak mcm tu...
tgk hantu pun dah berpeluh2...

Bookmark and Share

  


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-05-05 11:34




takut Hantu lepak ..sbb rase cam nak join skali lepak tuh

-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-05-05 13:34


wat pe nak takut hantu... rilek je.

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

GHAIZAH_8485
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.01.2005
Ahli No: 13898
Posting: 140

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 19-05-05 13:42


macam mana pula hantu kutu rayau yerk????????

Bookmark and Share

  


  Member Information For GHAIZAH_8485Profil   Hantar PM kepada GHAIZAH_8485   Quote dan BalasQuote

la
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.04.2005
Ahli No: 15596
Posting: 173
Dari: di bumi yang nyata

malaysia  


posticon Posting pada: 19-05-05 14:10


hahahahahaha
lawakgiller ah

Bookmark and Share

  


  Member Information For laProfil   Hantar PM kepada la   Quote dan BalasQuote

kinobaik
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16191
Posting: 377
Dari: Rumah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-05-05 14:50


disebabkan saya memang tgh cuti skrg nih, memang lepak je dpn pc. Tapi ni lebih baik dr lepak kat One Utama atau Mid Valley atau mana2 shopping complexes....eheh..marila beramai2 lepak kat ukwah.com. hehehe. sambil2 sambung cerpen n join forum..

-----------------
We are the youth
Let us Bring Islam Back
We did it in the past
So let us do it again



Bookmark and Share

  


  Member Information For kinobaikProfil   Hantar PM kepada kinobaik   Pergi ke kinobaik's Website   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-05-05 15:09


suka tips kalau terjumpa pontianak dgn hantu galah, heh heh...

Bookmark and Share

  


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-05-05 15:40


saya sependapat dengan kuahdurian..



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-05-05 19:21



Tips yang menarik. Meow amalkan ke? Jadi tak?

Bookmark and Share

  


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-05-05 21:03


Quote:

On 2005-05-19 19:21, SHAMR wrote:

Tips yang menarik. Meow amalkan ke? Jadi tak?



wuih mesti la.. petua turun temurun nie... paling manjadi buat kat jerangkung... sampai subuh tak bleh berdiri tegak....


p/s: Ya Allah selamatkan daku dari gangguan Jerangkung dan tentera-tenteranya....

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

SyahPaat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3445
Posting: 101
Dari: KUALA SELANGOR

Selangor  


posticon Posting pada: 19-05-05 22:15





Boleh percaya ker?

Bookmark and Share

  


  Member Information For SyahPaatProfil   Hantar PM kepada SyahPaat   Pergi ke SyahPaat's Website   Quote dan BalasQuote

mariana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12405
Posting: 148

Johor  


posticon Posting pada: 19-05-05 22:32


hahaha...tak bley handle klu nak ikut sume tips ne.. agak balik umah trus jd sewel..

Bookmark and Share

  


  Member Information For marianaProfil   Hantar PM kepada mariana   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-05-05 08:42


huhu..ngarut molek
nakal hatu dia..huhu

-----------------

...:::saLam ukhwah dari peaCe™:::...


Bookmark and Share

  


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

GHAIZAH_8485
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.01.2005
Ahli No: 13898
Posting: 140

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 24-05-05 10:59


sape2 yang terjumpa hantu sperti yang tertera kat atas tu...kim salam yerk....lama tak ziarah diorang....dekat 20 tahun...apa khabar dirang yerk....

Bookmark and Share

  


  Member Information For GHAIZAH_8485Profil   Hantar PM kepada GHAIZAH_8485   Quote dan BalasQuote

uhud147
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.04.2005
Ahli No: 15907
Posting: 143
Dari: Kota Kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 24-05-05 23:53


ceehh...meow!!!!!!!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For uhud147Profil   Hantar PM kepada uhud147   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 27-05-05 15:15


aa'lah..fahmi,fahmi..tak habis2 awak ni lawak betul

Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 27-05-05 18:55




Bookmark and Share

  


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

mukhasah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.05.2004
Ahli No: 9053
Posting: 109
Dari: atas bumi bawah langit

guineabissau  


posticon Posting pada: 30-05-05 21:09


tak yah baca ayat kursi ker ...atau apa2 ayat quran...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukhasahProfil   Hantar PM kepada mukhasah   Quote dan BalasQuote

daezy
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.10.2004
Ahli No: 12136
Posting: 31
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-07-05 18:56


boleh pakai tu...tapi kalau jumpa hantu jepun macam mana pulak yerk...kena bawak senapang ke?? :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For daezyProfil   Hantar PM kepada daezy   Quote dan BalasQuote

syadia
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.06.2006
Ahli No: 24691
Posting: 23
Dari: di mana-mana saja

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-06-06 18:44


bagus betul tips ni.................
boleh dijadikan panduan kalau jumpa!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For syadiaProfil   Hantar PM kepada syadia   Quote dan BalasQuote

syadia
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.06.2006
Ahli No: 24691
Posting: 23
Dari: di mana-mana saja

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-06-06 18:44


bagus betul tips ni.................
boleh dijadikan panduan kalau jumpa!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For syadiaProfil   Hantar PM kepada syadia   Quote dan BalasQuote

syauqahaziqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.08.2005
Ahli No: 18509
Posting: 259
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-06-06 21:31


ha..............ha..........
lawaknya.............

Bookmark and Share

  


  Member Information For syauqahaziqahProfil   Hantar PM kepada syauqahaziqah   Quote dan BalasQuote

syadia
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.06.2006
Ahli No: 24691
Posting: 23
Dari: di mana-mana saja

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-06-06 11:45


haha

Bookmark and Share

  


  Member Information For syadiaProfil   Hantar PM kepada syadia   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 13-06-06 00:16


hehe
saya dah try...memang menjadi juga
:-di

Bookmark and Share

  


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

ilhammusafir
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20222
Posting: 361
Dari: SeGaMat_JoHoR

Johor  


posticon Posting pada: 13-06-06 05:23


moga-moga sang meow ni jumpalah semua dengan hantu2 tu.....aminnnnnnnn

Bookmark and Share

  


  Member Information For ilhammusafirProfil   Hantar PM kepada ilhammusafir   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-06-06 08:32


Assalamualaikum...

emmm:) macam-macam...:):):)

Kalau boleh,tak nak jumpa hantu..
tapi pernah ana kejar hantu..nak kacau orang..tak suka..geram..!!

..takut juga..tapi ALLAH lebih berkuasa atas segalanya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

fadzlyz
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2006
Ahli No: 24451
Posting: 639
Dari: cheras

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-06-06 09:13


sapa nak jumpa hantu tu?
boleh ana tunjukkan................betul ni!

Bookmark and Share

  


  Member Information For fadzlyzProfil   Hantar PM kepada fadzlyz   Quote dan BalasQuote

nurazyyati_83
Warga 3 Bintang
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17466
Posting: 125
Dari: dunia yang fana

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-06-06 10:59


macam-macam la budak2 ni.....('',)..hah, kalau jumpa hantu wak lampor (dalam ujang) pula bagaimana? hantu ni suka ubah tempat orang tidur....tapi,confirm la tak jumpa kan

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurazyyati_83Profil   Hantar PM kepada nurazyyati_83   Quote dan BalasQuote

ilahnurani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2005
Ahli No: 21425
Posting: 164
Dari: Kuantan,Pahang Darul Makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-06-06 11:03


confirm terus pengsan kalau jumpa hantu2 ni..tengok cerita hantu dalam tv pun
dah takut...hehe..seramnyeee....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ilahnuraniProfil   Hantar PM kepada ilahnurani   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-06-06 21:41


hantu lepak yang tak tahan tu..macam terkena saja....hehe...lepak depan komputer...

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.150949 saat. Lajunya....