Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 07-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Makin lama kita fikirkan sesuatu, makin malas kita nak buat sesuatu

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 51
Ahli: 0
Jumlah: 51




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 5 hari yang lalu
wyd1014: 14 hari yang lalu
haykal77: 22 hari yang lalu
Kakngah: 22 hari yang lalu
lidah-penghunus: 24 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: macam mana erk!!!!!!~


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» macam mana erk!!!!!!~

Please Mendaftar To Post


Oleh macam mana erk!!!!!!~

sarina_anim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15750
Posting: 59
Dari: IPOH

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-05-05 18:01




ana nak tanya, camne kiter nak tolak cinta seseorang tu dengan cara yang paling baik...
kiter tak nak bg sape2 terluka...
tolong ana....
ana anggap dier tak lebih sebagai seorg kawan, tapi bila dah dilayan lebih sikit mula menaruh hati dan perasaan..

-----------------
biar kita tahu kemana hala tuju yang diingini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sarina_animProfil   Hantar PM kepada sarina_anim   Quote dan BalasQuote

puteri_hudda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15749
Posting: 79
Dari: selama perak

Perak  


posticon Posting pada: 13-05-05 18:12


ana pun tak tau nak bg cadangan tapi bait2 kata ni rasanya kalau difahami maksudnya insyaallah ada mksd tersirat


Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_huddaProfil   Hantar PM kepada puteri_hudda   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-05-05 18:13




pendapat ana mesti ade luka...
tapi tula asam garam kehidupan...
tapi jangan bagi luka tu besar sangat nanti susah nak baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

ana_MUSLIMAH2606
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.03.2005
Ahli No: 15240
Posting: 215
Dari: i`m proud to be MALAYSIAN..

uk   avatar


posticon Posting pada: 13-05-05 19:23


Assalamualaikum wbt

tidak keterlaluan sekiranya ana kata enti sebenarnya sedang bermain dengan perasaan sendiri.jika tidak,masakan enti masih keberatan untuk tinggalkan persahabatan yang dalam tidak sedar mengundang fitnah kepadanya n diri
enti sendiri.

maafkan ana jika telahan ana salah.cuma,situasi yang agak sama pernah ana lalui dulu menyebabkan ana berfikiran begitu.maafkan ana.

cara terbaik,buat keputusan untuk terima atau tidak.
jika enti sudah bertekad untuk tidak menyambut cinta yang dihulurkan,kumpulkan kekuatan untuk mengatakan tidak n seterusnya menerima apa jua risiko darinya.

dalam soal menjaga hati,pastinya enti tidak mahu sahabat enti terluka.tapi,hukum ALLAH itu jelas n selayaknya diutamakan.
bagi ana,tiada istilah 'menjaga hati' dalam menolak cinta.kerana tentunya apabila cinta ditolak,hati mana yang tak kecewa.

jika pilihan enti untuk menyambut cintanya,pastikan ia berjalan atas landasan cinta yang sebenar.yakni memiliki cinta manusia dalam usaha mengejar cintaNYA.

wallahu'alam
moga kita tergolong dalam orang2 yang mendapat petunjuk.

p/s:hawa fitnah terbesar diakhir zaman ini.hati2lah puteri ku...



-----------------
ISLAM is the perfect way to live..

[ Posting ini telah di edit oleh: ana_MUSLIMAH2606 pada 2005-05-13 20:04 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For ana_MUSLIMAH2606Profil   Hantar PM kepada ana_MUSLIMAH2606   Quote dan BalasQuote

salimahbreepbreep
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16212
Posting: 287
Dari: Banting

Selangor  


posticon Posting pada: 14-05-05 00:44


kalau saya, saya akan ckp saya tak selesa nak anggap awak lebih dari seorang kawan... sy suka jadi kwn awk je... yg lain tu saya tak minat. ha! ckp camtu je lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For salimahbreepbreepProfil   Hantar PM kepada salimahbreepbreep   Pergi ke salimahbreepbreep's Website   Quote dan BalasQuote

aquarius_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14613
Posting: 224
Dari: tg karang, selangor...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-05-05 09:34




ana setuju kata zulman..
pasti ada yang terluka..
tapi...kita mungkin ble buat si dier redha dengan keputusan kita, cakapla baik2...anti tak bersedia...


-----------------
[IMG]http://photos.friendster.com/photos/92/17/15417129/9850787836953s.jpg[/IMG]

'ukhwah itu indah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For aquarius_nurProfil   Hantar PM kepada aquarius_nur   Quote dan BalasQuote

Nafizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 15443
Posting: 80
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 14-05-05 10:33


pasti ada yang terluka..
tapi...kita mungkin ble buat si dier redha dengan keputusan kita, cakapla baik2...anti tak bersedia...

ana stuju sgn zulman dan aquarius_nor..
ckp elok2..mmg die akan terluke..tp nti jgk perlu tegs dgn pendirin nti...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NafizatulProfil   Hantar PM kepada Nafizatul   Quote dan BalasQuote

wehdah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13170
Posting: 196
Dari: Ranau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-05-05 11:21


cakaplah bebaik....contohnya saya sayangkan persahabatan ni......saya doakan awak jumpa yang dapat menyayangi awak lebih dari seorang sahabat....saya dah berpunya,hati saya pada orang,tak dapat terima orang lain......

Bookmark and Share

    


  Member Information For wehdahProfil   Hantar PM kepada wehdah   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-05-05 11:36


pernah jg hadapi situasi mcm nie..
mmg ada hati yg terluka...
tp kita kenalah berterus terang drpada kita menipu diri sendiri dan pasangan kita

apa yg saya buat adalah... mencari 'kambing hitam'
-pakat ngan kawan saya dan katakan saya dah ada pasangan yg sesuai...
mmg menjadi (bg sayalah)
wallahu'alam




Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

abderrahman
Warga Rasmi
Menyertai: 14.05.2005
Ahli No: 16518
Posting: 11
Dari: melaka

jordan  


posticon Posting pada: 14-05-05 12:40


assalamualaikum ayyuhal ikhwan! ana nak ucap tq atas pendapat hang pa semua lah.. kat sini ana cuma nak pesan bahawa.. hubungan manusia dengan tuhan ,penentu hubungan manusia sesama manusia, baik nya baiklah buat semuanya.. maka ingat pertolongan Allah itu maha luas.. solat istikharah minta bantuan dan petunujk darinya.. itu terlebih baik.. wallahi fi aunil abdi makanal abd fi auni akhi i... wasalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For abderrahmanProfil   Hantar PM kepada abderrahman   Pergi ke abderrahman's Website   Quote dan BalasQuote

abderrahman
Warga Rasmi
Menyertai: 14.05.2005
Ahli No: 16518
Posting: 11
Dari: melaka

jordan  


posticon Posting pada: 14-05-05 12:40


assalamualaikum ayyuhal ikhwan! ana nak ucap tq atas pendapat hang pa semua lah.. kat sini ana cuma nak pesan bahawa.. hubungan manusia dengan tuhan ,penentu hubungan manusia sesama manusia, baik nya baiklah buat semuanya.. maka ingat pertolongan Allah itu maha luas.. solat istikharah minta bantuan dan petunujk darinya.. itu terlebih baik.. wallahi fi aunil abdi makanal abd fi auni akhi i... wasalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For abderrahmanProfil   Hantar PM kepada abderrahman   Pergi ke abderrahman's Website   Quote dan BalasQuote

sarina_anim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15750
Posting: 59
Dari: IPOH

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-05-05 13:25


syukran atas nasihat antum suma......

-----------------
biar kita tahu kemana hala tuju yang diingini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sarina_animProfil   Hantar PM kepada sarina_anim   Quote dan BalasQuote

sarina_anim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15750
Posting: 59
Dari: IPOH

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-05-05 13:28


syukran atas nasihat antum suma......

-----------------
biar kita tahu kemana hala tuju yang diingini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sarina_animProfil   Hantar PM kepada sarina_anim   Quote dan BalasQuote

sarina_anim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15750
Posting: 59
Dari: IPOH

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-05-05 13:30


syukran atas nasihat antum suma......

-----------------
biar kita tahu kemana hala tuju yang diingini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sarina_animProfil   Hantar PM kepada sarina_anim   Quote dan BalasQuote

sarina_anim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15750
Posting: 59
Dari: IPOH

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-05-05 13:30


syukran atas nasihat antum suma......

-----------------
biar kita tahu kemana hala tuju yang diingini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sarina_animProfil   Hantar PM kepada sarina_anim   Quote dan BalasQuote

sarina_anim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15750
Posting: 59
Dari: IPOH

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-05-05 13:33


syukran atas nasihat antum suma......

-----------------
biar kita tahu kemana hala tuju yang diingini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sarina_animProfil   Hantar PM kepada sarina_anim   Quote dan BalasQuote

sarina_anim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.04.2005
Ahli No: 15750
Posting: 59
Dari: IPOH

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-05-05 13:35


syukran atas nasihat antum suma......

-----------------
biar kita tahu kemana hala tuju yang diingini....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sarina_animProfil   Hantar PM kepada sarina_anim   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.11081 saat. Lajunya....