Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dengan siapa anda bergaul, itulah ganmbaran masa depan anda
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 13
Ahli: 0
Jumlah: 13




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 10 hari yang lalu
aye: 12 hari yang lalu
NisaAdDeen: 35 hari yang lalu
RijaludDeen: 35 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: apekah tanda lelaki tak setia?


Carian Forum

Moderator: Admin, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» apekah tanda lelaki tak setia?

Please Mendaftar To Post


Oleh apekah tanda lelaki tak setia?

fiezs
Warga Rasmi
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16306
Posting: 10
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-05-05 14:13


wahai sahabat sekalian tolonglah bantu saya dalam membincangkannye....

Bookmark and Share

  


  Member Information For fiezsProfil   Hantar PM kepada fiezs   Quote dan BalasQuote

penuntut_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1110
Posting: 180
Dari: Gedung Ilmu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 10-05-05 14:37




Banyak tanda2nya...
Tanda2 perempuan tak setia, taknak tanya sekali ke?

-----------------
.::TERHORMAT DALAM DIAM::.
.::BERANI DALAM SEGAN::.
.::TENANG DALAM RAHSIA::.


Bookmark and Share

  


  Member Information For penuntut_ilmuProfil   Hantar PM kepada penuntut_ilmu   Pergi ke penuntut_ilmu's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-05-05 22:10


lelaki ni golongan yg setia. even kalau laki ni cari lain, dia tetap setia kat yg lama. lain la kalau dah lebih 4. terpaksa reject 1.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-05-05 22:16


Quote:
lelaki ni golongan yg setia. even kalau laki ni cari lain, dia tetap setia kat yg lama. lain la kalau dah lebih 4. terpaksa reject 1.

betul le tu...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-05-05 01:26


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah satu tajuk yang menarik. Bab kesetiaan ni kan abstrak. Manalah kita boleh nampak kecuali kita pasang microphone kat badan dia dan kita dengar apa saja yang dicakapkannya.

Walau apapun sekiranya kita ikhlas dengan pertalian / persahabatan dengan seseorang itu insyaAllah akan dapat merasakan sama ada lelaki tersebut setia atau tidak.

Dan its no big deal kalau dia tak setia kerana bukan ada ikatan apapun lagi dengan kitakan . Jadi yang penting ialah fokus kepada mendapatkan pasangan yang beriman dan soleh dan elak dari mereka yang petah menabur janji-janji manis namun yang tinggal hanya kayu manis saja kot .

Usahlah risau kalau jumpa lelaki tak setia tapi risaulah kalau terjumpa lelaki hidung belang dan juga yang kes habis madu sepah dibuang ni. Waliya zubilahi min zalik.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - a friend in need is a friend indeed

-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-05-05 10:00


camtu ye

Bookmark and Share

  


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

haura_akhas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14612
Posting: 118
Dari: klate

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-05-05 11:32




kenapa fiezs tanya tanda2 lelaki yang tak setia?...kan elok kalo tanya tanda2 lelaki yang setia?

bagi saya, kalo seseorang tu setia dalam agamanya yakni Islam (beriman, bermala, bertakwa), insyaAllah, dia juga seorang yg setia dalam hubungan sesama manusia



-----------------
Pasakkan Iman Untuk Satu Perubahan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For haura_akhasProfil   Hantar PM kepada haura_akhas   Quote dan BalasQuote

espiranza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 935
Posting: 192
Dari: negara akhirat kekal abadi

zambia   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 14:54


ya..thumbs up utk haura_akhas,ana spdpt

Bookmark and Share

  


  Member Information For espiranzaProfil   Hantar PM kepada espiranza   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 15:41


ermm..banyak bg alasan...ade je alasan yg kadang-kadang tak releven..alasan ygfamous..SIBUK laa...tu something wrong somewhere..

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

  


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 15:53


kalu nk tahu tu memang payah,sbb dalaman seseorang tu kita tak tahu macam mana,mungkin klau pandangan luaran tu boleh kita tahu macam mana setia atau tidak..tapi kena teliti betul2 la...nanti pula lain jadinya.... .jadi berusahalah jadi yg terbaik,agar diri jg dijadikan terbaik....faham2 jela...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-05-05 16:42


wbt

hati n perasaan selalu berubah..soal kesetiaan tak ada siapa boleh jangka

Bookmark and Share

  


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-07-05 10:37


tanda lelaki tak setia..
maaflah fiezs....
iman tak dapat nak tolong.....
tapi bagi iman kalau kita nak orang setia dengan kita....
kita terlebih dahulu harus tunjukkan kesetian itu.....
InsyaAllah dia juga akan setia pada kita...

Bookmark and Share

  


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

winna_huwaida
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2005
Ahli No: 17219
Posting: 132

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-07-05 10:49


sejauh mana..kamu semua mengukur kesetiaan..
bagi winna.. setiap orang berbeza bukan penilaiannnya..
andai diri..setia..pasti kasih yang datang jua sesetia anda..



-----------------
aku ada lah aku


Bookmark and Share

  


  Member Information For winna_huwaidaProfil   Hantar PM kepada winna_huwaida   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 12-07-05 16:39


dia ngurat orang lain.

Bookmark and Share

  


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-07-05 19:23


minum arak

Bookmark and Share

  


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

villadesa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17367
Posting: 26

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-07-05 20:06


Kesetiaan tu terletak pada diri sendiri.So tanya lah diri sendiri.Setiakah aku?sejauh mana?

Bookmark and Share

  


  Member Information For villadesaProfil   Hantar PM kepada villadesa   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-07-05 21:09


tanda lelaki tak setia: Suka tukar-tukar hand phone @ no. telefon @ 'tukar2 kereta dalam masa yang singkat'.

Bookmark and Share

  


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-07-05 22:15


ajak `saya` tu untuk kawin....kalau menggelabah...terus tukar topik lain...faham2 jela...lepas itu kalau yang tenang saja bila ditanya macam tu..tenang..perlahan2 jawab...cool...terus kata bila nak pelan..ermm...ok lah tu....tapi ada juga yang pandai berkata2...hati2...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-03-11 17:41


Pada 11-05-05 01:26 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

Alhamdulillah satu tajuk yang menarik. Bab kesetiaan ni kan abstrak. Manalah kita boleh nampak kecuali kita pasang microphone kat badan dia dan kita dengar apa saja yang dicakapkannya.

Walau apapun sekiranya kita ikhlas dengan pertalian / persahabatan dengan seseorang itu insyaAllah akan dapat merasakan sama ada lelaki tersebut setia atau tidak.

Dan its no big deal kalau dia tak setia kerana bukan ada ikatan apapun lagi dengan kitakan . Jadi yang penting ialah fokus kepada mendapatkan pasangan yang beriman dan soleh dan elak dari mereka yang petah menabur janji-janji manis namun yang tinggal hanya kayu manis saja agaknya .

Usahlah risau kalau jumpa lelaki tak setia tapi risaulah kalau terjumpa lelaki hidung belang dan juga yang kes habis madu sepah dibuang ni. Waliya zubilahi min zalik.


Ummi. Janji-janji manis hanya tinggal kayu manis.=)

Apa pun bila ada tidak tahu menghargai, sudah tiada kembali mencari.

Bookmark and Share

  


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.110874 saat. Lajunya....