Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Matinya anak muda itu bukan kerana tergelincir kakinya, tetapi kerana tergelincir lidahnya.
-- Ilham Pujangga

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 49
Ahli: 0
Jumlah: 49




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 27 hari yang lalu
izdham: 36 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 46 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Kenapa lelaki mudah lafaz sayang???


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Kenapa lelaki mudah lafaz sayang???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh Kenapa lelaki mudah lafaz sayang???

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 22:57


Assalammualaikum...
buat sahabat2 didalam ukhuwah...
disini saya ada sedikit persoalan ...tak semestinya kita lalui tp inilah kerap kali kita dengar...
"Kenapa kaum adam nie mudah sangat nak lafazkan kata SAYANG?"
macam dah tak de makna perkataan tu bagi mereka...
so apa pandangan sahabat2 semua...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 23:10




Manusia sangat berbeza antara satu sama lain... tak semua lelaki macam tu... kekadang bile baca luahan wanita tentang cinta nie, rasanya kebanyakannya meragui cinta dan kasih sayang seorang lelaki... seperti wanita bagi lelaki juga sayang tu bukan mainan... kalau setakat main-main tu agaknya ada sesetengah jer yg suka main2 cinta nie sedangkan ramai yg serius... jadi tak adillah kalau nak dikatakan lelaki kurang serius dalam melafazkan kata sayang... atau mungkin konsep sayang bagi seorang lelaki berbeza dengan perempuan?????

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 23:11




sekadar pendapat.....mungkin mereka nak lihat atau nak uji perempuan tu macam mana...tak pun ada diantara mereka tu sememangnya playboy....pada saya sepatutnya perkataan tu dilafazkan pada yang sah menjadi milik kita sahaja...atau pada keluarga...

-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......

Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

jAiLuL_mAnsHuDaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 170
Posting: 310
Dari: Di sana sini...

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 23:12



tak semua lelaki mudah melafazkan kata2 sayang...hanya kebanyakan drpd mereka saja yg kdg2 hanya lafaz kosong saja...
bagi saya sayang dlm erti kata yg sebenrnya tak bermakna jika hanya diungkapkan dlm bentuk kata2 tapi tak ditonjolkan dalam amal perbuatan...
Quote:
"Kenapa kaum adam nie mudah sangat nak lafazkan kata SAYANG?"


mengenai perkara yg dipersoalkan tu saya rasa yg mudah melafazkan sayang tu mgkn memandang sempit akan erti sayang yg sebenarnya...

Jangan mudah melafaz kasih
Kasih itu untuk siapa?
Jangan mudah melafaz sayang
Sayang itu untuk siapa?
Jangan mudah melafaz cinta
Cinta itu pada Yang Esa...
Cintakan bunga, bungakan layu
Cintakan manusia kan pergi...
Cinta yang di hati
Kasih sayang yang hakiki
Kasih yang dicari moga Allah meredhai.....


-----------------
.::Ketenangan lahir dari hati yang bersih::.

Bookmark and Share

    


  Member Information For jAiLuL_mAnsHuDaHProfil   Hantar PM kepada jAiLuL_mAnsHuDaH   Pergi ke jAiLuL_mAnsHuDaH's Website   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 23:25



meow...memang tak semua kaum adam tu sama...tapi saya akui tu...
tapi nape diorang cam tu...?kadang2 tu diorang tak kenalpun sape yg diorang lafazkan kata2 tu...
nape mudah sangat..sedangkan mereka susah nak lafazkan pada yg berhak...

"cinta Illahi itu cinta hakiki"

Bookmark and Share

    


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 23:30




untuk kes-kes terpencil macam tu... kenalah tanya diorg sendri.. kekadang diorg nie sesaje nak menggatal tu... dan perempuan plak sy rasa dah bleh bezakan antara sayang yg ikhlas dan sayang buah kepayang....

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

nurintannajihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12959
Posting: 83
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-05-05 18:12



Aa ye knape la kaum adam ni suka sgt lafazkn perkataan syg
bg ana la,bnda tu suatu yg subjektif n tak perlu dilafazkn kn...dan orang yg suka mlafazkn tu adalh yg hipokrit..tu pndapt ana je la..if slah ana minta maaf...
ana pernh tny seorang hamba Allah tu np kaum adam suka lfzkn kata2 syg? so dia jwb..
kita tak tau ape yg ada dlm ht m'sia,so kita kna lfzkn supaya orng leh th yg kita syg kt dia...
sedangkn Tuhan yg mgetahui smua perkara pun kita kena merintih mnyatakn btapa kita syng n cinta pada-nya,padahl Dia dh thu smua tu...inikn pula m'sia yg tk th ape yg tersembunyi....
w'ALLAH A'lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurintannajihahProfil   Hantar PM kepada nurintannajihah   Pergi ke nurintannajihah's Website   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-05-05 19:30


he..

- senang nak sebut
- laki ni suka bergurau, kdg memain je, pompuan je perasan hehe jgn marah no..
- mmg sifat lelaki penyayang kot he
- lelaki kan cepat jatuh hati he, (tp cepat ngak 'bgn' balik he)

skadar pendapat ek...
sayang semua
senyum selalu

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-05-05 20:12


SAYANG!. mudahnya nak sebut. tak berbelit lidah cam bahasa russia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

salimahbreepbreep
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16212
Posting: 287
Dari: Banting

Selangor  


posticon Posting pada: 06-05-05 21:54


mudah tergoda kot. itupun kalau dah betul2 minat..

Bookmark and Share

    


  Member Information For salimahbreepbreepProfil   Hantar PM kepada salimahbreepbreep   Pergi ke salimahbreepbreep's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-05-05 22:31


kenapa lelaki mudah lafaz sayang??? = sebab nanti perempuan mudah terima cintanya..

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-05-05 23:56


kenapa lelaki mudah lafaz sayang???
dan kenapa aku pulak susah lafaz sayang???


Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 07-05-05 00:34


Erm, ni sayang yang macam mana?

Lelaki ini memang sangat penyayang.
Biasanya lelaki sangat sayang pada kenderaan mereka. Setiap petang gosok kereta atau moto.
Biasanya lelaki juga sangat sayang pada PC atau laptop mereka.Ada masalah kecil sudah tidak sedap hati.
Biasanya lelaki sangat sayang pada hobi mereka mereka. Sanggup menghabiskan masa, wang dan tenaga, contohnya kaki pancing.

Adakah sayang di atas?
Ataupun sayang pada keluarga?
Lelaki biasanya dilonggokkan dengan banyak tanggungjawab terhadap keluarga.
Lelaki biasanya sayang pada ibu bapa di kampung. Lelaki sangat sayang pada adik² tanggungan mereka.
Juga, sebagai bapa, lelaki sangat sayang pada keluarga mereka. Ketika seluruh keluarga bergembira dengan baju baru, sang bapa masih tersenyum dengan pakaian tahun sudah.

Adakah ini sayang yang dimaksudkan?

Atau sayang sang lelaki buaya?

Kalau sang buaya darat, ana no komen. Ana singa

-----------------
Image hosted by Photobucket.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

Darth_Alakazam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16027
Posting: 95
Dari: kampar,perak

Perak  


posticon Posting pada: 07-05-05 03:25


there is no such thing is love, there is no such thing is passion, there is no such thing is hate

nothing personal.. just work and knowledge.

-----------------
nothing personal... just knowledge and work

MAY THE FORCE BE WITH U

Bookmark and Share

    


  Member Information For Darth_AlakazamProfil   Hantar PM kepada Darth_Alakazam   Pergi ke Darth_Alakazam's Website   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-05-05 08:49


saya tak rasa lak mcm tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-05-05 10:16


Wa'alaikumussalam wr wb
Assalamu'alaikum wr wb

Alhamdulillah umi sebenarnya tertarik dengan avatar mohdnurhakimin (seekor singa yang tutup muka dengan tangannya). Rasanya itu tanda malu kot atau apa ya?

Setahu umi lelaki susah untuk menyebut kata sayang kecuali lelaki yang memang pantang nampak dahi licin (maaf kalau umi sebut kasar sikit - m...g). Begitulah lelaki sebegini saja yang suka sebut perkataan tu lalu phone atau lalu sms dan sebagainya. Jadi anak perempuan hati-hatilah ya bila ketemu lelaki yang mudah menyatakan perkataan sayang ni. sekadar ingatan saja.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wr wb
ummimq
ps - hanya lelaki beriman yang tahu menilai kasih sayang Allah SWT dan bersyukur atas nikmat-Nya.



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 07-05-05 11:19


"SAYANG" dah takder nilai di bibir lelaki....

berawas la wahai kaum adam, awak semua diutuskan Allah untuk menjadi pemimpin di dunia... jangan terpedaya dengan kecantikan wanita!!!!

the beauties of women is followed by polite action



[ Posting ini telah di edit oleh: farhanna pada 2005-05-07 13:07 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-05-05 11:22


kalau terpedaya dgn kecantikan wanita tu perkara biasa. tp kalau terpedaya dgn kecantikan lelaki yg ingin jadi wanita, lagi teruk.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-05-05 12:14




Quote:
Kalau sang buaya darat, ana no komen. Ana singa



kalau gitu sy pun tak tau gak nak komen... sy kucing.... ehehehehehee

p/s: muhdnurhakimin.... singa pemalu...

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 07-05-05 13:26


hehehe...pernah dgr perkataan SAYANG cuma dari seorg lelaki yg paling sy SAYANG..

'hakiem SAYANG kak yong..'hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

Qistinamawar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.04.2005
Ahli No: 15826
Posting: 51
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-05-05 18:12




Bagi pendapat sy kaum adam mudah melafazkn sayang mungkin sebab mereka rasa makna sayang xde erti........

Bookmark and Share

    


  Member Information For QistinamawarProfil   Hantar PM kepada Qistinamawar   Quote dan BalasQuote

themartyr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.12.2004
Ahli No: 13027
Posting: 179
Dari: Dataran Syam

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-05-05 15:08


wr.. wb..

Semoga Allah merahmati kita semua pada setiap waktu dan ketika.

Menyebut perihal sayang ni, adakah lelaki lebih mudah menyebutnya ataupun perempuan yang sebenarnya? Saya setuju kebanyakan lelaki sekarang mudah melafazkan kata sayang. Mungkin kerana pengaruh filem Barat dan mungkin juga kerana ilmu psikologi perhubungan mengajar kami begitu. Saya tidak tahu mana yang lebih dulu. Tapi saya pasti, kedua-duanya ada peranan besar dalam membentuk peribadi generasi lelaki baru seperti kami hari ini.

Pernah tengok "Women From Mars" lakonan Shu Qi dan lain-lain? Ada juga benarnya apa yang disebut bahawa kadang-kadang lelaki bermain dengan kata sayang. Tetapi bukan semua. Namun di sini, di mana kita hendak letakkan darjat lelaki? Lelaki biasanya mudah melafazkan sayang kecuali segelintir atau sebaliknya? Marilah kita sama-sama bincangkan.

Bagi saya, perempuan tidak perlu mengatakan sayang untuk mengekspresikan sifat mereka yang penyayang, mencintai, mengambil berat, merindui, dan mengasihi kerana mereka itu semulajadinya begitu. Kita melihat bagaimana seorang ibu mendidik anaknya dengan penuh sabar, tabah, dan kasih sayang sudah cukup untuk membuktikan sayang dan kasih mereka kepada kita. Kalaupun si ibu kadang-kadang menyebut kalimah sayang ketika bergurau-senda dengan adik-adik, kita tidak pernah menilai sayang ibu berdasarkan kalimah itu kerana sifat peribadinya yang penyayang dan sebagainya sudah jauh menenggelamkan erti kalimah sayang itu sendiri.

Kata-kata semangat daripada ibu saya apabila saya mengadu tentang kesukaran menjawab soalan peperiksaan yang masih saya simpan hingga kini:

Yang lepas tu biarkan lepas, cuba lagi lain kali.
Ummi sentiasa doakan kejayaan dan kebahagiaan Along dan adik-adik.

Ibu jarang menzahirkan lafaz kasih sayang mereka kepada kita, tetapi sekali mereka melafazkannya, saya tidak akan lupa.

Bagaimana dengan lelaki pula? Satu perkara yang dapat saya lihat pada diri saya dan teman-teman saya, lelaki ini sifatnya mudah jatuh cinta dan mudah melepaskannya. Sifat ini ada buruk dan baiknya, dan keperibadianlah yang menentukan yang mana hendak dipilihnya.

Semoga Allah merahmati kita semua.

-----------------
Kenapa kita selalu lupa pada-Nya?
Kenapa kita selalu lemah mempertahankan-Nya?
Kenapa kita tidak mampu menjadi hamba yang taat pada-Nya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For themartyrProfil   Hantar PM kepada themartyr   Pergi ke themartyr's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-05-05 21:08


Quote:

Alhamdulillah umi sebenarnya tertarik dengan avatar mohdnurhakimin (seekor singa yang tutup muka dengan tangannya). Rasanya itu tanda malu kot atau apa ya?



ye lah.. malu-malu kucing. eh...malu-malu singa.

saya rasa..ramai juga lelaki yang tidak mudah melafazkan kata-kata sayang. I guess, for some of them, actions speak louder than words.

p/s : ramai juga lelaki yang pemalu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 00:26


Quote:

On 2005-05-07 12:14, Meow wrote:


[quote] Kalau sang buaya darat, ana no komen. Ana singa



kalau gitu sy pun tak tau gak nak komen... sy kucing.... ehehehehehee

p/s: muhdnurhakimin.... singa pemalu...

-----------------
JANGAN AMBIL HATI, AMBIL ISI...
[/quote]
ala meow, singa ngan kucing tu sama spesies la tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

comel
Warga 5 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1334
Posting: 399
Dari: Mont'Kiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 09-05-05 12:20




No. komen..

cuma kalau tak lafaz kang, tak percaya pulak..bila dah lafaz pun tak boleh percaya jugak..abis tu cam ner?????

Tanya hati...buka minda buat penilaian..Ok tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For comelProfil   Hantar PM kepada comel   Quote dan BalasQuote

nUrIllaHi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.10.2004
Ahli No: 12050
Posting: 89
Dari: bumi ALLAH

blank  


posticon Posting pada: 09-05-05 14:26


pelik kan..memang pelik .... mudah sangat mefazkan SAYANG pd org yg tidak dikenali..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nUrIllaHiProfil   Hantar PM kepada nUrIllaHi   Quote dan BalasQuote

Darth_Alakazam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16027
Posting: 95
Dari: kampar,perak

Perak  


posticon Posting pada: 09-05-05 14:42


apa maksudnya itu ....sayang
apa maksudnya itu.....kasih
apa maksudnya itu ....cinta
apa maksudnya itu ....E=mc^2=hf

sesapa yg tahu akan jawapannya yang tepat maka dia sememangnya berilmu... daripada orang yg tak tahu.
dan aku pun tak tahu apa maksud yang tiga pertama. tahu yang keempat cuma sedikit sahaja.

sesungguhnya, love != (E=mc^2=hf)
dan aku memang bodoh orangnya...

-----------------
nothing personal... just knowledge and work

MAY THE FORCE BE WITH U

Bookmark and Share

    


  Member Information For Darth_AlakazamProfil   Hantar PM kepada Darth_Alakazam   Pergi ke Darth_Alakazam's Website   Quote dan BalasQuote

Nwar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12845
Posting: 41
Dari: Alor Setar

Kedah  


posticon Posting pada: 09-05-05 14:48



Tak kenai maka tak sayang.... he! He!

Bookmark and Share

    


  Member Information For NwarProfil   Hantar PM kepada Nwar   Quote dan BalasQuote

chy_kegembiraanku
Warga Rasmi
Menyertai: 08.05.2005
Ahli No: 16377
Posting: 9
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 14:53


semuanya bergantung pd diri kita.yg pnting cinta dan sayang pd PENCIPTA mesti diutamakan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For chy_kegembiraankuProfil   Hantar PM kepada chy_kegembiraanku   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 17:40


blom kenal btul,blom jumpa dah kata syg...bosan,menyampah....!!!!!

-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-05-05 18:04




Hati-hati ye...sahabiahku dengan jenis lelaki yg macam ni....

I hope to not be among them.

N.

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-05-05 02:21




rasanya ramai lagi lelaki yang susah nak melafazkan 'sayang' ni.. cuma mungkin jarag dijumpai sbb yg menyebutnya yg selalu dijumpai..


-----------------
Ya Allah. Permudahkanlah bagi kami segala urusan kami (lebih-lebih lagi urusan perjalanan rohaniah menuju Allah) berserta kerehatan bagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

nurjaj
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.04.2005
Ahli No: 15651
Posting: 48
Dari: Utara Perak

Perak  


posticon Posting pada: 10-05-05 09:30


SAYANG....

mudah disebut tapi sukar ditafsir...


-----------------
Kerana ilmu kita bertemu...
Ukhwah terbina kerana perkenalan...
Kerana cita-cita perpisahan berlaku...
Kerana persahabatan ia akan berkekalan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurjajProfil   Hantar PM kepada nurjaj   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-05-05 09:50


Quote:

On 2005-05-10 09:30, nurjaj wrote:
SAYANG....

mudah disebut tapi sukar ditafsir...




IA JUGA SUKAR DIMENGERTI......

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-05-05 12:11


erm.lelaki mmg bijak mengayat tapi tak semua la...terpulang pd kite nak percaya ke tak...for me..hard to believe 100% wut they say...

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 10:40


i don't know why

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-05-05 15:05


dorang memang lafaz sayang kat kuda sebab nanti belumba boleh menang!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-05-05 15:54



tak mudah dan susah sebenarnya..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-05-05 16:02


:"Jangan kerana cinta,kita gugur dari perjuangan,dan jangan kerana cinta juga,prinsip kita menjadi larut dan cair.cinta tidak semestinya akan berakhir dengan perkahwinan dan perkahwinan juga tidak semestinya akan menoktahkan titik akhir kepada percintaan.kesetiaan akan mengikat cinta,kecurangan akan meranapkan segala kemanisan cinta.sesebuah perkahwinan akan menjadi indah jika cinta terus bersama"

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-05-05 17:46


Quote:

On 2005-05-26 16:02, kasih_kekasih wrote:
:"Jangan kerana cinta,kita gugur dari perjuangan,dan jangan kerana cinta juga,prinsip kita menjadi larut dan cair.cinta tidak semestinya akan berakhir dengan perkahwinan dan perkahwinan juga tidak semestinya akan menoktahkan titik akhir kepada percintaan.kesetiaan akan mengikat cinta,kecurangan akan meranapkan segala kemanisan cinta.sesebuah perkahwinan akan menjadi indah jika cinta terus bersama"


mcm pernah kudengar ...
tp dimana ya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-05-05 10:19


salah x hr2 kata sayang kan itu tanda sayang?
kalu die mudah lafaz sayang tp die benar2 sayang macam mana??
kadang2 tu sebab terlalu sayang la akan menyebabkan die lafaz sayang...
kita kena ingat!!

[ Posting ini telah di edit oleh: tentera_berkuda pada 2005-05-29 10:22 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-05-05 10:48


assalamualaikum......
hehehehehheh....best nyer topik...
org ni ramai kawan ngan laki.....
dolu2 rajin la kaco2 member laki....
kalo org cakap kat die...NI YG AKU SAYANG KAT KAU NI......
kekadang lawak tgk muke diorg tetibe brubah....
tapi 2 dolu la...waktu xcukup umo lagi...
tp skarang tgh blaja memahami maksud 2....
kalo kite btol2 knal mamat 2,kita akan tau dr gaye die cakap 2 main2 ke atau crius.....
kalo awak rase die tlalu mudah ckp pkataan sayang 2,pandai2 la buat2 jual mahal or anggap bende 2 gurauan....
xpon jawab la blek yg awak 2 sayang gak kat die...
tgk bleh prubahan muke die!!!!!
hahahahahahahahah..........

dolu org pnah kene kat skolah,ade budak laki jerit,'WEH,BELON.COCOL KRM SALAM,DIE KATE DIE SUKE KAT KAU!!!!"
and org balas blek,"LOH......TAPI AKU SAYANG KAU........"
hahahahahahah....
mcicit budak 2 lari...hahahahahah.......
anyway,jgn amek crius la dgn kate2 diorg....
anggap je 2 sbg gurauan.....
segale2 nyer tpulang kat kitee,mcm mane kite nak trime.....
kekadang kaum2 adam ni pon saje je nak uji...tapi kalo kite jual mahal,mgkn dapat ubah diorg drpd nak main2kan kite,brubah tetibe dgn brusehe sdaye upaye utk dapatkan kite.....
x silap saye ni suke bende yg susah nak dapat....
adventure kan?
btol x?2 pandangan saye yg kawan ngan ramai laki.....
ape yg x elok jdkan pengajaran.....
eh,dah banyak org mbebel......
huhuhuhuhuhuhu.....



-----------------
2 love some 1 is NOTHING,2 be love by some 1 is something,2 be love by same 1 U love is EXCITING,but 2 be loved by ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 12:16


assalammualaikum!!
lelaki.....
lain dimulut lain dihati...
tak semesti nya apa yang diorng cakap itu betul dan ikhlas dari hati...
kadang-kadang meraka hanya nak uji kita saja!!
sayang!!
perkataan sayang itu subjetif...
so kalau mereka lafazkan perkataan sayang!!
kita mesti tanya sayang yang bagai mana...
adakah sayang seorg sahabat kepada sahabatnya atau sayang seorg abang kapada adik dan sebagai....
supaya tidak disalah ertikan!!
[ Telah diedit oleh: imansyazwani pada 30-06-05 12:17 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

alKhattab
Warga 5 Bintang
Menyertai: 02.01.2005
Ahli No: 13471
Posting: 374

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 12:45


andainya sayang yang dilafazkan kepada perempuan semata-mata kerana ingin memperisterikan perempuan tu,Insya'Allah betulla tu apa yang diungkapkannya...kalau sekadar memain2..tak yahla ambil serius..kekdang sayang kerana nafsu boleh menghancurkan insan bernama manusia...fikirkanlah wahai muslimin muslimat!

Bookmark and Share

    


  Member Information For alKhattabProfil   Hantar PM kepada alKhattab   Quote dan BalasQuote

cintamadinah_82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2005
Ahli No: 16646
Posting: 265
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 12:59


Assalamualaikum..

lelaki mudah lafazkan sayang.....??? ermm... sebenarnya xsemuanya mudah nak ucap sayang. mungkin kalau ucap pun hanya gurau ngan kita.. jangan ambik peduli sangat dengan kaum adam cam2. jenis kepala giler2 memang suka mengusik dengan ucap kata sayang.

seorg suami lafazkan sayang kepada isteri adalah sangat digalakkan.. semakin hari semakin sayang dengan berbagai cara, salah satunya ucapkan sayang pd isteri.

sayang seorang ayah biasanya dia sukar nak diucapkan kepada anak, tapi melalui perbuatan yang sentiasa menjaga, mengambil berat akan hal anak2 dan isterinya itu menunjukkan dia sayang kepada apa yang dia miliki.

balik kepada niat dihati seseorang.. wahai kaum adam ! jgnlah terlalu mudah mengucapkan sayang kepada sesiapa saja. melainkan orang yang benar-benar kita sayang..

wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For cintamadinah_82Profil   Hantar PM kepada cintamadinah_82   Pergi ke cintamadinah_82's Website   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 13:06


Assalamualaikum...
Kenapa lelaki mudah melafazkan sayang?

1. lelaki tu tak ada duit nak kawin lagi...sebab tu dia lafazkan perkataan sayang sebagai bukti cintanya.
2. segelintir wanita akan rasa terharu dan gembira apabila perkataan itu dilafazkan.
3. orang yang bangkitkan isu mungkin tak suka perkataan sayang dibawak main2... dan segelintir muslimah sukar mempercayai dan menerima kata-kata itu..lainlah Kalau dah kahwin kelak.betul tak kaum muslimah?
4. lelaki itu mempunyai perasaan mendalam pada wanita tersebut..sama ada ikhlas atau tidak.. wallahu'alam..
5. dah tabiat semulajadi lelaki tu..

sekian,terima kasih

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

viviana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.03.2005
Ahli No: 14851
Posting: 36
Dari: Kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-06-05 13:20


Tak semua lelaki mudah melafazkan perkataan "SAYANG"...
Malah ramai yang memendam kata keramat itu walaupun hakikatnya lelaki itu menyayangi muslimah idamannya... Secara tidak langsung ramai juga muslimin yang 'menyeksa' batin muslimah itu sendiri...
Bagi ana, ucapan 'sayang' lebih bersifat maknawi dan bila diucapkan oleh mislimin sejati, bagai dihiasi sinar bahagia..
FIKIR-FIKIR kanlah wahai muslimin2.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For vivianaProfil   Hantar PM kepada viviana   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 20:29


kerana lelaki mudah terpikat di wanita, apetah lagi seorang wanita yang mempunyai ciri2 yang die suka...

Erm, ana tgh cari Djah Azman di sini ada tak?
tak ada lah, gurau2 saja

Bookmark and Share

    


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

runuzaakmal
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.09.2004
Ahli No: 11507
Posting: 52
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-07-05 14:04


assalamualaikum wbrt........


:roll: Kenapa lelaki mudah melafaz SAYANG?
persoalan tu bgantung kepada penafsiran kedua-dua pihak,
mungkin sebelah lelaki rasa ia patut dilafazkan krn SAYANG di partner dia tu (cara meluahkan perasaan yang terpendam di hatinya)....mungkin perkataan SAYANG dapat melembutkan hati perempuan tu.... :-D

ini juga menyatakan cara si lelaki benar-benar ikhlas dalam perhubungan yang dijalinkan :-), memang fall in love habis di perempuan tu....

tiap insan ada cara tersendiri dalam meluahkan perasaan masing2

cuba renungkan.......

         dijadikan HAWA dari rusuk ADAM,
         bukan dari kaki sebagai pelapik,
         bukan dari kepala sebagai junjungan,
         tetapi dekat di sisi sebagai TEMAN,
         dekat lengan untuk di lindungi,
         dekat di HATI untuk di CINTAI.......

wasalam..... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For runuzaakmalProfil   Hantar PM kepada runuzaakmal   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-07-05 08:56


sayang??....erm..mudah diucap tapi payah untuk dikekalkan....betul tak???
biasenye kalau pmpuan yang lafazkan, mereka betul maksudkannya..
so untuk kaum adam semua...jangan lah mainkan perasaan kami...hehhe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

ghaznawi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2833
Posting: 158
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-07-05 17:26


Sayang 1000x sayang kerana sayang bukan hanya pada orang perempuan aje banyak lagi benda yang kita sayangi.. sayang mempunyai banyak maksud jadi fahami bila lelaki lafazkan ucapan sayang mungkin nak bodek atau nak mengena aje..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ghaznawiProfil   Hantar PM kepada ghaznawi   Quote dan BalasQuote

huswatun
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13572
Posting: 9
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-07-05 19:19


kenaper lelaki mudah lafaz sayang??
lelaki memang mudah melafazkanya... sebab perempuan suka mendengarnya... sayang yang di lafazkan oleh lelaki berbeza maksudnya dengan sayang yang dilafazkan oleh perempuan....
tak pun tanya kat lelaki tu sendiri Kenapa suka cakap sayang!!!


-----------------
YA ALLAH!! KURNIAKAN HAMBAMU KEKUATAN untuk HIDUP DI dalam KETAQWAAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For huswatunProfil   Hantar PM kepada huswatun   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 19-07-05 00:02


Pada 05-05-05 22:57 , taisir posting:

!!! QUOTE !!!

Assalammualaikum...


:) Karena lelaki pada umumnya agak sulit merahsiakan isi hatinya, agak sulit menahan diri, jadi para lelaki sangat dekat dengan sifat jujur.

Kalau sayang yang diucapkan oleh seorang lelaki perayu ulung, maka berhati-hatilah duhai para gadis.

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

altamira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5830
Posting: 242
Dari: penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-07-05 00:22


pada saya lelaki mudah untuk meluahkan lafaz sayang kerana lelaki perlukan seorang teman hidup, wanita lebih tabah dalam meniti kehidupan tanpa lelaki tetapi tidak lelaki ia perlukan tempat untuk meluahkan sesuatu

Bookmark and Share

    


  Member Information For altamiraProfil   Hantar PM kepada altamira   Pergi ke altamira's Website   Quote dan BalasQuote

wardahdesa
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2004
Ahli No: 11835
Posting: 10
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-07-05 01:04


assalamualaikum...
lelaki mudah melafazkan sayang???
bagi saya,susah kalau nak cari lelaki yang benar-benar ikhlas melafazkan sayang terutamanya pada wanita...melainkan dia benar-benar cinta&sayang pada pasangannya...kebanyakan yang melafazkan sayang cos itulah ucapan yang paling ideal untuk melembutkan hati wanita...kalau lelaki terlalu mudah melafazkan sayang...perkataan tu pada saya bukan lah lahir dari hati mereka...ia sekadar perhiasan d mulut lelaki...
beringatlah wahai muslimah sekalian...jangan terlena bila lelaki melafazkan sayang...jangan menilai perkataan sayang hanya pada nama..gunakan pertimbangan yang matang..dari kecil kat diasuh dengan perkataan sayang..berhati-hatilah...wallahu a'lam...wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For wardahdesaProfil   Hantar PM kepada wardahdesa   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-07-05 19:09


sayang senang saja..
mgkn dia btl2 sayang

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-07-05 19:11


!!! QUOTE !!!

Kalau sang buaya darat, ana no komen. Ana singa


hha ana kuda..kuda pun malu juga

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-07-05 19:14


!!! QUOTE !!!

assalammualaikum!!
lelaki.....
lain dimulut lain dihati...
tak semesti nya apa yang diorng cakap itu betul dan ikhlas dari hati...


wooooo.... wooo....
suka suka hati dia saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-07-05 19:15


senang saja sebut sayang taisir sayang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 20-07-05 19:38


hanya suamiku yang boleh memanggilku dengan panggilan sayang dan hanya kepada dia jugaklah kata sayangku..
wahai adam..sebelum melafazkan sayang,tanya diri betulkah sayang itu ??sekadar suka-suka..nak menacle..baik tak payah..akan ada hati yang terluka..
luka luaran boleh nampak dan diubati..tapi luka dihati susah untuk diubati.. manis senyum..gelak tawa..hanya menutup pilu di hati..
fikirlah adam..fikirlah..dan hawa jugak..jangan mudah percaya dan terpesona dengan kata-kata sayang adam..ingatlah itu wahai diriku..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-07-05 20:14


assalamualaikum....

ya salam...
bukan semua lelaki mudah melafaskan sayang pada orang yang dikasihi.
ada yang terlalu sukar nak melafazkan kata sayang takut ditepuk sebelah tangan saja... so terpulang lah nak nilai seseorang itu.. jangan kita nilai dari

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-07-05 20:16


assalamualaikum....

ya salam...
bukan semua lelaki mudah melafaskan sayang pada orang yang dikasihi.
ada yang terlalu sukar nak melafazkan kata sayang takut ditepuk sebelah tangan saja... so terpulang lah nak nilai seseorang itu.. jangan kita nilai dari luaran saja.. tapi kita kena tengok dari dalam juga... jangan main sambar juga... he..hhe...

shah ca alip but dulu ye

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 20-07-05 22:54


saya lelaki, saya tak mudah melafaz sayang.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 20-07-05 23:01


Dah sayang betul- betul lebih baik cakap kan...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-07-05 00:11


assalamualaikum

sebelum tu ana macam kurang setuju laks kaum lelaki mudah lafaz sayang... sesuai dengan sifat mereka yang kurang berterus terang berbanding kaum perempuan... kebanyakkan lelaki memang tak mudah lafaz sayang. ataupun lelaki yang tidak mudah lafaz sayang tu, tunggu hubungan yang dibenarkan sahaja untuk dia melafazkannya (nikah).

so, rasanya bergantung pada 'jenis' lelaki itu. sama ada dia memang jenis peramah.... sampai mudah dia lafaz perkataan itu, atau dia seorang kurang menjaga adab sopan pergaulan dengan bakal isterinya.

ini kes orang yang bujang lah... so... fikir dan nilai semula...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

nur_001
Warga Rasmi
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15950
Posting: 12

Kedah  


posticon Posting pada: 21-07-05 00:53


emm...pada pendapt sayer lah...lelaki memang mudah lafaz sayang...
even baru kenal beberapa hari...memang tak boleh percaya...
kadang-kadang sayer pikir mereka ini saja nak TEST POWER!!! he...he...jangan marah eh kaum adam semua....itu adalah pendapat sayer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_001Profil   Hantar PM kepada nur_001   Quote dan BalasQuote

nur_001
Warga Rasmi
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15950
Posting: 12

Kedah  


posticon Posting pada: 21-07-05 00:53


emm...pada pendapt sayer lah...lelaki memang mudah lafaz sayang...
even baru kenal beberapa hari...memang tak boleh percaya...
kadang-kadang sayer pikir mereka ini saja nak TEST POWER!!! he...he...jangan marah eh kaum adam semua....itu adalah pendapat sayer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_001Profil   Hantar PM kepada nur_001   Quote dan BalasQuote

ar_raze
Warga Rasmi
Menyertai: 14.12.2004
Ahli No: 13042
Posting: 16
Dari: bahanj

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-07-05 02:20


saya lelaki..memang susah lelaki melafazkan sayang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ar_razeProfil   Hantar PM kepada ar_raze   Pergi ke ar_raze's Website   Quote dan BalasQuote

Maisarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2803
Posting: 205
Dari: Singapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 19:07


Salam...
Lafazkan lah ia bila tiba masanya...
Sesuatu yang sukar untuk ditafsir, malah lafaz...
Tetapi sangat ingin di dengar jika ia betul-betul dari lelaki yang disayangi...
Saling sayang menyayangi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaisarahProfil   Hantar PM kepada Maisarah   Quote dan BalasQuote

Nazri
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 4023
Posting: 427
Dari: Arau, Perlis

Perlis  


posticon Posting pada: 26-07-05 19:09


Sayang2 Allah, sayang2 Nabi, sayang2 ayah, sayang2 ibu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For NazriProfil   Hantar PM kepada Nazri   Pergi ke Nazri's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mustaqqim
WARGA SETIA
Menyertai: 22.07.2005
Ahli No: 17480
Posting: 486
Dari: malaysia

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 19:18


> assalamualaikum wbt..

> SAYANG??
> ...
> sebenarnya, begitu tinggi nilai kasih & sayang itu..
> sebagai mana Allah & rasul menyayangi kita semua...
> tapi, sayangkn.. bila p`kataan sayang tidak lagi b`erti..
> hya untuk mengusik secebis hati yang t`lalu mendambakannya..
> ......
> semoga lafaz SAYANG itu diucapkan kepada insan yang benar-benar menyayangi diri kita..
> t`pulanglh kepada diri masing2 untuk meluahkannya dengan cara yang b`beza.. cuma..
> jgnlah mengungkap jika hanya untuk menguji ssorg yang tidak mengerti maksud SAYANG yang sebenar-benarnya..
> ......
> semoga rasa kasih & sayang itu sentiasa menyuburi kehidupan kita semua..
> InsyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MustaqqimProfil   Hantar PM kepada Al-Mustaqqim   Quote dan BalasQuote

SrikandiSejati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8352
Posting: 110
Dari: Malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 26-07-05 19:30


;-)
saya setuju dengan topik ini... memang lelaki senang melafazkan sayang. tapi apa yang terjadi, apa yang telah dilafazkan, tak serupa bikin...
betul tak... tapi kepada lelaki yang lafaz dan buat seperti yang dilafazkan, saya respect. tapi kena bertepatan dengan agama kita lah... jangan lebih-lebih pula.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SrikandiSejatiProfil   Hantar PM kepada SrikandiSejati   Pergi ke SrikandiSejati's Website   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-07-05 19:55


...sebab gatal

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-07-05 20:23


Assalamualaikum!!!

Saya pun hairan ngapa lelaki suka melafaz sayang????

Bagi kaum hawa macam saya ini mudah terpedaya dengan perkataan 2. Tapi ada sesetengah lelaki ini memang cakap di mulut saja... geram betul saya. diaorang yang macam ini saja agaknya nak main2kan perasaan orang yang lemah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-07-05 20:28


..saja nak mainkan persaan orang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 26-07-05 21:18


lelaki bukan hanya mudah lafaz sayang.....
berjanjiyang bukan2 pun selalu....
bagi yang memenuhi....alhamdulillah...
bagi yang hanya berjanji...
ubah lah sikap tu....

boleh dikatakan lelaki ni suka luahkan kata-kata manis.....
puji itu ini....
tapi apa maksud dia yang sebenar kita tak tau.....
agak nya mereka ni nak test power ke???
saja nak tengok perempuan cair...
bila perempuan dah melekat kadang kala depa buat tak tau saja....
just like what had happened to my friend....
hubungan mereka hanya sebulan....
lelaki tu yang approach dia..
lepas itu rancak ber sms & ada juga call...
bila dia nak break laki tu just senyap saja...
bila tanya hambar saja jawapan dia...
langsung tak gentleman...
pandai approach direct...
tapi bila nak break dia tak brani nak cakp...
apa kesss????
dalam masa sebulan tu dia dah ucap kata sayang...
baruberapa hari kenal dah kata sayang....
dia tak fikir ke perasaan orang.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4592
Posting: 119
Dari: k.lumpur

Pahang  


posticon Posting pada: 28-07-05 21:19


:lol: :-) senang cerita...cari lelaki bisu...dia tak boleh ungkap kata sayang.... :lol: :lol: jangan marah saya gurau saja... tapi kalau fikir balik memang betul...ada llki normal boleh ungkap perkataan sayang di permain2 kan....buat orang terluka...ingatlah lelaki berhati2 bila nak ucapkan sesuatu...memang lperempun mudah tercair...memang wanita sifat nya lembut...tapi sekali dia terluka selamanye dia akan terase...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarProfil   Hantar PM kepada mawar   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 04-08-05 07:14


betul kata mawar tu...
bagi lelaki2 yang sedang mencari cinta...
kenali lah dulu psgn tu...
tak payah nak gopoh2 cakp sayang...
kalau orang perempuan ni dah sayang...
dia akan sayang buat selamanya,,,
percayala skp saya ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

britaniasky
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17549
Posting: 93
Dari: terengganu

lithuania   avatar


posticon Posting pada: 04-08-05 07:46


pandai lah si mawar dengan si yan ni duk kupas2 dan ulas2.. mentang2 lah thread ni kena kat lelaki... tak semestinya lelaki saja yang buat begitu.. bergantung pada perangai seseorang tu lah... perempuan pun begitu jgak.. dan kalau mengikut pengalaman saya... perempuan lagi mudah ucap sayang.. mungkin sebab takut melepas agaknye.. tol tak?? tol kan? tak payah nafila...

Bookmark and Share

    


  Member Information For britaniaskyProfil   Hantar PM kepada britaniasky   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 06-08-05 04:38


Pada 26-07-05 21:18 , yan4485 posting:

!!! QUOTE !!!

lelaki bukan hanya mudah lafaz sayang.....
berjanjiyang bukan2 pun selalu....
bagi yang memenuhi....alhamdulillah...
bagi yang hanya berjanji...
ubah lah sikap tu....

boleh dikatakan lelaki ni suka luahkan kata-kata manis.....
puji itu ini....
tapi apa maksud dia yang sebenar kita tak tau.....
agak nya mereka ni nak test power ke???
saja nak tengok perempuan cair...
bila perempuan dah melekat kadang kala depa buat tak tau saja....
just like what had happened to my friend....
hubungan mereka hanya sebulan....
lelaki tu yang approach dia..
lepas itu rancak ber sms & ada juga call...
bila dia nak break laki tu just senyap saja...
bila tanya hambar saja jawapan dia...
langsung tak gentleman...
pandai approach direct...
tapi bila nak break dia tak brani nak cakp...
apa kesss????
dalam masa sebulan tu dia dah ucap kata sayang...
baruberapa hari kenal dah kata sayang....
dia tak fikir ke perasaan orang.....


Assalamualaikum...

maaf...
tak semua lelaki macam tu lah..
ada juga yang model terbaik ..
terbaik sikit2 lah..

wassalam..


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 08-08-05 04:08


Assalamualaikum...
waalaikumussalam...
untuk saudara shah_sobriyanie,....
saya tak kata semua lelaki macam tu....
tapi dah susah nak cari lelaki yaang baik macam awak cakap tu....
apa kata kenal kan kat saya satu.....
cuma kadang kala bosan dengar cerita orang break....
lepas itu nangis tak renti2....
saya pula tu yang kena dengar...
nak saja kata padan muka, siapa suruh bercinta...
tapi tak baik kan???
saya masih lagi bertimbang rasa...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

aleyasyafira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2004
Ahli No: 13015
Posting: 100
Dari: melaka

canada   avatar


posticon Posting pada: 08-08-05 05:06


lelaki tu saja nak cair kan hati perempuan tu.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aleyasyafiraProfil   Hantar PM kepada aleyasyafira   Quote dan BalasQuote

al-biruni03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1583
Posting: 237
Dari: bukit kapar,klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-08-05 06:39


assalamualaikum..
erm .. kenapa laki suka melafazkan sayang??
erm.. sebab mereka ni mudah terkesima agaknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-biruni03Profil   Hantar PM kepada al-biruni03   Pergi ke al-biruni03's Website   Quote dan BalasQuote

yushidayaKISAS
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.01.2005
Ahli No: 13627
Posting: 62
Dari: Banting

Selangor  


posticon Posting pada: 08-08-05 06:48


mencari cinta
haluan sempurna
cari cinta namun tak ketemunya
mencari cinta
devosi jiwa
cari cinta belum ku ketemunya
sapenak??

Bookmark and Share

    


  Member Information For yushidayaKISASProfil   Hantar PM kepada yushidayaKISAS   Pergi ke yushidayaKISAS's Website   Quote dan BalasQuote

al_razi82
Warga Rasmi
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11674
Posting: 4

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-08-05 07:04


bukan saja susah nak cari lelaki yang baik..
nak cari perempuan yang baik pun belum tentu senang...
masing2 fikir lah sendiri...masalah bukan datang kerana dari jantinanya...tetapi dari hatinya....
saya pun nak tau Kenapa perempuan ni suka sangat nak cari salah lelaki kalau dalam bab bercinta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_razi82Profil   Hantar PM kepada al_razi82   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-08-05 21:13


Pada 07-05-05 10:16 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

Wa'alaikumussalam wr wb



betul kata ummi tu,saya juga merupakan salah seorang mangsa daripada perihal perkataan sayang ini.. Orang lelaki mudah saja sebut sayang,orang perempuan ini anggap ia sebagai satu penghormatan...Tapi bila kita beria-ia senang saja orang tu tinggalkan..so pada kaum adam jgnlah mudah lafaz benda tu...takut orang perempuan ni makan hati tak sudah2...jangan mudah melatah dengan kata-kata...

Bookmark and Share

    


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

awa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15078
Posting: 136
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-08-05 21:15


Pada 08-08-05 07:04 , al_razi82 posting:

!!! QUOTE !!!

bukan saja susah nak cari lelaki yang baik..
nak cari perempuan yang baik pun belum tentu senang...
masing2 fikir lah sendiri...masalah bukan datang kerana dari jantinanya...tetapi dari hatinya....
saya pun nak tau Kenapa perempuan ni suka sangat nak cari salah lelaki kalau dalam bab bercinta...


Awak orang perempuan ini boleh dikatakan kebanyakkan nya jujur dalam bercinta cuma lelaki ini tak tau nak menghargai...maafla bukan semua tapi byak kes yang macam tu berlaku..

Bookmark and Share

    


  Member Information For awaProfil   Hantar PM kepada awa   Quote dan BalasQuote

Aneeqah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11976
Posting: 151
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-09-05 14:10


erm....no komen..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AneeqahProfil   Hantar PM kepada Aneeqah   Pergi ke Aneeqah's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-09-05 15:27


Soalan tu kena betulkan sikit cik kak oii. Tulislah "Kenapa sebahagian lelaki...."

Saya bukan kategori yang mudah melafazkan sayang. Sayang tu mesti tapi sayang pada seluruh umat....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 02-09-05 15:50


suami orang dah ke??? kahwin tak jemput kita pun... kasihan..kasihan... isk..isk..isk... mujur tak jadik nak ngorat semula... hu..hu..hu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

cinta_madinah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15937
Posting: 172
Dari: ardhuLLAH

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-09-05 11:24


"Sayang "..bukan hanya pada sentuh dan kata...tapi lahir dari jiwa yang ikhlas pada NYA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cinta_madinahProfil   Hantar PM kepada cinta_madinah   Quote dan BalasQuote

anakhasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7077
Posting: 259

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-09-05 15:49


mengarut semua ni..belajar ilmu agama lagi bagus..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakhasanahProfil   Hantar PM kepada anakhasanah   Pergi ke anakhasanah's Website   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-09-05 10:08


Pada 07-09-05 15:49 , anakhasanah posting:

!!! QUOTE !!!

mengarut semua ni..belajar ilmu agama lagi bagus..


:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-09-05 21:35


ada sebahagiannya just nak uji perempuan saja dengan perkataan tu....tapi ingatlah sayang itu untuk siapa dan kasih itu untuk siapa????

Bookmark and Share

    


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-09-05 21:48


:roll: :roll: tak tauuu.... :-P


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 30-09-05 21:55


sayang..2 suku kata saja..senang nak disebut..xperlu memikir untuk menyebutkan nya...sayang xsemestinya dituju pada kekasih..sayang kucing pun boleh...jadi kepada kaum hawa rasenya sayang tu memang lelaki xsusah nak sebut...tapi cinta tu yang susah..bayangkan nak sebut saya cinta awak...dah tentu pada orang yang kita sayang..takkan nak cinta dengan kucing pula???

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 30-09-05 22:32


assalamualaikum...
LELAKI YANG SUKA MELAFAZKAN SAYANG LELAKI YANG TIDAK SETIA!KALAU MEREKA MELAFAZKAN SAYANG kat KITA TENTU DENGAN PEREMPUAN LAIN PUN SAMA!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

bocah_anom
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.08.2003
Ahli No: 3021
Posting: 112
Dari: uniten

Johor  


posticon Posting pada: 30-09-05 22:37


uish...ye ke? tak boleh lah nak judge semua laki begitu kan?... lafaz tu hanya untuk orang tertentu macam mak abah atau isteri....ni belum nikah boleh kata sayang ke? :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For bocah_anomProfil   Hantar PM kepada bocah_anom   Quote dan BalasQuote

C-tah
Warga Rasmi
Menyertai: 20.04.2005
Ahli No: 15943
Posting: 3

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-10-05 12:40


pada pendapat saya pula lelaki memang susah untuk lafazkan sayang terutama pada wanita yang dikasihi, mereka tetap mempertahankan ego, menyebabkan kan kaum wanita trtanya2. bagi lelaki yang mudah melafazkan sayang adalah untuk mengumpan seseorang. dengan kata sayang boleh menyebabkan imam seseorang itu goyah. so untuk melafazkan ungkapan keramat itu mestilah dengan hati yang tulus ikhlas, kerna ungkapan sayang itu amatlah suci dan jangan disalah gunakan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For C-tahProfil   Hantar PM kepada C-tah   Pergi ke C-tah's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-10-05 12:59


al-salamu `alaykum...

Kenapa lelaki mudah lafaz sayang??? mana ada, susah oo nak sebut perkataan tu, lebih2 lagi untuk orang yang kita sayang...

kalau bagi buaya darat tu lainla, sb kata-kata sayang mereka tu sebenarnya tiada makna...

habis tu, orang perempuan tak mudah ke lafazkan perkataan sayang...? sama aje lah... orang perempuan kalau nak menggoda memang akan guna perkataan tu juga...

kesimpulannya, tak semua lelaki mudah nak lafazkan kata-kata tu, dan tak semua orang perempuan susah nak lafazkannya... so, jangan asyik nak kondem orang lelaki aje... iman setiap insan itu berbeza kan...

wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Kenapa lelaki mudah lafaz sayang???

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.237935 saat. Lajunya....