Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Never explain yourself to anyone, the one who likes you don't need it, the one who hates you won't believe it
-- -- Snickers (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 35
Ahli: 0
Jumlah: 35




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 11 jam, 55 minit yang lalu
budakbesar: 6 hari yang lalu
azemi: 10 hari yang lalu
Firdaus15: 17 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 20 hari yang lalu
secureofficemovers: 21 hari yang lalu
Naqiu: 27 hari yang lalu
nawfaa79: 28 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Kenapa guna nick tu?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Kenapa guna nick tu?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh Kenapa guna nick tu?

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 10:58


knp shbt2 pilih nickname tu?ada cerita ke disebalik nick yg digunakan?

-----------------
Nilai seorang wanita terletak pada sifat & peribadinya. Nilai seorang lelaki terletak pada sifat kesabarannya

Bookmark and Share

  


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_kelembutan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.04.2005
Ahli No: 15578
Posting: 67
Dari: UKM KKL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 11:06


sbb nie maksud nama liya

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_kelembutanProfil   Hantar PM kepada cahaya_kelembutan   Quote dan BalasQuote

Qistinamawar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.04.2005
Ahli No: 15826
Posting: 51
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 11:17




knp guna nick name ni.......sbb maksudnya bagus dan saya suka sangat bunga mawar.....


Bookmark and Share

  


  Member Information For QistinamawarProfil   Hantar PM kepada Qistinamawar   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 03-05-05 11:23


sesajer...... mengimbau kenangan lamer...... yang tak leh luput dari ingatan hingga hujung nyawa sekali pon.....

Keindahan yang lalu, terlalu sukar untuk dilupai... walau hilang, seribu pengganti...

Bookmark and Share

  


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 11:29


aiks tersirat nyer maksud farhana

-----------------
Nilai seorang wanita terletak pada sifat & peribadinya. Nilai seorang lelaki terletak pada sifat kesabarannya

Bookmark and Share

  


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

mariana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12405
Posting: 148

Johor  


posticon Posting pada: 03-05-05 12:43


nk cover nme ana yg cun..hehee...

Bookmark and Share

  


  Member Information For marianaProfil   Hantar PM kepada mariana   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15473
Posting: 268
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 03-05-05 18:03


...
sy guna nick ni sebab rapat sangat dengan ayah...

-----------------
ya ALLAH, pelihara aku dari ilmu yang tidak bermanfaat, hati yang tidak khusyuk,nafsu yang tidak pernah puas dan dari doa yang tidak diperkenanka

Bookmark and Share

  


  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 03-05-05 19:01


sorry, nama solskjaer ni hanya untuk suka-suka je.. Sebenarnya dia seorang pemain bola sepak yang hebat dan terkenal pada musim 1998/99 dimana dia menjaringkan gol kemenangan Manchester United time United lawan ngan Bayern Munich... Jangan salah paham Ok?? Baru2 ni Man united menang ngan Charlton 4-0... Selamat Solskjaer tak main... kalau tak mesti tambah gol lagi... Ha,Ha,Ha....

Bookmark and Share

  


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

faizbukharyy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 15
Posting: 179
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 22:11


asssalamualaikum...

..nama salah seorg senior saya masa sek menengah dulu ... dia pemimpin bdn pelajar masa tu ... baik orgnya..

..abadikan namanya kat sni dlm nick saya ...

sekian ...

Bookmark and Share

  


  Member Information For faizbukharyyProfil   Hantar PM kepada faizbukharyy   Quote dan BalasQuote

daLL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15609
Posting: 148
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 22:42


ha..nama ni la yg penuh dgn seribu satu kenangan...mula nk tuka..tp masih ada yg syg..

Bookmark and Share

  


  Member Information For daLLProfil   Hantar PM kepada daLL   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 03-05-05 23:08


hikmah sebhgn dr nm asal sy sbb nk letak nm asl pnjg sgt
nur tu sesaje je nk bg tmbh sedap hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

balqiz5
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.04.2005
Ahli No: 15601
Posting: 66
Dari: Darul Naim

russia  


posticon Posting pada: 03-05-05 23:18


sbb ni name bakal puteri saye...insyaallah....(koya je lebeh)

-----------------
UkHwAh FiLLaH LesTaRi SeLaManYa.

Bookmark and Share

  


  Member Information For balqiz5Profil   Hantar PM kepada balqiz5   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 23:21




tajuk lagu yg paling best Sutera Kasih-inteam

-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Huwaina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1062
Posting: 138
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 04-05-05 00:05




nick name saya ni sebahagian dari nama saya

Bookmark and Share

  


  Member Information For HuwainaProfil   Hantar PM kepada Huwaina   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-05-05 00:26


ntah lah..hehe.. saya ni sesaje je buat nickname
cenggini.. kire kalo jmpa aKujErr ni kt portal memana tu..tu saya lah..
xder pape pun mksud dia..
ok..
salam ukhwah

Bookmark and Share

  


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

akhie_muzam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 12458
Posting: 210
Dari: ukm, kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-05-05 01:22


... 'akhie' nama panggilan dan 'muzam' nama singkatan dan nama yg diilhamkn dr sahabatku dunia akhirat..saudaraHanafi... dah guna nama nih jak sekolah menengah lepas jumper sahabat hanafi dan kekawan yg lain... dan kwn2 dah familiar kot dgn nama nih...

......................................

mASa MengUbah SeGalANya


Bookmark and Share

  


  Member Information For akhie_muzamProfil   Hantar PM kepada akhie_muzam   Quote dan BalasQuote

Darth_Alakazam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16027
Posting: 95
Dari: kampar,perak

Perak  


posticon Posting pada: 04-05-05 04:23


i've once used Alakazam
but since many ppl were using it.. i just turned to the dark side of the force and became Darth_Alakazam.
and my real name is?... mohd alakazam bin sulaiman. Irony??

p/s- im a fan of Star Wars.

May the Force be with you!

Bookmark and Share

  


  Member Information For Darth_AlakazamProfil   Hantar PM kepada Darth_Alakazam   Pergi ke Darth_Alakazam's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_kepujian
Warga Rasmi
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16208
Posting: 1
Dari: malaysia

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-05-05 08:26


assalamualaikum..
saya guna nick ni coz it's my name... (",)
ader sesaper bleh terjemahkan 'cahaya_kepujian' in arabic version?...



Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_kepujianProfil   Hantar PM kepada cahaya_kepujian   Quote dan BalasQuote

SuhailMdAsri
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.03.2005
Ahli No: 15308
Posting: 51
Dari: Brunei Darussalam

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 08:35


wbt, ni name penuh ana so takde komen yer..

Bookmark and Share

  


  Member Information For SuhailMdAsriProfil   Hantar PM kepada SuhailMdAsri   Quote dan BalasQuote

haura_akhas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14612
Posting: 118
Dari: klate

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-05-05 11:33


haura = bidadari

cita-cita nak jadi bidadari kat syurga nanti

insyaALLAH

Bookmark and Share

  


  Member Information For haura_akhasProfil   Hantar PM kepada haura_akhas   Quote dan BalasQuote

manja
Warga Rasmi
Menyertai: 13.04.2005
Ahli No: 15780
Posting: 6
Dari: kb

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-05-05 12:25


nak buat camne,byk2 nick yang dibuat name nick nie jer yg diluluskan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For manjaProfil   Hantar PM kepada manja   Quote dan BalasQuote

my_masjid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.06.2003
Ahli No: 1419
Posting: 87
Dari: Ganu Da Roll Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 12:53


Entah......

-----------------
Hati yang dekat pada masjid akan dekat dengan ilmu,hati yang dekat pada ilmu akan dekat dengan amal kebajikan,hati yang dekat dengan amal kebajikan akan dekat dengan Syurga.Dan Syurga itu pastinya dekat dengan Allah s.w.t

Bookmark and Share

  


  Member Information For my_masjidProfil   Hantar PM kepada my_masjid   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 13:52



hehehe..kebanyakan kwn2 kt ukhwah ingat ni nama betul,tapi TAK..
nama AIEYDA ni tak ada langsung dlm nama asal sy,dpt idea nama ni nama depan AI dan nama belakang DA.

Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

luqman_hakim
Warga Rasmi
Menyertai: 15.03.2005
Ahli No: 15148
Posting: 10
Dari: Ampang

Selangor  


posticon Posting pada: 05-05-05 15:36




Nickname yg saya gunakan ini adalah nama penuh saya iaitu luqman hakim. Saya lebih selesa menggunakan nama sendiri.

Bookmark and Share

  


  Member Information For luqman_hakimProfil   Hantar PM kepada luqman_hakim   Quote dan BalasQuote

kinobaik
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16191
Posting: 377
Dari: Rumah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 21:44


Quote:

On 2005-05-04 04:23, Darth_Alakazam wrote:
i've once used Alakazam
but since many ppl were using it.. i just turned to the dark side of the force and became Darth_Alakazam.
and my real name is?... mohd alakazam bin sulaiman. Irony??

p/s- im a fan of Star Wars.

May the Force be with you!



o0o0o0o... ingatkan nak tukar jadik Darth Vader..ehehhehe..
me guna kinobaik sebab "kino" tu memang panggilan yang kenkawan bg sejak skolah lagik. standard budak2 hostel sesuka hati buat nama panggilan lain sket sbb kat skola ada dua org nama serupa cam kino. "baik" plak, as a doa...kino..baik..Ameeennn

Bookmark and Share

  


  Member Information For kinobaikProfil   Hantar PM kepada kinobaik   Pergi ke kinobaik's Website   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-05-05 16:16


masing2 ada reason.oklah saya gunakan nick tu sebab maksud bg ruzaini adlh tempat ketenteramanku

-----------------
Nilai seorang wanita terletak pada sifat & peribadinya. Nilai seorang lelaki terletak pada sifat kesabarannya

Bookmark and Share

  


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

sinchana
Warga Rasmi
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16432
Posting: 14
Dari: Putrajaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 22:43


knp sy guna ni ni...hahaha..sebenarnya sy suka sgt tgk si sin chan tu dia ni klakala..tp sin chan tu lelaki..so tukar sket jd sinchana baru nmpk cam pompuan... lgpun nick ni cam nice jer..so gunala nick tu

Bookmark and Share

  


  Member Information For sinchanaProfil   Hantar PM kepada sinchana   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 23:26


alahai cutenye nick shincana..


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

GHAIZAH_8485
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.01.2005
Ahli No: 13898
Posting: 140

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 13-05-05 08:57


ntah...tak tahu juga...tiba2 timbul idea nak buat nick name Ghaizah Norazra...Tapi dalam nie nick name....GHAIZAH_8485....Nama tu name gabungan je...boleh ke?

Bookmark and Share

  


  Member Information For GHAIZAH_8485Profil   Hantar PM kepada GHAIZAH_8485   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-08-05 20:02


niza_ati
niza - stand for dan------ `I----- bt Z----- A----- ( name penuh ana )
hati- slh 1 daripada name panggilan ana

Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-08-05 20:05


niza_ati
niza - stand for
Nazatul`Izzati bt Zainal Abidin ( name penuh ana )
hati- slh 1 daripada name panggilan ana


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku
[ Telah diedit oleh: niza_ati pada 01-08-05 20:08 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-08-05 23:14


sebab ana suka sangat dengan mawar

Bookmark and Share

  


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

mawarkasih
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 41
Posting: 519
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-08-05 23:19


sebab ana suka sangat dengan mawar

Bookmark and Share

  


  Member Information For mawarkasihProfil   Hantar PM kepada mawarkasih   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 01-08-05 23:20


chibi_maruko
salah satu karakter kartun jepun yang saya minat



____________________________
praise to you
just for you....Allah

Bookmark and Share

  


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

SHAMR
WARGA SETIA
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11639
Posting: 777
Dari: Dari ALLAH kita datang, kepadaNya kita kembali...

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-08-05 01:51


sebab SHAMR tu adalah initial saya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For SHAMRProfil   Hantar PM kepada SHAMR   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-08-05 07:12


ana guna nickname HOURI abb tertarik dengan maksudnya.
ana jumpa nickname HOURI kat The Oxford Reference Dictionary for both a dictionary and an encyclopaedia.
maksud HOURI adalah- a young woman of the Muslim Paradise.
bila maksudnya elok,ana terus pilih HOURI untuk nickname ana.

Bookmark and Share

  


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 05-08-05 07:35


cahaya kepujian...nama awak...nurul hamidah eh...atau nur hamidah...betul tak?

saya kai nick ni sesaje saja...tapi lbih suka dikenali dengan nama aleeya..tapi nama kita suwaiirah nuril gharrawaini aleeya tapi nama dalam IC lain pula...ah...pelik tak...hehehe:D

ps: suka ada banyak nama...;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

suz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2004
Ahli No: 13406
Posting: 122
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-08-05 16:28


Kenapa saya guna nick name tu????Kenapa ye,Kenapa ye,

Sebab itu adalah salah satu perkataan dalam ejaan nama saya

:-) :-) :-)

Hati ini milik Allah
Diciptakan oleh Allah
Hanya untuk menyintai Allah

Bookmark and Share

  


  Member Information For suzProfil   Hantar PM kepada suz   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 05-08-05 16:58


sebab apa saya guna nick ni : sebab, "Arab" adalah nama panggilan semua teman-teman dan sahabat, manakala "Akhi" memiliki rahsia yang terlalu besar.... Sebenarnya saya bukan dari aliran bahasa Arab atau yang seangkatan dengannya.....So, saya tak tahu dan tak pernah orang memanggil saya dengan panggilan "Akhi"......ada something yang wujud dari panggilan Akhi.... 'dia' adalah wanita pertama yang memanggil saya dengan panggilan itu.....So, saya gabungkan "Akhi_Arab"...... :-)......InsyaAllah, "dia" juga akan saya "mahkotakan" sebagai zaujah saya dalam sedikit masa lagi.....Saya minta agar sahabat Ukhwah dapat doakan saya.......

Bookmark and Share

  


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

aisyahhumaira
Warga Rasmi
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9804
Posting: 14

Perak  


posticon Posting pada: 06-08-05 01:19


assalamualaikum...
ana suka nick name ana...'aisyah humaira'...

Bookmark and Share

  


  Member Information For aisyahhumairaProfil   Hantar PM kepada aisyahhumaira   Quote dan BalasQuote

sea-tea
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14701
Posting: 171
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-08-05 06:07


assalamualaikum..ana saja saja guna nick ni...sebab nama ana sebenarnya..ana tukar siti jadi sea-tea...sahabat2 ana lah yang mula eja nama ana macam ni..sampai sekarang pulak lekat... :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For sea-teaProfil   Hantar PM kepada sea-tea   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-08-05 06:22


assalamulaikum...
ana guna nama ni sebab ana suka nama watak dalam salah sebuah novel...
dan nama ni sikit sebanyak ada gabungan nama sebenar ana.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

popcorn
Warga Rasmi
Menyertai: 14.05.2004
Ahli No: 8968
Posting: 3
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 06-08-05 07:44


sebab saya dulu pernah jual popcorn.jadi eloklah saya letak nick tu.saya rasa best nick tu.

Bookmark and Share

  


  Member Information For popcornProfil   Hantar PM kepada popcorn   Quote dan BalasQuote

fiafarha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.06.2003
Ahli No: 1209
Posting: 79
Dari: t`ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-08-05 07:45


nickname..fiafarha..gbgn nama orang yang paling saya sayang..dunia akhirat....yang tak mampu saya balas sgl jasa mereka.....nama ummi +abah+saya sendiri... ;-) :-) :-D i miss you so much!sabarlah menunggu kepulangan anakmu.. satu hari nanti... :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For fiafarhaProfil   Hantar PM kepada fiafarha   Quote dan BalasQuote

huda_wafana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17784
Posting: 144
Dari: port dickson

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-08-05 08:09


saya pilih nick ni ebab saya nak jadi macm huda_wafana

Bookmark and Share

  


  Member Information For huda_wafanaProfil   Hantar PM kepada huda_wafana   Quote dan BalasQuote

burujislam
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12352
Posting: 63
Dari: luas bumi Allah....

Perak  


posticon Posting pada: 07-08-05 19:17


Kenapa erk...nama nickname ni.....
BURUJISLAM.......
sesuai dengan ana agaknya....
rasanya masa nak daftar nama ni first in my mind....
wallahualam....
wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For burujislamProfil   Hantar PM kepada burujislam   Quote dan BalasQuote

ilhamfirdausi
Warga Rasmi
Menyertai: 13.02.2004
Ahli No: 7236
Posting: 18
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-08-05 19:45


assalamualaikum...
kenapa ek saya guna nick name ni????
em... sebab saya suka nama firdaus dan ilham...
firdausi maksudnya... syurgaku... insyaallah

Bookmark and Share

  


  Member Information For ilhamfirdausiProfil   Hantar PM kepada ilhamfirdausi   Quote dan BalasQuote

alin1605
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10792
Posting: 281
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-08-05 19:52


assalamualaikum wbt...

ALIN1605... kita guna nick tu sebab 'A' tu mewakili namer husband kita, AMIRUDDIN manakala LIN tu mewakili namer kita ELINA. '1605' tu pula tarikh kami declare...

Bookmark and Share

  


  Member Information For alin1605Profil   Hantar PM kepada alin1605   Quote dan BalasQuote

sakeenah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.03.2005
Ahli No: 15077
Posting: 308
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 07-08-05 21:09


ingatkan nak letak nama sebenar ana, tiba2 tak boleh sebab dah ada orang guna nama itu..lepas tu ana letak nickname 'sakeenah' yang bermakna ketenanganku..

Bookmark and Share

  


  Member Information For sakeenahProfil   Hantar PM kepada sakeenah   Quote dan BalasQuote

sahihnor
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17515
Posting: 182
Dari: Ranau,Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 07-08-05 22:17


assalamualaikum

sebab nama ni nama ana yang sebenar....
apa maknanya?.....YANG BENAR.......insyallah

Bookmark and Share

  


  Member Information For sahihnorProfil   Hantar PM kepada sahihnor   Quote dan BalasQuote

trigO
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.05.2005
Ahli No: 16362
Posting: 242
Dari: negaraku...

malaysia  


posticon Posting pada: 07-08-05 23:42


hari ini dalam sejarah...
sebab satu ketika dulu saya suka associate diri dengan maths..
tapi sekarang..biasa saja..nick ni tiada maksud penting untuk diri saya lagi

Bookmark and Share

  


  Member Information For trigOProfil   Hantar PM kepada trigO   Quote dan BalasQuote

edlin
WARGA SETIA
Menyertai: 03.08.2004
Ahli No: 10459
Posting: 411
Dari: sg

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-08-05 01:35


sebab tu memang nama saya...
hehehhh...
lagipun jarang ada orang guna nama tu...
kira nak eksyen sikit...
heehhhhheehh...

p/s actually tak pandai nak cari nick name... lepas itu nak kena cakap kat orang apa nama betul kita... huihhh... letih... kan senang guna nama sendiri....

Bookmark and Share

  


  Member Information For edlinProfil   Hantar PM kepada edlin   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-08-05 03:00


anis_najihah.. :-D
bagi saya,nick name tu special sngt2...
sebab..diambil sempena nama anak saudara kesayangan..
nur anis najihah..

tap,yang paling best..
i am also 'anis' ..anis senior.. while my niece is anis junior..
dua2 memang comel !!!
:lol: :lol: :lol:

peace..
[ Telah diedit oleh: anis_najihah pada 08-08-05 03:01 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

e-zam
Warga Rasmi
Menyertai: 21.07.2005
Ahli No: 17431
Posting: 13
Dari: wangse maju

iraq  


posticon Posting pada: 08-08-05 20:28


assalamualaikum...
ana guna nick ni sebab nick ni adalah sebahagian dari nama ana dan merupakan panggilan yang paling femiliar untuk ana ketika sedang menuntut dahulu ..dan kini masih menjadi nick nostalgia di tempat kerja...hehe :-) :lol: :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For e-zamProfil   Hantar PM kepada e-zam   Quote dan BalasQuote

ayuAnnisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.09.2004
Ahli No: 10900
Posting: 148
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 09-08-05 00:55


kenapa ek?
ayu annisa..name adeq kecik yang comey kat rumah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayuAnnisaProfil   Hantar PM kepada ayuAnnisa   Pergi ke ayuAnnisa's Website   Quote dan BalasQuote

eimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7066
Posting: 37
Dari: Nilai,N.Sembilan

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-08-05 02:32


saya guna nick name mana sebab singkatan dari name saya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For eimahProfil   Hantar PM kepada eimah   Quote dan BalasQuote

aprill
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17649
Posting: 91
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-08-05 04:26


assalamualaikum...

kenapa ye....sebab saya lahir bulan april
tambah lagi satu L nak menyedapkannnyer...
ok...sebut betul-betul....
APRILL... :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For aprillProfil   Hantar PM kepada aprill   Quote dan BalasQuote

maryam_hasanah
Warga Rasmi
Menyertai: 29.07.2005
Ahli No: 17678
Posting: 1
Dari: KL

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-08-05 04:38


sempena gelaran saiyidatina maryam..tak ada apa-apa sebab..tu saja yang terlintas masa nak register :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For maryam_hasanahProfil   Hantar PM kepada maryam_hasanah   Quote dan BalasQuote

maisarah_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8175
Posting: 157
Dari: bumi Allah

australia   avatar


posticon Posting pada: 09-08-05 05:30


minat sangat dengan 2 nama ini.. saya gabungkan saja.. buh nama puteri ana agaknya nanti.. hehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For maisarah_nurProfil   Hantar PM kepada maisarah_nur   Pergi ke maisarah_nur's Website   Quote dan BalasQuote

amyna
Warga Rasmi
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16654
Posting: 13
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 09-08-05 06:18


name yang diambil kat satu kedai kat langkawi..hehe.. macam sedap saja..

Bookmark and Share

  


  Member Information For amynaProfil   Hantar PM kepada amyna   Quote dan BalasQuote

Nadiahsolehah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.05.2005
Ahli No: 16314
Posting: 283
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-08-05 05:11


assalamualaikum w.b.t...
saya pun nak jawab juga pasal ni...
act name nadiah tu...name my beloved cousin...saya sayang sangat kat dia...baru umur 1 tahun...
solehah pulak...saya berharap dia akan menjadi serong perempuan yang solehah bila besar nanti...
act harapan ni bukan untuk dia saja...tapi untuk diri saya juga...
sekian...terime kasih..

Bookmark and Share

  


  Member Information For NadiahsolehahProfil   Hantar PM kepada Nadiahsolehah   Quote dan BalasQuote

khazinatul_asrar47
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16936
Posting: 308
Dari: .::diMana ada keBerkatanNYA,disitu ana::.

Selangor  


posticon Posting pada: 14-08-05 09:25


Assalamualaikum

Ana guna nick ni sebab ana tertarik dengan nama ni lepas baca sebuah novel ni...kalau antum/antunna tau.."seindah mawar berduri"...ana harap akan jadi begitu..doakan ana ya..maknanya.."khazanah kerahsiaan"...InsyaAllah...Amin~
Ilalliqa'


-----------------



  


  Member Information For khazinatul_asrar47Profil   Hantar PM kepada khazinatul_asrar47   Pergi ke khazinatul_asrar47's Website   Quote dan BalasQuote

mastermind03
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17770
Posting: 58
Dari: Di bawah lembayung RAHMAT ILAHI

Selangor  


posticon Posting pada: 26-08-05 14:05


saya pilih MASTERMIND03 sebab....sebab...sebab...
banyak sebabnya...antaranya....
dah lama lekat kat dalam minda ni perkataan tu...
kononnye nak jadi mastermind lah....
ok tak ????
asalnye nak letak sweetsmile....tapi...macam tak best pulak...
tu saja agaknya...yang lain2....tak payah gtau lah sebabnya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mastermind03Profil   Hantar PM kepada mastermind03   Quote dan BalasQuote

amanassiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12124
Posting: 89
Dari: al arddi kholifah

Pahang  


posticon Posting pada: 26-08-05 14:21


nama ini ada sejuta kenangan di alam persekolahan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For amanassiqProfil   Hantar PM kepada amanassiq   Quote dan BalasQuote

aisyah_sofiyyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3690
Posting: 34
Dari: Alor Setar

Kedah  


posticon Posting pada: 26-08-05 15:45


aisyah_sofiyyah... ni gabungn nama mak dan ayah... aisyah nama mak sofi nama ayah so kena lah dimuannaskn nama sofi tu jadi lah sofiyyah.... :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For aisyah_sofiyyahProfil   Hantar PM kepada aisyah_sofiyyah   Quote dan BalasQuote

ratu_assayyidah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.08.2005
Ahli No: 18436
Posting: 23
Dari: Kuala Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 15:59


sebab pilih nick nii .......maksudnya bagus.kita dapat nama ni masa baca novel :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ratu_assayyidahProfil   Hantar PM kepada ratu_assayyidah   Quote dan BalasQuote

salimahbreepbreep
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16212
Posting: 287
Dari: Banting

Selangor  


posticon Posting pada: 26-08-05 17:05


nick saya datangnye daripada nama saya sendiri dan breepbreep tu tak ada makna apa-apa... sebab suka dengan perkataan tu... hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For salimahbreepbreepProfil   Hantar PM kepada salimahbreepbreep   Pergi ke salimahbreepbreep's Website   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 26-08-05 18:30


this is my real name...

Bookmark and Share

  


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

britaniasky
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2005
Ahli No: 17549
Posting: 93
Dari: terengganu

lithuania   avatar


posticon Posting pada: 27-08-05 19:12


bismillah

pilih nick ni sebab ada makna tersirat disebaliknya... dan masih ada nick lain (guillistan) ehe.. yang ni maknanya hehe.... best tapi tak boleh bagitau lah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For britaniaskyProfil   Hantar PM kepada britaniasky   Quote dan BalasQuote

wanina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.01.2005
Ahli No: 13762
Posting: 99
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-08-05 20:49


nick ni nama saya dan orang tersayang wan +ina

Bookmark and Share

  


  Member Information For waninaProfil   Hantar PM kepada wanina   Quote dan BalasQuote

kilauansyifa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15817
Posting: 116
Dari: mesir

egypt  


posticon Posting pada: 07-09-05 18:42


Pada 27-08-05 19:12 , britaniasky posting:

!!! QUOTE !!!

bismillah

pilih nick ni sebab ada makna tersirat disebaliknya... dan masih ada nick lain (guillistan) ehe.. yang ni maknanya hehe.... best tapi tak boleh bagitau lah...


emm..ana rasa ana tau maksud guillistan tu..hehe..nak bagitahu ke?hehe :lol: :lol: :-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For kilauansyifaProfil   Hantar PM kepada kilauansyifa   Quote dan BalasQuote

norlie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17607
Posting: 68
Dari: kota bharu, bandaraya islam

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-09-05 20:47


assalamualaikum...
saya pilih nama ini sebab arwah uncle saya yang first panggil saya dengan nama ini...
lepas tu barulah cousin and sekarang semua orang pun panggil saya dengan nama ini...

Bookmark and Share

  


  Member Information For norlieProfil   Hantar PM kepada norlie   Quote dan BalasQuote

nurlynn
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18638
Posting: 460
Dari: Rumahku

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-09-05 21:23


saya guna nick ni sebab saya suka...lagipun disebalik nick ni nama saya juga.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurlynnProfil   Hantar PM kepada nurlynn   Quote dan BalasQuote

shaharatul_qibtiah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.10.2003
Ahli No: 4002
Posting: 173

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-09-05 23:32


Assalamualaikum..wr wb...

nick ni tiba2 saja dapat masa nak register, tak terfikir kenapa pilih nick ni..istimewa sebab time tu tiba2 "shaharatulqibtiah" pula yang terkeluar kat mind ni...;)

wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For shaharatul_qibtiahProfil   Hantar PM kepada shaharatul_qibtiah   Quote dan BalasQuote

rebel7th
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.09.2005
Ahli No: 18698
Posting: 32
Dari: Newcastle

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-09-05 23:55


nick ambo?
mm..
sebab ambo ni pemberontak generasi ke-7...
stay pulak kat kolej no 7..
ada lah kat salah satu kampus kat malaysia ni...hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For rebel7thProfil   Hantar PM kepada rebel7th   Quote dan BalasQuote

tasbih
Warga Rasmi
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18720
Posting: 14
Dari: sTuDy-uPsI hOmE-mELaKe

Melaka  


posticon Posting pada: 08-09-05 08:03


hehe..selalu berzikir agaknya...insyaAllah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For tasbihProfil   Hantar PM kepada tasbih   Quote dan BalasQuote

cahayamalam
Warga Rasmi
Menyertai: 01.09.2005
Ahli No: 18624
Posting: 2
Dari: sientoqe

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-09-05 11:48


em...ni makna namer ana..

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahayamalamProfil   Hantar PM kepada cahayamalam   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-09-05 12:01


Teringat pada isteri nabi MUhammad.....mariah qibtiah...wallahua'lam...

Bookmark and Share

  


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

eriza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13069
Posting: 80
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-09-05 12:46


sebab teringat masa zaman sekolah dulu....

Bookmark and Share

  


  Member Information For erizaProfil   Hantar PM kepada eriza   Quote dan BalasQuote

afiqah_afaf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2004
Ahli No: 11586
Posting: 238
Dari: mansoura

egypt  


posticon Posting pada: 09-09-05 13:58


mama suka nama ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For afiqah_afafProfil   Hantar PM kepada afiqah_afaf   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 29-12-05 08:48


samudra menghadiahkan tsunami kepada warga dunia.... c uuu ... comingg soonn

Bookmark and Share

  


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-12-05 08:52


ana guna nama ana sendiri! hihihi
[ Telah diedit oleh: Qayyum pada 29-12-05 08:53 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-12-05 09:12


Assalamualaikum..

Sebenarnya saya nak letak nick 'saya' sebab senang. Tapi sebab nick tu dah digunakan, maka kerana inginkan juga nama tersebut maka saya letaklah sayatetapsaya. Bermakna macam mana pun keadaannya, saya tetaplah saya.... ;-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nisha
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17502
Posting: 27
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-12-05 09:29


saya guna nickname tu sebab ia sbhgn nama saya. lagi pun suka guna nama sendiri....


-----------------
InDaH HiDuP bErSaMa ILAHI, ReDhAMu KuHaRaPKaN


Bookmark and Share

  


  Member Information For nishaProfil   Hantar PM kepada nisha   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 29-12-05 09:30


sebab saya nak jadi jutawan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-12-05 09:36


Pada 29-12-05 09:29 , nisha posting:

!!! QUOTE !!!

saya guna nickname tu sebab ia sbhgn nama saya. lagi pun suka guna nama sendiri....



nama penuh awak apa nisha??? saja ana nak tau!

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-12-05 10:14


Emm....entahla..dalam duk fikir-fikir...terlintas SESEJUKSALJU..
Ia menggambarkan diri ana juga.......
:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

hujjatul_hikmah
Warga Rasmi
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20875
Posting: 11
Dari: kl

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-05 10:15


guna nick ini sebab ia bawa maksud berbicara secara berhikmah @ berbicara dengan ilmu & pemikiran serta ideologi untuk membina fikrah dan mencari pengetahuan...

......end......

Bookmark and Share

  


  Member Information For hujjatul_hikmahProfil   Hantar PM kepada hujjatul_hikmah   Quote dan BalasQuote

NuR_HiKMaH
WARGA SETIA
Menyertai: 16.07.2003
Ahli No: 2374
Posting: 563
Dari: Batu Pahat, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 29-12-05 10:30


hikmah sebahagian dari nm saya..tu saja

nur tu saja saja sebab suka perkataan nur tu :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NuR_HiKMaHProfil   Hantar PM kepada NuR_HiKMaH   Quote dan BalasQuote

astina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2005
Ahli No: 18487
Posting: 96
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-12-05 11:56


tak tahu la kenapa dengan nick ni....
may be sebab ni saja agaknya yang ada lam kpala masa nak daftar...
agaknya la...

wallahualam...

dambakan cinta sejati...

Bookmark and Share

  


  Member Information For astinaProfil   Hantar PM kepada astina   Quote dan BalasQuote

hafizie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.12.2004
Ahli No: 12783
Posting: 84
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-05 12:07


nama diberi mohamad afizi
rasa macam pendek sangat la pula
lagi pun memang ada guna second name untuk apa-apa jua keadaan
'hafizie hairullah'
ok tak?

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafizieProfil   Hantar PM kepada hafizie   Quote dan BalasQuote

sahabat_sejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3361
Posting: 337
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 29-12-05 13:16


sebab suka lagu teman sejati
dan ingin mencari sahabat sejati :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For sahabat_sejatiProfil   Hantar PM kepada sahabat_sejati   Quote dan BalasQuote

triptofana
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14611
Posting: 639
Dari: sElaNgoR

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-12-05 14:51


Kenapa guna nick tu?
sebenarnya triptofana tu nama asid amino (protein) in malay.
konon2nya minat kimia... :-di :-di :-di


-----------------
Tengoklah dengan mata,
Lihatlah dengan hati,
Renunglah dengan akal,
Fikirlah dengan iman.


Bookmark and Share

  


  Member Information For triptofanaProfil   Hantar PM kepada triptofana   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-12-05 14:54


bagus adik triptofana..erm..susah nak sebut! hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 03:53


guna nickname sebab nak mudahkan orang panggil..

Bookmark and Share

  


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 09:20


bukan mudah orang pggl...macam triptofana pun ssh nak sebut tu! maaflah guna nama anti pulak! nickname ni cuma gelaran saja macam fatimah (az-zahra)!

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

oliver_twist
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20817
Posting: 84
Dari: perak

uk  


posticon Posting pada: 01-01-06 12:20


nick saya ni saya ambil dari tajuk buku..oliver twist tajuk dia..
cerita boleh layan la...

Bookmark and Share

  


  Member Information For oliver_twistProfil   Hantar PM kepada oliver_twist   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 12:25


sapa penulisnya oliver_twist???

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

oliver_twist
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20817
Posting: 84
Dari: perak

uk  


posticon Posting pada: 01-01-06 12:32


huhuh..saya sebenaq nya belajar bi sem lepas pakai buku tu...penulis dia pun saya dah lupa siapa...

Bookmark and Share

  


  Member Information For oliver_twistProfil   Hantar PM kepada oliver_twist   Quote dan BalasQuote

zulaika_85
Warga Rasmi
Menyertai: 06.10.2005
Ahli No: 19630
Posting: 20
Dari: usm-penang

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 12:50


dengan nick name ni sebab name ni idaman saya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For zulaika_85Profil   Hantar PM kepada zulaika_85   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Kenapa guna nick tu?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.258141 saat. Lajunya....