Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah SWT memberikan kita dua telinga, dua mata, satu mulut dan otak di tengah antaranya, mesti bersebab. Dengar dan lihat kanan kiri, timbang dengan otak.
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Ahmadmohd7878
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43131

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 20
Ahli: 0
Jumlah: 20




  Yang Masuk Ke Sini
Ahmadmohd7878: 4 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: apa niat dia haa?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» apa niat dia haa?

Please Mendaftar To Post


Oleh apa niat dia haa?

zula
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.11.2004
Ahli No: 12629
Posting: 38
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 02-05-05 12:14


assalamaualikum..
ana nak minta pendapat daripad antum semua mengenai muslimin yang menghantar sms kepada muslimat..mesej tu bukan tak bagus semuanya yang bagus-bagus belaka hadis-hadis nabi lah macam-macaml tapi kalu selalu dan kerap sangat hantar kita nak katogerikan sebagai apa ?pada pendapat ana mesej tu bagus tapi mungkin impak itu tak bagus... apa niat muslimin tu sebenarnya haa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulaProfil   Hantar PM kepada zula   Quote dan BalasQuote

wehdah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13170
Posting: 196
Dari: Ranau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-05-05 13:21


saudari tanya lah dia....kalau berani....tapi rasanya saudari sendiri tau jawapanya.....cuma tak pasti....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wehdahProfil   Hantar PM kepada wehdah   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-05-05 15:18




mcm wehdah cakap tu... tanya jer terus terang.. nak ape sebenarnye..

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1097
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 02-05-05 15:21


nak awak..hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

SITIHAMIZAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13091
Posting: 192
Dari: the garden of knowledge and virtue

Johor  


posticon Posting pada: 02-05-05 16:57


Quote:

On 2005-05-02 15:21, Martyr wrote:
nak awak..hehehe




hahaha....

Bookmark and Share

    


  Member Information For SITIHAMIZAHProfil   Hantar PM kepada SITIHAMIZAH   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-05-05 16:58


nak abiskan kredit.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

salimahbreepbreep
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16212
Posting: 287
Dari: Banting

Selangor  


posticon Posting pada: 02-05-05 17:05


kurang kerja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For salimahbreepbreepProfil   Hantar PM kepada salimahbreepbreep   Pergi ke salimahbreepbreep's Website   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 02-05-05 18:53


WALLAHUA'LAM.

Niat bukan sesuatu yang konkrit untuk dihakimi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-05-05 22:40




tukar shj no. telefon tu..beli kad SIM yg baru.... habis cerita.

TQ.

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-05-05 23:09




dia ambil berat pada saudari zula... nak tackle kot.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

haneem-al_amr
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.02.2004
Ahli No: 7010
Posting: 79
Dari: MeLBouRNe

australia  


posticon Posting pada: 02-05-05 23:12


erm..mcm same je ngan kes mmber sy.dia tanye punye tanye..rupa2nye banin tu nak b'kenalan ngan die..hehe..nape tak direct je kan

Bookmark and Share

    


  Member Information For haneem-al_amrProfil   Hantar PM kepada haneem-al_amr   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-05-05 23:24


Quote:

On 2005-05-02 23:12, haneem-al_amr wrote:
erm..mcm same je ngan kes mmber sy.dia tanye punye tanye..rupa2nye banin tu nak b'kenalan ngan die..hehe..nape tak direct je kan



malu tapi mahu kot....

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

hyunckel_asyraf
WARGA SETIA
Menyertai: 12.01.2005
Ahli No: 13668
Posting: 414
Dari: United Kingdom

uk  


posticon Posting pada: 02-05-05 23:28


Quote:

On 2005-05-02 12:14, zula wrote:
apa niat muslimin tu sebenarnya haa?



1.dia saja nk tarik perhatian

2.dia xde niat ape2 sgt,cuma org yg terima tu je p-k bukan2

n sy rasa sbb tu agak remeh utk beli sim card baru,klau awak sangsi dgn niat die awak boleh je just ignore.kecualila klau msg2 tu sume memberi tekanan perasaan or somethinlike that(unlikely kan?)

-i`m just guessing-

Bookmark and Share

    


  Member Information For hyunckel_asyrafProfil   Hantar PM kepada hyunckel_asyraf   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 00:52


bagi sket2 dahle..diakan muslimin..BERLAMBAK lagi muslimin lain yg patut dia bg tazkirah2 tuh..bukan salah, tapi dari segi KEUTAMAAN dan KEAU'LAAN...kalu da'wah tu utama kepada yg mudah didekati..

kalu bukan da'wah, mmng dia nak kat awak la tuh..apa kata tanya dia "kenapa hantar banyak2 tazkirah ni..bukan tak suka, tapi musykil.." tgla dia jwb aper..

Tapi kalu kita ni jenis dia bagi stu kita balas satu..mungkin EGO dia.."mana blh muslimat bg, akupun tak tau..kena bagi jugak balik"..kira persaingan sihat kot :p

Bookmark and Share

    


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

hyunckel_asyraf
WARGA SETIA
Menyertai: 12.01.2005
Ahli No: 13668
Posting: 414
Dari: United Kingdom

uk  


posticon Posting pada: 03-05-05 02:11


Quote:

On 2005-05-03 00:52, swordofdeen wrote:
bagi sket2 dahle..diakan muslimin..BERLAMBAK lagi muslimin lain yg patut dia bg tazkirah2 tuh..bukan salah, tapi dari segi KEUTAMAAN dan KEAU'LAAN...kalu da'wah tu utama kepada yg mudah didekati..




kalau betulla dia ikhlas nk berdakwah,sms probably cara yg baik.coz klau muslimin mesti sng jumpa n cakap je tp klau muslimah susah sikit.
so sy tgh cuba husnuzan sekarang...sape nk join?



Bookmark and Share

    


  Member Information For hyunckel_asyrafProfil   Hantar PM kepada hyunckel_asyraf   Quote dan BalasQuote

aquarius_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14613
Posting: 224
Dari: tg karang, selangor...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 09:04




selagi muslimin tu tak cakap paper biakan jer..
mungkin dier sedang berdakwah..
atau memang dier tadak gheja!ala layan jerla..bukan rugi paper pun..
kalau muslimin tu suka kat anti tu satu bonus...

-----------------
[IMG]http://photos.friendster.com/photos/92/17/15417129/9850787836953s.jpg[/IMG]

'ukhwah itu indah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For aquarius_nurProfil   Hantar PM kepada aquarius_nur   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 03-05-05 09:11


ader ker???

bazir kredit kot???



Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 03-05-05 12:37




terpulang la...
tapi kalau pompuan rasa kerana itu pun boleh terpikat... tak boleh nak kata apa la...



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 12:54




ank bersahabat kot...
sebab maunusia jarang membuat sesuatu tanpa motif
kalau jumpa sahabt lelaki yg macam tu bagusla..
enti dapat pesanan berharga dia yg nenghantar dapat pahala (kalau ikhlas)
kalau terlalu kerap...itu bermakna sidia sedang menumpu kan perhatian pada enti secara tak langsung...
dan dia cuba membentuk pandangan enti pada dirinya..denag secara tak langsung...
apa pun amal yg lebih utama ...
kalau berani cuba tanya...


Ana : kalau berani laa....


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

addeena
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5977
Posting: 43

Selangor  


posticon Posting pada: 03-05-05 13:55



dia tgh try nk ejas2 tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For addeenaProfil   Hantar PM kepada addeena   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 17:42


pernah dapat gak macam tu..
tp saya fikir in positif waylah...
seronok dapat msg2 dakwah ..

nak jg tanya pada pengirim tu.. tp malaslah pula
tp betterlah tanya pada pengirim tu..
bab2 niat nie hanya dia dan Allah yg tahu..
wallahu'alam


Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

daLL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.04.2005
Ahli No: 15609
Posting: 148
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 23:00


hmmm..besar kemungkinan dia nk tackle awk la tu
he..he..tp kite husnuzan la..untung la kite dpat tazkirah ari2...yela..kite ni mesti la saling ingat mengingati ...ye dak..klau awk anggap tu mcam mganggu trus trang kate awkx suke..

Bookmark and Share

    


  Member Information For daLLProfil   Hantar PM kepada daLL   Quote dan BalasQuote

balqiz5
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.04.2005
Ahli No: 15601
Posting: 66
Dari: Darul Naim

russia  


posticon Posting pada: 03-05-05 23:30


sbb die tgh ingat awak la tuh..
die nak sms2 ngan awak..tapi die takde ayat lain..
so dah ade tazkirah tu die fwdkan je la...nampak ade faedah sket...
ala..kdg2 ade org suke fwd2 msg camtu...dah hobi..
mean bukan kat awak sorang la kot...
selagi takde ape ayat2 unsur2 tackle...takyah aa peningkan kepala pk bukan2....


-----------------
UkHwAh FiLLaH LesTaRi SeLaManYa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For balqiz5Profil   Hantar PM kepada balqiz5   Quote dan BalasQuote

mariana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.11.2004
Ahli No: 12405
Posting: 148

Johor  


posticon Posting pada: 03-05-05 23:39


bsr kmungkinn die de niat lain.tp husnuzan jela..

Bookmark and Share

    


  Member Information For marianaProfil   Hantar PM kepada mariana   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 23:42


hmm taktau nak bg pandangan apa...

ana memang selalu dapat msg tazkirah dari banin, tapi kami semua memang dah macam tu tak kiralah banin atau banat, kami bg msg2 tazkirah pada semua sahabat sahabiah kami, masing-masing kerana ukhuwwah dan peringatan bersama.

ada yang larang keras tentang isu ni, tapi ada gak yg boleh terima. mungkin sebab memang dah kenal diri masing-masing...

ana rasa biarkan saja msg2 tazkirah dari banin tu. lama-lama kalau memang betul la niat dia nak berkenalan rapat dengan enti tapi enti buat mcm tak faham, dia akan mengaku juga. kalau enti memang dah tak tahan dan rasa terganggu sangat dengan msg2 tazkirah banin tu, enti terus teranglah pada dia yg enti tak suka...


sekian dahulu pandangan ana (ewah! ayat skema )


-----------------
Ya Allah. Permudahkanlah bagi kami segala urusan kami (lebih-lebih lagi urusan perjalanan rohaniah menuju Allah) berserta kerehatan bagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

z_tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2309
Posting: 155
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 24-08-05 20:10


ana pun pernah alami perkara yang sama.....
ana knl time 1 skul dulu,tapi ana tak kenal sangat pun.....
selalu bagi tazkirah....kekdg tu balas juga....
ana hanya assume dia nak berdakwah saja....
tapi tktaula kot2 ada mksd lain....
tapi kena sangke baikla.....
kcualila dia tye....

Bookmark and Share

    


  Member Information For z_tornadoProfil   Hantar PM kepada z_tornado   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 20:59


sebagai perempuan kita jangan cepat perasan, jangan cepat syak wasangka...
mgkn niat dia ikhlas, mgkn dia tertarik pada keistimewaan awak....
seb baik bukan saya yang send mesej tu kan.... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 25-08-05 14:47


TAK TANYA KITA TAK TAU...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

amanassiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12124
Posting: 89
Dari: al arddi kholifah

Pahang  


posticon Posting pada: 25-08-05 15:01


pandangan ana....anti kena lebih berhati-hati..sebab kita tak tau niat dia macam mana...just relax..o.ok

Bookmark and Share

    


  Member Information For amanassiqProfil   Hantar PM kepada amanassiq   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.149121 saat. Lajunya....