Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Seekor ikan di tangan lebih berharga dari dua ekor ikan di kolam
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 62
Ahli: 0
Jumlah: 62




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 20 hari yang lalu
Kakngah: 20 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Anak ketiga...mari...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Anak ketiga...mari...

Please Mendaftar To Post


Oleh Anak ketiga...mari...

hub_addin
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 19
Posting: 73
Dari: Perak No.1

Perak  


posticon Posting pada: 16-05-03 11:25


assalamualaikum...

ana anak ketiga daripada sepuluh beradik

orang kata anak ketiga ni baik hati dalam keluarga dan kawan2 betul tak? hikhikhikhik

apa komen sahabat2 semua?

-----------------
"Laailaahaillallah (tiada Tuhan melainkan Allah)...
kerananya kita hidup...
kerananya kita mati...
pada jalannya kita berjuang...
dan dengan kalimah ini juga kita akan bertemu Allah."

Bookmark and Share

    


  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 13:01


as'kum...betul tu anak ketiga memang baik hati..lagi..pandai berdikari..pandai bawak diri.. kadang2 tu keras hati..

ana anak ke-3 dari 9 org adik-beradik.sekarang ni hidup berdikari kat negeri orang. ana memang pandai bawak diri kan,kan,kan???hihihi..membawa diri dan hati yg lara...

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

shafawi78
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 282
Posting: 285
Dari: Bukit Mertajam

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 18:23


a'kum....

ana pun anak ke-3, dari 5 org adik beradik....

dlm semua2...selalunya ana suka menongkah arus...pelik kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafawi78Profil   Hantar PM kepada shafawi78   Pergi ke shafawi78's Website   Quote dan BalasQuote

isma_islah
Warga Rasmi
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 315
Posting: 6
Dari: united kingdom

uk  


posticon Posting pada: 16-05-03 18:26


salam to all..

hmm..ana pun anak ke-3..
dari 4..but ana tunggal perempuan..
hehe..

ye ke gitu??ana rasa ada betul jugaklah..
but ada jugak orang kata anak ke-3 nih garang..
silap tafsir tuh..patutnya tegas..

pandai bawak diri dan berdikari tuh betui jugak..
keras hati..huh..tu lagilah betul..hehe..

okie dokie..wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For isma_islahProfil   Hantar PM kepada isma_islah   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 18:29


saye pun anak ke 3..5 badik...

-----------------
Cinta dunia ibarat madu yang beracun,
cinta akhirat bagai hempedu yang mujarab.




Bookmark and Share

    


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

nuyu
Warga Rasmi
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 317
Posting: 7
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-05-03 18:45


Assalamualaikum.....

Saya pun anak ketiga dari 11 adik beradik, nak kata baik tu, takde la sgt, sebab saya ni suka usik adik2...., tp masih lagi ada rasa tanggungjawab, sebab saya ni anak perempuan sulung, jd harapan keluarga.....

-----------------
Apabila cinta kepada Allah sampai ke lubuk hati, cinta yang selain dariNya akan tersingkir.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuyuProfil   Hantar PM kepada nuyu   Quote dan BalasQuote

shiFa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 107
Posting: 113
Dari: PASIR RIS - SINGAPORE

singapore   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 20:28


Quote:

On 2003-05-16 18:23, shafawi78 wrote:
a'kum....

ana pun anak ke-3, dari 5 org adik beradik....

dlm semua2...selalunya ana suka menongkah arus...pelik kan...



memang tul! shiFa sokong 100%!! mcm kakak shiFa yg 3rd...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shiFaProfil   Hantar PM kepada shiFa   Quote dan BalasQuote

wan_pasir
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 37
Posting: 395
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 22:29


ana anak ke dua- anak ketiga adik ana.. dier tuu kadang lain sikit.. cepat merajuk.. dan kadang membawa diri..




-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_pasirProfil   Hantar PM kepada wan_pasir   Pergi ke wan_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

hurulain
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 9
Posting: 111
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 02:27


hmm adik hurul yang ke-3 tu nampak gaya cam lebih matured dari hurul,hihik..tengok dia nih rajin..bila disuruh,x penah bantah,ikut je..rasanya masa hurul umo dia,hurul masih memanja dengan ayah ummi,tapi dia da leh independent..hihik

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

hub_addin
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 19
Posting: 73
Dari: Perak No.1

Perak  


posticon Posting pada: 18-05-03 16:35


Quote:

On 2003-05-16 22:29, wan_pasir wrote:
ana anak ke dua- anak ketiga adik ana.. dier tuu kadang lain sikit.. cepat merajuk.. dan kadang membawa diri..





nampaknyer anak ketiga ni pandai bawak diri ker suka bawak diri?

nampaknyer ramai gak yang bersetuju yek, anak ketiga ni baik hati..hikhikhik

-----------------
"Laailaahaillallah (tiada Tuhan melainkan Allah)...
kerananya kita hidup...
kerananya kita mati...
pada jalannya kita berjuang...
dan dengan kalimah ini juga kita akan bertemu Allah."

Bookmark and Share

    


  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

baiduri_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 34
Posting: 242
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-05-03 16:56


saya ni anak ketiga gak..sekaligus merangkap anak bongsu la.. anak ketiga ni baik hati??ye ker nih..mungkin betullah kot.. tapi tak semestinyalah kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For baiduri_aimanProfil   Hantar PM kepada baiduri_aiman   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-05-03 17:20


Quote:

On 2003-05-16 18:23, shafawi78 wrote:
dlm semua2...selalunya ana suka menongkah arus...pelik kan...


erm..apa maksud shafawi ni ngan menongkah arus?

erm..ana pernah baca satu artikel,golongan anak2 yg selalunya berjaya adalah anak yg ditengah2 tak kiralah dia anak ke berapa kecuali anak sulong dan anak bongsu. ini kerana anak yg sulong selalunya akan mengorbankan masa depan demi adik2 dan anak yg bongsu selalunya sukar nak berjaya kerana sifat dia yg manja dan selalu mengharapkan pertolongan org lain. erm..ada yg setuju ngan ana tak?

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

haninuha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 166
Posting: 148
Dari: UIA GoMBaK

Kedah  


posticon Posting pada: 18-05-03 18:38


Assalamualaikum WBT..

Hmm..ana pun anak ketiga daripada 6 orang adik-beradik..

Anak ketiga baik hati, pandai bawak diri, dll hmm...ana rasa ada jugak yg kena dgn diri ana.. bukan nak bangga diri..tapi sikit2 tu boleh la..kiranya adik-beradik yang lain senang dgn ana..sbb ana suka tolong diorg.. tak sampai hati nak hampakan permintaan diorg..

that's all
Wallahu taala a'lam

:: PenCinTa HiBuRaN IsLaM ::



-----------------
Tuhan..Syukur kehadratMu Kerna masih mengurniakan Setitis semangat..Untuk menghadapi..
Kehidupan untuk esok hari..Demi perjuangan hakiki..Kan kugenggam keazaman ini..Takkan kubiarkan ..
Terlerai lagi..



Bookmark and Share

    


  Member Information For haninuhaProfil   Hantar PM kepada haninuha   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-05-03 21:38


saya pun anak ketiga dari sebelas adik beradik...hihihi..org kata..anak ketiga ni penyabar..suka berdikari..dan penyayang org nyer...hehehhehe....betul kan??

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

hub_addin
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 19
Posting: 73
Dari: Perak No.1

Perak  


posticon Posting pada: 19-05-03 16:38




anak ketiga janganlah berbangga lak ye...hehehe.. tapi bersyukurlah nikmat Allah kalau betul. namun sebaik2 setiap org mesti ada kelemahannya. tuan empunya badan je lah yang tahu...

-----------------
"Laailaahaillallah (tiada Tuhan melainkan Allah)...
kerananya kita hidup...
kerananya kita mati...
pada jalannya kita berjuang...
dan dengan kalimah ini juga kita akan bertemu Allah."

Bookmark and Share

    


  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

halawah_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 355
Posting: 83
Dari: TaNaH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-05-03 16:44


sayer anak ketiga dari 1+2=? brape yer..? anak bongsulah tuh. sayer same jer dengan baiduri aiman. hm..? pandai bawak diri..? sokong! setuju 200%. ader cam angkat bakul tak..?

-----------------
DoN'T SToP aT THe ToP,
oR You WiLL DRoP!

Bookmark and Share

    


  Member Information For halawah_imanProfil   Hantar PM kepada halawah_iman   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1306
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-05-03 18:40


Assalamualaikum.

melalui apa yang saya lihat pulak anak ke tiga atau alang ni lebih agresif di antara adik-beradik yang lain. . Contoh terdekat adik saya yang no 3 ni, dia sekarang ni menyertai palapes atau rotu di uum. Sedangkan adik-bradik kami yang lain tidak berminat untuk sertai unit2 berunifom ni. Saya sendiri pun hanya sekadar minat mengambil tahu dalam hal2 ketenteraan tetapi tidak berminat untuk sertai. Di kampus saya pulak ada seorang member saya anak ke tiga jugak pernah join askar wataniah sebelum melanjutkan pengajian di Universiti Putra Malaysia. Dia ni memang kepala gila2, mungkin sebab latihan ketenteraan buatkan dia jadi camtu. Kat kawasan rumah saya pulak ada seorang member saya ni adik dia yang no 3 menyertai polis. Tapi bukan trup fru la, kalau fru silap la dia, memang dia berhadapan dengan saya dan helmet saya. selain tu jugak saya dapati banyak gak otai2 atau samsing2 ni terdiri dari golongan alang ni






-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

Muslimah85
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 547
Posting: 25
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-05-03 21:03


Assalamualaikum.
Eh..saya pun anak ke-3 gak, drpd 7 org adik-beradik. Betul ke anak ke-3 ni baik. Tak tahulah saya macam mana. Mungkin kot...hihi..tapi saya ni nakal jugak ngan adik2, suka kacau diorang. Tak tahulah nak nilai diri sendiri, kena tanya org lain. Tu jer.
Wassalam.

-----------------
Hiasi diri dengan akhlak yang mulia.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muslimah85Profil   Hantar PM kepada Muslimah85   Quote dan BalasQuote

hub_addin
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 19
Posting: 73
Dari: Perak No.1

Perak  


posticon Posting pada: 23-05-03 01:16


wah...nampaknyer halawah iman terlebih menyokong tu, 200% hehehehe...

betul ke lidah-penghunus, otai2 atau samsing2 ni terdiri daripada anak ke-3? ish..ish..takutnyer ana dengar.

tapi macam kata muslimah85, anak ketiga ni memang ada nakal2 skit..skit je lah tak banyak



-----------------
"Laailaahaillallah (tiada Tuhan melainkan Allah)...
kerananya kita hidup...
kerananya kita mati...
pada jalannya kita berjuang...
dan dengan kalimah ini juga kita akan bertemu Allah."

Bookmark and Share

    


  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

GTF
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 519
Posting: 425
Dari: png

japan  


posticon Posting pada: 23-05-03 10:54


assalamualaikum.......
saya pun anak yang ke-3.....
selalunya orang veteran-veteran cakap ...anak ke-3 ni bersifat api.....tak tahu lah kenapa???
ana sokong apa yang dicakapkan oleh lidah_penghunus.......anak no-3 ni sangat agresif,berani.pantang dicabar dan sewaktu dengannya.macam saya pun minat sangat dengan askar....dan nak sertai askar tak lama lagi itupun kalau dapat keizinan dari ayah saya.lagi pun anak no-3 suka berdikari dan merantau sebab nak cari pengalaman lah konon.tapi anak no-3 ni pun penyanyang,sopan santun,lebih mengutamakan orang lain dari diri sendiri....

ANAK KE-3 NI SELALUNYA BERSIFAT PATRIOTIK.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For GTFProfil   Hantar PM kepada GTF   Pergi ke GTF's Website   Quote dan BalasQuote

izamuslimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 543
Posting: 34
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-05-03 13:53


Assalamualaikum..........
Wah!!! Ramainye anak ketiga... sayer pun termasuk dlm golongan ni jugak ler yer... sayer nie anak ke-3 dr 8 adik beradik...kebanyakan pendapat yg diutarakan tuu mmg ade ler kena mengena ngan anak no.3 nie, betul tak???Contohnye macam saye nie... dlm adik beradik, saye ler yg paling pelik sekali...dr segi rupe dan segala2nye lah...anak ke-3 nie lebih mementingkan kebahagiaan keluarga dan kawannya dr diri sendiri,seorang yg lemah lembut tapi tegas,suka menolong dan juga ada kalanya keras kepala....adik2 saye pun sukekan saye sbb saye nie suke penuhi kehendak diaorang tapi bile sekali saye marah mereka terus patuh...sbb saye ni tegas orgnye(bukan garang yer)..saye sokong pendapat darul_numan tuu...sbb antara adik beradik, saye jer yg belajar lebih sikit...lagi berat tanggungjawabnye bile saye ni bakal pendidik...mestiler kena didik adik sendiri dulu kan???Ape pun setiap org ader kelebihan masing2,anak sulung ke anak bongsu ke..janji usaha kena berterusan,barulah berjaya dlm hdp..


-----------------
KepadaMu Tuhan kupasrahkan harapan
Moga tak tersalah pilihan
Di tanganMu Tuhan
Penentu Jodoh Pertemuan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For izamuslimahProfil   Hantar PM kepada izamuslimah   Quote dan BalasQuote

putera81
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 549
Posting: 153
Dari: SaBAh

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 14:09


assalamualaikum,
ana bkn anak ketiga& bkn jgk anak kedua atau anak pertama, maksudnya ana anak ke-4. anak bongsu. dari pemerhatian ana, abg ana tu memang suka membawa diri dan berdikari sikit, tapi masalahnya abg ana tu kurang baik hati sikit,masa kecik2 dulu kami selalu bergaduh, gaduh biasa2 ja mcm adik beradik sbnya dia susah skit nak mengalah dgn adik. adake abg mcm tu?? tp yg ana pasti dia mmg pandai berdikari dan berkebolehan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera81Profil   Hantar PM kepada putera81   Pergi ke putera81's Website   Quote dan BalasQuote

fidz
Warga Rasmi
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 278
Posting: 1

blank  


posticon Posting pada: 23-05-03 14:42


assalamualaikum...
ana bukannnyer anak ketiger... but ana anak sulong... adek ana yang ketiger lelaki... dier sebijik ikut perangai ana... tapi dier ader kelainan siket... dier ni kat luar rumah... pendiamnyer mengalahkan perempuan... biler masuk jer rumah... boleh diibaratkan dier la tokey ikan tokey sayur, dan semer tokey...
lagi satu dier nie suker menagmbil berat tentang org lain... dan dier juger kadang2 amatla keras kepala... juga kadang2 nakal...
itu sajerla daripa ana...
wassalam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fidzProfil   Hantar PM kepada fidz   Pergi ke fidz's Website   Quote dan BalasQuote

Hanisah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 6
Posting: 31
Dari: Bandar Sunway, PJ

Selangor  


posticon Posting pada: 24-05-03 19:15



hmm...neesa anak ke3 dr 10 adek-badek...[5 hero, 5 heroin...]



keras pale? neesa sokong 100%...neesa nih mmg keras pale...tapi bleh lembut ah...hanya ngan org2 tertentu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For HanisahProfil   Hantar PM kepada Hanisah   Quote dan BalasQuote

hub_addin
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 19
Posting: 73
Dari: Perak No.1

Perak  


posticon Posting pada: 28-05-03 11:25


Quote:

On 2003-05-23 14:09, putera81 wrote:
assalamualaikum,
ana bkn anak ketiga& bkn jgk anak kedua atau anak pertama, maksudnya ana anak ke-4. anak bongsu. dari pemerhatian ana, abg ana tu memang suka membawa diri dan berdikari sikit, tapi masalahnya abg ana tu kurang baik hati sikit,masa kecik2 dulu kami selalu bergaduh, gaduh biasa2 ja mcm adik beradik sbnya dia susah skit nak mengalah dgn adik. adake abg mcm tu?? tp yg ana pasti dia mmg pandai berdikari dan berkebolehan...



masa kecik2 biasalah bergaduh putera81. dah besor ni tak kot lagi kan..memang anak ketiga ni susah mengalah sebab ada keras kepala skit2.

kadang2 bila muhasabah balik baik buruk dalam diri kita ni barulah tau kat mana kita kurang dan lebih. yang kurang diperbaiki, yang lebih digunakan untuk kebaikan

-----------------
"Laailaahaillallah (tiada Tuhan melainkan Allah)...
kerananya kita hidup...
kerananya kita mati...
pada jalannya kita berjuang...
dan dengan kalimah ini juga kita akan bertemu Allah."

Bookmark and Share

    


  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-05-03 12:05


ana pon anak yg ketiga gak...........mmg tul kot anak ketiga ni lebih bersifat api......ana ni garang skit ngan adik ana....hehehe..tp bertempatlah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

Leena
Warga Rasmi
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 654
Posting: 13
Dari: Gombak,selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 28-05-03 14:16


Akum...
Eh!! apasal semua ckp anak ketiga ni garang,tegas, keras kepala,degil dan sewaktu dgnnya hah!.. tapi...maybe ada sikit betulnya,sbb terkena skit ngan diri sy tp xlah semuar....by the way saya anak ke 3 drp 5 org adik beradik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For LeenaProfil   Hantar PM kepada Leena   Quote dan BalasQuote

Arcaine
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 246
Posting: 237
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 30-05-03 10:20


Tengok pada orgnya

-----------------
Hidup ini suatu perjuangan

Bookmark and Share

    


  Member Information For ArcaineProfil   Hantar PM kepada Arcaine   Quote dan BalasQuote

hub_addin
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 19
Posting: 73
Dari: Perak No.1

Perak  


posticon Posting pada: 30-05-03 11:40


kalau macam tu anak ketiga ni;

sifat2 +ve:

1. baik hati
2. pandai bawak diri
3. suka menongkah arus/ lain daripada lain
4. tegas
5. pandai berdikari
5. penyanyang
6. suka menolong
7. lebih banyak tanggungjawab
8. agresif
9. berani
10. pantang dicabar

sifat2 -ve:

1. keras kepala/ degil
2. garang
3. suka merajuk
4. nakal
5. agresif (-ve kalau jadi otai2 atau samseng)

***********************************

apa2 pun, itu just pendapat sahabat2 semua yang ana kumpulkan. mungkin tak semuanya ada pada diri kita. tapi adalah jugak yang +ve atau -ve nyer yang tersangkut gak pada kita.

-----------------
"Laailaahaillallah (tiada Tuhan melainkan Allah)...
kerananya kita hidup...
kerananya kita mati...
pada jalannya kita berjuang...
dan dengan kalimah ini juga kita akan bertemu Allah."

Bookmark and Share

    


  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 24-06-03 03:23


Tak setuju... Darul_numa81, ana anak ke4 dr 4 adik beradik... ok jer rasenyer.. x semestinyer bongsu x boleh b'jaya... dan x semestinyer yg bongsu kena mengada... yg penting DIRI.. nak jd mcmmana.. okies.. itu jer komen ana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 24-06-03 09:22


Kang anak ketiga. Betullah tu +ve dan -ve yang hub_addin tulis.

Tapi mengapa agaknya anak ketiga ni so special dan lain dari yang lain? Mungkin ini sebabnya:

1. Menyerap dan mengikuti 2 personaliti abang dan kakaknya
2. Menjadi leader kepada adik2
3. Gabungan personaliti abang dan kakak campur dengan leadership di kalangan adik-adik, itu kot yang menjadikan special.

Selalunya juga anak ketiga ini cemerlang:

1. Kalau cemerlang dalam bidang yang positif, Alhamdulillah.
2. Kalau cemerlang dalam bidang yang negatif.... alamak....

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

hub_addin
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 19
Posting: 73
Dari: Perak No.1

Perak  


posticon Posting pada: 25-06-03 19:13


Quote:

On 2003-06-24 09:22, Kang wrote:

1. Menyerap dan mengikuti 2 personaliti abang dan kakaknya
2. Menjadi leader kepada adik2
3. Gabungan personaliti abang dan kakak campur dengan leadership di kalangan adik-adik, itu kot yang menjadikan special.



hehehehe...mantap tul jawapan kang ye..

-----------------
"Laailaahaillallah (tiada Tuhan melainkan Allah)...
kerananya kita hidup...
kerananya kita mati...
pada jalannya kita berjuang...
dan dengan kalimah ini juga kita akan bertemu Allah."

Bookmark and Share

    


  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

radzatul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 91
Posting: 247
Dari: Bandar DiRaja

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-06-03 23:26


ana pun anak ke-3 gak..setuju la dgn ape yg Kang tu..

itu la kelebihan yg ade pd anak ke-3 ..tapi ingat tu.."nobody's perfect in this world"..

-----------------

sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah s.w.t dan yang buruk itu datangnya daripada saya(hambanya)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For radzatulProfil   Hantar PM kepada radzatul   Quote dan BalasQuote

rifhan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.03.2005
Ahli No: 15169
Posting: 92
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-01-07 18:51


saya anak ke-3,anak bongsu & tunggal perempuanhehe,banyak pangkat saya kan?..patutnye anak ke 4 dari 7 orang,tapi 4 yang lain gugur..so,3 org saja lah.. :-)
,baik hati?betul agaknya.. :-P tapi,saya ni tak berapa pandai bawa diri..takut jalan seorang-seorang..hik hik.. :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For rifhanProfil   Hantar PM kepada rifhan   Quote dan BalasQuote

yoep
Warga Rasmi
Menyertai: 18.10.2008
Ahli No: 35453
Posting: 6
Dari: kuale

Perak  


posticon Posting pada: 18-10-08 15:41


Ana juga dilahirkan sebagai anak k3 d4 bsaudara...ana pnyai seorang kakak,seorang abang dan seorang adik lelaki..ana setuju dengan hub_addin..apa yang dhuraijn beliau memang ada pada ciri-ciri diri ana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yoepProfil   Hantar PM kepada yoep   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-10-08 15:52


saya pun anak ke-3... saya anak ke-3 daripada 3 orang adik beradik.

tapi orang selalu ingat saya anak sulung... huhu.

masa umur remaja, selalu rasa macam anak tunggal sebab abang dan kakak belajar jauh dan jarang pulang ke rumah. maka saya lah yang selalu rapat dengan ibu dan bapa... juga saya lah banyak melakukan tugasan di rumah.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

SinarNajmie
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.09.2007
Ahli No: 31104
Posting: 40
Dari: putrajaya

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-10-08 14:30


huhuhu...........

ana anak keempat dari 11 org adik beradik.tak apa ah exusmi dulu lah ek.

bye bye tatatituuuuu..............uhukhukhuk

Bookmark and Share

    


  Member Information For SinarNajmieProfil   Hantar PM kepada SinarNajmie   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-10-08 14:43


saya 3 from 6.... biasa-biasa saja...


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

niezam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14909
Posting: 139
Dari: Atas Tanah

iraq  


posticon Posting pada: 24-10-08 21:40


hmm...boleh join juga ni.saya anak ke-3 juga..tol juga GTF kata..veteran2 cakap anak ke-3 ni berapi sikit..orang tua2 pesan suruh cari pasangan yang air atau tanah..baru aman .tangga..huhuhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For niezamProfil   Hantar PM kepada niezam   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-10-08 22:14


salam 'alaik...
saya pun anak ketiga daripada 9 org adik beradik..
ada betul jugak saja ciri-ciri yang dinyatakan oleh hub_addin..
tapi tak semua lah...
degil, keras kepala, penyayang... :-) :-) :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 26-10-08 18:14


salam..

ana anak ketiga dari 7 adik beradik..
saya sokong pendapat hurul_inn ,
degil, keras kepala, penyayang..macam tu jugak lah saya..hihihihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.167107 saat. Lajunya....