Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-01-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak hidup dek puji; tidak mati dek keji
-- SMNA (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Mohr
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43145

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 59
Ahli: 0
Jumlah: 59




  Yang Masuk Ke Sini
Mohr: 7 hari yang lalu
BobbyLaforge: 17 hari yang lalu
sadiqah: 17 hari yang lalu
muslimin23: 31 hari yang lalu
PhoebeGordon: 31 hari yang lalu


Cadangan Aktiviti
Topik: jk MESIR "jejak awliya' di ardul kinanah"


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cadangan Aktiviti
    »» jk MESIR "jejak awliya' di ardul kinanah"

Please Mendaftar To Post


Oleh jk MESIR "jejak awliya' di ardul kinanah"

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-04-05 21:17




Segala pujian selayaknya buat Allah SWT..dengan taufiq dan inayahnya selawat serta salam buat junjungan mulia nabi muhammad SAW..serta ahli keluarga baginda sahabat2 baginda RA....Alhamdulillah..dpt lagi kami di bumi bertuah ini merancang untuk mengadakan satau jauhlah dan ziarah ke makam2 awliya' dan para solehin yang berada di sekitar kota purba mesir..KAHERAH..perancangan demi perangcangan secara sembunyi telah kami buat..dan akhirnya..timbullah idea ini..dan saya harap ianya mendapat respon dan sambutan yg hangat dari ahli ukhwah.com yg berada di bumi mesir ini....program ini hanya di khususkan kepada lelaki sahaja..dan saya amat2 berharap kesemptan ahli-ahli ukhwah.com yg berada di bumi bertuah ini jangan di sia-siakan..so..

di sini saya sertakan secara ringkas..data2 mengenai program kami ini..

TUJUAN PROGRAM

1) Untuk mengenali dengan lebih dekat lagi para kekasih Allah SWT..
2) Untuk mengenang kembali jasa-jasa mereka kepada perkembangan islam ..
3) Untuk menegenali dengan lebih akrab ahli-ahli ukhwah.com yg berada di bumi mesir ini..


ANTARA TEMPAT-TEMPAT LAWATAN

1) Makam saidina Husein bin saidina Ali..RA.
2) Makam Imam Syafei RA.
3) Makam2 bekas Syeikh Al-Azhar RA.
4) Makam sebahagian ahlul bait Rasulullah SAW.d sekitar kota kaherah.dan banyak lagi..

buat pengetahuan..program ini akan di adakan selepas tamat sahaja pelajar-pelajar di University Al-Azhar mengahadapi peperiksaan akhir..semester.

AHLI JAWANTANKUASA PELAKSANA PROGRAM

penasihat : syed
pengarah : dakwah_ilahi
t/pengarah: mizi2054
s/usaha : muawwiz
Unit pendaftaran : rutab
Unit pengangkutan: sofee dan ibnuabbas
Unit makanan: pengembara_firdausi
musyrif jaulah dan ziarah: ibnu qudamah.

TARIKH PROGRAM

program di jangka akan di adakan pada

tarikh: 25 JUN 2005 bersamaan 18 JAMADILLAWWAL 1426 H..
hari : sabtu

YURAN PENDAFTARAN

LE 30.00 JUNAIH SAHAJA..


segala komen dan pendapat sila berhubung dengan saya ataupun dakwah_ilahi..


[ Posting ini telah di edit oleh: syed pada 2005-04-25 21:19 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: syed pada 2005-04-25 21:25 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: syed pada 2005-04-28 18:58 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: syed pada 2005-05-01 19:39 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 25-04-05 21:24


Waa... tahniah syed. JK Mesir untuk kali kedua! Nak dinamakan apa ni? JK MESIR 2005?

Banner JK Mesir tahun lepas masih disimpan lagi:



Teruskan... nanti boleh buat banner baru.

Mari beri sokongan!

Apapun, tunggu Prof luluskan.

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-04-05 21:27


aaa semoga cepat2 di luluskan..hemm.syukran..ape2pun..kalau dah di luluskan tu..ahli2 yg dok ada di sni jangan segan2 nak join deh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

pengembara_firdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14784
Posting: 185
Dari: dunia kemahasiswaan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-04-05 22:13


bukan perantau_firdausi..tapi pengembara_firdausi dah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For pengembara_firdausiProfil   Hantar PM kepada pengembara_firdausi   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 26-04-05 00:31


Sokongan antum semua menandakan JK MESIR akan maju setapak lagi untuk tahun 2005 ini dan doakanlah pgram ini berjaya.....

......mMga ianya diluluskan secepat mungkin...

-----------------
Sabda Nabi Muhammad s.a.w.yang bermaksud:"Barangsiapa yang amalannya hari ini lebih baik dari semalam,dia adalah orang yang beruntung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 26-04-05 15:15


Insyallah kalau pgram ini berjalan lancar dan diizinkan Allah s.w.t insyallah kami akan menziarahi maqam-maqam berikut,So Sesaper yg ader kt malaysia tu termasuk ahli ukhwah com...mai lah sama-sama bersama kami...amat di alu-alukan...



1) Maqam Imam Ibnu Hisyam.

Maqam ini terletak berhadapan dengan Kota Kaherah Lama (Zaman Fatimiyah). Nama penuh beliau ialah Abu Muhammad Abdullah bin Jamalauddin bin Yusuf bin Ahmad bin Abdullah bin Hisyam Al Ansori Al Misri Al Kinasi Al Ahmadi. Digelar sebagai Ibnu Hisyam bersempena nama datuknya. Seorang pakar bahasa yang cukup hebat. Memadailah kita perhatikan pujian Ibnu Khaldun terhadap beliau yang berbunyi, "Ketika kami masih di Morocco, kami mendengar bahawa telah muncul di Mesir seorang pakar bahasa Arab yang dipanggil Ibnu Hisyam, yang lebih handal daripada Sibawaih." Beliau wafat pada tahun 761 Hijrah.

2) Maqam Imam Muhammad Ibnu Sirin.

Makam ini terletak di kawasan yang dipanggil Sayyidah Nafisah. Nama penuh beliau ialah Abu Bakar Muhammad bin Sirin, seorang tabien serta terkenal sebagai pakar tafsir mimpi. Diriwayatkan bahawa beliau menjadi seorang pakar di dalam ilmu tafsir mimpi setelah bermimpi bertemu Nabi Yusuf as. Beliau dilahirkan pada era Khalifah Uthman al Affan dan wafat pada tahun 109 Hijrah.

3) Maqam Sayyidah Ruqayyah, Sayyidah Atikah & Sayyid Ali al Jaafari.

Ketiga-tiga maqam ini terletak di dalam satu kawasan. Adapun Sayyidah Ruqayyah, beliau ialah Ruqayyah binti Ali al Ridha bin Musa al Kazim bin Jaafar al Sodiq bin Muhammad al Baqir bin Ali Zainul Abidin bin Sayyiduna Husain bin Sayyiduna Ali bin Abu Talib. Maqam beliau terkenal dengan panggilan Baqi' Misr lantaran banyak sekali golongan salafussoleh yang disemadikan di tempat itu. Sayyidah Atikah pula ialah Atikah binti Zaid bin Amru bin Nufail al Qurasyi. Beliau merupakan isteri kepada Muhammad bin Abu Bakar. Ali al Jaafari merupakan keturunan Sayyiduna Jaafar al Tayyar bin Abu Talib, saudara Sayyiduna Ali.

4) Maqam Sayyidah Nafisah.

Maqam ini terletak di tenggara Jabal Muqattam, di sebelah kanan jambatan Sayyidah Aisyah, barat laut benteng Solahuddin al Ayyubi. Beliau terkenal dengan panggilan Nafisah al Sughra dan Nafisatul Ilmi wal Makrifah disebabkan keluasan ilmunya sehingga Imam Syafie sendiri menuntut ilmu daripada beliau. Nama penuh beliau ialah Nafisah binti Hasan al Anwar bin Zaid al Ablaj bin Sayyiduna Hasan bin Sayyiduna Ali bin Abu Talib. Beliau merupakan seorang yang makbul doanya sehingga setiap kali beliau berdoa pasti Allah akan memperkenankan doanya ketika itu juga. Beliau wafat pada tahun 208 Hijrah dalam keadaan berpuasa.

5) Maqam Imam Syafie RA.

Maqam ini terletak di pinggiran Jabal Muqattam. Beliau ma'ruf dikalangan kita selaku imam Mazhab As Syafie. Beliau datang ke Mesir setelah berhijrah dari Iraq. Disinilah (Mesir), beliau mengeluarkan fatwa baru beliau yang dikenali sebagai Qaul Jadid. Imam Syafie memulakan pengajiannya di Masjid Amru Al Haz kemudian berpindah ke Masjid Al Azhar.

Sewaktu pemnerintahan Salahudin Al Ayubi, fatwa dan pengajian mazhab As Syafie diajar secara meluas bagi menghilangkan pengaruh Syiah sewaktu zaman Fatimiyah. Namun, sekarang kebanyakan penduduk Mesir mengamalkan mazhab Hanafi dan Maliki. Imam Syafie pernah menghafal kitab Mauto' karangan Imam Malik. Kubah yang terletak di atas maqam beliau terdapat simbol kapal yang menunjukkan beliau seorang yang suka mengembara sehingga pernah dikhabarkan ibu beliau tidak membenarkan Imam Syafie pulang ke pangkuan keluarga sehingga belajar ilmu hinggakan Imam Syafie tidak sempat berjumpa dengan ibunya yang meninggal dunia ketika beliau menuntut.


wallahualam


-----------------
Sabda Nabi Muhammad s.a.w.yang bermaksud:"Barangsiapa yang amalannya hari ini lebih baik dari semalam,dia adalah orang yang beruntung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-04-05 15:58


maaf deh pengenbara_firdausi...nick enta ni..masyaAllah..sedap sangat sampaiterlupo den ni ha...ala kulli hal.nampak kure sambutan jer..mungkin sebab ramai ahli ukhwah d cni beruzlah dlm bilik kot..al-maklumlah musim imtihan semakin tiba..ape2pun..jangan d lupakan jk ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

muawwiz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.03.2005
Ahli No: 14931
Posting: 114
Dari: ardhullah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-04-05 19:26


assalamulaikum...

marilah kita ramai ahli ukhwah.com yg dok kat mesir ni join sekali...banyak manfaat yg boleh kita ambik

Bookmark and Share

    


  Member Information For muawwizProfil   Hantar PM kepada muawwiz   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-04-05 21:12




Minta maaf lambat nak balas jawapan permintaan ini. Sebab terlalu sibuk dan dah diberitahu oleh Kang masa ada meeting ngannya.


Status : Diluluskan.


Pesanan : Semoga berjaya program yang ingin dijalankan dan mendapat keberkatan. Sungguh beruntung dapat melihat makam-makam tersebut.



Salam ukhwah buat warga Ukhwah Mesir terutama Syed. Serta Pengarah JK Mesir Dakwah_Ilahi dan semua sekali la...hehehe


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

anakhasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7077
Posting: 259

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-04-05 22:24


kalo bukan ahli ukhwa..leh join tak..kalo leh..ana akan cube promote kat sahabt ana..tp.tak tahu r diorang segan ke idak..sebab antum sume tak pernah berhubung..tak mcm yang dh jadi ahli ukhwah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakhasanahProfil   Hantar PM kepada anakhasanah   Pergi ke anakhasanah's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-04-05 18:54


boleh ape salahnya...tetapi di ingatkan sekali lagi program ini hanya khusus pada lelaki sahaja..maaf sebab kami di cni amat menjga dr ikhtilat..buat prof..hemm terima kasih sebab program ini di luluskan syukran2 laka ya prof..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

anakhasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7077
Posting: 259

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-04-05 09:20


syukran akhi syed...ana akan cube promotekan pd shbt ana

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakhasanahProfil   Hantar PM kepada anakhasanah   Pergi ke anakhasanah's Website   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 29-04-05 13:59


Terima kasih prof_muslim...sejak diluluskan pgram ini..sambutan amat mengalakkan..

Berbagai pertanyaan yg ana terima sampai hari ini...kepada anakhasanah...sukran

-----------------
Sabda Nabi Muhammad s.a.w.yang bermaksud:"Barangsiapa yang amalannya hari ini lebih baik dari semalam,dia adalah orang yang beruntung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

Shuhada_nha155
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.04.2005
Ahli No: 16080
Posting: 121
Dari: Bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 29-04-05 14:12


Assalammualaikum...

Tahniah pada penganjur program ini. Teruskan usaha kalian utk menjejak bumi awliya. Harap program ini akan berterusan...Diharap pengalaman kalian nanti dapat dikongsi bersama oleh kami(para wanita) yang tak terlibat....

ws..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Shuhada_nha155Profil   Hantar PM kepada Shuhada_nha155   Quote dan BalasQuote

anakhasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7077
Posting: 259

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-04-05 21:02


ermm..akhi dakwah ilahi...ader ke shbt ana berminat...ana sempat emel je diorang sebab kawan ana sume dkt pekse...so..tak sempat hubung panjang..ana harap..ramai yang berminat untuk meramaikan Jk...
kalo ana dpt gi mesir...ana akan cube anjur JK mesir untuk muslimah...doakan hasrat ana tercapai...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakhasanahProfil   Hantar PM kepada anakhasanah   Pergi ke anakhasanah's Website   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 29-04-05 22:01


insyallah ana doakn anakhasanah dapat melaksanakan n merealitikan impian untuk menganjurkan pgram Jk mesir untuk muslimah di suatu hari nanti..

banykkan doa...klu niat kita baik..insyallah Allah akn memperkenaanNya


[ Posting ini telah di edit oleh: dakwah_ilahi pada 2005-04-29 22:03 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 30-04-05 16:05


insyaAllah..doakan kejayaan jk ni..dan lagi satu..kami d mesir ni dlm fatrah nak hadapi imtihan..doa2kanlah kami ya warga ukhwah.com semua..semoga kami najah bilimtiyaz...ala kulli hal...mmglah mesir ni tempat yg penuh dengan sejarah..,memang rugi sape yg dok cni tapi melepaskan peluang untuk menziarahi tempat2 tersebut....hemm kalau boleh ana nak buat travel ukhwah.com...amacam kang???boleh ka??ke cik hanan nak ckp sesuatu..??bukak syarikat travel mesti bagus cadangan ana ni kan??

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

rutab
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.12.2003
Ahli No: 5486
Posting: 47
Dari: Tampin, dan.9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-04-05 16:41


doakanlah pgram ini berjaya.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For rutabProfil   Hantar PM kepada rutab   Pergi ke rutab's Website   Quote dan BalasQuote

anakhasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7077
Posting: 259

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-04-05 21:15


masyaAllah....kalo laa ade travel yang terjadi...ana akan jadi org pertama nak pijak bumi mesir...insyaAllah dengan izin Allah...nak gi mesir!!!!
Semoga antum berjaya....n dapat sambung kat sane dlm peringkat yang lebih tinggi di sane jugak,insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakhasanahProfil   Hantar PM kepada anakhasanah   Pergi ke anakhasanah's Website   Quote dan BalasQuote

kompang_melayu
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 502
Posting: 55
Dari: CC Digital

PulauPinang  


posticon Posting pada: 01-05-05 20:22




ana dah lama tak online, tak tau pulak ramai di mesir.

ramai ke ahli ukhwah.com mesir? ana dok di kaherah pun tak tau.

doakan kami di shoubra dah mula imtihan 3hb ni



Bookmark and Share

    


  Member Information For kompang_melayuProfil   Hantar PM kepada kompang_melayu   Quote dan BalasQuote

anakhasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7077
Posting: 259

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-05-05 20:28


ape lagi akhi kompang melayu...joinlaa JK tu ye..semoga ukhwah antum sume terjalin di jlan Allah...
Semoga sume berjaya....dalam mengejar ilmu di bumi mulia...n najah biimtiyaz sume...amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakhasanahProfil   Hantar PM kepada anakhasanah   Pergi ke anakhasanah's Website   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-05-05 22:25


ni tak ramai lagi yg ahli ukhwah.com mesir join posting kt sini nih.. mngkin psni ramai kot..
takper┬▓,,insyaAllah smg berjaya pogrem ni..
smg kiter berjaya dlm imtihan pasni..
doa kan utk kami yg exam
soklusa dh kt shoubra ni..
saLam imtihan dr ana...



Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-05-05 00:12




nak tanye sikit....kalau ahli2 ukhwah drpd malaysia nak join JK mesir bleh tak??....

camner nak gi mesir??...kene tak mintak VISA???...

selamat ker kat sane sbb baru smlm ade bom meletup kat bandar cairo...then awal bulan nie pun ade bom meletup jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

anakhasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7077
Posting: 259

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-05-05 10:10


semangatnye naruto...bestnye kalo naruto dpt gi ziarah bumi anbiya' tu...ana doakan nta selamat kalo nta berkesempatan n diberi keizinanNya,insyaAllah

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakhasanahProfil   Hantar PM kepada anakhasanah   Pergi ke anakhasanah's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_abadan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.12.2003
Ahli No: 5706
Posting: 29
Dari: bumi wahyu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-05-05 12:25


kalu ana dari malaysia nak join sama nak buat lagu mana tuh?


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_abadanProfil   Hantar PM kepada mujahidah_abadan   Pergi ke mujahidah_abadan's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-05-05 19:03


isyhh biar betul nak datang ni....hemm kalau nak dtg mesir boleh jer..memang kena ade visa..kalau xde mcm mana nak masuk mesir ni..tak gitu narotu-san??nak masuk singapore pun kena ade visa kan??hemm mengenai keamanan...insyaAllah selamat..kalau nak d risaukan tentang mati..d mana2 pun kita boleh mati..tgh makan pun boleh mati kan??mungkin syeikh kang atau prof muslim boleh..fikirkab cadangan ana..supaya ukhwah.com tubuh syarikat travelnya sendiri....

ok dak???bagi la komen sikit..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

anakhasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7077
Posting: 259

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-05-05 20:35


masyaAllah..ramainye yang berminat nak gi sane..ana muslimah..agaknya tak boleh..ermm melepas..akak dr mesir tak de ke yang nak wat JK macam akhi syed buat..tak de ke ahli ukhwah muslimah dr mesir ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakhasanahProfil   Hantar PM kepada anakhasanah   Pergi ke anakhasanah's Website   Quote dan BalasQuote

redhollah_05
Warga Rasmi
Menyertai: 13.01.2005
Ahli No: 13677
Posting: 17

egypt   avatar


posticon Posting pada: 02-05-05 21:50


ana pun nak join gak.....us syed kat kaherah jer ker....alexandria tak der buat ker?
kat situ pun banyak makam gak.......

-----------------
asssalamualaikum.....
kata seorang penyair arab;
apabila kamu beristiqomah,
Allah# pasti akan berikan kamu
kejayaan untuk sepanjang masa#

Bookmark and Share

    


  Member Information For redhollah_05Profil   Hantar PM kepada redhollah_05   Pergi ke redhollah_05's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 10:32


hemm..buat fatrah ni ana rase..buat kaherah dulu..mmg tak dapat d nafikan d iskandariah terdapat banyak makam termasuk jugak makam nabi Allah daniel AS...makam luqman al-hakim..makam sahabt nabi SAW saidina abi darda..dan banyak lagi....tapi ana rase mungkin kesenimbungan jk ni akan d terusi oleh ahli2 ukhwah.com yg lain nanti..sebab ni mungkin dan insyaAllah tahun akhir ana d bumi anbiya' ni...

mengenai pertanyaan anakhasanah...mungkin muslimt kita cbuk kot..insyaAllah..kalau adekelapangan diorang akan buat kot..cuma nak d sebut d cni uruf kami d sini amat berbeza dengan uruf d malysia..x sama...jadi khusus pada muslimat nak buat satu2 perkara amat2 susah...dan kena qanaah dengan waqi' d cni..lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

ibnuabbas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16231
Posting: 346
Dari: Al-Azhar As Assyarif

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 10:33


assalamualaikum. syed

semoga berjaya menjalankan program ni dgn jayanya, program ni cukup baik krn akan mengigatkan kita kepada perjuangan nabi2 dalam menegakkan islam n dapat mengenalinya dgn lbh ditir lagi,


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnuabbasProfil   Hantar PM kepada ibnuabbas   Pergi ke ibnuabbas's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 17:12




Alhamdulillah nampaknya dah ada penyambung JK MESIR 2005,saya pun dah lama tak masuk ukhwah.com...saya doakan semoga aktiviti ini akan dilaksanakan dgn jayanya....

Rabbuna yu sahil~~

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 03-05-05 22:18


Sukran kepada yg berminat...ana bersyukur...insyallah pgram ini akan berjalan lancar..

Sesaper dari tanahair...jom ler sama-sama memeriahkan....kerterlibatan antum semua amat dialu-alukan...

Bagi muslimat...jangan risau..insyallah lepas ni akan menyusul jejak awliya utk muslimat...

"THABATKAN KEIMANAN MENYELUSURI "
KEINSAFAN

-----------------
Sabda Nabi Muhammad s.a.w.yang bermaksud:"Barangsiapa yang amalannya hari ini lebih baik dari semalam,dia adalah orang yang beruntung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-05-05 07:33


slmt mnjalan kan bernamij tu..
harap nya berjaya..
tp gak..msti pasni panas kan..hehe..
tp takper..mngkin smgt blako kot ust┬▓ mesir kiter nk berjaulah ngan sheh syed tu kan..huhu..
xper.. smlt berpogrem la pasni..
smg berjaya..
pakat┬▓ join ramai lah ahli ukhwah.com misr..



Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

anakhasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7077
Posting: 259

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 10:48


masyaAllah...harapnye mcm tu laa...JK muslimat diadakan jugak..walopun ana tak leh gi...dpt lihat perjalanan muslimat pon tak pe dah..tunggu suara muslimat mesir..tak jumpe2...harap antunna berjaya membuat satu misi yang memang baik ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakhasanahProfil   Hantar PM kepada anakhasanah   Pergi ke anakhasanah's Website   Quote dan BalasQuote

anakhasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.02.2004
Ahli No: 7077
Posting: 259

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 10:53


akak zahratul ni dr mesir ke kak..emm..bile lg nak wat JK muslimat mesir...kalo berkesempatan n berkemampuan...akak cube lak handle..just opinion...kalo jd...doakan ana dpt gi sanme gak n dpt terju same2 ye...insyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anakhasanahProfil   Hantar PM kepada anakhasanah   Pergi ke anakhasanah's Website   Quote dan BalasQuote

Shuhada_nha155
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.04.2005
Ahli No: 16080
Posting: 121
Dari: Bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 04-05-05 11:19




Best nyer kalau ada JK Mesir utk muslimah. Dapat juga kongsi pengalaman mereka walaupun tak dapat pegi...
Travel ke bumi anbiya'..dah berangan-angan ni.. ..InsyaAllah akan turut serta...



Bookmark and Share

    


  Member Information For Shuhada_nha155Profil   Hantar PM kepada Shuhada_nha155   Quote dan BalasQuote

mellisaleez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.05.2005
Ahli No: 16270
Posting: 210

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 11:44


assalamualaikum....
lawatan ni khas utk muslimin je ke?
utk yg geng pompuan2 tak boleh sertai sekali ke?
kalau nak pi jugak boleh ke?
actually, baru semalam jadi ahli ukhwah.com ni...still kabur2 lagi ni....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mellisaleezProfil   Hantar PM kepada mellisaleez   Quote dan BalasQuote

al-biruni03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1583
Posting: 237
Dari: bukit kapar,klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 18:55




waa seronoknye program ni..mesti dpt banyak pengalaman dan pertambahan ilmu pengetahuan..tambahan pule buat lepas abes exam.mesti lepas tension punye..

teringin gak nak pi mesir..hehe..

untuk laki je...? ooo erm..kalo gitu nak menyamar jd laki la.. gurau je...

kita doakan semoga program ni berjaya..fi amaillah..

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For al-biruni03Profil   Hantar PM kepada al-biruni03   Pergi ke al-biruni03's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 19:00


hemm..dah habis fatrah imtihan nanti..mmglah dpt lepaskan tension sikit....banyak betul sebenarnya perlu d buat..haihh.pening jugak..ape2pun program insyaAllah akan d laksanakan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-05-05 21:58


assalamualaikum...
tapi tempat tuh dah bese pergi ler...heheh..takpela..join budak ukhwah plak..ok jugak..lagi pon 30 genih je kan..insyaallah..kalau family saya datang ok tak ajak die join sekali..tapi tatau ler jadi ke tak..tapi ok gak tuh..abistuh pendaftaran sumer camna..camna nak konpem..kalau boleh hantar ler melalui mesej kat ukhwah.com ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-05-05 22:00


doakan kejayaan kami pelajar melesia die mesir ni..semoga kami semua berjaya dalam imtihan ni..amin ya rab..semoga pulangnya kami nanti akan menyinari jiwa2 yang dalam kegelapan..amin ya rab..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

ZahRaTuL_RaiHaNaH81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 426
Posting: 861
Dari: .: SaBah :.

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-05-05 12:41


Quote:

On 2005-05-04 10:53, anakhasanah wrote:
akak zahratul ni dr mesir ke kak..emm..bile lg nak wat JK muslimat mesir...kalo berkesempatan n berkemampuan...akak cube lak handle..just opinion...kalo jd...doakan ana dpt gi sanme gak n dpt terju same2 ye...insyaAllah..





alalala dik...akak mmg mmg student mesir..tapi dah balik msia hujung thn lalu..akak penah buat JK MESIR SEMAI KASIH 2004 khas tuk muslimah jer..insyaAllah ader org lain yang akan handle JK MESIR MUSLIMAH 2005..mmg best buat jk mesir ni..selain dapat mengeratkan silaturrahim..kita dapat ilmiah jugak..dan dapat menghasabahkan diri kita kepadaNya..



-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ZahRaTuL_RaiHaNaH81Profil   Hantar PM kepada ZahRaTuL_RaiHaNaH81   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-05-05 19:55


nak daftar mungkin terus daftar di cni atau mengantar meseg pendaftaran pada ana atau dakwah_ilahi...insyaAllah walaupun ade dah yg biasa pergi..kalau pergi lagi takkan bagus???hemm...lobam_shibin.....jangan lupo deh..setakat ni dah ade hampir sepuluh orang...tak termasuk ahli penganjur..hemm..oklah...cepat2 jangan terlambat nanti...kalau boleh nak buat 2 tramco..satu jer mcm x best jer..jadi kami agak2 yg akan pergi dlm 30 org...insyaAllah..

[ Posting ini telah di edit oleh: syed pada 2005-05-06 19:56 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 09-05-05 10:25



Tahniah untuk program JK MESIR II ini. Moga ianya dapat diteruskan ke tahun2 akan datang. Bertuah warga Ukhwah Mesir dapat menziarahi tempat2 bersejarah.

GOOD LUCK!

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-05-05 00:08


Sukran hanan....Doakanlah pgram ini berjaya dan mencapai matlamatnya...Alhhamdulillah setakat ini sambutan amat menggalakkan....termasuk dari tanahair kita malaysia tercinta dan negara lain.




-----------------
Sabda Nabi Muhammad s.a.w.yang bermaksud:"Barangsiapa yang amalannya hari ini lebih baik dari semalam,dia adalah orang yang beruntung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-05-05 17:32


terima kasih d atas keperihatinan cik presiden...insyAllah program ni akan berjaya d laksanakan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

Pdaus
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5462
Posting: 468
Dari: International University of Africa Sudan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 12-05-05 03:10


tahniah buat tem UKHWAHMESIR!
ana di Sudan hanya ada 2 orang jer ahli UC..nak musyarakah dengan antum pun best jugak tapi enggak ada ongkosnya..!salam sdama teman-teman ya!

bittaufiq InsyaAllah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For PdausProfil   Hantar PM kepada Pdaus   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 13-05-05 04:11


Sehandainya pgram jejak awliya berjya...insyallah jk ukhwah mesir akan membuat satu lagi pgram rehlah di pantai iris dekat sempadan israel pada bulan julai ini....ianya merupakkan kesinambungan dari pgram semai kasih 2004....

Kerjasama antum semua dalam perlaksanaan pgram jejak awliya amat ana hargai......thabatkan keimanan menyelusuri keinsafan..

-----------------
Sabda Nabi Muhammad s.a.w.yang bermaksud:"Barangsiapa yang amalannya hari ini lebih baik dari semalam,dia adalah orang yang beruntung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-05-05 07:56


ehemm..nmpakNya ramai yg nk join tu yerk
walacamanerPun.. smg berjaya lah ngan jaulah anda semua.. ana maleh nk pi dah.. mngkin ade pojek lain kot..ala kullihal nya... kiter doakan keselamatan korang diLindungi oleh Allah dr mnda┬▓ yg tak elok berlaku.. amin yaRabb..

slmt berjaulah lah yer..
moga anda dpt berfikir sejenak dan menikmati keindahan alam ciptaan Tuhan di Bumi anBia' ni..

ni pogrem ni xmelibatkan pengesahan dr PMRAM ke? kena bgtau tu.. sbb pogrem beso ni..
ok..insyaAllah slmt semuaNya..


Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-05-05 11:49


insyaAllah najah smeuanya...jk najah exam nanti pun najah insyaAllah...ape2pun sebenarnya ni jk nikecil lagi..kami d jangka akan mengadakan kerjasam dengan..ERA ISLAMI..utk mengadakn rehlah...hemm kali ni kat sempadan antara mesir dan israel..tapi yg sedih mungkin ana x dpt nak join sebab nak menunaikan umrah dan ziarah ke tanah haram....insyaAllah...doakan yer..mengenai pengesahan PMRAM..insyaAllah x perlu kot..sebab ni..program bukan yg jenis berskala..dan bukanlah besar..dan ni antara aktiviti mengisi masa terluang....wasslam

[ Posting ini telah di edit oleh: syed pada 2005-05-15 11:51 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-05-05 10:18


ooo gitu..
nk tnya sket kt sheh syed..
ERA ISLAMI tu ape benda?
agak┬▓Nya rehlah ni akan laksana bulan baper?
skg ni..dh ramai ker yg nak join jaulah maqam tu..
berkumpul kt mana..?
tarikh nya biler..?
hang nk bawak jaulah baper maqam semua..?
kwsn mana nk bawa?
bile sheikh nk kuarkan tntetif tu,,,
ambo nk tgk
ok lah..maaf lah tnya byk tu..

saLam ukhwah dr aKujErk

Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-05-05 19:12


akujerr..banyak betul persoalan enta tu..ana x dpt nak jawab semuanya...nak tahu kena join dulu..deh..menegnai tentatif masih dlm perancangan...sebab..kalau d ikutkan jadul imtihan mungkin akan ade perubahan dlm jadual perjalanan ziarah makam2 tu..mengenao makam2 yg bakal d ziarahi mungkin kami dah sertakan sedikit sebanyak..dah nama2 tempat tersebut..tok perati ko???hehe..okdeh..wasslam

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-05-05 10:11


ooo beres la syed.. kawe tnay jah tu.. jnge marah la weiss. kawe nk tau pasal pogrem ni jah.. kalo boleh nk ikut jgk tu.. ni sbb ade ore suruh tnya ni..
beres la syed .. sory byk tu kawe tnya banyak ni..
ayat demo supo marah jah tu.. tok perati sgt la mugo byk dlm ni..

-----------------

...:::saLam ukhwah dari peaCeÖ:::...


Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

islahfilislam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.12.2004
Ahli No: 13313
Posting: 26
Dari: besut

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-05-05 02:20


best gak ni.. bleh join nih.. tanta abih xm 11.6 tapi tak masuk syafawi lagi..tahun 4 laa.. insyaAllah ana pon nak join..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islahfilislamProfil   Hantar PM kepada islahfilislam   Pergi ke islahfilislam's Website   Quote dan BalasQuote

rajulun_wasimun
Warga Rasmi
Menyertai: 29.03.2005
Ahli No: 15409
Posting: 5
Dari: tanta..egypt

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-05-05 21:24




jazakallah hukhairran kasiran buat semua yg terlibat dlm jawlah nie nanti....insyaallah ana berminat utk menyertai sekali jawlah kali nie..ramai lagi ahli ukhwah di mesir nie yg tak tahu program nie akan di anjurkan memandangkan skang nie berada di musim imtihan...insyaallah slps nie lebih rmai lagi warga2 ukhwah di bumi anbiya akan turut serta.....rabbana usahhil insyaallah....mabruk alaikum kpd semua yg terlibat utk menjayakan jawlah kali nie....

rajulun_wasimun min al azhar tanta

Bookmark and Share

    


  Member Information For rajulun_wasimunProfil   Hantar PM kepada rajulun_wasimun   Pergi ke rajulun_wasimun's Website   Quote dan BalasQuote

as_samakandi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.05.2005
Ahli No: 16564
Posting: 35
Dari: amerika syarikat

usa  


posticon Posting pada: 23-05-05 15:18


Assalamulaikum...thniah dakwah ilahi...cam ner nk join....tentu best...nk mai dari mesia ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For as_samakandiProfil   Hantar PM kepada as_samakandi   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-05-05 18:32


hemm ni curi2 masa keluar ni...rabu ni paper hadis lak..hem bagi yg berminat..sila konfumkan betul2 ngan saya aatau dakwah_ilahi atau ahli jawatankuasa...insyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

syed
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4767
Posting: 1804
Dari: Ardhullahi Wasi'atun

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-06-05 22:50


assalamualaikum wbt...

maaf buat prof muslim..sebenarnya kami telah membuat perubahan dalam jadula lawatan..dan kami telah melaksanakanya..awal dari tarikh yang di tetapakan atas sebab2 yang tertentu..
alhamdulillah banyak makam2 dan tempat2 yang telah kami ziarahi..ala kulli hal..laporan kali ini akan menyusul insyaAllah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syedProfil   Hantar PM kepada syed   Pergi ke syed's Website   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-06-05 01:09


Assalamualaikum

ana dapat tau JK Mesir 'jejak awliya' di ardul kinanah' ni dah berlangsung..

alhamduliLlah walau berdepan dengan pelbagai cabaran ketika menziarah makam, ditambah cuaca yang panas, Allah tetap memudahkan perjalanan JK...

TAHNIAH buat penganjur dan semua peserta..

kita nantikan laporan daripada wakil penganjur... :-)

wassalam


-----------------
Ya Allah. Permudahkanlah bagi kami segala urusan kami (lebih-lebih lagi urusan perjalanan rohaniah menuju Allah) berserta kerehatan bagi


Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

dakwah_ilahi
WARGA SETIA
Menyertai: 04.03.2004
Ahli No: 7735
Posting: 1108
Dari: Eropah

uk   avatar


posticon Posting pada: 01-07-05 21:23


Assalamualaikum.....

Kalau nak tahu laporan jk mesir jejak awliya 2005..sila pergi ke forum pengumuman aktiviti......wassalm

Bookmark and Share

    


  Member Information For dakwah_ilahiProfil   Hantar PM kepada dakwah_ilahi   Pergi ke dakwah_ilahi's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
ę Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.160367 saat. Lajunya....