Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kejayaan sebenar adalah terletak pada tidak pernah jatuhnya seseorang....tetapi manusia mana yang tidak pernah melakukan kesalahan. Oleh itu kejayaan yang sebenar-benarnya adalah kesanggupan tegak kembali pada setiap kali jatuh...
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shanejohnson
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43101

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 38
Ahli: 0
Jumlah: 38




  Yang Masuk Ke Sini
shanejohnson: 3 hari yang lalu
wadud: 8 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 25 hari yang lalu
muslimin23: 27 hari yang lalu
kasih_kekasih: 31 hari yang lalu


Kelakar
Topik: doa mmendapat jodoh


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» doa mmendapat jodoh

Please Mendaftar To Post


Oleh doa mmendapat jodoh

nilamsari82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11716
Posting: 224
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-04-05 12:11


Subject: Doa Cepat mendapat Jodoh.. ;P
Ya Allah, kalau dia memang jodohku dekatkanlah
Tapi kalau bukan jodohku Jodohkanlah
Jika dia tidak berjodoh denganku
maka jadikanlah kami jodoh
Kalau dia bukan jodohku
jangan sampai dia dapat jodoh yang lain selain aku
Kalau dia tidak bisa dijodohkan denganku
Jangan sampai dia dapat jodoh yang lain
Biarkan dia tidak berjodoh sama seperti
diriku
Dan saat dia telah tidak memiliki jodoh
Jodohkanlah kami
kembali Kalau dia jodoh orang
lain
Putuskanlah! Jodohkanlah
denganku
Jika dia tetap menjadi jodoh orang
lain
Biar orang itu bertemu jodoh dengan yang lain dan kemudian jodohkan kembali dia
denganku
Amin



Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamsari82Profil   Hantar PM kepada nilamsari82   Pergi ke nilamsari82's Website   Quote dan BalasQuote

ahmad_azhar
WARGA SETIA
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5593
Posting: 856
Dari: ~:dari zon 4 johor:~

Johor  


posticon Posting pada: 20-04-05 12:28


apelah.......

-----------------
ku lihat,ku dengar & ku rasa,
ku hirup,ku hayati & ku sedar,
hanya satu keinginanku,
Wasatiah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ahmad_azharProfil   Hantar PM kepada ahmad_azhar   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-04-05 13:04


..jangan bgrau dgn doa, kan ada nama Allah tu..

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 20-04-05 13:09




A ah...jangan bergurau dengan doa...berfikir dahulu sebelum menulis apa2 posting...

Biar Manja Tapi Tegas

-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

salamuNajah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14358
Posting: 98
Dari: darul ridwan

Perak  


posticon Posting pada: 20-04-05 13:13


betul apa yg kaze ckp...mgkn nilamsari xsengaja...
bertuah kan kt ukhwah...salah ader org betulkan, Alhamdulillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For salamuNajahProfil   Hantar PM kepada salamuNajah   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 20-04-05 13:22


ini doa ke benda nie..jgn diulangi ok

Bookmark and Share

    


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

hannah_mirwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15560
Posting: 97
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 20-04-05 16:23


kita hanya mampu berdoa...yang lain terletak pada tawakal kita dengan Allahh.. cara anti berdoa seolah2 tak mengiakan ketentuan-Nya...

berdoa dengan ikhlas.. mintak pertolongan Allah ni bukn macam nak mintak tolang Allah..

may ALLAH bless U

Bookmark and Share

    


  Member Information For hannah_mirwanaProfil   Hantar PM kepada hannah_mirwana   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-04-05 16:39


Allah swt murka jika manusia tidak meminta (berdoa) kepadaNYA,tapi manusia marah jika manusia yang lain meminta kepadanya.

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-04-05 17:26




doa tu SALAH... sebab dalam doa tu ada bentuk mendoakan keburukan kepada orang lain... dan susunan ayatnya macam 'memaksa' ALLAH mengikut kehendak si pendoa... nauzubillah...

kot ye pun nak buat lawak... biar yg tak mengganggu akidah kita key...

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-04-05 19:02





walaupun perkara yang diutarakan itu nampaknya agak kelakar (memang kelakar pun)

tapi kita mesti ambil beberapa iktibar daripadanya.

Dalam al-Quran diajarkan kepada kita bahawa ada perkara yang mungkin diminta oleh kita akan menyebabkan kemurkaan Allah.

maka diajarkan kpd kita dengan doa (maksud doa tu): "Ya Tuhanku, aku berlindung daripadaMU dari meminta sesuatu yang (hakikatnya) di luar pengetahuanku, dan Engkau tidak mengampuniku, aku akan menjadi orang2 yg rugi" [ayat 47 surah Huud]

Ayat ini diturunkan sebagai teguran Allah kepada Nabi Nuh kerana memohon diselamatkan anaknya yang kafir ketika bumi sedang ditenggelamkan oleh Allah dengan banjir yg besar.


Begitu juga halnya dengan doa yang ditulis dlm posting ni (walaupun utk suka-suka), ia sememangnya tidak boleh diamalkan sama sekali.
Apakah kita menyangka kehendak kita lebih baik sedangkan Allah mempunyai perancanganNYA yang lebih baik utk kita?

TQ.

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

irdeena_shah
Warga Rasmi
Menyertai: 22.11.2004
Ahli No: 12496
Posting: 16
Dari: al-ard

Perak  


posticon Posting pada: 21-04-05 13:17


makoiii....sekali baca macam tamak jer...balik2 kat diri sendiri gak walaupun dah memang tak de jodoh...2 kali baca kira ok la...nampak ler kesetiaan...tapi jangan ler sampai doakan jodoh si dia putus semata2 untuk diri kita...ini dah jadi kes pentingkan diri sendiri...tapi kita kena ingat..jodoh,petemuan,ajal,maut semua dah di tetapkan Ilahi...(IF WE LOVE SOMEONE JUZ LET HIM GO,IF HE BELONG 2 US HE WILL COME BACK...)

Bookmark and Share

    


  Member Information For irdeena_shahProfil   Hantar PM kepada irdeena_shah   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 22-04-05 15:10


ia, bukan kelakar........ tapi, susungguh2 tue... teruknyer, taknak bagi kiter jodoh plak.........jahat punyer makhluk

Come back like Winter Sonata + lastly the men come back in blind... isn't it!!!
dah cacat tue??? isk..isk..isk... sadness!!!

[ Posting ini telah di edit oleh: farhanna pada 2005-04-22 15:32 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: farhanna pada 2005-04-28 10:13 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-04-05 15:58


nak melawan takdir ker..??

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

aquarius_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14613
Posting: 224
Dari: tg karang, selangor...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-04-05 16:18


astaghfirullahalazim....

mungkin orang yang berdoa ni kurang ilmu agamanya kot...takper boleh blaja lagi..





-----------------
[IMG]http://photos.friendster.com/photos/92/17/15417129/9850787836953s.jpg[/IMG]

'ukhwah itu indah'


Bookmark and Share

    


  Member Information For aquarius_nurProfil   Hantar PM kepada aquarius_nur   Quote dan BalasQuote

intan3103
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11388
Posting: 106
Dari: JoeHoe>>key ell>>S'gor

malaysia  


posticon Posting pada: 23-04-05 11:36


apekebendenye ni? doa ke? astaghafirullahal'azim......

-----------------
~ DaripadaNya kita datang, KepadaNya kita pulang.. ~

Bookmark and Share

    


  Member Information For intan3103Profil   Hantar PM kepada intan3103   Quote dan BalasQuote

akhie_muzam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 12458
Posting: 210
Dari: ukm, kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-04-05 12:36


...cukuplah hanya sekali ini sahaja

Quote:
Begitu juga halnya dengan doa yang ditulis dlm posting ni (walaupun utk suka-suka), ia sememangnya tidak boleh diamalkan sama sekali.
Apakah kita menyangka kehendak kita lebih baik sedangkan Allah mempunyai perancanganNYA yang lebih baik utk kita?



Ana sokong pendapat sahabat Hanafi.

.................................................

MasA mENgUBah SegaLANya


Bookmark and Share

    


  Member Information For akhie_muzamProfil   Hantar PM kepada akhie_muzam   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 25-04-05 17:13




Yahh... sebagai manusia, saya mersa lucu dengan doa ini. Karena sangat terkesan MEMAKSA Allah! Maka yang buat topik ni, mestilah banyak istighfar dan memohon ampun kepada-NYA. Karena Allah ghafururahiim.

# Ada baiknya dipikirlah dengan matang, bila hendak menuliskan sesuatu, karena ... yahh... cari tahu saja sendiri. (agar saya tak terkesan menggurui).

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

vanadium_oksida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13944
Posting: 279
Dari: manjung ,perak

Perak  


posticon Posting pada: 28-04-05 18:49



ape lah....kamu nie mane boleh main2 cam nie..dgn doa pulak dah.mengaruk betul...ya-Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For vanadium_oksidaProfil   Hantar PM kepada vanadium_oksida   Quote dan BalasQuote

SyahPaat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3445
Posting: 101
Dari: KUALA SELANGOR

Selangor  


posticon Posting pada: 28-04-05 23:48





Perg terkejut ana baca doa mcm tu..........tu bkn doa namanyer...................

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyahPaatProfil   Hantar PM kepada SyahPaat   Pergi ke SyahPaat's Website   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-05-05 10:20


banyak silapnya doa tadi.. nasib baik kategori lawak

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

pulu
WARGA SETIA
Menyertai: 27.01.2005
Ahli No: 13934
Posting: 697
Dari: Gorontalo

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 04-05-05 18:07




Mana nih orangnya?! Kenapa tidak hadir lagi di topiknya ini?

Bookmark and Share

    


  Member Information For puluProfil   Hantar PM kepada pulu   Pergi ke pulu's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.129692 saat. Lajunya....