Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah SWT memberikan kita dua telinga, dua mata, satu mulut dan otak di tengah antaranya, mesti bersebab. Dengar dan lihat kanan kiri, timbang dengan otak.
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 76
Ahli: 0
Jumlah: 76




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 4 hari yang lalu
wyd1014: 12 hari yang lalu
haykal77: 20 hari yang lalu
Kakngah: 20 hari yang lalu
lidah-penghunus: 22 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Cinta suci & murni bukan mudah dicari @ diberi


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Cinta suci & murni bukan mudah dicari @ diberi

Please Mendaftar To Post


Oleh Cinta suci & murni bukan mudah dicari @ diberi

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-04-05 11:25



-rasanya kita sndiri faham dan terang makna tajuk posting tu..
-dlm menerima cinta atau mencari cinta biarlah lahir dari hati yang tulus ikhlas.apa niat kita nak terima atau beri cinta kpd dia,apa niat kita mencari cintanya.
-semuanya bermula ngan niat yang baik dan luhur ikhlas.jadi bila niat da terpasangn begitu semuanya akan baik semasa berhubung nanti dan ikut syariat sebenarnya..... ...

*just yang terfikir dan difikirkan

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

emi_84raimi
Warga Rasmi
Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15810
Posting: 7
Dari: skudai

Johor  


posticon Posting pada: 18-04-05 14:01


memang tidak dinafikan boleh bercinta mengikut syariat tapi cuba kita tengok diluar sane ape yang telah berlaku benda2 itu semua membuat kita terjerumus kepada maksiat susah la sekarang nak tengok pasangan yang bercinta tak keluar dating keluar makan2, kita x payah la buat sesuatu kalau ia menjerumuskan kearah yang x elok

Bookmark and Share

    


  Member Information For emi_84raimiProfil   Hantar PM kepada emi_84raimi   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-04-05 14:23


Quote:
kita x payah la buat sesuatu kalau ia menjerumuskan kearah yang x elok


ini tanggapan orang yang sekadar bercinta untuk nak kan `itu`.cuba anda fikirkan ,kalau anda da tau seseorang itu pada awal percintaan suka `itu ini`,tahu2 jela macam mana nk handle...setiap orang berbeza-beza perangainya..sebab itulah nasihat demi nasihat diutarakan.cinta mana boleh sesiapa cegah....kalau kita da tahu ,kita bercinta untuk `itu`..tu bukan syariat namanya...buat `syarikat` adalah...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Nafizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 15443
Posting: 80
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 19-04-05 11:03



ermmm cinta tu perlu dlm diri setiap insan..kalo takde prasaan cinte cmne nak idop ngn aman dan tenang..tp kite kene ingat ..bile kite berkasih or bercinte ngn org yg berlainan jantina..byk yg nak kene jage..yg penting skali batas2nye kene jage elok2...kalo da kuar due2 tu..ape cite?? dlm ayat quran sendiri da tulis.."jgn mendekati zina"..kalo da kuar due2 tu..bkn da dkat ngn zina ke?? lagi satu..wat fitnah je..bkn kat diri sendiri je..tp pade agame gak..ape2 pon..walu camne pon kite syg kat sesorg tuh..tahn lah selagi mampu..sbb itu adlh salh satu drpd jihad..
tp perlu ingat kasih kite pd sesorg blom tentu dibls..tpi bile kite mnyemai cinte tok pencipta kita..insyaAllah..pasti dibals..moge kite sumer digolong dlm golongan yg dikasihi Nya amiin

Bookmark and Share

    


  Member Information For NafizatulProfil   Hantar PM kepada Nafizatul   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 19-04-05 23:00


demi cinta yang suci
kurela korbankan kepentingan diri
demi sinar bahagia
ku sanggup redahi apa yang terjadi

apalah erti cinta suci
andai janji2 sering dimungkiri
apalah erti cinta murni
andai kata2 sering didustai...


-----------------
akal setipis rambutnya tebalkan dengan ilmu,hati separuh kaca kuatkan dengan iman,perasaan selembut sutera hiasilah dengan akhlak............................
hadapilah&#

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

Irshadianz_Boyz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13291
Posting: 139
Dari: Bumi Al-Irshad

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 19-04-05 23:31


Cinta sejati yang lahir dari hati mestilah berteraskan kecintaan kepada Allah terlebih dahulu,kemudian nabi Muhammad S.A.W,dan ibu bapa serta keluarga dan barulah kekasih kita....Ingat,cinta yg sejati tidak ada 2! Berkawan biar seribu,bercinta biar satu!!!

-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For Irshadianz_BoyzProfil   Hantar PM kepada Irshadianz_Boyz   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 20-04-05 20:51




betul kata kak eja tu walaupun ianya lirik nasyid tapi kalau kita fikirkan pasti jumpa jawapannyer...

tapi bagi shah, mungkin susah untuk kita cari hkikat sebenar cinta antara mnausia...



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 22-04-05 14:41


terima kasih dik......kenapa dah jumpe ke..shah...harap2 sejati ek

-----------------
akal setipis rambutnya tebalkan dengan ilmu,hati separuh kaca kuatkan dengan iman,perasaan selembut sutera hiasilah dengan akhlak............................
hadapilah&#

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-04-05 10:48


memang tak dpt disangkal lagi...
sesuatu yg murni mmg payah diberi n diterima sekalipun...
hope bertemu cinta yg teragung dulu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-04-05 10:48


memang tak dpt disangkal lagi...
sesuatu yg murni mmg payah diberi n diterima sekalipun...
hope bertemu cinta yg teragung dulu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-04-05 17:02




insyaAllah dia akan mendapat cinta yang ikhlas tulus datangnya dari hati ini...

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

mujah_ed
Warga Rasmi
Menyertai: 16.09.2004
Ahli No: 11182
Posting: 11
Dari: Bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 25-04-05 11:16




Cinta yang murni memang sukar dimiliki namun ia hadir bila kita mencarinya...dengan niat yang ikhlas dan bersih...
moga Allah hadirkan dalam diri kita cinta sejati yang sentiasa tidak putus dan lesap hingga akhirnya

p/s: apabila kita mengharapkan keredhaanNya dalam sehari-hari dalam diri kita, maka Allah jua akan sentiasa menolong dan mendampingi kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujah_edProfil   Hantar PM kepada mujah_ed   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 25-09-06 15:13


Pada 22-04-05 14:41 , muslimahsejati posting:

!!! QUOTE !!!

terima kasih dik......Kenapa dah jumpa ke..shah...harap-harap sejati ek



assalamualaikum...
sebenarnya tak ada yan sejati dalam dunia ni kak...
semuanya sandiwara belaka...
apayang perlu kita buat...
berhati-hati walau dengan oran yang kita cinta...
tak hairan kalau suatu hari nanti...
yang di sayang membenci kita...
hanya kerana apa yang dicari @ diberi...
wassalam


-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....


Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

kembara_girl
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2006
Ahli No: 25715
Posting: 408
Dari: jengka,Pahang

malaysia  


posticon Posting pada: 25-09-06 15:49


berhati-hati dengan cinta..
takut salah [email protected] salah menerima...
kelak diri sendiri yang merana...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kembara_girlProfil   Hantar PM kepada kembara_girl   Quote dan BalasQuote

muslimahkusza
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.11.2004
Ahli No: 12373
Posting: 119
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-09-06 16:08


saya pun bersetuju dengan apa yang diperkatakan, biarlah Tuhan yang menentukan segalanya, biar tiada cinta insani ddunia asalkan cinta Ilahi mengiringi

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahkuszaProfil   Hantar PM kepada muslimahkusza   Quote dan BalasQuote

raisul_muhaddissin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2006
Ahli No: 26103
Posting: 129
Dari: Shah Alam

Pahang  


posticon Posting pada: 25-09-06 16:24


Cinta sejati hanya wujud pada yang bersifat Qadim & Baqa..Jangan harapkan pada yang bersifat baharu..kerana ianya tiada pada mereka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For raisul_muhaddissinProfil   Hantar PM kepada raisul_muhaddissin   Pergi ke raisul_muhaddissin's Website   Quote dan BalasQuote

mysarra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20903
Posting: 91

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-09-06 16:46


Ia bergantung kepada.pasangan tersebut sama ada percintaaan berdasarka hati mahupun nafsu................semua org berharap akan bertemu dengan cunta sejati tanpa terjerumus ke lembah maksiat.................apa pun CINTA SEJATI adalah pilihan setiap orang.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For mysarraProfil   Hantar PM kepada mysarra   Quote dan BalasQuote

hanis_syuhada
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20157
Posting: 444
Dari: kedah

oman   avatar


posticon Posting pada: 06-10-06 13:06


cinta selepas kahwin cinta yang diberkati dan diredhai Allah...insyaallah

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanis_syuhadaProfil   Hantar PM kepada hanis_syuhada   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-10-06 22:05


Pada 06-10-06 13:06 , hanis_syuhada posting:

!!! QUOTE !!!

cinta selepas kahwin cinta yang diberkati dan diredhai Allah...insyaallah


insyaAllah...


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

zatie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2005
Ahli No: 17090
Posting: 209
Dari: sHaH aLaM

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-10-06 22:06


tatau nak kita apa...
blur....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zatieProfil   Hantar PM kepada zatie   Quote dan BalasQuote

mukminah_06
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25699
Posting: 72
Dari: malaysia

malaysia  


posticon Posting pada: 06-10-06 23:41


kalau iman xkuat jangan cuba nak bercinta..takut nt trjerumus ke arah perkara yang tidak elok..lgkan org alim boleh terpesong..inikan kita iman senipis bawang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mukminah_06Profil   Hantar PM kepada mukminah_06   Quote dan BalasQuote

Niya_Shahana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12349
Posting: 65
Dari: Kelate

venezuela  


posticon Posting pada: 27-10-06 00:14


Assalamualaikum...

Waa..dalam topic ni...hehe..ana nak komen sikit.. takut juga sebenarnya..

Cinta...perasaan yang terrrrrlalu suci pada dasarnya... kalau siapa yang tak ada perasaan ni, ada abnormality di situ!! tapi, bahayanye kalau menzahirkan 'cinta' kalau ia still tak halal.. ktekne terima..walaupun pada zahirnya kat tenang, tapi dalam hati..ALLAH saja yang tau.. bagi ana.. as muslimah, satu JIHAD yang besar untuk pertahankan perasaan ini dari dizahirkan selagi bukan waktunya...istikharah adalah medan TERBAIK untuk meluah rasa dan pohon petunjuk.. sb kat muslimah tahu siapa yang layak dapat CINTA ni kan???

untuk muslimin pula.. kalau anda rasa meluah rasa di waktu anda sendiri belum bersedia untuk berkahwan, silap besar lah.. anda talah sama mengheret wanita kesayangan anda untuk terdedah pada zina hati... kao betul-betul pasti thru istikharah... buat cari betul... dengan org tengah..masuk minang....ok... jglah hati kita ni.. jangan sampai dipenuhi karat cinta dunia sampai mengaburi cinta akhirat,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For Niya_ShahanaProfil   Hantar PM kepada Niya_Shahana   Pergi ke Niya_Shahana's Website   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 27-10-06 00:33


Pada 27-10-06 00:14 , Niya_Shahana posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

Waa..dalam topic ni...hehe..ana nak komen sikit.. takut juga sebenarnya..

Cinta...perasaan yang terrrrrlalu suci pada dasarnya... kalau siapa yang tak ada perasaan ni, ada abnormality di situ!! tapi, bahayanye kalau menzahirkan 'cinta' kalau ia still tak halal.. ktekne terima..walaupun pada zahirnya kat tenang, tapi dalam hati..ALLAH saja yang tau.. bagi ana.. as muslimah, satu JIHAD yang besar untuk pertahankan perasaan ini dari dizahirkan selagi bukan waktunya...istikharah adalah medan TERBAIK untuk meluah rasa dan pohon petunjuk.. sb kat muslimah tahu siapa yang layak dapat CINTA ni kan???

untuk muslimin pula.. kalau anda rasa meluah rasa di waktu anda sendiri belum bersedia untuk berkahwan, silap besar lah.. anda talah sama mengheret wanita kesayangan anda untuk terdedah pada zina hati... kao betul-betul pasti thru istikharah... buat cari betul... dengan org tengah..masuk minang....ok... jglah hati kita ni.. jangan sampai dipenuhi karat cinta dunia sampai mengaburi cinta akhirat,,,


tahniah niya jika anti masih mengekalkan 'kesucian hati' dari sebarang nodaan nafsu sebelum waktu yang selayak2nya...

selamat maju jaya atas perjuangan anti dan moga-moga anti dianugerahkan suatu kenikmatan dan kebahagiaan atas pengorbanan tersebut dunia dan akhirat....

tidak dapat dinafikan, ketetapan hati adalah sumber kekuatan diri untuk terus bertahan dengan tempias2 godaan yang sememangnya menjadi 'suasana halal' zaman sekarang....namun, tidak semua berfikiran seperti yang anti fikirkan....tindakan kadang-kadang dipengaruhi dan kadang-kadang boleh mempengaruhi tingkah laku orang lain....bagi ana, agak sukar untuk tetapkan metlamat sedemikian rupa....

boleh anti bagitahu tips2 untuk mengelak pengaruh zina hati...jika ada yang ingin mendekati....cuba menyelami....cuba menghampiri seseorang....bagaimana untuk mengelak???


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

    


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-10-06 07:16


betul.....Kalau belum betul-betul bersedia, janganlah nak cuba bercinta. Kelak akan makan diri. Once bercinta, segerelah dirikan masjid....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-10-06 07:16


betul.....Kalau belum betul-betul bersedia, janganlah nak cuba bercinta. Kelak akan makan diri. Once bercinta, segerelah dirikan masjid....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

nsmi
Warga Rasmi
Menyertai: 01.03.2006
Ahli No: 23101
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-10-06 12:33


:lol: Bagi diri ana, tol latu bercinta pas kawin lebih membahagiakan tambah-tambah lagi bagi mereka yang belajar agama, macam-mana kita nak tunjuk tauladan pada orang lain yang bercinta itu kadang-kadang boleh menghampiri zina,kalau kita sendiri tak dapat mempraktikkan apa yang kita belajar,ini juga salah satu konsep dalam berdakwah. tapi bagi mereka yang bercinta dan menjaga batasannya syabas ana ucapkan, tapi kita manusia, memang tak lari dari godaan syaitan untuk melakukan kemaksiatan. jalan terbaik dalam masalah ini berkahwin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nsmiProfil   Hantar PM kepada nsmi   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-10-06 16:44


Pada 27-10-06 12:33 , nsmi posting:

!!! QUOTE !!!

:lol: Bagi diri ana, tol latu bercinta pas kawin lebih membahagiakan tambah-tambah lagi bagi mereka yang belajar agama, macam-mana kita nak tunjuk tauladan pada orang lain yang bercinta itu kadang-kadang boleh menghampiri zina,kalau kita sendiri tak dapat mempraktikkan apa yang kita belajar,ini juga salah satu konsep dalam berdakwah. tapi bagi mereka yang bercinta dan menjaga batasannya syabas ana ucapkan, tapi kita manusia, memang tak lari dari godaan syaitan untuk melakukan kemaksiatan. jalan terbaik dalam masalah ini berkahwin.


:-) Bismillahirahmanirrahim...
yap! ana bersetuju dengan pendapat yang dikemukakan oleh nsmi. Allah da redha cinta lepas kawin tu adalah cinta yang terbaik uk kita...InsyaAllah,Allah akan beri kebahagiaan kepada pasangan yang betul-betul ikut landasan yang telah ditetapkanNya...jadi,jangan lah cuba2 mencari cinta yang tak tentu kala...jika diri tak tahan dengan nafsu,lebih baik jauhkannya...

Memang ada cinta yang benar-benar mengikut landasan islam yang sebenar,yang ikut syariat,tapi bukan mudah nak dapat...susah sangat...
kalau kita elok dan boleh elak benda-benda yang boleh bawa kepada kemungkaran, tapi pasangan kita pula..jika kita tegur,dimarahnya pula,merajuk pula...jadi memang susah.
apa-apa pun,biar Allah saja yang tentukannya.

Wallahua'lam... :-)


-----------------
TUHAN, terimalah aku...semoga Allah selamatkan kita daripada segala kejahatan yang berada di langit dan di bumi...


Bookmark and Share

    


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

ridwan_daie
WARGA SETIA
Menyertai: 26.06.2004
Ahli No: 9665
Posting: 1409
Dari: Kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-10-06 07:06


tapi bagaimana kes seorang yang betul-betul taqwa, tak nak bercinta atau kapel sebelum kawin. Dia sedia untuk brkawin tapi parents halang?


-----------------
Hamba Allah yang masih belajar mengenali hakikat kehidupan (",)
[ Telah diedit oleh: ridwan_daie pada 28-10-06 07:07 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For ridwan_daieProfil   Hantar PM kepada ridwan_daie   Pergi ke ridwan_daie's Website   Quote dan BalasQuote

zaitihamdan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2006
Ahli No: 25957
Posting: 242
Dari: Bintulu, Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 28-10-06 14:08


Pada 25-09-06 16:24 , raisul_muhaddissin posting:

!!! QUOTE !!!

Cinta sejati hanya wujud pada yang bersifat Qadim & Baqa..Jangan harapkan pada yang bersifat baharu..kerana ianya tiada pada mereka..


ana vote!sesangatttt lah setuju!!! ALLAHUAKBAR!!!


-----------------
~Don't ever leave the one you love for the one you like,because the one you like will leave you for the one they love~


Bookmark and Share

    


  Member Information For zaitihamdanProfil   Hantar PM kepada zaitihamdan   Pergi ke zaitihamdan's Website   Quote dan BalasQuote

hazi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.10.2006
Ahli No: 27127
Posting: 146
Dari: malaysia

bosnia_herzegovina  


posticon Posting pada: 03-11-06 20:41


carilah cinta yang sejati yang ada hanyalah pada ALLAH...
carilah cinta yang hakiki yang dapat membahagiakan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For haziProfil   Hantar PM kepada hazi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.111259 saat. Lajunya....