Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Perbezaan antara orang yang berjaya dengan orang yang gagal terletak pada rohaninya. Apa yang difikir menentukan apa yang akan dicapai.
-- Hamka

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 67
Ahli: 0
Jumlah: 67




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 2 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 19 hari yang lalu
Kakngah: 19 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Jejak Nasyid
Topik: RABBANI BANGGAKAN NEGARA..


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Nasyid
    »» RABBANI BANGGAKAN NEGARA..

Please Mendaftar To Post


Oleh RABBANI BANGGAKAN NEGARA..

jiharka
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.01.2005
Ahli No: 13913
Posting: 23
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-04-05 16:26


Sesudah Raihan mencipta nama di persada dunia,Rabbani juga telah berjaya mengikuti jejak langkah Raihan, Syabas dan Tahiah kepada Ustaz asri dan Rabbani keseluruhannya!!!!!
Pada bulan Feb baru-baru ini Kerajaan Kuwait telah menjemput Rabbani untuk membuat konsert khas disana..
ceritanya mcm ni,semasa pertandingan Tilawah al-quran peringkat antarabangsa pada Tahun 2004 Rabbani ada menjadi artis jemputan untuk buat persembahan. Masa tu ada orang kuwait kagum dengan suara mantap ustaz asri kita lalu sampaikan berita itu pada kementerian kuwait.Lepas pada tulah Rabbani dijemputke kuwait..

macam2 cerita jiharka dengar. ada orang kuwait tak percayai ustaz asri ada suara hebat macam tu..semua anugerah dari Allah.
Sampai menangis pun ada bila ustaz asri mengalunkan Qasidah..

orang kuwait kata suara ustaz asri memang original suara arab..Hebat! Bangga ana sebagai peminat Rabbani.

Yang terbaru pula Rabbani akan mengadakan persembahan di LONDON pada 27 April ni..

Tahniah2 Rabbani..

Mari kita semua doakan kejayaan Kumpulan nasyid Rabbani dan semua kumpulan nasyid malaysia...ameen

Bookmark and Share

    


  Member Information For jiharkaProfil   Hantar PM kepada jiharka   Quote dan BalasQuote

Pdaus
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5462
Posting: 468
Dari: International University of Africa Sudan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-04-05 19:34



MABRUK!!!
"TERUSKAN TERUSKAN JANGAN KAU UNDUR
KEMENANGAN KEJAYAAN ATAUPUN GUGUR...."

Bookmark and Share

    


  Member Information For PdausProfil   Hantar PM kepada Pdaus   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 13-04-05 19:39




teruskan perjuangan mu RABBANI....

RABBANI 4EVER!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

saifullah_walmaslul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10571
Posting: 85
Dari: Gombak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-04-05 21:53


Saya jugak sokong Rabbani...

HIdup RABBANI!

Bookmark and Share

    


  Member Information For saifullah_walmaslulProfil   Hantar PM kepada saifullah_walmaslul   Quote dan BalasQuote

diny
Warga 5 Bintang
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14571
Posting: 372
Dari: Malaysia Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-04-05 22:00



ana nak tanya bila rabbani bakal ke London..? ana di London jadi taknak lepaskan peluang keemasan nie..bila siti datang digembar gemburkan bila Rabbani..?mana canangnya..? terima kasih..


Bookmark and Share

    


  Member Information For dinyProfil   Hantar PM kepada diny   Quote dan BalasQuote

mujahadatunnafsi
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5068
Posting: 745
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-04-05 22:41



Bila sesuatu itu bersifat memartabatkan Islam, maka dengan sendirinya ia akan dipandang sebelah mata. Sebaliknya jika sesuatu itu bersifat memartabatkan jahiliah dan hawa nafsu, ia akan diwar-warkan sebegitu rupa.....akhir zaman.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadatunnafsiProfil   Hantar PM kepada mujahadatunnafsi   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-05 23:16



Tahniah untuk Rabbani -- sebuah kumpulan Nasyid yang low profile walaupun telah memenangi banyak anugerah!

Semoga terus berjaya dan istiqamah..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

jiharka
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.01.2005
Ahli No: 13913
Posting: 23
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 22-04-05 12:38


rabbani ke London 27 April ni sempena sambutan maulidur rasul kat sana..tapi bukan kat tempat Ct nurhaliza buat konsert tu..apa maksud mujahadatunnafsi??? bukankah usaha rabbani salah satu cabang dakwah juga?? apa yang di pandang sebelah matanya??

Bookmark and Share

    


  Member Information For jiharkaProfil   Hantar PM kepada jiharka   Quote dan BalasQuote

diny
Warga 5 Bintang
Menyertai: 21.02.2005
Ahli No: 14571
Posting: 372
Dari: Malaysia Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-04-05 19:00




rabbani ke London 27 April ni sempena sambutan maulidur rasul kat sana..tapi bukan kat tempat Ct nurhaliza buat konsert tu..apa maksud mujahadatunnafsi??? bukankah usaha rabbani salah satu cabang dakwah juga?? apa yang di pandang sebelah matanya?? - jiharka

yang dimaksudkan kawan kita tu bukan Rabbani tapi artis lain contoh macam siti yg buar konsert kat albert hall hari tu..jangan salah faham yer..


nak tanya-jadi Rabbani datang kat mana.?sebab diny nak pergi maybe boleh bagi info.? thanks

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinyProfil   Hantar PM kepada diny   Quote dan BalasQuote

khairoo84
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2004
Ahli No: 9971
Posting: 752
Dari: Banting, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-04-05 19:42


Tahniah Rabbani!

--terkenang satu kumpulan nasyid ni, dahlah tak popular, berlagak popular! anugerha... boleh dikira! setakat dua tiga bijik jer dalam almari ofis diorang!

apabila sedar peminat mereka semakin kurang, mulalah carik publisti! bak kata Kang, capap and gipang!

ooops! peminta kumpulan nasyid yang maksudkan ni... jangan marah ye... terimalah kenyataan!

tak guna setakat hok hek hok hek dalam komuniti mereka tu... itupun meniru ukhwah.com.....

i'm very pity to them!..... huah....huah....


semoga Allah membuka pintu hati mereka!

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For khairoo84Profil   Hantar PM kepada khairoo84   Pergi ke khairoo84's Website   Quote dan BalasQuote

putera81
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 549
Posting: 153
Dari: SaBAh

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-04-05 12:35



moga2 semua kumpulam nasyid malaysia dapat pergi jauh mcm Raihan dan Rabbani

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera81Profil   Hantar PM kepada putera81   Pergi ke putera81's Website   Quote dan BalasQuote

hannah_mirwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15560
Posting: 97
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 23-04-05 12:42


er...er..
ana tak suka rabbani sebab..
ROCKbani...

aperpun tahniahlah pada mereka....



Bookmark and Share

    


  Member Information For hannah_mirwanaProfil   Hantar PM kepada hannah_mirwana   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-04-05 12:45




Quote:
er...er..
ana tak suka rabbani sebab..
ROCKbani...




ooo...kalau gitu....RAIHAN kita namakan balik ROYhan....

sbb ape?...sbb mereka berduet dgn Awie nyanyikan lagu Dari Tuhan(lagu asal dari album pertama kumpulan Wings - Belenggu Irama)

mcm mane?....

jgn rigid sgt dikkk....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-04-05 13:02



Ana rasa lagu Rabbani takdelah rock pun. Ana minat Rabbani sebab liriknya yang pelbagai..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 23-04-05 13:16


Tahniah Rabbani!

Rabbani ini bolehlah dikatakan kumpulan yang low profile tetapi menyerlah! Ia mendatar, tak seperti Raihan yang kejutannya seperti Big Bang tetapi akhirnya lenyap.... (Terkejut habis bila ada bunyi gitar duet bersama Awie. Terdesak sangat ke?)

Rabbani maju ke depan TANPA:

1. Tanpa perlu Mencapap, gipang habis
2. Tanpa perlu peminat fanatik yang kerjanya mengampu. Salah ke betul ke... ampuuuuu aje. Baik yang tau atau yang muda... ambik kesempatan gipang.
3. Tak perlu Komuniti yang tak ada benda lain selain hok-hek dan sembaaaaaang. Sampaikan webmaster dia pun mencapap sekali.
4. Tanpa perlu salah seorang anggotanya yang brutal, gatal, miang, kaki perempuan (ambil kesempatan)
5. Tanpa perlu maki hamun penonton di atas pentas dan buat lawak yang menyinggung perasaan.
6. Tanpa perlu mencari perhatian supaya dipandang.
7. Tanpa perlu heboh nak disenaraikan di Papan Kedua tetapi tak tahu apa sebenarnya fungsi penyenaraian di Bursa Malaysia. Apa beza Mainboard, 2nd Board, Masdaq, Syariah pun tak tahu. Apa procedure penyenaraian pun tak pernah tahu... saja nak gipang konon hebat!

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

sundus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2004
Ahli No: 9770
Posting: 70
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 25-04-05 00:06


diam orang alim itu aib,bicara orang alim itu perhiasan!....bicara orang jahil itu aib!!!diam orang jahil itu perhiasan!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sundusProfil   Hantar PM kepada sundus   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-04-05 01:30




TAHNIAH !!! buat Rabbani...

ana ada jeguk nasyeed.com. ada laporan dan gambar-gambar Rabbani semasa di Kuwait...

apa yg menarik, hanya Rabbani yg membuat persembahan berkumpulan di sana. wakil dari negara-negara lain buat persembahan secara solo.

satu bonus utk Rabbani kerana Ust Asri fasih berkomunikasi dlm bahasa Arab...

ALF MABRUK YA RABBANI !!!


ma'assalamah


-----------------
Ya Allah. Permudahkanlah bagi kami segala urusan kami (lebih-lebih lagi urusan perjalanan rohaniah menuju Allah) berserta kerehatan bagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

la
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.04.2005
Ahli No: 15596
Posting: 173
Dari: di bumi yang nyata

malaysia  


posticon Posting pada: 25-04-05 04:07




yeah itu dia
anak malaysia yang mencipta nama di persada antarabangsa.

syabas diucapkan
wassalam


Bookmark and Share

    


  Member Information For laProfil   Hantar PM kepada la   Quote dan BalasQuote

jiharka
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.01.2005
Ahli No: 13913
Posting: 23
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-04-05 16:16


hello cik hannah...tak suka buat apa nak join sini. jangan sedap2 kata rabbani tu ROCK. apa yang diorang buat patut kita berterima kasih tahu!!
munculnya hijjaz,in-team,unic,raihan dan apa apalah kumpulan nasyid bukan ke asal diaorang dari Nada Murni???(RABBANI dulu-dulu)Nada Murni lah perintis nasyid Malaysia.pastu kluar The zikr,nahwan nur dan mcm-mcm lagi....Raihan tu pun kedua tau selepas Nada Murni

Bookmark and Share

    


  Member Information For jiharkaProfil   Hantar PM kepada jiharka   Quote dan BalasQuote

jiharka
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.01.2005
Ahli No: 13913
Posting: 23
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-04-05 11:01


rasanya di Universiti of London dan manchester. mesti ada iklan kat mana mana tu.cuba cari ya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For jiharkaProfil   Hantar PM kepada jiharka   Quote dan BalasQuote

Phe0nixTeRbaNg
Warga Rasmi
Menyertai: 27.04.2005
Ahli No: 16131
Posting: 17
Dari: tanah rendah sekebun sebunga..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-04-05 15:57


hehehe..cam gaduh je bunyiknya nih..rock ke tak rock ke asalkan ade mesej yg bagus okey what..

rabbani pun tgk lepas bekerjasama ngan KRU baru meletup..lagu intifadakan? kalo tak silap.
ummi ana x suka rabbani..ntahlaa kenape tapi kan bg ana RAIHAN lagi baik...ntahlaa
sama-sama ade kelemahan dan kelebihan..hanya pendapat.
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For Phe0nixTeRbaNgProfil   Hantar PM kepada Phe0nixTeRbaNg   Pergi ke Phe0nixTeRbaNg's Website   Quote dan BalasQuote

puteri_qistina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2004
Ahli No: 7091
Posting: 137
Dari: uum sintok

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-04-05 15:46


rabbani ok jek aper...setakat ni diorang xder ler buat hal mcm setengah group nasyid lain...suke atilah sesape nk minat sesape...masing2 ader kelebihan dan kekurangn...yg penting selagi diorng masih di jln kebenaran sokongler...tapi sy lg suke mirwana...eheh...

-----------------
"straight from our heart we cry...searching 4 a perfect life...so stand up and cry for freedom..." MIRWANA best...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_qistinaProfil   Hantar PM kepada puteri_qistina   Quote dan BalasQuote

farahdilah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.04.2005
Ahli No: 16149
Posting: 24
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 13:05


tahniah dan syabas kepada rabbani..
teruskan usaha kalian dlm memartabatkan industri nasyid..


Bookmark and Share

    


  Member Information For farahdilahProfil   Hantar PM kepada farahdilah   Pergi ke farahdilah's Website   Quote dan BalasQuote

Pdaus
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2003
Ahli No: 5462
Posting: 468
Dari: International University of Africa Sudan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-05-05 23:35


bestnyer, Ramai Jugak peminat Rabbani...!!
Sayang Antum....
Quote:
Tahniah Rabbani!

Rabbani ini bolehlah dikatakan kumpulan yang low profile tetapi menyerlah! Ia mendatar, tak seperti Raihan yang kejutannya seperti Big Bang tetapi akhirnya lenyap.... (Terkejut habis bila ada bunyi gitar duet bersama Awie. Terdesak sangat ke?)

Rabbani maju ke depan TANPA:

1. Tanpa perlu Mencapap, gipang habis
2. Tanpa perlu peminat fanatik yang kerjanya mengampu. Salah ke betul ke... ampuuuuu aje. Baik yang tau atau yang muda... ambik kesempatan gipang.
3. Tak perlu Komuniti yang tak ada benda lain selain hok-hek dan sembaaaaaang. Sampaikan webmaster dia pun mencapap sekali.
4. Tanpa perlu salah seorang anggotanya yang brutal, gatal, miang, kaki perempuan (ambil kesempatan)
5. Tanpa perlu maki hamun penonton di atas pentas dan buat lawak yang menyinggung perasaan.
6. Tanpa perlu mencari perhatian supaya dipandang.
7. Tanpa perlu heboh nak disenaraikan di Papan Kedua tetapi tak tahu apa sebenarnya fungsi penyenaraian di Bursa Malaysia. Apa beza Mainboard, 2nd Board, Masdaq, Syariah pun tak tahu. Apa procedure penyenaraian pun tak pernah tahu... saja nak gipang konon hebat!



amboi Kang! marah betui nampak.... be cool...
ana nak komen pun tak tau ape-ape

yang penting ana harap satu hari nanti RABBANI akan melantunkan nasyid ciptaan ana...Insya Allah...!
Teruskan Langkahmu Rabbani..!
Rabbani baru je pulang dari London..
saper ada info terbaru depa?

Bookmark and Share

    


  Member Information For PdausProfil   Hantar PM kepada Pdaus   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.102024 saat. Lajunya....