Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-05-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tak semestinya melakukan apa yang anda sukai tetapi menyukai apa yang anda lakukan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 25
Ahli: 0
Jumlah: 25




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 20 hari yang lalu
izdham: 30 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 39 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: lagu apa paling dibenci??


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» lagu apa paling dibenci??

Please Mendaftar To Post


Oleh lagu apa paling dibenci??

miyuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 441
Posting: 249
Dari: Auckland

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 02-07-03 05:10


assalamualaikum
wah..wah.wah..byknyer lagu yg sahabiah suke..mcm2 jenis..hehe..tp..ape pulak lagu yg paling dibenci..?
saye paling pantang kalo org pasang lagu heavy metal/rock kuat2..rase cam nak letupkan je radio die tu biar takpayah bebunyi dah...
yg lain pulak camne?

Bookmark and Share

    


  Member Information For miyukiProfil   Hantar PM kepada miyuki   Pergi ke miyuki's Website   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 02-07-03 11:25


DANGDUT.....kalau spesifik,tak boleh tahan dengar lagu kump boboy dan new boyz..sakit gigi

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 02-07-03 13:27


yang tak best...tentulah yang menyerabutkan kepala otak...yg mcm mana tu, tak leh nak dispesifikasikan sbb umum...tak kire la nasyid ke, lagu rock ke, kalau dah tak best tu meluat la sangat.. ...yang paling tak best pun yg tu jugakla. kalau best takde la nak banned...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

MuWaHiD
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 472
Posting: 107
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-07-03 15:54


lagu yg 'keras' mcm lagu heavy metal,rock eeee tue yg plg anti..plg bengang...plg sakit telinga

lagu..pompuan..kalau dgr pompuan menyanyi..eee meremang bulu roma..

kalau cintan cintun (layan tue layan lagu camni) tapi bile pk pk balik..rasa 'bijak' plak layan lagu tue..tue yg kdg2 rasa benci( bile insaf laa..bile tak insaf layan gak) hihi..

itu lah di antara lagu2 yg saya tak suke..walaupun lagu ni kite nampak 'kecik' je..tapi padahal ia boleh memainkan peranan yg besar

Imam Al-Ghazali pernah mengatakan : Apa yg kite lihat,makan,dan dgr itu akan mempengaruhi Akhlak kita.

Mengenai lagu Rock ni...saya nak kongsi dgn kawan2..dulu sahabat saya pernah cerite..dekat USM ada dorang buat kajian..dorang letakkan seekor anjing dalam 1 bilik dan pasang lagu rock..1 jam kemudian anjing tue jd anjing gile..ish ish ish..

So yg dgr lagu tak elok tue...kalau boleh kurang2 kan la..n kalau boleh..stop terus..hehe..dgr nasyid je seboleh bolehnya.n cara terbaik kalau nak 'ReLAX' dgr bacaan Al-Quran atau pun bace Al-Quran..kan lg molek



Bookmark and Share

    


  Member Information For MuWaHiDProfil   Hantar PM kepada MuWaHiD   Quote dan BalasQuote

sahabat_amin
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 123
Posting: 1288
Dari: Bumi Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-07-03 16:24


lagu yg paling ana benci,...jiwang2,cintan-cintun,dangdut....buat meluat je dgr...org trg kata,nyekkit...!! dgr lagu gitu....yg heavymetal pun ana x suka....merosakkan telinga ciptaan Allahu taala adalah...



-----------------
Jana pendapatan anda, hanya di hujung jari...!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_aminProfil   Hantar PM kepada sahabat_amin   Pergi ke sahabat_amin's Website   Quote dan BalasQuote

miyuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 441
Posting: 249
Dari: Auckland

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 02-07-03 16:35


btul2..ramai pakar yg kata kalo dgr lagu rock nih..bukan telinga je sakit..jiwa ngan otak pun boleh sakit..
kesimpulan..jgn dgr lagu rock....
yeah...anti -rock....

Bookmark and Share

    


  Member Information For miyukiProfil   Hantar PM kepada miyuki   Pergi ke miyuki's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-07-03 10:41


mmmmmmm.......
lagu apa yek.....
semua lagu elton john..
ntah apa2 ntah mat gay ni..tak best langsung..

kalo kat mesia ni..
semua lagu elly mazlein...
ha ada lagik...
2 kumpulam paling boring dlm dunia...
boboy ngan new boyz....
cam cipan la.....

p/s....tak suka apa yg dia suka..
tapi suka apa yg dia benci...


-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

my_masjid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.06.2003
Ahli No: 1419
Posting: 87
Dari: Ganu Da Roll Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-07-03 10:52


Lagu yang paling tak best ialah lagu2 yang langsung takde faedah!

-----------------
Hati yang dekat pada masjid akan dekat dengan ilmu,hati yang dekat pada ilmu akan dekat dengan amal kebajikan,hati yang dekat dengan amal kebajikan akan dekat dengan Syurga.Dan Syurga itu pastinya dekat dengan Allah s.w.t

Bookmark and Share

    


  Member Information For my_masjidProfil   Hantar PM kepada my_masjid   Quote dan BalasQuote

Edika_Armansur
Warga Rasmi
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1023
Posting: 12
Dari: Milan

italy  


posticon Posting pada: 04-07-03 20:18


Lagu mcm heavy metal Rock sampai boleh mengajak remaja jadi macam itu.Dan lagu plg benci ialah lagu RAP mcm cakap cakap boring siut!!!!

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For Edika_ArmansurProfil   Hantar PM kepada Edika_Armansur   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-07-03 10:48


hikhikhik...
cutenya edika...
tul tuh dik edika...
lagu rap ngan hip hop memang pening..
tambah lak ikon baru remaja tanahair..too phat..
memang anti la...bukan jeles..
tapi cam tak caya ada gak org melayu ikut stail negro..hkhikhik...

p/s..ala cangung..ya a aw..

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 05-07-03 21:40


lagu yg takde msg apa2.. nyanyi jer sedap tapi tak bermesej buat apa

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

a_whole_new_world
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1503
Posting: 195
Dari: s\'pore

singapore  


posticon Posting pada: 05-07-03 21:43


lagu heavy metal...lagu rock....lagu yg masa dengar samapai naik pekak telinga..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For a_whole_new_worldProfil   Hantar PM kepada a_whole_new_world   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 06-07-03 17:05


hafiz tak suka lagu rock..dandut..semoga tak best;...tak best!!!!!!!!!!
tak suka!!!!!!!!!!!!


-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

adeq_shiFa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 410
Posting: 315
Dari: BuMi

mauritius   avatar


posticon Posting pada: 06-07-03 21:32


Quote:

On 2003-07-04 20:18, Edika_Armansur wrote:
Dan lagu plg benci ialah lagu RAP mcm cakap cakap boring siut!!!!

-----------------
« Allah knows what's the best for us » ^_^



betol tu..! jadi bangang jgk kita..
pening kepala..boleh pecah jgk!

-----------------
« Allah knows what's the best for us » ^_^

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeq_shiFaProfil   Hantar PM kepada adeq_shiFa   Quote dan BalasQuote

nilamSarah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 463
Posting: 136
Dari: presint 9,putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 07-07-03 09:36


same la, benci lagu heavy metal ngan dangdut!! bencii!buat sakit tinge je

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamSarahProfil   Hantar PM kepada nilamSarah   Quote dan BalasQuote

ucop
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1457
Posting: 56

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 08-07-03 10:18


Assalamualaikum..........

Ana tak suke lagu yang tak dapat difahami. tak kire lah bahasa melayu atau inggeris.....
Buat sakit kepale jer dengar....

-----------------
BUAT SELAGI BOLEH ,USAHA SELAGI MAMPU
AGI IDUP AGI NGELABAN.
ONLY THE STRONG WILL SURVIVE

Bookmark and Share

    


  Member Information For ucopProfil   Hantar PM kepada ucop   Quote dan BalasQuote

Huwaina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1062
Posting: 138
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 08-07-03 11:31


lagu yang paling dibenci lagu rock,yang penyanyi dia tu,masa nyanyi mcm nak terkeluar anak tekak.satu lagi lagu yang terlampau jiwangdan yang terlampau mendayu-dayu.x best langsung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HuwainaProfil   Hantar PM kepada Huwaina   Quote dan BalasQuote

nilamSarah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 463
Posting: 136
Dari: presint 9,putrajaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 08-07-03 16:49


dgr lagu nasyid dah la..menenagkan jiwa

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamSarahProfil   Hantar PM kepada nilamSarah   Quote dan BalasQuote

Firdaus_Azimi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 288
Posting: 1705
Dari: menara condong

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-07-03 10:51


hehehe...
semua tak suka lagu ganaz2 ni yek..
tapi yg peliknya..
ramai student2 U yg suka..
napa yek......

p/s...baik denga lagu ct,,hikhik

-----------------
Cintailah ALLAH sepenuh jiwa.
Sayangilah rasul setulus budi.
Kasihkanlah ibu bapa seikhlas hati
rindukan syurga firdaus sejujur rasa

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus_AzimiProfil   Hantar PM kepada Firdaus_Azimi   Quote dan BalasQuote

fantacy
Warga Rasmi
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1861
Posting: 1

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-07-03 14:07


aku paling menyampah ngan lagu nasyid yg berunsur cinta,kalau agama ckp BERCINTA tu tak leh,tak paham2 ker? nak jugak menangkan diri tu .kononnya KAMI NI IKUT TUNTUTTAN AGAMA,pala hotak dia,ckp mcm org tak der agama,tu laa jgn pk diri tu dah cukup bagus kalau setakat tahu baca QURAN dan pakai pakaian labuh tapi OTAK tak tul,marah aku ni....ngan org yg jadikan agama sbg alasan,kalau tak percaya sila refer pd surah AN-NISAK,baca tul2 .ader ker dlm tu tertulis BERCINTA BOLEH,ASAL IKUT AGAMA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fantacyProfil   Hantar PM kepada fantacy   Quote dan BalasQuote

miyuki
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 441
Posting: 249
Dari: Auckland

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 11-07-03 05:46


alamak..marahnyer fantasy...sabar...sabar....jgn marah sgt....

Bookmark and Share

    


  Member Information For miyukiProfil   Hantar PM kepada miyuki   Pergi ke miyuki's Website   Quote dan BalasQuote

annamuslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1423
Posting: 149
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 11-07-03 18:47


Ana paling tak suka lagu rock, kalau dengar rasa nak menjerit dan rasa nak baling ajer radio tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For annamuslimahProfil   Hantar PM kepada annamuslimah   Quote dan BalasQuote

Rabbit_cute
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1700
Posting: 265
Dari: Selangor

Pahang  


posticon Posting pada: 20-07-03 13:37


Lagu - lagu yang ntah aper-aper....
Yang tak der mesej..
Yang lagha...
Yang tak sedap..
Yang menyerabutkan otak...





Bookmark and Share

    


  Member Information For Rabbit_cuteProfil   Hantar PM kepada Rabbit_cute   Quote dan BalasQuote

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 03-08-03 02:15


akuzakie paling x suka dengar lagu2 nyayian Yasin brother... bosan giler.. lps dia tukar identiti... pastu lagu hindustan... pastu lagu dangdut... dut...dut.. lagu omputih yg mcm lagu eton jon(gay).. n.. ya ..a..aww.. too phat.. ader bakat.. tp,klip video dia menonjolkan dia mcm bukan org melayu.. m'galakkan pergaulan bebas.. dll.. pastu lagu2 melayu jiwang gilerr.. lagu melemahkan minda... cam new boyz yg hampeh.. antz yg kuar jat tv selalu yg ntah apa2 ntah..

-----------------

[B] "Apa yang Kita Paling Nak.. Itu Yang Kita Takkan Dapat" -KARTINI- [/B]

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

Qudwah_hasanah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 121
Posting: 211

Sarawak  


posticon Posting pada: 04-08-03 14:37


huh...lagu new boyz...boboy...antz..spin...semua la kawasan yang sewaktu dengannya...mengada je lebihhh...

-----------------
TIDAK AKAN KAMU MERASA GUNDAH WALAUPUN SEKALI JIKA KAMU TAHU APA YANG DICARI...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Qudwah_hasanahProfil   Hantar PM kepada Qudwah_hasanah   Quote dan BalasQuote

nur_indah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 7
Posting: 393
Dari: N9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-08-03 15:10


akak paling menyampah, meluat denga lagu yg membingitkan telinga... ntah metal ke, rap ke, ape ke... isk, ape kebenda la sume tu... x sesak ke kepala dengo?? macam nak putus urat je dengo... sakit jiwa dibuek eh... lagi satu lagu meleweh2 budak2 newboyz ke, sape2 la yg seangkatan dengannya... isk, nak muntah je dengo... tido lagi bagus...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Quote dan BalasQuote

princess_mia
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1671
Posting: 32
Dari: petaling jaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-08-03 15:24


saya tak suka lagu dangdut lah... cam menggoda je lagu tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For princess_miaProfil   Hantar PM kepada princess_mia   Quote dan BalasQuote

muslimahsejati
WARGA SETIA
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1091
Posting: 1009
Dari: kota tinggi,johor

Johor  


posticon Posting pada: 01-10-03 17:07


Lagu yang paling saya tak suka ,
Rock
Dangdut
yang menyakitkan telinga.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimahsejatiProfil   Hantar PM kepada muslimahsejati   Quote dan BalasQuote

raul_gonzalez
Warga 5 Bintang
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1321
Posting: 396
Dari: .::Kuala Terengganu::.

Terengganu  


posticon Posting pada: 01-10-03 17:14


ana pula benci lagu dangdut dan heavy metal

-----------------
~MEMBANGUN MENURUT ISLAM~

Bookmark and Share

    


  Member Information For raul_gonzalezProfil   Hantar PM kepada raul_gonzalez   Pergi ke raul_gonzalez's Website   Quote dan BalasQuote

utusis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.08.2003
Ahli No: 2865
Posting: 79
Dari: kedai makan

cambodia  


posticon Posting pada: 03-10-03 11:58


lagu yang tak mendatangkan apa apa faedah

-----------------
***mengingatkan mana yang lalai dan menjaga mana yang tidur dan menunjukkan yang sesat dan menyampaikan suara yang menyeru dengan kebajikan***


Bookmark and Share

    


  Member Information For utusisProfil   Hantar PM kepada utusis   Pergi ke utusis's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-10-03 05:35


apsal semua benci lagu rock, heavy, metal, rap, hip hop, dangdut. Best apa. Korang betul2 tak reti menghargai seni.

-------------------------------------------------

Pencita seni

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 12:52


Nubhan - Aku Untuk Mu

Di sana pungguk menanti
Mengharap bulan membalas rindu di hati
Di sini aku berdiri
Menunggu penuh dengan kesabaran

Tanpa manis madah
Janji yang puitis
untuk persembahan
Hanya ketulusan
Sekeping hati suci

Aku
Berikan kasih
Kalau itu yang kau mahu dari ku
Aku
Berikan cinta
Untuk membahagiakan hari mu
Aku
Sayang dirimu (menyayangimu)
Biarpun nafas ku sampai terhenti



benci, benci

Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 13:04


Pada 18-10-03 05:35 , Jackie_uniten7 posting:

!!! QUOTE !!!

kenapa semua benci lagu rock, heavy, metal, rap, hip hop, dangdut. Best apa. anda betul-betul tak reti menghargai seni.



erm.. setelah 6 tahun aku baru terasa nak post sini...

tak Kenapa ramai yang tak suka lagu berentak sbegitu?

jawapannya senang.. kita berbalik pada tujuan kita dengar.. majoritu sure akan menjawab, untuk cari ketengan melalui medium hiburan...

so..bila kata nak ketengangan..pastinya kena lah pilih mana-mana lagu yang betul-betul menenag jiwa.. jangan pula ada yang sebut alquran sebagi ubatnya sebab kita bcakap dalam konteks lagu..

so dalam pelbagai genre lagu dan melodi serta liriknya, pastilah kita mencari lagu2 yang sedap di dengar.. membuai perasaan tapi bukan memikir sumthing yang lagho, slow but not really sentimental, tak meyakitkan hati bahkan mendamaikan jiwa dll..

so..sesuaikah lagu rock, heavy, metal, rap, hip hop, dangdut dijadikan halwa telingan yang menjurus kepada ketenangan pada jiwa??


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 13:23


lagu yang terlalu rancak macam disko (tempat-tempat maksiat).. syaitan suka lah

Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 14:37


Pada 08-02-09 12:52 , awan_biru85 posting:

!!! QUOTE !!!

Nubhan - Aku Untuk Mu

Di sana pungguk menanti
Mengharap bulan membalas rindu di hati
Di sini aku berdiri
Menunggu penuh dengan kesabaran

Tanpa manis madah
Janji yang puitis
untuk persembahan
Hanya ketulusan
Sekeping hati suci

Aku
Berikan kasih
Kalau itu yang kau mahu dari ku
Aku
Berikan cinta
Untuk membahagiakan hari mu
Aku
Sayang dirimu (menyayangimu)
Biarpun nafas ku sampai terhenti



benci, benci


hehe kata benci..tapi siap tau lirik..iyakah benci ni... :berfikir:
saya yang agak-agak layan lagu tu pun xtu full lirik dia... :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 08-02-09 14:45


Salam..
Ana paling benci lagu yang entah apa-apa entah
lebih-lebih lagi lagu rap dan hip hop Inggeris-banyak sangat unsur kelucahan dan mengajak ke arah budaya prgaulan bebas
tak trkecuali lagu2 melayu macam ruffedge/v.e-pop ye ye, da bomb..
Juga lagu macam yang mila af nyanyi itu
Or lagu jaclyn-lagu tema sitkom fara
Or dangdut dan heavy metal
Semuanya sampah yang menyakitkan telinga bagi ana
dan tak ketinggalan new boy sekali dan swaktu dengannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 08-02-09 15:39


lagu yang liriknya bersepah. tak kirelah nasyid atau bukan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

ayu_humaira
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.01.2009
Ahli No: 36948
Posting: 39
Dari: bumi ciptaan Allah

Perak  


posticon Posting pada: 08-02-09 16:29


assalamualaikum..
ayu pulak tak suka lgu hrdc0re..
lgu yang bsing2..
buat pnin 0tax ayu jew..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayu_humairaProfil   Hantar PM kepada ayu_humaira   Quote dan BalasQuote

istiqom
Warga Rasmi
Menyertai: 29.02.2008
Ahli No: 32758
Posting: 16
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 16:54


salam...ana tak suka lagu-lagu nasyid sekarang...terlampau mendayu dan seolah-olah menggalakkan orang untuk bercinta..pas tu pakai tag lain, pop nasyid lah, rock nasyid lah..lagu macam tu macam merosakkan imej kumpulan nasyid yang lain..ana lebih suka lagu-lagu nasyid yang asal...e.pergi shoutul amar..sesuai untuk menenangkan jiwa selepas Al-Quran...hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For istiqomProfil   Hantar PM kepada istiqom   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 21:47


kalau org pasang lagu heavy metal/rock kuat2..rasa macam nak letupkan saja radio dia tu biar takpayah bebunyi dah...
yang lain pulak bagaimana?


saya memang tak suka music...tak suka dengar bunyi bising..kalau dengar music yang membingitkan teliga sure saya melarikan diri tak pun off terus music tu... :lol:


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 22:26


Pada 08-02-09 15:39 , alifmimyanun posting:

!!! QUOTE !!!

lagu yang liriknya bersepah. tak kirelah nasyid atau bukan.



mak aaii.. lirik bersepah tu bagaimana ek?? :berfikir:


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 23:42


lagu paling dibenci ini diantara lirik yang ana boleh bagi tahu...

"aku lah makhluk tuhan..yang tercipta..yang paling seksi.."

cukup menyampah dengan lagi ni.....kalau jumpa dengan penyanyi dia..sah-sah kena tampo dengan ana....melampau..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

alornk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31510
Posting: 133
Dari: atas bukit bawah angin

madagascar  


posticon Posting pada: 08-02-09 23:47


Pada 08-02-09 23:42 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

lagu paling dibenci ini diantara lirik yang ana boleh bagi tahu...

"aku lah makhluk tuhan..yang tercipta..yang paling seksi.."

cukup menyampah dengan lagi ni.....kalau jumpa dengan penyanyi dia..sah-sah kena tampo dengan ana....melampau..



saya sambung sikit..

".... matamu yang bisa..membuatku terus menjerit, ah..ah..ah..." gelik gelaman aku dengar...haha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alornkProfil   Hantar PM kepada alornk   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 09-02-09 00:13


erm.. ana bukan nya baik sangat pun.. ana dengar saja semua lagu... kalau lagu keras-keras tu tak dengar sangat kalau dengar pun tak faham apa dia kata.. kadang dengar lagu pun serabut juga kalau tengah kerja.. ana suka dengar bunyi air tenang saja rasa... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.169433 saat. Lajunya....