Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak hidup dek puji; tidak mati dek keji
-- SMNA (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Ahmadmohd7878
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43131

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 27
Ahli: 0
Jumlah: 27




  Yang Masuk Ke Sini
Ahmadmohd7878: 4 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: aku ada makwe/pakwe...anda tu ada ke ?


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» aku ada makwe/pakwe...anda tu ada ke ?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh aku ada makwe/pakwe...anda tu ada ke ?

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-03-05 09:01



-baca je topik ni,tahulah kn gaya percakapan tu seolah-olah memperli seseorang...
-jadi sya nk tanya lah pendapat anda semua khususnya anda yang membaca posting ni....anda rasalah bagi diri anda adakah anda lebih suka gitau orang yg anda sedang bercinta dengan c dia atau anda lebih suka rahsiakan hubungan cinta anda dngan c dia?..pastu apa alasan anda berbuat demikian dari segi pro dan kontranya?.....


*nilaikan dirimu selama mana dirimu kenal akan sesuatu itu.....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

khatijah
Warga Rasmi
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14869
Posting: 6
Dari: kuching,sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 30-03-05 10:31


ckp kalo org tny tp x kan ckp kalo org x tny..tp sy mmg x suka ckp anythings about him...coz benda x pasti..takut lain jdnye kelak...lgpun dia x suka menghebah2kan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For khatijahProfil   Hantar PM kepada khatijah   Pergi ke khatijah's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-03-05 10:52


ana takde..naper tanya?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

aquarius_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14613
Posting: 224
Dari: tg karang, selangor...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-03-05 11:04


bukan penting pun nak gitau orang sama ada kita ader pakwe/makwe ke tidak..
tak jejaskan idup orang lain pon..

Quote:
aku ada makwe/pakwe...ko tu ada ke ?



ayat tu cam bangga je!



Bookmark and Share

    


  Member Information For aquarius_nurProfil   Hantar PM kepada aquarius_nur   Quote dan BalasQuote

m_aisya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15383
Posting: 107
Dari: hoMe

mauritius  


posticon Posting pada: 30-03-05 11:42


.pada saya hal ni sangat peribadi jadi tak perlu dhebahkan sehinggalah ada walimatulurus nanti.

Bookmark and Share

    


  Member Information For m_aisyaProfil   Hantar PM kepada m_aisya   Quote dan BalasQuote

wan_hana
Warga Rasmi
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13780
Posting: 17
Dari: pineng

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-03-05 11:53


...bagi ana la...ade pakwe/makwe atau tak de tak yah nak diperhebahkan...sebab tak de keuntungannya..nanti takut ader plak yang terguris hati lak...ana setuju la kalo orang tanye kita jawab,kalu tak diam je la...ana ader ingat satu pepatah..
"diam lebih baik drpd bercakap jikalau percakapan itu akan mengundang persengketaan"

innalillah....yang pastinya hati ana dah tertutup untuk menerima insan bernama lelaki...

waAllahualam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_hanaProfil   Hantar PM kepada wan_hana   Quote dan BalasQuote

jejaka_sabar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.10.2004
Ahli No: 12091
Posting: 50
Dari: sG pETANi,Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 30-03-05 14:26


Biar betul Wan_Hana punya statement...
Hati dah tertutup kepada seorg lelaki???
Btul ker tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jejaka_sabarProfil   Hantar PM kepada jejaka_sabar   Quote dan BalasQuote

aquarius_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14613
Posting: 224
Dari: tg karang, selangor...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-03-05 15:13




Quote:
innalillah....yang pastinya hati ana dah tertutup untuk menerima insan bernama lelaki...



kenape 'dah tertutup' ??
jangan terbuka untuk menerima insan bernama perempuan dahler...nauzubillah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For aquarius_nurProfil   Hantar PM kepada aquarius_nur   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 30-03-05 15:44


dah tertutup, cian gak kat korang yer adak lak istilah bukak dan tutup yer? cam zaman budak2 pulak ana rase. Ader scene "jangan kawan kat dier yer"... he, he, he Masyaallah,...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-03-05 15:48


Quote:
"jangan kawan kat dier yer"...





he he he he...

-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

khatijah
Warga Rasmi
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14869
Posting: 6
Dari: kuching,sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 30-03-05 15:57


,
ingin mengulas persoalan anda sebenarnya ia terpelung kepada seseorang individu.mamang tidak dinafikan seseorang akan memberitahu orang lain yang dia mempunyai buah hati namun janganlah terlalu over sangat sampai orang naik jemu. tetapi jika tak diberitahu juga pun ada kesan contohnya kita ada insan lain minat kat dia mestilah dia akan frust sekali bila dah sampai ke tahap suka yang tak terkawal.Biar orang tahu tapi atas batasnya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For khatijahProfil   Hantar PM kepada khatijah   Pergi ke khatijah's Website   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-03-05 16:03


Quote:

On 2005-03-30 11:53, wan_hana wrote:
...bagi ana la...ade pakwe/makwe atau tak de tak yah nak diperhebahkan...sebab tak de keuntungannya..nanti takut ader plak yang terguris hati lak...ana setuju la kalo orang tanye kita jawab,kalu tak diam je la...ana ader ingat satu pepatah..
"diam lebih baik drpd bercakap jikalau percakapan itu akan mengundang persengketaan"

innalillah....yang pastinya hati ana dah tertutup untuk menerima insan bernama lelaki...

waAllahualam....




takyah susah2..jadi andartu lah kalau camtu...jadi cam Rabiatul Adawiyah....

Usahlah mangatakan sedemikian kerana segala macam boleh jadi. Ikutlah perintah Allah dan sunnah rasulullah...InsyAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-03-05 17:16




kalau tak tanya tak nak bgtau... kalau tanya pun tak nak bgtau.. ekekeke... biar org tak tau...

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

aniisa_tasnim
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 11
Posting: 441
Dari: bumi mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-03-05 17:48




wat pe la nak heboh2... kalau org tanya mcm tue ana jawab je.. cukuplah Allah sbg kekasihku.. dia nak ckp ape lg.. mcm la bagus sgt bila ade pakwe @ makwe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aniisa_tasnimProfil   Hantar PM kepada aniisa_tasnim   Quote dan BalasQuote

epi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.12.2003
Ahli No: 6043
Posting: 86
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 30-03-05 17:54


confirmkan dulu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For epiProfil   Hantar PM kepada epi   Pergi ke epi's Website   Quote dan BalasQuote

zuera_fadz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.10.2004
Ahli No: 11933
Posting: 64
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 30-03-05 18:05


Quote:

On 2005-03-30 11:42, m_aisya wrote:
.pada saya hal ni sangat peribadi jadi tak perlu dhebahkan sehinggalah ada walimatulurus nanti.



saya pun setuju macam ni...tak payah lah nak dihebahkan dah ade ke tidak....


Bookmark and Share

    


  Member Information For zuera_fadzProfil   Hantar PM kepada zuera_fadz   Pergi ke zuera_fadz's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 30-03-05 21:17




wat pe la nak heboh2... kalau org tanya mcm tue ana jawab je.. cukuplah Allah sbg kekasihku.. dia nak ckp ape lg.. mcm la bagus sgt bila ade pakwe @ makwe...


BETUL ANIISA TASNIM TU, TAKKAN KITA KENAL KEKASIH LAIN SEBELUM KITA KENAL KEKASIH YANG HAKIKI.

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

maisarah_nur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8175
Posting: 157
Dari: bumi Allah

australia   avatar


posticon Posting pada: 30-03-05 21:58




setuju dgn kak aniisa tasnim..

-----------------
..~MeNjaNa PiMpInAn iRsHaDii~..

Bookmark and Share

    


  Member Information For maisarah_nurProfil   Hantar PM kepada maisarah_nur   Pergi ke maisarah_nur's Website   Quote dan BalasQuote

kuahdurian
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9793
Posting: 312
Dari: UiTM Shah Alam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-03-05 22:16


Quote:

On 2005-03-30 11:53, wan_hana wrote:
innalillah....yang pastinya hati ana dah tertutup untuk menerima insan bernama lelaki...



takpe...yang lelaki kenelah cari kuncinya utk bukak balik pintu tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kuahdurianProfil   Hantar PM kepada kuahdurian   Pergi ke kuahdurian's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 30-03-05 22:54


"aku ada makwe/pakwe...ko tu ada ke??"

aku peduli ape ko ade makwe/pakwe....nape??...ko bagitau aku nie sbb ko nak aku rampas makwe/pakwe ko ker??

aku hanya perlukan seorang isteri/suami yg sah....tak mainlah makwe/pakwe yg belum tentu jadi lagi nak kahwin....silap2 haribulan, buat dosa je....baik aku jauhkan diri drpd menjadi makwe/pakwe.




Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 09:41


Quote:
Quote:
--------------------------------------------------------------------------------

aku ada makwe/pakwe...ko tu ada ke ?

--------------------------------------------------------------------------------



ayat tu cam bangga je!

..ye kan..mereka2 yg suka heboh ni..bangga sangat ke>?...
Quote:
aku ada makwe/pakwe...ko tu ada ke??"

aku peduli ape ko ade makwe/pakwe....nape??...ko bagitau aku nie sbb ko nak aku rampas makwe/pakwe ko ker??

aku hanya perlukan seorang isteri/suami yg sah....tak mainlah makwe/pakwe yg belum tentu jadi lagi nak kahwin....silap2 haribulan, buat dosa je....baik aku jauhkan diri drpd menjadi makwe/pakwe.

...its right,betul tu...kenakan mereka balik bagi mereka2 yg suka heboh2 hubungan mereka ni....diam agaknya tu...buat pe la nk heboh...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 31-03-05 09:59


cian nyer? kahwen ajer ler..... habis citer ... ni, nak menyusahkan orang lain pulak, cam bagus!!! hampeh!!!!!!!!!!

I hanya mampu tompang ketawa ajer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

Adelin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.03.2005
Ahli No: 15025
Posting: 36
Dari: Kuala Lumpur

Selangor  


posticon Posting pada: 31-03-05 14:29



Buat ape kita nak citer kat orang kalau org tak tanya! Dan...Belum tentu itu adalah pilihan kita yg tepat.Sedangkan yg dah kawin pun boleh bercerai.. Inikan pula yg tak de apa2 ikatan yg sah.Lebih baik diam jer.... Kalau dah jodoh tak kemana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AdelinProfil   Hantar PM kepada Adelin   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 16:22


tak payah.......

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

emizz_hani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.03.2005
Ahli No: 15347
Posting: 50
Dari: PJ, selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 01-04-05 00:16


assalamualaikum.

pntg ke ade kapel?

-----------------
Me, an earthbound.. living up to my name.

Bookmark and Share

    


  Member Information For emizz_haniProfil   Hantar PM kepada emizz_hani   Pergi ke emizz_hani's Website   Quote dan BalasQuote

eiza86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2004
Ahli No: 12182
Posting: 161
Dari: Gombak,Selangor

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-04-05 00:40




erk....ayat tu cam ampeh jer.Bangga diri...ish. Kalo ader org tnyer cengitu,mmg eiza gelak la.... hehehe...dier ingat hubungan dier ngan pakwe/awek tu dah tentu akan kawin la.. Kalo kawin x pa gak..


~ ku hanya mampu menggeleng...geleng..geleng.. & geleng....(baper byk geleng daa..)

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiza86Profil   Hantar PM kepada eiza86   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-04-05 16:14


Quote:

On 2005-03-30 21:58, maisarah_nur wrote:


setuju dgn kak aniisa tasnim..


Stay The Same - Lagu Favourite Saya
- Kenangan Silam


Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

sukri96
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15374
Posting: 598
Dari: Kepala Batas

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-04-05 16:17


Setuju- lebih baik diamkan saja..
bila nak kawin barulah hebahkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For sukri96Profil   Hantar PM kepada sukri96   Quote dan BalasQuote

rimieilya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13145
Posting: 22
Dari: dungun

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-04-05 12:33


bagi saya la,x perlu dihebahkan perkara tu jika ianya x ada kepentingan.Tapi bila dah terdesak tu citer je la.Untuk apa dihebahkan sekiranya perkara tersebut belum ada tali pengikat iaitu perkahwinan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For rimieilyaProfil   Hantar PM kepada rimieilya   Quote dan BalasQuote

sharifahnatasha
Warga 5 Bintang
Menyertai: 20.02.2005
Ahli No: 14550
Posting: 374
Dari: cyberjaya

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-04-05 12:37




dulu, ana tak bgtahu sesiapa..nape..penting ke nak kena bgtahu ..bila sambung bila putus?


Bookmark and Share

    


  Member Information For sharifahnatashaProfil   Hantar PM kepada sharifahnatasha   Pergi ke sharifahnatasha's Website   Quote dan BalasQuote

sahabat_ikhwan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5181
Posting: 117
Dari: kuala lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-04-05 13:33


kalau org tanyer bagi tau jer ar...

nnt tak pasal-pasal tengorat pulak...

klu org tak tanye, dok diam-diam...


---org tanye, jawab ler...---

Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ikhwanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ikhwan   Pergi ke sahabat_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 02-04-05 16:39


Saye tak makan kacang!Bubur kacang...makan...?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

anakmak
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11979
Posting: 27
Dari: iium

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-04-05 18:18


"pakwe" sy adalah ayah sy, "makwe" sy adalah mak sy, so kalo org tanya, sy mmg jwb ada..hehehehe


Bookmark and Share

    


  Member Information For anakmakProfil   Hantar PM kepada anakmak   Quote dan BalasQuote

Chemote
Warga Rasmi
Menyertai: 01.04.2005
Ahli No: 15503
Posting: 13

blank  


posticon Posting pada: 02-04-05 19:49


Quote:

On 2005-04-02 13:33, sahabat_ikhwan wrote:
kalau org tanyer bagi tau jer ar...

nnt tak pasal-pasal tengorat pulak...

klu org tak tanye, dok diam-diam...


---org tanye, jawab ler...---




haha..btol btol..setuju sesangat tuh..

kalau orang tanya jawab je la.. kang kalau tak

cakap yang betul, orang kata menipu lak..

cakap bila org tanya jer.. kalau org tak tanya tuh

tak yah la mesra alam nak voice out..

hebahkan time nak kasi kad jemputan kawin dah

ler..

ape ape pun terpulang ler kat individu nak jawab

ke idak.. kalau takmo jawab, senyum dah ler..

senyum tuh kan satu sedekah...dapat gak pahala

eheks eheks



Bookmark and Share

    


  Member Information For ChemoteProfil   Hantar PM kepada Chemote   Quote dan BalasQuote

me
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.03.2005
Ahli No: 15254
Posting: 54

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-05 00:00


.....
bunyi ayat tue cam berlagak jer...kalo ade pakwe/makwe buat ape nak heboh satu dunia?
kalo kate dah nak kahwin,gembira jugak org mendengarnye...adela masjid yg nak dibina...

Bookmark and Share

    


  Member Information For meProfil   Hantar PM kepada me   Quote dan BalasQuote

irsyadussolehah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4745
Posting: 36
Dari: machang,Qlate

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-04-05 09:40


........
klau ana ana x kan hebohkan kt org..wat pe nak tnjuk2...antara kite ngn dia sudahlah...tp parents pun perlu tahu...2 pun kalu dah serious sgt our relationship tu..supaya tak jadi sesuatu yg kita tak nak n si dia pun tak berani nak main2kan kita...kalau nk tnjuk2 sgt..kwin je trus..istihar cerita.biar sume org tahu..btl x?tapi kena pikir la dlu sblm wat sesuatu..jgn ikut hati jerr

-----------------
someone is loving u,caring u,
thats always watching u,protecting 4 u
.......who???...ALLAH,who never faith
:) HOPETHELOVEOFALLAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For irsyadussolehahProfil   Hantar PM kepada irsyadussolehah   Pergi ke irsyadussolehah's Website   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-04-05 11:21


lahai..tu pun nak bangga? ape keesss?mcm2 org ..mcm2 perangai lee..

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

nurilyana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4815
Posting: 142
Dari: Alor Setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 21-04-05 01:38


hek eleh..mende gini pun nak bising ke..
hihi saye kalau org tanya pun susah nak bgtau tambah2 lg kalau xtanya..walaupun dah betul2 serius nak sah..kalau dah betul2 sah takpela..
macam2..macam2..hihi...malunye...

~sifat malu yang membezakan manusia dengan haiwan~

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurilyanaProfil   Hantar PM kepada nurilyana   Pergi ke nurilyana's Website   Quote dan BalasQuote

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 21-04-05 06:43


Quote:

On 2005-03-30 17:48, aniisa_tasnim wrote:


wat pe la nak heboh2... kalau org tanya mcm tue ana jawab je.. cukuplah Allah sbg kekasihku.. dia nak ckp ape lg.. mcm la bagus sgt bila ade pakwe @ makwe...

-----------------






hmm...tul tu...kononnyer bley tayang kat org lain dier dh ader pakwe @ makwe...igt org tak leh dpt ke?? cumer org tak nak ceburi lagi bidang per'couple' lan ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

shyra
Warga Rasmi
Menyertai: 06.11.2004
Ahli No: 12331
Posting: 5
Dari: nsdk

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-04-05 10:18


aku tak da lah balak2 ni tak main aahhh
study lu... lagi penting..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For shyraProfil   Hantar PM kepada shyra   Pergi ke shyra's Website   Quote dan BalasQuote

jah_teratai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2005
Ahli No: 14264
Posting: 92
Dari: EepOoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-05-05 10:16


....
entahle.. rasenye baik x yah hebohkan.. tp kekadang tu kene bgtau org gak sbb nanti kite gak yg sakit ati.. ( eh eh mcm ana b'pengalaman jerk )..



-----------------
semua manusia membuat kesalahan ... x de seorg pon manusia di atas bumi ini yg perfect..


Bookmark and Share

    


  Member Information For jah_terataiProfil   Hantar PM kepada jah_teratai   Quote dan BalasQuote

Nwar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12845
Posting: 41
Dari: Alor Setar

Kedah  


posticon Posting pada: 05-05-05 09:42




Saya setuju sesangat la ALLAH itulah cinta sejati. jodoh pertemuan ketentuan-Nya....
Study pun penting. Parents penting. TAPI, jangan lah lupa, kita ni manusia, fitrah kita untuk mengasihi dan dikasihi. jangan kita lari dari fakta ini... jangan mengarut la kita ni xperlu bercinta dgn sesama insan. MENGARUT!!! cth, seorang suami mesti menyintai isterinya, dan sebaliknya. lagipun, seorang itu mesti menyintai pasangannya sebelum kawen. kalau kawen tapi tak cinta, APA GUNANYA??? lagi satu, "BERCINTA BUKAN SEMESTINYA BERCOUPLE".
beside, Islam kan agama yang mengikut fitrah.
Pandai-pandai la pikiq pasai nih.

Bookmark and Share

    


  Member Information For NwarProfil   Hantar PM kepada Nwar   Quote dan BalasQuote

kinobaik
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2005
Ahli No: 16191
Posting: 377
Dari: Rumah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 14:05


kalu ada tu, diamkanlah. Tak perlu nak nak heboh-heboh. Bila dah confirm nak walimah, barulah dihebahkan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kinobaikProfil   Hantar PM kepada kinobaik   Pergi ke kinobaik's Website   Quote dan BalasQuote

z_tornado
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.07.2003
Ahli No: 2309
Posting: 155
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 24-08-05 20:05


buat diam dah lah.....
tkkn nak hebohkn...lainla Kalau dah confirm suami isteri.....
Kalau tetiba break kan dah 1 hal....
Kalau ana pun snyap saja, tknk bagitahu kat orang.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For z_tornadoProfil   Hantar PM kepada z_tornado   Quote dan BalasQuote

nurrul85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18245
Posting: 85
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-08-05 20:35


ada,ada......................dua-dua sekali;ibu sayalah makwe saya dan abah sayalah pakwe saya! kan senang,habis cerita!he...he...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurrul85Profil   Hantar PM kepada nurrul85   Quote dan BalasQuote

nurrul85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18245
Posting: 85
Dari: gombak

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-08-05 20:35


ada,ada......................dua-dua sekali;ibu sayalah makwe saya dan abah sayalah pakwe saya! kan senang,habis cerita!he...he...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurrul85Profil   Hantar PM kepada nurrul85   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 20:54


kecoh lah, apa beza kalau ada makwe atau tak?..
yang penting kekasih kita yang SATU tu jangan kita abaikan.... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 24-08-05 21:01


kalau orang tanya saya bagitahu..kalau tak,tak perlulah nak kecoh2 yang kita ni dah ada pakwa/makwa....diam lebih baik..:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 21:07


tau tak mengapa...
tak macam srg sahabat saya kat uia tu, baru dapat aweq cute sikit, berlagak tak hengat........ :lol:


-----------------
tidak akan kau berasa gundah walaupun sekali, andainya kau tahu apa yang kau cari...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 22:11


assalamualaikum wbt...

jawab lah:

anda ada pakwe ke?...oooOOoOo..patut lah SPM anda hari tu kantoi...ahakz.....

saya tak kisah kalau sesiapa pun ada pakwe/makwe...tapi jangan lah sampai nak menyusahkan orang lain...contohnya kalau bergaduh...awek dia tengah praktikal kat tempat kerja saya...mentang2 lah dua2 member saya....dah si pakwe asyik call handphone saya saja semata nak cakap dengan si awek yang dah off handphone dia...yang sakit jiwa pula nak melayannya ialah sebab bukannya sekali saja...bahkan berpuluh kali & berpuluh mesej suruh saya pesan kat si awek tu...kalau mereka gaduh menyusahkan aku...tu lah namanya kecohhhhhh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-08-05 22:17


meluatnya tengok kapel sekarang ni....
macam mereka saja yang ada pasangan....
siap buat projek pula tu depan orang ramai....
malu siut kalau ada adik beradik macam ni.......


-----------------
tidak akan kau berasa gundah walaupun sekali, andainya kau tahu apa yang kau cari...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

Shahida09
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2005
Ahli No: 16869
Posting: 343
Dari: Atas Bumi, Bawah Langit

Kedah  


posticon Posting pada: 24-08-05 22:19


Assalamualaikum

Hanya Allah sahaja yang tau


-----------------
Photobucket - Video and Image Hosting


Bookmark and Share

    


  Member Information For Shahida09Profil   Hantar PM kepada Shahida09   Pergi ke Shahida09's Website   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 10:36


tau tak mengapa... ;-)


-----------------
tidak akan kau berasa gundah walaupun sekali, andainya kau tahu apa yang kau cari...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

cincai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14080
Posting: 135
Dari: stairway to heaven

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 10:37


tau tak mengapa... ;-)


-----------------
tidak akan kau berasa gundah walaupun sekali, andainya kau tahu apa yang kau cari...


Bookmark and Share

    


  Member Information For cincaiProfil   Hantar PM kepada cincai   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 25-08-05 12:51


Pada 30-03-05 11:53 , wan_hana posting:

!!! QUOTE !!!

...bagi ana lah...ada pakwe/makwe atau tak ada tak payah nak diperhebahkan...sebab tak ada keuntungannya..nanti takut ada pula yang terguris hati pula...ana setuju lah kalau orang tanya kita jawab,Kalau tak diam saja lah...ana ada ingat satu pepatah..


     Assalamualaikum... Wahai saudariku wan_hana , jangan macam tu kenyataannya.. Nanti Kalau Allah betul2 tutup hati tu baru tahu... jangan salahkan masa lampau... Kita harus sedar, jika kita kecewa hari ini, maksudnya ALLAH nak tangguhkan dan bagi kita something yang lebih baik di masa hadapan... Allah tak pernah menzalimi hambanya... Mengapa pula saudari mahu menzalimi diri sendiri dengan penyataan sebegitu.... Ingatlah, Hawa juga tercipta dari tulang rusuk Adam A.s... Mintalah petunjuk dan hidayah dari ALLAH S.W.T....... InsyaALLAH, dengan doa dan usaha, pasti si dia akan memiliki hati mu dan pada masa tu, cuba renungkan kembali penyataan yang saudari lemparkan ini.... Wallahu'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

Akhi_Arab
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.07.2005
Ahli No: 17612
Posting: 342
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 25-08-05 12:55


Pada 30-03-05 11:53 , wan_hana posting:

!!! QUOTE !!!

...bagi ana lah...ada pakwe/makwe atau tak ada tak payah nak diperhebahkan...sebab tak ada keuntungannya..nanti takut ada pula yang terguris hati pula...ana setuju lah kalau orang tanya kita jawab,Kalau tak diam saja lah...ana ada ingat satu pepatah.......

innalillah....yang pastinya hati ana dah tertutup untuk menerima insan bernama lelaki...

waAllahualam....


... Wahai saudariku wan_hana , jangan macam tu kenyataannya.. Nanti Kalau Allah betul2 tutup hati tu baru tahu... jangan salahkan masa lampau... Kita harus sedar, jika kita kecewa hari ini, maksudnya ALLAH nak tangguhkan dan bagi kita something yang lebih baik di masa hadapan... Allah tak pernah menzalimi hambanya... Mengapa pula saudari mahu menzalimi diri sendiri dengan penyataan sebegitu.... Ingatlah, Hawa juga tercipta dari tulang rusuk Adam A.s... Mintalah petunjuk dan hidayah dari ALLAH S.W.T....... InsyaALLAH, dengan doa dan usaha, pasti si dia akan memiliki hati mu dan pada masa tu, cuba renungkan kembali penyataan yang saudari lemparkan ini.... Wallahu'alam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Akhi_ArabProfil   Hantar PM kepada Akhi_Arab   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 25-08-05 14:21


saya lebih suka jika hubungan itu hanya di ketahui oleh terdekat sahaja..
sebab tak guna jika kita bising2 tapi tak ke mana hubungan tu....
buat malu saja kalau clash....

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

shahriz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16922
Posting: 146

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 14:32


he... he... yan ini macam ada pengalaman saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shahrizProfil   Hantar PM kepada shahriz   Quote dan BalasQuote

Maisarah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2803
Posting: 205
Dari: Singapore

singapore   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 15:28


Salam...
Eloklah dirahsiakan...
Bila dah betul2 confirm hendak bernikah... Barulah...
Bukan kah Rasulullah pernah berkata demikian....

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaisarahProfil   Hantar PM kepada Maisarah   Quote dan BalasQuote

jannah_12
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18098
Posting: 52
Dari: Shah Alam

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 16:19


Setuju dengan Maisarah!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For jannah_12Profil   Hantar PM kepada jannah_12   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-08-05 16:44


Pada 24-08-05 22:11 , fairuzah posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum wbt...

jawab lah:

anda ada pakwe ke?...oooOOoOo..patut lah SPM anda hari tu kantoi...ahakz.....

saya tak kisah kalau sesiapa pun ada pakwe/makwe...tapi jangan lah sampai nak menyusahkan orang lain...contohnya kalau bergaduh...awek dia tengah praktikal kat tempat kerja saya...mentang2 lah dua2 member saya....dah si pakwe asyik call handphone saya saja semata nak cakap dengan si awek yang dah off handphone dia...yang sakit jiwa pula nak melayannya ialah sebab bukannya sekali saja...bahkan berpuluh kali & berpuluh mesej suruh saya pesan kat si awek tu...kalau mereka gaduh menyusahkan aku...tu lah namanya kecohhhhhh...


hehehe..sabar saudari fairuzah..
pekate jangan dilayan saja kedua2 mereka..

tak baik tol ana bagi suggestion begini..
saja saja..
na kurangkan pening kepala anti.. ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

nina_nur
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10542
Posting: 104
Dari: di mana bumi dipijak..

Selangor  


posticon Posting pada: 25-08-05 18:25


macam-macam lah anda ni..
hmm.. sampai ada yang macam perli2 pula..

kesimpulannya, kalau orang tak tanya diam saja laa..
nti dikatakan berlagak pula..


-----------------
~jangan biarkan aku tanpa cinta-MU~


Bookmark and Share

    


  Member Information For nina_nurProfil   Hantar PM kepada nina_nur   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 26-08-05 12:48


Pada 25-08-05 14:32 , shahriz posting:

!!! QUOTE !!!

he... he... yan ini macam ada pengalaman saja..


at least...
jika kita ada masalah tak lah kita ni buntu sesorang....
sekurang2nya ada latempat nak di tuju...
tak begitu shah????

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4592
Posting: 119
Dari: k.lumpur

Pahang  


posticon Posting pada: 26-08-05 13:01


Pada 30-03-05 17:48 , aniisa_tasnim posting:

!!! QUOTE !!!


jangan kita terlalu menolak fitrah alam...cinta itu anugerah yang istimewa...Allah tidak PERNAH melarang kita bercinta sesama manusia..namun jangan sesekali melebihi cinta kita kepadaNYA dan kekasihnya Rasulullah S.A.W....
...........................................................................................
aku mencintai diriku sebelum aku menyintai dirimu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarProfil   Hantar PM kepada mawar   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 26-08-05 13:58


mmm...takyeh lah ada makwe ke pakwe bila kita masih lagi studi..sebab

BUANG MASA
BUANG DUIT DAN
BUANG TENAGA....

ana dah tengok dah pengalaman dari kawan2 ana ,sekeliling, media massa..mmmm....macam lah confirm pasangan tu adalah yang terbaik, macam pasti saja dia jadi isteri /suami kita....FIKIRLAH BAIK-BAIK dan kita tak tau apa yang akan tjadi nanti..jadi lebih baik fokus pada studi.... THAT IS THE BEST WAY.....!!!!!!!!!!!!!!!!

MESTI INGAT DULU JASA DAN PENGORBANAN ABI DAN UMMI.......

bagi ana an pegang prinsip ni :

KEJARLAH CITA-CITA SEBELUM CINTA, KERNA PABILA TERCAPAINYA CITA-CITA DENGAN SENDIRINYA CINTA ITU AKAN HADIR.. :-)

wallauhalam....


-----------------
...sTars aRe sEen tOgeTher,yet tHe aRe sO fAr aParT...tRue RelaTion maY nOt mEet eveRyDay, bUt rEmeMber wE aRe alWays liNkEd hEart tO HeArt...�


Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

amanassiq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.10.2004
Ahli No: 12124
Posting: 89
Dari: al arddi kholifah

Pahang  


posticon Posting pada: 26-08-05 14:11


bagi diri ana lebih baik merahsiakannya....daripada heboh sampai orang lain tahu..buat apa???jadi yang lebih baik..rahsiakannya sahaja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amanassiqProfil   Hantar PM kepada amanassiq   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 01-03-06 18:19


entahlah..kalau ada cakap saja ada..buat apa nak bohong2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

yanokage
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20839
Posting: 275
Dari: SMK (A) Al-Irshad

PulauPinang  


posticon Posting pada: 01-03-06 19:24


tak cukop umoq lagi ... kalau aku ada aku sure heboh punya ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanokageProfil   Hantar PM kepada yanokage   Pergi ke yanokage's Website   Quote dan BalasQuote

sharkuitm
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.02.2006
Ahli No: 22667
Posting: 109
Dari: UITM SHAH ALAM

brazil   avatar


posticon Posting pada: 01-03-06 20:43


EHUHUHU..TANYA pada ITU HUD.HUD...HUHUHU

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharkuitmProfil   Hantar PM kepada sharkuitm   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-03-06 16:14


dah ada berkenan dihati, nak buat macam mana!
hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-03-06 16:26


Pada 30-03-05 17:54 , happy posting:

!!! QUOTE !!!

confirmkan dulu..



betul tu... confirmkan dulu... lepas itu baru boleh cerita

mana tau kalau terputus.. siapa yang malu?
mereka & keluarga mereka.. :-P :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

rasha_aleeya
WARGA SETIA
Menyertai: 27.09.2005
Ahli No: 19366
Posting: 641
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-03-06 16:32


buat apa lah bagi tahu kat orang lain kita ada pakwe ke tak.....kan orang tua-tua pernah cakap

sorok kan pertunangan mu,
tetapi hebahkan perkahwinan mu
kedua-duanya untuk menghindari fitnah

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasha_aleeyaProfil   Hantar PM kepada rasha_aleeya   Quote dan BalasQuote

srikandisutera
WARGA SETIA
Menyertai: 11.04.2005
Ahli No: 15726
Posting: 444
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 07-03-06 16:33


kan ke bagus ada pakwe makwe lepas kahwin?
makna ana 'bcinta lepas kahwin'
tu yang terbaik di sisi agama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandisuteraProfil   Hantar PM kepada srikandisutera   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 07-03-06 16:42


buat apa ada makwe..buang masa saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

azirislamiah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14746
Posting: 52
Dari: DARUL NAIM

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-03-06 17:29


cinta itu fitrah..jangan kerana kelemahan iman kita cinta menjadi fitnah...
yang penting ingat janji ALLAH...jodoh ALLAH dah tetapkan...
sampai masa ada laa itu...
CARILAH CINTA ALLAH & RASUL AGAR CINTA SESAMA UMMAH DISULAMI IMAN & TAQWA

Bookmark and Share

    


  Member Information For azirislamiahProfil   Hantar PM kepada azirislamiah   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-03-06 17:43


:-di :-di bercinta sekejap lepas itu terus kahwin laa.....


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

    


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-03-06 17:54


rindu lah dengan ukhwah..dah lama tak join....faham sajalah...tak kerja guna internet lagi...ermm...nak mengaktifkan diri .... ;-)


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

hakimlaw
Warga Rasmi
Menyertai: 31.03.2006
Ahli No: 23856
Posting: 16
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-04-06 16:20


apa yang paling penting dalam perkara sebegini ialah kejujuran dan keikhlasan...
landaskanlah sesuatu perkara yang kita lakukan itu hanyalah kerana ALLAH......

Bookmark and Share

    


  Member Information For hakimlawProfil   Hantar PM kepada hakimlaw   Quote dan BalasQuote

fahim
WARGA SETIA
Menyertai: 08.05.2004
Ahli No: 8869
Posting: 613
Dari: Morioka, Jepun

japan  


posticon Posting pada: 20-04-06 17:48


Baik tayah layan orang begitu.. Cukuplah dengan diri kita yang ok.


-----------------
Ingatlah, nabi s.a.w telah didatangkan untuk memandu hidupmu maka ikutilah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For fahimProfil   Hantar PM kepada fahim   Quote dan BalasQuote

zaLzaLah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22169
Posting: 69
Dari: BuMi AnBiYa' Me$iR

singapore  


posticon Posting pada: 20-04-06 18:32


bagi ana...kalau orang tanya barulah jawab,kalau tak..takyahlah hebah2kan..bila dah betul-betul confirm,nak walimatulurus waktu itulahh yang sepatutnya di sebarkan...takyahlah bangga sangat ada pakwe/makwe ke tak..betul tak??

~yang baik dtgnya dr Allah,yang buruk dtgnya dr diri ana sendiri~

wallahu'alamm

Bookmark and Share

    


  Member Information For zaLzaLahProfil   Hantar PM kepada zaLzaLah   Quote dan BalasQuote

tudung_kelabu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2005
Ahli No: 18250
Posting: 234
Dari: sha aramu

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-04-06 19:14


********************************

tak suka bercerita...tak kira la pasal apa pun..
pasal bf ke..pasal apa-apa la..
sebab tak reti nak buat cerita jadi menarik..heheh:di
nanti cerita yang sepatutnya best jadi tak best..:di
tapi Kalau mendegar cite2 memang saya suka..
nak bab2 cintan cintun...
ambik pengalaman kata orang..:di
tapi Kalau orang tanya kita ada bf ke tak??..
jawab la...ada cakap ada...tak ada jangan jawab ada..
mana lah tahu kot2 die nak perkenal kan kita kat
abang-abang die ke..tak pun adik2 die ke...:di

************************************

Bookmark and Share

    


  Member Information For tudung_kelabuProfil   Hantar PM kepada tudung_kelabu   Quote dan BalasQuote

shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2006
Ahli No: 22741
Posting: 167
Dari: bumi Allah

georgia  


posticon Posting pada: 20-04-06 19:35


tak ada lagi,Kalau ada pun tak hendak bagitahu kat sini..;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For shattirProfil   Hantar PM kepada shattir   Quote dan BalasQuote

kdinx
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.01.2006
Ahli No: 21823
Posting: 69
Dari: Moscow

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-04-06 19:47


bangkai gajah mana boleh tutup dengan nyiru....tak payah bertitahu pun tak mengapa...nanti orang lain akan tau sendiri sebab nder tu payah la nak sorok

Bookmark and Share

    


  Member Information For kdinxProfil   Hantar PM kepada kdinx   Quote dan BalasQuote

mardhoti
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.07.2005
Ahli No: 17396
Posting: 201
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-04-06 14:44


assalamualaikum...

Kenapa nak kecoh2 Kalau dah ada pakwe ke makwe ke. cara terbaik untuk bagitau adalah dengan cara walimah :)
itu lah sebaik2 cara :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhotiProfil   Hantar PM kepada mardhoti   Pergi ke mardhoti's Website   Quote dan BalasQuote

sue_84
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.11.2004
Ahli No: 12628
Posting: 35
Dari: k.nerang

Kedah  


posticon Posting pada: 23-04-06 14:48


ada ke tak ada ke, sama saja...yang pentin...hidup mesti diteruskan....betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sue_84Profil   Hantar PM kepada sue_84   Pergi ke sue_84's Website   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-04-06 14:59


Rahsia..zip mulut..hinggalah akhirnya pasti..hehe.
kecuali kes yang tiba-tiba orang lain pun ada menaruh hasrat juga..ni kena explain seadanya la..better be honest


-----------------
-StaIrWays To HeaVen-http://nurfazilah.hadithuna.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

iza79
Warga Rasmi
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24412
Posting: 11
Dari: terengganu

blank   avatar


posticon Posting pada: 18-05-06 16:04


saya tak ada pakwe....cinta seorang lelaki belum datang lagi pada saya. tapi saya percaya setiap perkara ada hikmah....
yang ada boleh hilang sekelip mata...yang tak ada boleh datang sekelip mata jugak....apa pun redha saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For iza79Profil   Hantar PM kepada iza79   Quote dan BalasQuote

adeque
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.10.2004
Ahli No: 11832
Posting: 45
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 18-05-06 23:45


no komen..hehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adequeProfil   Hantar PM kepada adeque   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 19-05-06 10:31


bangga takkan ke mana......

kalau ada biar diam...

orang kata diam lebih baik dari berkata2

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-05-06 15:16


tak payah la nak kecoh2...
kalau ada,diam saja.
kalau dtanya baru la jawab.
tapi jangan la berlagak...
nanti kalau clash mesti malu kalau dah heboh kat semua....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-05-06 15:18


:-di :-di hehehehhe :-di :-di


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

yanzu_ummi
Warga 5 Bintang
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10950
Posting: 383
Dari: islamic city...

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-05-06 18:03


baik dipendamkan saja :)
tak usah nak bangga ada pakwe/makwe..orang lain ada suami isteri pun tak membangga diri macam orang yang ada pakwe makwe.hehe :-p

Bookmark and Share

    


  Member Information For yanzu_ummiProfil   Hantar PM kepada yanzu_ummi   Quote dan BalasQuote

Vitamin_Hati
WARGA SETIA
Menyertai: 28.02.2006
Ahli No: 23062
Posting: 656
Dari: UK

uk  


posticon Posting pada: 27-05-06 23:42


tak ada maknanya jika mempunyai makwe atau pakwe..hihihiihiiii...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Vitamin_HatiProfil   Hantar PM kepada Vitamin_Hati   Quote dan BalasQuote

nick_sieq
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24044
Posting: 94

Kedah  


posticon Posting pada: 27-05-06 23:56


salam.... apa yang nak seronok sesangat ada makwe/pakwe... islam dah gariskan satu panduan yang cukup mudah, cukup simple...
suka => risik => pinang => kahwin => bercinta///

so, tak payah nak bangga pun kalau ada makwe/pakwe sebab dalam Islam, bercinta tu berada di ujung jalan... kalau anda letakkan cinta tu kat depan ke, tengah ke, kat belakang itu anda nak letak apa????? bercerai ?? kahwin lain ??? gaduh ??? fikir-fikirkanlah... boleh ke satu perhubungan yang dimulai dengan kecelaan Allah berakhir dengan keredhaan Allah...
wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nick_sieqProfil   Hantar PM kepada nick_sieq   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-05-06 01:36


makwe dan pakwe berjalan bersama2....huhuhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

minnie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16491
Posting: 122
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-05-06 10:51


bagi saya kalau setakat ada pakwe,makwe tu,tak yahla dok heboh2..cerita kat orang..kalau betul jadi kawin dengan orang tu tak mengapa..kalau tak jadi,bagaimana??..cuma kalau dah btunang tu takpela nak cerita kat orang pun..tu pun kalau dia macam ada hati..

Bookmark and Share

    


  Member Information For minnieProfil   Hantar PM kepada minnie   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-05-06 14:35


em...tak ada pengalaman lagi..so tak tau..tapi, macam best saja kata-kata ct nurhaliza kan??? "Biarlah Rahsia" :-P


~ Biarlah Rahsia - Siti Nurhaliza ~

pernahkah kau bermimpi seketika
berada di tempat ku
membayangkan pahit manis berlaku
entah siapa yang tahu

mungkin nanti kau jua merasakan
berdepan dengan kata menyesatkan
takkan tugumu kebal
tiada pertimbangan

***
keheningan malam membangunkan
kepayahan jiwa meluahkan
andai kau jujur memahami
tiadaku menjauhi

***
dan kisahku yang masih panjang
menambahkan berat yang memandang
lantasku pendam ku putuskan
biarlah rahsia

semakin aku hitung dalam cinta
tiada ku rasa mampu menghalangnya
hentikan kata-kata bertulangkan dusta



:roll: :-)


-----------------
Ukhwah yang terbina persis untaian tasbih.Ada awal, tiada penghujung.Dibuat untuk mengingatiNya.Dicantum kerana cintaNya…


Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-05-06 14:53


aku tak ada... :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

Al-Maralim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.05.2006
Ahli No: 24489
Posting: 36
Dari: Bumi Allah (Maadrasah politekik)

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 28-05-06 14:56


Bagi ana pula....

Jangan mudah melafaz KASIH...
KASIH itu pada siapa...
Jangan mudah melafaz sayang...
SAYANG itu untuk siapa..
Jangan mudah melafaz CINTA..
CINTA itu pada yang ESA...


Kita tidak boleh mencintai orang lain,
sebelum mencintai diri sendiri.
Dan kita tidak boleh mencintai diri sendiri..
sebelum mencintai Allah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MaralimProfil   Hantar PM kepada Al-Maralim   Quote dan BalasQuote

Al-Maralim
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.05.2006
Ahli No: 24489
Posting: 36
Dari: Bumi Allah (Maadrasah politekik)

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 28-05-06 14:56


Bagi ana pula....

Jangan mudah melafaz KASIH...
KASIH itu pada siapa...
Jangan mudah melafaz sayang...
SAYANG itu untuk siapa..
Jangan mudah melafaz CINTA..
CINTA itu pada yang ESA...


Kita tidak boleh mencintai orang lain,
sebelum mencintai diri sendiri.
Dan kita tidak boleh mencintai diri sendiri..
sebelum mencintai Allah!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MaralimProfil   Hantar PM kepada Al-Maralim   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» aku ada makwe/pakwe...anda tu ada ke ?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.247768 saat. Lajunya....