Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"The word impossible is not in my dictionary"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 19
Ahli: 0
Jumlah: 19




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 13 hari yang lalu
aye: 15 hari yang lalu
NisaAdDeen: 38 hari yang lalu
RijaludDeen: 38 hari yang lalu


Jejak Kerjaya
Topik: siapa DAH kerja MAI SINI


Carian Forum

Moderator: Admin, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» siapa DAH kerja MAI SINI

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh siapa DAH kerja MAI SINI

dr_nik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31081
Posting: 206
Dari: KL

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 23:21


juruteknik komputer kat bandar sri damansara.... kalau siapa2 ada problem pc/server/network/windows/opensource,boleh contact saya :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For dr_nikProfil   Hantar PM kepada dr_nik   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 23:27


alhamdulillah...

5 tahun dah bergelar cicer...... ;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

dr_nik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31081
Posting: 206
Dari: KL

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-09-07 23:34


Pada 22-09-07 23:27 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

alhamdulillah...

5 tahun dah bergelar cicer...... ;)


cicer? apa tu? first time dengar ni....share lah dengan kami sini:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For dr_nikProfil   Hantar PM kepada dr_nik   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-09-07 06:29


Pada 22-09-07 23:34 , dr_nik posting:

!!! QUOTE !!!



cicer? apa tu? first time dengar ni....share lah dengan kami sini:-)


cicer = teacher.

ikut bunyi anak2 saya yang djh 1,2,3 menyebut.... :lol: :lol: manja2 dengan ummi dia ni... :-)



-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

nuhasolehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25365
Posting: 57
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 23-09-07 09:00


alhamdulillah..nuha pun sekarang ini bekerja sebagai pendidik..:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuhasolehahProfil   Hantar PM kepada nuhasolehah   Quote dan BalasQuote

anis_zulaikha

Menyertai: 13.07.2004
Ahli No: 10004
Posting: 1736
Dari: malaya

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-09-07 09:03


Pada 23-09-07 09:00 , nuhasolehah posting:

!!! QUOTE !!!

alhamdulillah..nuha pun sekarang ini bekerja sebagai pendidik..:)


masuk tahun ke tiga jadi cikgu... :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For anis_zulaikhaProfil   Hantar PM kepada anis_zulaikha   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 23-09-07 12:45


saya sudah nak masuk enam tahun bekerja sebagai kuli dengan Mindef..

Bookmark and Share

  


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-09-07 14:44


seronok saya membaca macam-macam pekerjaan semua ahli ukhwah ni... baguslah, moga semua dapat kerja elok-elok dan moga semua pekerjaan yang dilakukan itu dikira sebagai ibadah.

p/s: nak kerja jugak.. huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

al-nadiah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.08.2005
Ahli No: 18346
Posting: 44
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-09-07 14:58


ana kerja sebagai perunding kewangan islam...sesiapa yang nak berhijrah kewangan ke sistem yang sah dr syarak cari ana..sama-sama kat memartabatkan kewangan islam!

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-nadiahProfil   Hantar PM kepada al-nadiah   Pergi ke al-nadiah's Website   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 10:03


saya kerja cikgu sekolah menengah....mengajar subjek matematik dan geografi....sian anak2 murid saya susah tangkap bila ajar mata fully english

Bookmark and Share

  


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 10:08


.. ajar mata??? usah kata anak murid dia.. aku yang bukan anak murid pun tak paham apa si budak kecik najah_musla ini "type".. patutlah anak2 murid dia selalu tak paham.. haha..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 24-09-07 10:59


saya kerja kat tmn desa kl...
bahagian account....
baru setahun...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

syazmi_8283
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31034
Posting: 141
Dari: melaka

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-09-07 11:13


lepas ni nak buka topik budak student lah pula.....
cemburu ni..........
macam di anak tiri kan lah pulak......
sedih pun yerr.....
ish...ish....ish..........ish...

Bookmark and Share

  


  Member Information For syazmi_8283Profil   Hantar PM kepada syazmi_8283   Pergi ke syazmi_8283's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 11:43


gue dah stahun lebih jadi budak hutan kat JPSM..... :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 11:54


satu lagi...kawe jadi egen takaful ikhlas... sapo nok beli takaful PM kawe deh... :-D
sorry promote pula...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Syafiyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4132
Posting: 50
Dari: Bangi

Perak  


posticon Posting pada: 24-09-07 11:55


Assalamualaikum..

Saya kerja cikgu sekolah menengah...penat betul layan karenah pelajar-pelajar..

Bookmark and Share

  


  Member Information For SyafiyahProfil   Hantar PM kepada Syafiyah   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 11:56


bayar gaji kakitangan awam area miri.......


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

gsrturbo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17654
Posting: 251
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 12:28


ana kerja kat PLUS Expressways Berhad, Kl

Bookmark and Share

  


  Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

gsrturbo
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.07.2005
Ahli No: 17654
Posting: 251
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 12:31


ada sesiapa kerja kastam or PKNS ke?

Bookmark and Share

  


  Member Information For gsrturboProfil   Hantar PM kepada gsrturbo   Quote dan BalasQuote

ct_sumayyah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 418
Posting: 201
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 24-09-07 12:40


saya kerja kat UDA Holdings Berhad, Bukit Bintang, KL..Finance Department..baru juga kerja kat sini

Bookmark and Share

  


  Member Information For ct_sumayyahProfil   Hantar PM kepada ct_sumayyah   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 12:45


Pada 10-10-05 14:16 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

kerja kat bahagian sistem maklumat UPM :-)



dah tukar kerja.. sekarang kat admin kolej kediaman.. dah lebih setahun ditukarkan.. dengar cerita dalam masa terdekat ni akan ditukarkan lagi.. tunggang langgang hidup, asyik pindah randah saja.. :-?


-----------------
gunakan kesempatan untuk kebaikan


Bookmark and Share

  


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

ani_putrihijjaz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1520
Posting: 159
Dari: Kuala Lumpur

Melaka  


posticon Posting pada: 24-09-07 13:16


Pada 24-09-07 12:28 , gsrturbo posting:

!!! QUOTE !!!

ana kerja kat PLUS Expressways Berhad, Kl


sebelah bangunan lah ni..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ani_putrihijjazProfil   Hantar PM kepada ani_putrihijjaz   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 14:40


Pada 24-09-07 12:45 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-10-05 14:16 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

kerja kat bahagian sistem maklumat UPM :-)



dah tukar kerja.. sekarang kat admin kolej kediaman.. dah lebih setahun ditukarkan.. dengar cerita dalam masa terdekat ni akan ditukarkan lagi.. tunggang langgang hidup, asyik pindah randah saja.. :-?




org minta berjuta kali takkan dapat Kalau tak kenai orang-orang dalam admin upm nun :roll: :roll: :roll:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 14:45


Pada 24-09-07 14:40 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-09-07 12:45 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-10-05 14:16 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

kerja kat bahagian sistem maklumat UPM :-)



dah tukar kerja.. sekarang kat admin kolej kediaman.. dah lebih setahun ditukarkan.. dengar cerita dalam masa terdekat ni akan ditukarkan lagi.. tunggang langgang hidup, asyik pindah randah saja.. :-?




org minta berjuta kali takkan dapat Kalau tak kenai orang-orang dalam admin upm nun :roll: :roll: :roll:




ye ke? hmm... tak tau lah saya.. saya start kat upm ni sebagai kerani saja dulu.. tak ada pilihan.. so kerja saja lah.. lepas setahun baru dapat kenaikan.. ni tengah cari kerja kat tpt lain walaupun kat upm ni dah tetap..


-----------------
gunakan kesempatan untuk kebaikan


Bookmark and Share

  


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

are_peace82
WARGA SETIA
Menyertai: 06.10.2006
Ahli No: 26802
Posting: 412
Dari: Kelantan & Kajang

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-09-07 14:51


Jadi penyelidik saja....

Bookmark and Share

  


  Member Information For are_peace82Profil   Hantar PM kepada are_peace82   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-09-07 15:45


Assalamualaikum..
dah kerja..site engineer....bangunan PERKESO Kuantan....

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 15:49


Pada 24-09-07 14:45 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-09-07 14:40 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-09-07 12:45 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-10-05 14:16 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

kerja kat bahagian sistem maklumat UPM :-)



dah tukar kerja.. sekarang kat admin kolej kediaman.. dah lebih setahun ditukarkan.. dengar cerita dalam masa terdekat ni akan ditukarkan lagi.. tunggang langgang hidup, asyik pindah randah saja.. :-?




org minta berjuta kali takkan dapat Kalau tak kenai orang-orang dalam admin upm nun :roll: :roll: :roll:




ye ke? hmm... tak tau lah saya.. saya start kat upm ni sebagai kerani saja dulu.. tak ada pilihan.. so kerja saja lah.. lepas setahun baru dapat kenaikan.. ni tengah cari kerja kat tpt lain walaupun kat upm ni dah tetap..




oklah tu... kolej 11 kan semua perempuan...sosial kurang sikit.... kwan ana tu kolej 14...hmmm...macam-macam karenah... :lol:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 16:23


Pada 24-09-07 15:49 , aye posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-09-07 14:45 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-09-07 14:40 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-09-07 12:45 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-10-05 14:16 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

kerja kat bahagian sistem maklumat UPM :-)



dah tukar kerja.. sekarang kat admin kolej kediaman.. dah lebih setahun ditukarkan.. dengar cerita dalam masa terdekat ni akan ditukarkan lagi.. tunggang langgang hidup, asyik pindah randah saja.. :-?




org minta berjuta kali takkan dapat Kalau tak kenai orang-orang dalam admin upm nun :roll: :roll: :roll:




ye ke? hmm... tak tau lah saya.. saya start kat upm ni sebagai kerani saja dulu.. tak ada pilihan.. so kerja saja lah.. lepas setahun baru dapat kenaikan.. ni tengah cari kerja kat tpt lain walaupun kat upm ni dah tetap..




oklah tu... kolej 11 kan semua perempuan...sosial kurang sikit.... kwan ana tu kolej 14...hmmm...macam-macam karenah... :lol:



pada saya memang lah rasa kurang sosial.. tapi bila dah terasing macam ni, adik-adik kita ni akan lagi kuat mencari hiburan di luar.. lagi susah nak kawal.. saya tak lama dah kat K11 ni.. insyaAllah dipindahkan ke kolej lain..


-----------------
gunakan kesempatan untuk kebaikan


Bookmark and Share

  


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

dr_nik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31081
Posting: 206
Dari: KL

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 21:27


Pada 23-09-07 06:29 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-09-07 23:34 , dr_nik posting:

!!! QUOTE !!!



cicer? apa tu? first time dengar ni....share lah dengan kami sini:-)


cicer = teacher.

ikut bunyi anak2 saya yang djh 1,2,3 menyebut.... :lol: :lol: manja2 dengan ummi dia ni... :-)





lohhh.. hehehe... lawak nya :lol: adoi (tengah tergelak ni....) begini memang best cicer nurkamar :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For dr_nikProfil   Hantar PM kepada dr_nik   Quote dan BalasQuote

dr_nik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31081
Posting: 206
Dari: KL

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 21:29


Pada 24-09-07 11:13 , syazmi_8283 posting:

!!! QUOTE !!!

lepas ni nak buka topik budak student lah pula.....
cemburu ni..........
macam di anak tiri kan lah pulak......
sedih pun yerr.....
ish...ish....ish..........ish...


sabar2....akan tiba masanye enta kerja :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For dr_nikProfil   Hantar PM kepada dr_nik   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 21:46


Pada 24-09-07 10:08 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. ajar mata??? usah kata anak murid dia.. aku yang bukan anak murid pun tak paham apa si budak kecik najah_musla ini "type".. patutlah anak2 murid dia selalu tak paham.. haha..


wah wah wah....hehe....akhirnya jumpa kat tertulisnya forum di mana.....untuk makluman semua Sorry tersilap taip.....tu lah pening sangat dengan kerenah anak2 murid tu lah sampai tersilap taip.....mata tu pembetulan kepada mata...huhu....pembetulan tu untuk makluman semua lah terutama sedara kakisamun...


-----------------
Allah akan mengangkat darjat bagi orang2 beriman dan orang2 yang mempunyai ilmu pengetahuan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-09-07 21:48


Pada 24-09-07 21:46 , najah_musla posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-09-07 10:08 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. ajar mata??? usah kata anak murid dia.. aku yang bukan anak murid pun tak paham apa si budak kecik najah_musla ini "type".. patutlah anak2 murid dia selalu tak paham.. haha..


wah wah wah....hehe....akhirnya jumpa kat tertulisnya forum di mana.....untuk makluman semua Sorry tersilap taip.....tu lah pening sangat dengan kerenah anak2 murid tu lah sampai tersilap taip.....mata tu pembetulan kepada mata...huhu....pembetulan tu untuk makluman semua lah terutama sedara kakisamun...



apa lah saya ni...buat pembetulan pun tersilap lagi mata tu pembetulan kepada mata.....


-----------------
Allah akan mengangkat darjat bagi orang2 beriman dan orang2 yang mempunyai ilmu pengetahuan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-09-07 11:02


tengok kat sini dah ramai ni juga bkerjaya.... so bolehlah kita tolang kang tubuh NGO ukhwah.... :-D

and lepas ni kita buka topik yang dah kahwin palk ye... :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 25-09-07 11:08


Assalamualaikum wwt...

Baru-baru ini..ana dapat offer kerja kat KPJ,Seremban..lagi dekat dengan rumah..tapi tau lah..ana dalam dilema ini..nak terima ke tak..ana ini suka kerja yang privacy sikit.. ;-)


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

najah_musla
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2006
Ahli No: 26198
Posting: 319
Dari: Gunung Semanggol

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 08:22


Alhamdulillah...ramai kat sini dah bekerja kan.....tu lah kan....rezeki semua dari Allah dan Dia dan tentukan semuanya...saya syukur sebab tak sempat rasa menganggur....Alhamdulillah

Bookmark and Share

  


  Member Information For najah_muslaProfil   Hantar PM kepada najah_musla   Quote dan BalasQuote

teruterubozzu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.05.2007
Ahli No: 29897
Posting: 86
Dari: Bumi Allah

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 10:09


teman pun dah koreje..pendidik..selamat betugas lah buat semua eakk..

Bookmark and Share

  


  Member Information For teruterubozzuProfil   Hantar PM kepada teruterubozzu   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 11:00


alhamdulillah ramai yang dah kerja..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 11:05


saya belum kerja...insyaAllah tahun depan bakal pendidik...doakan saya mudah urusan dan murah rezeki.. :-)


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

aye
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2006
Ahli No: 23921
Posting: 2912
Dari: semerak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 11:18


Pada 25-09-07 11:08 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wwt...

Baru-baru ini..ana dapat offer kerja kat KPJ,Seremban..lagi dekat dengan rumah..tapi tau lah..ana dalam dilema ini..nak terima ke tak..ana ini suka kerja yang privacy sikit.. ;-)




Oklah tu...terimalah... lagipun kat sana mesti gaji lebih besar, tengok dia punya partiel lah...semua kaya2....
than mana tau kot2 tsangkut kat mat specialist ke!!! :lol: :lol:


-----------------
"Cerahkan Mata Anda" http://buku2008.wordpress.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ayeProfil   Hantar PM kepada aye   Pergi ke aye's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 26-09-07 11:27


Emm..iyo lah en aye...mat specialist..ahakss..malas nak fikir.. :lol:


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

arieyana
Warga Rasmi
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30831
Posting: 5
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-09-07 09:55


saya pula kerja kat perpustakaan so siapa yang ulat buku mehla mai kat jelebu

Bookmark and Share

  


  Member Information For arieyanaProfil   Hantar PM kepada arieyana   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 15:25


Pada 26-09-07 11:27 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

Emm..iyo lah en aye...mat specialist..ahakss..malas nak fikir.. :lol:



specialist kpj ka....

jadi bini no 2-3-4.... :-D :-D :-D


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 15:46


I'm USM Fellowship at School of Health Sciences, USM..
currently i'm pursuing postgraduate study in University of New South Wales, Sydney, Australia

salam ukwah buat semua..


-----------------
Nurul AH


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

agmnhob
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.08.2007
Ahli No: 30706
Posting: 269
Dari: Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-09-07 17:34


saya dah kerja setahun lepas
kemudian berhenti kerja

sebab. masa kerja kat situ di hari itu. saya tak dapat solat jemaah 5 waktu.

gaji besar.. tapi jiwa rasa kosong.

sekarang saya bekerja dari rumah. alhamdulillah. duit tak dapat tetap. tapi dapat tetap ke masjid. seronoknya!!!!

sambil mengkaji al-quran untuk master. :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For agmnhobProfil   Hantar PM kepada agmnhob   Pergi ke agmnhob's Website   Quote dan BalasQuote

aidil_firdaus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.10.2007
Ahli No: 31562
Posting: 58
Dari: pahang-putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-11-07 17:39


alhamdulillah,rezeki di jakim

Bookmark and Share

  


  Member Information For aidil_firdausProfil   Hantar PM kepada aidil_firdaus   Quote dan BalasQuote

massuera
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.01.2005
Ahli No: 13992
Posting: 23
Dari: nogori sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-11-07 17:57


salam....
alhamdulillah jugak...
rezeki saya kat uitm perak...
tenang rasanya kat sini....

Bookmark and Share

  


  Member Information For massueraProfil   Hantar PM kepada massuera   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-11-07 18:21


ana tak kerja lagi.. tumpang lalu :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-11-07 02:58


Alhamdulillah, dah kerja..

Moga kerjayaku baik bagi kehidupanku dunia akhirat, ameen.
Moga tercapai impianku, ameen.
[ Telah diedit oleh: Muddathsir787 pada 02-11-07 02:59 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 02-11-07 10:51


Assalamualaikum
ana baru 2 bulan yang lepas berhenti bekerja sebagai guru tadika di subang sebab ana sakit.tapi sekarang dah elok lah..sekarang pula ditawar 2 kerja kepada ana.1 kat serdang sebagai penyelia tadika yang baru dibuka dan 1 lagi kat rawang sebagai pengurus pusat tahfiz yang baru dibuka juga. :-?
tak tau nak pilih mana 1.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 03-11-07 17:27


bismillahhirrahmanirrahim

herm..dulu dah kerja dah kat facilities,food and services department kat uia ni gaklah..tapi dah berenti dah sebab nak concenrate study..

Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

nni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2005
Ahli No: 15868
Posting: 107
Dari: kiri ada meja study, kanan ada katil, depan ada PC, belakang..??

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 17:41


kerja di sebuah &D di selangor.


-----------------
~dakwah lah saya yang jahil ini~
[ Telah diedit oleh: nni pada 04-11-07 17:42 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For nniProfil   Hantar PM kepada nni   Pergi ke nni's Website   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 04-11-07 19:19


Pada 29-09-07 15:25 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-09-07 11:27 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

Emm..iyo lah en aye...mat specialist..ahakss..malas nak fikir.. :lol:



specialist kpj ka....

jadi bini no 2-3-4.... :-D :-D :-D



Ya ALLAH..na'uzubillah kak.. :jangan: :jangan: :jangan:


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 21:44


Pada 04-11-07 19:19 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-09-07 15:25 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-09-07 11:27 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

Emm..iyo lah en aye...mat specialist..ahakss..malas nak fikir.. :lol:



specialist kpj ka....

jadi bini no 2-3-4.... :-D :-D :-D



Ya ALLAH..na'uzubillah kak.. :jangan: :jangan: :jangan:



:sopan: :sopan: :sopan:

norma biasa kalau hospital swasta...

mano nak jumpa Dr bujang melainkan yang trang tang tang... :sopan: :sopan:

p/s : selalu nyakat adik akak begini juga sebenonye :p


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

secerahpawarna
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.05.2005
Ahli No: 16384
Posting: 34
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 22:24


kerja cikgu,baru beberapa bulan...alhamdulillah syok dapat pegang duit sendiri...dan bolehlah hulur2 kat mak dan anak2 sedara...:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For secerahpawarnaProfil   Hantar PM kepada secerahpawarna   Quote dan BalasQuote

islamic_gil
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14692
Posting: 427
Dari: SATU KAWASAN DI SATU MASA

Selangor  


posticon Posting pada: 16-11-07 14:03


kat pjabat daerah/tanah klanggg tapi sambilan saja..usaha lagi nak cari yang tetap

Bookmark and Share

  


  Member Information For islamic_gilProfil   Hantar PM kepada islamic_gil   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 14:11


Pada 25-09-07 11:08 , atie82 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wwt...

Baru-baru ini..ana dapat offer kerja kat KPJ,Seremban..lagi dekat dengan rumah..tapi tau lah..ana dalam dilema ini..nak terima ke tak..ana ini suka kerja yang privacy sikit.. ;-)



ok saja..terimalah cuba dulu,cuma sibuk sikit atie, hospital swasta kan..ana pun kerja hopital tau lah sikit-sikit


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

  


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-12-08 00:36


kerja misi saja............... :-)

16 hb ni cukup 8 bulan....................rasa macam sekejab saja....


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-12-08 15:26


Bekerja Menjual Buku Saja... :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.10.2003
Ahli No: 4592
Posting: 119
Dari: k.lumpur

Pahang  


posticon Posting pada: 06-01-09 10:11


haha..da kerja jadi cigu saja...boleh lah..so far tga adapt..busann pun ada...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mawarProfil   Hantar PM kepada mawar   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 11:32


Alhamdulillah... saya dah 1 tahun kerja sebagai Staff Admin kat Pusat Penyelidikan Pertanian Tun Razak....

Bookmark and Share

  


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 11:48


Saya kerja sebagai kuli angkat barang, tukang timbang sayur,ikan, ayam dan sebagai cashier simpanan...Gaji cukup diri sendiri saja...Tak cukup untuk kereta dan kawin...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 12:05


sekarang ni ana kerja sebagai acct exec..banyak betul dugaan...

tengah usaha mencari kerja yang baik..saudara saya rmi yang suruh minta cicer...ustazah pun ada bagitahu..guru untuk sbjek math dan acct kat sek agama tak cukup org...mereka suruh ana minta..

bagi ana susah untuk jadi cicer..cukup berat bagi ana untuk mengajar..takut tak mampu buat...

apa pendapat cicer-cicer semua??
boleh ke minat tu datang... :berfikir:


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» siapa DAH kerja MAI SINI

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.178298 saat. Lajunya....