Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau hanya memikirkan "Apa kata orang..." bila pula masa nak mengenengahkan, "Apa kata saya..."

-- Hanan

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: studiosmilesnyc
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43104

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 28
Ahli: 0
Jumlah: 28




  Yang Masuk Ke Sini
studiosmilesnyc: 1 hari, 12 jam, 46 minit yang lalu
dentistinhouston: 1 hari, 14 jam, 42 minit yang lalu
ezequielvince: 1 hari, 16 jam, 3 minit yang lalu
shanejohnson: 5 hari yang lalu
wadud: 10 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 27 hari yang lalu
muslimin23: 29 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: apa nak buat cuti sem ni ha!


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» apa nak buat cuti sem ni ha!

Please Mendaftar To Post


Oleh apa nak buat cuti sem ni ha!

umairoh
Warga Rasmi
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9413
Posting: 12
Dari: jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-03-05 19:04


cuti dah nak dekat ni, lusa ana dah abis final.....3 minggu first kena buat ROS...lepas tu nak buat apa ha!

Bookmark and Share

    


  Member Information For umairohProfil   Hantar PM kepada umairoh   Pergi ke umairoh's Website   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 26-03-05 22:21




ambil peluang mase free nie....pegi mengaji dan menuntut ilmu agama....pegilah ke mana2 majlis ilmu yg diadakan di masjid2 atau surau....tambahkan ilmu agama...sbg preparation sblm menjadi suami/isteri ....jugak sbg preparation menghadapi mase depan yg penuh cubaan dan rintangan.

then...pegilah bersukan ker...berjogging ker...sihatkan tubuh badan and cerdaskan minda.

selalunya dua perkara kat atas nie susah dilakukan bile dah kembali kat campus...sibuk dgn assignments, sibuk dgn final projects dan sebagainya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

nauwirQalbana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.01.2005
Ahli No: 13556
Posting: 39
Dari: jelapang yang permai

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 26-03-05 22:46




betul kata naruto-san tu..ana setuju sangat.
kalau ana pulak, time cuti semester..pergi ziarah family dan kawan2. lagi jauh, lagi bagus..samada pergi sorang atau pergi berdua. dapat nengok negeri orang jugak selain dari merapatkan ukhwah.

hobi ana (rasanyalah)..mengembara sebenarnya. tapi, kalau ada aral melintang, xdapeklaa nak ke mana2. so, kenalaa pergi ke tempat yang ada orang yang kita kenal..save bajet sket. hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For nauwirQalbanaProfil   Hantar PM kepada nauwirQalbana   Quote dan BalasQuote

espiranza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 935
Posting: 192
Dari: negara akhirat kekal abadi

zambia   avatar


posticon Posting pada: 27-03-05 00:34


kemas stor,kemas bilik,betulkan taman depan umah,ajar adik sains,renovate umah,susun semula perabot..dan paling2 utama nk wat cuti nih..habiskan buku2 agama yg byk lg tak abis baca..hait..gambatte

Bookmark and Share

    


  Member Information For espiranzaProfil   Hantar PM kepada espiranza   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-03-05 08:14


upsi ker?banyak program yg diadakan oleh badan anak negeri.cuba survey.klu pahang especially,badan anak negeri sangat aktif.
khidmat masyrakat pun banyak dijalankan waktu cuti nie.tak pun fikirkan sesuatu yg manfaat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-03-05 12:25


cari kerja sambilan la

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-03-05 14:56



Sambil cuti tuh, jemputlah join program2 Ukhwah.com ye, boleh lihat banner di hadapan Portal..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

NaZa_FirmaN

Menyertai: 23.05.2004
Ahli No: 9138
Posting: 491
Dari: SEREMBAN

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-03-05 15:51


..hmmm apa kata sempena ngan cuti tu..jika ada kelapangan masa jomlah pakat ngan kawan n teman2 gi join JK Dehearty yg akan berlangsung pd 1 mei ni...kat sana bleh jumpa secara live ngan depa n sesi artis beramah mesra ngan peminat...

apa pendapat anda

apa gunanya mata jika tidak dpt melihat...
apa gunanya telinga jika tidak dpt mendengar...
apa gunanya hati jika tidak dpt menilai


...AmAl KeRaNa AlLaH,hIdUp MuLiA,mAtI sYaHiD...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For NaZa_FirmaNProfil   Hantar PM kepada NaZa_FirmaN   Quote dan BalasQuote

khairi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 920
Posting: 147
Dari: ::selatan semenanjung::

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-03-05 10:55


cuti??erm..sebenanya cuti sem kali ni buzy dgn kerje2 sampingan...selain tu ada program kat tempat saya belajar so rase cuti kali ni x macam cuti... ..still busy...kawan2 ramai yang ambil semester pendek so rasenye banyak focus kat kerje je...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairiProfil   Hantar PM kepada khairi   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 28-03-05 13:07



asalnya cuti nak kerja tp mak pulak tak bagi.Rasanya ambil short sem kot.lagi bagus.Duduk umah lama2 badan pun makin gemuk.tp rasanya elok klu buat tuisyen dkt umah.ajar anak2 jiran.dapat duit.saya dlm process nak buat.kakak angkat yang suggest.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

azzahrah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.02.2004
Ahli No: 7217
Posting: 844
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-03-05 13:19


wbt

manja2 ngn family je la...dah lama tak kumpul ramai2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrahProfil   Hantar PM kepada azzahrah   Pergi ke azzahrah's Website   Quote dan BalasQuote

umm_syuhada
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.11.2004
Ahli No: 12460
Posting: 61
Dari: bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-03-05 13:56


cuti ni ana kena stay kat kampus...buat final projek. pastu ada kerja sampingan gak kena buat

Bookmark and Share

    


  Member Information For umm_syuhadaProfil   Hantar PM kepada umm_syuhada   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-03-05 14:01


jomla join sekali...nanti susah dah nak ada program macam ni lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

kHaLiFaH_aLaM_MaYa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 802
Posting: 106
Dari: Capri Island

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-03-05 01:37


...wah..penuhilah masa dengan aktiviti yang berfaedah... ..

Kata Imam Al-Ghazali-Yg paling jauh adalah masa lepas-..

Buat business ke kerja ker..jadi tok siak ke...mengaji ke..yg nih takleh dapat dlm kuliah... ..

-----------------
http://www.cash-banker.com/promo.php?from=khalifah03 -Money Machine

Jika Hati Disinari HidaYah,Membujur Lalu

Bookmark and Share

    


  Member Information For kHaLiFaH_aLaM_MaYaProfil   Hantar PM kepada kHaLiFaH_aLaM_MaYa   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 29-03-05 01:45




pd kawan2 yg asal jelebu(terutama sekitar kuala klawang...) jom dtg masjid ana cuti sem nie....boleh kita buat qiamulail skali,usrah ke,bayan ta'lim ke...bantu2 ana imarahkan masjid....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

kimi_uniten7
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.07.2003
Ahli No: 2602
Posting: 89
Dari: bangi

japan   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 12:26


tak taul..
mmg selalunyer g pulau mane2 dgn mmbr..
tp kali ni rase nak buat duit sikitla..
dapatla gunakan utk bikin kete ker..
ade paedahnyer dan
atau beli buku agama ker!huhuuuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimi_uniten7Profil   Hantar PM kepada kimi_uniten7   Pergi ke kimi_uniten7's Website   Quote dan BalasQuote

sharp_wave2
Warga Rasmi
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15402
Posting: 9
Dari: UsM_NT

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-03-05 15:15


Baguz cadangan abg imam tu.......pemuda skrang nie nak pi masjid/surau pun susah....... nak kena bagi skit tazkirah baru nak jalan....nak istiqamah tu payah betul.

Bookmark and Share

    


  Member Information For sharp_wave2Profil   Hantar PM kepada sharp_wave2   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-03-05 13:43


jom la join jk trg....

-----------------
Nilai seorang wanita terletak pada sifat & peribadinya. Nilai seorang lelaki terletak pada sifat kesabarannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

nilamsari82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11716
Posting: 224
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-04-05 12:44


buat artikel la..anto kat mana2 majalah atau surat khabar, ble org baca ada gak faedahnya..tak pun jadik je sukarelawan kat mana2 badan amal..tolong kat umah org tua ke...anak2 yatim ke..kat dalam radio banyak di hebahkan... kalau nak wat duit kena cari keje la..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamsari82Profil   Hantar PM kepada nilamsari82   Pergi ke nilamsari82's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 20-04-05 14:05


nak buat apa time cuti nie? jadi cikgu tadika....bulan 5 ni start keje,sekarang dok mentelaah buku cerita kanak2 sbg preparation sbg cikgu tadika..
tak sabar rasanya nak berdepan dgn bakal anak2 muridku...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-04-05 14:16


ana tak cuti la

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 20-04-05 15:05


buat size.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-05 16:14


wbt semua,

Individu atau perkumpulan yg berminat untuk menjadi sukarelawan yg komited dijemput menyertai Perjumpaan Sukarelawan Perkim kali pertama yg diadakan:

Tarikh : 23/04/05
Masa: 12.30 tgh
Tempat: Bangunan Perkim, Tingkat 4, 150 Jln Ipoh, KL
Utk keterangan lanjut : 4041-2482/4042-6224

Sesiapa yang berminat sila daftar secara online di [email protected]


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.141889 saat. Lajunya....