Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Usah merungut bila gelap; pasang lampu teranglah ia
-- Peribahasa Jawa

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
budakbesar: 6 hari yang lalu
azemi: 10 hari yang lalu
Firdaus15: 16 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 20 hari yang lalu
secureofficemovers: 20 hari yang lalu
Naqiu: 26 hari yang lalu
nawfaa79: 27 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 30 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: website khas murtad malaysia!!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» website khas murtad malaysia!!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh website khas murtad malaysia!!!!

ummuafeera
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.01.2005
Ahli No: 13690
Posting: 140
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 24-03-05 15:03


Ana mmg terkejut gila bila ana tahu ada website khas utk orang murtad di malaysia.....

apa pendapat antum semua...

check this site out : www.murtadd.org



Bookmark and Share

  


  Member Information For ummuafeeraProfil   Hantar PM kepada ummuafeera   Pergi ke ummuafeera's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-03-05 15:12


masya Allah, macam ni pun ada..apa nak jadi dengan dunia skrg?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

aiesyakisas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.11.2004
Ahli No: 12267
Posting: 40
Dari: johor bahru atau selangor

Johor  


posticon Posting pada: 24-03-05 16:03


saya sekarang nie pun buat isu murtad kat majalah badar kisas..kalau sesiapa ada maklumat bolehlah email kat aisyah

Bookmark and Share

  


  Member Information For aiesyakisasProfil   Hantar PM kepada aiesyakisas   Pergi ke aiesyakisas's Website   Quote dan BalasQuote

aiesyakisas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.11.2004
Ahli No: 12267
Posting: 40
Dari: johor bahru atau selangor

Johor  


posticon Posting pada: 24-03-05 16:03


saya sekarang nie pun buat isu murtad kat majalah badar kisas..kalau sesiapa ada maklumat bolehlah email kat aisyah

Bookmark and Share

  


  Member Information For aiesyakisasProfil   Hantar PM kepada aiesyakisas   Pergi ke aiesyakisas's Website   Quote dan BalasQuote

aiesyakisas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.11.2004
Ahli No: 12267
Posting: 40
Dari: johor bahru atau selangor

Johor  


posticon Posting pada: 24-03-05 16:03


saya sekarang nie pun buat isu murtad kat majalah badar kisas..kalau sesiapa ada maklumat bolehlah email kat aisyah

Bookmark and Share

  


  Member Information For aiesyakisasProfil   Hantar PM kepada aiesyakisas   Pergi ke aiesyakisas's Website   Quote dan BalasQuote

jejaka_sabar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.10.2004
Ahli No: 12091
Posting: 50
Dari: sG pETANi,Kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 24-03-05 16:18


ada jugak laman web murtad
AWAS!!! Jgn terpedaya

Bookmark and Share

  


  Member Information For jejaka_sabarProfil   Hantar PM kepada jejaka_sabar   Quote dan BalasQuote

ibnuyahya

Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11874
Posting: 574
Dari: Ampang, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-03-05 18:33




sama seperti komen di SINI

pada saya lebih baik supaya tidak diberikan link kerana tiada siapa yang mahu membuka laman tersebut pada asalnya melainkan orang yg mencarinya. tetapi oleh kerana di berikan link tersebut, ramailah yang membuka dan membaca isinya. Jika cari dalam google pun belum tentu laman tersebut akan muncul, tetapi disini kita tolong promosi lagi lama tersebut. Orang yang tidak terfikir untuk mencari laman sebegini akan membukanya dan mungkin ada yang tersangkut.

apapun mengingati sesama muslim itu baik, tetapi perlu juga fikirkan kaedah yang baik.

wallahu a'lam

[ Posting ini telah di edit oleh: ibnuyahya pada 2005-03-24 22:05 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnuyahyaProfil   Hantar PM kepada ibnuyahya   Pergi ke ibnuyahya's Website   Quote dan BalasQuote

hurun_ein
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4470
Posting: 317
Dari: utm, skudai

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-03-05 21:58




ana dah masuk laman web tersebut...keseluruhannya, sgt x puas hati.. terutamanya kalau sahabat sahabiah baca pd pengakuan saudara hamzah..
pd ana, laman web ni sgt bahaya..so, be very careful..cuba sedaya mungkin sebarkan kebatilannya, kerana kalau kita membiarkan, seolah2 kita membenarkan usaha musuh islam utk menjatuhkan DEEN kita...
dan, kita sendiri perlu ambil iktibar utk timba sebanyak mungkin ilmu untuk menangkis kembali penyelewengan yg 'mereka' buat utk Islam kita...
selamat berjuang utk Islam... strive for Islam !!!


-----------------
ana..ukhtukum fil Islam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hurun_einProfil   Hantar PM kepada hurun_ein   Pergi ke hurun_ein's Website   Quote dan BalasQuote

faislamy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11229
Posting: 93

saudiarabia  


posticon Posting pada: 25-03-05 11:10



komen ana, bg yg lemah iman ana harap jgn buka website nie kna ianya blh menggugat iman kita semua...
btul spt kata ibnyahya, kita membukanya samalah spt kita mempromosikan websitenya..

so,hati2lah spy akidah kita tidak tergugat...

-----------------
~Hidup dan Matiku hanyalah untuk ISLAM...~

American

Bookmark and Share

  


  Member Information For faislamyProfil   Hantar PM kepada faislamy   Pergi ke faislamy's Website   Quote dan BalasQuote

ummuafeera
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.01.2005
Ahli No: 13690
Posting: 140
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 25-03-05 22:02


thanks, ibnu yahya untuk nasihat tu...apa-apapun ana tak cari link tu...cuma diberitahu....dan menjadi tanggungjawab ana utk menyampaikannya kpd yg lain...ana sendiri tiada kekuatan utk menghapuskan website tu, namun ana menaruh harapan agar ada di kalangan ahli ukhwah yg mencecah bilangan 15 284 mampu utk melakukan sesuatu...masalah ni bukan masalah ana seorang tp melibatkan masalah ummah itu sendiri...di mana kekuatan kita.......ana sendiri tak explore website tu...cuma bila website tu khas utk negara MALAYSIA, ana agak terkejut.......bukankah majoriti rakyat negara ini beragama ISLAM...di mana perginya sensitiviti kita....adakah sensitiviti kita hanya pd cerita-cerita cinta.....ana bukan mempromosikan website ni..tp sekiranya tak diberitahu, siapa yg akan mencegahnya...menghapuskannya......bukankah hukuman bg mrk yg murtad ni adalah hukuman bunuh....suatu hukuman yg sangat berat...dan menunjukkan kita betapa bahayanya masalah ini...mrk yg murtad ini lebih berbahaya dr orang kafir yg terang-terangan memusuhi Islam....ana berharap semoga ada usaha utk menghapuskan website ni...dan ana berharap agar kita lebih sensitif apabila membicarakan isu ummah, pelajaran, politik dan macam-macam lagi dlm usaha membangunkan ISLAM.....bukannya sensitif membicarakan soal cinta...putus cinta....dll lagi..

p/s- ana memohon maaf andai ana mengguriskan perasaan siapa shj...dan di atas segala kesilapan ana.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummuafeeraProfil   Hantar PM kepada ummuafeera   Pergi ke ummuafeera's Website   Quote dan BalasQuote

ibnuyahya

Menyertai: 15.10.2004
Ahli No: 11874
Posting: 574
Dari: Ampang, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-03-05 00:30




untuk menghalang laman seperti ini hendaklah diberikan kepada orang yang sepatutnya. Sepertimana pada asalnya ummuafeera tidak berhajat membukanya, tetapi oleh kerana diberikan link tersebut... maka dibuka jua untuk mengetahui. Ia merupakan kaedah promosi yang baik... orang A sebarkan kepada 5 orang B.. kemudian disebarkan lagi kepada 5 orang C bagi setiap 5 orang B.

pada saya boleh disebarkan, tetapi hendaklah disebarkan kepada mereka yang boleh menghalangnya. bukan kepada masyarakat umum yang hanya sekadar lihat,baca, kemudian tiada apa2 tindakan yang di buat. Yang paling teruk.. lihat, baca, dan akhirnya terpengaruh.

sensitiviti dan promosi berbeza. adakah dikatakan sensitive sekadar memberikan link supaya orang masuk kelaman tersebut dan akhirnya tiada tindakan yang dibuat?.

Apapun, saya faham niat utama saudari adalah untuk membawa kesedaran kepada sahabat2 yang lain. Tetapi perlu di lihat juga dari hasil tindakan tersebut. Jika diselidiki, laman tersebut banyak yang visit... jika gunakan search engine, memang link tersebut berada jauh kebelakang.Ini menunjukkan jumlah visitor meningkat disebabkan aktiviti forward seperti ini.

fikirkan juga sifat penerima yang didakwah. Jika anak2 yang membaca, bagaimana?. Jika mereka yang kurang pendidikan Agama bagaimana?.

Apapun, saya ucapkan terimakasih dan teruskan usaha da'wah saudari. Cuma saya kurang setuju jika di sertakan link ke laman tersebut tanpa menyelidiki siapakah yang menerimanya.

wallahua'lam.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnuyahyaProfil   Hantar PM kepada ibnuyahya   Pergi ke ibnuyahya's Website   Quote dan BalasQuote

mechir
Warga Rasmi
Menyertai: 17.03.2005
Ahli No: 15211
Posting: 3
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-03-05 07:25




Sebagaimana cara yg kita gunakan untuk mengurangkan jumlah pelawat ke laman lucah, saya cadangkan kita gunakan juga cara yg sama, yakni mewujudkan laman penampan dgn nama yg hampir sama.

Dgn cara ini, carian google atau enjin pencari lain akan menghasilkan sampah bukan laman murtad yg dicari. Mungkin cara yg agak nakal, kite sesakkan pelayan mereka dgn continuous request atau DOS.

Wallahua'lam

Bookmark and Share

  


  Member Information For mechirProfil   Hantar PM kepada mechir   Quote dan BalasQuote

ummuafeera
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.01.2005
Ahli No: 13690
Posting: 140
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 26-03-05 11:07


terima kasih atas nasihat yg diberikan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummuafeeraProfil   Hantar PM kepada ummuafeera   Pergi ke ummuafeera's Website   Quote dan BalasQuote

uqu
WARGA SETIA
Menyertai: 05.07.2003
Ahli No: 2057
Posting: 640
Dari: KUCHING

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 27-03-05 16:47




kepada ahli ukhwah.com... Jangan buka web ni.... Jadikan ia web yang haram untuk kita masuk... maklumlah iman kita masih belum utuh...takut terpedaya... Murtad dah bnyak berlaku kat Malaysia... Banyak yng terpedaya terutama remaja...

-----------------
to love someone is NOTHING,
to be loved by someone is SOMETHING,
to be loved by someone u love is EXCITING,
to be loved by ALLAH is EVERYTHING.

Bookmark and Share

  


  Member Information For uquProfil   Hantar PM kepada uqu   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-03-05 17:35


Iman perlu dijaga ..
rosak iman rosak semua!!!!!!!!


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

Nurhidayah83
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.03.2005
Ahli No: 15147
Posting: 29

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-03-05 16:22



tak taulah apa yang da berlaku dengan dunia sekarang....... bangga betul mereka dengan tindakan mereka.........

Bookmark and Share

  


  Member Information For Nurhidayah83Profil   Hantar PM kepada Nurhidayah83   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 28-03-05 18:03


Quote:

On 2005-03-24 15:03, ummuafeera wrote:
Ana mmg terkejut gila bila ana tahu ada website khas utk orang murtad di malaysia.....

apa pendapat antum semua...

check this site out : www.murtadd.org




Hakikat pahit yg terpaksa ditelan.
Sangat sedih apabila ada yang baru menemui cahaya ISLAM berkata;
"Anda beruntung kerana telah dilahirkan sebagai Muslim.Anda telah mendapat 'khazanah agung' semenjak lahir.Tapi, kami( saudara baru) terpaksa mencarinya..."
Inilah sebahagian daripada kata-kata mereka yang baru menemui Islam. Kenapa ada yang sudah memiliki khazanah agung ini bertindak sebaliknya?
Soalan yang sukar untuk saya jawab.

Semoga ALLAH memberikan hidayat pada kita semua.

HIDUP SEBAGAI ULAMA',MATI SEBAGAI SYUHADA'

[ Posting ini telah di edit oleh: mohdnurhakimin pada 2005-03-29 00:39 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 28-03-05 18:03


Quote:

On 2005-03-24 15:03, ummuafeera wrote:
Ana mmg terkejut gila bila ana tahu ada website khas utk orang murtad di malaysia.....

apa pendapat antum semua...

check this site out : www.murtadd.org




Masya ALLAH.Agak terkejut, tetapi terpaksa menerima hakikat ini.
Sedih.Marah.Dan seribu satu perasaan lain, bersilih ganti meluahkan rasa tidak senang hati.
Ana sekarang di Colmar, France. Alhamdulillah Islam sekarang menjadi agama kedua terbesar di bumi Napoleon, dengan 6 juta muslim sebagai angka rasmi.
Islam sangat pantas berkembang di sini. Kalau tahun 60an atau 70an dulu masjid hanya boleh dibilang dengan jari, tapi sekarang jumlahnya sudah lebih 3000. Menakjubkan. ALLAHU AKBAR!
Tapi, di sebalik angka² tersebut, agak sedih, apabila ada seorang penduduk tempatan berketurunan Arab, apabila ditanya tentang agama sekumpulan kanak², dia menjawab;
" Entah.Tapi ibubapa mereka Muslim."
Jawapan yang agak mengejutkan.
Juga, yang perlu kita rakyat Malaysia dan masyarakat serantau ambil berat ialah tentang gerakan Missionaries yang tidak boleh dipandang ringan. Di Europe, agama bukan lagi perkara yang besar dalam hidup. Kristian hampir menjadi sejarah. Ana pernah diberitahu tentang satu kajian mengenai Kristian dalam penubuhan EU.Sudah tentu perkara ini dibincangkan ketika menimbangkan kemasukan Turki ke dalam EU.
Negatif.Kristian tiada pengaruh besar dalam EU sekarang.
Tapi,kita tidak harus lupa bahawa mereka mempunyai dana yang besar untuk gerakan dakyah mereka. Mereka tidak lagi punyai peluang yg besar di Europe, dan destinasi mereka sekarang ialah ke tanah air kita, rumah kita, yang menjadi tempat tumpah darah kita.
Bukan sekali ana mendengar wujudnya muslim yang murtad di Malaysia, dan ke gereja setiap hari Ahad untuk elaun dan biasiswa.
Begitu juga mereka sanggup ke perkampungan orang asli untk berdakyah, khuruj fi sabilit thaghut.Tinggal bersama mereka,tanpa kemudahan asas. Memberikan apa sahaja pada penduduk. Inilah jihad mereka.
Pernahkah anda bandingkan jihad mereka dengan usaha Jabatan² Agama mengISLAMkan golongan ini?
Maaf, ana langsung tidak berniat memperkecilkan usaha Jabatan Agama, tapi hakikatnya, masih banyak yang perlu kita baiki...

HIDUP SEBAGAI ULAMA',MATI SEBAGAI SYUHADA'

-----------------
Image hosted by Photobucket.com

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

Nurhidayah83
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.03.2005
Ahli No: 15147
Posting: 29

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 31-03-05 17:43



Saya ada sorang kawan yang murtad, alasan yang dia bagi ialah layanan ayah dia(beragama Islam) terhadap dia dan mak dia cukup buruk. Bila mak n ayah dia bercerai, mak dia kembali ke agama asal dan dia ambil keputusan untuk menganut agama mak dia. kami sangat terkejut dengan tindakannya tapi tak tau nak buat apa, dia terlalu sakit hati dengan ayah dia sehingga semua apa yang kami nasihatkan tak jalan... harap ada dikalangan anda yang boleh berikan nasihat atau cara untuk tarik balik dia ni... sebab kami semua sayangkan dia...
P/S dia lelaki


Bookmark and Share

  


  Member Information For Nurhidayah83Profil   Hantar PM kepada Nurhidayah83   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.13557 saat. Lajunya....