Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-05-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Perkataan yang baik tidak akan muncul dari jiwa yang kotor sebagaimana biji benih takkan tumbuh pada tanah yang gersang
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 18
Ahli: 0
Jumlah: 18




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 17 hari yang lalu
izdham: 26 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 36 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Emas pada mata wanita


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Emas pada mata wanita

Please Mendaftar To Post


Oleh Emas pada mata wanita

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-06-03 20:59


Saya nak tanya juga satu perkara pasal perempuan ni,kenapa agaknya serikandi serikandi ni suka sgt barang kemas beremas...memang tarikan magnet ke apa sebab saya tengok,perempuan memang suka emas,tak taulah kenapa,saya tengok emas tu biasa je...tu yg pelik sikit....

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

widad
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 647
Posting: 199
Dari: bumi allah

malaysia  


posticon Posting pada: 01-07-03 00:02


assalamualaikum...

allah izinkan wanita2 berhias ngn emas&perak...sebab tuh dalam hati tuh timbul rasa suka,sesuailah ngn apa yg allah izinkan..allah haramkan emas utk lelaki sebab tuh dalam hati lelaki takder perasaan(zuk)terhadap emas nih...

biasalah dik...alah senang kata jiwa lelaki keras skit...cth suka tgk bola...jarang perempuan nak suka tgk bola walupun ader juga...

apapun ketentuan allah tuh ader hikmahnya...

waallahua'lam





-----------------
"haza fadlhu min rabbina"

Bookmark and Share

    


  Member Information For widadProfil   Hantar PM kepada widad   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-07-03 19:14


A'ah. betul kata sedari widad.. Rata2nya suka kat barang kemas.. tapi, ana.. mintok moohlaa..

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 03-07-03 20:54


emas memang selalu dikaitkan
dengan perempuan....
takkan lelaki kot haram..
kaum muslimah nie..
minat kepada perhiasan...
tapi kena lah ada batasanya ..
pasal tarikan emas ngan perempuan nie..
tak tahu la sebab ape yer???

-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

putera81
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 549
Posting: 153
Dari: SaBAh

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-07-03 21:44


assalamualaikum,
dah fitrah semula jadi wanita mmg suka brg kemas tp ada jgk yg tak berapa suka... bersykurlah, tapi kalau pakai jgk jgn sampai timbul fitnah pulak... lelaki, kompom dah tak bleh sb mmg Rasulullah dah tegah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For putera81Profil   Hantar PM kepada putera81   Pergi ke putera81's Website   Quote dan BalasQuote

ummu_qistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 398
Posting: 283
Dari: bumi ALLAH

egypt  


posticon Posting pada: 03-07-03 23:49


assalammualaikum.....

allah kan halalkan emas dan perak untuk perempuan jadi apa salahnya perempuan memakai emas dan perak ....kalau lelaki pakai lain plak jadi hukum nya..ha fikir kan tu ....kekadang kita tak perlu bertanya pada perkara yang kita sudah tahu maul nya..nanti lain plak ceritanya ...meh kita fikir bersama .... waalah hualam..
wassalam

-----------------
IJLIS BINA NU'MIN SAAH......BeSt 4 iSlAm...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummu_qistinaProfil   Hantar PM kepada ummu_qistina   Quote dan BalasQuote

radzatul
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 91
Posting: 247
Dari: Bandar DiRaja

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-07-03 23:57


hmm..emas adalah perhiasan utk kaum hawa..dipakai sekadar perhiasan dan bkn utk menunjuk-nunjuk!!

p/s:jgn terlalu [email protected] cam "mami jarum" tu..

-----------------

sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah s.w.t dan yang buruk itu datangnya daripada saya(hambanya)..

Bookmark and Share

    


  Member Information For radzatulProfil   Hantar PM kepada radzatul   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 08-07-03 21:56


ada kajian menyatakan hanya 10% barangkemas seseorg wanita itu digunakan selebihnya hanyalah 'diperam'(simpan)

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

Engku_Salina

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 5
Posting: 462
Dari: Terengganu - KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-07-03 11:01


ooo ya ker izdham???
kajian dari mana tu???
saper yg buat kajian tu???
mungkin ada kebenarannya...

saya tak pakai brg kemas (emas)...
satu pon tarak...
bkn tak suka tapi tak mampu...
hehehe...



-----------------
Hai org-org yang beriman, jika datang kpdmu org fasik membawa suatu berita maka periksalah dengan teliti agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui kdaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu. (Al-Hujurat

Bookmark and Share

    


  Member Information For Engku_SalinaProfil   Hantar PM kepada Engku_Salina   Pergi ke Engku_Salina's Website   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-07-03 22:09


as'kum..wanita adalah perhiasan duniawi, dan kerana itulah juga wanita suka pada perhiasan. cuba bayangkan yg perempuan ni suka pada motor2 besar atau kereta utk race.. eiii.mesti ganaz jadinya perempuan tu.

p/s: kak sal, tak lama lagi dptlah cincin emas sebentuk dari insan tersayang .. betulkan?

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 16-07-03 22:36


Quote:

. cuba bayangkan yg perempuan ni suka pada motor2 besar atau kereta utk race.. eiii.mesti ganaz jadinya perempuan tu.

p/s: kak sal, tak lama lagi dptlah cincin emas sebentuk dari insan tersayang .. betulkan


jap.. jap..jap nak cuba bayangkan ...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-07-03 11:07


as'kum..akhie izdham dah bayangkan belum? ada kesalahan ke pada pernyataan ana tu? wanita dan emas tak boleh dipisahkan..macam tu jugak lelaki.. lelaki dan motor ibarat lagu dan irama.. klau dipisahkan, pincangler hidup lelaki tu.

p/s:ada jugak lelaki yg tak pandai bawak motor kan?
wassalam

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

Maryam
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 520
Posting: 552
Dari: KENMS, IIUG

usa  


posticon Posting pada: 18-07-03 14:07


erk...barang kemas...tak minat la...lagipun kalau beli banyak2 hanya untuk simpan buat apa. yg disimpan tu perlu dibayar zakat...kalau beli tu pakai je la...

yang tak sesuai nya, trend wanita, nak keluar rumah bukan main bergaya dengan aksesori. balik rumah, semua disimpan dalam peti besi...tak faham betul...saya, dalam tak minat pun, kat rumah jarang-jarang sambar gak yg mak punya...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaryamProfil   Hantar PM kepada Maryam   Pergi ke Maryam's Website   Quote dan BalasQuote

ayuazar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.07.2003
Ahli No: 2390
Posting: 171
Dari: kuala lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-07-03 20:51


memang dah fitrah s/jadi pompuan suker kat perhiasan kan.... tapi jgn la sampai pakai cam MAMI JARUM TURRR

Bookmark and Share

    


  Member Information For ayuazarProfil   Hantar PM kepada ayuazar   Quote dan BalasQuote

i-z-a-h
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1537
Posting: 170
Dari: Brunei

brunei  


posticon Posting pada: 22-07-03 17:51


izah tak berape pula psl hal2 periasan nie.. gatal tangan jari di buat nyer.. keke..

tapi.. bila pakai tue..kan tiba2 tgk.. mcm nice.. cemtu.. hehe.. tak tau lak.. mmg naluri pempuan suke kan barang cemnii kut... hehee..

wassalam

-----------------
-->> Study can be stressful when i cant arrange my time, too bad i still cant arrange myself even i know i wanna be sucess <<--

Bookmark and Share

    


  Member Information For i-z-a-hProfil   Hantar PM kepada i-z-a-h   Pergi ke i-z-a-h's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 24-07-03 21:33



err. apsal tak suke barang kemas. pakai jela. tapi jgn lebih2, nanti dirampok.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 26-07-03 15:23


kite tak patut salah kan perempuan dalam hal ini..memang emas dicaptakan untuk perempuan,dan ukan untuk lelaki.tapi kalau ni pakai tu ikut niat sendiri la kalau nak pakai....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

fajarungu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.08.2003
Ahli No: 2820
Posting: 28
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-08-03 09:25


a'kum...

wanita dan emas..
ermm..
ana pakai gak..
tapi satu jelah..


Bookmark and Share

    


  Member Information For fajarunguProfil   Hantar PM kepada fajarungu   Quote dan BalasQuote

dalila2501
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3466
Posting: 193
Dari: sungai buloh

Selangor  


posticon Posting pada: 08-10-03 21:25


Assalamualaikum

Kalau dalila... dalila tak suka emas dan tak suka pakai emas... Rasa rimas... tapi hairannya, kalau brang kemas perak dalila suka pulak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For dalila2501Profil   Hantar PM kepada dalila2501   Quote dan BalasQuote

shamosha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.09.2003
Ahli No: 3576
Posting: 99
Dari: cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 08-10-03 23:17


assalamualaikum.....
bagi sha pulak emas ngan wanita nie tak dapat dipisahkan .......
ada tu, sejak baby lagi dah dipakaikan dengan rantai dan gelang emas.so bila dah besar memang dah selalu melekat dengan barang kemas tu....
tapi sha memang tak pakai barang kemas.....
rimas......

Bookmark and Share

    


  Member Information For shamoshaProfil   Hantar PM kepada shamosha   Quote dan BalasQuote

achik_solehah
WARGA SETIA
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2015
Posting: 654
Dari: Kuantan

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-12-03 23:08




mmg tak salah nak pakai brg kemas bagi kaum wanita ni..yg penting jgn ada niat utk menunjuk-nunjuk, nanti boleh timbul riak, sombong dan tak bersyukur dgn nikmat yg Allah dah beri pada kita. apa2 pun wasatiahlah dlm hidup..

Bookmark and Share

    


  Member Information For achik_solehahProfil   Hantar PM kepada achik_solehah   Pergi ke achik_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

nawra_albahira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2003
Ahli No: 3005
Posting: 141
Dari: taman tun dr ismail

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-12-03 23:41


hmm..lawa apa brg kemas....coraknya,warnanya..sungguh memikat kalbu..saya suka pakai sbb mak sy suka belikan utk saya.

biasanya..org tak beli brg kemas selalu.tetapi dilebur brg kemas tersebut dan diubah patternnye..itu la yg mak sy lakukan..

-----------------
jadikan pengalaman itu sebuah kenderaan yg memandu dlm kehidupan agar kita menjadi lebih berhati-hati

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawra_albahiraProfil   Hantar PM kepada nawra_albahira   Pergi ke nawra_albahira's Website   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-12-03 00:07



hmm...ana pun sama pendapat dengan yang lain...lagipun bukannya salah kalau perempuan nak pakai barang kemas(emas) ni...tapi...ana tak suka sangatla kat emas ni..untuk ana...tak la lawa sangat..dah la mahal...kalau beli banyak2 pun...takkan nak pakai semuanya sekali..pastu bila dah tak pakai dah nak kene bayar zakat pulak dah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

hayatul_husna
Warga Rasmi
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4278
Posting: 16
Dari: seb.perai

PulauPinang  


posticon Posting pada: 04-12-03 00:51


....ana pun sama cam engku salina....tak pakai emas seurat pun... sbb tak mampu lg la...mak pun dah cakap..belajar ...keje...pastu kalu nak pakai beli le sndiri.... tak kisah la sgt kan..tu brg hiasan je....penyeri wanita.... tapi bahaya pun ade gak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hayatul_husnaProfil   Hantar PM kepada hayatul_husna   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 08-03-04 14:55



Saya tak minat emas pun,Lagipun saya alergik pakai emas.Tak semua perempuan minat emas.Mai nak habaq sikit, perempuan ni beli barang kemas byk sbb boleh jadikan pelaburan masa depan.eyala klu takde duit.apa nak dipajak.emasla.Klu tak caya tanya mak anda semua.Betul tak apa yg saya ckp.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-03-04 15:07



er..barang kemas.....?pd ana dah jadi lumrah pada wanita ni sukakan perhiasan....

kalau ana, emas ni bkn tak suka.suka gak...tapi xsuka nak pakai2..kalau ana suka brg kemas, cincin jelah....

p/s:lebih suka brg perak....



-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-03-08 06:59


saya bukan jenis suka barang kemas..
suka suka juga tapi tak fanatik memiliki barang kemas yang banyak..

kalau nak pakai emas kena emas tulen :kelip:
kulit allergik kalau tak tulen..
kena pin brooch tu pun tak boleh.. beberapa jam pakai dah gatal kat bawah dagu :-(

erm tengok sekarang banyak jual barangan kemas dari kristal..
kristal pun cantik :-D
dah lama kut, cuma tak mengikuti perkembangan


p/s: teringat cincin emas yang hilang bulan 7 tahun lepas


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 14-03-08 07:03


tak minat emas... tapi minat emas putih... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-03-08 08:50


em...mungkin dah menjadi fitrah wanita sukakan emas.tapi "duit" juga perlu..kalau suka tapi tak berduit, tak ada maknanya.. :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

aisyahfarhah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.05.2007
Ahli No: 29995
Posting: 62

malaysia  


posticon Posting pada: 14-03-08 10:02


saya tak suka ems atau pun emas putih....
saya suka benda yang simple dan cantik....
tak mhl pun tak apa..janji cantik....huhu :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For aisyahfarhahProfil   Hantar PM kepada aisyahfarhah   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 14-03-08 10:04


Bismillahhirrahmanirrahim

erm..emas memang tak dapat dipisahkan dari wanita..ana sendiri pun suka barang kemas..tapi alhamdulillah,rezeki yang Allah berikan tidak membuatkan ana lupa diri dan nak beli rantai sampai bengkok leher ke..cincin sepulu2 jari ke..gelang dan rantai tangan sampai ke siku ke..walaupun ana boleh dapat kalau nak..cukuplah rantai yang ma bagi masa ana masih lagi sekolah rendah dulu..sampai sekarang masih di leher ana..dan jugak subang yang ma bagi..tak pernah ana tanggalkan..dan cukuplah cicin pernikahan ku di jari manis..anyway,apa pun ana suka barang kemas..hehe.. :-D


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

    


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

taman_syurga
Warga Rasmi
Menyertai: 12.06.2006
Ahli No: 24787
Posting: 17
Dari: taman ilmu & budi

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 12:38


hehe...tak tahu kenapa...tapi ana pun suka sangat...sebab dari kcil mak dah pkaikan..lepas itu dah besar memang suka pun.. fitrah wanita..sebab tu ada mas kahwin untuk kita..hehe :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For taman_syurgaProfil   Hantar PM kepada taman_syurga   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-08 12:43


saya tak suka emas...
tak pernah pakai...
tak nak pakai melaiinkan time2 yang kena pakai..
mak belikan pun tak pernah pakai..
so, memang tak pernah beli sndrik...

sebab saya adalah emas..yang begitu berharga...heheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

fateha_82
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.07.2008
Ahli No: 34202
Posting: 41
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 13-10-08 13:25


salam.. btullah.. kadang-kadang tertanya2 juga.. apa istimewanya emas.. tapi emas dengan wanita rasanya macam tak boleh dipisahkan..

p/s: setiap kali terpandangkan rantai dan loket pemberian emak&abah yang tergantung di leher, setiap kali itu juga terbayang wajah emak&abah.. sayu rasa hati.. rasanya emas ni ada sentimental value

Bookmark and Share

    


  Member Information For fateha_82Profil   Hantar PM kepada fateha_82   Pergi ke fateha_82's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.144438 saat. Lajunya....