Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Akan sentiasa ada yang memperbodohkan selagi masih ada yang rela diperbodohkan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 12
Ahli: 0
Jumlah: 12




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 10 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Kenapa orang tudung labuh susah nak dihampiri


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Kenapa orang tudung labuh susah nak dihampiri

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh Kenapa orang tudung labuh susah nak dihampiri

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 13:11


Pada 06-07-05 12:56 , mukasyaf posting:

!!! QUOTE !!!

tips daripada puteri_nailofar. pastikan anda berfikir melebihi 5 kali, barulah boleh.

ps: ana fikir sampai 10 kali. :-)
wahai mukasyaf yang ana hormati...maksud ana,bukan fikir lima kali atau lebih,tapi semasak-masaknya... ;-)
hai mukasyaf ni memang suka nak cari point untuk berdebat..



Bookmark and Share

  


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 13:16


selepas berfikir 10 kali (sebab puteri_nailofar bertudung labuh), maka mukasyaf pun berkata, "ana gurau saja tuan puteri." sambil mukanya tersenyum riang :-D

ps:ada gaya cerpen tak?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 13:23


Pada 06-07-05 13:16 , mukasyaf posting:

!!! QUOTE !!!

selepas berfikir 10 kali (sebab puteri_nailofar bertudung labuh), maka mukasyaf pun berkata, "ana gurau saja tuan puteri." sambil mukanya tersenyum riang :-D

ps:ada gaya cerpen tak?
dan ana tak berniat untuk ketawa,tapi :lol: :lol: :lol: :lol:

sudahlah,cuba serius sikit.Nampaknya ana dah terikut virus anta,mukasyaf..

Kita di sini untuk membincangkan isu ni,bukan untuk main2.. atau bergurau senda!



Bookmark and Share

  


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 13:31


ok. ana serius sekarang.

berbalik ke pangkal topik. ana tak rasa pun yang golongan bertudung labuh ni susah untuk didekati memandangkan golongan ini sebenarnya lebih lembut perwatakkannya. so peluang untuk kena marah selepas ditegur lebih rendah berbanding golongan2 lain.

ps: ada gaya serius tak puteri_nailofar? :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 13:43


Pada 06-07-05 13:31 , mukasyaf posting:

!!! QUOTE !!!

ana tak rasa pun yang golongan bertudung labuh ni susah untuk didekati memandangkan golongan ini sebenarnya lebih lembut perwatakkannya. so peluang untuk kena marah selepas ditegur lebih rendah berbanding golongan2 lain.

:-)
tak setuju!

ana bercakap melalui pengalaman.Lelaki bersifat darah gemuruh yang lebih tinggi dengan wanita yang bertudung labuh,berbanding dengan wanita yang seksi kerana pada kala itu bagi mereka yang benar-benar serius tidak mendampingi wanita bertudung labuh kerana nafsu!

dan ana lihat memang wanita bertudung labuh ni bukan tak marah, tapi malas nak layan!



Bookmark and Share

  


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

Nurul_Amin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2005
Ahli No: 16689
Posting: 311
Dari: Terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 15:36


Assalamualaikum w.b.t

hai mukasyaf ni suka sangat usik si puteri_nailofar...nanti ana kawinkan dua-dua ni nak??? 8-)

ada betulnya jugak apa yang puteri cakap tu?..orang laki ni pandang wanita kebnyakkannya dengan nafsu...boleh katekan 85-90% laaa. Itu sebabnya agama menyuruh kepada menutupi aurat..dan aurat itu bukannya tutup kulit saja..tapi shape atau bentuk tubuh...ana harap ente berdua faham...ana nak ingatkan saja....jagan jadik macam wahida..artis tu?....tutup aurat ke tu???? Ana pun tak tahu macam mana nak pahamkan orang2 macam ni...Semoga Allah memelihara umat islam dari kejahilan...

Aminnnn....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Nurul_AminProfil   Hantar PM kepada Nurul_Amin   Pergi ke Nurul_Amin's Website   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 15:47


macam mana ye nak pikat muslimah tudung labuh???
siapa ada idea...tolong saya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

Nurul_Amin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2005
Ahli No: 16689
Posting: 311
Dari: Terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 13:16


Assalamualaikum...

Heheheh ana ada tips...,jadilah lelaki contoh...jaga penampilan..maksud ana ikut penampilan cara islam...cara berpakaian...bercakap...bergaul...dan juga pengetahuan duniawi dan ukhrawi..heheh...tapi jangan jadik pemalu...sebab..kebanyakan dari mereka ni pemalu orgnyer....

InsyaAllah ana doakan anta dapat calon isteri yang solehah... ;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Nurul_AminProfil   Hantar PM kepada Nurul_Amin   Pergi ke Nurul_Amin's Website   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 13:37


Pada 06-07-05 13:43 , puteri_nailofar posting:

!!! QUOTE !!!

tak setuju!

ana bercakap melalui pengalaman.Lelaki bersifat darah gemuruh yang lebih tinggi dengan wanita yang bertudung labuh,berbanding dengan wanita yang seksi kerana pada kala itu bagi mereka yang benar-benar serius tidak mendampingi wanita bertudung labuh kerana nafsu!

dan ana lihat memang wanita bertudung labuh ni bukan tak marah, tapi malas nak layan!


hehe.:-) ana pun bercakap melalui pengalaman.

ps: malas nak layan yee....:-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 13:38


Pada 07-07-05 13:16 , Nurul_Amin posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

Heheheh ana ada tips...,jadilah lelaki contoh...jaga penampilan..maksud ana ikut penampilan cara islam...cara berpakaian...bercakap...bergaul...dan juga pengetahuan duniawi dan ukhrawi..heheh...tapi jangan jadik pemalu...sebab..kebanyakan dari mereka ni pemalu orgnyer....
;-)

ana setujulah apa yang dikata oleh Nurul_Amin ni.
lagi satu...gaya dan sifat kepimpinan tu? pun penting juga. :-)

ps:naib pres BADAR dulu. :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

farhanin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2004
Ahli No: 10742
Posting: 326
Dari: di BumI yang Aman PerMAi..

Johor  


posticon Posting pada: 08-07-05 09:35


tak ada masalah sama ada bertudung labuh atau tidak..sebab semuanya perempuan.. tiada halangan kalau betul2 kena dengan tempat dan gaya.. bercakap benda yang hak.. tak salah..

mungkin yang bertudung labuh ni lebih kuat sifat haya' dalam dirinya tapi tak kenal maka kita tak tahu perangai dia.. so make a move now!

Bookmark and Share

  


  Member Information For farhaninProfil   Hantar PM kepada farhanin   Quote dan BalasQuote

mukasyaf
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16905
Posting: 1367
Dari: bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-07-05 17:22


king to d4 square...check!

ps:anin pulak move. :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukasyafProfil   Hantar PM kepada mukasyaf   Quote dan BalasQuote

srikandisolehah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.06.2005
Ahli No: 16961
Posting: 35

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-07-05 23:07


Saya rasa orang tudung labuh memelihara diri memang susah dihampiri oleh orang bukan ajnabi.Kalau ikhlas, tak sukar nak mendekati mereka. Cuma pendekatan mestilah berbeza. Tak manisla jika kita samakan mereka dengan perempuan yang boleh ditackle di bus stop, shoping complex, pasar malam dll yang mudah nak dihampiri.


sesungguhnya orang² yang beriman itu adalah bersaudara, maka damaikanlah diantara dua saudara kamu yang bertelagah itu dan bertaqwalah kepada Allah supaya kamu beroleh rahmat .:.
~ Al-Hujurat: 10 ~

Bookmark and Share

  


  Member Information For srikandisolehahProfil   Hantar PM kepada srikandisolehah   Quote dan BalasQuote

nuraddar
Warga Rasmi
Menyertai: 05.07.2005
Ahli No: 17086
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-07-05 05:02


assalamualaikum..wanita bertudung labuh ini bukan susah untuk didekati...mudah saja kalau kena cara,,,bertetapan dengan syariat...dan kalau susah tu? sebab rasa benda tu? salah..........


"Hakikat tudung adalah perlindungan zahir batin, lindungi mata kamu dari memandang lelaki yang bukan muhrim kamu, lindungi lidah kamu dari mengumpat orang dan bercakap perkara yang sia sia ..sentiasalah lazimi lidah dengan zikir kepada Allah SWT, lindungi telinga kamu dari mendengar perkara yang mengundang mudharat baik untuk dirimu mahupun masyarakat , lindungi hidungmu dari mencium segala yang berbau busuk, lindungi tangan-tangan kamu dari berbuat sesuatu yang tidak senonoh, lindungi kaki kamu dari melangkah menuju maksiat, lindungi fikiran kamu dari berfikir perkara yang mengundang syaitan untuk memperdayai nafsu kamu, lindungi hati kamu dari sesuatu selain Allah SWT, bila kamu sudah biasa, maka tudung yang kamu pakai akan menyinari hati kamu.. tulah hakikat tudung "

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuraddarProfil   Hantar PM kepada nuraddar   Quote dan BalasQuote

aleyasyafira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.12.2004
Ahli No: 13015
Posting: 100
Dari: melaka

canada   avatar


posticon Posting pada: 13-07-05 09:36


golongan mereka ni menjaga batas-batas dalam p`gaulan

Bookmark and Share

  


  Member Information For aleyasyafiraProfil   Hantar PM kepada aleyasyafira   Quote dan BalasQuote

afieq_alkindi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14026
Posting: 162
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 18-01-06 18:52


mereka bukan susah untuk didekati...cuma, perlukan pendekatan yang berbeza....samalah macam kita nak beli mutiara...antara yang terdedah dengan kotoran dan yang dijaga rapi dan disimpan dalam bekas kaca....cukup terjaga dan bersih dari segala anasir luar...nak dapatkan mutiara tu, kena ikut produser dia..tak boleh senang2 saja....lainla kalau mutiara yang dah terdedah...sesiapa pun boleh curi...
jadi, pikir2kanlah...wallahu'alam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For afieq_alkindiProfil   Hantar PM kepada afieq_alkindi   Quote dan BalasQuote

afiqah_afaf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2004
Ahli No: 11586
Posting: 238
Dari: mansoura

egypt  


posticon Posting pada: 28-01-06 17:02


ana setuju dengan pengembara_firdausi

Bookmark and Share

  


  Member Information For afiqah_afafProfil   Hantar PM kepada afiqah_afaf   Quote dan BalasQuote

ibnuriz_faridz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.11.2005
Ahli No: 20211
Posting: 273
Dari: Egypt

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-01-06 21:58


assalamualaikum

ermmm tentang tudung labuh ini heheheheh...bahaya cerita bab ini...tak derlah bukan apa ana dari start sek men sampailah la ini berkawan semua dengan akhawat yang bertudung labuh..tak susah mana nak dekati mereka ini tapi kenalah berlandaskan syariat..bukan tak boleh nak dekat bagi ikhwah seganlah sebab orang-orang yang pakai tudung labuh ini biasanya segan nak bercakap dengan ikhwah ini...

bagi akhawat yang rasa susahj nak dekatkan diri dengan rakan2 yang memakai tudung labuh ini cubalah dekati...yang penting ikhlas nak kawan dengan mereka...tampilkan peribadi yang elok bila nak berdekatan dengan mereka...yerklah seperti memakai tudung janganlah tak pakai tudung ye segan antum yang tak pakai tudung nak dekat dengan mereka betul tak?

mereka semua wanita seperti antum semua...

"hiasi peribadi diri untuk menjadi muslimah sejati...jadikan alQuran dan asSunnah sebagai pegangan"

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnuriz_faridzProfil   Hantar PM kepada ibnuriz_faridz   Pergi ke ibnuriz_faridz's Website   Quote dan BalasQuote

ana_MUSLIMAH2606
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.03.2005
Ahli No: 15240
Posting: 215
Dari: i`m proud to be MALAYSIAN..

uk   avatar


posticon Posting pada: 29-01-06 00:11


qudwah hasanah


-----------------
ISLAM is the perfect way to live..


Bookmark and Share

  


  Member Information For ana_MUSLIMAH2606Profil   Hantar PM kepada ana_MUSLIMAH2606   Quote dan BalasQuote

siber
Warga Rasmi
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20913
Posting: 9

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 14:24


Sayapun mendapat masaalah yang sama.Apakah pendekatannya kawan2?

Bookmark and Share

  


  Member Information For siberProfil   Hantar PM kepada siber   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga22
Warga 5 Bintang
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22216
Posting: 360
Dari: ~Kajang~

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 14:30


selagi mereka bertudung labuh penuh istiqamah,..Allah sentiasa melindungi mereka....InsyaAllah...:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For setanggisyurga22Profil   Hantar PM kepada setanggisyurga22   Pergi ke setanggisyurga22's Website   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 14:32


waahhhh..comelnya orang bertudung labuhhh..!!!!
haahhhahaaa

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 15:09


Saya jarang nak hampiri orang tudung labuh ni .. pasal nak jaga juga adab pergaulan di samping nak hormati mereka kerana berpakaian sopan dan jaga akhlak .. tapi tengok ada jugak lelaki yang selamba saja jumpa, lepak dengan mereka sambil borak-2 .. ada tu siap bercouple jalan beriringan lagi .. maaf bukan menuduh semua ... tapi segelintir kerana topik ni pun nampak macam umum saja ..

Bookmark and Share

  


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

albarlasy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18103
Posting: 248
Dari: dunia fana'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 16:06


Transmissionline (fuh, mencabar betul nama dia ni) bukan semua yang macam tu.

Kadang-kadang apa yang awak tengok tu bukan dari kalangan budak2 agama dan mungkin jugak dari kalangan budak2 agama.

saya cakap begitu bukan apa, saya ada ramai kgkwn dari golongan perempuan yang maca ni.dari penilaian saya,sebahagian dari mereka memakai tudung sebegini adalah terpaksa.saya senaraikan jenis2 perempuan yang pakai tudung labuh ni.

1. melaksanakan kewajipan dan dia ni memang menjaga adab seseorang perempuan.
2. melaksanakan kewajipan juga cuma pergaulan dia antara bukan muhrim tidak dibataskan.
3. bukan dari kehendak sendiri tetapi desakan dari keluarga.sedangkan dia lebih selesa dengan pakai tudung biasa sebab senang nak bergaul dengan semua orang.
4. kerana kewajipan sesebuah institusi pengajian, pihak pentadbiran mewajibkan para pelajar mereka mengenakan tudung labuh tidak kira sama ada dia dari sek agama atau tidak. so kadang-kadang golongan ni la yang selalu kita nampak berdating tak kira kat mana dia ada pun.sebab dia tak ada rasa roh pemakaian tudung labu tu.tapi ada jugak golongan lain yang di atas buat kerje tak elok begini

so sama2la kita muhasabah diri. minta maaf bagi mereka yang terasa.saya cuma menyampaikan apa yang saya tau saja... 8-) 8-) 8-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For albarlasyProfil   Hantar PM kepada albarlasy   Quote dan BalasQuote

sesejuksalju
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2178
Posting: 791
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 16:17


empunya badan sendiri yang tahu...:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

husna_nasiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.01.2006
Ahli No: 22138
Posting: 233
Dari: UPM

Perak  


posticon Posting pada: 14-02-06 16:26


Hmmpokok pangkalnya hati..hanya Allah sahaja yang tahu apa yang tersirat dalam hati..kalau bertudung labuh tapi niatnya untuk riak..tak berguna..tapi kalau betul niatnya mematuhi syariat..InsyaAllah..baiklah pula ganjarannya..


-----------------
Pernikahan menginsafkan kita..
Perlunya iman dan taqwa meniti sabar dan redha..
Bila masa senang syukuri nikmat Tuhan..
Susah mendatang tempuh


Bookmark and Share

  


  Member Information For husna_nasihaProfil   Hantar PM kepada husna_nasiha   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 16:32


thanz husna_nasiha...

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

oliver_twist
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2005
Ahli No: 20817
Posting: 84
Dari: perak

uk  


posticon Posting pada: 14-02-06 16:46


kita tak layak

Bookmark and Share

  


  Member Information For oliver_twistProfil   Hantar PM kepada oliver_twist   Quote dan BalasQuote

khairuzzaman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14729
Posting: 252
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 16:50


InsyaAllah, mereka dilindungi Allah...
kerana mereka menjunjung syariat Allah :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For khairuzzamanProfil   Hantar PM kepada khairuzzaman   Quote dan BalasQuote

albarlasy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18103
Posting: 248
Dari: dunia fana'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 17:02


harap2 begitu la,jangan dilaknat oleh allah dengan tindakan mereka sudahla...

Bookmark and Share

  


  Member Information For albarlasyProfil   Hantar PM kepada albarlasy   Quote dan BalasQuote

jr_mumtaz86
Warga Rasmi
Menyertai: 30.09.2005
Ahli No: 19462
Posting: 10
Dari: uitm shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 17:03


saya setuju jengan JEJAKA SABAR. memang agak malu untuk bertegur dengan mereka yang bertudung labur ini.. bagi saya mereka sungguh istimewa ..sukar untuk 'dimiliki'.. dalam erti kata lain untuk berkawan... rasa segan sikit la...

Bookmark and Share

  


  Member Information For jr_mumtaz86Profil   Hantar PM kepada jr_mumtaz86   Quote dan BalasQuote

albarlasy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18103
Posting: 248
Dari: dunia fana'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 17:07


biasala,kena jaga akhlak bertepatan dengan imej yang mereka bawak

Bookmark and Share

  


  Member Information For albarlasyProfil   Hantar PM kepada albarlasy   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 17:10


Pada 14-02-06 14:32 , Qayyum posting:

!!! QUOTE !!!

waahhhh..comelnya orang bertudung labuhhh..!!!!
haahhhahaaa


amboi qayyum...
jagalah pandangan hati :)


-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker


Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

zainizam
Warga Rasmi
Menyertai: 14.02.2006
Ahli No: 22699
Posting: 12

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 17:11


salam alaik

ana orang baru dalam colum ni

ana yakin kalau betul niat dan ikhlas dala menutup aurat, insyaalah fitnah dunia tak akan sampai tapi samapai jugak tu tanda Allah sayang. betul tak :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For zainizamProfil   Hantar PM kepada zainizam   Quote dan BalasQuote

Nurr_Iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4821
Posting: 83
Dari: UiTM

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 17:29


perempuan bertudung labuh bukanlah sukar untuk didekati, kalau approach yang digunakan betul, InsyaAllah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Nurr_ImanProfil   Hantar PM kepada Nurr_Iman   Quote dan BalasQuote

sea-tea
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14701
Posting: 171
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-02-06 18:20


assalamualaikum...
buat muslimah, bila pakai tudung labuh, pastikan hati turut dipakaikan 'tudung labuh'. baru tak jadi macam yang terjadi sekarang...faham,kan?
wallahua'lam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For sea-teaProfil   Hantar PM kepada sea-tea   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 15-02-06 11:12


Pada 14-02-06 16:06 , albarlasy posting:

!!! QUOTE !!!

Transmissionline (fuh, mencabar betul nama dia ni) bukan semua yang macam tu.



Pada 14-02-06 15:09 , transmissionline posting:

!!! QUOTE !!!

.. MAAF BUKAN MENUDUH SEMUA ... tapi segelintir kerana topik ni pun nampak macam umum saja ..


Bookmark and Share

  


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 15-02-06 11:14


Pada 14-02-06 18:20 , sea-tea posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
buat muslimah, bila pakai tudung labuh, pastikan hati turut dipakaikan 'tudung labuh'. baru tak jadi macam yang terjadi sekarang...faham,kan?
wallahua'lam..


tak faham la .. apa sebenarnya yang terjadi sekarang ?

Bookmark and Share

  


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 15-02-06 14:54


buat hyunckel_asyraf,

kalau awak betul2 menyukai perempuan bertudung labuh ini..gunakan orang tengah untuk mengenali mereka..

mereka ni senang dibuat kawan kalau awak taknak series sekalipun..

dan memang mereka lebih senang berkawan berbanding dengan 'lebih dari kawan',

saya harap awak faham apa yang nak saya sampaikan..

maaf kalau tersalah...

walallhua'alam


-----------------
ingin sentiasa dipuji itu tanda iman diuji
bila hati redha dikeji itu tanda iman yang suci


Bookmark and Share

  


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_syahadah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2005
Ahli No: 14660
Posting: 202
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-02-06 14:58


Hm..orang tudung labuh susah nak didekati??betul ke?dari segi apa?pada pendapat saya semuanya terpulang pada individu itu sendiri,tapi bila fikir balik,memang la sesuatu yang mulia dan terpelihara tu sukar untuk didekati lebih2 lagi yang bertudung labuh ni la..bagus jugak,terpelihara saja macam mawar berduri di taman larangan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For srikandi_syahadahProfil   Hantar PM kepada srikandi_syahadah   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-02-06 14:59


ana malu nak berdepan dengan mereka tapi ana suka perempuan bertudung labuh ni! macam mana la nak hindar dr sifat malu ni ye?

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

shinobi
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17265
Posting: 425
Dari: bangi,gombak...

blank  


posticon Posting pada: 15-02-06 15:01


Pada 15-02-06 14:58 , srikandi_syahadah posting:

!!! QUOTE !!!

Hm..orang tudung labuh susah nak didekati??betul ke?dari segi apa?pada pendapat saya semuanya terpulang pada individu itu sendiri,tapi bila fikir balik,memang la sesuatu yang mulia dan terpelihara tu sukar untuk didekati lebih2 lagi yang bertudung labuh ni la..bagus jugak,terpelihara saja macam mawar berduri di taman larangan..


sokong. buat apa nak pergi dekat. pergi jauh kan lagi senang.

kalau rasa minat kat muslimat tu, gunakan lah orang tengah, lepas itu kalau berkenan pergilah melamar. doa kepada Allah agar dipermudahkan. lepas itu duduklah sedekat mana yang anda nak.

nah.. lirik lagi hijjaz-puteriku sayang

Puteriku Sayang
Album : Keizinan Mu
Munsyid : Hijjaz
http://liriknasyid.com


Lembut mu tak bererti kau mudah dijual beli
Kau mampu menyaingi lelaki dalam berbakti
Lembut bukan hiasan bukan jua kebanggaan
Tapi kau sayap kiri pada suami yang sejati

Disebalik bersih wajah mu disebalik tabir diri mu
Ada rahsia agung tersembunyi dalam diri
Itulah sekeping hati yang takut pada ilahi
Berpegang pada janji mengabdikan diri

Malu mu mahkota yang tidak perlukan singgahsana
Tapi ia berkuasa menjaga diri dan nama
Tiada siapa yang akan boleh merampasnya
Melainkan kau sendiri yang pergi menyerah diri

Ketegasan mu umpama benteng negara dan agama
Dari dirobohkan dan jua dari dibinasakannya
Wahai puteriku sayang kau bunga terpelihara
Mahligai syurga itulah tempatnya


-----------------
Telah ditanya kepada seorang soleh ,apakah yang paling menghairankan kamu?
Dia berkata: "Hati yang telah kenal Allah kemudian dia menderhakai-Nya."


Bookmark and Share

  


  Member Information For shinobiProfil   Hantar PM kepada shinobi   Pergi ke shinobi's Website   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-02-06 15:04


kena paham dulu maksud lirik ni!
hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

shinobi
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17265
Posting: 425
Dari: bangi,gombak...

blank  


posticon Posting pada: 15-02-06 15:05


Pada 15-02-06 14:59 , Qayyum posting:

!!! QUOTE !!!

ana malu nak berdepan dengan mereka tapi ana suka perempuan bertudung labuh ni! macam mana la nak hindar dr sifat malu ni ye?


alhamdulillah, saya menyanjung tinggi perasaan malu yang ada pada saudara. Bagi saya, dalam konteks pemahaman saya tentang anta, tak perlu anta hindar sifat malu ni. Rasulullah s.a.w. seorang lelaki yang pemalu. Kalau anta kekalkan sifat pemalu yang bertempat ni, insyaAllah isteri anta juga pastinya seorang yang pemalu juga (melalui pengalaman :di ). Dan malu ni sebahagian dari iman.

Lainlah kalau anta malu tak bertempat.

wallahualam


-----------------
Telah ditanya kepada seorang soleh ,apakah yang paling menghairankan kamu?
Dia berkata: "Hati yang telah kenal Allah kemudian dia menderhakai-Nya."


Bookmark and Share

  


  Member Information For shinobiProfil   Hantar PM kepada shinobi   Pergi ke shinobi's Website   Quote dan BalasQuote

AsFaRiNa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14050
Posting: 208
Dari: Jelapang Padi

Kedah  


posticon Posting pada: 15-02-06 15:19


Pada 15-02-06 15:05 , shinobi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-02-06 14:59 , Qayyum posting:

!!! QUOTE !!!

ana malu nak berdepan dengan mereka tapi ana suka perempuan bertudung labuh ni! macam mana la nak hindar dr sifat malu ni ye?


alhamdulillah, saya menyanjung tinggi perasaan malu yang ada pada saudara. Bagi saya, dalam konteks pemahaman saya tentang anta, tak perlu anta hindar sifat malu ni. Rasulullah s.a.w. seorang lelaki yang pemalu. Kalau anta kekalkan sifat pemalu yang bertempat ni, insyaAllah isteri anta juga pastinya seorang yang pemalu juga (melalui pengalaman :di ). Dan malu ni sebahagian dari iman.

Lainlah kalau anta malu tak bertempat.

wallahualam



alhamdulillah...saya setuju benar...dengan cadangan shinobi tu...


-----------------
ingin sentiasa dipuji itu tanda iman diuji
bila hati redha dikeji itu tanda iman yang suci


Bookmark and Share

  


  Member Information For AsFaRiNaProfil   Hantar PM kepada AsFaRiNa   Pergi ke AsFaRiNa's Website   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-02-06 15:31


thanz shinobi...baru ana tau benda ni!
hebatnya ciptaan Tuhan, Dia samakan manusia dengan sifat yang sama...subhanallah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

transmissionline
WARGA SETIA
Menyertai: 05.08.2005
Ahli No: 17849
Posting: 916
Dari: mana hendak ke mana

centralafricanrep   avatar


posticon Posting pada: 15-02-06 15:31


Paling senang nak mendekati golongan bertudung labuh ni ialah jika kita ada sebab nak berkomunikasi dengan mereka. Contohnya semasa kita sertai aktiviti berpersatuan atau projek. Kalau kita diletakkan dalam biro yang sama dan dikehendaki melakukan gerak kerja yang sama dengan mereka maka peluang untuk berkomunikasi begitu luas. Golongan bertudung labuh (dan perempuan umumnya) sangat senang pada lelaki yang bijak dalam komunikasi dan sering beri kerjasama yang baik.

Bookmark and Share

  


  Member Information For transmissionlineProfil   Hantar PM kepada transmissionline   Quote dan BalasQuote

nadeeya
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.01.2006
Ahli No: 21680
Posting: 70
Dari: sarawAk..

egypt   avatar


posticon Posting pada: 15-02-06 16:08


depence kat individu itu sama ada mudah didekati atau tak.. :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nadeeyaProfil   Hantar PM kepada nadeeya   Pergi ke nadeeya's Website   Quote dan BalasQuote

zana
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.12.2004
Ahli No: 12740
Posting: 45
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 15-02-06 17:00


tak susah lah..
ikut la kalau yang peramah,senang nak rapat..kan????

Bookmark and Share

  


  Member Information For zanaProfil   Hantar PM kepada zana   Quote dan BalasQuote

albarlasy
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18103
Posting: 248
Dari: dunia fana'

egypt   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 15:40


Atas perempuan tu jugak,kalau yang kena yang betul2 jaga pergaulan meman susah nak dekati...

yang macam nila paling susah nak dicari...menjaga keperibadian diri kerana allah taala..

Bookmark and Share

  


  Member Information For albarlasyProfil   Hantar PM kepada albarlasy   Quote dan BalasQuote

fatinah_huda
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2004
Ahli No: 7131
Posting: 115
Dari: Jepun

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 15:53


Terlebih dahulu cuba tanya kepada diri sendiri

1) Apakah niat saya untuk menghampiri mereka? Adakah kerana benda penting atau ingin berkongsi pendapat? Check niat kita dahulu, maybe kita rasa untuk benda yang elok, tapi ada terselit sikit-sikit benda yang tak elok.

2) Kenapa perlu berkongsi pendapat dengan orang bertudung labuh? Adakah pendapat sesama lelaki akan berlainan dengan orang bertudung labuh?

3) kalau kita ingin berkongsi pendapat, Kenapa kita tidak tanya terus kepada yang lebih arif/berpengetahuan seperti Ustaz/Ustazah.

4) Adakah pendapat itu hanya sekadar untuk pengetahuan am atau memang untuk dipraktikkan? Ingat bertanyer benda saja-saja adalah sia2.

Cuma ingin ingatkan, orang-orang yang tudung labuh ni, adalah orang yang jaga akhlaknya. jangan kita rosakkan akhlak mereka walaupun niat kita mungkin baik.

Jika niat berkenal untuk mendptkan permaisuri rumah, buatlah dengan cara yang baik. Cuba risik2. InsyaAllah, jika kita betulkan niat, senang sahaja untuk berhubung dengan mereka. orang yang ada hal penting takkan berasa segan untuk berjumpa.

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatinah_hudaProfil   Hantar PM kepada fatinah_huda   Quote dan BalasQuote

naufalmunirah
Warga Rasmi
Menyertai: 25.01.2006
Ahli No: 22248
Posting: 12

blank   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 18:13


assalamualaikum..
bagi saya,mereka tu bukan sombong dan susah nak dihampiri.. cuma batas2 pergaulan kena dijaga..
kalau nak bertukar pandangan pun eloknya lelaki dengan lelaki lah..rasanya masih ramai orang lelaki lagi kan..tapi kalau nak juga tukar pendapat dengan perempuan,kena la ramai2 ataupun guna internetje macam ni...
sebenarnya saya juga bertudung labuh..saya memang takut kalau bercakap dengan lelaki sebab tak biasa..kalau dengan guru ok lagi..dengan kawan-kawan lelaki jarang la kecuali kalau ada kerja yang diamanahkn...

Bookmark and Share

  


  Member Information For naufalmunirahProfil   Hantar PM kepada naufalmunirah   Quote dan BalasQuote

shattir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.02.2006
Ahli No: 22741
Posting: 167
Dari: bumi Allah

georgia  


posticon Posting pada: 16-02-06 19:20


Saya sokonglah dengan pendapat naufalmunirah tu...ada kebenarannya..:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For shattirProfil   Hantar PM kepada shattir   Quote dan BalasQuote

ibnuabbas
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16231
Posting: 346
Dari: Al-Azhar As Assyarif

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-02-06 20:45


jagalah aurat dan keperibadian kamu sebelum sampai hari pendedahan yang tiada tempat untuk menyorok lagi....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnuabbasProfil   Hantar PM kepada ibnuabbas   Pergi ke ibnuabbas's Website   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-02-06 00:43


Assalamualaikum..

Erm bagi ana takla susah dan bukannya sombong..
tapi memang itu pendirian kami..Tapi, kalau bersebab masakan susah untuk didekati...lainla kalau tanpa tujuan, memangla tak dilayan..
sekadar pendapat...
WALLAHU'ALAM :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-02-06 02:22


Kenapa lelaki ssh juga nak mendekat pada girl tak bertudung..?
sebab lelaki tu takut mata dan hati dia buat salah...hihi

Bookmark and Share

  


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 01-03-06 21:18


Pada 18-03-05 20:25 , jejaka_sabar posting:

!!! QUOTE !!!

...


ye ke...awak segan agaknya..sebab tu rasa macam susah nak hampiri orang2 yang bertudung labuh ni... kalau nak cuba    dekati golongan2 ni, ada teknik2 tertentu tau....kena cara, boleh la buat kawan...untung2 ada yang tersangkut...hahahah....gurau saja...tapi memang betul....strategi tu biar berkesan...


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

  


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 01-03-06 22:36


ana rasa senang saja menghampiri mereka..dan berasa senang hati ketika bercerita dengan mereka

Bookmark and Share

  


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

tasbih_30
WARGA SETIA
Menyertai: 27.02.2006
Ahli No: 23040
Posting: 1952
Dari: PERAK

congo  


posticon Posting pada: 01-03-06 22:37


ye ke???Kenapa ana boleh rasa senang saja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For tasbih_30Profil   Hantar PM kepada tasbih_30   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-03-06 17:42


tak susah dihampiri...cuma menjaga batasan dan syariat..kalau betul caraya, insyAllah...tak sesukar tu...;-)


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

  


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

mihar123
WARGA SETIA
Menyertai: 20.11.2005
Ahli No: 20396
Posting: 551
Dari: ::. Negeri Che Siti Wan Kembang .::

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-03-06 18:19


saya suka orang yang bertudung labuh...
bukan susah nak menghampirinya...
Tapi nak kena caranya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mihar123Profil   Hantar PM kepada mihar123   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 04:08


balik pada niat..bukan masalah sombong...

Bookmark and Share

  


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA SETIA
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4371
Posting: 1239
Dari: bumi Allah

Sarawak  


posticon Posting pada: 30-03-06 04:28


salam.

rasanya kalau sesama perempuan tiada masalah untuk beramah mesra.
mereka yang memakai tudung labuh ini tidaklah susah untuk dihampiri.

semua manusia itu sama sahaja sebenarnya, punya perasaan, ada ketika melakukan kesilapan jua.

cuma , mungkin yang bertudung labuh ini penjagaannya lebih sedikit, bersesuaian dengan pakaian mereka.
tudung labuh ini ibarat perisai sebagai benteng menjaga diri...


p/s
Kebebasan dalam pergaulan tanpa didasari
dengan keimanan sehingga boleh mempengaruhi
manusia melakukan perkara yang haram mengikut
hukum syarak.


waallahu'alam...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Pergi ke nur_malam99's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 05:43


betul-betul

Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 06:13


Pada 30-03-06 04:08 , zilzal posting:

!!! QUOTE !!!

balik pada niat..bukan masalah sombong...


bagusnya zilzal ni..sebab xlah terlalu menyokong @menyalahkan kaum hawa ni...mesti dah "berteman" la ni kan...
orang yang tudung labuh ke???hehehehe jangan marah...


-----------------
bekerjalah bersungguh-sungguh seolah-olah hidup selama-lamanya,beribadatlah dengan ikhlas seolah-olah mati esok hari.


Bookmark and Share

  


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 06:31


Pada 30-03-06 06:13 , akwa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-03-06 04:08 , zilzal posting:

!!! QUOTE !!!

balik pada niat..bukan masalah sombong...


bagusnya zilzal ni..sebab xlah terlalu menyokong @menyalahkan kaum hawa ni...mesti dah "berteman" la ni kan...
orang yang tudung labuh ke???hehehehe jangan marah...



tak baik sekap jarang...zilzal ada cinta yang satu saja wahai akwa....

p/s: impian zilzal beristerikan yang bertudung labuh...mana nak cari??ke bia dia saja yang datang saja..akwa tolong carikkan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

stay_kiut
Warga Rasmi
Menyertai: 22.03.2006
Ahli No: 23633
Posting: 18
Dari: sandakan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 11:14


bertudung labuh yang bagaimana menjadi takrifan pada anda?melabuhkan tudung or tudung labuh yang besar dan bulat?
pada pengamatan saya,tak semua yang bertudung labuh sukar didekati.kekadang ada juga yang tak menghayati pakaian yang menutup auratnya......sehinggakan ada yang menjatuhkan imej muslimah yang dianggap solehah ini.....tapi taklah ramai sangat...
andai kata nak mdekati......saya setuju sekiranya dengan tujuan yang baik dan berteman.selalunya mereka ni memang amat menjaga batas pergaulan............syukur alhamdulillah.......
alangkah baiknya kita menjaga perlakuan dan tingkah-laku selaras dengan pakaian kita...... :-di :-di :-di


-----------------
stay cumellll.....


Bookmark and Share

  


  Member Information For stay_kiutProfil   Hantar PM kepada stay_kiut   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 30-03-06 13:19


ye ke susah??mana boleh dekat2, kena jaga batas, tu pasal la susah...ada orang kata, budak bertudung labuh ni sombong dan jual mahal,,dah memang mahal nak buat bagaimana....hehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-03-06 13:27


nak tau bagaimana perangai sebeno orang pakai tudung labuh ni...... tunggu saja time dia kerja nanti.

sama ada bebetul dia ni [email protected] jual [email protected] memang perangai dia begitu ;)

kebanyakannya.. saja2 buat hal tak boleh nak dedekat.. tapiiii malu malu miau jerrr..... ;)

tak percaya?? try lah tekel.. tapi.. dengan syarat, sedia la sediakan tinger untuk di perli @ syarahan yang penoh dengan petikan2 :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

Syafiyah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4132
Posting: 50
Dari: Bangi

Perak  


posticon Posting pada: 30-03-06 14:57


Assalamualaikum,

Sebenonye gol. bertudung labuh ni tak susah nak didekati..asalkan kena pada caranya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For SyafiyahProfil   Hantar PM kepada Syafiyah   Quote dan BalasQuote

setanggi_syurga83
WARGA SETIA
Menyertai: 10.03.2006
Ahli No: 23348
Posting: 517
Dari: Negeri Sembilan-bumi Allah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-03-06 15:01


tudung pendek ke,labuh ke,tak ada langsung ke..orang tetap memandang dan berkata-kata(memberi komen)..oleh itu yang bertudung labuh mngambil kira apa yang akan diperkatakan orang tentang kejadian dia bercakap-cakap dengan lelaki ajnabi tanpa sebab yang munasabah dan dia dia juga mngambil kira pndangan Allah bilamana dia berkelakuan sedemikian..sekian terima kasih..hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For setanggi_syurga83Profil   Hantar PM kepada setanggi_syurga83   Pergi ke setanggi_syurga83's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 13:19


nak hampiri yang bertudung labuh? kahwini mereka..baru segalanya mudah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

irdiana
Warga Rasmi
Menyertai: 04.10.2005
Ahli No: 19559
Posting: 12
Dari: Kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-04-06 13:25


Rasanya tak susah kiranya tau caranya........

Bookmark and Share

  


  Member Information For irdianaProfil   Hantar PM kepada irdiana   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 13:36


adik ana tudung labuh..mudah saja nak dekat..tak jual mahal pun? hihi

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 14:36


susah nak dekat? sebab tuhan jaga dia agaknya..cuba tengok ..jarang orang tudung labuh kena buat benda tak baik..atau dia sendiri buat benda tak baik..jarang kita dengar orang tudung labuh kena rape ke kena cabul ke..yang kita tahu kebanyakannya yang jadi mangsa minah-minah gedik ni..

tudung labuhnya tu jadi hijab kepada kejahatan..gediknya tu jadi tarikan kepada kejahatan...

tak percaya sudah...percaya percaya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

anaksolehah07
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.03.2006
Ahli No: 23171
Posting: 85
Dari: bumi Allah..

uk  


posticon Posting pada: 02-04-06 16:43


betul tu samudra... tapi tak bererti dengan bertudung labuh melimitka dan activiti..tak semestinya gol betudung labuh ni ayu2 semua...

p/s: sesekali pagi main bowling...main go-cart...naik roller coster.. pakai tudung labuh...orang tengok semacam saja...tak kesah la asal bukan buat bnde salah..ahaks!

Bookmark and Share

  


  Member Information For anaksolehah07Profil   Hantar PM kepada anaksolehah07   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 18:41


bertudung labuh memang akan dipelihara. bukankah itu janji Allah?. kalau atas dasar tugas atau ilmiah... gunakan adab islam untuk berinteraksi. semoga kita dapat perbaiki diri dan melaksanakannya. Amin

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

mulimahsejati
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.08.2005
Ahli No: 17755
Posting: 277
Dari: bawah langit atas tanah

Kedah  


posticon Posting pada: 02-04-06 19:36


ehm..mestila...kalau tidak mereka tak pakai tudung labuh la..


-----------------
ana insan lemah
[ Telah diedit oleh: mulimahsejati pada 02-04-06 19:36 ]


Bookmark and Share

  


  Member Information For mulimahsejatiProfil   Hantar PM kepada mulimahsejati   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 23:51


kenapa lelaki alim susah nak dihampiri?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 02-04-06 23:52


Pada 30-03-06 13:19 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

ye ke susah??mana boleh dekat2, kena jaga batas, tu pasal la susah...ada orang kata, budak bertudung labuh ni sombong dan jual mahal,,dah memang mahal nak buat bagaimana....hehe...


sangat benar.contohnya.. :oops:


-----------------
I'm Pupus Just Now and Now


Bookmark and Share

  


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 02-04-06 23:55


Pada 02-04-06 13:36 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

adik ana tudung labuh..mudah saja nak dekat..tak jual mahal pun? hihi


ooo...buat lawak ek??ek??cuba tanya dia, dia jual mahal tak dengan orang lain??ke dia senang2 saja terima ajakan orang laki??


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

  


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 02-04-06 23:59


Pada 02-04-06 23:52 , mieIKIM posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-03-06 13:19 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

ye ke susah??mana boleh dekat2, kena jaga batas, tu pasal la susah...ada orang kata, budak bertudung labuh ni sombong dan jual mahal,,dah memang mahal nak buat bagaimana....hehe...


sangat benar.contohnya.. :oops:



yang free hair atau yang pakai tudung tak cukup kain, senang dibawa ke mana-mana,tapi yang pakai tudung labuh, ada ke yang berpeleseran dengan budak2 laki??mana ada berkepit dengan budak laki...sebab tudung labuh mendorong dia menjaga batas agama dan maruah diri


-----------------
Irhamni Ya Allah, kekalkan rasa kehambaan ini agar tidak ku berpaut pada dahan yang rapuh, agar tidak ku mengharap pada purnama…


Bookmark and Share

  


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 00:02


tudung labuh took boundaries for your action...yup..setuju dengan jutawan muslimah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 00:07


kadang-kadang kita tak tahu apa sebabnya susah tuk hampiri..
yang mengetahui hanyalah wanita tudung labuh...
mereka lebih tahu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 00:25


Pada 02-04-06 23:59 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-04-06 23:52 , mieIKIM posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-03-06 13:19 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

ye ke susah??mana boleh dekat2, kena jaga batas, tu pasal la susah...ada orang kata, budak bertudung labuh ni sombong dan jual mahal,,dah memang mahal nak buat bagaimana....hehe...


sangat benar.contohnya.. :oops:



yang free hair atau yang pakai tudung tak cukup kain, senang dibawa ke mana-mana,tapi yang pakai tudung labuh, ada ke yang berpeleseran dengan budak2 laki??mana ada berkepit dengan budak laki...sebab tudung labuh mendorong dia menjaga batas agama dan maruah diri



bukan nak timbul provok ye.. erm.. tapi saya pernah jumpa yang pakai tuung labuh pun dating, duduk berdua2 an kat tmn2 bunga... yang itu bagaimana kita nak nasihat?? sebab biasa yang bertudung labuh ini biasanya ambil kos agama.... ermm


-----------------
http://www.stormreaders.net/putraborneo


Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

jutawanmuslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2005
Ahli No: 20900
Posting: 1561
Dari: UPM

Selangor  


posticon Posting pada: 03-04-06 00:27


jangan kerana nila setitik, rosak susu sebelanga

Bookmark and Share

  


  Member Information For jutawanmuslimahProfil   Hantar PM kepada jutawanmuslimah   Quote dan BalasQuote

mieIKIM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 02.04.2006
Ahli No: 23916
Posting: 318
Dari: Anyway UnAvailable

italy   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 00:29


ah,pandai2lah menilai.broad minded.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mieIKIMProfil   Hantar PM kepada mieIKIM   Pergi ke mieIKIM's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 00:31


erm...maybe ada betul itu... hope kita same saling menasihati yorr

Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

zilzal
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2006
Ahli No: 23382
Posting: 854
Dari: somewhere in jordan

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 00:34


human 'aint perfect...

Bookmark and Share

  


  Member Information For zilzalProfil   Hantar PM kepada zilzal   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 00:40


tapi tak semua yang bertudung labuh berfikiran begitu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

hazreenrashid
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15666
Posting: 115
Dari: Moscow

malaysia  


posticon Posting pada: 03-04-06 03:29


Hemm, sebagai permulaan, janganlah kita kaitkan apa-apa amalan dalam Islam sekalipun dengan akhlak dan peribadi seseorang. Macam mana kita benci kalau Islam dikaitkan dengan keganasan, begitulah juga dengan tudung. Imej orang bertuduh labuh sukar dihampiri dicipta oleh masyarakat kita sendiri, tiada apa-apa yang definitive. Up to an individual to retain one's mass appeal.

Kalau anda nampak orang pakai tudung labuh berdating, salah sikapnya berdating, jangan kaitkan tudung. Kalau ada kawan anda tak pakai tudung tapi berpuasa, bersolat dsb, jangan persoalkan sama ada amalannya diterima oleh Allah atau tidak, hak Allah semata2 menentukannya.

Saya nampak satu tendency di sini menghukum orang lain seolah-olah kita tahu apa akibat yang bakal diterima oleh setiap orang di akhirat kelak. Menasihati tidak salah, tapi jangan sampai menjauhkan orang lain.

Bookmark and Share

  


  Member Information For hazreenrashidProfil   Hantar PM kepada hazreenrashid   Pergi ke hazreenrashid's Website   Quote dan BalasQuote

sharini
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.09.2004
Ahli No: 11466
Posting: 47

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 03-04-06 10:40


m....
entah la... isu panas ni
di kampus ana budak tudung labuh sinonim dengan gelaran berpuak-puak....
ana tak salahkan 100% orang luar
yang salahnya diri kita sendiri
walaupun dah bertudung labuh jangan suka-suki nak pandang rendah mereka yang tak bertudung
sebaiknya kita rapati mereka dan tunuukkan yang Islam itu sesuai untuk semua dan tidak kejam...

hidayah tu milik Allah...
kita patut bersyukur memiliki hidayah tu...
pokok pangkalnya hati dan iman

apa tujuan kita memakainya? adakah menunaikan tuntutan syariat? ataupun sekadar mengaburi pandangan manusia (riak)

tepuk dada tanya iman...

wasalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For shariniProfil   Hantar PM kepada sharini   Quote dan BalasQuote

azirislamiah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14746
Posting: 52
Dari: DARUL NAIM

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 11:52


mungkin juga pakaian menjadi perisai diri untuk mencegah daripada buat benda2 yang tak elok.
pandai2lah kita menilai dan bertindak agar kita dihormati...

Bookmark and Share

  


  Member Information For azirislamiahProfil   Hantar PM kepada azirislamiah   Quote dan BalasQuote

mana_sikana
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.10.2005
Ahli No: 20060
Posting: 21
Dari: Serambi Makkah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 13:25


ana pun nak bagi pandangan sikit..kalau tak silap ana,imam ghazali p'nh kata..apabila kita m'dengar orang bercakap,jangan tengok kepada orang tu tapi ambik isi yang dia cakap'..kalau slh tolong btulkn..apa yang ana nak sentuh disini ialah,kalau seseorang tu berpkaian sopan,kalau seseorang tu wara' xtgok orang asyik pandang bawah saja..tapi bila mereka melakukan sesuatu yang xdiduga,yang mereka p'nh war-warkn supaya perkara tu dijauhi..jangan sesekali p'tikaikn,mereka yang pakai begitu pun wt prangai!!..maksudnya pakaian tidak melambangkan apa-apa sebenarnya..tapi mmpu melindungi dan mengubah seseorang itu daripada melakukan sesuatu perkara yang xelok..maruah terjuga and jauh dari fitnah dunia.isu orang bertudung labuh sombong and susah didekati bukan menjadi alasan..mereka sedaya upaya m'juga diri sesuai dengan pemakaian mereka..syariat telah m'gariskn bbrp cari untuk berhbg,berkomunikasi dan sbgnya..kalau kena cara insyaAllah mereka akan terima..bagi ana,mereka bgaikan berlian yang ssh untuk orang nak sentuh..cukup terjuga disbalik pemakaian mereka..cuba tengok,adakh mereka semua dengan akkhawt yang xjg aurt,bergelk ketawa,bercakap merapu2..tapi bila kita bergaul dengan berlian ni,kita akan tau betapa t;jgnye mereka..innamal a'maalu binniat.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mana_sikanaProfil   Hantar PM kepada mana_sikana   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 13:31


Susah ke nak dekati???
Erm...ana rasa xsusah pun...senang saja orang nak dekati ana....
lagipun slain jadi student, tanggungjawab ana yang lain menjaga kebjikan pelajar...
Rapat saja dengan orang len... :lol:
Senang saja nak dekati....tapi kena tau cara....
Kami orang prpn ni berhati lembut...ws :oops:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-04-06 14:08


Susah ke nak dekati orang bertudung labuh..
rasanya tak betul tu..
Cuma pa kita lihat pada masa sekarang ada sesetegah individu yang menganggap wanita berdudung labuh ni tak sesuai dengan hidup mereka yang bertudung biasa..pada pandangan saya berdasarkan pengalaman. Ini semuanya terpulang kepada individu masing2 tak kira yang bertudung biasa atau labuh, yang penting ukhwah itu tidak dilihat pada cara pemakaian kita.
Contohyer, kawan2 saya ada jugak terdiri dari kaum Cina dan India, apa yang penting mungkin pembawaan kita bila berhadapan dan bergaul dengan mereka..Salah silap tolong dimaafkan, Wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

arinie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 07.07.2005
Ahli No: 17125
Posting: 56
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 14:24


belum cuba belum tahu.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For arinieProfil   Hantar PM kepada arinie   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 14:38


Pada 03-04-06 00:25 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-04-06 23:59 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-04-06 23:52 , mieIKIM posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-03-06 13:19 , jutawanmuslimah posting:

!!! QUOTE !!!

ye ke susah??mana boleh dekat2, kena jaga batas, tu pasal la susah...ada orang kata, budak bertudung labuh ni sombong dan jual mahal,,dah memang mahal nak buat bagaimana....hehe...


sangat benar.contohnya.. :oops:



yang free hair atau yang pakai tudung tak cukup kain, senang dibawa ke mana-mana,tapi yang pakai tudung labuh, ada ke yang berpeleseran dengan budak2 laki??mana ada berkepit dengan budak laki...sebab tudung labuh mendorong dia menjaga batas agama dan maruah diri



bukan nak timbul provok ye.. erm.. tapi saya pernah jumpa yang pakai tuung labuh pun dating, duduk berdua2 an kat tmn2 bunga... yang itu bagaimana kita nak nasihat?? sebab biasa yang bertudung labuh ini biasanya ambil kos agama.... ermm



emm...siapalah kita untuk nilai iman seseorang...kita tak tahu pun apa yang ada dalam hati mereka.hidayah itu datang dari Allah dan Allah akan tarik bila2 hidayah tu semula.bersyukur kerana Allah dah bukakan pintu hati mereka untuk bertudung labuh walaupun mungkin akhlak mereka tak seiring...doakanlah mereka agar Allah berikan mereka petunjuk...tapi satu perkara yang ana pelik, Kenapa mesti yang bertudng labuh dikaitkan dengan course agama...?bagaimana dengan yang mereka yang bertudung labuh tapi tak mendapat acuan / fikrah agama?bagi ana...tak perlulah dikaitkan dengan course agama/tak...yang penting niat ikhlas kerana Allah...dan yang paling penting istiqamah..itulah sebenarnya yang paling susah nak buat..kepada para muslimah..ayuh...istiqamahlah...!

-ilmu yang banyak bukannya jaminan seseorang bolah amalakan agama.untuk amalkan agama tak perlukan ilmu yang banyak tapi perlukan iman yang kuat.ilmu yang banyak tanpa amal adalah beban. ilmu yang xmembawa pada taat adalah bahaya...-

wallahu a'lam...sekadar pendapat dari ana...;-)


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

  


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 18:29


sama-sama jaga diri......

Bookmark and Share

  


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

sib_hus
Warga Rasmi
Menyertai: 30.03.2006
Ahli No: 23842
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 03-04-06 20:49


InsyaAllah..kita sebagai umat yang bertanggungjawab dan tahu nilai2 dan batas agama perlu memperlengkapkan diri kita dahulu dan seterusnya mengajak orang sama amar maaruf nahi munkar...Allahuakbar!! Pasal yang tudung labuh susah nak dihampiri tu tak tau la cakap sebab maybe setiap orang pendirian masing2 jadi mungkin ada certain perkara kita boleh hampiri orang2 tudung labuh tu agaknya...hehe..tentang agama dan tentang pendapat serta idea2 yang boleh dikongsi dengan mereka untuk kebaikan ummah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sib_husProfil   Hantar PM kepada sib_hus   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Kenapa orang tudung labuh susah nak dihampiri

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.242954 saat. Lajunya....