Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Dengan siapa anda bergaul, itulah ganmbaran masa depan anda
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: studiosmilesnyc
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43104

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 40
Ahli: 0
Jumlah: 40




  Yang Masuk Ke Sini
studiosmilesnyc: 1 hari, 12 jam, 44 minit yang lalu
dentistinhouston: 1 hari, 14 jam, 40 minit yang lalu
ezequielvince: 1 hari, 16 jam, 1 minit yang lalu
shanejohnson: 5 hari yang lalu
wadud: 10 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 27 hari yang lalu
muslimin23: 29 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: 5 Soalan Buat Lelaki Marah!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» 5 Soalan Buat Lelaki Marah!!

Please Mendaftar To Post


Oleh 5 Soalan Buat Lelaki Marah!!

miera84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.12.2004
Ahli No: 13322
Posting: 63
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-03-05 10:38


Pernahkan Anda tetiba ja kena marah ngan bf Anda.. puncanya hanyalah kerana soalan yg Anda tanya kat dia..sebabnya ada beberapa soalan yg boleh membuatkan sidia marah..tanyalah apapun kecuali bukan 5 perkara nie...

1) "Sayang, adakah sayang pernah tertarik dengan gadis lain?"

JANGAN sesekali tanya soalan camni..takut nanti dia betul2 carik yg lain kang susahh..walaupun sekadar nak menguji...

2) "Kenapa sayang putuskan hubungan dengan teman wanita yg dulu?"

JANGAN sesekali lakukan ini kerana ia akan menimbulkan satu perasaan kurang senang terhadap dirinya..

3) Sayang, apa pendapat sayang tentang hubungan kita?"

Lelaki mmg tak suka dipaksa atau didesak.walaupun kamu gemar memikirkan status hubungan kamu dgn dia..lelaki tak suka bercakap mengenai perkahwinan lebih2 lagi jika hubungan itu baru berputik.

4) "Apa yg sedang sayang fikirkan?"

Wanita selalu berpendapat bahawa lelaki hanya akan memikirkan tentang mereka apabila berada di tempat tidur.Itu silap..sebenarnya lelaki tidak akan menunjukkan sikapnya kpd kamu biarpun si dia memikirkan tentang kamu setiap masa.

5) "Sayang sering bersama kawan-kawan dan tidak pernah fikirkan tentang saya?"

Setengah wanita suka mengongkong teman lelaki mereka. Jika boleh mereka ingin tahu apakah yg dilakukan oleh teman lelaki mereka setiap saat.Ini akan membuatkan teman lelaki kamu rimas dengan kamu.Apa salahnya beri sedikit kebebasan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For miera84Profil   Hantar PM kepada miera84   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-03-05 10:53


Quote:

On 2005-03-01 10:38, miera84 wrote:


1) "Sayang, adakah sayang pernah tertarik dengan gadis lain?"

Banyak jugak la.

2) "Kenapa sayang putuskan hubungan dengan teman wanita yg dulu?"

Saje, bosan dgn die.

3) Sayang, apa pendapat sayang tentang hubungan kita?"

OK. takde apa masalah

4) "Apa yg sedang sayang fikirkan?"

Fikir masa depan.

5) "Sayang sering bersama kawan-kawan dan tidak pernah fikirkan tentang saya?"

Apa salahnya?.




okje. boleh jawab semua soalan

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-03-05 10:54


Saya sbg lelaki membenarkan kenyataan itu...

-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 01-03-05 11:07




OoOoO yaka? ceq baru tauu...

-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

eiza86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2004
Ahli No: 12182
Posting: 161
Dari: Gombak,Selangor

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-03-05 11:51




Wakakaka.....erm,ader betul nyer gak. Dah penah tengok kwn2 tnyer soalan mcm tu. Erm,effectnyer gado ler kejap...heheee... Ksmpulannyer tok sah la tnyer lagi soalan tu... Tul x?

~ Nice topic to add more my knowledge....

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiza86Profil   Hantar PM kepada eiza86   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 01-03-05 11:53


terpulang pd individu...bukan semua lelaki camtu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 01-03-05 12:01


Hm..kalau tak tanya, mcm mana nak dapat jwpn?? Girl nak kan jwpn yang membuatkan diri mereka dibelai dan dihargai so..apa salahnya boy jwb soalan yang ditanya untuk meyakinkan that girl yang boy tu mmg ikhlas N always keep in loving with that girl.. Whateverlah...dalam hbgn ni kena ada toleransi N respect each other..kalau kita faham tentang 'sesuatu' pastinya kita dapat menguasainya...tak kiralah pemikiran, perasaan, hak milik ETC. Betul ke apa Wawa ckp ek?? Silalah tunjuk ajar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

muallim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2005
Ahli No: 13816
Posting: 264
Dari: Sekinchan

Selangor  


posticon Posting pada: 01-03-05 12:23


"Sayang sering bersama kawan-kawan dan tidak pernah fikirkan tentang saya?"

Setengah wanita suka mengongkong teman lelaki mereka. Jika boleh mereka ingin tahu apakah yg dilakukan oleh teman lelaki mereka setiap saat.Ini akan membuatkan teman lelaki kamu rimas dengan kamu.Apa salahnya beri sedikit kebebasan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For muallimProfil   Hantar PM kepada muallim   Pergi ke muallim's Website   Quote dan BalasQuote

tumpang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8503
Posting: 224
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-03-05 12:54


Quote:

On 2005-03-01 12:01, Wawa_83 wrote:
Hm..kalau tak tanya, mcm mana nak dapat jwpn?? Girl nak kan jwpn yang membuatkan diri mereka dibelai dan dihargai so..apa salahnya boy jwb soalan yang ditanya untuk meyakinkan that girl yang boy tu mmg ikhlas N always keep in loving with that girl.. Whateverlah...dalam hbgn ni kena ada toleransi N respect each other..kalau kita faham tentang 'sesuatu' pastinya kita dapat menguasainya...tak kiralah pemikiran, perasaan, hak milik ETC. Betul ke apa Wawa ckp ek?? Silalah tunjuk ajar...



-----------

ehhhh... mana ada abg marah... tak marah laa.. tanya jer lah apa pun... tengok ni.. mana ada abg marah kan..? .. (buat muka bengis..sambil asap keluar kat telinga dan tangan menumbuk2 dinding batu)...



Bookmark and Share

    


  Member Information For tumpangProfil   Hantar PM kepada tumpang   Pergi ke tumpang's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 01-03-05 13:35


Quote:
1) "Sayang, adakah sayang pernah tertarik dengan gadis lain?"



Eemm, i don't think so. For me, it's not a point for me to start my conversation. For what, to rise the worse thing, isn't it!

Quote:
2) "Kenapa sayang putuskan hubungan dengan teman wanita yg dulu?"



Stupid Question: tak, der jodoh ler jawabnyer!!!


Quote:
3) Sayang, apa pendapat sayang tentang hubungan kita?"



Must be, to lets me confidence with my relationship with him..

Quote:
4) "Apa yg sedang sayang fikirkan?"



don't mind... . Janji, dier sayang sangat kat kiter...

Quote:
5) "Sayang sering bersama kawan-kawan dan tidak pernah fikirkan tentang saya?"



I will, suggest an idea to him, to chance he style " if, he really love me, if not let him go out of my mind

ya, respect each other must be in any realtionship.
Experience is gift of life

[ Posting ini telah di edit oleh: farhanna pada 2005-03-01 13:38 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-03-05 15:03


saya tak tahu macam mana nak kata..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

tieha
Warga Rasmi
Menyertai: 04.02.2005
Ahli No: 14108
Posting: 2
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-03-05 15:54


a'kum..saya rs la kan..sekali sekala ape la slhnya kita uji si lelaki 2...nak tau gak sejauh mana dia syg kat kita..klu x ty manala kita tau..ye dok?..act, bkn buat dia mrh, myb hy buat dia rs sdikit krg senang..emm..anyway, bkn smua lelaki cam2..berbeza..

Bookmark and Share

    


  Member Information For tiehaProfil   Hantar PM kepada tieha   Pergi ke tieha's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 01-03-05 16:11


ntah tau betul ke tak marah klu kena tanya macam tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

kaze
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4270
Posting: 1592
Dari: Tawau - Seri Kembangan

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-03-05 17:47


klu ditanya? buat² bodo je hehehe

-----------------
kaze tech

Bookmark and Share

    


  Member Information For kazeProfil   Hantar PM kepada kaze   Pergi ke kaze's Website   Quote dan BalasQuote

az-zinirah
Warga Rasmi
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14392
Posting: 11
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 01-03-05 18:23


cuba tanya,lelaki nih ada yang lainnya,kita pun nak tau camna perasaan dia ttg kita,kan[*]cinta sejati

Bookmark and Share

    


  Member Information For az-zinirahProfil   Hantar PM kepada az-zinirah   Quote dan BalasQuote

mohm3
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 784
Posting: 216
Dari: malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-03-05 18:34




Soalan tu tukarlah ke soalan lain..tanya dah hafal surah ke?dah tolong mak ke?dah solat sunat taubat ke, solat hajat ke..hehehhe

-----------------
akal yang hidup itu sentiasa berfikir, hati yang hidup sentiasa berzikir, nafsu yang hidup sentiasa merangsang ke arah kebaikan dan badan yang hi

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohm3Profil   Hantar PM kepada mohm3   Pergi ke mohm3's Website   Quote dan BalasQuote

sundus
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2004
Ahli No: 9770
Posting: 70
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 01-03-05 19:45


soalan2 tu macam menggalakkan bercinta tak syar'e sbelum kawin je!!!!saya rasa topic cinta yg macam tu tak payah di siarkan pun takpe..cuba ceritakan atau bincang kan ttg bagaimana mnjadi wanita dan lelaki yg punye harga diri lagi ok rasanya.. terutama dalam mendepani cinta yg tak sepatutnye...sekadar luahan ..minta maaf

Bookmark and Share

    


  Member Information For sundusProfil   Hantar PM kepada sundus   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-05 20:36




byk kerenah jugak lelaki ni yer...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-03-05 12:21


Quote:

On 2005-03-01 15:03, Faryzan_Islamic wrote:
saya tak tahu macam mana nak kata..



zan kalo tak tahu nak kate..tak yh berkata2..hehehe.....



-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

shu84
Warga Rasmi
Menyertai: 27.07.2004
Ahli No: 10334
Posting: 4
Dari: ukm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-03-05 11:09


emmm, rasanya btul la kata2 tieha tu...kena uji lelaki ni..kiter mane la tahu perasaan mereka camner???tp, ape2pun, terpulang pada individu tu sendiri...lagi satu, betul kata sundus macam menggalakkan cinta sebelum kahwin je... jangan mare yea...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shu84Profil   Hantar PM kepada shu84   Quote dan BalasQuote

najwaathirah
Warga Rasmi
Menyertai: 04.12.2004
Ahli No: 12790
Posting: 12
Dari: n9+klate=bumi bertuah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-03-05 02:27


Quote:
2) "Kenapa sayang putuskan hubungan dengan teman wanita yg dulu?"



rasenye soalan nih xkan timbulkn pe2 konflik kot pd saya..
sbb xske n xnk tny pd si dia..
watpe nk cite psl mende yg dh lps..mende xbes lak tu..
tkt gak kalo tb2 si dia hangin..
n then kt plak yg jdk slh sorng drpd ex dia..wat haru je..
cukupla kasih syg yg terjln antr kami...ikhlas krn Allah semata2..


------------------------
kasih sayang pengubat jiwa...

-----------------
~najwa_athirah~

Bookmark and Share

    


  Member Information For najwaathirahProfil   Hantar PM kepada najwaathirah   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-03-05 08:35


-jawab jela..nak buat camna?...tak marah pun ,terguris hati adalah....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

khairi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 920
Posting: 147
Dari: ::selatan semenanjung::

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-03-05 13:07


terpulanglah..tapi bukan semua lelaki macam tu...setiap manusia dijadikan berbeza-beza...maka rasenye x kene gak kalau nak kata macam tu je...

sebagai lelaki kalau dah di tanya, ape nak buat lagi..jawab je la...tapi kene la bijak nak menjawab..jgn main taruk je....

munigkin gak perempuan tanya untuk minta kepastian dari lelaki....so lelaki..ape lagi bersedia menjawab soalan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairiProfil   Hantar PM kepada khairi   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-04-05 15:44


ana tak marah pun

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

qoliu
Warga Rasmi
Menyertai: 12.01.2005
Ahli No: 13673
Posting: 11
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-04-05 16:00


kalau nk tanya soalan macamtu
rasanya kenala fikir dulu kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For qoliuProfil   Hantar PM kepada qoliu   Pergi ke qoliu's Website   Quote dan BalasQuote

ashikin
Warga Rasmi
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1283
Posting: 9
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 01-04-05 16:21



Saya rasa lagi baik gantikan perkataan boyfriend tu dengan perkataan bakal suami.Tak g2? Majalah sekarang ni...biasenye lagi suke mmbicarakan hubungan gfriend dgn boyfriend drp tunang atau pasangan suami isteri.
Pada saya lah..
pokok pangkalnye hati dan akal. Lelaki yang baik dan mampu memimpin bakal isterinya, sepatutnya tidak wajar melenting kerana perempuan selaunya dipimpin emosi (9 naafsu, 1 akal). Lelaki seharusnya memperbetulkan bakal isterinya itu dengan bijaksana..

---sekadar memberi pendapat---


" apa guna berkasih kalau tak keranaNYA..kasih sejati hanya untuk Pencipta"

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashikinProfil   Hantar PM kepada ashikin   Pergi ke ashikin's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-04-05 18:47



tak marah langsung ....
sambil makan sosej (pastikan halal) sambil jawab soalan tu
jangan di hilangkan mood..

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

zujlah_mj
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14517
Posting: 69
Dari: ^PermatA JohoR^

Johor  


posticon Posting pada: 01-04-05 21:44


ye ke lelaki marah?setahu saya lah.....diorg suka klu kita tanya banyak soalan...tak marah pon...


wallahu a'lam


-----------------
kurangkan gurau senda kerana umat yg berjuang itu akan berjuang dgn brsungguh2:hasan al-bana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zujlah_mjProfil   Hantar PM kepada zujlah_mj   Quote dan BalasQuote

saljusakinah
Warga Rasmi
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15109
Posting: 18
Dari: alor gajah

Melaka  


posticon Posting pada: 01-04-05 22:16



aiyo masalah betol la
ini tak leh tu tak leh
tapi kalo die wat yg kite taksuke boleh plak ek


Bookmark and Share

    


  Member Information For saljusakinahProfil   Hantar PM kepada saljusakinah   Quote dan BalasQuote

zura04
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.11.2003
Ahli No: 5325
Posting: 56

Kedah  


posticon Posting pada: 02-04-05 00:00



oooo. x tau la plak pasal nie.coz saya x der bf..tapi kwn 2 yg ada still gado gak maybe pasal nie kutt.

-----------------
it\'s so haRD to find true frenz

Bookmark and Share

    


  Member Information For zura04Profil   Hantar PM kepada zura04   Quote dan BalasQuote

sahabat_ikhwan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5181
Posting: 117
Dari: kuala lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-04-05 13:41


tanye jer...

kalau dia marah, cakap kat dia mcm nie

'ala abg nie, org tanye jer... tu pun nak marah...
datang bulan aper abg nie...'



Bookmark and Share

    


  Member Information For sahabat_ikhwanProfil   Hantar PM kepada sahabat_ikhwan   Pergi ke sahabat_ikhwan's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 02-04-05 16:15


buat ape nak marah2?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 10-04-05 14:32




selalu gak shah ditanya soalan tu... tapi tak marah pun... mungkin lelaki tu sensitif sangat kot... bukan setakat bekepit dibawah ketiak ibu tapi berkepai dibawah rumah la tu...

tak ada apa2 la...

tapi ada juga lelaki ni tak suka pompuan menyibuk dalam hal peribadi dia...



Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

me
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.03.2005
Ahli No: 15254
Posting: 54

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-04-05 00:01


.......
tue mungkin sesetengah lelaki je yg sensitif pasal mende tue..tanye pun marah ke?
...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For meProfil   Hantar PM kepada me   Quote dan BalasQuote

Q-bee
Warga Rasmi
Menyertai: 16.06.2004
Ahli No: 9509
Posting: 1
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 13-04-05 01:51


em...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Q-beeProfil   Hantar PM kepada Q-bee   Pergi ke Q-bee's Website   Quote dan BalasQuote

khairol_khalid
WARGA SETIA
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6959
Posting: 433
Dari: kulim hi tech

Kedah  


posticon Posting pada: 13-04-05 02:11




-----------------
Al Islam Ya'lu Wala Yu'lah Alaih

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairol_khalidProfil   Hantar PM kepada khairol_khalid   Pergi ke khairol_khalid's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-04-05 08:09




saya tak pernah ditanya dengan soalan seperti tu....


maybe belum tiba masanya...

kut nanti bila dah kahwin, mungkin soalan ni yang akan memeningkan kepalaku

Apabila pulang lewat dari kerja ditanya
'Lewat pulang, ada kerja apa kat luar tu sampai tak ingat saya di rumah ni?'

Apabila duit dah kering dari poket
'Bang, duit gaji bulan ni banyak lagi ke?'

Apabila kelihatan letih pulang dari kerja
'hai, letih nampak, banyak kerja ke?'

Apabila pulang dengan senyuman
'Apasal abang hari ni senyum memanjang je?'

Apabila terlebih bergaya
'Isk, hensem betul abang hari ni, nak jumpa siapa?'




-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-04-05 08:11


so kalau dah isteri tu, pandai-pandai lah nak ambil hati suami....

jika rasa soalan tu akan menyebabkan suami marah @ tidak suka, minta maaf dahulu kemudian baru tanya...

TQ.

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

insan_sekular
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.06.2004
Ahli No: 9301
Posting: 105
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 13-04-05 08:20


samela..ok jer..sy tak marah pun..hehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For insan_sekularProfil   Hantar PM kepada insan_sekular   Pergi ke insan_sekular's Website   Quote dan BalasQuote

imansyazwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 14745
Posting: 252
Dari: kuala kangsar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 16:31


assalamualaikum!!
nampak nya kami kaum hawa tak bole lah nak tanya soalan itu lah ye....
anyway apa-apa pun thanks for your information miera84.

Bookmark and Share

    


  Member Information For imansyazwaniProfil   Hantar PM kepada imansyazwani   Quote dan BalasQuote

eizani_83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 7713
Posting: 68
Dari: PJ

Selangor  


posticon Posting pada: 30-06-05 17:36


nampaknya,bolehlah saya praktikan satu hari nanti.. :-pergi :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For eizani_83Profil   Hantar PM kepada eizani_83   Quote dan BalasQuote

hyunckel_asyraf
WARGA SETIA
Menyertai: 12.01.2005
Ahli No: 13668
Posting: 414
Dari: United Kingdom

uk  


posticon Posting pada: 01-07-05 00:05


haha klakarla discussion ni.

anyway kalau tunang tanya cmtu saya tak mara.tapi kalau kawan biasa tanya cmtu,memang tak patut dilayan lah :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hyunckel_asyrafProfil   Hantar PM kepada hyunckel_asyraf   Quote dan BalasQuote

SyahPaat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3445
Posting: 101
Dari: KUALA SELANGOR

Selangor  


posticon Posting pada: 01-07-05 00:32


5 Soalan Buat Lelaki Marah!!    
• miera84
Ahli 2 Bintang
Menyertai: 26.12.2004
Ahli No: 13322
Posting: 63
Dari: Kuala Lumpur




     »» Posting pada: 01-03-05 10:38


Pernahkan Anda tiba-tiba ja kena marah dengan bf Anda.. puncanya hanyalah kerana soalan yang Anda tanya di dia..sebabnya ada beberapa soalan yang boleh membuatkan sidia marah..tanyalah apapun kecuali bukan 5 perkara ini...

1) "Sayang, adakah sayang pernah tertarik dengan gadis lain?"

JANGAN sesekali tanya soalan begini..takut nanti dia betul2 carik yang lain kang susahh..walaupun sekadar nak menguji...

2) "Kenapa sayang putuskan hubungan dengan teman wanita yang dulu?"

JANGAN sesekali lakukan ini kerana ia akan menimbulkan satu perasaan kurang senang terhadap dirinya..

3) Sayang, apa pendapat sayang tentang hubungan kita?"

Lelaki memang tak suka dipaksa atau didesak.walaupun kamu gemar memikirkan status hubungan kamu dengan dia..lelaki tak suka bercakap mengenai perkahwinan lebih2 lagi jika hubungan itu baru berputik.

4) "Apa yang sedang sayang fikirkan?"

Wanita selalu berpendapat bahawa lelaki hanya akan memikirkan tentang mereka apabila berada di tempat tidur.Itu silap..sebenarnya lelaki tidak akan menunjukkan sikapnya kepada kamu biarpun si dia memikirkan tentang kamu setiap masa.

5) "Sayang sering bersama kawan-kawan dan tidak pernah fikirkan tentang saya?"

Setengah wanita suka mengongkong teman lelaki mereka. Jika boleh mereka ingin tahu apakah yang dilakukan oleh teman lelaki mereka setiap saat.Ini akan membuatkan teman lelaki kamu rimas dengan kamu.Apa salahnya beri sedikit kebebasan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyahPaatProfil   Hantar PM kepada SyahPaat   Pergi ke SyahPaat's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-10-08 16:58


lelaki marah bila wanite mempersoaikan kewibawaan lelaki tu lepas tu suka mengarah....

p/s

topik jiwang..... Komuniti, ni forum komuniti hehehehehe


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 26-10-08 18:54


sabar saja lah..tapi tak semua laki macam tu..hihihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-10-08 22:46


tapi kadang-kadang kena juga kan tanya soalan macam ni.....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-10-08 23:51


Waduh, kok bersayang sayangan di shini..biar benar..kurang manis dipandang orang..ini kan ukhwah.com, portal Islamic, Knowledge dan Information,,Kalau udah berkawin, bersayang2 lah macam mana sekalipun, baru berkah dr langit turun..

p/s maaf, kurang bersetuju dengan topik ini..sekadar pandangan peribadi..


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 27-10-08 01:58


hmm..ye ke?macam tu pulak ye..perempuan pula?ada tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

nailah_miz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8296
Posting: 335
Dari: Universiti Utara Malaysia

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 27-10-08 02:01


betul lah kata azemi tu..macam kurang sesuai..
hmm..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailah_mizProfil   Hantar PM kepada nailah_miz   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.169489 saat. Lajunya....