Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-04-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika kamu ingin tinggi, jangan hanya merenung gunung, panjatlah. Jika kamu ingin bijaksana, jangan merenung kitab, amalkanlah.
-- Meow (warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 67
Ahli: 0
Jumlah: 67




  Yang Masuk Ke Sini
muslimin23: 30 hari yang lalu
ronniefinancehome: 41 hari yang lalu
MTMKi: 51 hari yang lalu
usop79: 52 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: cinta sms


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» cinta sms

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh cinta sms

alhafiz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.08.2003
Ahli No: 3038
Posting: 48
Dari: pondok usang

columbia  


posticon Posting pada: 26-02-05 21:46


... ana nak tanya soalan ckit kpd antummmm semua....bolehkah cinta hanya boleh berputik hanya dengan sms.....padahal muka x penah tengok pun....

Bookmark and Share

    


  Member Information For alhafizProfil   Hantar PM kepada alhafiz   Quote dan BalasQuote

nema_todes
Warga Rasmi
Menyertai: 21.10.2004
Ahli No: 12003
Posting: 11
Dari: kuala berang

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-02-05 22:17


erm,boleh kot..klau nk tau,cubala...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nema_todesProfil   Hantar PM kepada nema_todes   Pergi ke nema_todes's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_islam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8027
Posting: 38
Dari: BUMI ALLAH

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 27-02-05 00:07


erm....terpulang la kpd individu tersebut....
cinta sms pun ade,cinta irc pun ade...
ana pernah dengar cerita cinta irc ni ade yang berjaya...tapi cinta sms belum lagi la...
cuma kena berhati-hati...selalunya perempuan selalu jadi mangsa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_islamProfil   Hantar PM kepada nurul_islam   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-02-05 10:32


boleh..cinta tu tak semestinye kene tgk rupa..kalo dia cinta kan rupa lain lah...up to that person lah..

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 27-02-05 10:38


cinta sms?hmm...dah bnyk org perkatakan cinta sms ni,cinta abad baru...huhuhu..
bagi pendapat ana,ana tak percaya pada cinta sms coz kebarangkalian ramai yang boleh tertipu actually kaum hawa.dalam sms,bagi ayat power gila tapi bila jumpa indah khabar dari rupa.
lebih baik le bercinta face to face,kenal hati budi masing2.cinta sms ni kebnyknnya banyak buruk dari baik.so tak payahlah libatkan diri dalam cinta sms ni.
sekadar pendapat

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

salamuNajah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14358
Posting: 98
Dari: darul ridwan

Perak  


posticon Posting pada: 27-02-05 10:46


assalamualaikum...
ana cadangkan Nta baca lah novel Seharum Kasih,novelisnya,Aina Emir...bila dah baca Nta taulah sejauh mana cinta sms tu...ni salah satu cth yg blh kita ambil...

Bookmark and Share

    


  Member Information For salamuNajahProfil   Hantar PM kepada salamuNajah   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 27-02-05 10:57



Emmm topic ni cam ana penah posting dulu....heehhe..Takpela maybe masa tu awk takde dalam ukwah lagi...pada pendapat anala cinta tak semestiny berputik bla bertemu/bersua jer.cinta ni unik tanpa melihat pun kita dapat rasa getar hati tu..contohnya macam cinta sms ni la...walaupun tak penah jupa kita leh sayang dan cintakan dia...Apa yang penting hati tu...kalo tiap2 ari jupa pun kalo takde feel tak guna jugak..tapi awas cinta sms ni byk risikonya...fikir2kan

Bookmark and Share

    


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

tinta_musleh
Warga Rasmi
Menyertai: 20.02.2005
Ahli No: 14566
Posting: 11
Dari: tanjung karang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-02-05 15:15


bagi ana, cinta sms ini byk risikonya. lebih bai kta bercinta face to face. biar kita kenal hati budi masing2. lagipon cinta melalui sms ni ader keburukannyer jugak. salah satu sebab dikhuatiri kita terlibat dgn zina hati.melalui sms kita boleh anta mcm2 ayat yang cintan2. apa sahaja kita boleh cakap dlm sms. tetapi adakah yang kita ckpkan itu btol2 lahir dari hati? atau hanyalah sekadar suka2..kita fikirkan sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tinta_muslehProfil   Hantar PM kepada tinta_musleh   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 27-02-05 17:11




tiada yang mustahil di pandangan Allah swt....

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

sharifahnatasha
Warga 5 Bintang
Menyertai: 20.02.2005
Ahli No: 14550
Posting: 374
Dari: cyberjaya

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-02-05 17:53




benar..melalui sms..cinta tu boleh berputik disebabkan madah2 pujangga yang membuatkan kita terlena sekejap. kadang2 kita slaah sangka..disebabkan tu kena berjaga2..terpulang pada hati bagaimana kita menganggapnya. sometimes bahaya juga...orang boleh buat apa sahaja untuk mendapatkan kita..mcm hipokrit..itu sahaja pendapat ana..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sharifahnatashaProfil   Hantar PM kepada sharifahnatasha   Pergi ke sharifahnatasha's Website   Quote dan BalasQuote

nice_pesan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 619
Posting: 126
Dari: cheras...

Perak  


posticon Posting pada: 27-02-05 19:06


bagi saya la kan kalau berdasarkan pengalaman sendiri ... jangan terlalu PERCAYA kenal dulu selidik betul2 siapa dia... sebab sekarang ni macam2 hal boleh berlaku... jangan terlalu cepat patri janji... nanti last2 kita yg tersepit...
tapi kalau dah jodoh dari cinta sms terima jerlah

-----------------
try to be nice, smart, fun & helpful...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nice_pesanProfil   Hantar PM kepada nice_pesan   Quote dan BalasQuote

Sweetie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14340
Posting: 121
Dari: Galaksi Bima Sakti

Perak  


posticon Posting pada: 27-02-05 19:47


ermm..cinta sms..xbemaksud kite x pnh jmpa org 2..mcm sy,mmg kami saling berhubung melalui sms & tidak berjumpa melainkan keluarga sy & dia ada bersama..Kami berhubung melalui sms pon,hanya ms hari cuti..hari kuliah, mmg x ganggu..Alhamdulillah, semuanya berjalan dgn lancar..Dia sering menasihati&memberi semangat pd sy..Semoga Allah merahmati hubungan kami..Amin!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For SweetieProfil   Hantar PM kepada Sweetie   Pergi ke Sweetie's Website   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 28-02-05 10:05


Quote:
On 2005-02-27 15:15, tinta_musleh wrote:
salah satu sebab dikhuatiri kita terlibat dgn zina hati.





cinta sms terlibat dgn zina hati.. tp jika cinta face-to-face terlibat ngan zina mata, mulut, telinga & kekadang anggota..

kesimpulannya.. masing2 dah dewasa & boleh buat penilaian sendiri.. mana yg ditegah oleh syara', tinggalkan.. mana yg lagha, elakkan..

Allahu a'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

nabilah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 996
Posting: 383
Dari: .:Bumi Allah:.

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-02-05 10:09


Cinta sms?tak mustahil...

-----------------
Dunia adalah lautan yang dalam dan telah banyak manusia yang tenggelam, justeru itu sediakanlah perahu untuk belayar dan ia adalah taqwa kpd Allah-Luqmanul Hakim

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilahProfil   Hantar PM kepada nabilah   Quote dan BalasQuote

chiakihagino
Warga Rasmi
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14350
Posting: 5
Dari: Kota Bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-02-05 10:20



from my opinion...x der yg mustahil.... saya for example...pernah terima tawaran tuk jadi couple kepada seorg hamba ALLAH...melalui sms lah...but... saya x brani terima... kitaorg x pernah jumpa...so that makes me a bit careful... taknak terpedaya.... after all...dengan hanya dengar sora n sms we dont know how is the person... baik ker tak....so i decided that i just want to be his friend... tak lebih dan tak kurang...kalau dah termaktub dalam luh mahfuz kitaorg akan bersama....tu semua kerja ALLAh...kita hanya merancang.... jika hamba ALLAH tersebut terbaca 'ini' saya harap anda tak terasa hati....kita tetap kawan no matter what...lebih baik kita berkawan kerana ALLAH dari kita berkasih tanpa mengetahui arah tuju hubungan kita...

-----------------
ChllENge WitHout FEAr..SurE Win... ALLAH iS On oUr SIdE

Bookmark and Share

    


  Member Information For chiakihaginoProfil   Hantar PM kepada chiakihagino   Pergi ke chiakihagino's Website   Quote dan BalasQuote

permata_hatiku
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2004
Ahli No: 13095
Posting: 147
Dari: Bumi Allah

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-02-05 10:21


....cinta sms........percaya atau tak percaya luahan dalam sms tu,kita sendri yang tentukan coz kita juga yg libatkan diri dlm cinta sms ni....kalau kita cintakan dia sebenar-benarnya dan dia pun begitu juga,mustahil ada sifat konfius atau tak percaya lagi kata2 dia.....permulaannya hanya melalui hati...kalau kecewa melalui cinta sms pun,rasanya kesan pada kita x sehebat cinta face to face..apa pun,hati tu je...


*pengguna cinta sms

-----------------
Usaha, doa dan tawakkal kunci kejayaan dan kebahagiaan dunia akhirat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For permata_hatikuProfil   Hantar PM kepada permata_hatiku   Quote dan BalasQuote

zafirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5769
Posting: 134

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-02-05 12:28


Assalamualakum al hafiz...

bercerita tentang cinta sms ni, bergantung pada diri kita sebenarnya... sejauh mana kita jujur..ana ada juga seorang kawan yang boleh di gelar akhi.. sebabnya umur nya 4 tahun lebih dari ana..kami hanya berhubung melalui sms, dan kalau nak call, amat jarang..Akhi ni belajar tahfiz gak, dan setakat ini ana senang berkawan dengan dia, biarpun belum kenal wajah!! setelah hampir 3 tahun berkawan melalui sms je..

Banyak input daawah saya peroleh, alhamdulillah dipertemukan dengan sahabat yang sebegini, kaya dengan ilmu ukhrawi.. Moga ana dapat berkenalan dengan lebih ramai sahabat yang alim dan warak..sebagai wadah dalam mendidik jiwa ke arah mendekati Khaliq.."Sahabat yang baik, ialah pemikirannya yang sentiasa mengingatkan kita pada ALLAH dan Akhirat. Walahua'lam... SALAM UKHUWWAH FILLAH jua untuk alhafiz.



Bookmark and Share

    


  Member Information For zafirahProfil   Hantar PM kepada zafirah   Quote dan BalasQuote

zafirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5769
Posting: 134

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-02-05 13:39


nice story... tak mustahil kalu cinta, no komen... saya ada kenalan, 3 tahun dah,tak pernah jupa,kenal wajah jauh sekali..hanya sms dan call...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zafirahProfil   Hantar PM kepada zafirah   Quote dan BalasQuote

zafirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5769
Posting: 134

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-02-05 13:43


nice story... tak mustahil kalu cinta, no komen... saya ada kenalan, 3 tahun dah,tak pernah jupa,kenal wajah jauh sekali..hanya sms dan call...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zafirahProfil   Hantar PM kepada zafirah   Quote dan BalasQuote

zafirah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5769
Posting: 134

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-02-05 13:44


nice story... tak mustahil kalu cinta, no komen... saya ada kenalan, 3 tahun dah,tak pernah jupa,kenal wajah jauh sekali..hanya sms dan call...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zafirahProfil   Hantar PM kepada zafirah   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-02-05 16:33


no komen, sbb saya x pernah kenal org yg belum di kenali dgn sms...if ada miscall dr org yg x dikenali pun i'm just beware, if i think that i need to know that person, normally i contact that number using public phone, just to hear whether that their voice are familiar or not, if not i'm just forget them...

bukan apa, salah satu sebba saya bt mcm tuh, tetiba bila ada tersalah call, especially guys, bila dia tau pompuan, mesti lepas tuh dia akan call and sms, sorry guys if it make u all feel sensitive.

dr pengalaman saya, cinta mll sms ni banyak madahnya, even we haven't know each other, biasa lah lelaki ni nak pancing, nak test market. apa2 pun depend pada diri sendiri, tepuk dada, tanya hati...

cuma maybe cinta sms ni bolah berputik dr seseorg yg merupakan kenalan kita dulu, x kira lah di sek, kolej or universiti. after we have lost contact each other, suddenly dia akan sms menyatakan kiasan dll, dari situ pandailah kita dalam membuat keputusan, sama ada dia ni enar2 serius or tak.

sekadar memebrikan pendapat, wallaualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

muallim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2005
Ahli No: 13816
Posting: 264
Dari: Sekinchan

Selangor  


posticon Posting pada: 28-02-05 17:07


as long as ikhlas.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muallimProfil   Hantar PM kepada muallim   Pergi ke muallim's Website   Quote dan BalasQuote

pengembara_firdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14784
Posting: 185
Dari: dunia kemahasiswaan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 28-02-05 19:50


elok cinta sms ker?atau keluar deating?hehehe.elok chatting ker elok berzina?apapun....cinta buleh berputik walau apa jua keadaan...namun kiterlah yg mampu mengwal sejauh manakah cinta tuh....semoga cinta semekar setanggi syurga.....salam [email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For pengembara_firdausiProfil   Hantar PM kepada pengembara_firdausi   Quote dan BalasQuote

alexander
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13282
Posting: 747
Dari: Bumi ALLAH

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-03-05 23:02




Sebenarnya ia depend pada diri kita juga.....tapi awas!!!!! ramai jer yg terperangkap dengan cinta sms ni...yelah kita tak kenal peribadinya,just baca apa yg ditulisnya,ramai boleh tipu kan,apapun,jagalah diri kita dari terjerebak dr benda2 yg tak elok....ok..

-----------------
Mengharap Cinta Sejati,Mendamba Kasih ILAHI......

Bookmark and Share

    


  Member Information For alexanderProfil   Hantar PM kepada alexander   Pergi ke alexander's Website   Quote dan BalasQuote

az-zinirah
Warga Rasmi
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14392
Posting: 11
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-03-05 19:02



hai,cam nak galakkan orang bercinta jer?

Bookmark and Share

    


  Member Information For az-zinirahProfil   Hantar PM kepada az-zinirah   Quote dan BalasQuote

liliey
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11718
Posting: 96
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-03-05 15:28




jawapan simpel saya, boleh...
coznyer, cinta tu tak semestinyer terjalin dan berputik bile tengok muke jer.. tapi dengan kate2 gak.. kalu orang tu pandai berkate2 ngan sms, siap bagi kata2 pujangga lagi... sape la yang tak jatuh cinta, hati mak janda pun boleh tergugat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lilieyProfil   Hantar PM kepada liliey   Quote dan BalasQuote

Husnulqamar
Warga Rasmi
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13785
Posting: 9
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-03-05 16:47




cinta sms lebih syok.yang mana tak semestinya bercinta kenal secara lebih dekat.cinta sms ni lebih menarik sebab kita tak pernah berjumpa dan tak pernah bertemu just sms.sms lebih rapat dan mesra dari courple2 yang selalu bertemu......

Bookmark and Share

    


  Member Information For HusnulqamarProfil   Hantar PM kepada Husnulqamar   Quote dan BalasQuote

ctkhadijah
Warga Rasmi
Menyertai: 20.02.2004
Ahli No: 7428
Posting: 18
Dari: kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 10-03-05 10:04



Ana rasa cinta sms ni m'bzrkan kredit jer.Kita tak tau mcm mna perangai org tu.Takut nanti kita pulak ditipu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctkhadijahProfil   Hantar PM kepada ctkhadijah   Quote dan BalasQuote

qiaqistina
Warga Rasmi
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11357
Posting: 17
Dari: bumi Allah

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-03-05 11:14



cinta sms?menarik tu. apa yang saya rasalah kan, cinta sms ni, nak kata salah tu takder lah, tapi bgantung pada niat masing2 lah, kalau tiap kali sms, asyik ayat jiwang dan cintan2 jer tu, tepuk dada tanya hati lah. kalu dah nak sangat bcinta, bercintalah dengan jalan yang sah
wallahualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For qiaqistinaProfil   Hantar PM kepada qiaqistina   Quote dan BalasQuote

nazatul
Warga Rasmi
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9415
Posting: 7
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-03-05 11:30


ape2 pun sume tu atas diri kite sendiri..cinta sms ni orang kate hanye dalam sms je yang manisnye,kat luar .........fikir2kan lah......bukan cakap je ni tau.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nazatulProfil   Hantar PM kepada nazatul   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-03-05 12:37




Cinta sms...getarannya tetap ada,tapi kalau berani tengoklahempunya diri ,jangan jadi pengecut..jangan bina harapan yg kadangkala palsu dalam sms ayat semuanya indah...straight forward lah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

cornation
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12840
Posting: 35

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-03-05 14:58


x bleh coz org zmn skang nie suker tgk muke dulu....t'utama lelaki tang 'ayat' no 1,tp bila tgk muka x lawa tinggal trus.....tue dusta semata-mata tue

Bookmark and Share

    


  Member Information For cornationProfil   Hantar PM kepada cornation   Quote dan BalasQuote

cornation
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12840
Posting: 35

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-03-05 15:09


cm dh ader pengalaman jer bunyiknyer liliey....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cornationProfil   Hantar PM kepada cornation   Quote dan BalasQuote

nailofar_iman
Warga Rasmi
Menyertai: 05.07.2004
Ahli No: 9829
Posting: 5
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-03-05 15:26


....
cinta sms..??mmg tak mustahil tapi pada pendapat ana..cinta sms nih kurang selmt terutamnya pad wanita..wanita nih berhati lembut dan lumrah cept terpikat atau tertarik pd sstu yg diarskn ssuai dgn dirinya...tapi berigt lah..llki yg baik adalh utk p'puan yg baik n begitulah sblik nye..mmg tak slh utk mnjalinkn hbgn ssm manusia tapi kn berigtlah...dibimbangi akn memudaratk diri sndiri..
Wallah hua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nailofar_imanProfil   Hantar PM kepada nailofar_iman   Pergi ke nailofar_iman's Website   Quote dan BalasQuote

sabrina_elZehra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8793
Posting: 105
Dari: t.malim,perak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 10-03-05 16:25



emmm...ana cam tak yakin je dgn keikhlasan cinta sms nie.....
tapi cinta nie mmg betul2 wujud
ana pun tak tau camne blh terpikat dgn kate2 je
mungkin Allah dah lemparkan rasa cinta dlm hati mrk....


-----------------
kasih insani itu ….fitrah
cinta Ilahi itu….agung
sayangkan insan berpada pada…
kasihkan rasul sepenuh jiwa
cintakan al HaQ..
lautan kasih tak bertepi
Allah knows best…


Bookmark and Share

    


  Member Information For sabrina_elZehraProfil   Hantar PM kepada sabrina_elZehra   Pergi ke sabrina_elZehra's Website   Quote dan BalasQuote

nilamsari82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11716
Posting: 224
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-03-05 16:31


biasanya org yang tesngkut kat dalam cinta sms ni biasa mengayat dan di ayat kot..diaorg syok pada sesuatu benda yang tak pasti atau terawangan, baik la jumpa skali atau dua..its better sebelum wat keputusan..that not mean muka tu penting..tapi kenal melalui tulisan tak mengambarkan hati budi


Bookmark and Share

    


  Member Information For nilamsari82Profil   Hantar PM kepada nilamsari82   Pergi ke nilamsari82's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-03-05 18:06


Pesan ana janganla terlibat, kepada yg suka main sms, jangan bina harapan , dalam sms semuanya baik hati wanita ni memang lembut, sekali terusik susah nak "repair". lelaki ni ayat no 1 , realiti belum tentu. wanita pun sama. kalau pun tengah asyik becinta sms, satu hari kena hadapi realiti jugak. cinta awangan memang indah , cinta realiti cinta sejati.kalu nak bercinta jangan jadi pengecut, jadilah lelaki/wanita sejati.jangan takut bayang sendiri.

Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

salimi
Warga Rasmi
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 8293
Posting: 18
Dari: terang

Perak  


posticon Posting pada: 17-03-05 12:47


depend la kat individu tue.
maybe tue care diorg kot.
tp kalo sy kureng setuju la cara mcm tue.
x best la.


Bookmark and Share

    


  Member Information For salimiProfil   Hantar PM kepada salimi   Pergi ke salimi's Website   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-05 11:12


salam
cinta tu buta.
boleh berputik dengan mudah dan tanpa diminta..selidik semula adakah kita sebenarnya suka jer atau cinta...
tapi saya tak caya cinta camnie.. kalu saya cakap cinta pada orang tu melalui sms..jelaslah saya tak jujur dan ikut perasaan saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

fatasha
Warga Rasmi
Menyertai: 02.01.2004
Ahli No: 6175
Posting: 14
Dari: malaysia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-03-05 11:37



Saye rase la kan ada jer cinta sms ni tapi tak famous kot..membe saye ramai yang kenal pasangan diorang melalui sms and tipon. . So, cinta sms tu lagi bagus sebab tak yah wat dosa gi jumpa.btul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatashaProfil   Hantar PM kepada fatasha   Quote dan BalasQuote

arwie
Warga Rasmi
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11993
Posting: 2
Dari: BANTING

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-03-05 21:52


kalo dah jodoh nak buat macam maner,
apala minah nie sorang tu pun nak jawabke,
sedihla yang pernah bercinta melalui sms....
lagi elok dari jumpa dan buat yang bukan2..
lagi berdose.....ok....


Bookmark and Share

    


  Member Information For arwieProfil   Hantar PM kepada arwie   Quote dan BalasQuote

islamicboy
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2003
Ahli No: 5350
Posting: 717
Dari: Hijau Kuning

Kedah  


posticon Posting pada: 29-03-05 22:49


zaman sekarang semuanya tak mustahil...

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamicboyProfil   Hantar PM kepada islamicboy   Quote dan BalasQuote

Howling_wolf
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.12.2003
Ahli No: 5759
Posting: 294
Dari: Irbid, Jordan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-03-05 00:51




Tak main a cinta SMS.Skang nih dah ade cinta MMS a.Teknologi makin power.hehehe

-----------------
logo msh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Howling_wolfProfil   Hantar PM kepada Howling_wolf   Pergi ke Howling_wolf's Website   Quote dan BalasQuote

wan_hana
Warga Rasmi
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13780
Posting: 17
Dari: pineng

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-03-05 12:59


...emm cinta sms,menarik gakl!tapi tak mustahil ianya berlaku.ana pun hampir-hampir terperangkap tapi Tuhan masih sayangkan ana...he..he..tapi tak la serius.my opinion la cinta sms nie byk keburukannya...dah la kita tak knl rupa apa lagi perangainya....emm..tapi tak semuanya burukkan?sebaik-baiknya selidik dulu sebelum membuat keputusan utk menerima cinta sms...waallahualam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_hanaProfil   Hantar PM kepada wan_hana   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-03-05 13:51


depend pd diri masing2.tp adakalanya cara nie lebih baik.sebab cinta itu berputik bukan berdasarkan rupa...tp kita kenal hati budi dia sebelum melihat wajahnyer...terpulang pd diri...dr kata dan cara bercakap pun kita dapat nilai sikap seseorg...

-----------------
Nilai seorang wanita terletak pada sifat & peribadinya. Nilai seorang lelaki terletak pada sifat kesabarannya

Bookmark and Share

    


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

cahayainsani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10574
Posting: 235
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-06-05 08:17


Assalamu'alaikum....
betul apa yang dikatakan oleh Meow...
kalau Allah telah menyatakan kunfayakun...maka terjadilah ia...
yang penting...Cinta Allah jua yang kekal ABADI...
[ Telah diedit oleh: cahayainsani pada 29-06-05 08:18 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayainsaniProfil   Hantar PM kepada cahayainsani   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 29-06-05 10:38


Ahhh.. Boleh jalanlah dengan cinta SMS... Ana menyampah betul....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 29-06-05 11:10


Ukhwah yang terbina itu persis sekuntum bunga... ana ok saja.Asalkan cinta itu adalah kerna Allah swt.

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

hafizie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.12.2004
Ahli No: 12783
Posting: 84
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-06-05 11:15


cinta yang brlandaskn islam itu yang terbaik,
berhatu2 jangan sampai lagho
sms sms lah jugak tapi brhati2 dengan kuiz sms yang tumbuh bagai lalang di kala ini
haram tu.............

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafizieProfil   Hantar PM kepada hafizie   Quote dan BalasQuote

anis_najihah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.05.2005
Ahli No: 16459
Posting: 439
Dari: kelate

Kelantan  


posticon Posting pada: 30-06-05 11:20


ada..confirm!! rsanye tu lah satu2nya cinta yang xmemandang pd paras rupa..tapi..btul2 lahir dr hati yang tulus suci..yang pentig,kedua2 belah pihak perlu IKHLAS dalam hubungan yang trbina..bukan main2..jangan suka menyakiti hati orang lain..krn ada balasan pd setiap perbuatan yang anda lakukan..

: PEACE..NO WAR..
:-pergi :-)
[ Telah diedit oleh: anis_najihah pada 30-06-05 11:22 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For anis_najihahProfil   Hantar PM kepada anis_najihah   Quote dan BalasQuote

fizamil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13800
Posting: 126

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-06-05 13:00


nape mizie_hafiz80 macam marah saja...rileks...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizamilProfil   Hantar PM kepada fizamil   Quote dan BalasQuote

fatin_amani
Warga Rasmi
Menyertai: 10.05.2004
Ahli No: 8904
Posting: 13

Selangor  


posticon Posting pada: 14-07-05 10:32


Pada 30-06-05 11:20 , anis_najihah posting:

!!! QUOTE !!!

ada..confirm!! rsanye tu lah satu2nya cinta yang xmemandang pada paras rupa..tapi..betul-betul lahir dari hati yang tulus suci..yang pentig,kedua2 belah pihak perlu IKHLAS dalam hubungan yang trbina..bukan main2..jangan suka menyakiti hati orang lain..kerana ada balasan pada setiap perbuatan yang anda lakukan..

yang tkut tu boleh dah jumpa lain pula citernye...bagi saya biar lah jumpa dulu lepas itu baru sms...mengelak kita selalu bertemu sebelum ikatan sekurang-kurangnya dapat cegah kemaksiatan yang lebih parah...


Bookmark and Share

    


  Member Information For fatin_amaniProfil   Hantar PM kepada fatin_amani   Quote dan BalasQuote

azzarima84
Warga Rasmi
Menyertai: 07.07.2005
Ahli No: 17122
Posting: 12
Dari: di mane2 saja

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-07-05 10:49


Assalamualaikum...

tol guk apa yang ahli2 bincangkan itu...cinta sms ini ada baik buruknye...Kalau yang baik dapat elakkan sesuatu yang boleh buatkan seseorg tu terjerumus ke arah yang xbaik...tak ada lah maksiat tangan, mata dan macam-macam lagi...Kalau duk berdua cm2 boleh jadi...ye tak...biasa r budak2 remaja zmn sekarang.... yang buruknye...hehehe...xtahan tanggung rindu beb...asyk sms saja...hehehe...Kalau duk jupe hari2 bosan pula tak ada apa yang nak cakap...betol tak??

maafla Kalau apa ya sya kata ini salah... tu semua bergantung pada individu lah...masing2 ada cara yang berlainan untuk mekarkan sesuatu hubungan yang terjalin....

wassalam


-----------------
~~nothing about me~~happy alwyzz~~
[ Telah diedit oleh: azzarima84 pada 14-07-05 10:51 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For azzarima84Profil   Hantar PM kepada azzarima84   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-07-05 22:23


insyaallah,ada yang kekal.tapi semuanya bergantung kepada individu itu sendiri.yang penting keihklasan hati dan perasaan..tak kenal maka tak cinta

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

yan4485
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14357
Posting: 286
Dari: KL

Johor  


posticon Posting pada: 04-08-05 21:30


mungkin boleh...
lebih kurng cinta internet lah...
ada saja yang sampai jinjang pelamin....
cuma pada saya...
kadang kala kita akan rasa lebih selesa berborak dalam sms dari bersua muka...

Bookmark and Share

    


  Member Information For yan4485Profil   Hantar PM kepada yan4485   Quote dan BalasQuote

farhanin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.08.2004
Ahli No: 10742
Posting: 326
Dari: di BumI yang Aman PerMAi..

Johor  


posticon Posting pada: 05-08-05 22:27


boleh..kerna cinta tak kenal mukaa

yang penting persefahaman

Bookmark and Share

    


  Member Information For farhaninProfil   Hantar PM kepada farhanin   Quote dan BalasQuote

lubaina
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2005
Ahli No: 14387
Posting: 1007
Dari: AntARa LanGit DaN bUMi...entahlah....

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-05 20:21


Pada 29-06-05 10:38 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Ahhh.. Boleh jalanlah dengan cinta SMS... Ana menyampah betul....


amboiii...garangnye....:-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For lubainaProfil   Hantar PM kepada lubaina   Quote dan BalasQuote

syahbi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14983
Posting: 250
Dari: Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 27-09-05 21:26


huhu...rasanya tak boleh agaknya,kalau ikut matematik kebarangkalian jadi 0.01 peratus saja agaknya....agaknyalah

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahbiProfil   Hantar PM kepada syahbi   Quote dan BalasQuote

chibi_maruko
WARGA SETIA
Menyertai: 28.06.2005
Ahli No: 16933
Posting: 474
Dari: terawang-awangan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-09-05 21:26


takut juga cinta sms ini
takut tersilap dapat orang...

Bookmark and Share

    


  Member Information For chibi_marukoProfil   Hantar PM kepada chibi_maruko   Quote dan BalasQuote

khairi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 920
Posting: 147
Dari: ::selatan semenanjung::

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-05 21:50


erm..bergantung kepada niat seseorang, andai tidak menyimpang ok agaknya....??

Bookmark and Share

    


  Member Information For khairiProfil   Hantar PM kepada khairi   Quote dan BalasQuote

Husnulqamar
Warga Rasmi
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13785
Posting: 9
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-01-06 11:40


cinta sms!!
depend pada seseorang la..tapi tak mustahil cinta itu boleh berputik....tapi yang seeloknya jangan percaya sangat dengan cinta sms kadang-kadang mengundang masalah...so, lebih baik kita kenal seseorang tu dengan lebih dekat sama ada face to face dan tahu dan kenal dia sedalam-dalamnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For HusnulqamarProfil   Hantar PM kepada Husnulqamar   Quote dan BalasQuote

Husnulqamar
Warga Rasmi
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13785
Posting: 9
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-01-06 11:42


tapi kadang-kadang membawa bahaya pada diri...so, kita nak tahu juga dia tu macam mana,dgm sms kita dapat gmbrkan saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For HusnulqamarProfil   Hantar PM kepada Husnulqamar   Quote dan BalasQuote

hafizie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.12.2004
Ahli No: 12783
Posting: 84
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-01-06 11:56


cinta sms
teknologi tu tak salah
kadang-kadang kita yang menyalah gunaknnya
kalau tak pernah tengok muka dan tak kenal langsung
mana dapat no hp tu?
tetiba saja kena kacau
yang kacau pula mana dapat no hp tu?
dari phone book kawan-kawan
segala amal itu bermula dengan niat
jangan serius sangat
ana tulis ni pasal kredit hp dah habis hehehe
tak ada la memain saja
apa-apa pun fikir2kn la

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafizieProfil   Hantar PM kepada hafizie   Quote dan BalasQuote

airah77
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.12.2005
Ahli No: 20959
Posting: 158
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-01-06 12:31


nak sms pun malas macam mana nak bercinta...guna sms...tapi tak tahulah kalau berubah suatu hari nanti.

Bookmark and Share

    


  Member Information For airah77Profil   Hantar PM kepada airah77   Quote dan BalasQuote

adelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.11.2005
Ahli No: 20462
Posting: 105
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 03-01-06 13:35


hurm..cinta sms ni tak la elok sangat sebenarnya sebab kita tak kenal orang tu yang sebenar..lebih baik kita kenal hati budi kalau nak suka kat seseorang tu tapi cinta tu buta...tak kenal pun boleh suka..tak tau nak cakap macam mana..haha.. :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeliaProfil   Hantar PM kepada adelia   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-01-06 14:20


no komen..la...
ada juga someone yang cinta berputik mll sms...
i mean...dah kenal orang tu..like couse mate or kawan lama...
lama2 contact balik..tak mungkin boleh jatuh cinta balik
apa-apa pun tepuk dada, tanya diri masing2

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-01-06 14:22


ana tak suka cinta masa ni
buang masa dan kredit saja
baik cinta face to face
hehehhe gurau saja!

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

yatie86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11989
Posting: 116
Dari: p.di negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 05-01-06 10:05


em..bagi ana boleh..sebab ana pernah alami...hehe..tapi putus di petengahan jalan...tapi yang pasti kita kenal rapat dengan orang yang kenal dia..Kalau tak tak beranilah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For yatie86Profil   Hantar PM kepada yatie86   Quote dan BalasQuote

atiqahsyahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.11.2005
Ahli No: 20514
Posting: 79
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-08-06 18:33


Pada 26-02-05 22:17 , nema_todes posting:

!!! QUOTE !!!

erm,boleh agaknya..kalau nak tau,cubala...



--------------------
a'aa...tak mustahil lah... :-di

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiqahsyahidahProfil   Hantar PM kepada atiqahsyahidah   Quote dan BalasQuote

myway
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.07.2006
Ahli No: 25327
Posting: 291

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-08-06 18:44


cinta sms ni diblehkan ke dalam islam...cinta anta anti..:)

kalau betul-betul suka..(diam-diam sajalah, kalau betul-betul berminat masuk minang saja, kawin)..

kalau nak suka kat orang, ana rasa tak ada masalahnya tapi berjaga2lah..jangan sampai nafsu mengawal akal fikiran..& seterusnya membawa kepada gejala 'couple'..

bila dah 'couple'.. lepas itu mula pula terlibat dengan isu remaja & sex..
dan macam-macam lagi isu yang tak sedap di dengar..

last2 melunturkan semangat juang para remaja...

wallahua'lam...semoga kita semua dipelihara olehNya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

Al-Aniesah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.04.2006
Ahli No: 24052
Posting: 264
Dari: Bumi Allah

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 22-08-06 18:46


Pada 26-02-05 21:46 , alhafiz posting:

!!! QUOTE !!!

... ana nak tanya soalan sikit kepada antummmm semua....bolehkah cinta hanya boleh berputik hanya dengan sms.....padahal muka tak pernah tengok pun....


boleh...cinta tu buta.....

cinta sms ni, bukan salah teknologi...teknologi tidak pernah bersalah..akan tetapi manusia yang menyalahgunakan ia.....



Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-AniesahProfil   Hantar PM kepada Al-Aniesah   Quote dan BalasQuote

nuraisha
WARGA SETIA
Menyertai: 13.08.2005
Ahli No: 18099
Posting: 659
Dari: kuching

Sarawak  


posticon Posting pada: 22-08-06 21:10


entah lah
janganlah sampai menghampiri zina
zina mata? zian hati, zina mulut, dll????????

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraishaProfil   Hantar PM kepada nuraisha   Quote dan BalasQuote

comel21
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22777
Posting: 90

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-08-06 21:46


ya salam antum sekalian..

pada ana...jika perasaan kasih itu tulus..dan niat pun memang baik..

insyaAllah..hati tu akan saling ' bersentuhan'..

put your trust in ALLAH..

barakallahufik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For comel21Profil   Hantar PM kepada comel21   Quote dan BalasQuote

daei_fi_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24248
Posting: 98
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 22-08-06 22:09


Pada 22-08-06 18:44 , myway posting:

!!! QUOTE !!!

cinta sms ni diblehkan ke dalam islam...cinta anta anti..:)



na'am... cinta sms ni dibolehkan ke dalam islam? kalau ada sesiapa pernah dengar pasal hal ini, harap dapat berkongsi sedikit pasal hal ini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For daei_fi_islamProfil   Hantar PM kepada daei_fi_islam   Pergi ke daei_fi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

ilham_thahurah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.05.2005
Ahli No: 16605
Posting: 207
Dari: sumatera-malaysia-London

indonesia  


posticon Posting pada: 22-08-06 23:01


mmmm...boleh...pihak satu lagi sec tak sedar menilai kita kita melaui attitude kita semasa kita bersms dengan dia...silap hari bulan kita terpilih pula menjadi teman istimewa si dia...tetapi kita sentiasa berhati dengan apa saja yang kita lakukan...

ingatlah wahai sahabt2 di akhir zaman ini....DURI SENTIASA BERADA DI MANA-MANA SAHAJA...CELIKKAN HATI KITA DENGAN TINGGALAN RASULALLAH SAW...IAITuAL-QURAN DAN AL SUNNAH...

insya Allah...jika kita berpegang dengan dua ini...kita akan menjadi 1 golongan yang sememang nyapayah untuk di pertahankan (daripada 72 golongan) pringatan untuk sahabat semua dan diris aya sendiri....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilham_thahurahProfil   Hantar PM kepada ilham_thahurah   Quote dan BalasQuote

aina_2410
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.09.2003
Ahli No: 3350
Posting: 45
Dari: j-town

malaysia  


posticon Posting pada: 22-08-06 23:10


Pada 05-01-06 10:05 , yatie86 posting:

!!! QUOTE !!!

em..bagi ana boleh..sebab ana pernah alami...hehe..tapi putus di petengahan jalan...tapi yang pasti kita kenal rapat dengan orang yang kenal dia..Kalau tak tak beranilah..


yerrr..ana setuju..tol2..hihi


-----------------
Mendidik manusia tanpa nilai agama
akan menjadikan seseorang itu
iblis yang bijak


Bookmark and Share

    


  Member Information For aina_2410Profil   Hantar PM kepada aina_2410   Quote dan BalasQuote

Hasrulllah92
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.08.2006
Ahli No: 25933
Posting: 49
Dari: ATAS BUMIE

Pahang  


posticon Posting pada: 23-08-06 01:04


assalamualaikum terlebih dahulu ana ucapkan
tanpa segan silu untuk berkongsi, ana juga pernah mengalaminya.maklumlah kita belum cari hidayah...sekarang ni Alhamdulillah ana dah jumpa......susah..carik lah hidaya sedaya yang boleh daripada ALLAH SESUNGGUHNYA ALLAH ITU MAHA PEMURAH LAGI PENGASIH...wasssalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hasrulllah92Profil   Hantar PM kepada Hasrulllah92   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-08-06 03:04


em..bagi ana boleh..sebab ana pernah alami...hehe..tapi putus di petengahan jalan...tapi yang pasti kita kenal rapat dengan orang yang kenal dia..Kalau tak tak beranilah..

saya setuju dengan statement ni...saya pun dah lalui...putus di pertengahan juga....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

amira_najihah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2006
Ahli No: 22568
Posting: 107
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-08-06 09:59


cinta sms?boleh 2 boleh lah...tinggi risiko lah juga...kena hati-hati,jangan tangkap muat saja..kalau da jumpa yang dicari,teruskan lah...yang penting hati ikhlas dan terima lah seadanye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_najihahProfil   Hantar PM kepada amira_najihah   Quote dan BalasQuote

tulip_biru
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.02.2006
Ahli No: 22545
Posting: 36
Dari: Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 23-08-06 11:42


jangan ambil risiko lah..bukan kenal wajah dan hati budi nya pun kan? calon yang dikenali kan ramai...Hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For tulip_biruProfil   Hantar PM kepada tulip_biru   Quote dan BalasQuote

jasadkudisini
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2006
Ahli No: 25763
Posting: 221
Dari: sinGgaHsaNa..

germany   avatar


posticon Posting pada: 25-08-06 23:22


boleh apa.... melalui perbualan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jasadkudisiniProfil   Hantar PM kepada jasadkudisini   Pergi ke jasadkudisini's Website   Quote dan BalasQuote

jasadkudisini
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2006
Ahli No: 25763
Posting: 221
Dari: sinGgaHsaNa..

germany   avatar


posticon Posting pada: 25-08-06 23:22


boleh apa.... melalui perbualan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For jasadkudisiniProfil   Hantar PM kepada jasadkudisini   Pergi ke jasadkudisini's Website   Quote dan BalasQuote

nique_hanna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5934
Posting: 141
Dari: darul takzim.

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-08-06 00:10


salam...

cinta sms?...xmustahil terjadi...hakikatnya sekarang ini ramai yang dah terlibat dengan cinta sms ini...mungkin ada yang just nak suka-suka saja...mengisi kesunyian (kononnyer)....
yang penting...jaga maruah diri..tak perlulah nak letakkan kepercayaan yang tinggi pada perkara2 begini...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nique_hannaProfil   Hantar PM kepada nique_hanna   Quote dan BalasQuote

naini
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.02.2004
Ahli No: 7235
Posting: 74
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-08-06 23:35


cinta sms? memang banyak terjadi pada masa kini...
salah satu anasir yag dirasakan kurang elok...
berhati-hati lah....takut menyesal di kemudian hari...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nainiProfil   Hantar PM kepada naini   Quote dan BalasQuote

fatty
Warga Rasmi
Menyertai: 15.09.2006
Ahli No: 26381
Posting: 10

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-10-06 14:14


cinta sms ?boleh percaya ke...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fattyProfil   Hantar PM kepada fatty   Quote dan BalasQuote

fishah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22182
Posting: 234
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-10-06 14:28


jodoh pertemuan di tangan Allah...tak kira dengan apa cara sekalipun, kalau dia jodoh kita...kita akan bertemu dan bersama dengannya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fishahProfil   Hantar PM kepada fishah   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-10-06 23:11


cinta sms, cinta e-mail, cinta YM, cinta MSN, cinta IRC, cinta ICQ, cinta surat-menyurat, cinta apa lagi.....??

they're all similar, aren't they?? so why are we talking only in the scope of 'SMS'?

ramai yang pesimis tentang ini. tapi, bagi saya, ni saja lah cara yang paling tulus dalam mengenali seseorang tu bukan kerana paras rupa, tetapi kerana hati budi semata-mata. dari tutur kata, percakapan, dan gaya,.. boleh menggambarkan akhlak dan ilmu yang dimiliki seseorang. biasalah, macam bila kita bersembang lah jugak... kan..?

just make sure tak lalai daripada mengingati ALlah dah lah. it's not forbidden if the way you do it is right.

bersahabat kerana ALlah, itulah yang terbaik..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-10-06 00:22


Cinta yang bahaya ni.. Kot2 orang tu cuba nak tipu kita saja..
lepas itu janji nak jumpa kat mana-mana, kemudian culik bawa lari ..huhuuu..menyesal tak sudah....

Baik kena tengok orang jugak, .... apa-apa pun kenalah hati-hati, pandai2 lah bawak diri tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

hangkas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.08.2006
Ahli No: 26058
Posting: 103
Dari: dalam perjalanan ke arah hari akhirat

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 08-10-06 13:39


terpulang pada nawaitu seseorang. jika niat dia ikhlas, insya Allah merahmati cintanya. jika sebaliknya, moga Allah membinasakan hidupnya... cinta sms ada pro dan kontra...pandai-pandailah buat pilihan....
wallahualam. wasalam....


-----------------
cinta yang sejati dan kekal hanya pada Allah, cinta pada makhluk adalah sementara dan keduniaan.
[ Telah diedit oleh: hangkas pada 08-10-06 13:40 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For hangkasProfil   Hantar PM kepada hangkas   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 08-10-06 13:54


Mahal.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 22-03-07 21:15


benar

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

sea-tea
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14701
Posting: 171
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 14:27


hmm...ada..sebab ana pun pernah alaminya..semoga ianya kekal hingga akhirnya...amin...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sea-teaProfil   Hantar PM kepada sea-tea   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 23-03-07 14:30


ana dulu-dulu mengalami...tapi sekarang tak

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

nur_anis
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1496
Posting: 395
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-03-07 15:13


tak mustahil boleh wujud cinta melalui sms...pernah alami tapi mungkin tak ada jodoh dengan dia...cinta sms berasaskan kejujuran dan keikhlasan dalam hati,insyaallah kekal hingga ke jinjang pelamin.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 16:02


ada yang benar.....ada juga yang tidak boleh dipercayai....apa-apa terpulang pada dr kita sendiri........

Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

El-ittihadi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.02.2006
Ahli No: 22625
Posting: 308
Dari: alor star

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-03-07 16:38


ana nasihat sapa yang sedang terlibat tu berhentilah...banyak mudarat dari manfaat...

Bookmark and Share

    


  Member Information For El-ittihadiProfil   Hantar PM kepada El-ittihadi   Quote dan BalasQuote

afizam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.02.2005
Ahli No: 14810
Posting: 82
Dari: negeri indera kayangan

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 21:33


Dalam zaman teknologi sekarang ini...cinta pa apa pun boleh jadi.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For afizamProfil   Hantar PM kepada afizam   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-06-07 22:09


cinta 80-an - surat
cinta 90-an - gayut kat telefon dan chatting
cinta alaf baru - sms

:lol: :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

mujahidah_muslimah
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 693
Posting: 678
Dari: Bumi Allah

pakistan   avatar


posticon Posting pada: 23-06-07 20:25


tak mustahil. cinta itu boleh berputik dalam masa 3 minggu kalau berterusan sms. ini kata pakar motivasi.

wallahuala'alam


-----------------
I'm glad to be me..
Jaga diri, jaga iman, Jaga hati. Tebarkan salam
[email protected]


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahidah_muslimahProfil   Hantar PM kepada mujahidah_muslimah   Quote dan BalasQuote

serimurni
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18927
Posting: 106
Dari: e-poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-06-07 21:01


Pada 23-06-07 20:25 , mujahidah_muslimah posting:

!!! QUOTE !!!

tak mustahil. cinta itu boleh berputik dalam masa 3 minggu kalau berterusan sms. ini kata pakar motivasi.

wallahuala'alam



setuju...
cinta akan cepat berputik kalau berterusan sms...kalau dalam keadaan begini yakinkah kita pasangan kita tersebut adalah pasangan yang sesuai dengan kita sedangkan dalam waktu yang singkat tersebut kita masih belum betul-betul mnegenali dirinya...
tapi ana tak nafikan ada jugak cinta sms hingga ke jinjang pelamin...
apa pun sebolehnye jauhilah berada dalam situasi tersebut..
ustad ana pernah berkata kita boleh dikategorikan berdua-duan dengan pasangan tersebut walaupun kita hanya bersms..fikirkanlah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For serimurniProfil   Hantar PM kepada serimurni   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» cinta sms

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.197097 saat. Lajunya....