Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila seseorang itu sentiasa meninggi diri, dirinya saja yang lebih dari orang lain, dirinya saja yang hebat, pastilah dialah orang yang paling rendah nilai, maruah, akhlak dan kedudukannya
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 63
Ahli: 0
Jumlah: 63




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 2 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 19 hari yang lalu
Kakngah: 19 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Kelakar
Topik: nama....nama.......


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» nama....nama.......

Please Mendaftar To Post


Oleh nama....nama.......

PeNguin
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.04.2004
Ahli No: 8445
Posting: 190
Dari: miri, srwk

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-01-05 14:12


pada suatu hari yang suam-suam kuku..di sebuah kampung yang tak berapa glamour iaitu perkampungan komenwel...ader 3 org sahabat karib yg tinggal di sebuah rumah yg sama..
nak dijadikan ceriter sorang nama Otak,sorang lagi nama Gila dan yang last serta yg paling manja nama Gaduh.. satu hari yg lain pulak ....ceriter menjadi bertambah best....aper tak nya kawan diorang yg nama Gaduh hilang..so,kawan yg berdua tuh risau btull...dengan penuh rasa tanggungjawab si Gila membuat aduan ttg kehilangan kawan dier di sebuah balai polis di samping si Otak hanya tunggu di luar balai...

polis:ya ,ader aper yang saya bolih bantu encik?
gila :saya nak cari gaduh
polis:aper, encik ni gila ker?
gila :ya saya memang gila
polis:mana encik letak otak
gila :otak tunggu di luar dia takut nak masuk...
polis:???

begitulah alkisahnya....



Bookmark and Share

    


  Member Information For PeNguinProfil   Hantar PM kepada PeNguin   Pergi ke PeNguin's Website   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 19-01-05 14:26




Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

ctmuslimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.02.2004
Ahli No: 7405
Posting: 334
Dari: Baling

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-01-05 14:43


sian kat depa kan... apala nasib dapat nama camtu... x ke naya..... polis bedul, depa pun bendul....

-----------------
kasih sayang

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctmuslimahProfil   Hantar PM kepada ctmuslimah   Pergi ke ctmuslimah's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-01-05 15:30






Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 20-01-05 22:50


salah mak bapak tu.
kalu ibu bapa bg name anak yg ntah ape2, nanti silap hrbln bole dpt dose.

lawak ni kire dah lame jugakla.
1st time dengar mase saye sekolah rendah, lame dah. awal 90-an dulu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

fidzislah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.08.2003
Ahli No: 2906
Posting: 91
Dari: ipoh:skudai:gombak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-01-05 12:04




Bookmark and Share

    


  Member Information For fidzislahProfil   Hantar PM kepada fidzislah   Quote dan BalasQuote

riaana
Warga Rasmi
Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14093
Posting: 3
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-02-05 17:36



mcm penah dengar ekk ms kecik2 dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For riaanaProfil   Hantar PM kepada riaana   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 19-02-05 17:56



mlangnya ada nama mcm 2.
bersyukurla kita yg mmpunyai nama yg elok kan...........

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

nur88
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27875
Posting: 98
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 03-03-07 00:08


huhu..harunye kisah mereka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur88Profil   Hantar PM kepada nur88   Quote dan BalasQuote

raudhahIzzah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.02.2005
Ahli No: 14516
Posting: 216
Dari: Jazirah Lukluk

PulauPinang  


posticon Posting pada: 03-03-07 11:59


boleh lah......

it's need to be more interesting than this....

pada hakikatrnya...nama memainkan peranan penting kepada seseorang..kerana itu nama perlu ada maksud. maksud nama akan mempengaruhi diri seseorang individu tersebut...

apa ada pada nama?
yang penting, nama perlu mempunyai makna....

oleh itu, berilah nama yang baik kepada anak-anak....gelarlah diri seseorang dengan gelaran/nama yang baik....
kata-kata itu suatu doa....

bial mana kita selalu dan kerap kali emmanggil sahabat kita dengan nama/gelaran yang baik dan mempunyai makna, maka kita mendoakan diri individu tersebut untuk mendapat kebaikan,kebahagaiaan dan kesejahteraan di dunia dan akhirat..insyaAllah....

wallahua'lam... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For raudhahIzzahProfil   Hantar PM kepada raudhahIzzah   Quote dan BalasQuote

rasasayang
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2007
Ahli No: 28031
Posting: 16
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 03-03-07 12:44


nama yang baik merupakan suatu doa...
alhmdlh, mama&baba bagi nama yang baik pada saya

Bookmark and Share

    


  Member Information For rasasayangProfil   Hantar PM kepada rasasayang   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.115433 saat. Lajunya....