Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jiran adalah lebih berharga berbanding saudara jauh
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 37
Ahli: 0
Jumlah: 37




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 16 jam, 23 minit yang lalu
budakbesar: 7 hari yang lalu
azemi: 11 hari yang lalu
Firdaus15: 17 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 20 hari yang lalu
secureofficemovers: 21 hari yang lalu
Naqiu: 27 hari yang lalu
nawfaa79: 28 hari yang lalu


Kelakar
Topik: kisah moto n kete..


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» kisah moto n kete..

Please Mendaftar To Post


Oleh kisah moto n kete..

meliya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12885
Posting: 27
Dari: dari bumi yang nyata..

Selangor  


posticon Posting pada: 15-01-05 14:00


Motor - keluar rumah pukul 7.30 pg, bawak sambil
menyanyi. keluar pukul 7.45 pg pun sempat lg tp bawak
mcm org nak mati.
Kete - berkadar terus dengan tahap jem. Kena bangun
awal, pastu datang opis mengantuk pulak


Motor - jangkamasa nak sampai 30 minit (dr pintu
pagar rumah kat serdang sampai kat tempat parking
bawah, bawak slow, belum rempit). 30 minit tetap,
hujan ka ribut ka, kete terbalik tengah jln ka, asal
jangan motor sendiri terbalik sudah.

Kete - kalau ada kete terbalik tengah jalan, kira
half day la masuk opis, tekan tugas luar masa swipe
masuk, takkpun tak swipe(cakap lupa > punch).



Motor - naik motor ngan awek, awek peluk kita

Kete - naik kete ngan awek, awek peluk bantal dlm
kete kita, sapa yang rugi. Ye la, kalau awek peluk
kita, camna nak bawak kete

Motor - kalau hujan, basah bersama. boleh menguji
kesetiaan awek
Kete - kalau hujan, kete basah. Balik kalu kete
kotor, kita jugak kena basuh


Motor - kalau tak basuh, tak berapa nampak sangat

Kete - kalau tak basuh, jauh sebatu dah nampak.
Pastu nanti orang cakap pemalas, camna nak jadi buat
boipren. Bukan malas, kalau kete bekilat, orang
pandang kita nanti awek marah pulak, habis tu camna.


Motor - isi minyak 4 inggit, full tank, tahan 3 hari

Kete - isi 40 inggit, belum full tank, belum awek
ajak gi makan jauh-jauh, belum ronda-ronda, belum
dapat gaji, belum..... dan lagi, dan lagi



Kete - gi rumah family budak perempuan, nak ajak
keluar, tetiba pulak mak dia nak ikut sekali, rosak
program.
Motor - mak dia nak ikut sekali, nak duduk celah
mana, duduk dalam raga boleh la.


He he, Sekadar hiburan semata-mata. Anyway untuk yang
perempuan tu dinasihatkan

lah naik kete, kalau jatuh kang, tertoreh kat
mana-mana, dah potong seribu duit hantaran..





Bookmark and Share

  


  Member Information For meliyaProfil   Hantar PM kepada meliya   Quote dan BalasQuote

itqan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12589
Posting: 22
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-01-05 16:27


hmmm...tak tahu la...

Bookmark and Share

  


  Member Information For itqanProfil   Hantar PM kepada itqan   Quote dan BalasQuote

lidah-penghunus
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 407
Posting: 1305
Dari: Parlimen Kapar, Dun Meru.

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-01-05 18:08




Quote:
Motor - naik motor ngan awek, awek peluk kita

Kete - naik kete ngan awek, awek peluk bantal



kalau macam tu punya niat elok jalan kaki je.

-----------------
Hunusan lidah itu lebih berbisa daripada hunusan keris sang pendekar

Bookmark and Share

  


  Member Information For lidah-penghunusProfil   Hantar PM kepada lidah-penghunus   Pergi ke lidah-penghunus's Website   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: » Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM «
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 15-01-05 22:49




betul ckp lidah-penghunus tu...

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

  


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.109013 saat. Lajunya....