Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bangkai akan menarik pemakan bangkai, tong sampah akan menarik sampah. Kebaikan akan menarik kebaikan; keburukan akan menarik keburukan
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 71
Ahli: 0
Jumlah: 71




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 2 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 19 hari yang lalu
Kakngah: 19 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Ada tak orang yang tak pernah bercinta ?


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Ada tak orang yang tak pernah bercinta ?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Ada tak orang yang tak pernah bercinta ?

Azzuhra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10575
Posting: 76

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-04 11:29


kat ukhwah nie...ada x org yg x pernah bercinta walaupun cinta pertama?

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzzuhraProfil   Hantar PM kepada Azzuhra   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 20-12-04 11:36





ada ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-04 12:03


agaknya sapa ye...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

baitul_izzah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.09.2004
Ahli No: 11156
Posting: 131
Dari: jitra,kedah

spain  


posticon Posting pada: 20-12-04 12:10


entah lar...sape ek???

-----------------
berjuang kerana Allah~~

Bookmark and Share

    


  Member Information For baitul_izzahProfil   Hantar PM kepada baitul_izzah   Quote dan BalasQuote

Azzuhra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10575
Posting: 76

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-04 12:13


kalo ada jgnla malu2 bukan senang nak jumpa org yg x pernah bercinta...mungkin dlm 1000 cuma ada 1....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzzuhraProfil   Hantar PM kepada Azzuhra   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 20-12-04 12:15




tak pernah bercinta...hati tidak pernah dinoda....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

Azzuhra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10575
Posting: 76

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-04 12:18


kata awk 2 mcm x pernah bercinta je...ye ke aikal?

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzzuhraProfil   Hantar PM kepada Azzuhra   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-04 12:21


empunya badan yang bertanya plak tu macam mana ye?... ..da ada orang punya ke??>..

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 20-12-04 12:24






Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

Azzuhra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10575
Posting: 76

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-04 12:29


memg xde....cuma nak tahu...kalo ada org mcm saye...mcm mana ngan sya_ryn pulak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzzuhraProfil   Hantar PM kepada Azzuhra   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 20-12-04 12:32




orang tidak pernah bercinta ni ...perasaannya masih suci....siapa yang dapat beruntungnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-04 12:37


sya.... ...tu--->
Quote:
~DAN AKU TELAH MEMILIHMU UNTUK DIRIKU~

....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

nur_na
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.09.2004
Ahli No: 11456
Posting: 45
Dari: kajang

Selangor  


posticon Posting pada: 20-12-04 12:45


...izinkan daku memberi pendapat...sesungguhnya tipu lah kpd mrk yg kata tak pernah bercinta krn fitrah manusia d lahirkan dengan rasa cinta dan kasih sayang...luaskan perkataan cinta itu , bukan sekadar dgn manusia...utamakan cinta pd yg SATU, DIA lah ALLAH...pesanan buat kawan2, hati2 lah dengan cinta yg keji, yg mengabaikan Allah dlm cintanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_naProfil   Hantar PM kepada nur_na   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-12-04 12:47


Quote:
...izinkan daku memberi pendapat...sesungguhnya tipu lah kpd mrk yg kata tak pernah bercinta krn fitrah manusia d lahirkan dengan rasa cinta dan kasih sayang...luaskan perkataan cinta itu , bukan sekadar dgn manusia...utamakan cinta pd yg SATU, DIA lah ALLAH...pesanan buat kawan2, hati2 lah dengan cinta yg keji, yg mengabaikan Allah dlm cintanya...

.... ..
-terinsaf kejap...terima kasih...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Azzuhra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10575
Posting: 76

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-04 12:51


memg makna cinta 2 meluas...cinta yg kekal abadi hanya pd Allah...tp zmn sekrg nie...ramai yg telah byk buat tafsiran...lg2 bab cinta...automatik mnsia akan fikir yg cinta 2 utk kekasih mereka...wateverpun...klo yg x pernah bercinta walaupun skali dlm hidup 2 memg susah nak jumpa....krn bagi mereka first love hanya utk zauj mereka...tp skrang nie ada lg ke mnsia yg buat mcm 2?klo ada pun mungkin x ramai...klo dlm 1000000 coma ada 7 rasanye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzzuhraProfil   Hantar PM kepada Azzuhra   Quote dan BalasQuote

Azzuhra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10575
Posting: 76

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-04 13:31



yg penting kpd smua org ialah...cinta pd Allah...cinta pd Rasulullah.....cinta pd keluarga....ikhlas pd diri,percaya pd hati...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzzuhraProfil   Hantar PM kepada Azzuhra   Quote dan BalasQuote

rahmat_hidayat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.04.2004
Ahli No: 8654
Posting: 135
Dari: Johor Darul Ta'zim - UKM Bangi

Johor  


posticon Posting pada: 20-12-04 13:53




Orang yang tak pernah bercinta ada dua....pertama : Orang Utan yang duk kat pokok di hutan dan kedua : Orang-orang yang duk terpacak kat sawah padi.

Tak semua orang mengenal cinta...tetapi semua manusia mesti mengenal cinta....cinta paling hakiki adalah cinta kepada yang maha pencipta.

-----------------
IMAN ASAS KEHIDUPAN MUSLIM - 0192458410


Bookmark and Share

    


  Member Information For rahmat_hidayatProfil   Hantar PM kepada rahmat_hidayat   Pergi ke rahmat_hidayat's Website   Quote dan BalasQuote

auninajjah
Warga Rasmi
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 12977
Posting: 7
Dari: sg.buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-12-04 21:05


assalamualaikum. mmg ader org yg x penah brcinta. sbb trkena kat diri la baru kite tau macamane.

Bookmark and Share

    


  Member Information For auninajjahProfil   Hantar PM kepada auninajjah   Quote dan BalasQuote

anggerik_desa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.03.2004
Ahli No: 7794
Posting: 60

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-12-04 21:15


Alhamdulillah....walaupun tak penah bercinta namun sy sendiri rase selesa dengan keadaan ini.ade banyak hikmahnye.perasaan tak ternoda,jauh dari perkara yang dilaknat..kite pun tak berbelah bahagi untuk utamakan perkara yg lebih utama spt pelajaran.sebenarnye,ramai lagi insan kat dunia ni yang masih suci perasaannya(belum penah bercinta).jadi,kepada sesapa yg masih belum bercinta kt luar sane,jgn risau kerana Allah mahu melindungi kita dari perkara yang tak disukaiNya.dan bila saat itu tiba,hendaklah kita membajainya berlandaskan batas2 Islam.Sesungguhnya cinta kepada Allah itu adalah yang kekal.
Wallahualam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For anggerik_desaProfil   Hantar PM kepada anggerik_desa   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-12-04 21:41


Ana!... hehe.. tak pernah bercinta... sejak kecil sampai la sekarang... harapnya berkekalan sehinggalah tiba waktu yang sesuai.... uhuk2.. capai cita2 dulu! n beri cinta dan kasih sayang sepenuhnya first kepada family yg x kenal jemu membesar dan membelai kita ... andai dah temu jodoh, barula start pk..

..." Akan ku serah cinta ini, bukan lagi pada manusia.. kerana cinta martabat itu bersalut segunung kepalsuan dan kepuraan.. "...

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

c_kay
Warga Rasmi
Menyertai: 03.08.2003
Ahli No: 2754
Posting: 11
Dari: JB-KT

Terengganu  


posticon Posting pada: 20-12-04 22:12


....emmm..ana x penah rasa bercinta..tapi dah bertunang..dah bertunang dengan kematian..cinta ni benda x pasti,tapi kematian tu sure n confirm.

Bookmark and Share

    


  Member Information For c_kayProfil   Hantar PM kepada c_kay   Quote dan BalasQuote

Azzuhra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10575
Posting: 76

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-12-04 08:46



NO CITA2,NO CINTA.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzzuhraProfil   Hantar PM kepada Azzuhra   Quote dan BalasQuote

cornation
Warga 1 Bintang
Menyertai: 06.12.2004
Ahli No: 12840
Posting: 35

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-12-04 14:14


....
sy lah antara org nyer itu...1 dlm 100000 tue...stakat ni alhamdulillah lg...

Bookmark and Share

    


  Member Information For cornationProfil   Hantar PM kepada cornation   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 21-12-04 14:55






rugi kalau tak pernah rasa nikmat cinta sesama manusia...indah OOOOOiiiiii

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

epi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.12.2003
Ahli No: 6043
Posting: 86
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 22-12-04 19:17


bercinta??? apa tu.. hehehe.... siapa yang tak pernah bercinta.......??

apapun cintai cinta sejati kita semua...ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For epiProfil   Hantar PM kepada epi   Pergi ke epi's Website   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-12-04 06:52




Kita hidup kerana cinta, cinta dan kasih ibu bapa menyebabkan kita dibenarkan mengenali dunia ini.

Kita hidup kerana cinta dan kasih Allah. Jika Allah ingin mematikan kita atau tidak mewujudkan kita di alam ni, maka tiadalah kita.

Kita hidup kerana cinta, cinta dan perhatian dari sahabat-sahabat menyebabkan kita berasa semangat utk hidup. Tapi jangan jadikan kawan @ yg lain mengatasi cinta kpd Allah dan rasulNya.

Hidup kita mesti bercinta, bercinta dgn Allah, Rasul dan deen Islamnya. Cinta kpd ketiga-tiga elemen ini menjadikan kita tenang dan bahagi dgn kehidupan.

Hidup kita kerana cinta, dan mati kita juga kerana CINTA.
Jangan bercinta jika anda tidak mahu bercinta.


-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

gingie
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13215
Posting: 309

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-12-04 07:52


bercinta?..sblm tu nak la tanya..best ke bercinta?..hemm..gingie tak penah bercinta..maklula..masih budak lagi..tapi rata2 kwn2 ada yang dah bercinta..ish!!ish!!cepatnye nak bercinta..

Bookmark and Share

    


  Member Information For gingieProfil   Hantar PM kepada gingie   Quote dan BalasQuote

are-inn
Warga Rasmi
Menyertai: 05.10.2004
Ahli No: 11641
Posting: 6
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

Selangor  


posticon Posting pada: 23-12-04 10:00


saya x pernah bercinta......... x tahu apa itu cinta..... dan apa yang indahnya bila bercinta............... tapi dari apa yang saya tahu cinta itu perit.... benarkah???

Bookmark and Share

    


  Member Information For are-innProfil   Hantar PM kepada are-inn   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 23-12-04 10:07





cinta itu luas pengertiannya terpulanglah kepada cara kita mengendali cinta itu....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

atiqah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.11.2003
Ahli No: 5116
Posting: 40
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 24-12-04 17:13



Mungkin saya kot!!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For atiqahProfil   Hantar PM kepada atiqah   Quote dan BalasQuote

niliez
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.01.2004
Ahli No: 6182
Posting: 84
Dari: teluk intan

Perak  


posticon Posting pada: 24-12-04 17:24


ada.......saper kata x der

klu yg dimaksudkan tu..cinta sesama manusia...mmg saya x prnh lg setakat ni..lps ni x taula,kan...maleh den nk pikir...

klu dh smpai wahyu kang,adala...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For niliezProfil   Hantar PM kepada niliez   Pergi ke niliez's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-12-04 22:59




sape kate 1 dlm 100000... melambak lagi insan2 suci murni (x pernah bcinta) kat dunia nie.. antaranya... sy la... bila tgk kengkwn bcinta tu... nmpak pleik plak rasenye... bleh berubah dgn sklip mate je... cinta tu umpama memandu di lebuhraya la... sekali tersalah masuk jalan yg tak betul... maka tak betul la jadinya... tp kalau betul jalannya... insyaALLAH syurga natijahnya...

"kudambakan insan sejati menemani hati ini dari dunia ini hingga ke mahligai syurgawi"

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

nafessa
Warga Rasmi
Menyertai: 29.10.2004
Ahli No: 12179
Posting: 1
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 25-12-04 13:43


askum...
cam best jer tajuk nie kan
terasa la plak
actually makna cinta tu memang luas ertinya
klu nak merasa cinta ngan manusia memang sye x pernah, mgk blum ade g kot yang benar2 suka kt sye
kdng2 tu tertanta gak dlm diri ni, best sgt ker bcinta tu..
tapi klu cinta kpd Allh s.w.t tu memang pasti
ok la tu jer pendapat sye..
wsalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For nafessaProfil   Hantar PM kepada nafessa   Quote dan BalasQuote

HeArtBroKenkiD
WARGA SETIA
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3385
Posting: 629
Dari: » Anak Jati Kuala Lumpur @ MCIIUM «
KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-12-04 14:37




masih belum tiba masanya... orang yg layak pun tak penah jumpa. tak penah merasa lagi camne rasa meletakkan harapan yg tinggi pada manusia.. hehehh.. macam gerun je..
takpe, tepuk dada tanya iman.. nak mengaku tak pernah bercinta, mungkin ada mereka² yg akan menafikan kot.. *reminder: jangan bersangka buruk* wallahu a'lam. but no getting coupled before marriage - that's the rule, that's MY rule..

Telah ku serah cinta ini bukan lagi pada manusia kerana cinta martabat itu bersalut segunung kepalsuan dan kepuraan...

-----------------
Hayy Qum bi ar-Ruuh al-Jadiid!!!
.: Bertemu Dan Berpisah Kerana Allah :.

Bookmark and Share

    


  Member Information For HeArtBroKenkiDProfil   Hantar PM kepada HeArtBroKenkiD   Quote dan BalasQuote

Nurr_Iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4821
Posting: 83
Dari: UiTM

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-12-04 15:10


..
Ermm... cinta nie ade pelbagai jenis. Kalau cinta terhadap Allah, saya masih berusaha utk meraihnya sebaik mungkin. Cinta terhadap ibu bapa, keluarga & sahabat... pasti ramai yg telah menemui cinta ini... saye juga memiliknya.. tapi, jika cinta terhadap insan yg bergelar kekasih, saye masih belum menemuinya. Buat mase nie, mungkin cita yg ketiga nie... saye masih tak memerlukannya. biarlah tenaga saye ni digunakan sebaik mungkin utk menuntut ilmu. InsyaAllah... one day, I'll find the rite person at the rite time...
Wallahua`lam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Nurr_ImanProfil   Hantar PM kepada Nurr_Iman   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 25-12-04 15:54


Hurm, majoriti yg x pernah bercinta adalah kaum hawa... agak2.. kaum adam ada ke yg x pernah bercinta ek? .. huuu

Apa2 pun, ana setuju ngn ukht HeArtBroKenkiD.. no coupling b4 marriage~ yup yup.. insya Allah.. semoga Allah jauhkan hati kita dr kemurkaanNya... Ameen

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

hakima
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2004
Ahli No: 11033
Posting: 41
Dari: BUMI ALLAH

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 27-12-04 22:30




'Wahai org-org yang beriman, cintailah saudaramu sebagaimana engkau mencintai dirimu sendiri"..
bagi ana, kalau bercinta dgn lelaki ajnabi, memng tidak pernah..lagipun, kita masih study..benda2 mcm tu tak penting sgt berbanding dgn tanggungjawab sbg pelajar.
lagipun ana rasa ana tak mampu untuk memikul dua tanggungjawab dalam dua masa..
lagipun, dugaan dalam bercinta lebih hebat jika berbanding dgn dugaan mengejar cita2..
tapi, ini adalah terpulang kpd individu itu sendiri...

p/s: cinta itu indah klu kerana ALLAH

wassalam

-----------------
KeSeMpUrNaAn SeSeOrAnG pAdA aGaMaNyA, kEmUlIaAn SeSeOrAnG pAdA aKaLnYa, KeBaNgSaWaNaN sEsEoRaNg PaDa AkHlAkNyA...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hakimaProfil   Hantar PM kepada hakima   Quote dan BalasQuote

aierah_me
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 10685
Posting: 252
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-12-04 23:05


,,,

Kenapa,tak percaya ke?
Dlm dunia ni semuanye mungkin
Ana tak pernah bercinta dan tak pernah merasai cinta pertama.Lagipun ini bkn masanye utk mengejar cinta...Org kata,kejar cita2 dulu baru kejar cinta

BELIEVE IT OR NOT?

Bookmark and Share

    


  Member Information For aierah_meProfil   Hantar PM kepada aierah_me   Pergi ke aierah_me's Website   Quote dan BalasQuote

Kaoru
Warga Rasmi
Menyertai: 27.12.2004
Ahli No: 13354
Posting: 14
Dari: Malaysia

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 28-12-04 00:17


Quote:

On 2004-12-27 23:05, aierah_me wrote:
,,,

Kenapa,tak percaya ke?
Dlm dunia ni semuanye mungkin
Ana tak pernah bercinta dan tak pernah merasai cinta pertama.Lagipun ini bkn masanye utk mengejar cinta...Org kata,kejar cita2 dulu baru kejar cinta

BELIEVE IT OR NOT?



aierah_me tak mencari kot.. takkan takder budak laki cute sikit kat kelas tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For KaoruProfil   Hantar PM kepada Kaoru   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-04 20:46




bukankah cinta itu fitrah? ia hadir tanpa diduga, tanpa diminta, tanpa diundang...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

Ms_Nik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1455
Posting: 105
Dari: Malaysia Bumi Bertuah

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-01-05 10:56


tak pernah terjebak ke dlmnya....w/pun adakalanya ader benda yg menarik diri ke dalamnya...syukurlah masih bertahan....salahkah klo kita menolak cinta seseorg??? adakah kita dikategorikan menganiaya??...ko jd aper2 pd si dia perlukah kita dipertanggungjawabkan dan dipersoalkan di akhirat nti??salahkah menolak cinta insan yg mulia lagi beriman??....mhon pendpt dan pdgn...buntu pd benda yg satu ini....cinta nan satu

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ms_NikProfil   Hantar PM kepada Ms_Nik   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-05 11:25


tak mustahil.....
bagi sesetengah orang erti CINTA terlalu mahal. bukan mudah untuk diberikan pada seseorang...
Hanya yang berhak diserahkan segalanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

nuramirasarina
Warga Rasmi
Menyertai: 13.05.2004
Ahli No: 8961
Posting: 14
Dari: bumi Allah jua

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-01-05 12:46


tak penah brcinta? ermm....semua umat islam mesti kena....cinta pd Allah, Rasul....itu yg sebaiknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuramirasarinaProfil   Hantar PM kepada nuramirasarina   Quote dan BalasQuote

AtikahBahtiar
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.11.2004
Ahli No: 12288
Posting: 48
Dari: Bandung

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-01-05 12:58


Ada jer.Saya tak pernah bercinta,tapi hanya cinta untuk Allah,Rasulullah,parents, ngan famili.Biarlah cinta itu datang sendiri,dan berkekalan buat selama2nya.=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For AtikahBahtiarProfil   Hantar PM kepada AtikahBahtiar   Quote dan BalasQuote

fizma
Warga Rasmi
Menyertai: 14.01.2005
Ahli No: 13703
Posting: 1

Perak  


posticon Posting pada: 14-01-05 14:05


Ya betul... Ramai orang muda mudi sekarang hanya bercinta dengan manusia...terutamannya lain jantina...tapi cinta Allah mana mereka nak letak...fikir-fikirkanlah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizmaProfil   Hantar PM kepada fizma   Quote dan BalasQuote

jundullah81
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 331
Posting: 473
Dari: Bumi Allah Semuanya....

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 14-01-05 14:36




Topik CINTA Lagi......

Hati, perasaan dan nafsu adalah anugerah Allah yang sangat indah...Pandulah ia dengan iman dan taqwa. Jangan terlalu ikut godaan syaitan...


Wallahu a'lam



-----------------
HAPPY Moments----- PRAISE ALLAH
DIFFICULT Moments- SEEK ALLAH
QUIET Moments------ WORSHIP ALLAH
PAINFUL Moments--- TRUST ALLAH
EVERY Moment------- THANK ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For jundullah81Profil   Hantar PM kepada jundullah81   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-01-05 16:34


cintalah pada ALLAH sesungguhnya....
kerana cinta padaNya adalah yang pertama dan terakhir sehinggalah kita berpeluang bertemu denganNya.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_dihati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.08.2004
Ahli No: 10470
Posting: 38
Dari: united kingdom

uk   avatar


posticon Posting pada: 14-01-05 17:07




tak pernah jugak bercinta sesama manusia ni...
cuma berharap kalau dah jumpa diredhai Allah hendaknya

Berkata Imam Nawawi:

"Aku menyintaimu krn agama yg ada padamu, jika kau hilangkan agama dlm dirimu, hilanglah cintaku padamu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_dihatiProfil   Hantar PM kepada cahaya_dihati   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-01-05 17:13


aku cinta pada mu

Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

hanishumaira
WARGA SETIA
Menyertai: 11.02.2004
Ahli No: 7196
Posting: 546
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-01-05 19:03


of course aa x pernah,... SPM pun x pas laei,....


Bookmark and Share

    


  Member Information For hanishumairaProfil   Hantar PM kepada hanishumaira   Pergi ke hanishumaira's Website   Quote dan BalasQuote

Islamic_prince88
WARGA SETIA
Menyertai: 25.05.2004
Ahli No: 9164
Posting: 587

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-01-05 22:16


tipu lah x pernah cinta kat org

Bookmark and Share

    


  Member Information For Islamic_prince88Profil   Hantar PM kepada Islamic_prince88   Pergi ke Islamic_prince88's Website   Quote dan BalasQuote

suz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2004
Ahli No: 13406
Posting: 122
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-01-05 10:05


..
siapa kata x orang pernah bercinta.
saya salah satu insan yg tidak pernah bercinta(pd manusia).sebab saya x pernah percaya ada lelaki yang baik pd zaman sekarang.
saya x percaya ada lelaki yg bertanggungjawab.

Bg saya semua lelaki adlah sama.

boleh percaya ke pada lelaki???

Hati ini milik Allah
diciptakan oleh Allah
hanya untuk meyintai Allah



Bookmark and Share

    


  Member Information For suzProfil   Hantar PM kepada suz   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-01-05 13:14


Quote:

On 2005-01-25 10:05, suz wrote:
..
siapa kata x orang pernah bercinta.
saya salah satu insan yg tidak pernah bercinta(pd manusia).sebab saya x pernah percaya ada lelaki yang baik pd zaman sekarang.
saya x percaya ada lelaki yg bertanggungjawab.

Bg saya semua lelaki adlah sama.

boleh percaya ke pada lelaki???

Hati ini milik Allah
diciptakan oleh Allah
hanya untuk meyintai Allah






kalau ngan laki pun tak caye. nak bersama sapa nanti. nak jadi lesbian??? tak pun bercinta ngan kuda.



Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

Islamic_prince88
WARGA SETIA
Menyertai: 25.05.2004
Ahli No: 9164
Posting: 587

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-02-05 16:19


tp Allah juga jadikan manusia ni saling berpasangan,utk saling menyanyangi
<-- jgn gunekan dalil ni utk buat2 maksiat udah la..



pada sesiapa yg anti sgt sgt kat kaum lain jenis nih..jgn terkejut..1 hari nanti..sure cair punyer hati ni....


x salah bercinta,tp salah bila cinta ni dinodai dgn maksiat.
Kalau nak bercinta sakan,bercinta la lepas kahwin .yerr

kalau umor baru 18 kebawah....hehehe..lupekan je la soal cinta2 nih...
ada pepatah tue mengatakan cinta ni racun bagi org yg sedang belajar.

Wallahualam

[ Posting ini telah di edit oleh: Islamic_prince88 pada 2005-02-07 16:21 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Islamic_prince88Profil   Hantar PM kepada Islamic_prince88   Pergi ke Islamic_prince88's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 07-02-05 16:31



nak tnya gn islamic_prince88
klu bcinta kna ada had umo ka???
bukan ka kita sejak lahir lg da bcinta
bercinta dgn ALLAH...
dgn mak bpk...
sejak kecik lg da disirami dgn cinta daN KASIH SAYANG NYA....



Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-05 17:18




suz, nape ek...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

saiful
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.11.2003
Ahli No: 5373
Posting: 209
Dari: Marang,Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-02-05 18:20


muslimah ah zuhra pulak macam mana pernah bercinta tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For saifulProfil   Hantar PM kepada saiful   Quote dan BalasQuote

ilya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 14.12.2004
Ahli No: 13030
Posting: 22
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 07-02-05 20:23


~ ~

Bookmark and Share

    


  Member Information For ilyaProfil   Hantar PM kepada ilya   Quote dan BalasQuote

azriey
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.02.2005
Ahli No: 14059
Posting: 29
Dari: Kuching,Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 07-02-05 20:45


cinta owh cinta.... mengapa harus bercinta??

hurmm.. setiap manusia ada perasaan cinta cuma kita tak perasan kehadirannyer... itu jerk...

klau xde perasaan cinta.. kita takkan sayangkan ibu bapa kita.. adik bradik kita.. so.. kasih sayang tu sebenarnyer adalah cinta. cuma cinta ini adalah satu perkataan yang dibuat oleh kamus dewan bahasa jerk...

xpercaye?? dlm bahse inggeris love itu boleh dikatakan sebagai kasih sayang.. dan love juga boleh jadi cinta....

so... bagi saye... cinta itu adalah kasih sayang...
klau ade silap.. tolong betulkan yerk....

-----------------
)------- MenCarI ErTi KeHidUpAn & KeBeNaRaN ------(

Bookmark and Share

    


  Member Information For azrieyProfil   Hantar PM kepada azriey   Quote dan BalasQuote

Mujahiddah_Solehah
Warga Rasmi
Menyertai: 03.12.2004
Ahli No: 12770
Posting: 6
Dari: sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 07-02-05 21:45



mmg ade yg x penah bercinta.. ape yang peliknye.. normal ape.. bukan nye memilih atau jual mahal..tapi aty x terbuka lagi nak bercinta.. belom datang seruan lagi katekan!!!! kalau jodoh nk bercinta 2 dh nk datang..kite tolah macam mane pon x bleh.. betol x???
contohnye kite sndiri pon x penah bercinta lagi.. tapi minat kan seseorang 2 mmg la penah.. kite x nafi kan pon.. kalo yg x penah minat kat sape2 2 bohong la jwbnye.. 2 x de perasaan namenye.. sedangkan haiwan punya perasaan ini kan pula manusia... betol x??? ini juz untuk renungan kite bersama.. kalau ada yg terasa aty 2..kite mite maaf bebanyak....
wallahualam....

-----------------
tanya pada hati,tapi ikutlah kata imanmu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Mujahiddah_SolehahProfil   Hantar PM kepada Mujahiddah_Solehah   Quote dan BalasQuote

Mujahiddah_Solehah
Warga Rasmi
Menyertai: 03.12.2004
Ahli No: 12770
Posting: 6
Dari: sarawak

Sarawak  


posticon Posting pada: 07-02-05 21:55



normal la sape yang x penah bercinta... ape yang pelik nye.. juz have only one reason okeh... u know what.. belom sampai seruan lagi kate kan!!!
wallalualam...

-----------------
tanya pada hati,tapi ikutlah kata imanmu

Bookmark and Share

    


  Member Information For Mujahiddah_SolehahProfil   Hantar PM kepada Mujahiddah_Solehah   Quote dan BalasQuote

vanadium_oksida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2005
Ahli No: 13944
Posting: 279
Dari: manjung ,perak

Perak  


posticon Posting pada: 16-02-05 15:20



ana tak pernah bercinta dgn sesiapa pun sebelum ini...percaya atau tidak terpulang kepada antum semua cuma cinta ana yg ana tak dapat sepenuhnya adalah drpd Allah s.w.t...Wassalam
cinta yg abadi adalah cinta kepada illahi..


lahinya kita disambut dengan azan ,
matinya kita diiringi dengan solat,
antara azan dengan solat alangkah singkat hidup nie...

Bookmark and Share

    


  Member Information For vanadium_oksidaProfil   Hantar PM kepada vanadium_oksida   Quote dan BalasQuote

Rindu_Rahayu
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.04.2004
Ahli No: 8452
Posting: 632
Dari: Bumi Allah

PulauPinang  


posticon Posting pada: 16-02-05 15:40


Quote:

On 2005-01-25 13:14, Jackie_uniten7 wrote:
[quote]


kalau ngan laki pun tak caye. nak bersama sapa nanti. nak jadi lesbian??? tak pun bercinta ngan kuda.





hahaha lawak lawak...

Cinta Ilahi Cinta Yang Kekal Abadi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Rindu_RahayuProfil   Hantar PM kepada Rindu_Rahayu   Pergi ke Rindu_Rahayu's Website   Quote dan BalasQuote

ra2syahadah
Warga Rasmi
Menyertai: 04.02.2005
Ahli No: 14113
Posting: 1

Sarawak  


posticon Posting pada: 16-02-05 16:32


mmg ada yang x prnh bercinta mbe cinta monyet 2 adalh

Bookmark and Share

    


  Member Information For ra2syahadahProfil   Hantar PM kepada ra2syahadah   Quote dan BalasQuote

chempaka
Warga Rasmi
Menyertai: 26.12.2004
Ahli No: 13327
Posting: 13

Kedah  


posticon Posting pada: 25-02-05 17:22




ade.....saye tak penah bermain cinta dengan mana2 kaum selawan.
insyaallah, akan kubimbing hati ini dalam mencari cinta sejati dan rindu abadi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For chempakaProfil   Hantar PM kepada chempaka   Quote dan BalasQuote

beecological
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14621
Posting: 250

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 13-03-05 09:06




tiada lagi cinta,tak perlukan cinta atau kasih mesra,baby i don't want too


SINGLE MAKE SIMPLE
COUPLE MAKE TROUBLE


Bookmark and Share

    


  Member Information For beecologicalProfil   Hantar PM kepada beecological   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-05 12:48




C- cinta
I - itu
N - nikmat
T - tapi
A - awas

K - Kasih
A - adalah
S - sungguh
I - indah
H - Hikmahnya

Carilah cinta untuk cinta demi cinta....

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

anamuslimah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.02.2005
Ahli No: 14262
Posting: 48
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 13-03-05 13:17




cintakan bunga , bungakan layu
cintakan manusia , manusia kan mati
cinta allah kekal abadi....

ana ingatkan sume kat ukhwah ni tak pernah bercinta ( except yg dah kawin) ..... rupanya sumenye (kebanyakan) bercinta.... patutla forum jiwang byk beno....

kan ke bagus bercinta lepas kawin.....
sekarang ni baik focus ngan pelajaran.....
tingkatkan ibadah dan perbaiki diri.....
taati ibu bapa dan sayangi keluarga.....
banyak lagi yang perlu remaja lakukan daripada bercinta.....

cintailah allah lebih dari segala- galanya kerana cinta yang abadi dan hakiki pasti berbalas dengan nikmat yang tidak terhitung.....

cintailah cinta ilahi...
itulah cinta yang hakiki...
cinta di hati fitrah murni...
cinta yang di mata nafsu melulu...
bahagianya hanya sementara...
cintailah cinta yang abadi...





Bookmark and Share

    


  Member Information For anamuslimahProfil   Hantar PM kepada anamuslimah   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 13-03-05 13:30




siapa yer...bagitaula jgn memalu..lgpun tak sume orang macam anda tau..sekurang2nya hati anda bebas dr cinta manusia yang kadang kala melalaikan

Bookmark and Share

    


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

qamaralia
Warga Rasmi
Menyertai: 08.03.2005
Ahli No: 14986
Posting: 17
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 26-03-05 12:38


memang ade...saye...maksud saye cinte kpd seseorang selain ahli keluarga la...nape plak ade yang macamsusah je nak percaye?

Bookmark and Share

    


  Member Information For qamaraliaProfil   Hantar PM kepada qamaralia   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-03-05 12:45


cintakan ALLAH adalah cinta pertamaku...
cintakan Rasulullah, ibubapaku...saudara seISLaMku....
cintakan diriku....
cintakan manusia...tak kekal selamanya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-04-05 11:17


cinta
pernah lah jgk cinta nie..
naper anda takut nk bgtau nya..?
bukan nya ade pape pun..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

Azzuhra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10575
Posting: 76

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-04-05 11:29



biarlah cinta yg suci itu hanya diberikan kpd Allah s.w.t....jodoh pertemuan hanya di tgn
tuhan...mencari cinta suci..mendamba kasih ilahi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzzuhraProfil   Hantar PM kepada Azzuhra   Quote dan BalasQuote

cahayainsani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10574
Posting: 235
Dari: bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 12:49


Assalamu'alaikum....
Azzuhra..samalah kita...
tak pernah bercinta....
mungkin belum tiba masanya....
semua itukan atas kehendak dan ketentuanNYA...
apa pun...ingatla...janji Allah itu pasti pada hambaNYA..
Allah jua yang lebih mengetahui apa yang terbaik buat hambaNYA...
Wassalam....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahayainsaniProfil   Hantar PM kepada cahayainsani   Quote dan BalasQuote

puteri_nailofar
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.05.2005
Ahli No: 16297
Posting: 258
Dari: Kazakhstan

kazakhstan   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 12:54


Bercinta dengan mak,ayah ,adik-adik....heh! :-D

Tiada cinta di hatinya hanyalah cinta Allah,
Ada rasa rindu hanyalah untuk Rasulullah,
Kasih dan sayang hanyalah untuk ibu ayah,
Hormat menghormati sesama insan berbudi,
Guru dan teman-teman sentiasa dikasihi,
Itulah di antara sifat anak-anak yang soleh....-UNIC



Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_nailofarProfil   Hantar PM kepada puteri_nailofar   Quote dan BalasQuote

cahaya82
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.07.2005
Ahli No: 17051
Posting: 125
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-07-05 14:53


assalamualaikum...

:-D :-D :-D :-D :-D :-D
heheheheh...saya tak pernah bercinta...saya salah seorang itu...erm...rasa camana erk?????best???rasa disayangi di rindui...begitu???saya just pernah tengok kawan saya bercinta ada lah.....setakat ni pengalaman tu? tak ada lagi lah....
kasihan....ada yang bercinta kejap...clash...and then cinta lagi...tup-tup clash...cdapat lagi...erm..tak sukalah...takut kumpul dosa...hehehhe...bukan apa takut tak sedar buat dosa.....
well...tak kisah lah...asal hidup bahagia,,,sekarang ni rindukan Allah...Rasul...rindukan family....erm...kawan2 cukup lah..bercinta rasa macam boleh sakit kepala saja....macam2 kerenah...

:-) :-) :-) :-)
cintakan bunga..bungakan layu...
cintakan manusia..manusia akan pergi...
cintakan Allah kekal abadi......
...........................

Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya82Profil   Hantar PM kepada cahaya82   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 15:05


tak pernah agaknya...rasanya macam pernah dicintai ada lah... :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

fizamil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13800
Posting: 126

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 15:53


rupa-rupanye ramai juga sahabat di ukhwah yang sama status dengan saya, tak pernah bercinta....ingatkan saya seorang saja..hehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizamilProfil   Hantar PM kepada fizamil   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 15:58


orang tak pernah bercinta ni..susah sikit..tak ada pengalaman....
pengalaman mematangkan hati dan fikiran...

suka duka bercinta harus dirasainya....barulah hidup ini ceria...

tak begitu???

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

fizamil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13800
Posting: 126

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 16:01


ha'ah Ghufranallah

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizamilProfil   Hantar PM kepada fizamil   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 16:01


minta maaf bertanya, orang yang tak pernah bercinta ni saham murah ke?
tak handsome ke?atau saja saja jual mahal?
Kalau di IPT orang yang masih tak ada pasangan dikategorikan orang low profile.
betul ke?

jawab...10 saat dari sekarang.......he he..

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

fizamil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13800
Posting: 126

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 16:15


may be..

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizamilProfil   Hantar PM kepada fizamil   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 16:18


fizamil..dikategorikan macam mana?

sila pilih..
1. jual mahal.
2. low profile.
yang mana satu fizamil???

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

nurhaida
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8493
Posting: 173
Dari: Sungai Petani,KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 16:27


Assalamualaikum....

saya sendiri pun masih belum ada pengalaman b'cinta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurhaidaProfil   Hantar PM kepada nurhaida   Quote dan BalasQuote

fizamil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13800
Posting: 126

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 16:28


Ghufranallah rasa-rasa y mana satu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizamilProfil   Hantar PM kepada fizamil   Quote dan BalasQuote

Kaisi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9907
Posting: 233
Dari: KB - The Islamic City

japan   avatar


posticon Posting pada: 06-07-05 17:30


assalamualaikum...
well...i pun tak pernah b'cinta juga..
tapi nak b'cinta juga nanti...
lepas kawin nanti..hehehee..
romantik apa..
buat apa-apa pun tak mengapa...sebab dah halal..kuwa kuwa kuwa..
betul apa?
tak betul ke??
apa lah luu...
sokongla i..
betul ni..tak tipu..
carilah pengalaman b'cinta dalam p'kahwinan..
Kalau dah suka itu..terus saja pergi minta dengan mak pak dia..
habih cerita..tak lah ssh sangat..ye tak..
kih kih kih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For KaisiProfil   Hantar PM kepada Kaisi   Quote dan BalasQuote

jAiLuL_mAnsHuDaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 170
Posting: 310
Dari: Di sana sini...

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 00:47


Assalamualaikum...

bagi saya bercinta memang tak pernah...tidak pernah pun declare dengan sesiapa...cuma mungkin perasaan kagum itu wujud...atas dasar suka...
Jika Allah mentakdirkan seseorang itu untuk jatuh cinta...siapalah kita yang nak menolaknya...begitu juga sebaliknya...

mungkin di sini yang bercinta monyet saja yang banyak...
siapalah agaknya????? :lol:

Wallahu A'lam...

tumpang lalu :-D


-----------------
.::Ketenangan lahir dari hati yang bersih::.


Bookmark and Share

    


  Member Information For jAiLuL_mAnsHuDaHProfil   Hantar PM kepada jAiLuL_mAnsHuDaH   Pergi ke jAiLuL_mAnsHuDaH's Website   Quote dan BalasQuote

fizamil
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.01.2005
Ahli No: 13800
Posting: 126

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-07-05 08:50


ye Kaisi..saya sokong awak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fizamilProfil   Hantar PM kepada fizamil   Quote dan BalasQuote

murshidaidah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.10.2004
Ahli No: 11803
Posting: 26
Dari: puchong

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-07-05 09:07


ada jugak orang yang tak pernah bercinta.lagi bagus tidak bercinta dari kita bercinta dengan orang yang hanya menyakiti hati kita

Bookmark and Share

    


  Member Information For murshidaidahProfil   Hantar PM kepada murshidaidah   Pergi ke murshidaidah's Website   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 11-07-05 16:53


sapa kata tak ada?ramai sahabat saya tidak bercinta............

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

nawra_albahira
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.08.2003
Ahli No: 3005
Posting: 141
Dari: taman tun dr ismail

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 11-07-05 17:02


assalamualaikum zura....
hangatnya topik......tapi tak apa......semoga bertemu Cinta sejati ye..sabar lah......-NAWAR-

Bookmark and Share

    


  Member Information For nawra_albahiraProfil   Hantar PM kepada nawra_albahira   Pergi ke nawra_albahira's Website   Quote dan BalasQuote

mardhiah12
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.08.2003
Ahli No: 2797
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-07-05 17:25


assalamu`alaikum

siapa kata orang tak bercinta low profile & tak laku?

agaknya semua kat sini adik-adik belum merasa macam akak rasa. akak tak pernah bercinta kecuali dengan suami. macam zaman kuno lah orang kata, tapi hati akak tak pernah terbuka untuk bercinta sampai saat suami melamar nak jadi suri hidup dia, barulah nak berkenalan dengan term berkasih sayang dengan orang bukan muhrim dengan kita.

bukan tak ada orang nak. ada. dari zaman pre-U (ala-ala matriks) sampai final year) tapi entahlah agaknya tengok kawan bercinta putus, bercinta putus, tak kekal pun, lama2 naik jelak nak bercinta. Kenapa susah hati sangat tak ada pakwe/makwe? apa akak buat selama 4 tahun di universiti, akak berdoa ditemukan dengan seorang lelaki yang baik, bertanggungjawab untuk jadi suami, tiap kali lepas solat dan Alhamdulillah, final sem final year, suami datang melamar. dan akak jadi orang pertama dalam batch akak yang berkahwin :)

dulu orang tengok akak macam alien sebab tak ramai tak bercinta, tapi bagi akak tader ruginya. malahan lagi best, sebab boleh involve dalam aktiviti lain. banyak sebenarnya benda boleh buat dari melibatkan diri dengan bercinta sebelum kahwin ni. tup tup, sampai tak terperasan bila kita mengetuk pintu hati seseorang.

so, don't be worried, sapa yang single lagi tu??, insya Allah, ada satu hari nanti :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mardhiah12Profil   Hantar PM kepada mardhiah12   Quote dan BalasQuote

jAiLuL_mAnsHuDaH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 170
Posting: 310
Dari: Di sana sini...

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-07-05 05:36


Assalamualaikum...

setuju dengan saudari mardhiah12...kita manusia kalau nak bercinta sebetulnya biarlah ada matlamatnya iaitu untuk sampai ke alam perkahwinan...tapi yang paling terbaik adalah bercinta selepas kahwin...
cinta kalau ikut landasan yang sebetulnya kemanisannya takkan sama dengan cinta dikelilingi hawa nafsu...

Wallahu A'lam...

tumpang lalu...:-)


-----------------
.::Ketenangan lahir dari hati yang bersih::.


Bookmark and Share

    


  Member Information For jAiLuL_mAnsHuDaHProfil   Hantar PM kepada jAiLuL_mAnsHuDaH   Pergi ke jAiLuL_mAnsHuDaH's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 16-07-05 06:28


hukum alam...orang yang xpenah bercinta sti nak bercinta..dan hakikatnye orang yang bercinta sti xnak bercinta..ahahaha..kesimpulannya jgnla bercinta...cinta sebenarnya satu penipuan saja...tension betul lah bercinta ini..malas ar nak fikir

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 16-07-05 08:38


fizamil...
mungkin dalam fikiran fizamil ada jawapannya...ye tak?
mungkin jugak suatu hari nanti ada jugak orang datang mengetuk pintu hati fizamil dan membawa ke gerbang perkahwinan insyaAllah..

cuma kita perlu banyak bersabar..berusaha dan berdoa...

saya akui bukan senang nak cari yang betul2 baik,beriman dan sebagainya sekarang..kata orang jika kita nak orang yang baik..hendaklah kita baiki diri kita menjadi seorang yang baik.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

dhamiraqistina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13287
Posting: 271

Selangor  


posticon Posting pada: 16-07-05 08:41


tak mustahil....ada juga kwn2 saya yang xprnh bercinta dengan lelaki...dia tetapi happy sebab tak ada facing any problem..she enjoys her life very much without thinking bout a boy...best juga jadi macam dia ni...bak kata ibu saya,jangan bercinta sekarang..kerana syaitan tu lebih m'hasut kepada kejahatan...usia macam ni mudah sangat t'pengaruh dengan bnda2 tak elok...ada akal..fikir kanla...(nasihat ni lebih d tujukn pada diri s'diri sebenarnya)..hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For dhamiraqistinaProfil   Hantar PM kepada dhamiraqistina   Quote dan BalasQuote

Ghufranallah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.06.2005
Ahli No: 16894
Posting: 351
Dari: padang pasir

luxembourg   avatar


posticon Posting pada: 16-07-05 08:51


pendek kata syaitan laknatullah ni ada di merata2..
syaitan bertekad akan mengumpul seberapa ramai yang boleh untuk menjadi pengikutnya..orang suruhannya..dan konco2nya..

kadang-kadang kita setiap hari digoda oleh syaitan supaya melakukan kejahatan...bukan hanya dengan melalui perbuatan tetapi juga dalam fikiran....

Bookmark and Share

    


  Member Information For GhufranallahProfil   Hantar PM kepada Ghufranallah   Quote dan BalasQuote

AzrinshaH
Warga Rasmi
Menyertai: 17.07.2005
Ahli No: 17335
Posting: 9
Dari: pch.selgr

Pahang  


posticon Posting pada: 17-07-05 20:42


ada apa dengan cinta?
susah juga nak cari orang macam ini.kalau ada pun tak ramai kut.
tapi yang pernah bercinta sebelum ini.agaknya.. agak saja eik
ada yang tak tul2 bercinta sebab tu dalam 2 minggu saja dah bosan betul tak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzrinshaHProfil   Hantar PM kepada AzrinshaH   Quote dan BalasQuote

tentera_berkuda
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16444
Posting: 1327
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-07-05 19:17


ada...mana ada...ada mana....anam ada....ada mana...ada mana

Bookmark and Share

    


  Member Information For tentera_berkudaProfil   Hantar PM kepada tentera_berkuda   Quote dan BalasQuote

huswatun
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2005
Ahli No: 13572
Posting: 9
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-07-05 20:24


assalamualaikum... semua pendapat yang di atas tu betul,
masing-masing ada pandangan yang tersendiri...

Allah dah menjadikan setiap orang berpasangan..
walau pun anda bercinta bagai nak rak, kalau bukan jodoh anda maka dia bukanlah pasangan hidup anda..

bagi sesetengah orang biarlah cinta mencari kita,tapi kalau dah jumpa cinta pandai-pandai lah jaga... ok,tawaqal lah.. Allah itu Maha Adil...

Bookmark and Share

    


  Member Information For huswatunProfil   Hantar PM kepada huswatun   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Ada tak orang yang tak pernah bercinta ?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.209589 saat. Lajunya....