Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Rahsia kejayaan hidup adalah persediaan seseorang untuk menyambut datangnya kesempatan.
-- Benjamin Disraeli

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 39
Ahli: 0
Jumlah: 39




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 27 hari yang lalu
izdham: 36 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 46 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: cinta sms boleh bahagia ker.....


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» cinta sms boleh bahagia ker.....

Please Mendaftar To Post


Oleh cinta sms boleh bahagia ker.....

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 10-12-04 18:29


Cinta sesuatu yang anehkan?Tanpa bicara dan pertemuan pun manusia bleh jadi lalai dan leka....Hanya melalui bait kata2 itu pun sudah cukup buat manusia terpesona...tapi apa yang menjadi persoalannya leh bahagia ker pasangan cinta sms ni.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

relajihad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.11.2004
Ahli No: 12384
Posting: 118
Dari: Perak

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-12-04 18:37


entahla... tp kalau "cinta sms" ni digunakan tok sendkan tazkirah, kejutkan tahjud, dan perkara2 yg baik... ana rasa ok kot?... bahagia? herm.. bahagia tua kurnia dari Allah... so kalau Allah campakkan rasa bahagia dalam hati org yg "cinta sms" maka bahgialah ia.... wallahualam

-----------------
http://www.sani.my

Bookmark and Share

    


  Member Information For relajihadProfil   Hantar PM kepada relajihad   Pergi ke relajihad's Website   Quote dan BalasQuote

mashyafinas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.02.2004
Ahli No: 7130
Posting: 28
Dari: banting,selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-04 19:36


..pasal cinta sms ni entahla tapi sy rs ikutla cr dia klu cr die btul bahagiala kot...kite tak boleh la pandai2 kate cinta sms ni mesti tak betul n xkan bahagia...tu terpulang pada yang melaluinye...tp kalau dah tersalah org n tersalah cara nye tula mungkin yang jadi tak bahagia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mashyafinasProfil   Hantar PM kepada mashyafinas   Quote dan BalasQuote

elyss
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12570
Posting: 90
Dari: pekan baru,riau

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 10-12-04 20:00


betul kate relajihad tu..ana pn pnah gak alami "cinta sms" tp maybe ana sorang yg rs kot... wallahualam...die slalu kjutkan ana utk bgn sahur ms bln puasa hari tu..tazkirah...kejut bgn solat malam dn utk mentarbiyah...dn ke arah kebaikan... tak salah rsnyer...kalau psl tu..kalau ikhlas ttg perasaaan tu...insyaallah tak kan kemana...klu takde jodoh takdelah mungkin ada hikmah di sebaliknyer...

-----------------
...diri ini tercari-cari identiti seorang wanita yang solehah... YA ALLAH berilah daku petunjuk dan hidayahMu..sesungguhnya hanya pada Mu ku meminta....

Bookmark and Share

    


  Member Information For elyssProfil   Hantar PM kepada elyss   Quote dan BalasQuote

ije
Warga 1 Bintang
Menyertai: 16.10.2004
Ahli No: 11883
Posting: 39
Dari: malaysia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-04 20:02


ada juga dikalangan kawan2 saya yang bercinta melalui sms. kdg2 rasa pelik sbb main sms pun bleh jatuh hati. tp tu semua kehendak ALLAH. Kata2 memainkan peranan penting . cinta sms ni, cinta xmengenal rupa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ijeProfil   Hantar PM kepada ije   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 10-12-04 21:58



cinta sms ? camne tu...errr....

anyway,selamat bercinta kepada pencinta sms...eh..lain lak maknanye tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-12-04 22:18


hmmm....jimat sikit dari cinta hp. digi, sms 1 sen

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

setanggisyurga
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.10.2004
Ahli No: 11892
Posting: 78
Dari: parit buntar

Perak  


posticon Posting pada: 10-12-04 22:42



emm..setuju dgn relajihad....anway bkn senang nak kecapi kebahagiaan..klo dah ditakdirkan bahagia..itulah jlnnya..klo sengsara..itulah juga jlnnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For setanggisyurgaProfil   Hantar PM kepada setanggisyurga   Quote dan BalasQuote

sasician
WARGA SETIA
Menyertai: 04.05.2004
Ahli No: 8783
Posting: 453
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 11-12-04 00:47


memang seronok bila ber sms..kadang2 org ni dlm sms cukup hebat dgn ayat2 power utk mengurat...tapi realitinya bukan spt yg digambarkan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasicianProfil   Hantar PM kepada sasician   Pergi ke sasician's Website   Quote dan BalasQuote

lidya_haryati
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1892
Posting: 255
Dari: temerloh

malaysia  


posticon Posting pada: 11-12-04 08:52


org yg bercinta sms nih mesti dah kehilangan kata kata kot... ataupun jenih pendiam... hanya mampu ber sms jek... hik hik hik

Bookmark and Share

    


  Member Information For lidya_haryatiProfil   Hantar PM kepada lidya_haryati   Quote dan BalasQuote

aikal
WARGA SETIA
Menyertai: 07.12.2004
Ahli No: 12868
Posting: 419
Dari: masa yang silam

yemen  


posticon Posting pada: 11-12-04 09:30





cinta sms khawin pun sms !

Bookmark and Share

    


  Member Information For aikalProfil   Hantar PM kepada aikal   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 11-12-04 11:12



SMS 1 sen....Jadi pencinta SMS takpe. Taknak bercinta dalam SMS...Huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-04 22:51


Quote:
SMS 1 sen....Jadi pencinta SMS takpe. Taknak bercinta dalam SMS...Huhu



betul tu..

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

ac
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11304
Posting: 27
Dari: teranu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-12-04 22:57



jimat skit duit..lagi pon tak yah jupe2...
kot2 tak sempat...terubat gak rindu.. tp rindu kepade Allah adalah rindu terbesar dan sape yang memilikinya.... dier la orang yang palin bhagia kat dunia nie....

Bookmark and Share

    


  Member Information For acProfil   Hantar PM kepada ac   Pergi ke ac's Website   Quote dan BalasQuote

farina_haikal
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11708
Posting: 245
Dari: seoul,korea

north_korea  


posticon Posting pada: 12-12-04 00:28


klu org tu dh pernah jumpa pastu jauh,terpaksalah pakai sms....bahagia atau tak depent pada individu....cinta sekarang....macam2 cara...pening kpala....

Bookmark and Share

    


  Member Information For farina_haikalProfil   Hantar PM kepada farina_haikal   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 12-12-04 13:29



bahaya cinta sms ni.kadang2 apa yang kita harapkan tidak seperti apa yang kita harapkan.bila dah feel in love lepas tu bila jumpa terus tak berkenan.sebab kawan penah kena,sampai nangis2 sebab menyesal.
pikirkanlah mana yang baik dan buruk

Bookmark and Share

    


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-12-04 18:43


..sya sekarang ni dapat dia melalui cinta sms..pastu jumpa..dan..hubungan masih baik lagi..tapi ada juga la tak baiknya,,biasalah kan...

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

appy
Warga 1 Bintang
Menyertai: 23.09.2004
Ahli No: 11354
Posting: 35
Dari: marang..ganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-12-04 14:06


ermmm...cinta sms....ntahla kadang2 tuh sebab sms jek org boleh kekal bahagia...boleh jadi tak bahagia...bergantungla pada individu..kalo sms sekadar nak menyembunyikan identiti sebenar atau nak mempermainkan perasaan orang lain baik tak payah..jgn sampai org cakap kita ni hipokrit...tapi ade baiknya bagi yang dah kenal tuh..mungkin boleh kenaal lagi..tapi jgn over2 pulak...bergantung pada individu nak menilai..

Bookmark and Share

    


  Member Information For appyProfil   Hantar PM kepada appy   Quote dan BalasQuote

yatie86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11989
Posting: 116
Dari: p.di negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 14-12-04 16:41


cinta sms x semesti bahgia..ana penah rasa dulu tapi sekejap jer..kalu kita sms setakat nak kejut sahur ker atau bagi kata2 hikmah tak salah rasanyakan..yang penting ikhlas...



untuk menyelami cinta dan cita2,anggap dahulu cinta itu derita dan cita2 itu cahaya.sebelum mendekati erti cinta ,mengertilah dahulu erti cita2 dan sebelum mengenal cinta,kenallah dahulu cita2

Bookmark and Share

    


  Member Information For yatie86Profil   Hantar PM kepada yatie86   Quote dan BalasQuote

SrikandiSejati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2004
Ahli No: 8352
Posting: 110
Dari: Malaysia

Kedah  


posticon Posting pada: 14-12-04 22:45



cinta sms boleh bertahan sekiranya kedua-duanyer jujur antara satu sama lain...
nak bercinta tue boleh, tapi pandai-pandai pk secara rasional... sekiranya salah seorang curang,... pk balik macam mana korang boleh bercinta dengan si dia

Bookmark and Share

    


  Member Information For SrikandiSejatiProfil   Hantar PM kepada SrikandiSejati   Pergi ke SrikandiSejati's Website   Quote dan BalasQuote

eiza86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.10.2004
Ahli No: 12182
Posting: 161
Dari: Gombak,Selangor

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 15-12-04 09:08


....

Aper nak kate tntang cnta sms nie ek? hurm..X tau nak kate coz ader gak member2 yang dah tngkap lentuk ngan "cnta sms" nie .. Smpai layan jiwang tiap2 mlm..! Sy ni duk perati...n perati...at last, bile time "mereka" nie nak jumper,huRm..mula la pastu dah makin jauh..jauh..n jauh...!

BAK kaTe org,xknal maka x cnta...tapi bila dah jmper...terus jadi dah knal maka xcnta..! hehehe...cAm ner tu? Sian jugak kat depa...

KenaLi aTi budi duLu......
SaLam ukhWah...... Wassalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiza86Profil   Hantar PM kepada eiza86   Quote dan BalasQuote

norru
Warga Rasmi
Menyertai: 30.01.2004
Ahli No: 6896
Posting: 4
Dari: malaysia

Pahang  


posticon Posting pada: 15-12-04 15:25


cinta sms.....
innamala'malu binniat...
alhamdulillah...semua memberi pandangan yang bernas.....
kadang2 atau memang ia...cinta sms ni sebahagian daripada maksiat hati(kcil)...kecil-kecil lama-lama bleh jadi besar juga....boleh nak sms tp kenalah berpada2..
kadang2 kalau difikirkan, kita mengejut org bertahajud pd org tertentu sahaja (org istimewa) je....cuba fikir2kan....apepun...banyakkan zikrullah dan beristighfar........salam perjuangan buat para pejuang din wadaulah

Bookmark and Share

    


  Member Information For norruProfil   Hantar PM kepada norru   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 17-12-04 17:03


Quote:
BAK kaTe org,xknal maka x cnta...tapi bila dah jmper...terus jadi dah knal maka xcnta..! hehehe...cAm ner tu? Sian jugak kat depa...

KenaLi aTi budi duLu......



Quote:
cinta sms boleh bertahan sekiranya kedua-duanyer jujur antara satu sama lain...
nak bercinta tue boleh, tapi pandai-pandai pk secara rasional... sekiranya salah seorang curang,... pk balik macam mana korang boleh bercinta dengan si dia



setuju sgtla...apapun,setia dan jujur tu yang penting.kalau dah tak ada jodoh nak buat macamana kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

ketenteramanku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12678
Posting: 310
Dari: UTM Skudai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-12-04 19:07


ada positifnya cinta sms coz mereka hanya mengenali hati budi tanpa melihat.wajah.dari kata2 dan cara kita tulis sms sudah cukup untuk mengemabarkan peribadi seeorg.tp pendapat masing2.sebab wajah yg cantik belum tentu budi pekertinya.yg indah bukan pd zahir......

Bookmark and Share

    


  Member Information For ketenteramankuProfil   Hantar PM kepada ketenteramanku   Pergi ke ketenteramanku's Website   Quote dan BalasQuote

izz_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.11.2003
Ahli No: 5188
Posting: 74
Dari: UTEC

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-12-04 21:43




Cinta berputik dengan pelbagai cara. Tapi cara bercinta tetap satu iaitu bercinta untuk mendapat keredhaan Allah. Dari situ iman diawasi,pergaulan dipagari, akhlak dihiasi dan keberkatan dipohoni.

semoga bertemu kebahagiaan bagi semua pecinta kerana Allah...

wallhualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izz_imanProfil   Hantar PM kepada izz_iman   Pergi ke izz_iman's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 17-12-04 23:29


cinta sms plak..mcm2 cinta yer ade dlm dunia nie..apa2 pon depends la pada individu itu..kalo dah cara nye tue yg bleh m'bahagiakan nak wat camne..kalo sorang utara sorang selatan mmg xjumpa la agaknye(pastikan bukan berdua-duaan)...tp yg penting kena jujur..kalo jujur cinta camne pon leh kot..asalkan tau batas2 pergaulan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

ABg_IMaM

Menyertai: 10.09.2003
Ahli No: 3444
Posting: 2187
Dari: Seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 18-12-04 02:09




macam2 cinta remaja skrg...cinta siber lah,cinta sms lah...

tapi yg pasti cinta tu buta...kan?....

Bookmark and Share

    


  Member Information For ABg_IMaMProfil   Hantar PM kepada ABg_IMaM   Quote dan BalasQuote

jannahsyurga
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.09.2004
Ahli No: 10994
Posting: 35

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-12-04 10:27



bleh bahagia kot....brgantung pada diri masing2 la .kepada yang terlibat ,saya doakan semoga bahagia

Bookmark and Share

    


  Member Information For jannahsyurgaProfil   Hantar PM kepada jannahsyurga   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-01-05 15:16


entahla..ana pun tak tahu..ana setakat ni tiada pengalaman dalam bab-bab ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 12-01-05 16:39





Demi seorang suami yang ku sayangi, aku sanggup lakukan demi mencari keredaan ilahi...



Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

islia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2004
Ahli No: 10058
Posting: 109
Dari: kedah aman selalu

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-01-05 17:34




cinta sms???

ade yg gagal & ade yg kekal...so,What to do????
mulakan lah ape2 jer dengan keikhlasan n niat lak mesti betul..

silaturrahim boleh terjalin dlm ape jua keadaan..kite merancang Allah yg menentukan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For isliaProfil   Hantar PM kepada islia   Quote dan BalasQuote

Usmad
WARGA SETIA
Menyertai: 24.02.2004
Ahli No: 7517
Posting: 597
Dari: Parit Buntar

libya   avatar


posticon Posting pada: 26-01-05 18:25


Quote:

On 2004-12-11 00:47, sasician wrote:
memang seronok bila ber sms..kadang2 org ni dlm sms cukup hebat dgn ayat2 power utk mengurat...tapi realitinya bukan spt yg digambarkan....




Aduh macam kena kat saya je. huhuhu sakitnye

Bookmark and Share

    


  Member Information For UsmadProfil   Hantar PM kepada Usmad   Pergi ke Usmad's Website   Quote dan BalasQuote

islia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2004
Ahli No: 10058
Posting: 109
Dari: kedah aman selalu

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-01-05 18:29



[email protected]#$%^&...nasib baik sedo..

Bookmark and Share

    


  Member Information For isliaProfil   Hantar PM kepada islia   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-01-05 18:34


ermm...cinta sms ek? bahagia tau tidak its depond on individual sbnrnye...cinta tak kenal siap..bak kate inteam..siapalah aku menolak cita yg hadir dijiwa tanpa dipaksa....but make sure ia tidak melekakan kita...

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

MohdHanafi
WARGA SETIA
Menyertai: 09.08.2004
Ahli No: 10553
Posting: 1042
Dari: Kuala BERANG (Tapi orangnya COOL)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-01-05 21:28




"...cinta sms boleh bahagia ker???....."

Jawapnya merana lah.......... mana tidaknya, satu SMS paling tak 5 sen.....so kalau dah seribu SMS dah RM500!

Tapi sebenarnya nak bagi tau, entahlah..... sbb x der pengalaman pun.

Jawablah sapa2 yg ada pengalaman tu....yg bertanya pula bagaimana?

-----------------
Kadang-kadang, kita perlukan kesunyian. Dan jika bising. Aku membisingkan diri di http://naimisa.esasterawan.net/

Bookmark and Share

    


  Member Information For MohdHanafiProfil   Hantar PM kepada MohdHanafi   Quote dan BalasQuote

farhanna
WARGA SETIA
Menyertai: 11.12.2004
Ahli No: 12997
Posting: 1672
Dari: Sabah

Sabah  


posticon Posting pada: 27-01-05 10:03





kebahagiaan serah pd Allah... jumpe slalu dapat dosa lak... kekadang le kot...

Cinta Teknologi Ler katakan...
tpi, pendapat ana decrease kesopanan & kesantunan... nilai kemanusiaan akan hilang kot...

Salam bahagia tuk Soma



Bookmark and Share

    


  Member Information For farhannaProfil   Hantar PM kepada farhanna   Pergi ke farhanna's Website   Quote dan BalasQuote

qibtiah
Warga Rasmi
Menyertai: 31.01.2005
Ahli No: 14016
Posting: 1
Dari: ok.TERENGGANU

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-02-05 13:14



Pd pndpt sayalah ia semuanya bergantung pd individu itu sendiri yg faham apa konsep dan tujuan sms diciptakan...
adkh hanya untk dptkan infomation @ hanya utk pembaziran... ssungguhnya membazir itu adlh ikhwanul syaitan...
cintalah dgn ALLAH krn ALLAH tidak pernah mengcewakan hambaNYA y mencintaiNYA

Bookmark and Share

    


  Member Information For qibtiahProfil   Hantar PM kepada qibtiah   Quote dan BalasQuote

fee-za
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.01.2004
Ahli No: 6381
Posting: 39
Dari: aMPanG,sElaNgoR

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-02-05 14:20


...
bagi ana la....itu hanyalah satu pembaziran...kalo knal takper gak....huhu...jgn dok cayer ker mereka tuh...

Bookmark and Share

    


  Member Information For fee-zaProfil   Hantar PM kepada fee-za   Quote dan BalasQuote

jah_teratai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2005
Ahli No: 14264
Posting: 92
Dari: EepOoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-02-05 10:25


ana bab ni.. no comment.. x tau nak ckp ape..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jah_terataiProfil   Hantar PM kepada jah_teratai   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-05 23:05




-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-04-05 09:14


tgk atas individu tu jgk lah..
ade yg cinta nya berputik dr sms ..
nama dh cinta.
malas nk ulas pasal cinta..hehe..cnta ni byk cabang.
mngkin sblm ni individu tu dh jmpa ngan psngan dia..cuma taknak jmpa sllu,,, ataupun mngkin dia jauh dr ngan si dia..
so.. dia balas punya rply sms jer...hehe
tp tgk keadaan lah.,,,jgn smpai melarat,,
kalo yg tak yakin ngan jenis camni..baik jgn ambil kisah kan.. nnti lain lak jdNya..
kire atas individu tu masing² lah....
camMacam punya gaye,,
asalkan kesetiaan n kejujuran dlm hati..
sbg pndangan dr ana


la tansa zikrullah




Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

shah_sobriyanie
WARGA SETIA
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3221
Posting: 1509
Dari: Kuala Lumpur

Perak  


posticon Posting pada: 24-04-05 14:26




tak tahu gak nak cakap camner...

kami pun bermula dari ukhwah.com.. SMS.. tepon dan sekarang dah jumpaparent rancang nak .....



-----------------
cinta itu hanya kerana allah,
sayangilah orang yang menyayangi kita kerana orang yang disayangi belum tentu menyayangi kita.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For shah_sobriyanieProfil   Hantar PM kepada shah_sobriyanie   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-04-05 14:35


Quote:

On 2005-04-24 14:26, shah_sobriyanie wrote:


tak tahu gak nak cakap camner...

kami pun bermula dari ukhwah.com.. SMS.. tepon dan sekarang dah jumpaparent rancang nak .....





alhamdulillah...

nampak gayanya tak lama lg kita makan nasik minyak la ye... semoga menjadi dan bahagia selalu...

-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~

Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

MaWaR84
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.04.2005
Ahli No: 15963
Posting: 321
Dari: ganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-04-05 15:28


kalo berlandaskan keikhlasan dan tahu bats syariat...cinta ape2 pun leh bahagia....
....syariat tetap membatskan...pelajar.i .ilmu r.um.ah .tan.gga.. agar. kita bahagia...'

hhehhe....nyanyi lak..














-----------------
\' aKu IngIN sEgAlA2 NyA DaMai....\'


Bookmark and Share

    


  Member Information For MaWaR84Profil   Hantar PM kepada MaWaR84   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-04-05 12:51


"cinta sms boleh bahagia ke?"

jawapan saya : boleh. insya-Allah.

Seorang lelaki dan wanita yg kerap berhubung melalui sms, maybe niat pada awalnya hanya ingin menambahkan sahabat..sahabat senang dan susah.. tetapi setelah jatuh cinta, tu bukan kehendak mereka.. sbb dah Allah campakkan perasaan tersebut.. maka, jika ada jodoh, ade laaa..

skrg sms 1 sen je so tak kisah... hehe

sekian.

p/s : ade la jugak experience..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-04-05 12:54


Quote:

On 2005-04-24 14:26, shah_sobriyanie wrote:
kami pun bermula dari ukhwah.com.. SMS.. tepon dan sekarang dah jumpaparent rancang nak .....




i'm happy for both of you..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_anisz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7798
Posting: 35
Dari: negeri yang bersih lagi aman...

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-04-05 13:09


cinta...indahnye perkataan tu..tapi lagi indah kalau cinta ini diselami demi mencari cinta ALLAH...
kepada kawan2 yang bercinta..jadikan cinta kepada manusia sebagai satu landasan ntuk kite lebih mengenali lain2 cinta seperti cinta keluarga...cinta rasul dan cinta yang agung sekali..iaitu cinta kepada ALLAH..

wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_aniszProfil   Hantar PM kepada srikandi_anisz   Quote dan BalasQuote

Tawel-Sensei
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.04.2005
Ahli No: 16001
Posting: 88
Dari: Ireland

ireland  


posticon Posting pada: 26-04-05 13:27


Uish? Betul ke SMS guna Digi 1 sen aje skg ni kat msia?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Tawel-SenseiProfil   Hantar PM kepada Tawel-Sensei   Pergi ke Tawel-Sensei's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-04-05 13:32


maxis pun 1 sen je...dulu habis kredit sekrang ni habis tempoh pula...tak tahu nak sms apa lgi....1 sen je dak ai.....

-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

mi-zah
Warga Rasmi
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16980
Posting: 12
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-07-05 13:09


cinta sms ..hanya menjadikan seseorang itu hipokrit, dalam sms bolehlah nak bercekarama hantar ayat punya power sampai kita tergila-gila (syok sendiri) sampai tu? tertunggu2 tapi di luar sikit punyalah kurang. nasihat janganlah anda hanyut dengan satu sms tak kiralah kan saja nak sedapkan kita saja.bukan apa ramai yang kena terutama perempuan , dalam sms ,macam kita saja satu2nya tapi entah2 ramai awek tak pun dengan awek orang pun dia hantar. nak kata bahagia tu? tak gerentilah boleh kekal hidup bersama sebab tak ada jaminan apa-apa . tapi pelik makin ramai orang suka buat jimat kredit wei..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mi-zahProfil   Hantar PM kepada mi-zah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.183268 saat. Lajunya....