Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita adalah kaum yang dimuliakan oleh Allah dengan Islam, jikalau kita mencari kemuliaan selain dari kemuliaan yang diberi oleh Allah, maka Allah akan menghinakan kita
-- -- Pesan Saidina Umar semasa pembukaan Kota Baitul Maqdis

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 15
Ahli: 0
Jumlah: 15




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 10 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: sifat lelaki/prempuan yang anda suka


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» sifat lelaki/prempuan yang anda suka

Please Mendaftar To Post


Oleh sifat lelaki/prempuan yang anda suka

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-12-04 16:10


bleh bg ckit sifat lelaki/prempuan yg antum suka?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

penuntut_ilmu
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.06.2003
Ahli No: 1110
Posting: 180
Dari: Gedung Ilmu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-04 16:17



emm..ana suka seorang perempuan yg wajahnya terdapat kemanisan apabila dipandang.
perlu diingat, tidak semua perempuan cantik itu manis dipandang..

"penyejuk dimata,penawar dihati"

-----------------
.::TERHORMAT DALAM DIAM::.
.::BERANI DALAM SEGAN::.
.::TENANG DALAM RAHSIA::.


Bookmark and Share

  


  Member Information For penuntut_ilmuProfil   Hantar PM kepada penuntut_ilmu   Pergi ke penuntut_ilmu's Website   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-12-04 17:34


ermmm.....yg baik je.....

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

  


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-12-04 17:40


memahami...

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

  


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

amyra_myra
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2003
Ahli No: 4282
Posting: 584
Dari: Taiping night safari

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-12-04 17:43


memahami..dan difahami...

-----------------
no pain..no gain..

Bookmark and Share

  


  Member Information For amyra_myraProfil   Hantar PM kepada amyra_myra   Quote dan BalasQuote

relajihad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.11.2004
Ahli No: 12384
Posting: 118
Dari: Perak

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-12-04 18:00


yg taat perintah Allah tinggal laranganNya + ikut sunnah

Bookmark and Share

  


  Member Information For relajihadProfil   Hantar PM kepada relajihad   Pergi ke relajihad's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1812
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-12-04 18:16


Taat pada perintaNya....
yang memahami....menyangi...
bertanggungjawab....

-----------------


Bookmark and Share

  


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

humairoh
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.11.2004
Ahli No: 12634
Posting: 25
Dari: Baling

Kedah  


posticon Posting pada: 04-12-04 11:05


...

understanding...responsible...caring.....

d most important thing is... beriman...

Bookmark and Share

  


  Member Information For humairohProfil   Hantar PM kepada humairoh   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-12-04 12:19



bercirikan seorang muslim yang sentiasa berada atas landas islam...
ermmm...sejuk mata memandang...
p/s:betulkan diri sebelum menilai org len..
human is not prefect...ye tak

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

tirmidziy02
WARGA SETIA
Menyertai: 17.09.2004
Ahli No: 11209
Posting: 586
Dari: PULAU MUTIARA

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-12-04 14:49


yang cintakan Allah, buat sesuatu kerana Allah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For tirmidziy02Profil   Hantar PM kepada tirmidziy02   Pergi ke tirmidziy02's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-12-04 15:25



Beriman dan berakhlak di sisi Allah swt..itu yang utama...InsyaAllah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-12-04 16:49


yang saya suka segalanya yang patut ada untuk menjadi muslimah sejati dan jua isteri yang solehah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

annafira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.06.2004
Ahli No: 9407
Posting: 204
Dari: Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 04-12-04 17:12



erkk..saja nk nyibuk..kalo bleh nk yg ader 5B:
#beriman
#beramal
#berilmu
#berharta
#berupa



-----------------
~*Jika kau mengejar dunia, akhirat akan lari darimu.Tetapi jika kau mengejar akhirat, dunia akan mengejarmu*~

Bookmark and Share

  


  Member Information For annafiraProfil   Hantar PM kepada annafira   Pergi ke annafira's Website   Quote dan BalasQuote

elyss
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12570
Posting: 90
Dari: pekan baru,riau

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 04-12-04 18:06


yg boleh membimbing diri ini ke jalan syurga Allah dan mendapat keberkatan hidup di dunia dan akhirat...

-----------------
...diri ini tercari-cari identiti seorang wanita yang solehah... YA ALLAH berilah daku petunjuk dan hidayahMu..sesungguhnya hanya pada Mu ku meminta....

Bookmark and Share

  


  Member Information For elyssProfil   Hantar PM kepada elyss   Quote dan BalasQuote

nice_pesan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 619
Posting: 126
Dari: cheras...

Perak  


posticon Posting pada: 04-12-04 19:49




menerima kekurangan diri... + yg penting SERASI...


-----------------
try to be nice, smart, fun & helpful...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nice_pesanProfil   Hantar PM kepada nice_pesan   Quote dan BalasQuote

izzatulhasnaa
Warga Rasmi
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8189
Posting: 11
Dari: kluang,johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-12-04 23:05




ana suka yang penuh ilmu di dada duniawi dan ukhrawi, baik hati, memahami
handsome ke tak tu tak kisah asalkan beriman
dan tak de penyakit berbahaya sbbnya tak nak jadi janda.....he...he gurau je



Bookmark and Share

  


  Member Information For izzatulhasnaaProfil   Hantar PM kepada izzatulhasnaa   Quote dan BalasQuote

Faryzan_Islamic
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 29.11.2004
Ahli No: 12667
Posting: 1707
Dari: Bumi Allah Taala

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-12-04 21:42


ana pun sokong apa elyss katakan tu...yang penting dia dapat membantu kita berjaya di dunia dan juga di akhirat

Bookmark and Share

  


  Member Information For Faryzan_IslamicProfil   Hantar PM kepada Faryzan_Islamic   Pergi ke Faryzan_Islamic's Website   Quote dan BalasQuote

fuyutsuki_azuska
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.09.2004
Ahli No: 11163
Posting: 70
Dari: Kuala Lumpur

japan  


posticon Posting pada: 06-12-04 21:43


jika perempuan saya suka sifatnya yg lembut

jika lelaki pula saya suka kepada yg jujur dan berterus terang dlm setiap perkara

Bookmark and Share

  


  Member Information For fuyutsuki_azuskaProfil   Hantar PM kepada fuyutsuki_azuska   Quote dan BalasQuote

iKa_hAsSaN
Warga Rasmi
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1028
Posting: 10
Dari: Gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 07-12-04 00:35


hmm...

yg memahami...setia....tunai perintah Allah....dan dpt membimbing ana ke jln yg benar...

PEACE! ^_^



Bookmark and Share

  


  Member Information For iKa_hAsSaNProfil   Hantar PM kepada iKa_hAsSaN   Quote dan BalasQuote

nurse_intan
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2004
Ahli No: 11770
Posting: 125

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-12-04 01:08



beriman, btanggungjawab, penyayang, blh menerima diri ini seadanya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurse_intanProfil   Hantar PM kepada nurse_intan   Quote dan BalasQuote

lobam_shibin
WARGA SETIA
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12345
Posting: 723
Dari: Dalam Rumah

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-12-04 08:16


erkk..saja nk nyibuk..kalo bleh nk yg ader 5B:
#beriman
#beramal
#berilmu
#berharta
#berupa

annafira ni macam memilih jerk..hehehe..bukan ke jodoh pertemuan ditangan tuhan..pernah dengarkan cerita bagaimana seorang yang dipaksa kahwin dengan seorang yang pekak bisu dan buta..kuatnya iman dia sehinggakan die redha dengan jodohnya yang begitu..tetapi allah telah tukarkan apa yang dia anggap sebagai sebaliknya..

[ Posting ini telah di edit oleh: lobam_shibin pada 2004-12-07 08:18 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: lobam_shibin pada 2004-12-07 08:21 ]

[ Posting ini telah di edit oleh: lobam_shibin pada 2004-12-07 08:22 ]

Bookmark and Share

  


  Member Information For lobam_shibinProfil   Hantar PM kepada lobam_shibin   Pergi ke lobam_shibin's Website   Quote dan BalasQuote

Hikari
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.12.2004
Ahli No: 12768
Posting: 24

Selangor  


posticon Posting pada: 07-12-04 12:30


akum
nak yang boleh memandu diri ini ke syurga Allah


Bookmark and Share

  


  Member Information For HikariProfil   Hantar PM kepada Hikari   Quote dan BalasQuote

syifa_aida
Warga 1 Bintang
Menyertai: 28.01.2004
Ahli No: 6837
Posting: 21
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 07-12-04 12:42




hmm..banyak sebenarnya ciri2 yang diimpikan oleh seorang wanita..yang paling penting IMAN..bile ciri ni ada..insyaAllah ciri2 yang baik pun akan terlahir juga..untuk mendapatkan lelaki idaman kite, kite mestilah tahu ape yang mereka impikan..so, kite cuba jadi seperti tu..ops..itu tak bermaksud kita ubah diri kite just perbaiki diri jer..saya sekarang ni pun tengah mencari..setakat ni tak jumpe lagi..hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For syifa_aidaProfil   Hantar PM kepada syifa_aida   Pergi ke syifa_aida's Website   Quote dan BalasQuote

Walijah
Warga Rasmi
Menyertai: 14.10.2004
Ahli No: 11844
Posting: 9
Dari: tawau

Sabah  


posticon Posting pada: 07-12-04 12:58


yang sudi membimbing diri ini untuk menyelusur jalanan menuju mardhotilah.. & menerima diri ini ikhlas kerana ALLAH...

Bookmark and Share

  


  Member Information For WalijahProfil   Hantar PM kepada Walijah   Pergi ke Walijah's Website   Quote dan BalasQuote

ana_lia
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9598
Posting: 338
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 07-12-04 14:52



ana juga nak yg 5b iaitu
#beriman
#beramal
#berilmu
#berharta tapi tak riak dan takabur
#beruba tapi tak riak dan bangga diri.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ana_liaProfil   Hantar PM kepada ana_lia   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-12-04 14:54



Terdapat 4 sebab mengapa wanita dipilih: Kecantikan, kebangsawanan, keturunan, dan keagamaannya. Maka pilihlah dari sebab agamanya. Nescaya beruntunglah kamu....
Tapi ana nak yang ada agama dan semua sekali...Lagi baik kan??? Cantik, berilmu, beriman, berharta, ramai keturunan dan........

<-----------Nak yang best je???Tak malu. Diri sendiri pun tak perfect.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 07-12-04 14:58


yang beriman la..selamat dunia akhirat dan memahami plus serasi

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

yatie86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.10.2004
Ahli No: 11989
Posting: 116
Dari: p.di negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-12-04 17:29


yang beriman..yang penting pandai jadi imam..pandai berkata2 yang tak merokok...pandai menghormati kaum hawa..selau bagi nasihat ke arah kebaikan...tidak telalu mengongkong hal peribadi...boleh di percayai..hati mesti bersih dari kekotoran kemaksiatan...hati yg bercahaya akan mempamerkan wajah yg becahaya juga insyaalah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For yatie86Profil   Hantar PM kepada yatie86   Quote dan BalasQuote

nuraiman_khairunnissa
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 23
Posting: 840
Dari: kluang

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-12-04 10:48




lelaki idaman ana ialah yg boleh m'bimbing ana ke arah kebaikan, yg boleh menerima kekurangan, menghargai kelebihan dan yg paling penting seorang yang penyayang..

waallahua'alam...

-----------------
Dendam tak marak menyala dan membakar,
oleh putih salju yang berguguran,
kerna dosa itu lebih hitam dan kelam...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuraiman_khairunnissaProfil   Hantar PM kepada nuraiman_khairunnissa   Quote dan BalasQuote

aisyahumairah_5
Warga Rasmi
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2260
Posting: 8
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 08-12-04 11:27


yang mbawa ana pada cintaNYA

Bookmark and Share

  


  Member Information For aisyahumairah_5Profil   Hantar PM kepada aisyahumairah_5   Quote dan BalasQuote

nilamsari82
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11716
Posting: 224
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-12-04 17:46


lelaki yang saya suka?..saya impikan seseorang lelaki yang dapat membimbing saya, pabila berkawan denganya ia bukanlah sesuatu yang melaghakan,lelaki yang punya perancangan dan boleh menerima saya seadanya

Bookmark and Share

  


  Member Information For nilamsari82Profil   Hantar PM kepada nilamsari82   Pergi ke nilamsari82's Website   Quote dan BalasQuote

jah_teratai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2005
Ahli No: 14264
Posting: 92
Dari: EepOoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-02-05 01:41


...
ana ske laki yg ade skit sifat alimnye..
penyayang.. setia.. memahami.. pastu x blagak.. hidup die sederhana walaupun sebenarnye kaya... ... pastu klo bleh die ni pandai jage ati ana.. erm.. b'tangguangjawab.. erm.. ape agi rr

Bookmark and Share

  


  Member Information For jah_terataiProfil   Hantar PM kepada jah_teratai   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-01-10 20:51


yang paling penting memahami dengan sesuai lagi serasi....
biar tak reti sangat tapi nak mencari kebaikan tapi tak berlagak atau sombong atau sensitif...
sabar saja...
yang paling penting, hormat orang tua dengan dapat restu dua-dua keluarga...

kalau kawan pun, biar yang paling penting memahami dengan sesuai lagi serasi.... itu penting...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-01-10 06:57


dengan apa yang telah berlaku.. Now, Wawa suka pada Lelaki yang realisik, sederhana, tidak merokok dan rajin.


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

  


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 19-01-10 07:09


Pada 19-01-10 06:57 , SNMA posting:

!!! QUOTE !!!

dengan apa yang telah berlaku.. Now, Wawa suka pada Lelaki yang realisik, sederhana, tidak merokok dan rajin.



yess..100% sokong wawa...


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

  


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-01-10 10:18


yang dapat menerima keluarga saya seadanya, hormat org tua..dan lain-lain yang positif...:kelip:


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

  


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

hafieza25
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.11.2009
Ahli No: 38215
Posting: 133
Dari: USJ

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 07:21


yang boleh berikan senyuman yang ikhlas sangat..especially kalau my suami yang berikan..rasa bahagia sangat....


-----------------
Fieza


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafieza25Profil   Hantar PM kepada hafieza25   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 09:04


Pada 19-01-10 07:09 , farah_hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-10 06:57 , SNMA posting:

!!! QUOTE !!!

dengan apa yang telah berlaku.. Now, Wawa suka pada Lelaki yang realisik, sederhana, tidak merokok dan rajin.



yess..100% sokong wawa...



Best farah_hanan kalau dapat lelaki realistik ni. Hidupnya tak adalah banyak mengelamun..kata-kata tak adalah berbunga2. Wawa akui kebodohan diri, (kelemahan wanita) suka sangat apabila selalu org buat kita rasa dihargai, dipuji, diberi perhatian..Hm .. mulalah rasa melayang2.. Erh..! Benci dengan kebodohan diri sendiri.


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

  


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 09:08


perempuan yang pandai menjaga kedua orang itu.. tak merungut dan mendera ibu bapa kita..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

recessbox
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.01.2010
Ahli No: 39107
Posting: 25
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 10:51


perempuan @ lelaki yang berhati mulia
yang mempunyai iman yang teguh...
tak tinggal solat, tak blakangkn org tua

Bookmark and Share

  


  Member Information For recessboxProfil   Hantar PM kepada recessbox   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 11:17


salam,

tenang, tenang, tenang, tenang, tenang, tenang,tenang....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 12:04


YANG SEDIA MENERIMA SAYA SEADA NYA.....


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 21:32


Pada 20-01-10 12:04 , tou_aii posting:

!!! QUOTE !!!

YANG SEDIA MENERIMA SAYA SEADA NYA.....



Bukan kerana apa yang tou_aii ada. Hihi .. (Wawa mata $$$) tak termasuk dalam kategori .. :-p jangan marah..


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

  


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-01-10 21:47


Pada 19-01-10 06:57 , SNMA posting:

!!! QUOTE !!!

dengan apa yang telah berlaku.. Now, Wawa suka pada Lelaki yang realisik, sederhana, tidak merokok dan rajin.



amboiiiiii....tingginya citarasa....nghe3x..nghe...

nak tumpang semangkok boleh......mmm...saya suka lelaki yang ego, yang sombong, yang jual mahal, yang eksen, yang tak mudah cair dengan perempuan...... errr...yang 'berlagak sikit'...... baru ada cabaran.... :-D :-D ....saja jaa...


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 07:22


Lelaki ego ni rugilah myhoney.. kita yang makan hati nanti. Wawa suka lelaki sombong sebab bila dapat berkawan dengan mereka, kita rasa 'menang'. Padahal sebenarnya lelaki 2 senang saja untuk di'menangi' jika kena pada caranya.

Ada ke lelaki yang tak mudah cair pada perempuan? yang benar-benar tawaddhu' ...maybe.

Ha.. citarasa tinggi? mana ada.. kan ada perkataan 'sederhana' 2.. :-D


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

  


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 07:26


kak myhoney, semalam tengok siaran dato fadzillah kamsah perempuan tak suka lelaki ego hihi. ego bertempat ok.kalau langsung tiada ego masalah dah.

saya tak pernah menetapkan sifat2 tertentu..cukuplah yang sama-sama mahu perbaiki diri, terima saya dan famili saya seadanya. alhamdulillah dengan suami yang Allah anugerahkan.


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 07:28


Pada 21-01-10 07:22 , SNMA posting:

!!! QUOTE !!!



Ada ke lelaki yang tak mudah cair pada perempuan? yang benar-benar tawaddhu' ...maybe.



ada...
ramai pulak tu...
lelaki yang didatangi perempuan meroyan.. atau yang menyerupai nenek kebayan..
godalah macam mana pun(kalau pakai jin tu tak berani nak katalah).. konpom takkan cair


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 21:18


Pada 21-01-10 07:22 , SNMA posting:

!!! QUOTE !!!

Lelaki ego ni rugilah myhoney.. kita yang makan hati nanti. Wawa suka lelaki sombong sebab bila dapat berkawan dengan mereka, kita rasa 'menang'. Padahal sebenarnya lelaki 2 senang saja untuk di'menangi' jika kena pada caranya.

Ada ke lelaki yang tak mudah cair pada perempuan? yang benar-benar tawaddhu' ...maybe.

Ha.. citarasa tinggi? mana ada.. kan ada perkataan 'sederhana' 2.. :-D



okey...okey..okey...

saya saja saja.... nak ngusik.....hahaha

tapi pada saya, memang lelaki yang sombong dan nampak berlagak tu agak menawan. Tambah lagi yang paling banyak menyakitkan hati kita... yang jenis ni garenti susah nak tawan hati depa .... tu yang agak 'mencabar' sikit :-D :-D setuju tak ????


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 21:25


Pada 21-01-10 07:26 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

kak myhoney, semalam tengok siaran dato fadzillah kamsah perempuan tak suka lelaki ego hihi. ego bertempat ok.kalau langsung tiada ego masalah dah.

saya tak pernah menetapkan sifat2 tertentu..cukuplah yang sama-sama mahu perbaiki diri, terima saya dan famili saya seadanya. alhamdulillah dengan suami yang Allah anugerahkan.



haa...yang tu lah saya maksudkan...ego bertempat.
memang kalau tak ada ego langsung nampak 'kurang berharga'...

saya setuju dengan kinah.... jodoh yang Allah takdirkan untuk kita itulah yang sebaik-baiknya. Saling lengkap melengkapi dan cukup mencukupi. Terima mereka seadanya dengan harapan diri kita juga diterima dengan redha ... tiada siapa yang sempurna, bahkan kita juga mungkin 'berlambak' kelemahannya .


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 22:03


Pada 07-12-04 17:29 , yatie86 posting:

!!! QUOTE !!!

yang beriman..yang penting pandai jadi imam..pandai berkata2 yang tak merokok...pandai menghormati kaum hawa..selau bagi nasihat ke arah kebaikan...tidak telalu mengongkong hal peribadi...boleh di percayai..hati mesti bersih dari kekotoran kemaksiatan...hati yang bercahaya akan mempamerkan wajah yang becahaya juga insyaalah..




sokong2..hehe :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 22:16


Pada 21-01-10 21:18 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!



tapi pada saya, memang lelaki yang sombong dan nampak berlagak tu agak menawan. Tambah lagi yang paling banyak menyakitkan hati kita... yang jenis ni garenti susah nak tawan hati depa .... tu yang agak 'mencabar' sikit


Pengalaman ke ni? :sopan:



,myhoney posting:

!!! QUOTE !!!



jodoh yang Allah takdirkan untuk kita itulah yang sebaik-baiknya. Saling lengkap melengkapi dan cukup mencukupi.


Betul.. Makin lama makin rasa dia memang pelengkap diri :D


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 22:22


Pada 21-01-10 22:03 , mujahadah85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-12-04 17:29 , yatie86 posting:

!!! QUOTE !!!

yang beriman..yang penting pandai jadi imam..pandai berkata2 yang tak merokok...pandai menghormati kaum hawa..selau bagi nasihat ke arah kebaikan...tidak telalu mengongkong hal peribadi...boleh di percayai..hati mesti bersih dari kekotoran kemaksiatan...hati yang bercahaya akan mempamerkan wajah yang becahaya juga insyaalah..






oppss..maaf mencelah pula. agaknya para baby dan kanak-kanak saja yang hati bersih dari maksiat.

maksiat dalam bahasa agama merujuk kepada semua dosa bukan hanya maksiat antara wanita dan lelaki. betul tak?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 22:30


Pada 21-01-10 22:22 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-01-10 22:03 , mujahadah85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-12-04 17:29 , yatie86 posting:

!!! QUOTE !!!

yang beriman..yang penting pandai jadi imam..pandai berkata2 yang tak merokok...pandai menghormati kaum hawa..selau bagi nasihat ke arah kebaikan...tidak telalu mengongkong hal peribadi...boleh di percayai..hati mesti bersih dari kekotoran kemaksiatan...hati yang bercahaya akan mempamerkan wajah yang becahaya juga insyaalah..






oppss..maaf mencelah pula. agaknya para baby dan kanak-kanak saja yang hati bersih dari maksiat.

maksiat dalam bahasa agama merujuk kepada semua dosa bukan hanya maksiat antara wanita dan lelaki. betul tak?



betul jugak ya ... macamana nak pastikan 'hati seseorang' bersih dari maksiat sebab ia bersifat dalaman. Selalu kita nampak yang luaran saja...
wajah bercahaya juga bukan mudah dikenali ... yang tempek krim muka atau whitening cream juga boleh nampak 'bercahaya'.... :-D

hmmm...kalau letak syarat hati bersih dari maksiat.... anda tak kawin sampai bila-bila lah gayanya .. :cry:


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

annuur_syifa
Warga Rasmi
Menyertai: 12.12.2009
Ahli No: 38630
Posting: 15
Dari: Kulai, Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 23:10


nak share juga..hehe..kalau diizinkan Allah,ana idamkan lelaki yang beriman dan dapat membimbing ana dan family ke arah kebaikan..seimbang dunia & akhirat...walaupun belum or mungkin tak brkesempatan bertemu dengan insan sebegini tapi ana suka lihat lelaki yang mudah tersenyum (kerana rasa tenang dan sejuk mata memandang),mnghormati org tua dan suka pada kanak-kanak...:)


-----------------
"Allah tidak menetapkan qadha' bagi seorang hamba-Nya kecuali qadha' itu baik baginya" ~Al-Musnad karya Imam Ahmad~


Bookmark and Share

  


  Member Information For annuur_syifaProfil   Hantar PM kepada annuur_syifa   Quote dan BalasQuote

snjamil
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.07.2004
Ahli No: 9940
Posting: 57
Dari: malaysia makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-01-10 23:31


Pada 21-01-10 23:10 , annuur_syifa posting:

!!! QUOTE !!!

nak share juga..hehe..kalau diizinkan Allah,ana idamkan lelaki yang beriman dan dapat membimbing ana dan family ke arah kebaikan..seimbang dunia & akhirat...walaupun belum or mungkin tak brkesempatan bertemu dengan insan sebegini tapi ana suka lihat lelaki yang mudah tersenyum (kerana rasa tenang dan sejuk mata memandang),mnghormati org tua dan suka pada kanak-kanak...:)



same goes with me...the most important thing bertanggungjwab... ;-)


-----------------
Aku selalu harus sedar sepenuhnya, bahawa yang terbaik menurutkan belum tentu yang terbaik menurut Allah S.W.T


Bookmark and Share

  


  Member Information For snjamilProfil   Hantar PM kepada snjamil   Pergi ke snjamil's Website   Quote dan BalasQuote

Awani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.10.2009
Ahli No: 37709
Posting: 256
Dari: Land Below The Wind

spain   avatar


posticon Posting pada: 22-01-10 16:35


Pada 03-12-04 16:10 , Faryzan_Islamic posting:

!!! QUOTE !!!

boleh bagi sikit sifat lelaki/prempuan yang antum suka?


Lelaki - Yang soleh dan boleh membimbing wanita ke jalan Allah s.w.t

Wanita - Yang solehah dan ikhlas

Manusia di dunia tiada yang perfect,kita sebagai hamba haru saling nasihat-menasihati antara kita sesama umat Islam :-)


-----------------








Bookmark and Share

  


  Member Information For AwaniProfil   Hantar PM kepada Awani   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-01-10 02:09


Pada 21-01-10 22:16 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-01-10 21:18 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!



tapi pada saya, memang lelaki yang sombong dan nampak berlagak tu agak menawan. Tambah lagi yang paling banyak menyakitkan hati kita... yang jenis ni garenti susah nak tawan hati depa .... tu yang agak 'mencabar' sikit


Pengalaman ke ni? :sopan:


entah lah ... :-D :-D :-D

tapi pada saya ...lelaki kena agak 'mahal', kena tunjukkan mereka itu mahal ... kerana di situ menjadikan mereka lebih berharga.


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-10 17:27


salam,

sesempurna manalah manusia ini ..... ...... ...... ......

Bookmark and Share

  


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-01-10 19:30


Pada 23-01-10 17:27 , nordalily posting:

!!! QUOTE !!!

salam,

sesempurna manalah manusia ini ..... ...... ...... ......


yup

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-03-10 19:09


bila perempuan merajuk, lelaki melayan untuk memujuk..best.. :malu:



Bookmark and Share

  


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-03-10 23:00


Pada 01-03-10 19:09 , faithfuller posting:

!!! QUOTE !!!

bila perempuan merajuk, lelaki melayan untuk memujuk..best.. :malu:



bestnyeee.....nak gakk :kelip:

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

amna_liana
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18062
Posting: 155
Dari: ipoh

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-03-10 23:04


saya suka pada lelaki yang bila saya tengok dia, saya akan rasa kagum dengan kata2nya yang boleh bercakap dengan menampakkan dia mmpunyai banyak ilmu..khasnya ilmu agama...



Bookmark and Share

  


  Member Information For amna_lianaProfil   Hantar PM kepada amna_liana   Quote dan BalasQuote

sakinah283
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26864
Posting: 260
Dari: Ampang-Bangi

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-03-10 12:28


Pada 07-03-10 23:04 , amna_liana posting:

!!! QUOTE !!!

saya suka pada lelaki yang bila saya tengok dia, saya akan rasa kagum dengan kata2nya yang boleh bercakap dengan menampakkan dia mmpunyai banyak ilmu..khasnya ilmu agama...



saya pernah ada sahabat macam ni...
kira rapatlah juga....
memang dah declare jadi bestfriend ....
sampai family ingat kami akan bersama..
but...tak semua yang baik tu untuk kita kan....
kami tetap kawan untuk selamanya....
saya tak kesal malah bersyukur sebab bertemu org sepertinya...
terima kasih sahabat...... :bye:


-----------------
"The way to love anything is to realize that it might be lost"


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinah283Profil   Hantar PM kepada sakinah283   Pergi ke sakinah283's Website   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 08-03-10 13:58


Pada 07-03-10 23:00 , mujahadah85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-03-10 19:09 , faithfuller posting:

!!! QUOTE !!!

bila perempuan merajuk, lelaki melayan untuk memujuk..best.. :malu:



bestnyeee.....nak gakk :kelip:


kalau nak kena merajuk dulu... huhuhuu :-D


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-03-10 01:20


Pada 08-03-10 13:58 , tou_aii posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-03-10 23:00 , mujahadah85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-03-10 19:09 , faithfuller posting:

!!! QUOTE !!!

bila perempuan merajuk, lelaki melayan untuk memujuk..best.. :malu:



bestnyeee.....nak gakk :kelip:


kalau nak kena merajuk dulu... huhuhuu :-D



errkk?? bagaimana nak merajuk yerrr? hikhik..kenal pun tidak,,hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

kluangman2001
Warga Rasmi
Menyertai: 03.05.2010
Ahli No: 39756
Posting: 18

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-05-10 23:03


suka perempuan yang macam mana???...

tak kisah lah.... yang dulu suka pun sekarang dah menyakitkan hati...

terima sahaja tentuan dari Illahi.. Jikalau itu yang dijodohkan terima sahaja. Dan hidup bersama-sama bagi menjaga keluarga, masa depan dan masa diakhirat nanti

Bookmark and Share

  


  Member Information For kluangman2001Profil   Hantar PM kepada kluangman2001   Quote dan BalasQuote

Ashrafi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.04.2005
Ahli No: 16216
Posting: 31
Dari: Alor Star

Kedah  


posticon Posting pada: 15-05-10 11:10


erm...nak cari yang baik,mesti diri sendiri pun kena baik juga kan...so, tepuk dada,tanya iman masing-masing...


http://ashrafirk.blogspot.com/

Bookmark and Share

  


  Member Information For AshrafiProfil   Hantar PM kepada Ashrafi   Pergi ke Ashrafi's Website   Quote dan BalasQuote

madyie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2007
Ahli No: 30270
Posting: 106
Dari: tranung

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-05-10 12:09


salam...
kita nak perempuan yang boleh 'cukupkan' tulang rusuk kita dan yang mnulis guna kidal dan berSpek mata

Bookmark and Share

  


  Member Information For madyieProfil   Hantar PM kepada madyie   Pergi ke madyie's Website   Quote dan BalasQuote

miftahul_jannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34964
Posting: 108
Dari: UITM SABAH-UITM SARAWAK-UiTM SHAH ALAM

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-05-10 13:26


salam alaiykh..
seorang yang penuh rasa tanggungjawab untuk dirinyA,keluarganya, orang disekilingnya dan agamanya...dan ada ketenangan serta kedamaian bila melihat wajahnya..(^_^)


-----------------
^..STRIVE 4 MARDHATILLAH..^




Bookmark and Share

  


  Member Information For miftahul_jannahProfil   Hantar PM kepada miftahul_jannah   Quote dan BalasQuote

Izzahalhafizah1412h
Warga Rasmi
Menyertai: 13.08.2010
Ahli No: 40163
Posting: 8
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-08-10 11:41


kalau perempuan...
ana suka bershbt dengan budk pandai !
sebab nanti kita boleh jadi pandai macam dia... hehe...
yang bagus akhlak nya, yang selalu mmberi nasiht di kala diri ini
dalam kealpaan...biasalah manusia...huhu...
lemah bila tiada insan yang bergelar sahabat.
pstu yang matured, open minded macam-macam lagi lah.
tak larat nak tulis semua.

kalau lelaki...
RAHSIA.....(ada sebab2 tertntu)
hehehe


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!



Bookmark and Share

  


  Member Information For Izzahalhafizah1412hProfil   Hantar PM kepada Izzahalhafizah1412h   Pergi ke Izzahalhafizah1412h's Website   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 16-08-10 10:43


Pada 07-03-10 23:04 , amna_liana posting:

!!! QUOTE !!!

saya suka pada lelaki yang bila saya tengok dia, saya akan rasa kagum dengan kata2nya yang boleh bercakap dengan menampakkan dia mmpunyai banyak ilmu..khasnya ilmu agama...



lelaki yang pandai bercakap biasa tak boleh dipercayai...


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

  


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 16-08-10 10:44


Pada 03-12-04 16:17 , penuntut_ilmu posting:

!!! QUOTE !!!




Kecantikkan itu adalah anugerah dan amat subjektif pada yang menilainya..


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

  


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 16-08-10 10:46


Pada 04-12-04 19:49 , nice_pesan posting:

!!! QUOTE !!!




Jawapan yang betul dan tepat sekali..bagi ana, keserasian adalah segala-galanya.


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

  


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

isa777_musa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2008
Ahli No: 33185
Posting: 129
Dari: Klang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-08-10 11:05


Ya... keserasian paling best. yang cun pun best juga lah. yang pandai masak kueh kasturi pun diambil kira... Kalau ada tiga2 tu... indahnya duniaaaaaaa...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For isa777_musaProfil   Hantar PM kepada isa777_musa   Pergi ke isa777_musa's Website   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 16-08-10 14:49


Pada 16-08-10 11:05 , isa777_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Ya... keserasian paling best. yang cun pun best juga lah. yang pandai masak kueh kasturi pun diambil kira... Kalau ada tiga2 tu... indahnya duniaaaaaaa...



heheh..mesti ciri-ciri orang rumah dia ini... tahniah


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

  


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

isa777_musa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2008
Ahli No: 33185
Posting: 129
Dari: Klang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-08-10 03:03


ciri-ciri farah yerrr... mungkinkah??? arghhh lupakan saja lah...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For isa777_musaProfil   Hantar PM kepada isa777_musa   Pergi ke isa777_musa's Website   Quote dan BalasQuote

mawarnanmerah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27678
Posting: 78
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-08-10 11:44


Pada 16-05-10 12:09 , madyie posting:

!!! QUOTE !!!

salam...
kita nak perempuan yang boleh 'cukupkan' tulang rusuk kita dan yang mnulis guna kidal dan berSpek mata


Kenapa nak yang kidal dan berspek mata?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mawarnanmerahProfil   Hantar PM kepada mawarnanmerah   Quote dan BalasQuote

madyie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2007
Ahli No: 30270
Posting: 106
Dari: tranung

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-08-10 23:15


aik,jadi ayat bertanda soal jugak?
jawapannya mudah saja :
1.kehendak soalan.
2.memang sifat tu yang menarik hati jantan hamba.
3.org yang mempunyai salah satu atau kedua-duanya sifat ni memang ada extravaganza kurniaan dari Allah.

...pesanan penaja : harap-harap hamba dapat memiliki mawar berduri ini....amin

terima kasih mawarnanmerahnyala sebab bertanya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For madyieProfil   Hantar PM kepada madyie   Pergi ke madyie's Website   Quote dan BalasQuote

mawarnanmerah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.12.2006
Ahli No: 27678
Posting: 78
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-08-10 10:29


maaf sebab bertanya. tapi saya kenal dengan hamba Allah yang memiliki kedua-dua sifat tersebut.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mawarnanmerahProfil   Hantar PM kepada mawarnanmerah   Quote dan BalasQuote

jojoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11668
Posting: 107
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-08-10 07:18


Saya suka yang lembut tapi tegas...
Tapi bukan lembut yang di buat-buat;)
Paling saya suka,
yang mengamalkan Islam,
yang di mana apa saja perkara yang di lakukan,
semuanya kerana Allah...
kira lembut lah tu..:)


-----------------
Letakkan akal di depan,bukannya nafsu.Akal setidaknya masih boleh memandu manusia daripada nafsu yang terkadang terbiar tanpa bimbingan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For jojoiProfil   Hantar PM kepada jojoi   Quote dan BalasQuote

madyie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2007
Ahli No: 30270
Posting: 106
Dari: tranung

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-08-10 22:29


...buat mawarnanmerah, alangkah beruntungnya hamba kalau disini pun kenal dengan yang mawarnanmerah kenal tu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For madyieProfil   Hantar PM kepada madyie   Pergi ke madyie's Website   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 27-08-10 10:28


Yang menyeru ke arah kebaikan dunia dan akhirat

Bookmark and Share

  


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

api
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.10.2009
Ahli No: 37576
Posting: 48
Dari: Bandaraya ISLAM

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 29-08-10 01:25


Pada 23-01-10 02:09 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-01-10 22:16 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-01-10 21:18 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!



tapi pada saya, memang lelaki yang sombong dan nampak berlagak tu agak menawan. Tambah lagi yang paling banyak menyakitkan hati kita... yang jenis ni garenti susah nak tawan hati depa .... tu yang agak 'mencabar' sikit


Pengalaman ke ni? :sopan:


entah lah ... :-D :-D :-D

tapi pada saya ...lelaki kena agak 'mahal', kena tunjukkan mereka itu mahal ... kerana di situ menjadikan mereka lebih berharga.



rasa berminat untuk berkenalan dengan awak :)


-----------------
membangun bersama ISLAM


Bookmark and Share

  


  Member Information For apiProfil   Hantar PM kepada api   Quote dan BalasQuote

SyifaaBk
Warga Rasmi
Menyertai: 29.08.2010
Ahli No: 40214
Posting: 2
Dari: Jitra, Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-08-10 19:58


salam...
nak join jugak...heeee.. :D

bagi ana kalau lelaki boleh menjadi imam dan nakhoda yang boleh memandu anak-anak dan isteri kejalan yang diredhaiNYA agar tidak pincang langkah yang diatur oleh anak-anak dan isterinya kelak..

jika perempuan ingin menjadi seperti isteri yang paling Rasulullah saw cintai saidatina khadijah boleh menjadi kawan,teman dan sahabat walau apa jua keadaan.. :D


-----------------
.::Seorang sahabat tidak akan menyembunyikan kesalahan untuk mengelakkan perselisihan,kerana kasih sayangnya ia memberanikan diri menegur sahabatnya::.


Bookmark and Share

  


  Member Information For SyifaaBkProfil   Hantar PM kepada SyifaaBk   Pergi ke SyifaaBk's Website   Quote dan BalasQuote

fardina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5918
Posting: 125
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 30-08-10 09:42


salam....
bagi saya suka lelaki yang beriman...
lelaki yang memahami.....
lelaki yang penyayang....
lelaki yang tidak merokok, baik dan paling penting terima saya seadanya..
memang tidak ada org yang perfect jadi terimalah seadanya...
assalamualaikum..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fardinaProfil   Hantar PM kepada fardina   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.05.2010
Ahli No: 39911
Posting: 128
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 31-08-10 17:06


kalau tanya ciri-ciri mesti nak yang baik semua....=)

siapalah saya nak meletakkan kesempurnaan itu pada seorang insan bernama manusia...

yang penting terima saya seadanya....saya juga akan terima dia seadanya.....
insyaallah....


-----------------
Jaga Diri,Hiasi Peribadi


Bookmark and Share

  


  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

missnora
Warga Rasmi
Menyertai: 03.09.2010
Ahli No: 40233
Posting: 7
Dari: melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 03-09-10 13:52


kalau memilih sangat pun mcmlah kita dapat....yang penting 1 perkara kena tahu...tak semua apa yang kita kehendakkan /inginkan kita boleh dapat...dan yang pastinye pasti ada hikmah dsebaliknye...Tuhan dah aturkan perjalanan hidup kita kat muka bumi ni...Redha


-----------------
...salam ukhwahfillahi abadan abada...


Bookmark and Share

  


  Member Information For missnoraProfil   Hantar PM kepada missnora   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-09-10 02:12


nak tumpang sekaki...

saya nak yang cukup sifat saja....nak yang same macam saya, buruk ke baik ke..memang macam saya..
dah tu saya memang dijadikan dari tulang rusuk dia (my jodoh), memang sikit sebyk ada persamaan dengan dia..cuma maybe saling bergantungan,memerlukan dan saling melengakapi...kena time dengan hati yang redha dan terbuka :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-09-10 09:14


menarik ni..m,,kalau nak senarai sifat lelaki /perempuan yang ana suka.. panjang juga ni..tapi bagi ana yang paling ana suka org yang sentiasa berusaha untuk perbaiki diri untuk menjadi hamba Allah yang soleh & solehah biarpun usahanya kecik tapi dia istiqomah & paling seronok bla kita boleh nampak perubahan tu,,manusia ni mana ada yang sempurna kan..=)



Bookmark and Share

  


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

itah
Warga Rasmi
Menyertai: 07.09.2010
Ahli No: 40250
Posting: 1
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-09-10 12:46


salam..

nak bagi pendapat juga..
apa pun kelemahan dan kekurangan seseorang yang kita suka kita kena lah terima..
cuma kita boleh pilih org yang patut kita suka kan..
Mungkin berdasarkan sikapnya yang merendah diri, ilmunya, atau cara kehidupannya yang sederhana yang mana kita senang menyesuaikan diri dengannya..InsyaAllah

Bookmark and Share

  


  Member Information For itahProfil   Hantar PM kepada itah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.224965 saat. Lajunya....